Hoe vloog de bal – 19 maart 2016

Waarschijnlijk een unicum in de IJsselvogels-historie. Op een competitiezaterdag geen overwinningen en geen nederlagen, en dus in ‘elke’ wedstrijd een gelijkspel. Op de zaterdag van de onderhoudsdag werd overdag hard gewerkt, maar mocht D2 om 18:00 uur aantreden tegen KCC D2. Kirsten, Wesley en Isa werden topscoorders van de week met alle drie 2 goals.

KCC zat in groten getale in Arnemuiden voor de kruisfinales in de hoofdklasse van KCC 1. Dat leverde voor D2 een vrijwel lege sporthal op, waarbij er wel veel Moordrechtse ouders en grootouders kwamen kijken (leuk!). Helaas was er ook geen (korf)bal in de zaal en was er geen scheidsrechter. De coach van KCC D2 was helaas ook afwezig en hoewel keurig vervangen door enkele ouders, was het erg rommelig bij aankomst. Een bal werd bij iemand thuis opgehaald (een K5-bal, terwijl de D’s met een K4-bal horen te spelen) en Matthijs bood zich aan om de wedstrijd te fluiten (gelukkig had hij een fluitje en zaalschoenen bij zich), zodat er toch gespeeld kon worden.

Een spannende wedstrijd ontspon zich, waarbij KCC na een 2-1 voorsprong telkens in de achtervolging moest op onze D2. Mooie goals van Isa, Kirsten, Anne en Wesley zorgden voor een 3-4 ruststand. Na rust scoorde Isa 3-5 maar kwam KCC weer terug tot 5-5. Na een keurig gescoorde vrije bal van Kirsten (5-6) scoorden Marijn (6-7) en Wesley (6-8) zodat er weer een verschil van 2 goals was. KCC kwam terug tot 8-8 met nog 4 minuten op de klok. Helaas viel de winnende treffer niet meer en werden de punten gedeeld. Spannende wedstrijd, bij vlagen goed en snel gespeeld, veel treffer, maar nu is de zaalcompetitie echt voorbij.

De zaalcompetitie werd afgesloten bij de plaatselijke McDonalds voordat de terugreis naar huis weer werd gemaakt.