Hoe vloog de bal – 19 april 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 19 april 2014).

Ondanks het Paasweekend een compleet wedstrijdprogramma waardoor er nogal wat invallers nodig waren om de diverse teams compleet te maken, bedankt allemaal! Van de 23 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 12 een nederlaag. Dacht B3 eindelijk eens de grootste overwinning in de wacht te slepen door met 15-2 van Vriendenschaar B3 te winnen wint F2 met 16-2 van Maassluis F1. Voor de teams die een hele competitie spelen begint het einde te naderen met nog 3 wedstrijden te spelen. De ploegen die een halve competitie spelen zijn nu precies op de helft en hebben eveneens nog 3 wedstrijden te spelen. Topscoorder van de week werd Stijn v.d. Hoog door in F2 liefst 6 doelpunten te scoren (en nog eentje in E3). De resultaten:

IJsselvogels 1 verloor de uitwedstrijd tegen buur en koploper Nieuwerkerk 1 met 14-7. Door deze nederlaag zakte het 1e naar de gevaarlijke 7e plaats met 8 punten uit 11 wedstrijden. Ik paste er zelf voor om me door dat opgefokte Nieuwerkerk sfeertje uit de tent te laten lokken, daarom leek het me beter rustig thuis te blijven. Na 20 minuten stond het nog 1-1 op het winderige veldje bij Nieuwerkerk. Helaas veel te weinig goede schotkansen en de bal ging regelmatig zonder een geraakte mand het IJsselvogelsvak weer uit. Nieuwerkerk speelde ook dramatisch, maar wist wel een aantal korte kansen en twee stippen te maken. Met één raak afstandsschot kan je dan toch met 7-2 de rust in. In de rust twee wissels: Esther voor Marina en Kirsten voor Karen maar ondanks hun inzet werd het niet meer spannend. Op 11-4 kwam Nathan in het veld die een prima invalbeurt maakte. Veel rebound, sterk in de duels en twee prima goals uit afstandsschoten en zodoende een 14-7 eindstand. Jasper 3x, Kevin en Nathan 2x. En daarna snel weg daar. Foto’s vind je hier.

IJsselvogels 2 moest in Capelle ad IJssel genoegen nemen met een 15-15 gelijkspel tegen KCC/Delta Logistiek 5. Ook hier ontbreken helaas verdere gegevens.

IJsselvogels 3 speelde thuis tegen Nikantes 2 uit Hoogvliet. Na een 0-2 achterstand herstelde het 3e zich uitstekend. In de rust stond het al 6-2. Na de rust werd het eerst 7-2 waarna Nikantes nog even leek terug te komen door 7-4 te scoren maar hierna was het over en sluiten en liep het 3e uit naar een regelmatige 11-5 overwinning dankzij 3 doelpunten van Erwin en Pieter, 2 van Bas de W. en Bas de Br. en 1 van Brenda. Jullie staan 1 punt achter op ADO 2 met nog 3 wedstrijden te spelen.

IJsselvogels 4 kwam thuis tegen het veel lager genoteerde Nikantes 3 uit Hoogvliet matig uit de startblokken hetgeen een 4-7 achterstand opleverde. Vlak voor de rust werd de stand door Hendrik en 2x Stef gelijk getrokken waardoor de ruststand 7-7 werd. Ook na de rust steeds achter de tegenstander aangelopen en geen enkele keer een voorsprong kunnen pakken en als er dan ook nog 4 strafworpen worden gemist dan is de 12-14 nederlaag een onnodige en een dure nederlaag. Rob 4x, Deborah 3x, Hendrik en Stef 2x en Sander 1x scoorden de doelpunten voor het 4e,

IJsselvogels 5 zag z’n wedstrijd tegen NIO 6 uitgesteld worden.

IJsselvogels G1 kwam weer twee keer binnen de lijnen. Er werd zowel van PKC G2 als van Dijkvogels G2 met 2-1 gewonnen waardoor ze met 7 punten uit 4 wedstrijden op een keurige 2e plaats staan. Helaas heb ik geen wedstrijdverslagen ontvangen waardoor ik niet weet wie er scoorden.

In Papendrecht deed IJsselvogels A1 wat het moest doen en dat was winnen van PKC/Hagero A3 en wel met 8-11. Helaas ontbreekt ook hier verdere informatie.

IJsselvogels A2 moest zijn meerdere erkennen in Nieuwerkerk A2 dat met 17-8 duidelijk een maatje te groot bleek. Na een 5-0 achterstand kwam A2 goed terug tot 7-4 maar daarna sloeg Nieuwerkerk A2 definitief toe door uit te lopen naar een 14-4 voorsprong waarna de eindfase weer enigszins voor A2 was. De 3 doelpunten van Alex, 2 van Leon en 1 van Christiaan, Linda en invaller Remon konden de 17-8 nederlaag echter niet voorkomen.

IJsselvogels A3 was vrij.

IJsselvogels A4 zag de belangrijke wedstrijd tegen medekoploper Vlaardingen/Ridderhof A2 naar een andere datum verzet worden.

In Delft speelde IJsselvogels B1 een spannende wedstrijd tegen het sterke Excelsior B1. De start was op dit vroege aanvangstijdstip, 9.30 uur, goed want dankzij Jeffrey, Noël en Jesse nam B1 een 1-3 voorsprong. Hierna had Excelsior het betere van het spel en ondanks doelpunten van nogmaals Jesse en Laura liep Excelsior uit naar een 8-5 voorsprong. De doelpunten van Jeffrey (2e) en Jesse (3e) bleken helaas onvoldoende om nog een punt uit het vuur te slepen. Jullie staan nu met zijn drieën op kop dus dat worden nog 3 spannende wedstrijden te gaan.

IJsselvogels B2 leed in Zwijndrecht een beetje een onnodige nederlaag tegen het nog puntloze Albatros B2. Na 0-1 door Louanne zakte B2 ver weg waarvan Albatros profiteerde door een 5-1 voorsprong te nemen. Na de rust had B2 het betere van het spel en haalde het dankzij 2 doelpunten van Wietze en 1 van Robert op tot 6-4 hetgeen ook de eindstand werd.

IJsselvogels B3 liet er thuis tegen Vriendenschaar B3 uit Bodegraven geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Het zelf gemaakte verslag van Joris, Thirza, Maaike en Martijn gaat als volgt: Vandaag speelde de B3 tegen Vriendenschaar. Het begon met 0-0, na enige minuten werd het al snel 1-0 en 2-0 en 3-0 en 4-0 en 5-0 en 6-0. De 1-0 was van Boaz, de 2-0 van Dani, de 3-0 was van Thirza en de 4-0 was van Maaike, de 5-0 van Dani en de 6-0 van Lisa. Rust. Vervolgens scoorde Thirza 7-0 en Joris scoorde een prachtige 8-0. Maarten en Maarten voor de 9 en 10-0. Toni en Toni met de zere vinger scoorde 11 en 12-0. Wat een spannende wedstrijd. Toen scoorde het meisje met de irritante stem 12-1 en iemand anders 12-2. Maaike gooide de 13-2 erin en invaller Casper 14-2. Tot slot bepaalde Dani de eindstand met 15-2. Prachtig. Iedereen gescoord. Nu verwachten wij een traktatie van Laura en Lisanne, taart graag! Met dank aan de high-fives van de moeder van Maarten. In het vervolg een zelf geschreven verslag zelf inleveren voor publicatie op de website!!!!

In Hendrik Ido Ambacht deed IJsselvogels C1 goede zaken door, zij het nipt, met 5-6 van het lastige DVS ’69 C1 te winnen. Met Loisanne in de basis werd een 1-3 voorsprong genomen maar DVS kwam goed terug tot 3-3. Opnieuw kwam C1 met 3-5 voor dankzij 2 treffers van Noortje en toen invaller Remmert C1 op een veilige 4-6 voorsprong zette leek de winst binnen. DVS kwam nog eenmaal terug tot 5-6 hetgeen de eindstand werd. Noortje 2x en Lars, Sam en de invallers Loisanne en Remmert maakten de doelpunten voor C1 waar ook nog Annelies haar debuut in C1 maakte. De concurrenten komen er nu aan, voorlopig doen jullie uitstekend mee voor de 1e plaats!

IJsselvogels C2 speelde thuis tegen Nieuwerkerk C2 en deed dat zeker in de 1e helft niet slecht, dankzij doelpunten van Esmee en Stefan stond het in de rust met 2-1 voor. De 2e helft was een stuk minder en leek wel of C2 in slaap was gevallen. Nieuwerkerk boog de achterstand m in een 2-4 voorsprong, nog even kwam C2 terug door een doelpunt van Casper maar daarna bepaalde Nieuwerkerk de eindstand op 3-6.

IJsselvogels C3 speelde uit tegen Nieuwerkerk C3 en stond in de rust al met 5-0 achter. De jarige Lisa scoorde 5-1 maar helaas gingen de kansen er hierna niet in terwijl het verdedigend uitstekend dicht werd gehouden, eindstand 5-1.

In Barendrecht speelde IJsselvogels D1 tegen het nog puntloze Vitesse D2. Of het door het vroege tijdstip kwam of door de kou was niet duidelijk maar in de rust stond het 3-0 voor Vitesse D2 door slecht plaatsen en vangen van IJsselvogelszijde. Gelukkig gaf de 2e helft een herboren D1 te zien en dankzij 3 doelpunten van Remmert, 2 van Annelies en Dano en 1 van Kris werd er toch nog met 4-8 gewonnen, jullie kunnen het dus wel!

In Krimpen ad IJssel leed IJsselvogels D2, net als in de zaal, een nipte nederlaag waardoor er in deze afdeling liefst 5 teams aanspraak op het kampioenschap kunnen maken. Douwe scoorde 0-1 maar in de rust stond het 2-1 voor KOAG D2. Na 2-2 door Kars bepaalde KOAG de eindstand op 3-2 waardoor D2 zijn eerste nederlaag leed. Verder alles winnen en jullie zijn alsnog kampioen!

IJsselvogels D3 was vrij.

IJsselvogels E1 leek thuis kansen te hebben tegen KCC/Delta Logistiek E1. Beide teams hadden de eerste 2 wedstrijden verloren dus ….. Tot 2-3 kon E1 goed meekomen maar daarna was het over en sluiten en dankzij zuiver schieten van de tegenstander werd de eind stand liefst 2-11. Cécile en invalster Marije scoorden.

IJsselvogels E2 speelde thuis de topper tegen het eveneens nog ongeslagen Nieuwerkerk E2. Met Liesbeth opnieuw langs de kant werd het een bijzonder spannende wedstrijd. Marijn en Wesley zorgden voor een 2-1 voorsprong maar deze kon helaas niet worden vastgehouden en Nieuwerkerk boog de achterstand om in een 2-4 voorsprong. Twee mooie schoten van Lisa bepaalden de ruststand op 4-4 en alles was nog mogelijk. In de 2e helft lukte het E2 niet meer om te scoren waardoor Nieuwerkerk met 4-6 beide punten mee naar huis kon nemen.

In Gouda had IJsselvogels E3 het moeilijk tegen het veel grotere Gemini E1 dat in het begin dan ook een 3-0 voorsprong nam. Hierna begon E3 steeds beter te spelen en kreeg het door dat het niet over maar langs die lange handen moest gooien en dankzij invaller Stijn, op het laatste moment opgetrommeld, en Tim werd het zelfs nog 3-2 waarna Gemini de eindstand op 4-2 bepaalde. Al met al hebben jullie een goede wedstrijd gespeeld.

De “topper” van de dag was te zien in Capelle ad IJssel. Daar speelden de 2 koplopers, KCC/Delta Logistiek F1 en IJsselvogels F1 tegen elkaar om de koppositie. In de zaal werd twee keer redelijk ruim verloren maar dat bleek geen garantie voor de toekomst. Als we de twee beste jongens van KCC bij de korf wisten weg te houden zouden we een kans maken volgens gelegenheidsleider Wim. In de eerste 10 minuten speelde F1 supergoed en nam het via Benjamin en 2x Jesca (de laatste uit een mooie doorloper met val) een onverwachte 0-3 voorsprong. Na 1-3 scoorde Dominique van afstand 1-4 hetgeen ook de ruststand werd. De derde 10 minuten werd er niet gescoord en hoewel KCC steeds sterker werd was het Benjamin die van afstand 1-5 scoorde. Dat KCC hierna nog 2x scoorde was alleen belangrijk voor de statistieken, de overwinning was binnen en dat moest gevierd worden! Het korfschieten werd met 6-4 verloren ondanks doelpunten van Jesca, Dominique, Willem en Benjamin.

Leidster Maaike was vrijdagavond een beetje in paniek omdat vier van de vijf spelers(sters) van IJsselvogels F2 voor hun eigen wedstrijd bij andere teams moesten invallen. Zouden ze dan niet te moe zijn voor hun eigen wedstrijd later op de ochtend vroeg zij zich af. Tegenstander Maassluis F1 kwam er niet aan te pas gezien de tussenstanden van 2-0, 5-1, 9-1 en de 16-2 eindstand. Duidelijk was dat het met de conditie van F2 wel goed zit. De leidsters Lisa en Maaike zagen Stijn 6x, Rosa 5x, Finn 3x en Olivier 2x scoren. Ook het korfschieten ging uitstekend want via 3 doelpunten van Stijn, 2 van Rosa en Olivier en 1 van Finn werd het liefst 8-3 en dat uit 12 pogingen, klasse!

IJsselvogels F3 speelde in Waddinxveen tegen Korbis F1. Thomas speelde zijn eerste wedstrijd terwijl Rianne en Olivier het team compleet maakten. De eerste 10 minuten kwam Korbis F1 met 2-0 voor waarna er tot de rust niet meer werd gescoord. In de derde keer 10 minuten regende het ineens doelpunten voor Korbis en werd het liefst 9-0. Gelukkig ging het laatste kwart weer een stuk beter en werd er nog maar eentje doorgelaten, eindstand 10-0. Het korfschieten ging gelukkig beter en werd dankzij 2 doelpunten van Thomas en 1 van Esther met 2-3 gewonnen.

De leidsters Jodie en Kim waren dik tevreden over het vertoonde spel van IJsselvogels F4 in de wedstrijd tegen Nieuwerkerk F5. Dankzij een doelpunt van Storm ging F4 met een 1-0 voorsprong de rust in. In de 2e helft maakte eerst opnieuw Storm er 2-0 van waarna Quinty in het laatste part 3-0 scoorde waarna Nieuwerkerk vlak voor het einde de eindstand op 3-1 bepaalde. Ook het korfschieten werd gewonnen want door 2 doelpunten van Quinty en 1 van Storm en Jesse werd het 4-3 voor F4.