Hoe vloog de bal – zaterdag 20 mei 2017

Hoe vloog de bal …… t/m maandag 22 mei 2017.

IJSSELVOGELS F1 KAMPIOEN! Een overvol wedstrijdprogramma met veel mooie en spannende wedstrijden maar vaak ook met een teleurstellend resultaat. Zo verloor het 1e in Voorburg van VEO waardoor alles op de laatste wedstrijddag wordt beslist, er zijn vele scenario’s mogelijk. Laten we zaterdag thuis in ieder geval winnen van Rapid 1 en dan afwachten wat de andere uitslagen zijn, jullie hebben nog wat goed te maken tegen Rapid, heel veel succes! Jammer dat het 3e zijn meerdere moest erkennen in het altijd lastige WION 3 waardoor de “topper” tegen Oranje Wit 4 er eigenlijk niet meer toe doet, hoewel …. het is altijd leuk om twee keer van de kampioen te winnen. A1 herstelde zich door thuis met 24-8 van hekkensluiter Movado A1 te winnen, zaterdag kunnen jullie in Rhoon de kroon op het werk zetten. B3 was vrij maar heeft nog 2 moeilijk wedstrijden voor de boeg waarvan één tegen medekoploper RWA B1, succes! D2 won eerst zelf keurig van koploper Dijkvogels D1 om 2 dagen later onverwachts te verliezen van ODO D1, er is nog een kans, maar …… die is klein. E1 is al kampioen maar hoopt dat zaterdag thuis te kunnen vieren tegen KOAG E2, succes! Hoewel E4 een flink pak op zijn broek kreeg is zaterdag een gelijkspel tegen medekoploper OZC E3 voldoende om de vlag te kunnen hijsen en dat in jullie eerste seizoen, zou heel knap zijn. F1 is al kampioen maar ONDO F1, de tegenstander van a.s. zaterdag kan bij winst op gelijke hoogte komen. Ik hoop dat jullie laten zien dat jullie de enige en echte kampioen zijn. F2 had zaterdag kampioen kunnen worden als het van De Meervogels F2 had gewonnen, helaas werd het een nederlaag maar niet getreurd, als jullie a.s. zaterdag uit van Korbis F1 weten te winnen zijn jullie alsnog gedeeld kampioen, heel veel succes F2! Er werden deze week maar liefst 31 wedstrijden gespeeld waarvan er 14 werden gewonnen en 17 verloren maar …… daar zitten wel 5 overwinningen van de Recreanten en 2 van het G-team bij. De grootste score kwam op naam van A1 dat met 24-8 van Movado 1 won. Topscoorster van de week werd Laura van Nieuwkoop uit A1 die 6x wist te scoren, een p.r. Laura? De resultaten:

VEO 1 – IJsselvogels 1   17-14    Even kort over afgelopen zaterdag: Op voorhand was de boodschap duidelijk: zorg ervoor dat je er met elkaar een goede wedstrijd van maakt en dan kijken we daarna wel naar het resultaat. De vorige keer hadden we het heel moeilijk tegen VEO, (thuis 16-23 verloren en geen schijn van kans gehad) dus de kans op winst was niet heel groot. Zonder druk spelen we blijkbaar een stuk beter, want eigenlijk had iedereen bij de ruststand van 8-7 het idee dat we wat hadden laten liggen. Ook tweede helft was het spel met vlagen redelijk, maar als we die fouten er nou eindelijk eens uit zouden krijgen … (en iets met stippen afmaken?) VEO maakte steeds beter de kansen af, waardoor wij ook net niet lekker aan konden haken. Volgende week dus nogmaals op tegen Rapid voor een rechtstreeks degradatieduel! Scores: Kevin en Peter 3, Chris en Karen 2, Kim, Hannah, Mike en Manon 1. Groetjes, Manon.

A.s. Zaterdag 27 mei 2017   aanvang 15.30 uur   IJsselvogels 1 – Rapid 1   Komt dat zien !!!!!

KCC / Natural 5 – IJsselvogels 2   20-16   Het 2e speelde in Capelle ad IJssel tegen KCC / Natural 5 dat nog niet veilig was terwijl er voor ons 2e niets meer op het spel stond. Alleen bij 1-1 een keer gelijk gestaan, verder heel de wedstrijd tegen een achterstand aangekeken. Via 4-2 en 8-4 stond er in de rust een 10-6 achterstand op het scorebord. Na de rust liep KCC uit naar 14-8 maar dankzij 2 doelpunten van zowel Eva als Tamara kwam het 2e knap terug tot 14-12 om uiteindelijk met 20-16 te verliezen ondanks 5 treffers van Eva en Mike, 2 van Tamara en Stan en 1 van Joost en Coen.

WION 3 – IJsselvogels 3   14-10   Vandaag voor 3 erop of eronder, gaan we volgende week voor het kampioenschap of niet! Om daarvoor te spelen volgende week moet er eerst vandaag gewonnen worden! Met een lekker zonnetje en een aardig windje is IJsselvogels 3 er klaar voor! 1-0 1-1 dirk schot 1-2 Erwin doorloopbal 2-2  2-3 dirk schot 3-3 3-4 Mike schot 4-4 4-5 Kirsten schot 4-6 dirk schot 5-6 6-6 7-6 8-6 Rust; Zonde na twee doelpunten voorsprong scoort WION er 4 op rij… en pakt twee goals voorsprong met rust.. jammer want de kansen op 3 verschil waren zeker aanwezig! 9-6 10-6 10-7 Dirk 11-7 12-7 13-7 13-8 Dirk 14-8 14-9 Wilco 14-10 Heidi. Helaas, de punten niet mee naar Moordrecht het zat er niet in de tweede helft…  Heidi.

IJsselvogels 4 – VEO 4   13-18   Op papier een moeilijke opgave om punten te pakken tegen de nummer 2 van de competitie en de start was dan ook voor VEO 4, via 0-1 met de gelijkmaker van Wilco liep VEO 4 uit naar 1-4 en 2-5 (Wilco). Nog geen 10 minuten onderweg moest invaller Erwin Tolhoek met een enkelblessure het veld verlaten. Omdat de reserveheer Tom Dukker ook een enkelblessure had opgelopen in z’n eigen wedstrijd, moest coach Marco het veld in. Geen idee of VEO hiervan slag was, maar het 4e in ieder geval niet, via Stef (3-5), Leonie (4-5), Wilco (5-5), Marco 6-5 en 7-5) en Wilco (8-5) waren de rollen omgedraaid. Na de 8-6 scoorde Marco de 9-6 en de rust werd gehaald met een 9-7 voorsprong. Ongekende weelde en iedereen ging met een goed gevoel de 2e helft in. Alleen kwam VEO direct terug en kwam zelfs weer op voorsprong 9-10, maar Marco prikte de 10-10 binnen, direct gevolgd door de 11-10 van Wilco. Na de 11-11 en 11-12 maakte Marco weer gelijk 12-12. Stef kon nog een aansluiter maken voor 13-15, maar hierna was de pijp leeg en won VEO geflatteerd met 13-18. Compliment voor de ploeg met alle invaller (Cindy, Louanne, Anie, Roos en Erwin) dat er een goede wedstrijd werd gespeeld met veel inzet en beleving. Volgende week tegen kampioen Weidevogels 3 dezelfde instelling en wie weet? Doelpunten kwamen van Wilco (5), Marco (5), Stef (2) en Leonie (1). Van Marco (die het korfballen nog niet bleek te zijn verleerd!).

IJsselvogels 5 – Korbis 4   12-15   Helaas niets ontvangen!   Het 5e kon het thuis helaas niet bolwerken tegen het hoger op de ranglijst staande Korbis 4 dat zelfs nog kampioenskansen heeft. Voor het 5e resteert zaterdag de laatste wedstrijd uit tegen Vriendenschaar 5 dat de vorige keer met 31-4 werd verslagen.

Achilles Recr. – IJsselvogels Recr. 2-6
IJsselvogels Recr. – Lynx Recr.   5-1
IJsselvogels Recr. – Achilles Recr.   5-1
Lynx Recr. – IJsselvogels Recr.   0-8
FINALE: Velocitas Recr. – IJsselvogels Recr. 1-8
De IJsselvogels Recreanten lieten zich weer eens van hun beste kant zien, de 4 poulewedstrijden werden alle vier vrij ruim gewonnen en ook de finale tegen Velocitas uit Leiderdorop werd vrij simpel met 1-8 gewonnen waardoor voor de derde keer op rij de wisselbeker mee ging naar Moordrecht. Er werd in die 5 (korte) wedstrijden maar liefst 32 keer gescoord. Matthijs scoorde in totaal 8x, Karin en Joost 6x, Sandra 4x, Christa 3x, Patrick 2x en Stefan, Rob en Ruud 1x. Voor een uitgebreid verslag zie HIER.

Velocitas G2 – IJsselvogels G1   1-4
IJsselvogels G1 – Vriendenschaar (B) G1   4-3
Even heel kort. 2 leuke sportieve wedstrijden. Onverwacht op gewoon gras.  Geen probleem!! Petra.
De eerste wedstrijd was tegen Velocitas G2 uit Leiderdorp. De weer herstelde Paul opende de score, 0-1, waarna Janita 0-2 scoorde en Velocitas net voor de rust 1-2 scoorde. In de 2e helft was het Rene die met 2 mooie doelpunten voor een verdiende 1-4 overwinning zorgde. De 2e wedstrijd ging tegen het ons bekende Vriendenschaar G1 uit Bodegraven en die wedstrijd was een stuk spannender. Vriendenschaar opende de score waarna Issam de 1-1 scoorde hetgeen ook de ruststand werd. Ook in de 2e helft was het Vriendenschaar dat als eerste scoorde, 1-2, maar Rene scoorde even later 2-2 en ook de 3-2. Nog één keer kwam Vriendenschaar op gelijke hoogte maar daarna was het opnieuw Rene, die zijn vizier deze middag wel erg scherp had staan, die 4-3 scoorde en daarmee IJsselvogels de overwinning bezorgde. Knap gedaan G1, klasse! Misschien staat er nog een verslag op de site?! (ja, hier!)

IJsselvogels A1 – Movado A1   24-8    Movado stond op de laatste plek, maar dat wilde niet zeggen dat deze wedstrijd gelijk gewonnen was. Het duurder even voordat er werd gescoord maar gelukkig maakte Daan de 1-0 en begon het daarna te lopen. Het baltempo lag hoog, er werden mooie aanvallen gecreëerd en werden beloond met doelpunten. We gingen de rust in met de stand van 12-2. Movado wist er nog 6 te scoren in de tweede helft maar dat kon niet op tegen de 12 doelpunten die wij in de tweede helft nog scoorden. Eindstand 24-8 ! Sam en Myrthe bedankt voor het invallen! Doelpuntenmakers : Daan en Sam (5), Wietze (4), Jeffrey (1), Anouk (2), Laura (6).  Voorlopig staan we gedeeld op de eerste plek, maar daar kunnen we zaterdag verandering in brengen. Anouk/Laura.

A.S KAMPIOENSWEDSTRIJD RWA A2 – IJSSELVOGELS A1

11.00 UUR IN RHOON, TOETERS EN BELLEN ZIJN WELKOM

IJsselvogels A2 – Dijkvogels A1   11-9  Helaas niets ontvangen!   In een gelijk opgaande wedstrijd waarin het verschil eigenlijk nooit meer dan 1 goal bedroeg was het A2 dat aan het eind van de wedstrijd de strijd in haar voordeel wist te beslissen en met 11-9 de punten in Moordrecht wist te houden. Jullie zijn op een keurige 4e plaats geëindigd, daar kan de wedstrijd a.s. zaterdag niets meer aan veranderen.

IJsselvogels A3 – Nieuwerkerk A4   4-8   Vandaag stond de wedstrijd tegen Nieuwerkerk op het programma. De eerdere wedstrijden tegen Nieuwerkerk waren altijd erg spannend, maar we wisten nog nooit punten te pakken tegen ze. Ook dit keer werd het een spannende wedstrijd. De eerste helft gingen we goed gelijk op en konden we met slechts 1 punt achterstand gaan pauzeren. De tweede helft begonnen we helaas weer iets minder scherp, waardoor Nieuwerkerk uit kon lopen. Deze achterstand kwamen we helaas niet meer te boven. Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd en laten we dan als op alles zetten om toch nog wat puntjes te pakken! Mick 2x en Lisa en Casper 1x scoorden de doelpunten vandaag. Van Laura.

De Meervogels B1 – IJsselvogels B1   12-7   Zaterdag speelde de B1 tegen De Meervogels B1. Hiervan hebben we thuis met 13-10 gewonnen. Doordat de wedstrijd voor ons uitliep hadden we geen tijd om in te schieten en dus begonnen we meteen met de wedstrijd. We begonnen de wedstrijd niet heel slecht waardoor we tot 3-3 gelijk opgingen. In de rust stond het 5-4 voor De Meervogels, wat betekende dat we een tandje bij moesten zetten. Dat gebeurde, ook in de tweede helft gingen de doelpunten er telkens om en om in. Tot 7-7 konden we nog mee, maar een paar minuten voor tijd scoorde De Meervogels helaas nog een paar doelpunten waardoor zij met 12-7 de punten in Zoetermeer wisten te houden. Doelpunten van Sam en Roos 2x en Angela, Jelle en Remmert 1x. Van Laars.

Dijkvogels B2 – IJsselvogels B2   7-5   Het was nog even spannend of de B2 op tijd aan de wedstrijd kon beginnen omdat een aantal spelers eerst nog bij de B1 moest invallen maar alle spelers waren gelukkig toch nog redelijk op tijd, daardoor moesten we alleen wel 2x 25 minuten spelen. In de 1 helft misten we een stip maar al gauw werd het 0-1 voor ons. We gingen de rust in met een 2-3 voorsprong. Aan het einde van de 1e helft ontbrak helaas de felheid. In de 2e helft kwamen we al gauw achter te staan ook nu ontbrak weer de felheid. We moeten meer naar de bal toe gaan en niet blijven wachten en we staan te vaak met zijn drieën stil bij de lijn op de bal te wachten. Aan het eind van de 2e helft probeerden we toch nog voor de winst te gaan en gingen we feller spelen. Helaas is het echter niet gelukt en hebben we verloren met 7-5. Doelpunten gemaakt door: Luc (1x), Annelie (2x), Thomas (1x) en Patrick (1x). Van Brenda.

IJsselvogels B3 vrij.

VEO C1 – IJsselvogels C1   8-11   Helaas niets ontvangen!   Thuis werd eerder dit veldseizoen nog met 5-5 gelijk gespeeld tegen deze tegenstander uit Voorburg na nog met 4-1 te hebben voorgestaan. In de 1e helft was het VEO C1 dat het betere van het spel had en met een 6-3 voorsprong de rust in ging. De 2e helft liet C1 zien wel degelijk goed te kunnen korfballen en boog het de achterstand om in een bijzonder fraaie 8-11 overwinning waardoor ze op de 3e plaats zijn geëindigd. Zaterdag staat de laatste wedstrijd tegen kampioen KOAG C1 op het programma, zit er een verrassing in???

KCR C2 – IJsselvogels C2   7-5   Helaas niets ontvangen!   Eerder dit seizoen werd thuis nipt met 4-5 van deze fysieke tegenstander verloren en toen waren er zeker kansen op een beter resultaat. Helaas heb ik niets gehoord over deze wedstrijd alleen dat Anna een afstandsschot heeft gescoord.

Korbis C2 – IJsselvogels C3   10-4   Helaas niets ontvangen!   Zonder de geblesseerde Anna en Rosanne (nogmaals beterschap dames) en met Finn als dame en Jesca en Dominique allebei een helft was C3 niet opgewassen tegen koploper Korbis C2 dat bij ons in Moordrecht met 5-4 zijn enige nederlaag in deze veldcompetitie leed.

IJsselvogels D1 – Albatros D1   7-16   Een wedstrijd met 2 gezichten, een eerste helft waarin de verschillen klein waren en het spel heen en weer golfde (4-7 ruststand met goals van 2 x Jesca, Benjamin en Willem)… een tweede helft waarin we het geloof kwijtraken en de achterstand (te) ver laten oplopen (eindstand 7-16 met nog doelpunten van Dominique, Willem en Wesley. En dan gaat het om die kleine details waarin het verschil gemaakt wordt door de kampioen van de hoofdklasse in de zaal. En dan missen we nog dat beetje gogme, dat extra beetje inzet, die kleine foutjes die we maken die afgestraft worden en vooral het geloof dat we dat niveau ook kunnen en dat we tegenstanders ‘pijn’ kunnen doen. Het tweede seizoen op het veld is net te kort om daar nog extra stappen in te maken. Ik tik dit stukje op maandagavond en morgenavond staat de laatste wedstrijd op het programma tegen KVS en dan zit het seizoen erop. En morgen kan ik er zelf niet bij zijn en dat vind ik erg jammer. Het was een geweldig leuk seizoen en jullie hebben hard gewerkt om er iets moois van te maken. 2 kampioenschappen in de 1e klasse en dit laatste veldseizoen in de overgangsklasse (maar dat was natuurlijk eigenlijk gewoon hoofdklasse met Vitesse en Albatros in de poule).  En daarin hebben jullie je kranig geweerd en zijn jullie stuk voor stuk betere korfballers geworden en daar draait het om. Succes, verdriet nederlagen, spanning, overwinningen en plezier we hebben het allemaal voorbij zien komen en gedeeld met elkaar en dat was een mooi proces. Voor morgen heel veel succes en laat KVS een ‘poepie’ ruiken. Hou 22 juni vrij in de agenda want dan sluiten we het seizoen nog in stijl af met elkaar! Van André.

IJsselvogels D2 – Dijkvogels D1   6-5  Helaas niets ontvangen! Ik heb donderdagavond een groot deel van de wedstrijd gezien en zag jullie een goede 1e helft spelen waarin de kansen uitstekend werden benut. Dankzij 2 doelpunten van Isa en Olivier en 1 van Lisa en Stijn ging D2 met een 6-2 voorsprong de rust in en dat tegen ongeslagen koploper Dijkvogels D1 waarvan 5 dagen eerder nipt met 8-7 werd verloren. De 2e helft was ontzettend rommelig, rare plaats- en vangfouten, er werd niet meer goed aangesteund waardoor er nauwelijks kansen ontstonden. Dijkvogels rook zijn kans en scoorde direct na de rust 6-3 en even later ook 6-4 en 6-5. Gelukkig bleef het hierbij waardoor IJsselvogels D2 en Dijkvogels D1 nu samen aan de leiding gaan.

ODO D1 – IJsselvogels D2   4-3   Helaas niets ontvangen!   Zo win je donderdagavond keurig van de ongeslagen koploper (Dijkvogels D1) en zo ga je zaterdag in Maasland nipt onderuit tegen ODO D1 met 4-3, een ploeg die (bij ons thuis in ieder geval) alleen uit meisjes bestaat. De enige kans op een kampioenschap is dat jullie zaterdag van hekkensluiter Maassluis D3 winnen en dat ODO D1 voor een stunt zorgt door uit van Dijkvogels D1 te winnen dan zijn er 3 teams kampioen, wie weet ….!

WION D1 – IJsselvogels D3   16-2   Een beetje geïmponeerd door het feit dat WION kampioen kon worden, is de eerste helft er een om snel te vergeten. De tweede helft startten we met een veel grotere inzet en felheid dan de eerste helft. We gingen betere aanvallen neerzetten en waren feller op de bal, waardoor we het WION een beetje lastiger maakte in de tweede helft. De goals kwamen op naam van Justin en Nina. Van Linda.

KVS / Maritiem E2 – IJsselvogels E1   6-8   In Scheveningen had E1 nog wat goed te maken voor de 3-5 nederlaag die het thuis tegen deze ploeg leed. Mink zette E1 op een 0-1 voorsprong maar KVS zette de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Doelpunten van achtereenvolgens Lucas, Levi, nogmaals Lucas en Lieke zorgden voor een ruime 2-5 voorsprong. Nog één keer kwam KVS terug tot 4-5 maar doelpunten van Lucas (zijn 3e), Mink (zijn 2e) en Eline zorgden weer voor een ruime marge (4-8) waarna KVS de eindstand op 6-8 bepaalde. Jullie zijn eigenlijk al kampioen maar kunnen zaterdag thuis tegen KOAG E2 laten zien dat jullie de enige en echte kampioen zijn.

Phoenix E2 – IJsselvogels E2   10-8   Afgelopen zaterdag bij Phoenix, probeerde de E2 voor het eerst met eigen team een winst binnen te halen. Het eerste kwart was IJsselvogels vergeten te korfballen, wat resulteerde in een 3-0 achterstand na een kwart. De rest van de wedstrijd liepen IJsselvogels en Phoenix gelijk op. Zelf Julian scoorde zijn eerste twee doelpunten ooit! Uiteindelijk speelde IJsselvogels een goede wedstrijd, maar de winst bleef achter bij Phoenix. Eindstand werd 10-8. David was de topscorer met 5 doelpunten, Julian scoorde zijn eerste 2 doelpunten en Isha scoorde op zijn  verjaardag (voor de ogen van al zijn publiek) 1 doelpunt! Het korfschieten werd jammer genoeg ook verloren met 6-4. David en luie hebben er beide twee weten te scoren. Van Roos.

IJsselvogels E3 – Korbis E3   3-11  (zaterdag 20-05) Wat was het weer genieten in de zon thuis spelen. Vrolijke gezichten en rennen maar. We begonnen niet goed aan de wedstrijd. Veel ballen die niet aan kwamen. Gelukkig wist Timo twee keer mooi te scoren van afstand. Stand 2-0. In het tweede kwart scoorde Korbis 2-1. In het derde kwart ging het mis. De verdediging was minder goed en de tegenstander wist de korf goed te vinden. Stand 2-6. In het laatste kwart wist Sahra nog een keer te scoren maar Korbis nog een aantal. Het was een leuke pot om te zien, maar helaas was Korbis beter. Al had het net zo goed 6-8 kunnen zijn. Korbis had net meer geluk dat de ballen erin gingen. Scores Timo 2 en Sahra 1. Het korfschieten werd verloren met 2-5. Na afloop nog een heerlijk partijtje ouder kind gedaan met het hele team. Super gezellig en dan merk je toch dat je wel conditie moet hebben en die mand kleiner is dan hij lijkt. Was weer gezellig met de E3. Maandag hebben we nog een inhaal wedstrijd.  Van Patrick.

De Meervogels E3 – IJsselvogels E3   14-6   (Maandag 22-05) Meervogels staat eerste in de poule , dus een lastige wedstijd. Binnen een minuut stonden we al 2-0 achter. De tegenstander was duidelijk verder met looplijnen en aangeven. Remmert was er gelukkig bij voor het coachen en zorgde ervoor dat we meer voor verdedigde. Iedereen wist deze wedstrijd te scoren. Marnick speelde een prima wedstrijd. Verdedigend was hij heel alert, daarnaast wist hij 1 van zijn twee doorloop ballen te verzilveren. Scores Marnick 2x, Tiddo, Sahra, Timo en Flo 1x. Het korfschieten werd verloren met 6-5. Zaterdag de laatste wedstrijd tegen KVS. Van Patrick.

KOAG E4 – IJsselvogels E4   17-4   Helaas niets ontvangen.   Thuis, eerder dit veldseizoen, met 5-3 winnen van KOAG E4 en nu ineens met 17-4 op je kl… krijgen. Zal dat tegen dezelfde ploeg als thuis zijn geweest? Alleen Miquel wist 4x te scoren en nam zo alle doelpunten voor zijn rekening. Toch is er nog niets aan de hand en hebben jullie het kampioenschap nog steeds in eigen hand. De laatste wedstrijd is a.s. zaterdag tegen medekoploper OZC E3 en werd daar uit niet met 1-3 van gewonnen?! Succes in ieder geval a.s. zaterdag.

IJsselvogels F1 – Nieuwerkerk F1   13-8   Een lekker zonnetje, 2 fanatieke coaches, een thuiswedstrijd, veel publiek en 5 vrolijke spelers: de ingrediënten voor een leuke wedstrijd tegen Nieuwerkerk. De vorige keer tegen Nieuwerkerk speelden we op gras, en hadden we gewonnen, dus eigenlijk moest dat vandaag ook weer gaan lukken. Het eerste deel van de wedstrijd speelden we scherp en snel, Luna en Sven wisten beiden 2 keer te scoren en ook Jayden pakte een mooi punt mee. Als je na 10 minuten met 5-1 voor staat, mag je het eigenlijk niet meer weggeven. En dat gebeurde toch een beetje het tweede deel van de wedstrijd. Nieuwerkerk scoorde er 4, vooral lange ballen die niet scherp genoeg verdedigd werden. Gelukkig scoorde Lara een mooi punt en ook Luna scoorde 2x, 8-5 dus…. en toen werd het ineens wel spannend. Nieuwerkerk kon na de rust nog 3 keer scoren: 8-8…! Myrthe en Jesse deden er echt alles aan om F1 weer op scherp te krijgen. Met succes, want Sven scoorde twee keer een mooi afstandsschot waardoor het weer 10-8 stond. F1 kwam weer terug in de wedstrijd en speelde weer een stuk geconcentreerder, het vertrouwen kwam weer terug, en ook werd er weer goed overgespeeld. Lieke verdedigde goed, en had ook een paar mooi kansen die er helaas niet in wilden. Zo leuk om te zien dat er in de F1 veel oog is voor elkaar, ze gunnen elkaar allemaal een punt. Dit zorgt ervoor dat er onder de korf goed wordt overgespeeld naar de kinderen die nog niet hebben gescoord. Super sportief! Hopelijk blijven ze dit samenspel vasthouden en nemen ze deze sportiviteit mee naar hun nieuwe teams in de E (of F) Luna, Lara (mooi schot!!) en Sven scoorden alle drie nog een puntje waardoor we met 13-8 eindigden! En dus: KAMPIOEN! Matthijs Alderliesten overhandigde de spelers en coaches een medaille en diploma en daarna was er ook nog taart! Wat een feest! Goed gedaan hoor F1, we zijn trots op jullie en staan iedere week weer met veel plezier langs het veld om jullie te zien spelen! En coaches: jullie ook weer bedankt! Namens alle ouders van de F1, Marloes.

IJsselvogels F2 – De Meervogels F2   5-12   Zaterdag speelde de F2 de kampioenswedstrijd in de 2e klasse. Tegenstander was de Meervogels F2 waar uit 7-7 tegen werd gespeeld. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, dat liep helaas iets anders… Vanaf de eerste seconde was de Meervogels beter dan de F2. Alle afspraken en opdrachten werden niet goed genoeg uitgevoerd en dat strafte de tegenstander meteen af. Binnen de korte keren stond het 2-10 en was de wedstrijd al gespeeld. De eindstand werd uiteindelijk 5-12 waardoor we (nog) geen kampioen zijn. Gelukkig volgende week nog de laatste kans om samen met de Meervogels bovenaan te eindigen. Dat wordt hard trainen. Goals werden gemaakt door: Timo V 2x David, Timo S en Floortje G 1x. Van Sam.

IJsselvogels F3 – KOAG F3   10-5  Omdat de leidsters Roos, Angela en Loisanne zelf met hun eigen team (B1) moesten spelen had ik de eer om een keer ons jongste team F3 te mogen coachen. Helaas was Lilly afwezig i.v.m. zwemverplichtingen (snel je diploma halen dan kan je iedere zaterdag spelen), maar er bleven nog genoeg spelers en speelsters over, namelijk 6! Ik train ze iedere vrijdag maar om ze dan tijdens een “echte” wedstrijd aan het werk te zien is toch net weer even iets anders. Zo zag ik dat jullie met verdedigen alleen oog hebben voor de tegenstander en niet voor de bal waardoor je bijna nooit de bal van de tegenstander kan afpakken. Dat jullie, als de tegenstander de bal heeft, heel de tijd staan te verdedigen (met je armen omhoog) ook als je jongen/meisje de bal niet heeft waardoor het moeilijker wordt de bal af te pakken en dat maakt het spelletje nu juist zo leuk. Snel proberen de bal af te pakken, snel overspelen en zoveel mogelijk schieten, des te meer doelpunten kan je maken. In de 1e periode scoorde KOAG F3 met hun eerste schot 0-1 maar gelukkig maakte met Sil een mooi schot 1-1 en Xavi van dichtbij 2-1. In de 2e periode begon het ineens te lopen. Jaël scoorde 3-1 en 4-1 waarna KOAG de “superspeler” mocht inzetten maar die wilde (eerst) niet. KOAG scoorde hierna 4-2 maar 2 doelpunten van Xavi en nog 1 van Jaël zorgden voor een ruime 7-2 voorsprong waarna KOAG de ruststand op 7-3 bepaalde. In de 2e helft scoorde KOAG 7-4 maar daarna scoorde Suzan 2 mooie doelpunten waardoor we de laatste 10 minuten met een 9-4 voorsprong begonnen. Ook in de 4e en laatste periode was het KOAG dat als eerste scoorde waarna Sil de eindstand op 10-5 bepaalde. Als de helft van alle kansen erin waren gegaan hadden we denk ik de 20 wel kunnen halen maar 10-5 is natuurlijk ook hartstikke goed. Jaël en Xavi 3x, Suzan en Sil 2x scoorden de doelpunten maar dat hadden ze niet gekund zonder het harde werken van Eline (die blijft gaan) en Anne. Het korfschieten eindigde in 5-5 dankzij 2 doelpunten van Anne en 1 van Suzan, Jaël en Xavi.