Hoe vloog de bal – 17 mei 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 17 mei 2014).

Wat een verschil met een week geleden. Toen was het nat, koud en winderig en afgelopen zaterdag was het heel de dag genieten geblazen. Ondanks dat het perfect korfbalweer was hadden een aantal teams toch heel veel moeite met het gaatje te vinden. IJsselvogels 1 kon het thuis niet bolwerken tegen Die Haghe 1 dat in 4 minuten de wedstrijd besliste toen het uitliep van 1-1 naar 1-7. Er kon ook weer eens een feestje worden gevierd want IJsselvogels A1 werd ongeslagen kampioen in de 1e klasse, gefeliciteerd met deze knappe prestatie. Van de 23 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 11 een nederlaag. De grootste overwinning behaalde E2 dankzij een 9-1 overwinning op Maassluis E3. Topscoorders van de week werden Dirk Rijneveld (1e), Kevin Berghout (1e), Erwin Kruiswijk (3e) en Jeanine Plooster uit A1 met 5 doelpunten. De resultaten:

Hekkensluiter IJsselvogels 1 moest winnen van nr. 3 Die Haghe 1 uit Den Haag om alles nog in eigen hand te houden. Uit was van deze ploeg met 13-15 gewonnen, zou het vandaag weer lukken? Uit de 1e aanval scoorde Die Haghe al de 0-1, dat beloofde weinig goeds. Na 7 minuten scoorde Dirk van afstand 1-1. Hierna brak voor IJsselvogels een dramatische fase aan want binnen 4 minuten liep Die Haghe uit naar een 1-7 voorsprong, IJsselvogels stond erbij en keek ernaar. Na 1-8 was het Kevin die in de 23e minuut 2-8 scoorde en na 2-9 waren het achtereenvolgens Jasper en Marina die, beiden van afstand, 3-9 en 4-9 scoorden waarna Die Haghe de ruststand op 4-11 bepaalde. De tweede helft werd niet meer spannend, vooral omdat er na elke IJsselvogelsgoal direct een Haagse tegentreffer volgde en het verschil niet kleiner dan 5 werd. Dirk en Kevin 5x, Jasper, Marina, Kirsten, Eva en Nathan vonden de mand. Door deze nederlaag zit IJsselvogels 1 in grote problemen. Het is nu hopen dat Telstar zaterdag verliest van Albatros en dan moet IJsselvogels uit winnen van Sporting Trigon in Leiden en was dat niet die ploeg die IJsselvogels in de zaal liet degraderen na een beslissingswedstrijd. Succes 1e, jullie kunnen het!!!

IJsselvogels 2 speelde thuis tegen Nieuwerkerk 4 en hoewel ze heel de wedstrijd eigenlijk niet in de problemen zijn geweest ging het niet vanzelf. Een 3-0 voorsprong kon niet worden vastgehouden en via 3-2 en 4-3 bood Nieuwerkerk 4 goed tegenstand. Hierna werd het gat geslagen naar 8-3 en was de wedstrijd gespeeld om uiteindelijk met 11-6 (wedstrijdformulier 13-6?) te zegevieren dankzij 4 doelpunten van Kirsten, 2 van Lieke, Pieter en Tom en 1 van Gert Jan.

In Vlissingen speelde IJsselvogels 3 een uitermate spannende wedstrijd tegen Seolto 2 die nipt met 13-14 werd gewonnen. Na een 3-0 achterstand was het 3e wakker, kwam op een 4-5 voorsprong en via 5-5 leek het gat op 5-8 geslagen. Niets was minder waar, want Seolto kwam op een 12-11 voorsprong, maar het eindschot was voor het 3e. Erwin 5x, Pieter 4x, Marlies 2x en Ineke, Bas en Wilco scoorden. Aanstaande zaterdag kan waarschijnlijk promotie naar de 2e klasse worden binnengesleept (en wie weet nog een kampioenschap?)!

IJsselvogels 4 moest het in ’s Gravendeel opnemen tegen koploper ADO 3 dat kampioen kon worden. Na een 3-1 ruststand, en dat met dat mooie weer, werd het uiteindelijk 10-3 voor ADO 3. Vorige week met dat slechte weer en die harde wind 18x scoren en nu met dat mooie weer maar 3x, ra, ra, ra! Laura 2x en Hendrik 1x scoorden terwijl er bosjes kansen en zelfs strafworpen werden gemist.

Ook IJsselvogels 5 verloor van de kampioen. In en tegen Nieuwerkerk 11 werd na een 5-0 ruststand met 9-1 verloren. Alleen Sylvester lukte het om een doelpunt te maken en de eer te redden. Toch kunnen jullie nog steeds 2e worden!

Het G-team is al uitgespeeld en is op een fraaie 3e plaats geëindigd.

IJSSELVOGELS A1 KAMPIOEN!!! Door thuis met 15-8 van het Zeeuwse Swift A1 te winnen werd onze A1 ongeslagen kampioen in de 1e klasse en zou het volgend jaar in de Overgangsklasse mogen gaan spelen hetgeen voor een ploeg die bijna in zijn geheel nog 2 jaar junioren mag spelen een uitdaging zou moeten betekenen. Helaas, helaas, er is besloten A1 2 jaar vervroegd over te halen naar de senioren om daar de gaten op te vullen, in mijn ogen een grote fout maar dat is puur mijn persoonlijke mening. Laat deze spelers en speelsters nog lekker 2 jaar op een goed niveau tegen hun eigen leeftijdsgenoten spelen, geef ze de tijd om te rijpen en gooi ze niet te snel voor de leeuwen. We leven al te lang boven onze stand met onze bescheiden seniorenselectie. Vanwege droevige familieomstandigheden kon trainer/coach Peter niet bij de kampioenswedstrijd aanwezig zijn, sterkte Peter! Jasper mocht de honneurs waarnemen en zag A1 na een 0-1 achterstand een ruime 7-1 voorsprong nemen. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar, zeker niet toen na 11-7 werd uitgelopen naar 15-7, eindstand 15-8. Jeanine 5x, Yoran en Aron 4x en Nathan 3x scoorden de doelpunten maar of dat klopt betwijfel ik want Aron scoort op het scoreformulier zowel 7-1 als 8-2 terwijl Aron bij 7-1 in de verdediging stond, ra, ra, ra. Van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

Na vorige week een matige prestatie te hebben neergezet leverde IJsselvogels A2 afgelopen zaterdag een knappe prestatie door het sterke PKC/Hagero A4 met 7-6 te kloppen. Daar zag het in het begin niet naar uit. Coach Hans Brouwer zag Christiaan dan wel 1-0 scoren maar daarna nam PKC/Hagero A4 het initiatief over en nam met 1-4 de leiding over. Het pleit voor A2 dat ze erin bleven geloven en dankzij doelpunten van achtereenvolgens Christiaan, Linda, Stan, opnieuw Christiaan (zijn 3e) en invalster Laura boog A2 de 1-4 achterstand om in een 6-4 voorsprong. Na 6-5 bracht Marit het verschil weer op 2 (7-5) waarna PKC de eindstand op 7-6 bepaalde, knap gedaan A2!

Wat was dat jammer, jullie waren zo dichtbij de eerste overwinning en die zou nog verdiend geweest zijn ook. Het nog puntloze IJsselvogels A3 speelde thuis tegen KOAG A3 dat bovenin meedraait. Na 30 seconde stond het al 1-1, Mike uit een mooie doorloper en KOAG van afstand. Dat kon wel eens een hoge score gaan worden. Na 1-3 achter herstelde A3 zich uitstekend en via opnieuw Mike, Nikki, Peter en invaller Dennis nam A3 brutaal een 5-3 voorsprong, ruststand 5-4. Na een gemiste stip aan onze kant scoorde KOAG vanaf de stip 5-5. Twee mooie doelpunten van Remon betekende 7-5 en toen na 7-6 Iris en opnieuw Remon A3 op een 9-6 voorsprong zetten kon het bijna niet meer misgaan. KOAG scoorde 9-7 en 9-8 maar toen A3 met nog 40 sec. te spelen een vrije bal in de verdediging meekreeg dacht ik echt dat de buit binnen was. Even naar de aanval brengen, rustig uitspelen en de eerste overwinning is binnen. Maar helaas ….. de vrije bal werd door KOAG onderschept en er kwam nog een strafworp uit voort ook, eindstand 9-9, jammer!!!

IJsselvogels A4 deed wat het moest doen en dat was winnen. Thuis werd Oranje Nassau met 12-6 verslagen waardoor A4 eigenlijk al kampioen is. Vlaardingen/Ridderhof A2 kan nog op gelijke hoogte komen maar het feestje werd na de wedstrijd al gevierd, gefeliciteerd! Mike 5x, Daan 2x, Bas 2x, Dennis 2x en Kim scoorden. Spelers en zeker ook trainers/coaches Marco en Kevin gefeliciteerd!

IJsselvogels B1 had een donderspeech van Stef en Victor nodig om te laten zien dat ze wel degelijk goed kunnen korfballen. Tegen hekkensluiter Nieuwerkerk B2 stond B1 in de rust nipt met 3-2 voor. Na de rust een herboren B1 dat dankzij 3 doelpunten van Laura, 2 van Anouk, Noël en Jesse en 1 van Jeffrey en invaller Mike met 11-3 wist te winnen. Zaterdag het duel om de 2e plaats, succes!

IJsselvogels B2 was vrij.

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels B3 de lastige uitwedstrijd tegen KOAG B1 dat keurig met 8-11 werd verslagen. Het was warm in Krimpen, wat moeite om motivatie te vinden om te rennen, maar er werd wel gewonnen. Dani 4x, Martijn en Joris 2x en Maarten, Lisa en Thirza scoorden. Met 10 punten uit 6 wedstrijden hebben jullie het uitstekend gedaan, jullie zijn uitgespeeld terwijl ongeslagen koploper Reeuwijk B2 nog één keer moet spelen.

IJsselvogels C1 leverde een knappe prestatie door in Den Haag koploper Futura C1 op een 5-5 gelijkspel te houden. Alleen bij 0-1 voorgestaan, na 4-2 achter knap opgehaald tot 4-4 en na 5-4 achter was het Sam die met zijn 2e doelpunt het punt veilig stelde. Hans was trots, alle middelen waren geoorloofd voor een punt voor ‘zijn’ C1! De overige doelpunten kwamen van Dyonne, Stefan en Lars. Nog één wedstrijd winnen van KCC/Delta Logistiek C2 en de 3e plaats is nog mogelijk.

IJsselvogels C2 was vrij.

IJsselvogels C3 moest het thuis opnemen tegen Korbis C3. Met dit keer Jasper langs de lijn kwam C3 goed uit de startblokken en nam het via Edo (1-0), Stan (2-1) en opnieuw Edo (3-2) een voorsprong. Helaas stond het in de rust al weer 3-4 voor Korbis. Na de rust liep het minder goed waardoor Korbis kon uitlopen naar een 3-7 overwinning. Ik hoop dat de taart, die ik jullie in de zaal had beloofd als jullie één keer zouden winnen, er niet minder om smaakte.

In Ridderkerk kreeg IJsselvogels D1 voldoende kansen om weer eens een overwinning in de wacht te slepen. Annelies scoorde 0-1 maar daarna was het KCR D2 dat uitliep naar een 3-1 voorsprong. Een doelpunt van Remmert betekende 3-2 en na 4-2 scoorde Dano nog 4-3 hetgeen helaas ook de eindstand werd. Volgens leider Aron werd er wel goed rondgespeeld, kregen jullie ook voldoende kansen maar ontbrak het aan de goede afronding. Volgende keer beter.

IJsselvogels D2 zit in een heel leuke en spannende poule waarin bijna alle tegenstanders gelijkwaardig zijn. Vandaag was Nieuwerkerk D3 de tegenstander. In de rust stond D2 nog met 3-2 voor, helaas kon deze voorsprong niet worden vastgehouden (mede door de vele wissels door de ruime bezetting van de teams) en werd er toch nog vrij ruim met 4-7 verloren waardoor nu 4 teams op een gedeelde 2e plaats staan. Helaas heb ik verder geen gegevens ontvangen waardoor ik niet weet wie er allemaal scoorden.

IJsselvogels D3 begon thuis goed tegen KOAG D3 en dankzij 2 doelpunten van Thomas en 1 van Tom en Jens kon D3 tot 4-4 uitstekend tegenstand bieden. In de 2e helft speelde D3 een stuk minder, er werden verdedigend veel fouten gemaakt die door KOAG goed werden afgestraft met als gevolg een ruime 4-13 nederlaag. Jullie kunnen het wel dus …… zaterdag krijgen jullie een herkansing.

Sommige ploegen hebben een tegenstander die ze niet ligt. KOAG E1 is zo’n tegenstander waarvan IJsselvogels E1 bij voorbaat al heeft verloren zonder dat er een bal aangeraakt is. De 1e helft was, gezien de 7-0 ruststand, waarschijnlijk niet al te best. De 2e helft verliep een stuk beter en wisten Joran (8-1) en Lieneke (9-2) zelfs te scoren en werd het maar 2-2, eindstand 9-2. Zaterdag tegen koploper PKC/Hagero E1 de laatste kans om de hatelijke “0 “ weg te werken, uit werd het 4-3.

IJsselvogels E2 speelde thuis een klasse pot tegen Maassluis E3 dat na een 6-1 ruststand met 9-1 werd verslagen dankzij 4 doelpunten van Kirsten, 2 van Martin en 1 van Lisa, Is en Marijn. De 2e plaats is binnen hetgeen al een knappe prestatie is.

In Nieuwerkerk verloor IJsselvogels E3 met 5-0 van Nieuwerkerk E3 dat nog kampioenskansen heeft. Verder helaas geen informatie ontvangen.

Voor E3 speelde IJsselvogels F1 de moeilijke uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk F1 dat goed tegenstand bood. Na 1-0 achter scoorde Willem 1-1 waarna Nieuwerkerk van afstand opnieuw met 2-1 de leiding nam. In het 2e part scoorden Dominique en Jesca de 2-2 en 2-3 uit twee halve kansen waardoor we met een kleine voorsprong de rust in gingen. Na de rust scoorde Benjamin 2-4 en leek het gat geslagen maar opnieuw kwam Nieuwerkerk goed terug door een mooi afstandsschot. Gelukkig hebben wij altijd Willem nog die aan alle onzekerheid een einde maakte door de 3-5 te scoren. Nu nog zaterdag van KOAG F1 winnen en het (gedeeld) kampioenschap is voor jullie en dat in de hoogste F-afdeling hetgeen een prima prestatie zou betekenen maar ….. eerst zaterdag van KOAG F1 winnen! Het korfschieten werd met 2-4 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Benjamin en 1 van Willem.

IJsselvogels F2 speelde thuis de spannende wedstrijd tegen Vriendenschaar F1 uit Bodegraven. Uit werd hier nipt met 6-7 van gewonnen dus ….. oppassen geblazen. Na 2-0 voor door Stijn kwam de tegenstander goed terug door met 2-3 de leiding over te nemen. Rosa 3-3 en opnieuw Stijn 4-3 zorgden weer voor een voorsprong voor onze F2. Hierna kreeg Vriendenschaar F1 toch een beetje de overhand waardoor het kon uitlopen naar een 4-5 voorsprong. Finn scoorde nog 5-5 maar daarna liep Vriendenschaar F1 uit naar 5-7 om uiteindelijk met 6-7 te zegevieren. Nieuwerkerk F2 en IJsselvogels F2 staan nu gedeeld 1e en laten die twee nu a.s. zaterdag tegen elkaar spelen, heel veel succes F2! Het korfschieten ging uitstekende en werd met liefst 8-2 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Rosa, Finn en Olivier en 1 van Rianne en Stijn.

We wisten dat IJsselvogels F3 erg hoog zat ingedeeld maar dat kwam omdat ze er in de zaal met kop en schouders bovenuit staken en dat kwam weer doordat er iedere wedstrijd een invaller meespeelde. Nu er inmiddels 2 nieuwe kinderen bij zijn gekomen (Thomas en Timo) moeten ze het op eigen kracht doen en dat blijkt niet mee te vallen. KOAG F2 bleek zaterdag met 0-13 duidelijk een maatje te groot. Verliezen is helemaal niet erg als jullie er maar wel iets van opsteken en dat is een belangrijke taak voor de leidsters om ze op gemaakte fouten te wijzen en te vertellen hoe ze zich kunnen verbeteren. Het korfschieten werd met 4-6 verloren alleen is niet bij gehouden wie er scoorden, jammer!!!

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels F4 tegen het een plaats hoger staande KOAG F4 waarvan thuis nog werd verloren. Via Storm en Quinty nam F4 keurig een 0-2 voorsprong maar helaas stond het in de rust al weer gelijk, 2-2. In de 2e helft speelde F4 opnieuw erg goed en dankzij 2 doelpunten van Lienke wist F4 zelfs met 2-4 te winnen waardoor de punten mee naar Moordrecht gingen. Het korfschieten werd helaas nipt met 6-5 verloren ondanks 3 doelpunten van Maudy en 1 van Lienke en Storm. Nog een nagekomen bericht over de wedstrijd van vorige week uit tegen Nieuwerkerk F5 die met 1-4 werd gewonnen via 3 doelpunten van Storm en 1 van Jesse terwijl het korfschieten met 3-4 werd gewonnen met doelpunten van Lienke, Maudy, Storm en Jesse.