Hoe vloog de bal – 19 november 2016

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 19 november 2016).

Ondanks de nederlagen van het 1e en A1 was het over de hele linie toch een erg goede dag voor IJsselvogels. Van de 21 gespeelde wedstrijden werden er liefst 13 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er slechts 6 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van F1 dat in Papendrecht met 7-24 van PKC / SWKGroep F4 won. Topscoorder van de week werd Luna Glissenaar die in F1 maar liefst 14x scoorde. De resultaten:

Dit weekend helaas geen scoreverloop en/of wedstrijdverslag ontvangen van het 3e, B2, C1, C2, C3 en E1. Even een mailtje naar s.slingerland@planet.nl en er komt een (leuk) stukje in te staan.

In Middelburg moest IJsselvogels 1 het opnemen tegen Swift 1 dat de eerste wedstrijd gelijk had gespeeld. Helaas eindigde deze wedstrijd in een 22-19 nederlaag waardoor nu 3 teams aan de leiding gaan met 3 punten gevolgd door 2 teams, waaronder ons 1e, met 2 punten en 3 teams met 1 punt en daar zit ook de tegenstander van a.s. zaterdag bij. Belangrijke wedstrijd dus om afstand te nemen van de onderste regionen, dat kan het 1e niet alleen dus supporters ……. laat je zien en laat je horen! Er staat een leuk verslag van speelster Eva elders op de site. Na een 4-0 achterstand kwam het 1e bij 7-7 weer op gelijke hoogte om met een 9-10 voorsprong de rust in te gaan. Na 11-11 weer een 12-14 voorsprong genomen om bij 17-17 Swift weer langszij te zien komen en uiteindelijk met 22-19 te zien winnen, jammer! Eva scoorde 5x, Jary 4x, Manon, Hannah, Victor en Leon 2x en Kevin en Karen 1x.

swift-1-19-11-2016-24a swift-1-19-11-2016-19a

Zaterdag 26 november 2016 – aanvang 17.00 uur – IJsselvogels 1 – DES 1 (Delft)  –  De Zuidplas.

IJsselvogels E2, bestaande uit Lucie Uitbeijerse, Isha de Koning, David de Jonge, Julian de Jong en Miquel van Krimpen en Ties de Bruijn en als leidsters Eline Vonk Noordegraaf, Denise van Kerkhof en Roos Graafland, is a.s. zaterdag “Team van de Week”, probeer uiterlijk 16.40 uur aanwezig te zijn en vergeet niet je korfbaltenue mee te nemen en voor het oplopen aan te trekken.

Verloting – Iedere thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 kunt u / kunnen jullie lootjes kopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Jeugd-Commissie die daar weer leuke activiteiten voor de jeugd van kan organiseren. De lootjes kosten € 0,50 per stuk of 5 voor € 2,00 of 13 voor € 5,00. Wegens verhindering van mijn persoontje zal a.s. zaterdag Lianne den Ouden boven bij de tribunedeur de lootjes verkopen. Ik hoop dat jullie Lianne een drukke middag bezorgen.

Ook IJsselvogels 2 speelde in Middelburg maar dan tegen Swift 2. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd en waren zeer aan elkaar gewaagd. Tot 2-2 ging het gelijk op waarna Swift 2 uitliep naar een 5-2 voorsprong. Mike en Kimberley verkleinden de achterstand tot 5-4 maar op gelijke hoogte komen lukte in de 1e helft niet, ruststand 8-6, Na de rust gelijk 9-6 maar via Peter, Christiaan en Stan kwam het 2e weer op gelijke hoogte om via Esther en Stan voor het eerst een voorsprong te nemen, 10-11. Deze was echter van korte duur en met nog geen 2 minuten te spelen stond het weer 15-13 voor Swift en een nederlaag leek onafwendbaar. Stan scoorde 15-14 en mocht in de laatste minuut op de stip plaats nemen om een strafworp te verzilveren om zo toch nog een 15-15 gelijkspel uit het vuur te slepen. Gelukkig faalde Stan niet, eindstand 15-15 waardoor beide teams nu samen aan kop staan. Mike 5x, Stan 4x, Christiaan 2x en Kimberley, Tamara, Peter en Esther (ik hoop dat er nog velen volgen Esther!) 1x scoorden de doelpunten. Zaterdag komt om 15.30 uur het nog puntloze DES 2 op bezoek maar denk er niet te makkelijk over, bij winst kunnen jullie goede zaken doen. Deborah heeft nog een verslag gemaakt, zie hier Super al die verslagen!.

In Ommoord speelde IJsselvogels 3 tegen het altijd lastige WION 3 waartegen op het veld de enige nederlaag werd geleden. Dit keer werd er keurig met 14-16 gewonnen maar helaas heeft de plaatselijke verslaggever, tot nu toe, verstek laten gaan en mis ik verdere informatie. Met 4 uit 2 doen jullie het uitstekend en zijn jullie zelfs nog in de race om de 100% taart. A.s. Zaterdag spelen jullie de belangrijke thuiswedstrijd tegen het eveneens nog ongeslagen Maassluis 3 (doelsaldo +21 tegen jullie +5), aanvang 18.15 uur, succes 3e!

Er moest door IJsselvogels 4 nog wat rechtgezet worden tegen Reeuwijk 3 na de verloren uitwedstrijd op het veld, maar de start was niet echt best van het 4e. Veel balverlies in het 1e aanvalsvak en het 1e verdedigingsvak had het zeer lastig met de lengte bij Reeuwijk waardoor het al snel met 0-2 achter stond. Met de 1-2 van Linda en 2-2 van Wilco was het 4e weer terug in de wedstrijd. Tot aan de rust waren de doelpunten schaars en werd er om & om gescoord, waarbij Marit (3-3), Wilco (4-4) en Alex (5-5) de doelpunten maakte. In de rust besproken wat er moest gebeuren, maar dit kwam niet tot uiting in de 2e helft. Een 5-8 achterstand tot resultaat en de aanvallen kwamen moeizamer tot stand waarbij de scherpte ontbrak in de afronding. Alex maakte wel de aansluiter (6-8) en hierna volgde een goede periode waarbij de schoten wel werden afgemaakt, Wilco (7-9), Alex (8-10) en Stef (9-10) dichtte het gat en op het moment dat we dachten weer in de wedstrijd te zitten, stond het ineens 9-13. Deze klap kwam het 4e niet te boven en de 10-13 van Stef kwam te laat, eindstand 10-14. Het was een wedstrijd om snel te vergeten omdat niemand echt in de wedstrijd heeft gezeten en we voor het gevoel steeds achter Reeuwijk aan hebben moeten lopen. De koppies weer focussen en volgende week de punten gaan pakken tegen Triade 2 welke ook nog geen punten heeft gepakt. Alex & Wilco (3), Stef (2) en Marit & Linda (1) namen de doelpunten voor hun rekening.

IJsselvogels 5 speelde de uitwedstrijd tegen Eureka 1. Inderdaad een 1e team in de poule van het 5e, maar helaas voor sommigen zonder oplopen en voorstellen van de spelers. Een wedstrijd die qua score gelijk op ging, maar waarin het vooral een fysieke wedstrijd werd waar de scheidsrechter weinig aandacht aan besteedde. Veel ballen onbegrijpelijk verdedigd afgefloten maakten het niet makkelijker, maar feit was ook dat de doelpuntenmachine bij het 5e ook niet op gang kwam. Na een 6-5 achterstand bij rust werd het na rust met het eerste schot meteen 6-6 en daarna viel ook de 6-7. Helaas niet erop en erover en Eureka pakte een voorsprong met 9-7 met nog 2,5 minuut op de klok. Meteen het eerste schot van Tom raak: 9-8 en met ruim 1 minuut op de klok ook nog de gelijkmaker van invaller Coen: 9-9. Na een spannende laatste minuut denk ik dat we in de slotfase nog vooral een punt hebben gewonnen, maar over de hele wedstrijd denk ik dat er kansen op winst waren. 10 december pas weer de volgende krachtmeting voor het 5e. Doelpunten: Tom 3x, Coen 2x, Mike, Peter, Remon en Aniek. Van Matthijs.

Vandaag mocht IJsselvogels A1 thuis spelen tegen KZ Danaïden A1. Na de grote overwinning van vorige week, had A1 veel vertrouwen in deze wedstrijd. Maar ook misschien mede hierdoor, ontstond er iets onderschatting voor KZ Danaïden. Zij begonnen de wedstrijd met volle kracht, en IJsselvogels bleef achter. KZ Danaïden scoorde bijna elk doelpunt die geschoten werd, en bij IJsselvogels vielen de ballen er maar niet in. De rust werd ingegaan met een 4-9 achterstand. Hoewel IJsselvogels de tweede helft (qua doelpunten) wel gewonnen heeft, heeft KZ Danaïden de punten mee naar huis genomen. Eindstand 10-14. We vergeten deze wedstrijd, en gaan volgende week met alle kracht de wedstrijd in tegen VEO A1. Doelpunten: Jesse, Wietze, Laura en Anouk 2x, Daan en Merel 1x. Door Anouk de Jong.

IJsselvogels A2: Zaterdag hadden we een thuiswedstrijd tegen een bekende tegenstander, DES A2. Op het veld verloren we met 1 doelpunt verschil van ze terwijl er toen meer had ingezeten. Vorige week zaterdag speelden we een enorm slechte wedstrijd dus dat moest vandaag echt beter. De opdrachten van coach Stef waren dan ook scherp beginnen en volle 100% inzet geven. Dit deden we ook maar DES begon scherp door gelijk 3 doelpunten te maken, maar hierna ging het bij ons lopen. Tot 5-5 bleef het spannend maar daarna waren wij echt de betere ploeg. Goede aanvallen en goed verdedigend werk zorgde ervoor dat we met de rust 13-8 voorstonden. In de tweede helft hadden we in het begin moeite met scoren, de tegenstander gelukkig ook. Toen de 14-8 en de 15-8 werden gemaakt gingen we door met spelen zoals in de eerste helft, wel iets minder goals maar nog steeds speelden we erg goed. Eindstand 20-13. Coach Stef was na de wedstrijd heel positief en noemde deze wedstrijd onze beste wedstrijd van het seizoen. Goals door Sam 8x Jelle 4x Janneke 3x, Dyonne 2x en Louanne, Stefan en Dave 1x.

IJsselvogels A3 was opnieuw vrij. Maar ….. vrijdagavond spelen zij om 19.30 uur thuis tegen RWA A3 (deze wedstrijd is inmiddels verplaatst naar 10 december, 18:30 uur -red.) en vervolgens een dag later om 14.00 uur weer thuis tegen Nieuwerkerk A4, zet ‘m op A3!

IJsselvogels B1 speelde thuis tegen het onbekende Achilles B2 uit Den Haag. Waar onze B1 vorige week een nederlaag leed boekte Achilles B2 een overwinning dus …. De start was in ieder geval veelbelovend want via 2 doelpunten van Remmert en 1 van Sam, Jelle, Lars en Angela werd er al snel een 6-0 voorsprong genomen. B1 ging goed door en nog 2 doelpunten van Sam en 1 van Lars, Remmert en Roos brachten de ruststand op 11-3. Na 12-4 denderde B1 door naar 17-4 om uiteindelijk met liefst 20-6 te zegevieren dankzij 7 doelpunten van Remmert, 4 van Sam en Lars, 2 van Jelle en 1 van Angela, Roos en Thirza. Ik denk dat de trainer/coaches Nathan en Kevin dik tevreden waren.

Na vorige week thuis met 8-6 van OZC B2 te hebben gewonnen stond een week later al weer de return op het programma, dat is wel erg snel. Onder leiding van gelegenheidscoach Rob Belder werd het opnieuw een spannende wedstrijd die net als vorige week, zij het nipt, in een overwinning (7-8) voor onze B2 eindigde. Verder helaas (nog) niets ontvangen, jullie zijn nog in de race voor de taart!

Ditmaal geen uitgebreid wedstrijdverslag over de wedstrijd van IJsselvogels B3 van trainer/coach Wouter maar dat komt omdat Karin en Nikki de honneurs waarnamen. Werd vorige week nipt met 6-7 van Gemini B2 gewonnen, nu thuis tegen Olympia B3 uit Spijkenisse werd het opnieuw een bijzonder spannende wedstrijd. Edo zette B3 al snel op een 2-0 voorsprong waarna Sanne 3-0 scoorde. Olympia kwam terug tot 3-2 maar opnieuw 2 doelpunten van Edo en 1 van Sanne brachten de ruststand op 6-4 voor B3. Na de rust was het opnieuw Sanne die 7-4 en Lisa die 8-4 scoorde. Olympia gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht zich terug tot 8-6 waarna opnieuw Lisa 9-6 scoorde. De laatste minuten waren zenuwslopend denk ik want Olympia kwam terug tot 9-7 en 9-8 wat ook de eindstand werd. Karin en Nikki vonden het leuk om jullie een keer te coachen, zij zagen Edo 4x, Sanne 3x en Lisa 2x scoren, op naar de 100% taart?

In Dordrecht was het onbekende Movado C1 de tegenstander van IJsselvogels C1. Er werd keurig met 8-13 gewonnen maar, tot nu toe, helaas nog geen wedstrijdverslag ontvangen.

IJsselvogels C2 moest naar Maasland waar ODO C1 de tegenstander was. Het klassenverschil in jullie afdeling is volgens mij erg groot. Dijkvogels C1, de tegenstander van vorige week, en Refleks C1 steken er bovenuit, de overige 5 teams ontlopen elkaar niet zo veel denk ik. Ik weet alleen dat er keurig met 1-8 werd gewonnen, verdere informatie ontbreekt helaas maar misschien volgt dat nog.

IJsselvogels C3 speelde thuis tegen SKV C1 uit Sleeuwijk. De 0-0 ruststand deed geloven dat er nog wat mogelijk was in de 2e helft, de 0-7 eindstand laat zien dat dat ijdele hoop bleek te zijn. Lag het aan de conditie of ….. Een groot compliment voor Laura van Nieuwkoop die, na al een wedstrijd te hebben gefloten, deze er ook nog “even” bij nam zodat Mike en Daan gewoon konden coachen. Toch jammer dat, na diverse oproepen, voor deze wedstrijd geen scheidsrechter kon worden gevonden.

KCC D2 – IJsselvogels D1: Een wedstrijd op twee gedachten hinkelend (of hinken beide mag gelukkig), misschien is dat de beste omschrijving. Want na deze wedstrijd waren er nog invalbeurten in de C2 en D2 van Willem, Wesley, Benjamin, Finn, Rosa en invalsters Yana en Simone op het programma. En als je dan na de eerste helft gewoon met 3-10 voorstaat is het toch wel een beetje verleidelijk om de gaskraan iets minder hoog te zetten en jezelf een beetje te sparen. En ach misschien is dat ook wel niet zo erg als je de dosering maar in de hand hebt en de gaskraan weer open kunt zetten als het nodig is… De wedstrijd dan maar even doornemen, wederom een prima begin van de eerste aanval waar op dit moment geen maat op lijkt te zitten en een verdediging die geen kansen weggeeft. Het resultaat een 0-7(!) voorsprong na 14 minuten (best ingewikkeld soms dat wisselen na 12,5 minuten). Goals van 3 x Willem, 2 x Benjamin en Dominique (wederom een feilloos genomen strafbal). Na de wissel nog steeds een veel beter IJsselvogels met 2 goals van Wesley en 1 van Finn maar helaas ook 3 tegendoelpunten. Tussenstand in de rust 3-10, zeg maar zeer comfortabel. En je zag het al aan Anne dat de paar dagen ziekte er toch wel ingehakt waren en wat was het superstoer dat je de eerste helft gewoon meedeed maar gezien de riante voorsprong was het ook verstandig dat je de tweede helft wat rust kreeg na je mooie goal. De tweede helft kabbelde verder rustig voort… Er waren nog goals te noteren van Anne, Simone (goed ingevallen en prima goal!), Benjamin, Willem en Rosa van de stip. Helaas een voor het ruim vertegenwoordigde publiek een veel minder aantrekkelijke 2e helft maar uiteindelijk een meer dan verdiende 15-4 overwinning tegen een tegenstander die beduidend minder was (er werd nogal gemopperd langs de kant dat wij niet in deze eerste klasse thuishoren maar eigenlijk in de hoofdklasse hadden moeten zitten, alsof je er invloed op hebt bij de bond..). En na twee wedstrijden begint in de stand nu al aftekening te komen wie er in deze klasse de scepter zwaait… Volgende week de wedstrijd tegen KOAG D1 en daarna alweer de topper in deze poule tegen Olympia(S) D1. Aansluitend op de dinsdag 6 december het bekerduel tegen Vitesse in Barendrecht die wel in de hoofdklasse spelen en dus een tegenstander is waar we echt eens kunnen zien waar we staan. Maandag op de training gaan we wel weer voluit en de zweep erover gooien want dan wordt gas terugnemen natuurlijk niet geaccepteerd!!! (smiley)

Hierbij het scoreverloop en het verslagje van de wedstrijd van D2 van de gelegenheidsleidsters Louanne en Karlijn: Vandaag mochten wij (Louanne en Karlijn) de D2 coachen. We hadden een wedstrijd uit tegen Nieuwerkerk D2. We begonnen goed en ging het gelijk op met 2-1, Nieuwerkerk zette druk en helaas misten wij wat felheid waardoor NWK uitliep en we de rust in gingen met een stand van 7-1. Na de rust zetten we de schouders er weer onder en gingen we er weer tegenaan. Er zaten goede aanvallen tussen, maar helaas was het niet genoeg. De eindstand was 9-3. Invallers bedankt! En wij vonden het leuk om jullie te coachen! Ik (Wim) was ook bij deze wedstrijd en wat me deze wedstrijd opviel was de gelatenheid van het hele team. Verliezen is niet erg, dat hoort nu eenmaal bij sport, maar over je heen laten lopen is natuurlijk weer wat anders. Jullie hadden de scheidsrechter niet mee maar waar Nieuwerkerk er (te) fanatiek tegenaan ging bleef onze D2 heel netjes en volgens de regels spelen. Als jullie een scheidsrechter hebben die (te) veel toelaat mag je best zelf ook uit een ander vaatje tappen. Nieuwerkerk liet zien te “willen” winnen en dat was iets wat ik bij jullie (helaas) niet of nauwelijks kon bespeuren. Olivier, invaller Benjamin en Lotte scoorden de doelpunten.

Vandaag mocht IJsselvogels D3 tegen Vriendenschaar D4 uit Hardinxveld-Giessendam. Het verliep heel stroef. Hierdoor heeft IJsselvogels maar 1 doelpunt kunnen maken, door een mooi doelpunt van Justin. De einduitslag was 1-4. Lotte heel erg bedankt dat je zo snel hebben kunnen komen en heb mee gespeeld.

In Spijkenisse speelde IJsselvogels E1 een bijzonder spannende wedstrijd tegen Olympia E2 die nipt met 4-5 werd gewonnen. Helaas ook hier geen wedstrijdverslag ontvangen, jammer!

Zaterdag speelde IJsselvogels E2 tegen KCR E5. De E2 begon aanvallend moeizaam met de wedstrijd, maar verdedigend waren ze vanaf het begin af aan scherp. Er werd de hele wedstrijd goed verdedigd waardoor de tegenstander amper kansen kreeg om te scoren. Aanvallend was het in het begin moeilijk, omdat KCR ook goed aan het verdedigen was. Maar toen de E2 voor het eerst met een aangeef ging spelen konden de tegenstanders niets meer beginnen. Na heel veel kansen te hebben gehad, begonnen ook de doelpunten te vallen. Lucie maakte de begin- en eindgoal en David scoorde 3 doelpunten daar tussen in. De wedstrijd werd uiteindelijk met 5-1 thuis gewonnen. Ook het korfschieten ging heel goed. Er werd gewonnen met 8-3, waarvan er 1 door Isha werd gescoord, 1 door Lucie, 1 door Julian, 1 door Miquel, 2 door David, en 2 door Ties. Al met al een goede wedstrijd van de E2! Roos Graafland

Wedstrijdverslag IJsselvogels E3 – KCR E3 uitslag 10–8 gewonnen op 19 november 2016 door Patrick van der Ham. Voor de wedstrijd nog even ingooien met de coaches Sam en Remmert. Daarna op de foto bij Karin en de wedstrijd kon beginnen. Tiddo heeft nog last van zijn voet, maar wilde wel weer mee spelen als invaller. We begonnen daarom met de opstelling van vorige week. We begonnen wat slap aan de wedstrijd. Voor we het wisten stonden we met 0-2 achter. Gelukkig zorgde Timo voor de 1-2. Nog een punt tegen en toen was het 1e kwart voorbij. De spelers bleven er in geloven en kwamen in het 2e kwart goed terug. Door 2 treffers van Timo en 2 van Sahra kwamen we terug tot 5-5. In het 3e kwart kwamen we weer op voorsprong, maar konden die voorsprong niet vast houden waardoor het 7-7 werd. In het 4e kwart kwamen we weer met 9-7 voor door treffers van Flo en Sahra. Met nog 3 minuten op de klok scoorde de tegenstander de 9-8, waardoor het opeens weer heel spannend werd. Gelukkig wist Marnick in de laatste 30 seconden te scoren (zijn eerste bij de E3), waardoor we rustig konden uitspelen met twee punten verschil. Eindstand 10-8 door 4 treffers van Timo en Sahra en 1 van Flo en Marnick. Het korfschieten werd gewonnen met 3-1 door o.a. 2 mooie ballen van Flo. Volgende week volgt een moeilijke tegenstander, Sporting Delta.

Zaterdag vertrok IJsselvogels F1 richting Papendrecht voor de wedstrijd tegen PKC. Lieke was dit keer afwezig waardoor Jayden, Sven, Luna en Lara allemaal een hele wedstrijd speelden. Dit was geen probleem, energie genoeg. De spelers van de F1 begonnen zeer sterk aan de wedstrijd, binnen een minuut zette Luna ons op een voorsprong. In de begin fase kon PKC nog een beetje bij blijven. IJsselvogels domineerde echter het spel. Er werd goed overgespeeld en goed vrijgelopen en ook het verdedigen ging een stuk beter. Al snel liep IJsselvogels uit, waardoor PKC de superspeler mocht inzetten. Dit zorgde bij IJsselvogels toch weer een beetje voor verwarring in verdedigende zin, want ja wie moet je nou verdedigen.. er staat altijd iemand vrij. Ondanks dat wist IJsselvogels het goede spel voort te zetten en speelde ze echt als een team. Dit resulteerde in een overwinning van maar liefst 25 – 7. Iedereen heeft ook gescoord! Luna was echt loep zuiver en scoorde bijna alle korte ballen en heeft 14x gescoord. Sven zorgde voor 8 goals, Lara voor 2 punten en ook Jayden wist 1x te scoren. Korfschieten; 2-2, Van Manon.

F2: Zaterdag moest de F2 het opnemen tegen Sperwers F2. Na de overtuigende winst van vorige week was er veel vertrouwen. Het begin was erg goed en na de eerste 10 minuten stond het 0-3 voor de F2. In de tweede periode wist David 0-4 te maken, maar na deze goal speelde de F2 veel minder scherp. De tegenstander kreeg ineens heel veel kansen waarvan er gelukkig maar 1 in ging. Ruststand 1-5.  Na rust was de concentratie helemaal weg. Er werd niet goed verdedigd en aanvallend werd er te gehaast overgegooid en geschoten. Sperwers F2 kwam terug tot 5-7. Gelukkig scoorde Sid daarna een heel belangrijk doelpunt van een behoorlijke afstand. Ook Timo wist nog een keer te scoren waardoor de wedstrijd eindigde met een uitslag van 5-9 voor de F2. Volgende wedstrijd moeten we ervoor zorgen dat we geconcentreerd blijven spelen, ook al staan we ruim voor. Het belangrijkste is natuurlijk wel dat we weer 2 punten hebben gepakt en dat we na 2 wedstrijden ongeslagen bovenaan staan. De goals werden gemakt door Timo   4x David en Floortje vG 2x en Sid 1x. Het korfschieten werd ook gewonnen met 4-5. Hier scoorde Floortje vG 2x en David, Floortje V en Timo 1x. Geschreven door Sam Meijer.