Hoe vloog de bal – zaterdag 20 februari 2016

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 20 februari 2016).

Vanwege de voorjaarsvakantie een wel heel beperkt wedstrijdprogramma met maar 3 wedstrijden en die werden allemaal uit gespeeld. Daarvan kwam B3 woensdagavond al in actie en A3 en F2 op de zaterdag en hoe, alle drie wonnen hun wedstrijd en dat betekende een 100% score. De resultaten:

Van de leidsters Laura en Lisanne ontving ik via de mail het volgende wedstrijdverslag. Hierbij het verslag van de wedstrijd van IJsselvogels A3: Vandaag tegen VIOS A1, waar we nog een appeltje mee te schillen hadden (thuis met 9-10 de enige nederlaag tegen geleden, weg 100% taart, Wim). We begonnen goed, maar op een gegeven moment werden we toch een beetje nonchalant. Al onze kansen (en dat waren er echt veel) misten we, waardoor VIOS goed bij kon blijven. Gelukkig bleven we continu op voorsprong en kunnen we de twee punten nu toch mee naar Moordrecht nemen. Eindstand: 7-10 (ruststand: 5-7). Doelpunten: Wietze 5x, Mick 2x en Maaike, Joris en invalster Roos 1x. Op punten zijn we niet meer in te halen, nu de volgende wedstrijd het kampioenschap definitief binnenhalen! Afz. Laura en Lisanne.

IJsselvogels B3 speelde woensdagavond de uitwedstrijd tegen het laaggeplaatste Reeuwijk B2. Via 2x Sanne en 1x Sylvia werd al snel een 0-3 voorsprong genomen. Na 1-3 was het opnieuw Sanne en Edo die de ruststand op 1-5 bepaalden. Na de rust leek het nog even spannend te worden toen Reeuwijk 2-5 scoorde maar daarna was het toch weer B3 dat via Remon, Stan en het vierde doelpunt van Sanne uitliep naar een 2-8 voorsprong hetgeen ook de eindstand werd. A.s. Zaterdag staat voor jullie de belangrijke wedstrijd uit in Etten-Leur tegen koploper ELKV B2 op het programma waarvan gewonnen moet worden om nog zich te houden op het kampioenschap. Het onderling verschil bedraagt 3 punten met nog 3 wedstrijden te gaan. Jammer dat jullie vrijdagavond niet kunnen trainen, heel veel succes in ieder geval!

Van Sam Meijer, die samen met Jelle Reichard afgelopen zaterdag coach was van IJsselvogels F2, ontving ik via de mail het volgende positieve en enthousiaste wedstrijdverslag: wedstrijdverslag Korbis F2 – IJsselvogels F2. Op 20 februari moest de F2 spelen tegen Korbis F2 in Waddinxveen dat 3e op de ranglijst stond met maar liefst 17 punten waar wij er 8 hadden. Thuis werd er nipt met 5-7 verloren, met name door 1 heel zuiver schietend meisje bij Korbis. In de eerste periode was Korbis vele malen beter. Bij ons liep het nog niet heel goed. Doordat Korbis gelukkig heel veel net mistte en Sahra 2x knap raak schoot stond het na 10 minuten 3-2 voor de tegenstander. In de 2e periode kwam Flo in de ploeg en dat leek een goede zet. Het spel was ineens veel beter en er werden ongelooflijk veel kansen gecreëerd. Maar ja, als je van de ongeveer 20 kansen er maar 1 maakt dan schiet het niet echt op. Ruststand 4-3 voor Korbis. Na rust ging Korbis ook een stuk minder goed spelen en daar maakte de F2 goed gebruik van en zo stond het na de 3e periode gelijk, 6-6. De 4e periode zou dus alles beslissend worden. Korbis begon heel goed aan die 4e periode en ineens stond het 10-6. De F2 gaf echter niet op en vocht zich dapper terug tot 10-10. Daarna was het Sahra die de 10-11 scoorde waardoor de F2 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong stond. Korbis maakte toen 11-11 met nog maar 1 minuut op de klok. De F2 ging nog net een tandje harder en feller spelen en dat was niet voor niets want de F2 scoorde nog 2x. Eindstand 11-13 in het voordeel van de F2. Een hele knappe overwinning tegen een hele goede tegenstander. Sahra scoorde 8x en Flo scoorde 5x maar dat was niet gelukt zonder het harde werk van Lieke, Lara en Jayden. Ook het korfschieten werd gewonnen met 6-7 met doelpunten van Sahra 3x, Flo 2x, Lara 1x en Lieke 1x. Complimenten naar alle spelers want wat hebben jullie hard gewerkt en de punten zijn zeker verdiend! Geschreven door Sam Meijer.