Hoe vloog de bal – 18-01-2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 18 januari 2014).

Voor het 1e stond de uiterst belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter Albatros op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen en gelukkig werd er gewonnen. Van de 18 gespeelde wedstrijden werden er 9 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 8 een nederlaag waarbij opvallend veel C- en D-teams betrokken waren. De grootste overwinning kwam op naam van A1 dankzij een 13-22 overwinning in Ridderkerk op KCR A2. Topscoorder van de week werd Nathan Marck uit A1 met liefst 9 doelpunten. De resultaten:

In Zwijndrecht speelde IJsselvogels 1 de belangrijke wedstrijd tegen Albatros 1. Ondanks dat er nog 6 wedstrijden te spelen waren was deze wedstrijd in feite al beslissend wie er (waarschijnlijk) rechtstreeks gaat degraderen en wie recht heeft op een beslissingswedstrijd om zich via een extra wedstrijd te handhaven of ……. haalt het 1e nog zoveel punten dat het zich gewoon handhaaft …… laten we het laatste hopen. Gelukkig maakt Jasper tegenwoordig een compleet verslag over de wedstrijd van het 1e zodat ik me kan beperken tot een korte samenvatting.  Alleen met 2-0 en 3-2 achtergestaan, tot 12-12 ging het gelijk op met steeds IJsselvogels aan de goede kant van de score, vanaf 15-16 uitgelopen naar 15-20 om met 16-21 de wedstrijd naar zich toe te trekken. Trainer/coach Edwin noteerde 6 doelpunten van zowel Dirk als Jasper, 3 van Hannah en Kevin, 2 van Victor en 1 van Marina. Hebben we met Hannah er eindelijk weer eens een wekelijks scorende dame bij in het 1e? Klasse Hannah om in je eerste wedstrijd gelijk 3x te scoren.

Ook IJsselvogels 2 speelde in Zwijndrecht en wel tegen Albatros 2. Deze bleek net als in de thuiswedstrijd een maatje te groot gezien de 22-13 eindstand. Probeer in de zaal het spelplezier terug te vinden en nog een puntje te pakken zodat jullie op het veld hiervan kunnen profiteren want daar hebben jullie kampioenskansen. Helaas verder nog niets ontvangen omtrent het scoreverloop en de doelpuntenmakers.

IJsselvogels 3 speelde thuis de belangrijke wedstrijd tegen De Meervogels 3 uit Zoetermeer. Bij winst zou afstand worden genomen van de degradatiezone al zullen er nog wel enkele puntjes moeten worden behaald om definitief veilig te zijn. Het werd een wedstrijd met alles erop en eraan. Eerst met 3-0 voor, daarna met 3-5 achter, na 5-9 achter werd vlak voor de rust opgehaald tot 7-9 waardoor de aansluiting weer werd gevonden. Na de rust eerst met 7-10 achter daarna opgehaald tot 9-10 en 11-11. Na 11-12 achter werd via Brenda, Wilco en Berry een 14-12 voorsprong genomen maar nog was de overwinning niet binnen want De Meervogels 3 gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam weer op gelijke hoogte, 14-14. Gelukkig was daar good-old Berry die met zijn 6e treffer IJsselvogels 3 alsnog naar de overwinning schoot. Coach Govert noteerde 6 doelpunten van Berry, 3 van invaller Wilco (bleek het korfballen nog niet te zijn verleerd) en 2 van Brenda, Pieter en Bas.

IJsselvogels 4 sloot de zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen Paal Centraal 2 uit Utrecht. Uit werd van deze tegenstander gewonnen maar dat geeft natuurlijk geen garantie dat er nu ook wel eventjes gewonnen zou worden. Al snel met 0-2 achter, daarna met 5-2 voor om de rust met een benauwde 6-5 voorsprong in te gaan. Na de rust was het alleen Paal Centraal die het mandje wist te vinden en uitliep naar een 6-10 voorsprong. Het inbrengen van Sander was een goede zet want met zijn eerste schot zorgde Sander weer voor de aansluiting, 7-10. Na 9-10 bleef het 4e steeds tegen een kleine achterstand aankijken tot 10-12 waarna Rob en Stef de eindstand op een terechte 12-12 bepaalden. Jammer dat Sascha met nog ongeveer 10 minuten te spelen zich verstapte, beterschap Sascha. Hendrik 4x, Rob 3x, Sander en invalster Kimberley 2x en Stef 1x maakten de doelpunten voor het 4e.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels G1 was vrij.

In Ridderkerk moest koploper IJsselvogels A1 het opnemen tegen hekkensluiter KCR A2 waarvan thuis redelijk makkelijk werd gewonnen. Met Else op de plaats van Hannah nam A1 al snel een 0-4 voorsprong, geen vuiltje aan de lucht zou je dan zeggen. Als je dan ineens met 5-4 achter komt te staan dan krap je je toch even achter de oren. Tot 9-9 ging het gelijk op maar daarna trok A1 de wedstrijd naar zich toe door uit te lopen naar 9-13 en 10-16 om uiteindelijk, onder aanvoering van een niet te stoppen Nathan, met 12-22 te zegevieren. Trainer/coach Peter zag Nathan liefst 9x, Aron 5x, Jeanine 3x, Kimberley 2x en Schalk en Coen 1x scoren terwijl achter doelpunt 11 geen naam stond.

IJsselvogels A2 kwam thuis tegen VEO A2 uit Voorburg wat moeizaam uit de startblokken hetgeen een benauwde 5-3 ruststand opleverde. Na 6-5 hervond A2 zich gelukkig en besliste het de wedstrijd door uit te lopen naar 10-6 dankzij 3 doelpunten van Christiaan en Leon en 2 van Stan en Alex. Het slotakkoord was voor invaller Jeffrey die met een mooie doorloopbal de eindstand op 11-6 bepaalde.

De wedstrijd Korbis A2 – IJsselvogels A3 werd uitgesteld vanwege een sterfgeval bij Korbis.

In de afdeling van IJsselvogels A4 steken er 4 teams bovenuit terwijl onze A4 samen met KCR A4 en OZC A2 ongeveer gelijkwaardig zijn. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd thuis tegen het nog puntloze OZC A2 uit Rotterdam op het programma en die zou te pakken moeten zijn. A4 nam rap een 3-0 voorsprong en behield deze voorsprong door uit te lopen via 6-2 en 9-5 naar een 13-6 voorsprong. Volgens mij ging A4 hierna al douchen of gezellig naar de bar om de overwinning te vieren want OZC haalde op tot 13-11 maar toen was het gelukkig tijd. Daan scoorde 4x, Dennis 3x, Jodie en Mike 2x en Bas en Mick 1x. Die punten zijn in ieder geval binnen!

IJsselvogels B1 had uit tegen KCR B2 in Ridderkerk nog wat goed te maken. Thuis werd tegen deze ploeg onnodig met 3-3 gelijk gespeeld hetgeen een duur puntje kostte. Van het begin af aan had B1 het betere van het spel maar verzuimde het de kansen af te maken. Na 1-0 achter liep B1 uit naar een 1-3 voorsprong en een 2-4 ruststand die eigenlijk veel ruimer had moeten zijn. Na de rust zette het orde op zaken door uit te lopen naar een 2-7 voorsprong. Door zelf de kansen niet te verzilveren gaf het KCR de kans terug in de wedstrijd te komen en op te halen tot 5-7 hetgeen de eindstand werd. De coaches waren tevreden over de inzet maar er zal nog veel getraind moeten worden op het afmaken van de vele kansen. Jeffrey 4x, Jesse 2x en Noël 1x scoorden de doelpunten voor B1.

IJsselvogels B2 was vrij.

IJsselvogels B3 leed thuis een dure nederlaag tegen Vriendenschaar B3 uit Bodegraven waarvan uit met 0-5 werd gewonnen en dat op een gedeelde laatste plaats stond. Daar zag het in het begin niet naar uit want via Joris en Maaike werd een 2-0 voorsprong genomen. In de trust stond het echter al weer 2-2 gelijk en na de rust nam Vriendenschaar B3 zelfs een 2-4 voorsprong. Het doelpunt van Maarten, 3-4, mocht niet meer baten waardoor jullie nu gezakt zijn naar de 3e plaats, jammer!

In Ridderkerk leed IJsselvogels C1 een toch wel klein beetje teleurstellende 10-5 nederlaag tegen KCR C2 waarvan thuis nog met 5-4 werd gewonnen. Tot 4-3 waren er nog kansen maar in de rust stond het al 8-3 mede door 4 doorloopballen en dat mag eigenlijk niet gebeuren in een C1. De 2e helft speelden jullie beter, vooral verdedigend, maar dwongen jullie te weinig af. Na 2-2 in de 2e helft werd de eindstand 10-5 ondanks 2 doelpunten van Lars en Sam en 1 van Noortje.

Ook IJsselvogels C2 liet het lelijk liggen. Werd thuis nog met 5-2 van Gemini C1 gewonnen, nu moest het in Gouda met liefst 8-1 z’n meerdere in deze tegenstander erkennen en dat was niet nodig geweest volgens het wedstrijdverslag. Fouten met plaatsen en vangen, het ontbreken van een stukje felheid, kansen die niet weden afgemaakt, tja, dan maak je het de tegenstander wel erg makkelijk. Na 5-0 achter redde Siebe de eer door 5-1 te scoren, eindstand 8-1.
IJsselvogels C3 moest thuis aantreden tegen het sterke Vlaardingen/Ridderhof C2 waarvan uit al met 13-0 werd verloren. Ook deze wedstrijd leek het zo’n score te gaan worden, gelukkig scoorde Stan de 1-12 en Noa de 2-14 hetgeen ook de eindstand werd.een stukje felheid, kansen die niet weden afgemaakt, tja, dan maak je het de tegenstasnder wel erg makkelijk. het ont Jullie zijn samen met IJsselvogels 2 de enige IJsselvogels-teams die nog geen punt behaald hebben. Als jullie in de zaal 1 wedstrijd weten te winnen krijgen jullie van mij de eerstvolgende wedstrijd een overheerlijke slagroomtaart, oké?

IJsselvogels D1 speelde thuis een doelpuntrijke wedstrijd tegen hekkensluiter TOP D1 uit Arnemuiden en met Zeeuwen weet je het maar nooit, die blijven doorvechten tot het laatste fluitsignaal. Een eigenschap die bij ons, in de randstad, helaas nog wel eens ontbreekt. Bij 5-3 voor leek er nog niets aan de hand hoewel D1 daar al moeite had met het opbouwen van een goede aanval door de lengte en de fysieke kracht van de tegenstander. Na de rust (5-4), liep TOP uit naar een 5-7 voorsprong en kon het alleen dankzij Remmert nog enigszins volgen, gevolg een 8-10 nederlaag ondanks 5 doelpunten van Remmert en 1 van Loisanne, Kris en Annelies.

In Vlaardingen rekende IJsselvogels D2 af met één van de concurrenten want zo mag je de nr. 3 van de ranglijst, Oranje Nassau D1, wel noemen. Reeuwijk D1 leed tenslotte niet voor niets thuis z’n enige nederlaag tegen deze ploeg. Trainer/coach Daan zag D2 een goede en spannende wedstrijd spelen die nipt met 3-4 werd gewonnen dankzij 2 doelpunten van Harm en 1 van David en Kars waardoor D2 titelkandidaat blijft. Nu nog thuis Reeuwijk en Oranje Nassau pakken en ……. succes!

IJsselvogels D3 leed thuis een onnodige nederlaag tegen KOAG D3. Dit was juist een tegenstander waar weer eens punten tegen gepakt konden worden. Helaas liep het niet helemaal zoals het moest en werden er nogal wat plaatsfouten gemaakt waar de tegenstander van profiteerde. Thomas zette D3 nog wel op 1-0 maar in de rust stond het al 1-3 voor KOAG. Na de rust liepen ze uit naar 1-5 maar dankzij doelpunten van Iris en Anna haalde D3 op tot 3-5 en werd het toch nog even spannend. Helaas bepaalde KOAG hierna de eindstand op 3-6.

IJsselvogels E1 was vrij.

Gelegenheidsleidster Liesbeth was tevreden over het vertoonde spel van IJsselvogels E2 thuis tegen Vriendenschaar E2 uit Bodegraven. Het aanvallen, verdedigen, goed onder de paal staan en afvangen, allemaal facetten van het spel die steeds beter gaan met als gevolg een ruime en verdiende 6-0 overwinning dankzij 2 doelpunten van Anna en Wesley en 1 van Kirsten en Marijn.

De wedstrijd Korbis E2 – IJsselvogels E3 werd uitgesteld vanwege een sterfgeval bij Korbis.

IJsselvogels F1 ontving thuis Merwede F1 uit Sliedrecht en dat is een ploeg met veel lengte plus dat ze vandaag met 3 jongens speelden. De eerste periode verliep nog wat moeizaam omdat er veel kansen werden gemist, 1-0. De tweede periode liep F1 uit naar 5-0 en was de wedstrijd in feite gespeeld waarbij de aantekening dat Jesca de eerste 3 doelpunten voor haar rekening nam. In de 2e helft begon Merwede mee te scoren waardoor het uiteindelijk 9-4 werd met 5 doelpunten van Jesca, 3 van Willem en 1 van Benjamin. Het korfschieten werd met 6-4 gewonnen via 3 doelpunten van Benjamin, 2 van Willem en 1 van Dominique.

De wedstrijden Korbis F1 – IJsselvogels F2 en Korbis F2 – IJsselvogels F3 werden uitgesteld vanwege een sterfgeval bij Korbis.

IJsselvogels F4 kwam thuis goed uit de startblokken tegen KCR F2 uit Ridderkerk. Dankzij Quinty en Lienke nam F4 een 2-0 voorsprong maar helaas kon deze niet worden vastgehouden en zag het de tegenstander met een 2-6 overwinning vertrekken. Jullie staan nog steeds op een keurige 3e plaats, probeer deze vast te houden.