Hoe vloog de bal – zaterdag 17 februari 2018

Hoe vloog de bal …… zaterdag 17 februari 2018.

Het 1e sloot de laatste thuiswedstrijd in de zaalcompetitie af met een fraaie 27-18 zege op Sporting West. Wat als het 1e deze hele zaalcompetitie zo scherp (en zuiver) was geweest? We zullen het helaas nooit weten, deze wedstrijd moet wel weer vertrouwen geven voor dadelijk op het veld. Wat was dat jammer bij het 2e, zo’n goede wedstrijd spelen en dan nipt met 21-22 verliezen van koploper Albatros 2 terwijl je zelf de punten zo keihard nodig hebt. Jullie hebben gestreden voor wat jullie waard waren, jammer! Ook het 3e liet thuis dure punten liggen tegen het een plaats lager staande EKVA 2 uit Almere dat door deze overwinning tot op 2 punten naderde, dat kan nog verstrekkende gevolgen hebben. Opvallend waren de zwakke resultaten (en grote nederlagen) bij E1 t/m F2. Verheugend voor D3 was dat koploper Nikantes D1 onverwachts een nederlaag leed waardoor jullie weer gedeeld koploper zijn en alles weer in eigen hand hebben. Van de 20 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen en ook 10 verloren. De grootste zege werd behaald door het 1e dat met 27-18 van Sporting West won. Topscoorder van de week werd Christiaan Verwoerd die in het 1e maar liefst 9x wist te scoren. De resultaten:

IJsselvogels 1 – Sporting West 1   27-18   Vandaag speelde IJsselvogels 1 tegen Sporting West 1. De laatste thuiswedstrijd alweer van het zaalseizoen. IJsselvogels kwam goed uit de startblokken. Door doelpunten van Christiaan, Hannah, Mike, Kirsten en Coen kwamen we op een ruime voorsprong in het begin van de 1e helft ( 7-1). Sporting West begon de doelpunten uiteindelijk ook te maken, maar IJsselvogels zorgde dat er een gat bleef. Zo gingen we de rust in met een voorsprong van 14-10. Ook in de 2e helft wist IJsselvogels meer doelpunten te scoren dan Sporting West. De doelpunten vielen van alle kanten en spelers. IJsselvogels was in vorm en scoorde doelpunt na doelpunt. Dit zorgde voor een eindstand van 27-18. Christiaan had maar liefst 9 doelpunten!! Hannah 5x, Kirsten en Kimberley 3x, Tamara en Coen 2x , Daan, Stan en Mike 1x. We hebben met z’n allen een goede pot gespeeld. Een wedstrijd waarbij iedereen tot scoren kwam. Als team kunnen we hier positief op terug kijken! Graag willen wij ook alle supporters bedanken voor het aanmoedigen tijdens onze thuiswedstrijden. Wij zien jullie graag terug op het veld 🙂 Tamara.

IJsselvogels 2 – Albatros 2   21-22   Het 2e moest het huis opnemen tegen titelkandidaat Albatros 2 uit Zwijndrecht waarvan uit al met 23-14 werd verloren. Het 2e is in gevecht met Vriendenschaar (H) 2 wie 6e (veilig) of 7e (degradatie) gaat worden, ieder puntje is meegenomen. De start was voor Albatros 2 dat een 0-3 voorsprong wist te nemen. Wietze 1-3 en Daan (speelde een uitstekende wedstrijd) 2-3 zorgden weer voor de aansluiting. Helaas had Albatros het vizier op scherp staan en wist uit te lopen naar een 2-6 voorsprong. Coen 3-6 en Daan 4-6 brachten het 2e weer dichterbij net als Jeffrey (5-7) en opnieuw Daan (6-8). Hierna leek Albatros de strijd te beslissen door uit te lopen naar 6-11. Daan 7-11 en Jeffrey 8-11 en 9-11 brachten het 2e weer terug in de strijd. En toen na 9-12 Marina 10-12 en Jeffrey uit een vrije bal 11-12 scoorden lag de strijd weer volledig open. Helaas wist Albatros in de laatste minuut voor de rust nog 2x te scoren, ruststand 11-14. Na de rust scoorde Daan met zijn 5e treffer 12-14 en toen invaller Dirk 13-14 scoorde begon ook Albatros het benauwd te krijgen. Hoe goed het 2e ook speelde, het lukte maar niet om naast Albatros te komen. Na 14-16 door Coen liep Albatros weer uit naar 14-18. Opnieuw zette het 2e een inhaalrace in, Esther scoorde 15-18, Coen 16-18 en toen de weer teruggekeerde Lieke 17-18 scoorde was alles weer mogelijk. Daan 18-19, Dirk 19-20 en Coen 20-21 hielden het 2e in de race. Helaas scoorde Albatros hierna 20-22 waarna Dirk de eindstand op 21-22 bepaalde. Jammer, jullie hadden zeker een punt verdiend! Voor Albatros 2 viel alles op zijn plaats, zelf nipt winnen en koploper Valto 2 thuis onderuit zien gaan tegen nr. 3 Fortis 2 en laat dat nu juist de tegenstander zijn van het 2e a.s. zaterdag. Omdat Albatros 2 zaterdag thuis tegen Valto 2 speelt wordt één van deze 2 teams kampioen en is Fortis 2 uitgeschakeld voor het kampioenschap. Thuis speelde het 2e tegen Fortis 2 en goede wedstrijd die ongelukkig met 16-18 werd verloren. Vriendenschaar 2 ontvangt thuis hekkensluiter Tjoba 2 dat pas 1 punt heeft. Het wordt zwaar maar niets is onmogelijk. Daan 6x, Coen en Jeffrey 4x, invaller Dirk 3x en Esther, Lieke, Marina en Wietze 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels 3 – EKVA 2   18-20   Het 3e kon zich afgelopen zaterdag definitief veilig spelen door concurrent EKVA 2 uit Almere te verslaan. In Almere werd slecht gespeeld en in combinatie met een dramatische scheids ging deze wedstrijd kansloos met 15-11 verloren. We hadden dus nog wel een appeltje met EKVA te schillen. Gretig begonnen we aan de wedstrijd, maar dit ging ten koste van de concentratie. In de verdediging gaven we vaak op de verkeerde momenten te veel of te weinig druk, waardoor onze vrienden uit Almere, die overigens ‘gewoon’ schoten als iemand van ons op de grond lag, redelijk makkelijk hun goals mee konden pikken. Aanvallend was het onrustig, maar wisten we toch nog knap 11x te scoren voor rust (11-12 ruststand). We zouden in de tweede helft meer met onze kop gaan spelen, want als we mee zouden gaan met het onrustige spel van EKVA zou het wel heel moeilijk worden om de wedstrijd te winnen. Helaas was het EKVA dat bijzonder zuiver schoot en uitliep naar 11-14. Vooral dankzij Dirk (maar ook de goede invalbeurten van Pieter en Leonie mogen genoemd worden) kwamen we terug en stond het een paar minuten voor tijd 18-18. Doordat de bal een aantal keer verkeerd viel in de aanval, gaven we EKVA de mogelijkheid te profiteren en dat deden zij ook. Na 18-20 speelden ze de wedstrijd uit (ook al vond ik dat de scheidsrechter wel 3x had kunnen fluiten voor spelbederf) en stonden we met lege handen. Ondanks dit verlies staat IJsselvogels 3 nog steeds 2 punten boven EKVA (8 punten) en tevens gelijk met KOAG (10 punten), maar op onderling resultaat zullen wij het afleggen tegen beide ploegen. Dus in onze laatste wedstrijd tegen Velocitas (die haar kampioenswedstrijd speelt) hebben we toch echt minimaal 1 punt nodig om op eigen hand te handhaven. Als ik me het goed herinner had het 3e in 2015-2016 op het veld eenzelfde scenario. Uiteindelijk won het 3e van Tjoba 2 (die kampioen kon worden), was het daardoor zelf gehandhaafd en werd Fortis 2 kampioen. Nota bene Nieuwerkerk 3 bevindt zich in dezelfde situatie als Fortis 2 toen en zal ongetwijfeld hopen dat IJsselvogels dit kunstje opnieuw gaat flikken… Gr. Victor.

Triade 2 – IJsselvogels 4  10-16  De strijd voor plek 2 is het doel van IJsselvogels 4. Koploper HKC 4 is niet meer in te halen en belangrijkste is geen punten te verliezen in de uitwedstrijd tegen Triade 2, om in de laatste wedstrijd tegen Vitesse 4 onderling uit te maken wie er 2e gaat worden. Voor Vitesse 4 zal er enige druk op deze wedstrijd staan, want theoretisch kunnen zij nog 1e worden in de poule, maar moet HKC 4 verliezen van de nummer 6 op de ranglijst. Eerst zullen wij zelf het nodige moeten doen tegen een tegenstander die het ons elke keer lastig heeft gemaakt. Triade 2 staat bekend voor de (fysieke) energieke inbreng in een wedstrijd en hadden het daar behoorlijk lastig mee in de eerste helft. Veel onnodig balverlies, schoten van (te) ver, oftewel slordig spel van IJsselvogels 4 waardoor er geen controle was in de wedstrijd. Maar er zijn 2 dingen die IJsselvogels 4 wel kan, a. zich niet gek laten maken en b. scoren over alle schijven. Kort samengevat, niet dwingend kunnen spelen en toch met een 5-9 voorsprong gaan rusten. De doelpunten kwamen van 0-1 Leonie, 1-2 Tom, 1-3 Stef, 2-4 Rob (200ste doelpunt in de zaal), 3-5 Stef, 3-6 Leonie, 4-7 Stef, 4-8 Laura, 5-9 Hendrik. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Eigen tempo spelen en schoten uit beweging. De dames namen het voortouw in de 2e helft en scoorde Laura 5-10, Leonie 7-11 en Laura 7-12. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar het fysieke nam iets te veel de overhand bij Triade 2 waarbij er meer focus was op IJsselvogels spelers om deze uit het spel te halen, dan voor het korfbal. De verder goed leidende (eigen) scheidsrechter had het hier lastig mee, maar legde de bal uiteindelijk op de stip, welke Rob benutte (8-13 en 8-14). De gemoederen waren hiermee gesust en scoorde Laura 9-15, gevolgd door de 10-16 van Rob en zegevierde een degelijk IJsselvogels met 10-16. Één van de mindere wedstrijden maar de 2 punten konden worden meegenomen naar Moordrecht om over 3 weken uit te maken wie er recht heeft op de 2 plaats. De doelpunten kwamen van Laura (4), Rob (4), Stef (3), Leonie (3), Tom (1) en Hendrik (1). De laatste wedstrijd tegen Vitesse 4 wordt gespeeld in de Zuidplas op 10 maart 17.15 uur!! Marco.

IJsselvogels 5 – Merwede / Multiplaat 8   12-9   Het 5e speelde tegen Merwede 8, de vorige keer werd er tegen hun met 14-13 verloren, echter is dat verlies pas op de laatste paar minuten aan gekomen. IJsselvogels 5 wist dus dat ze een goede kans maakten. Zo werd ook de wedstrijd begonnen door Dennis die gelijk 2 punten scoorde. Merwede scoorde daarna de 2-1. Louanne en Mick wilden allen de score reeks door blijven zetten en maakte de 3-1 en 4-1, waarna Merwede weer 1 puntje wisten te scoren (4-2). Merwede had het moeilijk om door de ijzersterke verdediging van het 5e heen te komen. Het 5e daarentegen wist wel te blijven scoren, zo zette Peter het op een 5-2. In een verwoede poging van Merwede scoorde Merwede hun 3e punt (5-3), waarna Mick er gelijk een 6-3 van maakt. Ook nu wist Merwede weer te scoren en werd het 6-4. Daarna waren het Eline en Louanne die de rust stand bepaalde op 8-4. Na de rust was het de missie om de aanval beter op te zetten. Helaas werd er teveel gefocust op het verbeteren van de aanval waardoor Merwede er 3 punten in wist te leggen. Zij zetten daarmee de stand op 8-7, zou het dan net zoals in de vorige wedstrijd weer gaan om de laatste paar minuten? Eline vond van niet en maakte daarom de 9-7 waarna Mick de 10-7 wist te scoren. Het 5e begon de verdediging weer op orde te krijgen, toch wist Merwede de 10-8 te scoren. Waarna Remon de 11-8 wist te scoren. Zou het gat nu dan groot genoeg zijn om deze winst binnen te halen? Merwede wou toch nog proberen om het gat dicht te krijgen en scoorde de 11-9. Maar Mick en Invaller Sanne vonden een winst van 11-9 te weinig en scoorde de 12-9 en 13-9. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. De punten waren van Mick 4x, Dennis 2x, Louanne 2x, Eline 2x, Peter, Remon, Sanne. Invallers Annelies en Sanne Bedankt. Door Boas.

Weidevogels A1 – IJsselvogels A1   12-14   Zaterdag hadden wij een wedstrijd tegen Weidevogels A1 in Bleiswijk. Op het veld al verloren en ook thuis was de winst voor Weidevogels. Ze zeggen wel eens derde maal is scheepsrecht… We begonnen erg goed. Iedereen ging er vol voor en de aanvallen liepen goed, alleen verdedigend lieten we een paar steken vallen. Hierdoor ging de eerste helft erg gelijk op. De ruststand was 6-6. Na rust bleven we gaan en dat leverde resultaat op. We waren de betere ploeg en langzaam werd onze voorsprong groter. We liepen uit naar 7-10 en vanaf dat moment bleef het verschil rond de 2 à 3 doelpunten. We bleven goed spelen en vooral het vak van Jelle S, Sam, Merel en Karlijn speelde lange en goede aanvallen die uitmondden in doelpunten. In de laatste minuut schoot Weidevogels de 12-14 binnen maar gelijk daarna floot de scheidsrechter af. Eindelijk hebben we van Weidevogels gewonnen maar belangrijker door deze overwinning is de 4e plaats in de 1e klasse nog haalbaar. Als wij winnen van RWA en PKC verliest van Weidevogels dan passeren wij PKC in de stand. Een mooi doel om voor te gaan de laatste wedstrijd. Complimenten aan iedereen. De twee punten waren verdiend! De goals werden gemaakt door Jelle St. 4x, Karlijn en Jesse 3x, Sam 2x en Laura en Jelle R 1x. Van Sam.

Weidevogels A2 – IJsselvogels A2   17-8   Na een waardeloze start kwamen we 7-0 achter. Wat was dat nou? Waar was die vechtlust? Zoveel vragen maar daar heb je niets aan. Gewoon een klote start waar je snel overheen moet komen. Gelukkig was het Lars die met een gelukschot de 7-1 maakte. Maar toen werd er gelijk de 8-1 gemaakt en zakte de moed weer in de schoenen. Hup, op naar de rust en alles snel vergeten!! Gewoon als het ware opnieuw beginnen en door. Helaas werd het gelijk 9-1 en 10-1, werd het dan een mokernederlaag? Nee, want daar kwam Annelie met de 10-2, Uiteindelijk werd het 17-8, dat had niet gehoeven als we scherper waren geweest in de afronding. De korte kansen, afstandsschoten, enz. Kortom, verloren in het begin en niet meer goed kunnen maken. Doelpunten gemaakt door Lars, Sam en Dyonne 2x en Annelie en Dave 1x. Dave dat moeten er voortaan zeker 5 zijn maar ja, dat kon je ook van iedereen zeggen. Van Sam.

IJsselvogels A3 – Gemini A2   13-6   A3 had nog wat goed te maken tegen Gemini A2. Uit werd eerder volkomen onnodig met 8-7 verloren dus was het tijd het één en ander recht te zetten. Edo zorgde voor een 1-0 voorsprong en toen Stan 2-1 en Anna 3-1 scoorde was het eerste gaatje geslagen. Zeker toen na 3-2 Amber 4-2 en opnieuw Anna 5-2 scoorde en Edo de ruststand op 6-3 bepaalde. Na de rust waren het Amber en Sanne die 7-3 en 8-3 scoorden. A3 bleef goed spelen en liep door doelpunten van Tom, Amber, Lotte en 2x Rens uit naar een ruime en dik verdiende 13-6 overwinning. Jullie staan nu 4e maar kunnen nog op de 3e plaats eindigen, succes A3!

IJsselvogels B1 – Valto B1   14-12   De afscheidswedstrijd van Remmert. Jeetje wat wilde jij graag winnen en wat heb en had je ontzettend veel plezier in je spel. Bedankt voor al je inzet. Ik ben blij dat ik jou heb mogen trainen en coachen. Tot over 1 1/2 jaar!! De wedstrijd startte goed met een voorsprong van 3-0. Daarna kwam, mede doordat wij te veel kansen miste, Valto beter in hun spel. Vooraf was al duidelijk dat we als ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Er zaten goede aanvallen bij en ook verdedigend hadden we het redelijk op orde. Maar doordat ons vizier niet helemaal op scherp stond kon Valto bijblijven. Nog 1 wedstrijd te gaan en bij winst hebben we de verdiende en terecht 3e plek te pakken. Even lekker vakantie vieren en dan 1x opladen. Doelpunten kwamen van: David 1x, Remmert 4x, Evi 5x en Dano en Thirza 2x. Berry.

Vriendenschaar (B) C1 – IJsselvogels C1   6-13   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Bodegraven moest C1 zich zien te herstellen van het puntverlies tegen Korbis C1 en de zwakke wedstrijd vorige week thuis tegen GKV C1. Binnen 20 sec. had Cécile de 0-1 gescoord en even later ook de 0-2. Twee afstandsschoten van Vriendenschaar betekende nog geen 5 min. later alweer 2-2. Cécile van halve afstand en Joran van ver zorgden weer voor een 2-4 voorsprong maar binnen 2 min. stond het weer gelijk doordat Vriendenschaar 2 korte kansen wist te verzilveren, 4-4. Cécile was in deze fase niet af te stoppen en scoorde eerst van onder de korf en vervolgens van afstand haar 4e en 5e doelpunt waardoor C1 weer met 4-6 de leiding nam waarna het tweede aanvalsvak gelukkig mee ging scoren. Marijn en Tim, beiden van afstand, bepaalden de ruststand op 4-8. Na de rust was het opnieuw Cécile die binnen 10 sec. 4-9 scoorde en toen Willem, met een afstandsschot vanuit zijn tenen, 4-10 scoorde was de wedstrijd gespeeld. Tim uit een doorloopbal en Marijn van afstand scoorden 4-11 en 4-12 waarna Joran uit een fraaie doorloper het laatste IJsselvogelsdoelpunt scoorde. Het slotakkoord was voor Vriendenschaar dat nog 2x wist te scoren en zo de eindstand op 6-13 bepaalde. Cécile 6x, Marijn, Joran en Tim 2x en Willem 1x scoorden de doelpunten vandaag.

IJsselvogels C2 – Movado C1   8-20   De wedstrijd tegen de ongeslagen koploper stond voor C2 op het programma. En Movado liet zien dat ze de enige echte kampioen zijn. De schoten vlogen sommige van onze C2 spelers om de oren. Tussen de bedrijven door schoten Wesley en Benjamin de scores erin voor ons. De coaches probeerde door individueel coachen nog wat recht te zetten. Het ging in de 2de helft dan ook iets beter. Ook de wissels Jesca en Rosa konden alleen maar hun uiterste best doen. Bedankt dames! Gelukkig kwam Iris terug van een blessure en kon zij in de 2de helft minuten maken! En Isa speelde een meer dan prima 2de helft! De uitslag was 8-20. Wesley en Benjamin maakte er allebei 4. Op 10 maart de laatste zaalwedstrijd tegen KCR uit, voor een nette 4de plek in de poule. Van Christa.

IJsselvogels C3 – Nieuwerkerk C3   4-1   C3 had thuis nog wat goed te maken voor de eerder dit seizoen geleden 4-2 nederlaag tegen hekkensluiter Nieuwerkerk C3. Suus zorgde uit een korte kans voor 1-0 en even later uit een mooie doorloopbal voor een 2-0 voorsprong waarna Nieuwerkerk de ruststand op 2-1 bepaalde. In de 2e helft maakte Lieke uit een korte kans 3-1 waarna opnieuw Suus van afstand 4-1 scoorde en omdat C3 het verdedigend goed dicht wist te houden werd dit ook de eindstand waardoor C3 koploper blijft. Met nog één uitwedstrijd in Bodegraven tegen Vriendenschaar C3 (thuis 7-5 winst) op het programma hebben jullie alles zelf in de hand. Concurrent KOAG C4 moet nog op bezoek bij Refleks C1 en Nieuwerkerk C3 en kan bij 2x winst nog op gelijke hoogte komen.

IJsselvogels D1 was vrij

IJsselvogels D2 was vrij.

Triade D2 – IJsselvogels D3   1-5   Na de verliespartij van vorige week tegen Nikantes D1 was de kans op het kampioenschap nihil. Toch was er maar één opdracht van coaches Stefan en Jelle: winnen van Triade. De druk op Nikantes zetten en hopen op een verlies van hen. De D3 speelde niet hun sterkste wedstrijd. Het stond maar 0-2 na de eerste helft. Iets wat we normaal niet verwachten van de D3, die er normaal veel meer scoort in een wedstrijd. Ook de tweede helft was niet hun beste, maar er zat zeker verbetering in. Eindstand: 1-5 voor IJsselvogels D3. Met goals van Justin en Sem (2) en Sahra (1). Goed nieuws na het einde van de wedstrijd: Nikantes verloren van Oranje-zwart (3-4). Winnen we de volgende wedstrijd van KOAG, dan is de D3 hoogstwaarschijnlijk kampioen! Invaller Justin heel erg bedankt! Groetjes, Jelle.

Fortuna / Delta Logistiek E1 – IJsselvogels E1   18-6   Er zijn van die zaterdagen dat je maar lastig op gang komt. Dat je het gevoel hebt dat je eigenlijk nog in je bed zou willen liggen en nog een keer omdraaien. Dat gevoel leek zich meester te hebben gemaakt van de E1 van IJsselvogels tijdens het begin van de eerste helft van de wedstrijd tegen Fortuna E1 uit Delft. Binnen mum van tijd stond Fortuna met 7-0 voor en daarmee was het kwaad eigenlijk al geschied. Niettemin kwam IJsselvogels daarna beter op gang en begon het team ook soepeler te spelen. Timo scoorde de eerste tegentreffer namens IJsselvogels, waarna de Fortuna uitliep tot 9-1. Daarna kwam Luna op schot. Liefst vier keer kwam ze tot scoren, waarmee de ruststand op 12-5 werd gebracht. Helaas bleek Fortuna ook in de tweede helft een maatje te groot en scoorde het team nog zes keer. Dankzij een eretreffer van Timo eindigde de wedstrijd in 18-6. Meer zat er dit keer helaas niet in. Van Arjen (vader Marnick).

IJsselvogels E2 – Futura E3   4-18   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Nummer 3 Futura E3 tegen nummer 6 IJsselvogels E2. Het stuk van de wedstrijd wat ik zag was de felheid waarmee Futura speelde en de gelatenheid waarmee onze E2 speelde, Overal net een stapje te laat, bij het ophalen van de bal steeds van de bal aflopen waardoor de tegenstander er steeds tussen kon springen en de bal kon afpakken. En ja …. ze schoten inderdaad zuiver maar daar gaven jullie ze ook de gelegenheid voor door er achteraan te lopen in plaats van er tussen te blijven. Snel vergeten en op naar de laatste wedstrijd.

Korbis E2 – IJsselvogels E3   20-6   Afgelopen zaterdag heeft de E3 tegen Korbis gespeeld. We gingen niet naar Waddinxveen maar naar Gouda. Daar aangekomen was er enige verwarring over wie de shirts had maar dat kwam gelukkig goed. We wisten dat het weer een pittige wedstrijd zou worden. En dat bleek vanaf het eerste fluit signaal zat het tempo er goed in bij Korbis en de scheidsrechter. Snelle spelers en snelle spelhervattingen……. Maar we deden het heel goed. Iedereen was goed gemotiveerd en deed zijn uiterste best om zijn tegenstander bij te houden. Ook waren er kansen voor ons. Maar helaas konden we de score niet bijhouden en was de eindstand 20-6. Toch was er weer verbetering in het spel te zien. De doorloopbal gaat steeds beter. En als we dat nu eens goed onder controle krijgen dan kan de score ook snel meer worden. Een leuke wedstrijd waar iedereen goed zijn best heeft gedaan! Ga zo door. Barbara,

IJsselvogels E4 – Excelsior E6   4-6   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. E4, nummer 5 op de ranglijst, moest het vandaag opnemen tegen nummer 2 Excelsior E6 uit Delft. Het ging de hele wedstrijd gelijk op en er waren zeker mogelijkheden om te winnen. Helaas wist Excelsior, dankzij een 4-6 overwinning, beide punten mee naar huis te nemen. Nog één wedstrijd te gaan.

Korbis F1 – IJsselvogels F1   12-2   Zaterdag de wedstrijd tegen koploper Korbis F1. We wisten dat het moeilijk zou worden maar 12-2 verliezen is toch wel erg veel… en niet nodig. De eerste 10 minuten waren goed, die eindigde in 1-0 maar de 30 minuten daarna ging het mis. Er werd gewoon te slecht verdedigd en aanvallend waren we niet snel genoeg. Daarnaast bleek een bal vangen ook ineens erg moeilijk. Korbis won terecht en gaat met Nieuwerkerk strijden om het kampioenschap. Wij gaan de laatste 2 wedstrijden nog even knallen tegen laagvlieger Vriendenschaar en wie weet kunnen we nog op de 2e plek eindigen. David en Suzan scoorden. Van Sam.

Korbis F2 – IJsselvogels F2   16-5   IJsselvogels F2 speelde de laatste uitwedstrijd in de zaalcompetitie tegen Korbis op ‘neutraal terrein’. De zaal in Waddinxveen was niet beschikbaar door andere activiteiten en daarom werd uitgeweken naar Sporthal de Mammoet in Gouda. Coaches Lotte en Amber moesten tegelijkertijd een wedstrijd spelen, dus de vaders van Thijmen en Lucas mochten vandaag de F2 begeleiden. Het team was compleet en zo kon iedereen in actie komen. Korbis is de nummer drie in de stand en moet nog een wedstrijd inhalen. Onze F2 staat onderaan, maar liet wel een betere wedstrijd zien dan in de thuiswedstrijd die eerder met 3-11 werd verloren. Aan de inzet heeft het niet gelegen: De F2 stond na de eerste 20 minuten met 7-0 achter maar kreeg toch ook enkele kansen op een doelpunt. En, er is ook duidelijk progressie te zien in het verdedigen, afvangen en rond spelen van de bal. Een kleine peptalk in de rust had geholpen, want de F2 liet na rust zien dat ze het scoren niet waren verleerd! Met superspelers Lilly en Thijme kwamen er meer spelers vrij te staan. Dit betaalde zich uit: Thijme scoorde al vrij snel de 7-1 met een mooi doelpunt. Korbis kwam toen terug tot  8-1 en 9-1. Maar Florian verkleinde de voorsprong weer tot 9-2 na een mooie aanval met Thijmen. Het laatste kwart van de wedstrijd begon de F2 met een 12-2 achterstand. Gelukkig toonde de F2 ook hier weer wat veerkracht: Lucas maakte de 12-3.  Korbis liep uit tot 14-3, maar ook hier had IJsselvogels weer een antwoord op: 14-4 door nog een doelpunt van Lucas. Uiteindelijk werd het volgens de officiële wedstrijdstatistieken  16-5. De maker van het vijfde doelpunt van de F2 is tot op heden nog niet gevonden. Hebben de coaches dan misschien zitten slapen? Nee, gelukkig… 😉 Ook de meegereisde supporters uit Moordrecht hebben er vier voor IJsselvogels geteld. Het zal dus voor altijd een mysterie blijven wie dat vijfde doelpunt gemaakt heeft. En, óf dat ooit gemaakt is… Is er dan misschien sprake van matchfixing in deze poule ;-)? Ach, het krikt in ieder geval het doelsaldo weer een beetje op! Het korfschieten werd nipt verloren met 4-3. Op naar de laatste thuiswedstrijd tegen Phoenix. Van Jonathan (vader Thijmen) en Paul (vader Lucas)

IJsselvogels F3 – OZC F2   12-2   F3 won met 12-2 tegen OZC F2 en kan zich gaan opmaken voor de kraker tegen medekoploper HKV / Ons Eibernest F1 in Den Haag die op zaterdag 10 maart plaats vindt.