Hoe vloog de bal – zaterdag 17 oktober 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 17 oktober 2015).

IJsselvogels 5 en A3 kampioen. Nadat B3, D1 en E1 al eerder waren gehuldigd was het vrijdagavond de beurt aan het 5e en zaterdagmiddag aan de A3 om een overheerlijke slagroomtaart uit te delen met de bijbehorende kampioensdiploma’s. Er werden op deze laatste speeldag van de 1e helft veld seizoen 2015-2016 maar 5 wedstrijden gespeeld waarvan er 3 werden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren. De resultaten:

IJSSELVOGELS 5 KAMPIOEN! Door vrijdagavond thuis met 10-8 van THOR 3 te winnen werd het 5e onbereikbaar voor de concurrentie. Met 11 punten uit 6 wedstrijden bleef het ongeslagen in deze leuke afdeling waar de ploegen redelijk aan elkaar waren gewaagd maar waar ons jonge 5e er toch bovenuit stak. Helaas was het vrijdagavond geen mooi weer en miezerde het zelfs bijna de hele wedstrijd maar dat weerhield het 5e er niet van een prima wedstrijd te spelen. Dankzij Tom nam het 5e gelijk een 2-0 voorsprong en na 2-1 was het Dennis die 3-1 scoorde. De tegenstander gaf zich niet gewonnen en knokte zich terug knap tot 3-3 waarna Mike de ruststand op 4-3 bepaalde. Na de rust kwam THOR 3 weer op gelijke hoogte, 4-4, maar vervolgens zorgden Nikki, Tom, Remon en Marit er voor dat er een gat werd geslagen naar 8-4. Na 8-5 scoorde Peter 9-5. Een laatste stuiptrekking van THOR maakte het nog even spannend door terug te komen tot 9-7 maar daarna maakte Tom, met zijn 4e treffer, aan alle onzekerheid een einde door 10-7 te scoren. Eindstand 10-8. Wie spelen er allemaal in IJsselvogels 5: Denise van Kerkhof, Eline Vonk Noordegraaf, Karin Alderliesten, Marit van Hattum, Nikki Prins, Roos Graafland, Bas van Klink, Dennis Kool, Mike Dukker, Peter Verhoef, Remon Groenendijk en Tom Dukker. Allemaal gefeliciteerd met jullie verdiende kampioenschap en op naar de zaal waar jullie ook weer ongetwijfeld tot de titelkandidaten zullen behoren.

20151016_212726

IJSSELVOGELS A3 KAMPIOEN! Zaterdagmiddag sloot IJsselvogels A3 de 1e helft veld af door als laatste IJsselvogelsteam nog in actie te komen, en hoe. VIOS A1 uit Willemstad was de tegenstander en bleek alleen uit meisjes te bestaan. Jammer dat er bij ons enkele vaste spelers(sters) afwezig waren in verband met een (kerk)kamp maar dat mocht de pret niet drukken. De invallers bleken waardige vervangers en droegen hun steentje meer dan bij. Na een 11-1 ruststand werd het 18-1 en dan werden er nog heel, heel veel kansen gemist. Onder toeziend oog van de succesvolle coaches Laura en Lisanne scoorde Mick 5x, Joris, Wietze en invaller Jelle St. 3x, Louanne 2x en de invallers Karlijn en Lars 1x. Uit wie bestond A3 deze 1e helft veld: Lisa van der Vliet, Louanne de Jong, Maaike de Rivecourt, Thirza van Haaren, Frank de Zwart, Joris Verboom, Mick van der Weijde, Wietze Meijer en als trainers/coaches Laura Rijneveld-Bos en Lisanne Bos. Gefeliciteerd!

taarta3Foto: Laura Rijneveld

In Dordrecht speelde IJsselvogels B2 een klein beetje teleurstellend met 2-2 gelijk tegen hekkensluiter Sporting Delta B4 waardoor het als 4e is geëindigd. Verder helaas niets ontvangen, jammer!

IJsselvogels E2 speelde zijn laatste veldwedstrijd thuis tegen OZC E1 uit Rotterdam en wat mij dan altijd weer opvalt is dat alle ouders van de spelende kinderen (van OZC) altijd aanwezig zijn, klasse! Ondanks dat OZC E1 best aardig speelde, bleek al snel dat onze E2 al een stuk verder is en stond het na de 1e periode al 5-0. De 2e periode kregen we opnieuw genoeg kansen maar vergat E2 deze af te maken, ruststand 5-1. Hierna begon het weer beter te lopen en na 6-1 in de 3e periode werd er met 10-3 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Rosa en Olivier en 2 van Simone en Stijn. Leidster Kirsten zag ze ook met korfschieten winnen want dankzij 3 goals van Stijn (100%) en 1 van Rosa, Simone en Olivier werd het 6-3 voor E2 dat de veldcompetitie keurig als goede 2e afsloot en dat in de 1e klasse!

In Krimpen ad IJssel moest IJsselvogels E5 al om 9.00 uur aantreden voor hun kampioenswedstrijd tegen koploper KOAG E5 waartegen thuis de enige (flinke) nederlaag werd geleden. Ondanks dat David deze dag jarig was speelde hij toch mee, het was tenslotte een kampioenswedstrijd en die wil je allemaal meemaken. Esther scoorde al snel 0-1 gevolgd door de 0-2 van de jarige David, dat beloofde wat. KOAG kwam terug tot 2-2 waarna Esther met haar 2e doelpunt de ruststand op 2-3 bepaalde. De leidsters Myrthe en Laura zagen een heel goed E5 en als de vele kansen een beetje beter waren benut had de voorsprong nog veel groter kunnen zijn. Wat er in de limonade zat weet ik niet maar in de 2e helft lukte er bij E5 niet veel meer waardoor de tegenstander de 2-3 achterstand kon ombuigen in een 7-3 voorsprong. David scoorde nog wel 7-4 maar daarna was het KOAG E5 dat de eindstand op 11-4 bepaalde en zo toch wel terecht kampioen werd met jullie als uitstekende 2e met 8 punten uit 6 wedstrijden. Jullie hebben de 1e helft laten zien dat jullie het kunnen dus wie weet in de zaal. Het korfschieten werd nipt met 4-3 verloren waarbij Levi alle doelpunten scoorde (100%).