Hoe vloog de bal – 19 september 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 19 september 2015).

We begonnen de dag met regen maar eindigden ’s middags met een heerlijk zonnetje en als dan ook nog eens IJsselvogels 1 een uitstekende wedstrijd speelt dan is dat dubbel genieten geblazen. Door de fraaie 24-17 overwinning op DVS ’69 uit Hendrik Ido Ambacht nam IJsselvogels 1 wat meer afstand van de onderste regionen. IJsselvogels 2 verloor de topper tegen koploper Oranje Wit 3 met duidelijke cijfers en zal voorlopig in de wachtkamer plaats moeten nemen. Van de 22 gespeelde wedstrijden werden er 12 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 9 een nederlaag. De grootste overwinningen kwamen op naam van het 5e dankzij een 8-16 overwinning op ’t Capproen 3 in Hellevoetsluis en van E1 dat thuis met 12-4 van “concurrent” Nieuwerkerk E1 won. Topscoorders van de week werden Hannah Klijn uit het 1e, Willem te Hove uit E1, Levi Bergsma uit E5 en Sahra Altan uit F1 met allen 7 doelpunten. De resultaten:

IJsselvogels 1 ontving thuis DVS ’69 1 uit Hendrik Ido Ambacht. Beide teams hadden pas 2 punten dus was het noodzaak beide punten thuis te houden. Binnen 5 seconde had Nathan al uit de beginbal de 1-0 gescoord en nauwelijks een minuut later ook de 2-0. Dat beloofde wat. Hoewel het 1e wel het betere van het spel had lukte het niet om echt los te komen, ruststand 9-6. In de 2e helft was het DVS ’69 dat binnen 15 sec. 9-7 en nog geen minuut later 9-8 scoorde. Zou het dan toch ……, een vrije bal van de deze middag zuiver schietende Hannah betekende 10-8. Tot 13-12 bleef het spannend maar 5 damesdoelpunten op een rij zorgden voor opluchting, 18-12. Bij 20-14 kreeg Kevin een publiekswissel waarna de net ingevallen Coen van grote afstand 21-14 scoorde. Met nog 2.09 min. op de klok denk je dat dat ook de eindstand wordt maar in de laatste 2 minuten vielen nog maar liefst 6 doelpunten keurig verdeeld over beide partijen, eindstand 24-17. Coach Mark zag Hannah liefst 7x, Kevin 5x, Nathan 4x, Karen 3x, Manon 2x en Marina, Peter en invaller Coen 1x scoren. Elders op de site staat een uitgebreid wedstrijdverslag.

IJsselvogels 2 speelde thuis de topper tegen ongeslagen koploper Oranje Wit 3 uit Dordrecht. Bij winst zou ons 2e op gelijke hoogte komen. Eva zette het 2e op een 1-0 voorsprong maar dat was ook gelijk de laatste keer dat ze een voorsprong hadden. Oranje Wit 3 bleek niet voor niets bovenaan te staan en boog de achterstand om in een 1-5 voorsprong, Lieke scoorde nog 2-5 maar daarna bepaalde Oranje Wit de ruststand op 2-6. Na de rust liep OW uit naar 2-8 en hoewel Pieter en Coen nog 3-8 en 4-8 scoorden was het toch OW 3 dat de wedstrijd met 4-10 naar zich toetrok en met 2 punten in de knip huiswaarts keerde. Hoe kan je nu de ene week met 19-22 winnen, en dus 22x scoren en de week erna maar 4x? Het scoreformulier van vorige week heb ik ook ontvangen en daaruit blijkt dat Jary v.d. Sande vorige week eigenlijk topscoorder van de week was want hij scoorde 6x in de gewonnen uitwedstrijd tegen Vitesse 3 dat met 19-22 werd verslagen na in de rust nog met 12-10 te hebben achter gestaan. Naast de 6 treffers van Jary scoorde Coen 5x, Sander 4x, Lieke 3x, Eva 2x en Pieter en Kimberley 1x.

In Middelburg leverde IJsselvogels 3 een knappe prestatie door na een gelijk opgaande wedstrijd nipt met 15-16 te winnen van Swift 3 hetgeen de eerste overwinning betekent. Makkelijk ging het zeker niet want na 0-2 voor kwam het 3e ook met 5-3 achter. Na 7-5 begon het beter te lopen en boog het 3e de achterstand om in een 7-9 voorsprong. Zeeuwen geven zich nooit gewonnen wordt wel eens gezegd en dat bleek ook deze wedstrijd want na 8-10 voor kwam het 3e toch weer met 12-11 achter. Hierna brak een belangrijke fase aan waarin het 3e een comfortabele 13-16 voorsprong wist te pakken maar opnieuw kwam Swift terug tot 15-16 hetgeen gelukkig ook de eindstand werd. Dirk 6x, Erwin 5x, Anne 2x en Ernst en Pieter 1x scoorden de belangrijke doelpunten terwijl doelpunt nr. 7 ontbrak.

Uit in Capelle ad IJssel speelde IJsselvogels 4 de zware uitwedstrijd tegen KCC 6. Ook hier een wedstrijd die alle kanten op kon. In de 1e helft hielden beide teams elkaar goed in evenwicht hetgeen een 5-5 ruststand opleverde. Na de rust wist het 4e uit te lopen naar een 5-8 voorsprong maar zag het de tegenstander terug komen tot 7-8 hetgeen ook de eindstand werd. Laura en Rob 2x en Lydia, Wilco, Rob, Alex en Stef 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels 5 speelde een goede uitwedstrijd tegen ’t Capproen 3 in Hellevoetsluis. Na 0-3 en 2-6 voor leek er geen vuiltje aan de lucht. Plotseling haperde de doelpuntenmachine hetgeen ’t Capproen de kans gaf terug te komen en de achterstand om te buigen in een 7-6 voorsprong. Het 5e schrok op tijd wakker en via 4 doelpunten van Mike, 2 van Tom, Denise, Bas, Dennis en Marit en 1 van Eline stond er aan het eind een keurige 8-16 overwinning op het wedstrijdformulier, klasse 5e. Alleen de maker van het 7e doelpunt stond niet op het scoreformulier.

IJsselvogels A1 zit een beetje in hoek waar de klappen vallen en dat bleek ook in de thuiswedstrijd tegen het lastige en stugge KCC A2. Een prima spelend A1 stond vlak voor de rust nog met 6-5 voor maar zag KCC A2 toch met een 6-9 voorsprong de rust in gaan. Na de rust gelijk 6-10 en dan denk dat de wedstrijd gespeeld is. Niet voor A1 dat knap zich terug knokt naar 10-10 en 11-11 maar daarna verzuimt door te drukken waardoor de tegenstander opnieuw kan uitlopen naar een 11-15 voorsprong, eindstand 12-15 ondanks 5 goals van Christiaan, 3 van Stan en 1 van Linda, Noël, Daan en invaller Mike.

IJsselvogels A2 speelde thuis tegen het sterke Korbis A1 uit Waddinxveen. Via Mike en Jesse nam A2 nog wel met 2-1 de leiding maar daarna was het over en uit en liep een goed spelend en zuiver schietend Korbis A1 uit naar een ruime 3-14 voorsprong. Pas bij 8-22 stond het vizier bij A2, en dan met name bij Jesse, weer op scherp en kon worden opgehaald tot 12-23. Jesse scoorde 6x, Mike 2x en Anouk, Jeffrey en Laura 1x. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

In Dordrecht speelde IJsselvogels A3 uit tegen Oranje Wit A4 en dat werd een spannende wedstrijd al was de scheidsrechter (dat komt daar wel vaker voor) daar mede debet aan door maar liefst 6 doelpunten van IJsselvogels af te keuren. Gelukkig kon hij (net) niet verhinderen dat A3 met 5-6 wist te winnen dankzij 3 doelpunten van Wietze, 2 van Mick en 1 van Joris. Als dan ook nog eens Thirza geblesseerd uitvalt en er geen wissel is waardoor je met 7 tegen 8 verder moet spelen dan maakt dat de waardering voor deze knappe overwinning alleen maar groter. Complimenten A3!

IJsselvogels B1 had in Alblasserdam nog wat goed te maken tegen Kinderdijk B1 waarvan vorige week thuis met 4-17 werd verloren. Twee slechte periodes in de 1e helft zorgden voor een geflatteerde 11-3 ruststand want zoveel beter waren ze niet. Drie makkelijk gegeven strafworpen en enkele snijdoelpunten waren hier mede debet aan. In de 2e helft een herboren B1 dat liet zien wel degelijk goed te kunnen korfballen en de 2e helft zowaar met 3-5 wist te winnen, eindstand 14-8, eervol! Gelegenheidscoach Matthijs zag 4 doelpunten van Noortje, 2 van Sam M. en 1 van Dyonne en Jelle.

IJsselvogels B2 was vrij.

Het ongeslagen IJsselvogels B3 ontving thuis het nog puntloze Reeuwijk B2 en dan denk je al gauw aan een overwinning. Maar ja, als dan blijkt dat de tegenstander juist deze wedstrijd over enkele uitstekende invallers beschikt dan wordt het een ander verhaal. Na 1-0 voor en 2-2 gelijk kwam B3 met 2-6 achter en gezien de 6-10 eindstand is het niet gelukt om dichterbij te komen. Stefan en Edo 2x en Douwe en Lisa 1x scoorden de doelpunten voor B3 dat zaterdag tegen de koploper speelt.

IJsselvogels C1 kwam binnen 3 dagen twee keer binnen de lijnen en beide keren was KCR C2 uit Ridderkerk de tegenstander. Donderdagavond werd thuis, na een 4-0 ruststand, met 7-2 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Remmert, 2 van Dano en 1 van David en Iris. Zaterdag werd het uit 3-7 alleen heb ik het scoreformulier niet ontvangen waardoor ik verder niets van deze wedstrijd weet. Wel weet ik dat jullie samen met KOAG C1 aan de leiding gaan en dat jullie alles zelf in de hand hebben!

Vlaardingen C2 was vandaag de tegenstander van IJsselvogels C2.De doelpunten waren deze wedstrijd bijzonder schaars hoewel er volgens gelegenheidscoach André wel veel werd geschoten. Na 1-0 achter scoorde Angela 1-1 maar dat werd ook de eindstand en dat na 50 minuten korfbal. Jullie waren deze wedstrijd duidelijk beter maar ja, dan moet je wel die bal in dat mandje zien te mikken.

IJsselvogels D1 leek thuis over het zwakke Maassluis D2 heen te walsen. Na 5-1 na de eerste periode stond het al 8-2 in de rust. In de 2e helft ging D1 door tot 11-3 en toen was het over en uit waardoor de toch echt niet sterke tegenstander de kans kreeg terug te komen in de wedstrijd en de tweede helft eigenlijk met 4-5 wist te winnen. Probeer de concentratie vast te blijven houden, houdt het tempo hoog en blijf zuiver schieten dan zijn jullie door niemand te stoppen. Coach Kevin noteerde 4 doelpunten van Cécile, 3 van Yana, 2 van Lieneke en 1 van Joran, Sijmen en Tim. Zaterdag wacht de topper tegen concurrent Korbis D1 en dan zullen jullie toch echt beter moeten spelen dan deze 2e helft.

IJsselvogels D2 blijft het goed doen en speelde thuis een super spannende wedstrijd tegen RWA D1 uit Rhoon dat over 6 meisjes (en wat voor meisjes) en maar 2 jongens beschikte. Na eerst met 0-1, 1-2 en 2-3 achter te hebben gestaan boog D2 de 2-3 achterstand om in een 5-3 voorsprong om na 5-4 met 6-4 te zegevieren, klasse D2! Lisa speelde een goede wedstrijd en scoorde 2x terwijl Isa, Kirsten, Anne en Tim de overige doelpunten scoorden. Jullie doen het uitstekend in de 1e klasse, hou vol!

IJsselvogels D3 kon het thuis, zoals verwacht, niet bolwerken tegen het sterke KOAG D2 dat getuige de 1-11 eindstand duidelijk een maatje te groot was. Pas bij 0-4 lukte het Cars om 1-4 te scoren hetgeen ook de ruststand werd. In de 2e helft ging KOAG D2 rustig door met scoren terwijl er bij ons niets meer lukte met als gevolg een duidelijke 1-11 nederlaag. Volgende keer beter!

Van de wedstrijd IJsselvogels E1 – Nieuwerkerk E1 staat elders op de site een leuk verslag van coach André zodat ik me beperk tot de doelpuntenmakers. Met de tussenstanden 3-1, 4-1, 2-0 en 3-2 liet E1 er geen twijfel over bestaan wie de sterkste ploeg is in deze afdeling. Met 4 punten voorsprong en nog 2 wedstrijden te gaan zijn jullie eigenlijk al kampioen maar daar wachten we mee tot de laatste wedstrijd als coach André weer aanwezig is. Willem scoorde 7x, Dominique en Benjamin 2x en Jesca 1x waarbij de aantekening dat ik het mooiste doelpunt van de wedstrijd, een schitterende doorloopbal van Jesca, afkeurde wegens een stapje teveel. Het korfschieten ging ook erg goed en dankzij 3 goals van zowel Dominique als Willem (beiden 100%) en 1 van Jesca en Benjamin werd het 8-3 voor E1.

In Barendrecht vond ongeslagen koploper IJsselvogels E2 in Vitesse E1 zijn meerdere. Er stond 11-5 op het wedstrijdformulier en 13-4 op het scoreformulier van ons met 2 doelpunten van Stijn en Finn. Feit blijft dat jullie je een beetje lieten afbluffen door Vitesse E1 dat beter met de kansen omging en beter was in de omschakeling verdediging naar aanval plus dat E2 goed in de gaten moet houden dat jullie met z’n vieren spelen in een vak en dat iedereen kan scoren. Het korfschieten ging niet door vanwege de regen.

IJsselvogels E3 moest het in Capelle ad IJssel opnemen tegen KCC E1 en is dat niet een vereniging die zo hoog van de toren blaast dat ze de beste zijn in de regio Rotterdam. Na 2-0 was het Storm die 2-1 wist te scoren waarna KCC de ruststand op 4-1 bepaalde. In de 2e helft wist E3 helaas niet meer te scoren waardoor KCC E1 kon uitlopen naar een 9-1 overwinning. Het korfschieten werd met 1-2 gewonnen dankzij doelpunten van Suus en Rianne.

Zou IJsselvogels E4 opnieuw zo goed tegenstand kunnen bieden tegen koploper Vlaardingen E2? Het ging deze wedstrijd zelfs nog beter en zeker in de 1e helft waren er kansen op meer. Na 1-0 achter scoorde Thomas 1-1 waarna het sterke Vlaardingen de ruststand op 3-1 bepaalde en onze E4 was zeker niet de mindere. In de 2e helft was het toch Vlaardingen dat iets feller was terwijl onze E4 wat meer moeite had met vangen en plaatsen. De eindstand werd 8-2, Thomas nam allebei de doelpunten voor zijn rekening en jullie zijn de eerste die Vlaardingen E2 onder de 10 doelpunten hebben gehouden en dat is een compliment waard. Het korfschieten ging super en werd met liefst 3-8 gewonnen met 3 doelpunten van Maudy en Quinty (beiden 100%), 2 van Lienke en 1 van Jesse en dan kom ik zelfs tot 9 doelpunten.

IJsselvogels E5 speelde thuis tegen “buur” Nieuwerkerk E8 en de spelers en speelsters hadden er zin in vandaag. Er stond voor de leidsters Laura en Myrthe al een welkomstcomité klaar, zo vroeg waren de kinderen allemaal al op het veld en zo’n zin hadden ze er allemaal in. Tot 1-1 en 2-2 ging het gelijk op maar daarna liep E5 uit dankzij een zuiver schietende Levi die deze wedstrijd niet te houden was. De leidsters zagen E5 met liefst 9-4 winnen dankzij liefst 7 doelpunten van Levi en 2 van David. Ook het korfschieten werd gewonnen want dankzij 2 doelpunten van Levi en 1 van David en Eline werd het 4-2 voor E5 met de aantekening dat het korfschieten niet werd afgemaakt vanwege een stortbui.

F1 speelde thuis een leuke en goede wedstrijd tegen NIO F2 dat wel snel een 0-2 voorsprong nam maar daarna met 7-2 achter kwam en met 7-3 de rust in ging. In de 2e helft liep F1 steeds verder uit door goed samenspel en snel de bal over te spelen en als je dan ook de kansen nog eens goed afmaakt dan win je gewoon met 17-11 dankzij 7 doelpunten van Sahra, 4 van Luna en David en 2 van Tiddo. Het korfschieten leverde een 5-3 overwinning op dankzij 2 doelpunten van Flo en 1 van Sahra, Luna en David. Nu verder alles proberen te winnen en wie weet …. Berry schrijft nog een verslag.