Hoe vloog de bal – zaterdag 18 april 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 18 april 2015).

Een overvol wedstrijdprogramma terwijl er ook nog enkele wedstrijden werden uitgesteld. Van de liefst 25 gespeelde wedstrijden werden er 14 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 9 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van E5 dat in Bodegraven met liefst 2-22 van Vriendenschaar E5 won. Topscoorder van de week Willem ten Hove die in E2 liefst 10x scoorde. Na 4 koude en vooral winderige zaterdagen was het afgelopen zaterdag eindelijk weer eens heerlijk toeven langs de lijn. De resultaten:

In Barendrecht speelde nr. 6 IJsselvogels 1 tegen nr. 3 Vitesse 1 waarvan eerder dit seizoen thuis met 14-11 werd gewonnen. Vitesse is daarna beduidend beter gaan spelen en kan zelfs tot de titelkandidaten worden gerekend. Ons 1e heeft ieder puntje hard nodig om uit de degradatiezone weg te blijven. Het verschil tussen de nr. 2 en de nr. 7 is maar 4 punten en dat met nog 4 wedstrijden te spelen waarvan het 1e er nog 3 thuis speelt. In de 1e helft had Vitesse het betere van het spel en kon het uitlopen van 5-4 naar een 9-5 ruststand. Na de rust speelde het 1e een stuk geconcentreerder en kwam het bij 11-11 zelfs op gelijke hoogte. Hierna steeds voor gestaan maar ik denk dat de 14-14 eindstand de krachtsverhouding goed weergeeft. Karen en Jasper 4x, Lieke en Hans 2x en Kevin en invaller Peter 1x scoorden de doelpunten. Op de site is een leuk verslag te lezen over deze wedstrijd.

A.s. Zaterdag 25 april – aanvang 15.30 uur – IJsselvogels 1 – Valto 1 – Komt dat zien !!!!!

De wedstrijd Pernix 3 – IJsselvogels 2 werd uitgesteld.

IJsselvogels 3 blijft het goed doen. Na een 3-5 ruststand werd er uit met 8-12 van Nieuwerkerk 4 gewonnen en aangezien koploper Korbis 2 nipt met 14-15 van Oranje Wit 5 won blijft het verschil 2 punten en is het wachten op de onderlinge confrontatie. Dirk 5x, Erwin 3x, Pieter 2x en Anne en Marina 1x namen (volgens Bas, Erwin en Pieter) de doelpunten van het 3e voor hun rekening.

De wedstrijd IJsselvogels 4 – H.K.C. 4 werd uitgesteld.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels 6 liet zich van zijn/haar goede kant zien door thuis met 10-3 van Nieuwerkerk 12 te winnen. Het complete verslag is als volgt: In de zon een gezellige wedstrijd, 10-3. Dat was het, kort en krachtig. Er werd al snel een 3-0 voorsprong genomen en via 6-2 en 8-3 werd er keurig met 10-3 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Denise, 2 van Sylvester en Renee en 1 van Marc, Alex en Anouk.

De Recreanten speelden woensdagavond een onderlinge wedstrijd. Er waren 9 dames en liefst 12 heren aanwezig. Ter plekke werden 2 teams geformeerd waarbij Sandra en Rob, beiden nog geblesseerd maar wel aanwezig, als coach fungeerden. De witte partij, bestaande uit Mieke, Ada, Anja, Mariska, Marijke, Joost, Marijn, Arjan, René, Matthijs en Ruud nam het op tegen de zwarte partij bestaande uit Yvonne, Mirjan, Petra, Christa, Nico M., Russell, Stefan, Gerard, Patrick en Hans. De reserves zouden de stand bijhouden maar meer dan 0-1 door Gerard, 1-1 door Joost en 2-1 door Matthijs staat er niet op het papier terwijl het na een leuke, spannende en doelpuntrijke wedstrijd 10-7 voor wit werd. Russell, die zijn eerste wedstrijd speelde, scoorde een mooi afstandsschot.

IJsselvogels G1 kwam deze zaterdag twee keer binnen de lijnen en dat leverde helaas evenzovele nederlagen op. Van Merwede / GKV G2 uit Sliedrecht/Gorinchem werd met 4-1 en van Movado G2 uit Dordrecht met 1-3 verloren. Omdat jullie in de 1e helft veld kampioen waren geworden zitten jullie nu in een iets zwaardere poule met allemaal, voor jullie, onbekende tegenstanders. Ook wel eens leuk! Helaas heb ik geen wedstrijdverslagen ontvangen maar misschien staat er iets te lezen op de site.

IJsselvogels A1 nam het in Barendrecht op tegen nr. 2 Vitesse A1. De start was goed want dankzij Christiaan, invaller Jeffrey en Leon nam A1 een 1-3 voorsprong. Hierna stelde Vitesse A1 orde op zaken en boog het de achterstand om in een 9-3 voorsprong. Het gat kon niet meer worden gedicht en ondanks 4 treffers van Leon, 3 van invalster Janneke, 2 van Else en 1 van Christiaan, Anouk, Noël en invaller Jeffrey werd er met 22-13 verloren en blijft A1 op de gevaarlijke 6e plaats staan.

IJsselvogels A2 ontving thuis gedeeld koploper Nieuwerkerk A2 en tot 3-3 kon A2 gelijke tred houden. Daarna liep Nieuwerkerk A2 uit naar een 3-9 voorsprong om uiteindelijk met 5-13 te zegevieren ondanks 2 doelpunten van Mike en 1 van Marit, Wietze en Myrthe. Ook jullie moeten nog enkele punten halen om jullie in veiligheid te spelen, succes!

Na de 1e helft veld in de 4e klasse als laatste te zijn geëindigd speelt IJsselvogels A3 nu in de 54e klasse en dat gaat ze een stuk beter af. Tegenstander was Merwede A3 uit Sliedrecht dat z’n eerste wedstrijd eveneens had gewonnen. Na 0-1 achter bepaalden Kim en Joris de ruststand op 2-1 voor A3. Na de rust werd het eerst 2-2 waarna Jodie 3-2 scoorde. Na de 3-3 liep A3 via doelpunten van Joris, Manouk en Kim uit naar een beslissende 6-3 voorsprong. Bij 6-4 en 6-5 werd het nog even heel erg spannend maar gelukkig was het al snel tijd en bleven de punten in Moordrecht waardoor A3 nu samen met Nexus A2 uit Schiedam ongeslagen aan de leiding gaat. En nu vasthouden A3!

In Zoetermeer speelde IJsselvogels B1 tegen koploper Phoenix B1. Na 4-1 achter kwam B1 beter in de wedstrijd en in de rust was de tegenstander bijna ingehaald, 5-4. Na de rust nam B1 zelfs een 5-6 voorsprong maar helaas kon het deze niet vasthouden en zag het de tegenstander langzaam maar zeker weglopen naar een 11-8 overwinning. A.s. Zaterdag gelijk vanaf de eerste minuut geconcentreerd spelen dan is deze tegenstander volgens leider Stef te pakken! Merel en Dave 2x en Sam, Dyonne, Noortje en Jelle St. namen de productie voor hun rekening. Zaterdag revanche, oké?!

IJsselvogels B2 speelde thuis een leuke en gelijk opgaande wedstrijd tegen Ventura Sport B3 uit Strijen. Steeds was het onze B2 dat een voorsprong nam, 1-0 door Siebe, 2-1 door Stefan, 3-2 door Louanne en 4-3 door Juliette maar even zovele keren was het Ventura Sport dat weer op gelijke hoogte wist te komen waardoor er aan het eind van de wedstrijd een 4-4 eindstand op het scorebord stond.

Trainer/coach Hans was afgelopen zaterdag een tevreden man. Eindelijk zag hij IJsselvogels C1 eens heel de wedstrijd goed spelen, een goede mentaliteit en geknokt voor elke meter en dan ongeslagen koploper Weidevogels C1 uit Bleiswijk zijn eerste nederlaag bezorgen is natuurlijk altijd lekker. Door deze overwinning staan jullie nu met 3 teams bovenaan met allemaal 4 punten uit 3 wedstrijden. Via 2 doelpunten van Sam en 1 van invaller Patrick stond C1 in de rust met 3-2 voor. Na de rust boog Weidevogels C1 de achterstand om in een 3-4 voorsprong en leek het even de verkeerde kant op te gaan. Gelukkig liet C1 het koppie niet hangen en treffers van Lars, Angela en Loisanne bogen de 3-4 achterstand om in een 6-4 voorsprong. Na 6-5 was het Annelies die de eindstand op 7-5 bepaalde.

Van de wedstrijd IJsselvogels C1 – Dijkvogels C1 van vorige week ontving ik alsnog een verslag. Als je dan met 0-6 achter komt te staan en je verliest uiteindelijk met 7-11 dan zijn er de volgende keer kansen tegen deze ploeg. Roos en Sam 2x en Remmert, Lars en Angela scoorden de doelpunten.

In Hoogvliet speelde IJsselvogels C2 tegen Nikantes C1 en dat was in de zaal de tegenstander van onze C3, toen hadden ze veel lengte in de ploeg. Het begin was goed want via 2 doelpunten van Annelie nam C2 een 0-2 voorsprong. Na 3-2 achter, mede veroorzaakt door slecht gooien en vrijlopen, was het opnieuw Annelie die met haar 3e doelpunt de ruststand op 3-3 bepaalde. In de 2e helft speelde C2 stukken beter en werd er goed naar elkaars kansen gekeken waardoor er werd uitgelopen naar een ruime 3-10 voorsprong. Dat Nikantes hierna de eindstand op 4-10 bepaalde mocht de pret niet drukken. De dames waren vandaag op schot en namen liefst 8 doelpunten voor hun rekening, Annelie 4x, Thirza 2x en Amber en Danita 1x terwijl Casper eveneens 2x scoorde.

In Hendrik Ido Ambacht moest IJsselvogels C3 het opnemen tegen DVS ’69 C2 en dat ging, ondanks het vroege tijdstip, goed. Zelfs een mindere scheidsrechter en onsportieve coaches bij de tegenstander brachten jullie niet van jullie stuk en dankzij 2 doelpunten van Edo en 1 van Stan en Sylvia werd er keurig met 2-4 gewonnen met nog een compliment voor het goede verdedigen en dan met name van Sanne, klasse!

IJsselvogels C4 kon het in Sliedrecht niet bolwerken tegen Merwede C5. Nu was het begin al niet om over naar huis te schrijven, om 7.45 uur vertrekken, de tas met shirts thuis laten staan en in de wedstrijd al snel tegen een achterstand aanhikken. Naar mate de wedstrijd vorderde ging het steeds beter maar ondanks 3 doelpunten van Thomas en 1 van Lisa werd er toch met 7-4 verloren, jammer!

De eerste overwinning van IJsselvogels D1 in de 1e klasse is binnen en nu maar hopen dat er nog meer volgen, moet kunnen volgens mij. Invaller Marijn gaf het goede voorbeeld door de 1-0 voor zijn rekening te nemen waarna achtereenvolgens Lieneke, Dano, Evi en Yana de ruststand op 5-2 bepaalden tegen Maassluis D2. Na de rust werd het eerst nog 5-3 maar daarna stoomde D1 door naar een ruime 13-3 overwinning dankzij 5 doelpunten van Yana, 4 van Dano en 1 van Lieneke, Evi, Kris en invaller Marijn. Ik denk dat de coaches Kevin en Nathan dik tevreden waren!

De wedstrijd IJsselvogels D2 – Nieuwerkerk D3 werd uitgesteld naar komende donderdagavond.

IJsselvogels D3 was niet in zijn beste doen in Reeuwijk. De laatste wedstrijd in de zaal werd ruim van deze ploeg gewonnen hoewel ze wel kampioen werden. Reeuwijk D2 nam nog wel een 2-0 voorsprong maar doelpunten van Corné en Kars zorgden weer voor een 2-2 stand. Helaas scoorde onze D3 hierna niets meer terwijl Reeuwijk er nog 4 ingooide, eindstand 6-2, Als jullie de laatste 3 wedstrijden winnen zijn jullie gewoon kampioen dus ….., alles is nog mogelijk!

Dan zijn we nu aangekomen bij de E-teams. Daar vielen louter overwinningen te noteren. Wat dacht je van E1 16-4, E2 17-8, E3 17-2, E4 8-3, E5 22-2 en E6 6-2. Van deze teams staan E1, E2, E3 en E5 ongeslagen bovenaan terwijl E2 a.s. zaterdag al kampioen kan worden.

In Krimpen ad IJssel won IJsselvogels E1 met niet minder dan 4-16 van KOAG E1 via de tussenstanden 1-3 / 1-2 / 1-3 en 1-8. Heel het team verdedigde erg goed, pakte veel ballen af en als dan ook nog eens de kansen goed worden afgemaakt dan stevenen jullie rechtstreeks op het kampioenschap af maar pas de komende weken op voor onderschatting! Leidster Kirsten noteerde 5 doelpunten van Joran, 4 van Lisa en Sander, 2 van Anne en 1 van Tim. Het korfschieten werd met 8-5 verloren ondanks 2 treffers van Sander en 1 van Joran, Lisa en Anne.

IJsselvogels E2 speelde in Waddinxveen de topper tegen het eveneens nog ongeslagen Korbis E1. In de eerste periode regende het doelpunten en na 10 minuten stond het al 4-5 al moet gezegd worden dat Korbis er meerdere verdedigd scoorde. Na een 5-8 ruststand ging E2 goed door en via 6-11 werd er uiteindelijk met niet minder dan 8-16 gewonnen (8-17 volgens de scheidsrechter). Willem scoorde er weer 10, Benjamin 4, Jesca 2 terwijl Dominique het extra doelpunt mag hebben omdat van haar een doelpunt werd afgekeurd (misschien werd deze toch meegeteld?). Het korfschieten werd nipt met 4-5 gewonnen dankzij 2x Jesca en 1x Dominique, Benjamin en Willem. A.s. Zaterdag kunnen jullie de eerste kampioen worden als jullie thuis om 10.00 uur opnieuw van Korbis E1 weten te winnen, succes!

IJsselvogels E3 speelde ook een topper want hier was het eveneens nog ongeslagen Vriendenschaar E3 uit Bodegraven de tegenstander. Vriendenschaar E3 opende de score, 0-1, maar daarna was het onze E3 dat orde op zaken stelde en via de tussenstanden 4-1 / 3-0 / 5-0 en 5-1 met maar liefst 17-2 wist te winnen en er geen twijfel over liet bestaan wie de toekomstig kampioen is. Leidster Maaike zag Wesley 7x, Rosa 6x en invaller Finn 4x scoren. Het korfschieten werd ook hier nipt met 4-3 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Finn en 1 van Rosa en Simone. Wij wensen Stijn heel veel sterkte met zijn gebroken pink en hopen dat hij de laatste wedstrijd misschien nog een stukje mee kan spelen, beterschap Stijn!

IJsselvogels E4 deed in Bodegraven goede zaken door Vriendenschaar E2 met 3-8 te verslaan. Tot de rust ging het gelijk op getuige de 2-2 ruststand maar in de 2e helft sloeg E4 toe en dan met name invaller Wesley die met 6 doelpunten een groot aandeel in de 3-8 overwinning had, Isa nam de andere 2 doelpunten voor zijn rekening. Het korfschieten werd met 6-5 verloren ondanks 2 doelpunten van Finn en 1 van Wesley, Isa, Amber en Rianne en dan kom ik bij ons ook op 6 doelpunten uit, was het dan toch gelijk, 6-6?

IJsselvogels E5 blijft het uitstekend doen en staat na 3 wedstrijden al 3 punten voor op zowel KCR E4 als KOAG E4. Dat kan bijna niet meer mis gaan zou je zeggen maar er zijn nog wel 3 wedstrijden te spelen. Het leuke bij jullie is dat de hele ploeg makkelijk scoort. Vandaag, uit tegen Vriendenschaar E5 in Bodegraven, scoorde Tim er 7, Nils 6, Nienke 5 en Lienke 4 waardoor er aan het eind een 2-22 overwinning op het scorebord stond. Het korfschieten werd met 3-4 gewonnen met 2 doelpunten van Nienke en 1 van Lienke en Nils. De leidsters, Karlijn en Louanne, zijn super trots op jullie !

Ook IJsselvogels E6 had er vandaag thuis zin in tegen Korbis E3 dat met 6-2 werd verslagen. Het was een leuke wedstrijd waarin beide teams kansen kregen maar IJsselvogels E6 toch wel duidelijk de boven liggende partij was. De leiders Jesse en Jelle noteerden 3 doelpunten van Storm, 2 van Quinty en 1 van Maudy terwijl er nog 3 doelpunten van Storm werden afgekeurd (wegens snijden) en ook Jesse en Thomas kregen kansen om een doelpunt te scoren. Het korfschieten leverde een 2-1 zege op dankzij doelpunten van de dames Quinty en Maudy.

In Waddinxveen speelde IJsselvogels F1 een spannende wedstrijd tegen Korbis F2. Dan stond onze F1 voor dan weer Korbis en tot 10-10 konden beide teams winnen. Hierna liep Korbis uit naar 12-10, Levi scoorde nog 12-11 maar Korbis bepaalde hierna de eindstand op 13-11. Lotte scoorde 5x, Levi en invaller Thomas 2x en Timo en Esther beiden 1x. Het korfschieten werd met 4-5 gewonnen met 2 goals van Lotte en 1 van Timo, Thomas en Levi.

IJsselvogels F2 kreeg thuis een 8-22 nederlaag aan zijn broek tegen Nieuwerkerk F3. Het korfschieten werd met 5-4 gewonnen. Helaas heeft coach Gert-Jan geen wedstrijdverslag ingeleverd zodat ik verder helaas geen gegevens heb.

IJsselvogels F3 speelde thuis een leuke wedstrijd tegen Nieuwerkerk F5 dat met 13-3 werd verslagen en dan werden er nog heel veel kansen gemist, anders hadden jullie met nog veel meer kunnen winnen. Luna had de smaak te pakken en scoorde liefst 6x terwijl Mink 4x en Tiddo 3x scoorden. Ook het korfschieten werd gewonnen want via 2 doelpunten van Luna en 1 van Flo en Mink werd het 4-1.