Hoe vloog de bal – 21 januari 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 21-01-2017.

Met nog 5 competitierondes voor de boeg wordt duidelijk wie voor het kampioenschap gaat, wie veilig is en wie zich zorgen moet gaan maken om niet in degradatiegevaar te komen. Het 1e verloor van koploper Swift 1 uit Middelburg en staat nu op een gevaarlijke 7e plaats. DES 1 en Sparta 1 hebben ook 7 punten maar die hebben resp. 1 en 2 wedstrijden minder gespeeld. Zaterdag staat de uiterst belangrijke uitwedstrijd tegen DES 1 in sporthal den Hoornbloem in Den Hoorn (bij Delft) op het programma, aanvang 18.35 uur, dus supporters ……. laat je zien en laat je horen!!! Ook het 2e leed een nederlaag en is daardoor praktisch kansloos voor het kampioenschap maar dat hadden we ook niet verwacht van dit nog jonge team. A1 verloor in Leiden de topper tegen De Danaïden A1 dat nu met 4 punten voorsprong aan de leiding gaat. Verheugend was natuurlijk het eerste punt van het 4e dat tegen Reeuwijk 3 een 10-10 gelijkspel uit het vuur wist te slepen. De grootste score kwam op naam van F2 dat thuis met 21-5 van Sperwers F2 won terwijl F1 daar met 20-5 tegen PKC F4 nauwelijks voor onder deed. Topscoorder van de week werd opnieuw Luna Glissenaar die in F1 liefst 11x scoorde maar wat dacht je van de 8 doelpunten van David de Jonge in E2 en de 7 doelpunten van Remmert de Jonge in B1 en van Floortje van Grieken en Timo Schuurman in F2. Van de 21 deze week gespeelde wedstrijden werden er 9 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er 9 een nederlaag. De resultaten:

Vandaag vond de tweede thuiswedstrijd van 2017 plaats voor IJsselvogels 1. De koploper Swift uit Middelburg kwam ditmaal op bezoek. De heenwedstrijd werd door Swift gewonnen met 22-19. Toch voelde IJsselvogels zich voorafgaand niet kansloos, aangezien wij vorig jaar van deze ploeg hebben gewonnen. Dirk Rijneveld begon weer op de plek van Nathan, Jary op de plek van Victor (geschorst) en Marina op de plek van Karen. Het begin van de wedstrijd was zeker in het voordeel van IJsselvogels en Dirk maakte dan ook de openingsgoal. Helaas leidde het betere spel van IJsselvogels niet tot de 2-0 en werd het 1-1 door een strafworp. Swift kwam steeds beter in de wedstrijd en scoorde snel na de 1-1 ook de 1-2. Het was Jary die met een mooi afstandsschot voor de 2-2 zorgde. Verder Scoorde Hannah de 3-4 en Jary nogmaals de 4-8. Swift sloot de eerste helft af met een afstandsschot die voor de 4-9 zorgde. 4 goals in 1 helft is simpelweg niet goed genoeg om enigszins druk te zetten op de tegenstander. Na rust was het wederom Hannah die voor de 5-10 zorgde. Na drie goals van Swift was het geloof bij IJsselvogels weg waardoor de wedstrijd al vroeg in de tweede helft was beslist. De ploeg uit Moordrecht scoorde wat makkelijker en kwam iets dichterbij Swift. Dirk scoorde naast het eerste doelpunt ook het laatste doelpunt wat de eindstand bracht op 17-21. Hannah, Dirk en Jary scoorden 4x, Kevin 3x en de invallers Kirsten en Stan 1x. Volgende week wacht een belangrijke uitwedstrijd tegen de directe concurrent DES. Van Nathan.

Zaterdag 28 jan.   18.35 uur   DES 1 – IJsselvogels 1   sporthal den Hoornbloem in Den Hoorn (Delft).

IJsselvogels 2 speelde thuis de belangrijke wedstrijd tegen Swift 2, de winnaar bleef meedoen voor het kampioenschap terwijl de verliezen voorlopig in de wachtkamer plaats zal moeten nemen. Na een gelijkwaardige 1e helft waarin beide teams om en om op voorsprong kwamen lukte het het 2e om bij 12-10 voor het eerst een gat van 2 punten te maken. Helaas bleef Swift 2 goed tegenstand bieden en toen het na 15-14 de achterstand omboog in een 15-17 voorsprong was het 2e niet meer bij machte deze achterstand weg te werken, Tamara scoorde nog wel 16-17 waarna Swift 2 de eindstand op 16-18 bepaalde. Trainer/coach Wim Korving noteerde 5 goals van Christiaan en Mike, 2 van invalster Pascal en 1 van Deborah, Peter, Stan en Tamara. Volgens mij hebben jullie zaterdag nog wat goed te maken tegen hekkensluiter DES 2 dat zijn enige 2 behaalde punten wegsleepte uit Moordrecht, 12-13.

De wedstrijd IJsselvogels 3 – WION 3 werd uitgesteld.

Het leek een obsessie te worden voor IJsselvogels 4 om niet te kunnen winnen, maar wat een bloedstollende eind van de wedstrijd. We schoten letterlijk uit de startblokken door treffers van Marit (0-1) / Leonie (0-2) en hadden het daarna zwaar om goede aanvallen neer te zetten. Reeuwijk 3 boog de achterstand om in een 4-2 voorsprong en Wilco maakte de aansluiter (4-3) en even later (5-4) prikte Rob de aansluiter binnen. De 6-4 voor rust was een kleine tegenvaller. Nu denk je wat weinig goals? Dat klopt, want er werd namelijk zeer goed verdedigd en beide ploegen hadden moeite om de korf te vinden. In de rust was maar 1 ding duidelijk, nu moeten we voor de punt(en) gaan. Alex (6-5) begreep dat direct na rust en Rob volgde met de 7-6. Een spurt van het 4e,  bracht ineens een voorsprong op het bord (8-9) door treffers van Esther, Alex en Rob. Dan denk je met enkele minuten te spelen, gaat het dan echt gebeuren…9-9…Alex met de 9-10 met nog 2 minuten op de klok…10-10…met slechts enkele seconde te gaan was het te kort om nog 1 keer te scoren. Dit gelijke spel betekend wel het 1e punt in de competitie en werd toch als een soort overwinning gevierd, zeker als je tegenstander je feliciteert met de wedstrijd! A.s. zaterdag tegen de nummer 7 Triade 2 en het kan maar zo zijn, dat wij na volgende week geen laatste meer staan. Tot volgende week om 19.50 uur in de Zuidplas. De Doelpunten kwamen van Alex en Rob (3), Marit, Leonie, Wilco en invalster Esther.

Balen, balen, balen. Dat was het gevoel dat overheerste na de wedstrijd van IJsselvogels 5 tegen koploper Eureka 1. De ongeslagen koploper had alleen in de uitwedstrijd tegen het 5e de punten moeten delen maar was verder nog foutloos. Een sterke start (goals van Tom en Nikki) zorgden voor een voorsprong maar na een 2-3 achterstand werd een voorsprong gepakt: 4-3 bij rust en 6-3 na rust, dus vier goals op rij. Er werd beter bewogen en beter aangevallen maar het oogt soms nog wel wat onrustig. Bij 7-4 en 8-5 was er zelfs een gat van 3 punten, maar Eureka kwam snel terug tot 1 punt: 8-7. Na lange tijd viel zelfs de 8-8, maar voerde het aanvalsvak het plan goed uit: Nikki beloonde een goede wedstrijd met haar 2e goal: 9-8. En daarna, in de laatste minuten, geven we het jammerlijk weg. Niet de rust bewaard en zuinig op de bal, maar twee keer dom de bal inleveren en Eureka profiteert met 2 verre schoten om met 9-10 de punten mee te nemen in de slotseconden. Balen, balen, balen. We hadden zeker meer verdiend, maar moeten in een slotfase ook wat slimmer worden. Tom 4x, Nikki 2x, Mike 2x en Roos scoorden. Van Matthijs.

IJsselvogels G1 was vrij maar komt a.s. zaterdag in onze eigen sporthal De Zuidplas twee keer binnen de lijnen. KOMT DAT ZIEN!!!!!

Opvallend, iedere week een keurig wedstrijdverslag van IJsselvogels A1, verliezen ze een keer en ineens geen verslag ….., zo erg is dat nu ook weer niet tegen ongeslagen koploper De Danaïden. Bij winst hadden jullie op gelijke hoogte kunnen komen, De eindstand, 19-15, zegt echter genoeg denk ik,

IJsselvogels A2 moest zaterdag pas om 17:35 spelen. Tegenstander was DES A2 waar we thuis redelijk makkelijk van hadden gewonnen. Het begin was uitstekend, al snel was de stand 3-5 waarna wij uitliepen naar 3-8. Vanaf toen ging DES weer mee scoren waardoor het 8-12 met rust stond. Coach Stef benadrukte in de rust hoe belangrijk het was om gelijk te scoren en door te drukken na rust en dit deden we! Na 5 minuten lagen er alweer 3 goals in en vanaf dat moment had DES niks meer in te brengen. We speelden de wedstrijd goed uit waardoor de eindstand 9-20 werd. Doelpunten door Sam 5x, Dyonne 4x, Jelle St., invaller Jelle R en Janneke 3x en Dave 2x. Jelle en Remmert bedankt voor het invallen en reserve zitten! Van Sam M.

We begonnen vandaag weer erg scherp tegen RWA A3.  De vorige wedstrijd hadden we het erg lastig met hun scorende heren, maar dat konden we nu lange tijd goed onder controle houden. Helaas wist RWA voor de rust toch nog een gaatje te slaan, maar 5-3 was nog overkoombaar. Helaas konden we in de tweede helft dat gaatje niet goedmaken en was de eindstand 10-7 voor RWA ondanks 3 doelpunten van Mick, 2 van Anna en 1 van Boas en Frank. Groeten, Laura en Lisanne. Jullie hebben nog 4 wedstrijden om van die hatelijk 0 af te komen dus …… zet ‘m op A3!

Vandaag was het weer zover. Lekker korfballen. Deze keer moesten we (IJsselvogels B1) tegen Achilles B2 dat onderaan staat. Dit zegt natuurlijk helemaal niks. We zouden, wilden en moesten winnen. We begonnen de wedstrijd niet zo heel goed, ondanks een 0-2 voorsprong was het spel erg rommelig. Het werd 1-2 door een (volgens mij) onterechte stip. Het werd nu zaak om de voorsprong uit te breiden. Dat deden we en al gauw stond het 3-10. Toen scoorde de tegenstander 4-10 en ging IJsselvogels gewoon weer door met scoren. Het werd uiteindelijk 6-15. Geen super goede wedstrijd maar als je ook de mindere wedstrijden wint dan word je kampioen!! We blijven door deze overwinning bovenin meedraaien. Wie weet valt er nog wat te halen ….. we gaan er in ieder geval wel voor.      De doelpunten werden gescoord door Remmert 7x, Thirza en Jelle 2x en Sam, Loisanne, Roos en invaller Patrick (voor de zieke Lars) 1x. Patrick bedankt voor het spelen, Dano voor het invallen en Annelies voor het reserve zitten. Van Sam Kl.

Ongeslagen koploper IJsselvogels B2 speelde nu thuis tegen concurrent Korbis B2 uit Waddinxveen waarvan vorige week nipt met 9-10 werd gewonnen hetgeen toen hun eerste nederlaag betekende. Jammer natuurlijk dat Patrick juist in deze belangrijke wedstrijd niet mee kon spelen omdat hij moest invallen in B1 voor de zieke Lars. Na 0-1 achter scoorde Luc 1-1 en na 1-3 ook de 2-3, ruststand 2-4. In de 2e helft was het juist het tweede aanvalsvak dat alle doelpunten scoorde want dankzij 2 doelpunten van Danita en Thomas kon B2 tot 6-6 op gelijke hoogte blijven waarna Korbis toch nog revanche nam en met 6-7 zegevierde waardoor beide teams nu zij aan zij aan kop gaan. Ook jullie zijn nu van jullie 100% af dus de taart komt eraan.

Vandaag (woensdag) mocht IJsselvogels B3 uit richting NIO omdat de eerdere wedstrijd is komen te vervallen. NIO doet het verbazingwekkend goed in onze poule, dus het zou geen makkelijke wedstrijd worden. En inderdaad. Het spel van NIO liep goed en IJsselvogels had zichtbaar moeite om een goedlopend aanvallend spel op te zetten. Verdedigend was het pittig, maar dat was redelijk te noemen. IJsselvogels kwam 2-0 achter maar ging met een doelpunt van Sanne (3-1) de rust in. De tips waren helder. Vangen en gooien moet beter, simpel spelen, aanval groot opzetten, diepte lijnen lopen en de kansen afmaken. Direct na de rust liep NIO B2 uit via een goed schot (4-1). IJsselvogels creëerde enorm veel kansen, maar afmaken ging echt niet goed. Ik heb zeker 20 kansen gezien waarvan zeker de helft er allemaal net niet in gingen. En als dan ook nog eens de scheids tegen werkt. Kim wist nog twee keer te scoren en ook Stan scoorde nog voor het eindsignaal. Eindstand: 6-4 verloren. Super jammer! Zaterdag uit tegen Olympia. Ook dat beloofd een spannende wedstrijd te worde. Thuis werd nipt met 9-8 gewonnen. Van trainer/coach Wouter.

Dit is het wedstrijdverslag van IJsselvogels B3 (zaterdag 21 januari). 19 november werd er nog thuis nipt met 9-8 gewonnen van Olympia B3, dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. Zeker ook omdat het afgelopen woensdag niet zo lekker is gegaan. IJsselvogels wist al snel de voorsprong op 0-4 te zetten door doorloopballen en korte kansen van Edo, Sylvia, Sanne en Stan. Olympia schoot raak (1-4) en IJsselvogels liep uit tot 1-8 door doorloopballen en korte kansen van Sylvia, Sanne, Stan en Kim. Opnieuw schoot Olympia raak (2-8) maar voor rust zette Sanne met een schot de stand op 2-9. Na de rust liep IJsselvogels verder uit naar 2-13 door een shot en doorloopballen, gemaakt door Sanne (schot en doorloopbal), Tom en Edo. Olympia wist een doorloopbal te scoren (3-13) maar IJsselvogels bepaalde de wedstrijd door doorloopballen van Edo, Tom en Sanne. Eindstand: 3-16. Wat goed gedaan. Zeker als je het vergelijkt met de nipte overwinning eerder (9-8). Van Wouter.

IJsselvogels C1 – Movado C1 – Vandaag een pot die eigenlijk gewonnen moet worden om niet verder af te zakken. De 1e aanval had het moeizaam en kwam maar moeilijk tot scoren. Eerst 0-1 achter en dan toch de 1-1. Daarna volgende weer een tegendoelpunt wat ook gelijk de ruststand was. Dit zegt genoeg over de 1e helft. Het was matig en onzorgvuldig, weinig goede kansen gecreëerd en de beleving was er niet. De 2e helft was gelukkig een stuk beter alleen ontbrak het wel het fanatisme bij enkele spelers  waardoor de tegenstander eigenlijk makkelijk het eigen spel kon blijven spelen. Als wij er met veel meer scherpte in waren gegaan hadden we deze pot zeker gewonnen. We komen eerst met 2 doelpunten voor om dan toch de tegenstander weer terug te laten komen. Een 8-8 eindstand is een uitslag waar ik zeker niet blij mee ben en ook zeker niet nodig was geweest. Volgende week thuis om 16.00 mogen we weer thuis en dan verwacht ik toch wel een andere instelling en zeker meer vechtlust bij enkele spelers. Deze week scherp trainen en zaterdag 2 punten pakken. De doelpunten werden gescoord door Annelies 3x, Evi en Dano 2x en Joran 1x. Berry.

De wedstrijd IJsselvogels C2 – ODO C1 werd uitgesteld.

In Sleeuwijk kon IJsselvogels C3 het, zoals verwacht, niet bolwerken tegen titelkandidaat SKV C1 en keerde met een 8-2 nederlaag huiswaarts na thuis al met 0-7 van deze ploeg te hebben verloren. Ik weet alleen dat Duncan en Jens scoorden, verdere informatie ontbreekt helaas..

De wedstrijd IJsselvogels D1 – KCC / So natural D2 werd uitgesteld.

Vandaag speelde IJsselvogels D2 tegen Nieuwerkerk D2. Vorige wedstrijd hebben we hier 9-3 van verloren, dus we waren erop gebrand om te winnen. We begonnen de wedstrijd met 0-1 achterstand. Dit mocht natuurlijk niet gebeuren dus er kwam een beetje felheid bij waardoor we de stand uit konden bouwen naar 4-1. Dit door twee schoten van Stijn, schot van Isa en een doorloopbal van Lisa. Met 4-2 begonnen we de tweede helft. In de rust aantal aandachtspunten doorgenomen, waaronder het baltempo. Deze moest echt omhoog ! We vonden het moeilijk om snel rond te blijven spelen en kansen te creëren. Nieuwerkerk benutte dit door de stand terug te trekken naar 4-4. Hierna volgde een paar spannende minuten (vooral voor de coaches). Isa scoorde een ringloze vrije bal !!!! Dit zorgde ervoor dat we weer even adem konden halen. Helaas scoorde Nieuwerkerk ook nog een keer, waardoor de wedstrijd met 5-5 werd afgesloten. Groetjes Karin en Nikki

Om 5 voor 10 ’s morgens vertrok IJsselvogels D3 naar Hardinxveld Giessendam om een wedstrijd tegen Vriendenschaar D4 te spelen. Vriendenschaar stond met 1 wedstrijd minder gespeeld en 3 punten boven ons op de eerste plaats. Dus er moest gewonnen worden! We hadden een frisse start en kwamen 0-1 voor met een doelpunt van Lienke. Daarna werd het 1-1 en 1-2. Toen scoorde thomas de 2-2. Na de 2-2 hadden we in de eerste helft niet veel meer te vertellen en kwamen we 5-2 achter. In de 2de helft ging Vriendenschaar door met scoren. En kwamen we 7-2 achter. Daarna scoorden wij nog een keer maar de wedstrijd was al gespeeld 7-3 is de eindstand van deze wedstrijd.  Groetjes Linda en Aniek

IJsselvogels E1 ontving thuis Olympia E2 uit Spijkenisse en leek op een ruime nederlaag af te stevenen toen Olympia een 0-4 voorsprong nam. Gelukkig herstelde E1 zich keurig en was de achterstand in de rust al teruggebracht tot 4-5. In de 2e helft scoorde eerst Olympia 4-6 waarna E1 5-6 en 6-6 scoorde waarna Levi zich tot matchwinnaar mocht laten kronen door de 7-6 binnen te schieten. De leiders Dave en Wietze noteerden 3 doelpunten van Levi en 2 van Lucas en Mink waarvan 1 (van Mink) die de mand helemaal niet raakte. Volgende keer niet zo spannend maken oké?

IJsselvogels E2 speelde een topwedstrijd tegen KCR E5. Tegen deze niet al te moeilijke tegenstander werd er goed geluisterd naar de coach en kon de training in praktijk worden gebracht. Er werd snel iemand onder de paal neergezet en er werden alleen maar mooie acties naar binnen gemaakt. Jammer genoeg scoorde niet iedereen. David scoorde 8 keer en Lucie 3. Daarmee eindigde de wedstrijd in 2-11. Bij het korfschieten scoorde Miquel en Ties dat eindige in 3-2. Al met al een trotse coach! Door Roos

Wedstrijd verslag KCR E3 – IJsselvogels E3 uitslag 8–8 (of 8-9????????????)  op 21 januari 2017 door Patrick van der Ham. Ik heb nog niet zoveel meegemaakt met korfbal, maar deze wedstrijd zal ik nog lang onthouden. In alle vroegte vertrokken we naar KCR. Daar aangekomen omkleden en de zaal in. Er was een man druk bezig met pionnen plaatsen om de lijnen van het veld duidelijk te maken. Nou na afloop van de wedstrijd hadden we nog niet door wat de lijnen waren want dat was niet al te duidelijk. We hebben aan de vriendelijke man gevraagd of hij voor ons een bal had om in te spelen. Helaas IJsselvogels moest weten dat ze zelf een bal moesten meenemen voor een wedstijd. Dan maar samen met de E2 (die op het veld naast ons moesten spelen en ook geen bal kregen) wat spelletjes doen om warm te lopen. De wedstrijd begon en we zaten er gelijk goed in. Flo, Sahra en Timo zorgde voor de 0-3. Daarna een terechte strafworp voor KCR want Timo stak twijfelend een arm op toen een dame op de korf ging schieten 1-3. Daarna zorgde Marnick en Flo voor de 1-5. Einde 1e kwart. In het tweede kwart kwam KCR terug tot 4-5 maar zorgde Sahra voor 4-6. Einde tweede kwart.

Begin 3e kwart ging niet goed en voor we het wisten stonden we achter met 7-6. Gelukkig zorgde Sahra voor de wending in de wedstrijd. Nog geen 30 seconde later was het Flo. Flo stond onder de paal verdedigd door twee dames. Beide dames besloten om Sahra te gaan verdedigen waardoor Flo geen tegenstander meer had en legde de korte kans er simpel in. Helaas was de scheids het daar niet mee eens. Volgens hem was het lopen (nu heeft een scheids altijd gelijk, maar dit keer had ik de hele wedstrijd gefilmd dus dat heb ik nog even nagekeken. Nu weet ik nog niet alles van korfbal maar als dit lopen is dan heb ik weer iets nieuws geleerd). Flo nam daarna haar revanche en scoorde netjes de 7-8. Begin 4e kwart was het weer Sahra die een korte kans netjes af ronde 7-9. KRC kwam nog terug tot 8-9, maar toen was de wedstrijd ten einde. Scheids wat is de uitslag? “8-8” zegt de scheids. Remmert zei gelijk dat klopt niet, maar ja als de scheids het zegt????? En die bleef bij zijn standpunt, 8-8. Gelukkig hebben we de video nog. Thuis gekomen gelijk de video aangezet. Alle scores genoteerd en het is toch echt 8-9. Wat nu? Overleg met wat mensen van IJsselvogels waarvan ik hoop dat die weten hoe nu te handelen. Helaas had nog niemand zoiets meegemaakt. Contact opgenomen met de coach van KCR en het verhaal uitgelegd en de op youtube geplaatste film gedeeld. De uitslag was 3 uur na de wedstrijd nog niet in sportlinked gezet, dus wellicht konden ze gelijk de juiste uitslag vermelden. Helaas zonder overleg hebben ze toch 8-8 ingevoerd. KCR reageert niet meer op berichten van ons. Nu moeten we bezwaar indienen bij de bond. We staan gedeeld eerste als we deze wedstrijd als een winst partij mogen mee tellen. Wat wordt de uitslag….????? Doelpunten zijn gemaakt door: Sahra 4x, Flo 3, en Timo en Marnick ieder 1 x. De scheids vergat ook nog dat we na afloop van de wedstrijd moesten korfschieten. Daar hebben we dus geen uitslag van.

Zondagavond gelijk een bezwaar ingediend bij het KNKV maar dinsdag kwam het bericht dat die daar, helaas voor E3, niets aan kan veranderen want de scheidsrechter heeft altijd gelijk, NIET DUS! Mochten jullie (welk team dan ook) dus nog een keer een extra puntje nodig hebben, gewoon een foutieve uitslag invullen ( thuis fluitende scheidsrechter) en je heb een punt gewonnen, ha, ha, ha, je zou het bijna doen. Heel sneu voor E3, maar mochten jullie aan het eind van deze zaalcompetitie 1 punt tekort komen dan zijn jullie voor mij, en ik denk voor de hele vereniging, gewoon KAMPIOEN!

Van gelegenheidscoach Berry: Twist F1 – IJsselvogels F1 – De avondwedstrijd. Tja, daar sta je dan als invalcoach bij de F1 wat alles redelijk makkelijk wint en dan 2-0 achter. We waren niet gelijk wakker en Twist ging fel van start. Proberen scherpte en rust in het team te krijgen was wat mij te doen stond. Na de 1e rust kwamen ze redelijk op gang. Na de 2e rust was het duidelijk dat F1 echt op dreef was. Snel en goed gooien, vrijlopen en doelpunten maken. Het was weer leuk om te zien en om te coachen. Op naar het kampioenschap! Na 2-0, 4-2 en 5-4 achter werd er toch vrij ruim met 5-15 gewonnen dankzij 8 doelpunten van Luna, 4 van Sven 2 van Jayden en 1 van Lara. Het korfschieten werd helaas nipt met 5-4 verloren ondanks 3 doelpunten van Luna (100%) en 1 van Lieke.

Het was gezellig druk in de Zuidplas. F1 en F2 speelden naast elkaar en ook E1 speelde thuis. Lekker veel publiek dus! F1 speelde vandaag tegen PKC F4  Wim floot de wedstrijd van F1. Aan coach Myrthe en Russell de taak om Luna, Lara, Lieke, Jayden en Sven aan een overwinning te helpen. De afgelopen weken is er gewonnen met grote cijfers. Het kampioenschap komt dichterbij maar ze zijn er nog niet. De F1 begon met een stip tegen. Zonder resultaat voor PKC, gelukkig! Luna scoort graag, makkelijk en snel, niet voor niets is zij al een paar keer topscoorder van de week geweest. In het eerste kwart wist zij er weer 4 te maken, Lara scoorde ook een mooi punt en het lukte PKC slechts 1x om te scoren. Na het praatje van Russell en Myrthe beginnen we het tweede kwart met een mooi punt van Jayden. Lara speelde vandaag een superwedstrijd, lekker fel, zo wist zij er veel ballen tussenuit te halen. F1 speelt mooi over, goede ballen, maar de bal gaat er nog niet in. PKC scoort de 6-2. Dan scoort Sven de 7-2, gevolgd door Luna met de 8-2 (een mooi schot van ver). Ook Sven schiet rustig (met twee benen op de grond…) en scoort de 9-2 geruisloos. Er volgt een periode met veel balbezit, heel veel kansen op de korf maar geen punten. Lara, Luna en Jayden weten te scoren, maar ook PKC pakt wat puntjes. Het is 13-5 als Lieke haar eerste punt van de wedstrijd scoort, goed gedaan. Onze superverdediger. Voor de tegenstanders is Lieke een lastige, ze verdedigt fanatiek en geeft haar tegenstander weinig ruimte. Luna werkt nog even aan haar gemiddelde en scoort er in de slotfase van de wedstrijd nog 4, ook Jayden en Sven weten nog een keer te scoren. Zo eindigt de wedstrijd in 20-6. Korfschieten 4-4 (Luna: 11, Sven:3, Jayden:2, Lara:2,Lieke:2). Nog een compliment aan scheidsrechter Wim van een ouder van de tegenpartij:  “Wat mooi om te zien dat jullie scheids de kinderen (ook die van PKC) tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft en stuurt. Daar leren ze veel van!”  Groet en fijn weekend Wim! Marloes.

F2: Zaterdag moest de F2 tegen Sperwers F2 waar uit 5-9 van werd gewonnen.  We hadden de stand bekeken en daaruit bleek dat Sperwers normaal heel veel scoort dus de opdracht werd vooral heel goed verdedigen. Dit ging heel goed. Sperwers werd volledig uit hun spel gehaald en in de tweede helft leek het alsof ze al hadden opgegeven. Naast dat er goed verdedigd werd scoorde de F2 zelf heel veel. Timo S en Floortje vG wisten de korf weer vaak te vinden maar dat had niet gekund zonder het goede overspelen van David, Sid, Timo V en Floortje V. De F2 was zaterdag echt een team en er werd hard voor elkaar gewerkt en gejuicht als we weer scoorden. Eindstand 21-5 met doelpunten door Floortje vG 9x Timo S 7x Sid 3x Timo V en Floortje V 1x. Volgende week een hele belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2 WION. Als we die winnen komt het kampioenschap wel heel dichtbij.