Hoe vloog de bal – zaterdag 20 januari 2018

Hoe vloog de bal …… zaterdag 20 januari 2018.

Dat was afgelopen zaterdag geen beste dag voor IJsselvogels. Van de 21 gespeelde wedstrijden werden er maar 6 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er liefst 14 een nederlaag. Vooral de nederlaag van het 1e kwam hard aan, zij zullen voorlopig in de wachtkamer plaats moeten nemen. Verheugend was de eerste overwinning van ons G-team dat met 1-0 van Vriendenschaar G1 wist te winnen hetgeen de eerste punten betekende. De hoogste score van de dag werd behaald door F1 dat in Krimpen ad IJssel met liefst 2-21 wist te winnen van KOAG F1. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de topscoorder van de week, David Meijer, uit dit team komt. Hij maakte maar liefst 14 doelpunten, klasse David! De resultaten:

Wedstrijdverslagen en/of een scoreverloop ontvangen van: 4e (Marco Slob), G1 (Petra v.d. Nat), A1 (Sam Meijer), A2 (Esmee Groeneveld), A3 (Christiaan Verwoerd), B1 (Berry Glissenaar), C1 (Peter Berlijn), C2 (Wim Slingerland), C3 (Joost Bongers), D1 (André van Grieken), E1 (Martijn v.d. Velde), E3 (Barbara IJsselstijn), F1 (Sam Meijer) en F3 (Anna Huijsmans). Klasse en bedankt allemaal!

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 1e, 2e, 3e, D2, E2 en E4. Jammer, kleine moeite, groot plezier!

IJsselvogels 1 – Swift (A) 1   17-23   Geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Wie zou vandaag afhaken, wie zou aanklampen in de race om het kampioenschap. Beide teams stonden op een gedeelde 2e plaats, 1 punt achter koploper ALO 1. Uit werd keurig met 17-21 gewonnen van deze Amsterdamse ploeg maar het lijkt net of ons 1e uit betere wedstrijden speelt dan thuis. Helaas begon het 1e zonder Leon (ziek) aan deze wedstrijd die werd vervangen door Coen. Het begin was uitstekend want via de supersnelle Kimberley (wat had jij een hoop “Vrolijke Vogels” aan je armen hangen bij het oplopen), Christiaan en 2x Mike nam het 1e gelijk een 4-0 voorsprong. Opnieuw Christiaan (5-1) en Kimberley (6-3) zorgden ervoor dat de voorsprong behouden bleef. Hierna kwam Swift steeds beter in de wedstrijd en bij 6-6 stond het weer gelijk. Christiaan en Eva zorgden weer voor een 8-6 voorsprong maar na 8-7 en 9-7 door Mike werd het ineens 9-11 en keek het 1e voor het eerst tegen een achterstand aan. Christiaan en Stan scoorden 10-11 en 11-11 maar daarna was het over en sluiten. Swift werd steeds sterker, had veel meer rebound en had een bijzonder zuivere heer in de gelederen terwijl de doelpunten bij IJsselvogels niet wilden vallen. Swift liep uit naar 11-16 en het gat was geslagen. Het werd uiteindelijk 17-23 voor Swift ondanks 6 doelpunten van Mike, 5 van Christiaan, 2 van Kimberley en 1 van Eva, Hannah, Stan en invaller Dirk. Omdat in deze afdeling iedereen van iedereen kan winnen is het mogelijk om bij twee overwinningen weer aan te haken maar kun je ook bij twee nederlagen ineens degradatiekandidaat zijn dus …….

A.s. Zaterdag 27 januari 2018   18.45 uur   IJsselvogels 1 – Dubbel Zes 1   in de Zuidplas !!!

IJsselvogels 2 – Valto 2   13-28   Geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Nr. 7 IJsselvogels 2 tegen koploper Valto 2, uit werd al met 23-11 verloren. Jeffrey scoorde al snel 1-0 en toen Kirsten 2-0 en Daan 3-0 scoorden ging iedereen er toch nog maar eens goed voor zitten. Zou het …….., helaas, Valto stelde orde op zaken en boog de achterstand om in een 3-10 voorsprong. Wietze en Janneke scoorden nog 4-10 en 5-11 waarna Valto de ruststand op 5-13 bepaalde. Na de rust werd het al snel 5-17 en via 9-23 werd het uiteindelijk 13-28 met 3 doelpunten van Janneke en Wietze, 2 van Jeffrey en Kirsten en 1 van Daan, Marina en Deborah. Dit was ook niet de ploeg waartegen de punten behaald moeten worden, de volgende 2 wedstrijden tegen Maassluis 2 en Vriendenschaar 2 zijn beslissend voor handhaving of degradatie.

IJsselvogels 3 – Weidevogels 2   15-18   Geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Beide teams stonden met 8 punten op een gedeelde 3e plaats terwijl de uitwedstrijd met 13-16 in Bleiswijk werd gewonnen. Maar ja, eerder behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst dat er wel weer “even” gewonnen zal worden. Na een 0-1 achterstand nam het 3e dankzij 2x Bas en 1x Pieter een 3-2 voorsprong. Dat zou de enige keer zijn dat het 3e voor stond. Na 3-5 en doelpunten van Mariska, Edwin en Dirk brak de rust bij een 6-9 achterstand aan. Edwin scoorde 7-9 en Mariska 8-9 en toen na 8-10 Pieter en Edwin 10-10 scoorden leek alles weer mogelijk. Dirk scoorde nog 11-11 en 12-13 maar daarna liep Weidevogels uit naar 12-15 en lukte het niet meer om de aansluiting te bewerkstelligen. Ondanks nog doelpunten van Pieter, Edwin en Bas stond er aan het eind van de wedstrijd een 15-18 eindstand op het scorebord met 4 doelpunten van Edwin, 3 van Bas, Pieter en Dirk en 2 van Mariska. Met 8 uit 9 hoort het 3e tot de degradatiekandidaten na eerst tot de kampioenskandidaten te hebben gehoord, het kan verkeren!

Vriendenschaar (H) 5 – IJsselvogels 4   9-17   De wedstrijd werd verzet naar 12.15 uur i.p.v. 20.45 uur, maar of dat ten goede zou komen aan het spel van IJsselvogels 4, dat viel nog te betwijfelen. Als er dan ook nog geen scheidsrechter komt opdagen, dan heb je genoeg ingrediënten voor een wedstrijd tegen de nummer 7 van de ranglijst (Vriendenschaar 5) wat alle kanten op kan gaan. Om geen verdere vertraging op te lopen, pakte coach Marco de fluit ter hand en zag Roos de 1-1 maken uit een doorloopbal, de 2-2 van Stef en Rob de 2-3. De aangewezen scheidsrechter kwam zowaar opdagen en nam de wedstrijd over. Laura (3-4) en Rob (4-5) scoorde beide voordat Vriendenschaar de regie over nam van de wedstrijd en kwam 6-5 voor en Laura (6-6) voorkwam niet een achterstand bij rust (7-6). Conclusie: slappe hap en geen overtuiging in ons eigen kunnen. Het tempo ging omhoog na rust en de moeite die we hadden om te scoren werd langzaam omgedraaid in vloeiende aanvallen. Rob (7-7) en Stef (7-8) zette IJsselvogels weer op een voorsprong, gevolgd door de 4e van Rob (8-9) en Leonie maakte het verlossende doelpunt waarmee we 2 punten loskwamen (8-10). Vriendenschaar kwam nog één keer terug tot 9-10 maar daarna nam het 4de de wedstrijd volledig over. Verdedigend ging de deur op slot en aanvallend vielen de doelpunten ineens als rijpe appeltjes. Stef (9-11), Rob (9-12 en 9-13), Nikki (9-14). Wedstrijd gespeeld en het 4de ging rustig door met het maken van doelpunten. Carlo (9-15) en het slot akkoord was van Rob welke z’n 6e en 7e maakte (9-16 en 9-17). Kort samengevat, over de 1e helft hebben wij het niet meer. De 2e helft was het ware gezicht van IJsselvogels 4, hard werken en scoren over alle schijven. Volgende wedstrijd is tegen koploper HKC 4 en het resultaat van deze wedstrijd bepaalt of wij nog kans maken op plek 2 of zelfs meer. Rob (8), Stef (3), Laura (2), Roos (1), Leonie (1), Nikki (1) en Carlo (1). Marco.

IJsselvogels 5 is vrij.

Tempo G2 – IJsselvogels G1   6-1    Afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd tegen Tempo G2. De vorige wedstrijd tegen Tempo nog vers in ons geheugen! Gelukkig ging het deze keer anders. Wel verloren met 6 – 1 maar IJsselvogels  speelde een goede wedstrijd. Een mooi afstand schot van Paul redde de eer! Verder complimenten voor iedereen.

IJsselvogels G1 – Vriendenschaar G1   1-0   2e wedstrijd tegen Vriendenschaar. Een leuke en héééél spannende wedstrijd. Beide ploegen hadden veel doelpunten kunnen maken. Gelukkig scoorde Robert een mooi schot. 1 – 0 voor IJsselvogels G1. Groet Petra

PKC / SWKGroep A3 – IJsselvogels A1   15-14   Zaterdag moest IJsselvogels A1 naar Papendrecht voor de wedstrijd tegen PKC A3. Na een rommelige voorbereiding doordat PKC 1 voor ons speelde begonnen we niet goed. De eerste aanval had veel moeite met de druk van PKC en er werden maar weinig goede kansen gecreëerd. Toch ging het gelijk op tot PKC uitliep naar 9-5. Gelukkig wist Jelle S nog net voor rust te scoren zodat we met een 9-6 achterstand de rust in gingen. Na rust was het opnieuw PKC dat beter begon en het liep uit naar 11-7. Toen brak er een fase aan waarin PKC niet scoorde en IJsselvogels rook bloed. Binnen 10 minuten hadden we alle schade gerepareerd en er stond 11-11 op het scorebord. Er brak uiteindelijk een hele spannende slotfase aan waarbij beide ploegen zouden kunnen winnen. Helaas voor ons viel de wedstrijd net de andere kant op. In de laatste minuut kwam PKC op 15-14 en wij konden niet meer gelijk maken, wedstrijd verloren.. Enorm balen aangezien we ook deze wedstrijd hadden kunnen en moeten winnen. Een gelijkspel was misschien nog het eerlijkst geweest als je naar de wedstrijd keek maar helaas bleven alle 2 de punten bij PKC. Goals werden gemaakt door Sam 4x Jelle S en Roos 3x Remmert 2x Karlijn en Jelle R 1x. Van Sam.

KOAG A1 – IJsselvogels A2   18-7  We wisten dat het een pittige wedstrijd ging worden. We hadden al eerder tegen KOAG gespeeld, die dan ook (terecht) bij de top 3 in onze poule zit. Voor de wedstrijd hadden we te horen gekregen van Stef dat we een pittige wedstrijd zouden moeten spelen, maar dat als we echt die knop om zouden zetten dat we het KOAG nog best moeilijk konden maken. In het begin van de wedstrijd hebben we het een beetje laten liggen. We waren niet fel genoeg en dat zag je ook terug in de stand. KOAG kwam met 2-0 voor. Maar na een paar minuten spelen kwamen we weer een beetje terug op 2-1 door een doelpunt van Dyonne. Het spel was nog niet helemaal wat het moest zijn, maar we kregen wat meer vertrouwen. Alleen bleef KOAG goed spelen en drukte dat ook uit in de score. Na de 4-1 gingen wij weer scoren en werd de stand 4-2 door Angela. Na 30 minuten gespeeld te hebben gingen we de rust in met een 8-2 achterstand. In de rust hadden we van Stef te horen gekregen dat we echt wel beter kunnen spelen dan dat we deden. We moesten ons gewoon concentreren op de wedstrijd. Het maakte niet uit wat de stand nu zou worden. Het ging erom dat we met opgeheven hoofd naar huis konden gaan. Dus met de stand op 0 gingen we weer de wedstrijd in en werd het 8-3 door Lars. Maar KOAG liep weer een stukje verder uit. Na een tijdje gingen wij weer scoren en werd het 13-4 door Esmee. Toen hadden ook wij gelukkig de korf gevonden en gingen wat meer scoren. Na de 2 doelpunten van KOAG scoorde Lars weer een mooi doelpunt en werd het 15-5. Waarna we om en om gingen scoren: 16-5, 16-6 door Esmee, 17-6, 17-7 door Annelie, 18-7. Dit werd de eindstand, maar we konden wel met een goed gevoel het veld aflopen. Nadat we een matige 1e helft hebben gespeeld kwamen we goed terug in de 2e heft. We waren wat feller en hierdoor hebben we ook wat meer gescoord in de 2e helft. Groetjes Esmee.

IJsselvogels A3 – Atlantis A3   6-16   Geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Uit werd eerder met 8-10 gewonnen van deze tegenstander en ook op de ranglijst was er weinig verschil. De start was duidelijk voor Atlantis dat het vizier op scherp had staan en al snel een 0-3 voorsprong nam. Edo scoorde vanaf de stip 1-3 en Rens met een mooi afstandsschot 2-6. Atlantis liep uit naar 2-9 waarna Anna de ruststand op 3-9 bepaalde. Ook na de rust had Atlantis het betere van het spel en ondanks nog doelpunten van Tom, 4-10 en Amber 5-11 en 6-14 werd het uiteindelijk 6-15. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

Maassluis B1 – IJsselvogels B1   19-17   Vandaag moesten we aantreden tegen de ongeslagen koploper. Thuis goed tegen gespeeld en mogelijkheden zijn er zeker. Praatje vooraf ging als volgt: strakke koppies, aandachtig luisteren en zin in de wedstrijd. De strijd ging gelijk op tot 6-6 waarna Maassluis een gat slaat tot 13-6. Maassluis speelt op dat moment ook erg goed en maakt elke kans af door ook verschillende spelers. 1 heer steekt er ook wel bovenuit. Daarna pakken de B1-ers het zeer goed op. Blijven goed geduldig spelen en knokken voor elke bal. Een tussenstand van 15-12 tot gevolg. Maassluis knijpt hem een beetje en we komen dan ook op 17-15. Daarna is het zo jammer, en daar baalde iedereen wel van, dat er opgelegde kansen werden gemist als doorlopers en stippen. Wel moet gezegd worden dat we weer voor elke kans zijn gegaan. De uitslag van 19-17 had zomaar andersom kunnen zijn, maar Maassluis is wel een goede ploeg. Dan blijft de 3e plek en heel misschien plek 2 nog over voor ons wat echt wel een goeie prestatie zou zijn voor deze ploeg. Op naar nog een goeie en leuke wedstrijden en proberen alle punten nog te pakken. Berry.

IJsselvogels C1 – Nieuwerkerk C1   12-17   Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels C1 de topper tegen de koploper Nieuwerkerk C1. IJsselvogels welke op de tweede plek staat, met twee punten achterstand op Nieuwerkerk, kon met een overwinning aanhaken bij Nieuwerkerk. Bij een verliespartij zou het gat worden vergroot naar 4 punten. Het wordt dus aanhaken of achter raken! IJsselvogels C1 kwam scherp uit de startblokken en kwam in de eerste aanval gelijk tot een voorsprong door een afstandsschot van Anne. Kort daarop wist Joran de 2-0 binnen te schieten. Nieuwerkerk liet zich niet van de leg brengen en kwam tot een gelijke hoogte. Invaller Wesley wist IJsselvogels weer op voorsprong te brengen met een knappe doorloopbal. Zoals eerder gezegd te hebben was dit op papier dé topper. Dit was ook duidelijk op het veld te zien. Beide ploegen werkten hard voor elk doelpunt. Onder de korf werd er fysiek voor de bal geknokt en verdedigend werkten de spelers hard om de tegenstander het moeilijk te maken. De scores gingen gelijk op tot 8-9. Daarna kende Nieuwerkerk een goede fase waarin het rendement van scoren hoog lag. IJsselvogels wist op dat moment niet aan te haken en de tegenstander kon uitlopen naar 10-16. De uiteindelijke score is gekomen op 12-17. Door de verliespartij blijft IJsselvogels C1 op 12 punten staan en weet Nieuwerkerk C1 uit te lopen naar 16 punten. We proberen in de voetsporen te blijven van de koploper en de druk te blijven voeren. Voorafgaand de wedstrijd zijn er een aantal opdrachten mee gegeven aan de spelers en speelsters. Voor de coach was het prettig te zien dat zijn spelers de opdrachten goed probeerden uit te voeren waardoor zij het Nieuwerkerk een lange tijd erg lastig kon maken. Ook de dingen die op de training worden getraind probeerden zij in de wedstrijd uit te voeren! De 12 doelpunten zijn gemaakt door: Joran 3x – Wesley en Marijn 2x – Anna, Yana, Cecile, Lieneke en Dano 1x. Peter.

IJsselvogels C2 – ONDO (M) C1   6-4   Uit in Middelburg werd er met 14-9 verloren na een minder leuke (en sportieve) wedstrijd. Iedereen was er zich van bewust dat we tegen deze tegenstander nog wat goed te maken hadden. Zonder leidster Christa (schoolverplichtingen) begonnen we de wedstrijd. Na 0-1 achter waren het Lisa en Isa die ons op een 2-1 voorsprong zetten, de toon was gezet. ONDO scoorde van afstand 2-2 waarna Tim en Iris de ruststand op 4-2 bepaalden. Het tweede aanvalsvak had het moeilijk en wist 18 minuten lang niet te scoren waardoor ONDO via 2 mooie afstandsschoten weer op gelijke hoogte kon komen, 4-4. Gelukkig was daar Lisa die ons van afstand weer op een 5-4 voorsprong zette waarna Benjamin vanaf de strafworpstip de zege veilig stelde door 6-4 te scoren. Er is nu een duidelijke afscheiding tussen de bovenste vier en de onderste vier teams en ik vind het bijzonder knap dat onze C2 bij de bovenste vier teams zit. De volgende twee wedstrijden, Tjoba C1 uit en Swift C1 thuis, zijn bepalend of we zelfs nog om de 2e plaats mee kunnen gaan doen. Zet ‘m op C2! Wim.

IJsselvogels C3 – KOAG C4   4-5   Voor de C3 stond er dit weekend een belangrijke wedstrijd gepland. Ze moesten namelijk als nummer 1 in de poule tegen de nummer 2 KOAG, die maar 1 punt achterstaan op de C3. KOAG begon sterk aan de wedstrijd en kwamen 0-2 voor. Gelukkig maakte Storm de aansluitingstreffer 1-2. Toch ging KOAG goed door met de 1-3. De C3 kwam weer terug naar 2-3 dankzij een doelpunt van Suus. Helaas liep KOAG weer uit, 2-4 en 2-5. Met de wissel met Benjamin begon de C3 weer terug te knokken, 3-5 door Benjamin en met nog een paar minuten 4-5 eveneens door Benjamin. En wat was het spannend, een aantal kansen in de laatste minuten, maar de gelijkmaker viel helaas niet meer. De C3 heeft geknokt voor wat ze waard zijn, maar KOAG was in deze wedstrijd beter in de afronding. Hopelijk kunnen jullie de komende wedstrijden blijven winnen en laat KOAG nog wat punten liggen. Het was wel een leuke spannende wedstrijd. Joost.

Valto D1 – IJsselvogels D1   7-7  Tja wat is dat in die wedstrijden met Valto? Zijn de spelers er op uit om de zenuwen van de coaches te testen? Was de vorige wedstrijd in een nipte overwinning geëindigd, deze keer was het een zwaar bevochten gelijkspel (7-7). Zeker niet onze beste wedstrijd van de afgelopen periode en dan is toch zichtbaar dat de spanning er een beetje kan insluipen in dit team. Maar ook dat hoort bij het leerproces, verliezen, winnen, spanning voor de wedstrijd, het zijn allemaal elementen om uiteindelijk een betere korfballer te worden. Waar ging het dan ‘fout’? Zijn wij normaal de partij die druk op de tegenstander legt en proberen het spel met snelheid te spelen werden we vandaag door Valto daar juist op bespeeld en staan we veel te lang met de bal in onze handen en krijgen we daardoor veel plaatsingsfouten. En soms heb je dat in het korfbal, dan loopt het niet, vallen de kansen niet (die je normaal altijd zo maakt) en speel je tegen de tegenstander en jezelf. En dan is het een zware pot tegen een goede tegenstander. Het scoreverloop dan maar: 1-1 gemaakt door een doorloopbal van Jesca en de 1-2 door Stijn daar achteraan. Valto komt weer terug op 2-2 en Jesca maakt de 2-3. Voor rust brengen Rosa en Finn de score nog op 4-5. De tweede helft maakt Jesca nog de 5-6 en het slotakkoord is vlak voor tijd 7-7 door Rosa met een prachtig schot. De eindfase van de wedstrijd met veel spanning en kansen over en weer voor beide teams waarin het alle kanten op kon maar uiteindelijk bleef steken op een gelijkspel. Misschien wel de juiste uitslag van de wedstrijd. Quinty was ingevallen voor de zieke Simone en die die deed dat meer dan prima! Ook dank aan Timo voor het reserve zitten! André.

Dubbel Zes D1 – IJsselvogels D2   16-4   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.  In Den Haag speelde D2 tegen het een plaats lager staande Dubbel Zes D1 waarvan thuis met 5-4 werd gewonnen. Het zou geen “makkie” worden, dat was wel duidelijk maar een 16-4 nederlaag had ik ook weer niet verwacht. Verder helaas niets ontvangen.

IJsselvogels D3 is vrij.

Nieuwerkerk E1 – IJsselvogels E1   14-4   Afgelopen zaterdag mocht onze E1 aantreden voor de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk. De eerste confrontatie van dit zaalseizoen was een veelbesproken wedstrijd die uiteindelijk nipt door ons gewonnen werd. Onze buren hadden de messen dus geslepen en reeds bij binnenkomst was de gespannen sfeer voelbaar. Luna was helaas nog niet fit genoeg om te spelen, maar de overige vier stonden om 09.00 uur paraat en hadden er zin in! Nieuwerkerk opende de score maar al snel daarna maakte Sven de eerste treffer voor IJsselvogels. De tegenstanders werden hierdoor wakker geschud en gooide er nog een schepje bovenop waardoor de stand na het eerste kwart 5-1 was. Na wat snelle tips van de coaches kreeg de E1 wat meer grip op de wedstrijd en werd er meer voor-verdedigd, Nieuwerkerk scoorde nog twee keer en Sven zorgde er voor dat het bij rust 7-2 stond. Ook in het derde kwart bleef het redelijk in balans hoewel Nieuwerkerk de betere kansen kreeg. Marnick maakte een stip maar er moesten ook twee tegentreffers worden geïncasseerd. In het vierde kwart eiste het geconcentreerde verdedigen zijn tol en lieten de E1 de tegenstanders weer wat meer in hun spel komen, waardoor ze flink uitliepen. Marnick scoorde zijn tweede treffer van de dag, maar kon daarmee niet voorkomen dat er toch een behoorlijke uitslag op het bord kwam. 14-4 (2x Sven, 2x Marnick). Met rode hoofden van de inzet kwam onze E1 van het veld en na afloop concludeerden de coaches dat het er vandaag gewoon niet inzat, maar dat er ook wel weer een hoop geleerd is. Het korfschieten won de E1 wel met 4-6. Van Martijn.

IJsselvogels E2 – Nieuwerkerk E3   1-6   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. E2 ontving thuis ongeslagen koploper Nieuwerkerk E3 terwijl E2 op de 6e plaats staat. Toch werd er uit maar met 6-5 verloren dus ….. wie weet. Het aanvallen wilde niet echt lukken en ook verdedigend liet E2 wat steken vallen en dat heeft volgens mij te maken met een stukje felheid, concentratie en de wil hebben om beter te zijn dan je tegenstander. Na 0-4 lukte het Floortje om met een mooi schot 1-4 te scoren en was het jammer dat de goed spelende Julian enkele keren pech had met zijn schoten want anders had het nog spannend kunnen worden. Nu werd het 1-6 voor Nieuwerkerk E3. Zaterdag zijn jullie vrij en daarna komt hekkensluiter Weidevogels E3 op bezoek in de Zuidplas. Goed trainen en wie weet zit er een overwinning in.

KCC / SO natural E1 – IJsselvogels E3   5-3   Om 8.15 uur vertrokken we richting Capelle a/d IJssel. Iedereen had er zin in. Volgens mij hadden we vorige keer 6-6 gespeeld dus wie weet. De wedstrijd begon redelijk gelijk op qua score al had KCC wel iets meer kansen. Het werd 1-0 maar vrij snel scoorde Tiddo na een mooie snelle aanval. 1-1 Er werd goed verdedigd en ook overgenomen. Toch waren er kansen voor KCC maar het werd 1-2 voor ons door Tiddo. Er werd erg goed gefloten wat wel betekende dat we vaak de bal moesten inleveren voor lopen. Trainingspuntje ? (-; Kansen aan beide kanten maar Lieke scoorde 1-3 voor ons. – RUST – Helaas begon KCC sterk en in een mum van tijd was het 3-3. Toch waren er ook kansen voor ons maar helaas er zat een deksel op de korf bij ons. Ook was de tegenstander al iets verder met de doorloopbal techniek. Toen werd het 4-3 en helaas nog 5-3 . Toch een prima wedstrijd waar iedereen steeds beter luistert naar Roos die een prima wedstrijd coachte. Volgende keer iets meer geluk en wie weet…… Van Barbara.

IJsselvogels E4 – VEO E4   7-4   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. E4 mocht vandaag tegen het meisjesteam van VEO E4 spelen en kwam erg goed uit de startblokken. Timo scoorde gelijk in de eerste aanval 1-0 maar even later was het weer 1-1. Hierna was het opnieuw Timo die 2-1 scoorde en toen Sil en nog 2x Timo voor 5-1 zorgden stond het ineens 5-1 voor E4. Hierna zakte het tempo een beetje waardoor VEO wat beter in de wedstrijd kwam. Het werd 5-2, 5-3 maar gelukkig was daar Sil die met een mooi afstandsschot en een nog mooiere doorloopbal 6-3 en 7-3 scoorde waarna VEO de eindstand op 7-4 bepaalde. Ook de dames Sarah en Jaël kregen nog enkele mooie kansen maar kwamen helaas niet tot scoren.

KOAG F1 – IJsselvogels F1   2-21   Zaterdagochtend moest IJsselvogels F1 aantreden tegen KOAG F1 in Krimpen ad IJssel met de 4 vaste spelers (met een niet volledig fitte Sid) en met Lucas en Thijme uit de F2 als reserves. Thuis werd er met 21-4 gewonnen dus dat zou eigenlijk een makkie moeten worden. Toch moesten we KOAG niet onderschatten en dat werd duidelijk verteld bij het bespreken. Helaas gebeurde dit de eerste 10 minuten wel, de F1 speelde alles behalve goed. Toch stond het na het eerste kwart 0-3. In de korte pauze nog maar even duidelijk gemaakt hoe er gespeeld moest worden. Deze ‘boze’ preek hielp wel enorm. Vanaf het tweede kwart was de F1 duidelijk de betere en het liep gestaag uit naar een 0-6 voorsprong. KOAG scoorde ook nog een keer en bij rust stond het 1-9. In de tweede helft ging de F1 lekker door met scoren. Vooral David had het weer is op zijn heupen en ook Lucas gooide 3 ballen achter elkaar erin. Zo ging het maar door en door en na 40 minuten was de eindstand maar liefst 2-21. Als we nog scherper waren geweest met het gooien en schieten had het nog veel meer kunnen worden. Het was zeker niet de beste wedstrijd van de F1, maar als er toch nog met zo’n verschil gewonnen word maakt dat eigenlijk niet meer uit. De goals werden gemaakt door David 14x Lucas 3x Suzan 2x en Sid en Eline 1x. Door Sam

KCC / SO natural F1 – IJsselvogels F2   uitgesteld naar woensdag 24 januari 2018

ONDO (G) E5 – IJsselvogels E3   2-11   Vandaag heeft de F3 tegen ONDO F5 gespeeld. Thijmen en Florian (van de F2) waren onze invallers en hebben heel goed gespeeld. De eerste paar minuten werd er door Timo, Florian en Evy gescoord en stond IJsselvogels 3-0 voor. Later in de wedstrijd werd er super goed vrijgelopen en door Thijmen 2x, Florian 1x en Noortje 3x gescoord! De laatste paar minuten hadden Timo en Florian allebei nog een punt gescoord. De F3 heeft uiteindelijk gewonnen met 11-2. De coaches zijn super trots op alle kinderen! Bedankt Florian en Thijmen voor jullie harde werken! Anna Huijsmans en Stan Kreft.