Hoe vloog de bal – 16-november

Hoe vloog de bal ….. (zaterdag 15 november 2013).

Een uitstekende dag voor IJsselvogels waarbij de overwinning van ons vlaggenschip IJsselvogels 1 mij het meest plezier deed. Want dat was voor mij toch wel de grote vraag. Hoe zou het 1e de enorme zeperd van vorige week hebben verwerkt. Gezien de 26-20 overwinning op Albatros 1 kunnen we concluderen dat het 1e geen schade heeft opgelopen en gewoon een goede tot uitstekende wedstrijd op de mat legde ook al zat het af en toe even tegen. En wat dacht je van de overwinningen van het 3e, 4e, G1 (zelfs 2x), A1, A3, B3, C1, C2, D2 (tegen de kampioen op het veld), E2, F1, F2, F3 en F4. Van de 21 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 16 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er slechts 2 een nederlaag. Jammer dat daar nu net het 2e bij zat die zeker in deze fase de punten hard nodig hebben, tel daarbij het aantal blessures in het 2e op en het zorgenkindje is geboren. Kirsten viel uit met een flink ei boven haar enkel terwijl Victor uitviel met een schouderblessure en als je dan aan het eind Nathan, Yoran en Christiaan (allemaal 1e jaars junior) in het 2e ziet spelen dan schat ik de gemiddelde leeftijd aan het eind op nog geen 18 jaar. De grootste overwinning kwam op naam van A3 dat met 21-4 van Korbis A2 won terwijl het pas 3-2 stond toen ik weg ging, toch te vroeg weggegaan blijkbaar. Topscoorder van de week werd Jasper Marck die in het 1e 7x scoorde. De resultaten:

De vraag was hoe IJsselvogels 1 de zeperd van vorige week had verwerkt. Even was er enige twijfel toen tegenstander Albatros al snel een 0-2 voorsprong nam maar gelukkig herstelde het 1e zich goed en boog het al snel de achterstand om in een 5-3 voorsprong om deze de rest van de wedstrijd niet meer uit handen te geven. Na een 10-7 voorsprong liep het 1e, dankzij goed en mooi aanvalsspel uit naar 13-7 om met een 15-10 voorsprong de rust in te gaan. Ook de 2e helft was van goed gehalte. Het 1e liep uit naar 18-12, kreeg het hierna even moeilijk toen Albatros terugkwam tot 19-16 waarna de 20-16 van Kevin bevrijdend werkte en de overwinning niet meer in gevaar is geweest, eindstand 26-20 met 7 treffers van Jasper, 6 van Dirk, 5 van Kevin, 3 van Hans, 2 van Manon en Karen en 1 van Marina. A.s. Zaterdag de belangrijke uitwedstrijd in Arnemuiden tegen TOP 1, succes!

IJsselvogels 2 leed niet alleen een 17-24 nederlaag tegen Albatros 2 maar verloor ook enkele spelers door blessures. Het team was al erg jong maar het team dat bij het eindsignaal in het veld stond kwam denk ik nog niet tot een gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Een groot compliment aan de vele invallers(sters) die uitstekend hun mannetje stonden maar fysiek en qua handelingssnelheid was Albatros gewoon de betere, eerlijk is eerlijk. Nu maar hopen dat de geblesseerden snel weer beschikbaar zijn want jullie hebben het in deze zware 1e klasse al moeilijk genoeg. De doelpunten kwamen deze wedstrijd van Peter 6x, May 3x, Lieke, Victor en invaller Nathan 2x en Kirsten en Eva 1x.

IJsselvogels 3 speelde in Zoetermeer tegen De Meervogels 3 en dat was op het veld een tegenstander van het 2e die daar zeker de 1e helft veel moeite mee had. De beginfase was voor De Meervogels 3 dat uitliep naar een 8-5 voorsprong. Hierna herstelde het 3e zich uitstekend en kwam het puntje voor puntje dichterbij om bij 8-9 voor het eerst voor te komen en gelijk uit te lopen naar een ruime 10-14 voorsprong. Dankzij liefst 6 doelpunten van Pieter, 3 van Heidi en Bas, 2 van Erwin en 1 van Ineke terwijl achter doelpunt 10 geen naam stond wist het 3e na een uitstekend gespeelde wedstrijd met een 13-16 overwinning huiswaarts te keren en staat het nu, een klasse hoger dan op het veld, bovenaan.

In Utrecht was de studentenvereniging Paal Centraal 2 de tegenstander van IJsselvogels 4. Vorig jaar werd hier nog dik van verloren maar studenten komen en gaan dus je weet nooit wat je dit seizoen weer tegen je krijgt. In het begin had Paal Centraal het betere van het spel en via de tussenstanden 3-1, 4-4 en 7-5 brak de rust aan met een nipte 7-8 voorsprong voor het 4e. Tot 10-10 ging het gelijk op maar daarna wist het 4e een 11-14 voorsprong te nemen om uiteindelijk met 12-15 te winnen waarbij de aantekening dat het hele team scoorde. De weer van een blessure herstelde Matthijs scoorde 5x, Rob 4x en Laura, Sascha, Renee, Lydia, Erwin en Stef allemaal 1x. Ook jullie zijn nog ongeslagen!

IJsselvogels 5 had vrij.

IJsselvogels G1 kwam deze dag zelfs 2x binnen de lijnen. De eerste wedstrijd was tegen PKC/Hagero G1 uit Papendrecht. Er werd goed overgespeeld en verdedigd. In de 1e helft wist Janita een doelpunt te scoren en in de 2e helft Alex waardoor er keurig met 2-0 werd gewonnen. De 2e wedstrijd was tegen Vitesse G2 uit Barendrecht en deze wedstrijd ging helemaal supergoed. Het overspelen ging deze wedstrijd nog beter, iedereen werd bij de aanvallen betrokken en iedereen kreeg kansen om te scoren hetgeen wel 4x door Paul, 2x door René en 1x door Jeroen en Issam werd gedaan waardoor G1 met 8-0 voorkwam. Vitesse scoorde het laatste doelpunt waardoor er een 8-1 eindstand op het scorebord kwam te staan. Heel goed gedaan G1 en op naar de 100% taart!

IJsselvogels A1 ontving thuis KCR A2 uit Ridderkerk en dat is een fusievereniging tussen Bolnes, Sagitta en een gedeelte van Ten Donck. Na een snelle 0-2 achterstand herstelde A1 zich uitstekend om via 5-2, 10-4 en 15-8 met 19-10 te winnen dankzij 6 doelpunten van Hannah, 3 van Jeanine, Schalk en Yoran, 2 van Kimberley en 1 van Coen en Aron. Door de nederlaag van Oranje Wit A1 tegen KCC A2 hebben jullie alles weer in eigen hand, succes A1!

IJsselvogels A2 leek in Voorburg voor de winst te gaan tegen VEO A2 maar net als vorige week heeft het af en toe een “dippie” waarin het zelf niet scoort en waarvan de tegenstander goed gebruik maakt. Er werd een keurige 1-4 voorsprong genomen dankzij o.a. 3 treffers van Christiaan maar daarna was het over en uit en wist VEO A2 de achterstand om te buigen in een 7-5 voorsprong. Gelukkig herstelde A2 zich net op tijd en wist het toch nog een 7-7 gelijkspel uit Voorburg mee naar huis te nemen. De doelpunten werden gescoord door Christiaan 4x, Leon 2x en Stan 1x.

IJsselvogels A3 won thuis met niet minder dan 21-4 van Korbis A2 en daar zag het in het begin niet naar uit want toen ik weging uit de sporthal stond het pas 3-2. Helaas is het schrijfblok met de doelpunten in de sporthal blijven liggen waardoor verdere informatie ontbreekt, sorry!

IJsselvogels A4 was vrij.

IJsselvogels B1 was gastheer van KCR B2 en daar moet normaal gesproken van gewonnen kunnen worden. Als het scoren dan in één vak niet lukt dan maak je het je zelf onnodig moeilijk en daar kan de tegenstander van profiteren. Hoewel B1 het betere van het spel had en steeds op voorsprong kwam lukte het niet de voorsprong vast te houden waardoor er een 3-3 eindstand op het scorebord kwam te staan. Drie doorlaten is uitstekend maar 3x scoren is natuurlijk veel te weinig. Jeffrey, Noël en Jesse scoorden de doelpunten.

IJsselvogels B2 was vrij

In Bodegraven speelde IJsselvogels B3 al om 10.00 uur tegen Vriendenschaar B3 en gelukkig kwamen ze niet voor niets zo vroeg hun bed uit want dankzij Maaike, Lisa en Dani stond B3 in de rust al met 0-3 voor. In de 2e helft was het nogmaals Dani die 0-4 scoorde waarna Maarten de eindstand op 0-5 bepaalde. De wedstrijd ging niet goed en niet slecht, veel kansen gehad (en gemist), het overspelen ging deze wedstrijd wel goed.

IJsselvogels C1 had nog wat goed te maken van vorige week toen er met grote cijfers werd verloren. KCR C2 leek daarvoor een ideale tegenstander, zeker toen Sam al snel 2x scoorde. In het tweede aanvalsvak lag het baltempo te laag waardoor ze wat meer tijd nodig hadden maar omdat de verdediging het goed dicht hield lukte het om op 4-0 te komen dankzij Lars en Stefan en toen Sam met zijn 3e treffer zelfs voor 5-0 zorgde leek de wedstrijd gespeeld. Leek ….. want KCR kwam terug tot 5-1, 5-2 en zelfs 5-3 en C1 werd zenuwachtig waardoor het te gehaast ging spelen en te snel de halve kans probeerde te pakken. Het werd zelfs 5-4 maar toen was het gelukkig tijd. De eerste punten zijn binnen.

De coaches Cindy en Peter zagen IJsselvogels C2 thuis een bijzonder nuttige en goede overwinning behalen op Gemini C1 uit Gouda en volgens mij hadden jullie daar nog wat tegen goed te maken. De 1e helft was matig met veel plaats- en vangfouten maar de 2e helft was van grote klasse. Er werd wat fysieker gespeeld waardoor er veel werd onderschept en er veel kansen werden gecreëerd. Clarissa 2x en Annelie, Casper en Luc 1x zorgden met hun doelpunten voor een “onverwachte” 5-2 overwinning.

In Vlaardingen had IJsselvogels C3 het erg moeilijk tegen Vlaardingen/Ridderhof C2. In het begin kon het de schade nog enigszins beperkt houden maar toen er bij Vlaardingen spelers uit hogere teams invielen was het snel gedaan, eindstand 13-0. Snel vergeten en volgende week meer succes!

IJsselvogels D1 was vrij.

Voor een bijzonder positieve verrassing zorgde IJsselvogels D2 dat thuis tegen KOAG D2 moest aantreden en dat was juist de ploeg die op het veld het kampioenschap voor D2 wegkaapte. Blijkbaar was D2 dat nog niet vergeten want dankzij Harm en David nam D2 een 2-0 voorsprong en toen Lotte en Luuk er 4-0 van maakten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. KOAG redde nog wel de eer door 4-1 te scoren maar daarna bepaalde Lotte, met haar 2e doelpunt, de eindstand op 5-1 met de complimenten voor het hele team. Klasse D2!

IJsselvogels D3 was vrij.

IJsselvogels E1 was vrij.

IJsselvogels E2 speelde in Bodegraven een goede wedstrijd tegen Vriendenschaar E2 dat er met 0-3 aan moest geloven. Aanvallend werd de bal goed rond gespeeld, er werd goed aangegeven en afgevangen waardoor Marijn, Lisa en Wesley konden scoren en als er dan ook nog eens goed verdedigd wordt dan is de 0-3 overwinning een logisch gegeven. Mike en Jeffrey waren dik tevreden!

IJsselvogels E3 ontving thuis Korbis E2 en deze wedstrijd eindigde zoals hij begon namelijk in 0-0. Toch kregen beide teams best mogelijkheden om te scoren maar de bal wilde er gewoon niet in. Goed trainen en wie weet lukt het de volgende wedstrijd wel.

In Sliedrecht speelde IJsselvogels F1 opnieuw een topper. Merwede F1 had op het veld alleen van ons verloren en was gebrand op revanche. Zij hadden duidelijk meer lengte in de ploeg maar technisch en qua spelinzicht was onze F1 de betere. De 1e 10 minuten stond het al 2-3 en waren er al 2 strafworpen gegeven door de uitstekend leidende scheidsrechter van Merwede. In de 2e periode was het alleen “turbo” Willem die kon scoren waardoor we met 2-4 de rust in gingen. In de 2e helft liepen we uit naar 2-6 waarna Merwede de eindstand met een mooi ver afstandsschot op 3-6 bepaalde. Willem 3x, Jesca 2x en Benjamin 1x scoorden de doelpunten in een wedstrijd waarin ook Dominique voor het eerst echt kansen kreeg. Jullie speelden een uitstekende wedstrijd F1 en staan dik verdiend bovenaan. Ook het korfschieten werd met 3-6 gewonnen via 3 doelpunten van Benjamin, 2 van Willem en 1 van Dominique.

Zelf mocht ik niet alleen F1 coachen maar, omdat de aangewezen scheidsrechter niet kwam opdagen, ook IJsselvogels F2 fluiten. Zij speelden thuis tegen Korbis F1 waarvan op het veld nipt met 1-2 werd verloren. Met Stefan, is van alle markten thuis, als gelegenheidsleider langs de lijn kwam F2 goed uit de startblokken en nam via Rosa en Rianne een verdiende 2-0 voorsprong. Met een mooi afstandsschot, eerlijk is eerlijk, verkleinde Korbis de achterstand tot 2-1 maar daarna kreeg Rosa, ondanks hoofdpijn en een paracetamol, het op haar heupen en scoorde achtereenvolgens 3-1, 4-1 en zelfs 5-1 waarna Olivier de eindstand, met een mooi schot, op 6-1 bepaalde. Goed gespeeld F2! Het korfschieten werd helaas met 3-5 verloren ondanks doelpunten van Rosa, Olivier en Rianne.

IJsselvogels F3 speelde thuis en hier was Korbis F2 de tegenstander. Hoewel het gooien en vangen nog niet altijd even goed ging is er wel verbetering zichtbaar en zo lang de invallers dan maar hun doelpuntje(s) meepikken dan wint F3 gewoon weer, nu met 3-0 dankzij 3x Benjamin. Het korfschieten werd met 1-1 gelijk gespeeld en ook hier was Benjamin de enige die scoorde. Werk aan de winkel voor Simone, Esther en Levi want als de nieuwe kinderen mee gaan spelen dan zullen jullie ze zelf moeten gaan maken. Goed trainen en wie weet lukt het de volgende wedstrijd wel.

In Ridderkerk maakte IJsselvogels F4 het welpensucces compleet. Tegen KCR F2 kreeg het de 1e helft al veel kansen maar lukte het alleen KCR F2 een doelpunt te scoren, ruststand dus 1-0. In de 2e helft kreeg F4, vooral dankzij het goede onderscheppen van invalster Jesca, nog veel meer kansen en gelukkig lukte het nu wel om te scoren want via doelpunten van Jesse, Lienke en Storm wist F4 de achterstand om te buigen in een 1-3 overwinning terwijl er ook nog enkele doelpunten werden afgekeurd. Het korfschieten ging bij beide partijen erg goed en leverde een 6-7 eindstand op dankzij 3 doelpunten van Storm (100% score, klasse Storm!), 2 van Jesse en 1 van Lienke en Jesca.