Hoe vloog de bal – 18 februari 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 18 februari 2017.

Helaas, helaas, IJsselvogels 1 kon het thuis niet bolwerken tegen Vriendenschaar (H) 1 en moest na een 9-5 voorsprong en een 10-16 tussenstand met een 16-20 nederlaag genoegen nemen waardoor het op een degradatieduel lijkt uit te draaien tegen óf Weidevogels uit Bleiswijk óf Rapid uit Haarlem. Het 3e deed wat het moest doen en dat was winnen van KOAG 3, helaas won koploper Maassluis 3 ook waardoor het 3e opnieuw in de wachtkamer moet plaats nemen. B2 won de lastige uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk B2 en lijkt op weg naar een dik verdiend kampioenschap. Ook B3 won maar Reeuwijk B1 wil maar geen fout maken. C1 speelde één van zijn (volgens trainer/coach Berry de beste) betere wedstrijden van het seizoen en won uit met 5-9 van nummer 2 Sporting Delta C1 dat zelfs nog kampioenskansen had (nu niet meer). Wat ging dat moeizaam bij D1, gelukkig konden de punten worden meegenomen naar Moordrecht maar vraag niet hoe …. nog 2 wedstrijden te gaan en de vlag kan uit. D2 boekte een uitstekende 9-5 overwinning op nummer 2 RWA D1, klasse! F1 won met 7-12 van concurrent DeetosSnel F1 en is nu onbereikbaar voor de concurrentie en dus kampioen maar dat gaan we pas de volgende thuiswedstrijd vieren. F2 was eigenlijk al kampioen maar vierde dit afgelopen zaterdag thuis tegen KCR F4 dat met 13-6 werd verslagen en als je dan ’s avonds ook nog eens “Team van de Week” ben bij de laatste thuiswedstrijd van het 1e dan kan je dag helemaal niet meer stuk. Zeker niet als je zag wat voor een schitterende kampioenshirtjes F2 kreeg met hun naam erop (dank je wel Anita!). Van de 20 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen en leden er 9 een nederlaag. De grootste overwinning van de dag werd behaald door B3 dat met 11-0 van Vriendenschaar (B) B3 won maar ook de 26-16 van het 3e op KOAG 3 is een vermelding waard. Topscoorders van de week werden Christiaan Verwoerd uit het 2e, Jeffrey Berlijn uit A1 en opnieuw Floortje van Grieken uit F2 die allen 7x scoorden. De resultaten:

IJsselvogels 1 speelde thuis tegen Vriendenschaar 1 uit Hardinxveld-Giessendam dat veilig op de 3e plaats stond terwijl ons 1e de punten hard nodig heeft om van die gevaarlijke 7e plaats af te komen. Het begin was goed met ons 1e steeds op een kleine voorsprong en toen van 5-4 werd uitgelopen naar een 9-5 voorsprong dankzij 4 doelpunten van Kevin, 2 van Kimberley en 1 van Hannah, Nathan en Karen leek een welkome overwinning in de maak. Maar ……. ineens stagneert het dan, het schot laat het afweten, het zelfvertrouwen zakt weg waardoor de tegenstander voor de rust nog 3x kan scoren en de ruststand op 9-8 bepaald. Gelijk na de rust 9-10 achter, Leon scoort nog 10-10 maar dan ineens loopt de tegenstander uit naar een 10-16 voorsprong (na met 9-5 te hebben achtergestaan!!!). De wissel good-old Dirk voor Leon zorgt voor een opleving want topschutter Dirk scoort gelijk 2x en met 12-16 lijkt alles weer mogelijk. En als na 12-17 Kevin 13-17 maakt en Kimberley met 2 zuivere schoten kort achter elkaar 14-17 en 15-17 lijkt het 1e er weer in te gaan geloven. Zeker als de jarige Eva van achter de korf 16-17 scoort en weer voor de aansluiting zorgt. Jammer dat dan de 17-17 niet wil vallen en de tegenstander weer rustig uitloopt naar een 16-20 overwinning. Helaas won concurrent DES 1 wel waardoor het 1e nu 2 punten achterstaat met nog 1 wedstrijd, uit tegen Valto 1 in de Lier, voor de boeg. Trainer/coach Mark Glissenaar noteerde 5 treffers van Kevin, 4 van Kimberley, 2 van invaller Dirk en 1 van Hannah, Nathan, Karen, Leon en Eva.

IJsselvogels 2 is al veilig maar tegenstander Vriendenschaar 2 staat 6e en voelt de hete adem van Vitesse 2 (op 1 punt) in haar nek. Ook hier een goede start en via de tussenstanden 2-0, 7-4, 9-5 en 12-9 stond het in de rust 12-10. Na de rust weer uitgelopen naar 14-11 maar daarna stokte het, de tegenstander kwam op gelijke hoogte en nam zelfs een 14-15 voorsprong om verder uit te lopen naar 16-20. Stan en Christiaan scoorden 17-20 en 18-20 en toen na 18-21 Peter en opnieuw Christiaan voor 19-21 en 20-21 zorgden leek het 2e toch nog, zoals al vaker deze zaalcompetitie, onverwachts een puntje in de wacht te gaan slepen. Helaas, het bleef 20-21 waardoor Vriendenschaar 2 zich veilig speelde. Trainer/coach Wim Korving zag Christiaan 7x, Stan en Mike (met o.a. 2 schitterende doorlopers) 4x, Peter 3x en Eva en Marina 1x scoren.

IJsselvogels 3 mocht thuis aantreden tegen KOAG 3. Uit werd de wedstrijd tegen KOAG verloren (16-14). Met die gedachte en het feit dat er nog een kleine kans op het kampioenschap is, kwam het 3e sterk uit de startblokken. Laatste thuiswedstrijden heeft het 3e een zeer aantrekkelijke eerste helft laten zien. Zo ook afgelopen zaterdag. KOAG werd direct onder druk gezet en het 3e wist direct de 2-0 op het scorebord te zetten. In de eerste helft walste het 3e letterlijk over KOAG heen. Dit resulteerde in een 14-3 ruststand. Was dit genoeg? Nee! Het 3e wilde direct doorstoten. De 2e helft zag je in het 3e de nonchalance in de ploeg sluipen. Hierdoor kreeg KOAG meer (korte) kansen en vrije ballen. De 2e helft werd hierdoor een gelijk opgaande strijd, echter was de wedstrijd wel al gespeeld. De 2e helft werd door het 3e met 12-13 verloren waardoor er na 60 minuten spelen een eindstand van 26-16 op het scorebord stond. Het bleef nog lang onrustig in de Zuidplas en de 3e helft werd dus glansrijk gewonnen. Deze werd overigens in de vaste opstelling gespeeld. De doelpunten werden deze wedstrijd gescoord door Dirk en Pieter 6x, Bas en Erwin 5x, Kirsten 3x en Anne 1x. Op 11 maart speelt concurrent Maassluis om 13:00 uur hun kampioenswedstrijd uit bij nummer 3 RWA 3. Mochten zij deze verliezen zal het 3e een gooi mogen doen naar het kampioenschap. Zij spelen om 16:30 uur uit bij nummer 7 Pernix 4 in Leiden. Van Pieter.

Na de winst van IJsselvogels 4 afgelopen week kwam de ongeslagen koploper Olympia 3 op bezoek. Dat werd andere koek, want er was geen beginnen aan en werden enigszins overlopen. De opdracht om lang balbezit te houden kwam niet uit te verf en Olympia liep naar een 1-9 voorsprong waarbij alleen Wilco de korf wist te vinden. De ruststand was 3-12 met scores van Carlo en Rob. Na de rust hetzelfde beeld maar konden wel blijven meescoren via Rob, Wilco, Merel, Karlijn, Stef en wederom Carlo, welke een constante wedstrijd speelde, werd er uiteindelijk met 9-23 verloren. De invalbeurt van Sam Klijn (B1) was uiteraard het hoogtepunt van deze wedstrijd. Op naar de afsluiting van de zaalcompetitie met een 2-luik tegen Vriendenschaar 3 uit Bodegraven. Scores: Rob, Carlo en Wilco ieder 2. Merel, Karlijn en Stef ieder 1, namen de productie voor hun rekening. Van Marco.

Vandaag mocht IJsselvogels 5 om 19.50 uur een wedstrijd spelen tegen OZC 5. Met 7 eigen spelers, invaller Jelle, reserve Jeffrey, coach/reserve Cindy, verzorgster Denise en supporters Ed en René gingen we vol goede moed op weg (waarvoor allen weer bedankt voor het meedoen/de gezelligheid!). Vorige wedstrijd hadden we tegen deze tegenstander gelijk gespeeld, dus vandaag moesten we de volle punten maar eens gaan pakken. Het eerste deel van de eerste helft liep gelijk op tot 3-3. Hierna veranderde de sfeer in het veld, lieten wij ons meeslepen door het “mentale spel” van de tegenstander en trok OZC de stand naar hun kant toe (6-4). Gelukkig wisten wij ook het gaatje van de korf nog te vinden en konden we de rust in gaan met een gelijkstand van 9-9. In de rust gaf Cindy aan dat wij korfballend veel sterker zijn, maar dat we ons laten mee slepen door hun (mentale) spel. Met een paar praktische tips op zak moesten we deze wedstrijd kunnen winnen. Even leek dit ook te gaan gebeuren, toen er 13-14 op het scorebord stond. Helaas maakt OZC daarna nog 3 goals, waardoor de wedstrijd werd afgesloten met 16-14. Goals van; 6x Jelle, 5x Tom, 2x Peter, 1x Jeffrey. Van Nikki.

Vandaag nam IJsselvogels A1 het op tegen HKV / Ons Eibernest A2 in Den Haag. De vorige wedstrijd was natuurlijk niet de meest gezellige wedstrijd van het zaalseizoen. Daarom hebben we ons die week goed voorbereid op een harde en agressieve wedstrijd. Die middag vertrokken we allemaal naar Den Haag om een mooie pot neer te zetten en natuurlijk te winnen. We begonnen de wedstrijd met een 1-4 voorsprong, het was belangrijk dat we gelijk lieten zien dat we hier gingen winnen. We gingen met een 4-9 de rust in met een paar hele mooie afstandsschoten. Na de rust moesten we nog een tandje bijzetten, want we waren er zeker van dat HKV nog beter wilde/ging spelen. Daarom kwam HKV ook even terug met 11-13. Na de rust hadden we een klein dipje, de ballen vielen niet en er miste wat pit in het spel. Daarna ging het aardig gelijk op met 13-14, 14-15, maar we wisten goed te verdedigen en Daan en Jeffrey scoorde op het juiste moment nog de laatste ballen en daardoor eindigde de pot in een mooie 14-17. Met goals van: Jeffrey 7x, Daan 6x,  Wietze, Dave, Karlijn en Merel 1x. En alle invallers en bankzitters nog bedankt! Op naar onze laatste wedstrijd :)= Van Merel.

IJsselvogels A2 speelde vandaag uit tegen Dijkvogels A1. De thuiswedstrijd werd heel ruim gewonnen dus er was veel vertrouwen dat er vandaag weer punten gepakt konden worden. Vanwege de afwezigheid van Jelle en Sam die niet 100% fit was, werden de vakken wat omgegooid.  A2 begon de wedstrijd heel matig en kreeg snel de eerste 2 goals tegen. Aanvallend werden er veel kansen gecreëerd maar misten we de precieze om de kansen om te zetten tot doelpunten en leek het vertrouwen wat te verdwijnen wat resulteerde in een 6-2 achterstand. Vanaf dat moment wist A2 dat er tandje bij moest. Veel duels rondom de korf werden gewonnen waardoor er lange aanvallen gespeeld konden worden. We wisten terug te komen tot een 7-5 ruststand. Als we dit laatste gedeelte van de 1ste helft konden door zetten in de 2e helft zou er zeker nog een goed resultaat behaald kunnen worden. Helaas lukte het A2 weer niet om de kansen af te maken en liep Dijkvogels uit naar 10-5. Van toen af aan werd er geforceerd op zoek gegaan naar goals en kwam A2 toch weer terug tot 2 verschil. Er was nog steeds hoop aangezien het gevoel er was dat we beter waren. Helaas wilde het maar niet lukken om de ballen er in te gooien en wist Dijkvogels in de laatste fase van de wedstrijd verder uit te lopen en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand: 14-9. Mick en Boas worden allebei bedankt voor het invallen en reserve zitten.  Doelpunten: Sam 3, Dave 2, Mick 2, Myrthe 1, Janneke 1. Van Stef.

IJsselvogels A3 was vrij en krijgt nog 2 kansen om die overheerlijke taart in de wacht te slepen.

Hierbij het verslag van B1 tegen VEO B1: Vandaag VEO, staan 6de, dus de punten zijn makkelijk verdiend (dachten we na de 18-6 winst in de thuiswedstrijd). Jammer alleen dat het niet werd waargemaakt. Remmert opende de wedstrijd door de 0-1 te scoren, maar VEO wilde duidelijk laten zien dat ze wel goed waren en scoorde snel daarna 1-1. Er zaten zeker goede aanvallen tussen met hele goede kansen, maar helaas niet afgemaakt. Dit leidde tot frustratie en we gingen erg gehaast spelen. Ballen die over de zijlijn rolde, plaatsfouten, 1 schots aanvallen. Niet zo best dus. Er moest meer pit in komen en dat kwam er even! Roos scoorde de 1-2 en Lars de 1-3. Er werden veel overtredingen gezien door de scheids en die bleef maar fluiten (wat overigens heel irritant was). VEO wist die vrije ballen goed af te maken en binnen een paar minuten stonden zij 4-3 voor?! Toch wel even een andere wedstrijd dan verwacht. VEO had de voorsprong en wilde die ook echt niet weggeven en deden er nog een schepje bovenop. Roos scoorde nog wel de 4-4 maar voor VEO was de wedstrijd al gespeeld en scoorde 3x (7-4). Thirza scoorde 7-5 en Remmert 7-6, maar nog veel zin had het niet meer. VEO liep nog verder uit, omdat wij de koppies lieten hangen. Stand 12-7. Dit was voor mij uiteraard onze slechtste wedstrijd van het seizoen 1 om je ervoor te schamen. 7 doelpunten voor een B1 zijn er in mijn ogen echt te weinig. Snel vergeten en nog even knokken voor de 3de plek, want daar gaan we uiteraard als team wel voor! Esmee nog bedankt voor het invallen. Doelpunten; Remmert 3x, Roos 2x en Thirza en Lars 1x.

IJsselvogels B2: Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2 (Nieuwerkerk B2) op het schema. Nieuwerkerk die met 3 punten achter IJsselvogels staat wilt er natuurlijk nog alles aan doen om het IJsselvogels zo moeilijk mogelijk te maken. Dat was ook te zien in de wedstrijd. Beide partijen stonden goed te verdedigen en daarom duurde het ook lang voordat het eerste doelpunt werd gemaakt. Lotte die de score opende zet IJsselvogels op voorsprong. Het was een wedstrijd van hard werken en de concentratie erbij kunnen houden! Uiteindelijk wist IJsselvogels de voorsprong heel de wedstrijd te behouden, ook al was het zeker spannend! De winst op Nieuwerkerk vergroot het gat tot 5 punten. Korbis B2 staat nu op plek twee met 4 punten achterstand op IJsselvogels (beide tegenstanders hebben wel een wedstrijd minder gespeeld). De laatste wedstrijd van het seizoen kan IJsselvogels B2 kampioen worden. Van Peter.

Vandaag alweer de laatste zaalwedstrijd van IJsselvogels B3 op het programma met als tegenstander Vriendenschaar B3, waar uit met 3-11 werd gewonnen en eerder op het veld met 3-9 en met 9-3 werd gewonnen. Wat opvalt is dat de B3 tegen deze tegenstander per definitie alle stippen mist.. Vandaar dat daar opnieuw goed op getraind is. De wedstrijd begon met de boodschap dat de B3 sowieso moest winnen en het liefst met 17 doelpunten zodat het totaal aantal doelpunten van 120 kon worden gehaald. IJsselvogels bepaalde duidelijk het spel, al was dat regelmatig nog wel wat onzeker. Het lijkt er sterk op dat IJsselvogels zich aanpast qua energie aan de tegenstander en dat is wel zonde. IJsselvogels zette de ruststand op 7-0 neer met doorloopballen van Edo 2x, Sylvia en Sanne en met schoten van Stan, Kim en Sanne. Na de rust waren het Edo 2x, Stan en Sanne met een doorloopbal die de eindstand bepaalde met 11-0. Oké, de 17 doelpunten werden niet gehaald, maar dit was dikke prima. Nu is het hopen dat Reeuwijk B1 minimaal ergens een wedstrijd verliest en gelijk speelt, dan is IJsselvogels B3 mede kampioen. Groet, Wouter.

Sporting Delta C1 – C1. Na de redelijk makkelijke overwinning van vorige week wisten we dat het vandaag een stuk lastiger zou gaan worden aangezien we tegen de nr.2 moeten en zij ook nog kampioen zouden kunnen worden. Het begin was dan ook voor SD met een 2-0 voorsprong (binnen nog geen 2 minuten), maar daarna was het één en al IJSSELVOGELS C1 wat de klok sloeg. Als coach weet je nu waar je altijd trainen voor geeft. Verdedigend stonden we zeer sterk. Voorverdedigen werkte perfect. De lange ballen werden onderschept. Dichtbij beginnen met verdedigen. En de hele wedstrijd volhouden. Complimenten hoor. Aanvallend moesten we even inkomen, maar daarna klopte bijna alles. Alles wat wekenlang is besproken kwam er uit. Snelle afvang, directe aansluiting, 3-1 en 2-2 afwisselen, hoog baltempo. Verre weg de beste wedstrijd van het seizoen. Als we alleen alle kansen gaan afmaken…… welke stand had er dan gestaan  i.p.v. 5-9? Nu nog 2 wedstrijden tegen PKC C2 en proberen de 3e plek veilig te stellen. Er staat nu een ploeg wat steeds beter op elkaar is ingespeeld, kan knokken voor een bal en de koppies niet meer laat hangen. Er is veel vooruitgang geboekt waar we zeker op het veld profijt van zullen hebben. De doelpunten werden deze wedstrijd gescoord door Annelies, Evi, Cécile en David 2x en Dano 1x. Berry.

IJsselvogels C2 ontving thuis het op de 3e plaats staande DES C1 uit Delft waar tegen het uit, in de beste wedstrijd van het seizoen, met 9-9 gelijk speelde. Ook nu ging het lang gelijk op met een 3-3 ruststand als gevolg dankzij 2 doelpunten van Tim en 1 van Sander. In de 2e helft was het over en uit. DES liep uit naar 3-9, Lieneke scoorde nog 4-9 waarna DES de eindstand op 4-10 bepaalde. Jullie kunnen nog 4e worden dus de laatste 2 wedstrijden alles op alles zetten, succes!

IJsselvogels C3 – De Voltreffers C1 uit Oosterhout. De wedstrijd begon en wij maken het eerste doelpunt Nils heeft hem gemaakt toen werd het 1-1 toen 1-2 voor de  tegenstander toen 1-3 voor de tegenstander en toen maakte Rosa er een en Jens en het stond 3-3 toen weer de tegenstander en toen Stijn en toen weer Jens en toen maakte tegenstander er weer 1 en nog een en nog een en het was 6-6 en in de laatste paar minuten maakte Nils er nog een en we hebben gewonnen met 7-6. Van Duncan.

Wedstrijdverslag KOAG D1 – IJsselvogels D1. Wat is er toch aan de hand met de D1? De conclusie die in ieder geval te trekken is dat het op dit moment niet loopt. We scoren zeer moeizaam, de balsnelheid ligt te laag, de aanvallen zijn voorspelbaar en daardoor zorgen we ervoor dat elke wedstrijd moeizamer verloopt dan noodzakelijk. En is dat dan gemakzucht? Of toch de druk van de koploper met in de nek hijgend Olympia op 1 punt? We zullen de antwoorden moeten vinden met nog 2 wedstrijden te gaan. Want dat het anders moet dan afgelopen zaterdag om daar 4 punten uit te slepen en het kampioenschap veilig te stellen is duidelijk. De wedstrijd dan maar even doornemen. De eerste helft veel kansen maar weinig goals en een zeer effectief KOAG dat van de 4 kansen er 3 verzilverd. En het probleem is dan al duidelijk, te trage balsnelheid en de kansen veel te gehaast en onrustig uitgevoerd. En dit moet juist andersom! Ruststand 3-2 voor KOAG met doelpunten van Jesca en Willem. De tweede helft een prima begin en dan laten we zien hoe goed we kunnen spelen de eerste 5 minuten. Doelpunten van Anne en Benjamin draaien de stand op het bord naar 3-4 voor onze D1. Maar in plaats van door te pakken en de wedstrijd veilig te stellen zakken we weer af en laten we KOAG (terug) in de wedstrijd komen 4-4. De laatste 12,5 minuten ontaardt de wedstrijd in een thriller die slecht is voor de hartslag en gezondheid van de coaches en het meegereisde publiek. Een strafbal door Rosa zorgt voor de 4-5. Benjamin krijgt de 5-5 om de oren. Wesley zet met 4 minuten te gaan op de klok de 5-6 op het scorebord. De spanning loopt nog verder op. Rosa mist met 3 minuten te gaan een strafworp… en die laatste 3 minuten kon het alle kanten op maar bleef de stand (gelukkig) onveranderd. We hebben gewonnen maar vraag niet hoe, dit had ook anders kunnen aflopen. Om maar positief te eindigen zijn de 2 punten gelukkig veilig gesteld en zijn er nog 2 wedstrijden te gaan in de kampioensrace. De komende 2 weekenden geen wedstrijden op het programma maar dan zullen we juist hard(er) moeten trainen om dit tij te keren. Als we kampioen willen worden moeten we keihard werken om klaar te zijn voor die laatste 2 wedstrijden en hier de 4 punten veilig te stellen die nog nodig zijn. Maar dan liefst wel op een andere manier dan vandaag! Van André.

Vandaag IJsselvogels D2 tegen RWA D1, die op de tweede plaats staan. Een moeilijke wedstrijd voor de boeg dus! Voor de wedstrijd afgesproken om alles eruit te halen wat erin zit! We begonnen de wedstrijd erg voorspoedig, met een schot van Stijn kwamen we op voorsprong. De opdracht was om maximaal 1 doelpunt door te laten in de verdediging per 12,5 minuut en dit is in de eerste helft goed gelukt! Door twee doelpunten van Tim en een van Olivier gingen we de rust in met 4-2. In de tweede helft kwamen we wat lastig op gang. Gelukkig wist de verdediging het wel dicht te houden, waardoor we het laatste kwart in gingen met dezelfde stand als in de rust. RWA wist ineens de korf te vinden en ze brachten de stand al snel op 4-4. Even de aanval wakker schudden! Tijd om weer ons eigen spel terug te vinden. Het vak van aanvoerder Tim deed wat ze te doen stond. Door veel kansen achter elkaar op hele slimme wijze te scoren, hebben we gewonnen met 9-5! Goed gedaan D2, een echte teamprestatie! Goals van: Tim 4x, Olivier 3x, Lisa 1x en Stijn 1x. We kunnen nu even uitrusten, want we hoeven pas op het veld weer aan de slag! Nikki en Karin.

Het is zaterdagmiddag 18 februari, 17.15 uur en we verzamelen bij de Zuidplas. Jullie lezen het goed, 17.15 uur! IJsselvogels D3 staat klaar voor een avondwedstrijd bij Olympia. Met een compleet team, gelegenheidscoaches Joost en Jurgen (vaders van Nina en Quinty) en heel veel supporters vertrekken we richting Spijkenisse. De eerste helft gaat gelijk op. Er zijn strafworpen aan beide kanten maar er wordt niet gescoord. Uiteindelijk is het Olympia die als eerste scoort: 1-0. Joost geeft veel aanwijzingen waardoor er snelheid in de wedstrijd komt. Er zijn diverse kansen maar nog niet gescoord door de D3. We hebben vanavond ook een prima scheidsrechter die goede aanwijzingen en uitleg geeft. Net voor het wisselen van helft een mooi een-tweetje van Jesse en Quinty waarbij Quinty scoort. Kansen over en weer maar de score vooralsnog gelijk. Mooie aanvallen van D3 waarbij Thomas uiteindelijk de 1-2 maakt. Niet snel daarna scoort Olympia de 2-2. Op slag van rust scoort Olympia de 3-2. Het blijft gelijk op gaan met kansen aan beide kanten. Jesse scoort vervolgens de gelijkmaker. Op slag van rust scoort Olympia de 4-3. Voor de supporters is het inmiddels duidelijk: het wordt nog behoorlijk spannend de rest van de partij en het is absoluut geen gelopen race. D3 moet echt aan de bak en er wordt snel over gespeeld. Helaas ook veel slordigheidsfoutjes en Olympia loopt uit naar 5-3 en snel daarna wordt het 6-3. Uit een strafworp brengt Lienke de stand op 6-4. Olympia scoort de 7-4 en dat is tevens de eindstand. Als supporters hebben wij (ondanks het verlies) een leuke, aantrekkelijke en vooral spannende partij korfbal gezien. Joost en Jurgen, bedankt voor het coachen! Na afloop lekker patat gegeten met het team en uiteindelijk om 20.00 uur weer richting Moordrecht. Van Mariska (moeder van Quinty).

IJsselvogels E1 – KCR E2. Binnen 1 minuut 1-0 Levi, 2-0 Levi, 2-1 een schoot van ver, niet te verdedigen. 2-2 Een mooie kans van Lieke, jammer genoeg ging hij er niet in. IJsselvogels heeft lang balbezit, maar ze kunnen de bal slecht kwijt. 2-3, 2-4 en rust. 3-4 Mink binnen minuut, 3-5, 4-5 Mink, 5-5 Levi, 6-5 Mink, 7-5 Mink, hoog schot, zonder korf te raken. 7-6, KCR krijgt een stip, maar ze scoren niet. De spelers van IJsselvogels zijn supersterk aan het verdedigen het laatste stuk van de wedstrijd. Ze zitten er allemaal bovenop! We krijgen nog een stip mee, maar die gaat er niet in. En dan scoort Levi het laatste punt van de wedstrijd: 8-6! Weer gewonnen, en weer een spannende wedstrijd! Van Marloes.

Vandaag speelde IJsselvogels E2 tegen Eureka E1. Na een 2-0 achterstand scoorde David al snel 2 goals. Het voorverdedigen, zoals vrijdag op de training geleerd, ging erg goed. Met de rust was het 3-2. In de tweede helft hadden ze wat moeite met de aansteun goed neerzetten. De tegenstanders verdedigden goed voor, waardoor er in het derde kwart ook maar 1 goal werd gemaakt, wederom door David. Ook waren ze slordig met gooien en vangen. De tegenstanders wisten regelmatig de bal er uit te vissen en er nog 3 te scoren, 7-3 en nog 10 minuten te spelen. In deze laatste 10 minuten wist IJsselvogels weer beter een steun neer te zetten, waardoor er weer acties gemaakt konden worden. Ook verdedigend ging het weer beter. Lucas, die voor het eerst een wedstrijd speelde, heeft 2 mooie goals gemaakt en David nog 1. Eindstand 9-6. Het korfschieten is 7-3 geworden waarbij Julian, Ties en Lucas scoorden. Groetjes Eline.

IJsselvogels E3 was vrij.

IJsselvogels F1 KAMPIOEN! Door in Dordrecht met 7-12 van concurrent DeetosSnel F1 te winnen werd onze F1 onbereikbaar voor de concurrentie en dus eigenlijk kampioen. Het kampioenschap hopen we de volgende wedstrijd (zaterdag 11 maart) te vieren als we thuis spelen tegen Twist F1 uit Vlaardingen om 9.00 uur. Verder helaas nog niets ontvangen over de wedstrijd tegen DeetosSnel F1.

Zaterdag had IJsselvogels F2 zijn kampioenwedstrijd tegen KCR F4. Ondanks dat we officieel al kampioen waren geworden door het verlies van directe concurrent WION was er wel veel spanning bij de spelers van de F2. Een kampioenswedstrijd wil je niet verliezen en dat vond de F2 zelf ook dus de opdracht was gewoon goed ons best doen en het publiek laten zien dat wij de terechte kampioen zijn! Dat er toch wat spanning was bij de spelers was goed te zien, vooral in het begin. Het spelen ging wat moeizaam maar door een uitstekend spelende David pakte de F2 een 2-0 voorsprong. Na deze 2-0 ging het allemaal een stuk soepeler en na 3 doelpunten van Floortje G stond het 5-1. Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. Het begin was moeizaam maar daarna liep het weer als een trein. David en Floortje G waren goed op schot vandaag maar ze hadden deze doelpunten niet kunnen maken zonder de andere 4: Floortje V, Sid en de twee Timo’s. Eindstand 13-6 met 7 doelpunten van Floortje G en 6 van David. Na de wedstrijd werden de kampioensdiploma’s en de medailles uitgereikt en natuurlijk ook taart gekeken. De F2 is de terechte kampioen in deze poule geworden. De F2 was overduidelijk het sterkste team in de poule en nu maar hopen dat we op het veld een klasse hoger gaan spelen, want dat kunnen we zeker! Geschreven door Sam.