Hoe vloog de bal – zaterdag 21 november 2015

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 21 november 2015).

Opnieuw viel er afgelopen zaterdag genoeg te genieten voor de ware korfballiefhebber. Heel veel doelpunten en een overwinning voor het 1e, een 2e dat een riante voorsprong tegen de koploper bijna nog uit handen gaf, veel doelpunten bij het 3e dat met 18-18 gelijk speelde en natuurlijk opnieuw de fraaie overwinningen van zowel A1 als A2.Van de 19 gespeelde wedstrijden werden er 10 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 8 een nederlaag en die waren vooral in de onderste regionen te vinden. De grootste overwinning kwam op naam van D1 dat uit met 1-12 van Sporting Delta D2 won. Topscoorder van de week werd Olivier Lipschart die in E2 liefst 8x wist te scoren. De resultaten:

IJsselvogels 1 kon afgelopen zaterdag goede zaken doen door thuis te winnen van WION 1 uit Ommoord. Zonder de (opnieuw) geblesseerde Nathan Marck en met Peter Berlijn uit het 2e in de basis begon het 1e aan de wedstrijd. Tot 3-3 ging het gelijk op maar daarna wist het 1e uit te lopen naar een ruime 10-5 voorsprong. Door slordig en te gehaast aanvalsspel stond het in de rust echter al weer 11-10. Na de rust werd het gelijk 11-11 maar gelukkig herstelde het 1e zich goed en toen na 15-13 aanvoerster Marina 2 strafworpen benutte en 17-13 op het scorebord zette was de wedstrijd in feite gespeeld. Het 1e, onder aanvoering van een zeker in de 2e helft uitstekend spelende Kevin, hield het gat continue op 3 á 4 punten waardoor er verdiend met 24-21 werd gewonnen. Een compliment voor scheidsrechter van Dongen die, in mijn ogen, een uitstekende wedstrijd floot. Hans 6x, Kevin en Hannah 5x, Karen 3x, Marina 2x en Manon Victor en invaller Peter 1x scoorden de belangrijke doelpunten waardoor het 1e nu op een gedeelde 2e plaats staat. A.s. Zaterdag wacht het 1e om 19.00 uur uit in Barendrecht tegen middenmoter Vitesse 1 opnieuw een zware opgave, succes! Zie hier het verslag van het 1e zelf.

Oei, wat maakte IJsselvogels 2 het zichzelf onnodig moeilijk. Van het begin af aan waren jullie de betere ploeg en dat terwijl WION 2 ongeslagen bovenaan stond. Na 2-0 liep het 2e uit naar een ruime 5-1 voorsprong. Bij 6-3 had Jary er al 3 gescoord. Het 2e bleef goed spelen en hoewel WION 2 af en toe naderde tot 2 doelpunten was het toch steeds weer het 2e dat wist uit te lopen naar 11-7 en 15-10. Met nog ruim 5 minuten te spelen mag je dan toch aannemen dat de overwinning in de knip zit. In plaats van wat langere aanvallen op te zetten en alleen de “echte” kansen te pakken verspeelde het 2e veelvuldig de bal waardoor WION 2 tot 15-14 kon naderen. Gelukkig floot de scheidsrechter bij deze stand af maar o, wat maakten jullie het jezelf lastig. Coen en Jary 4x, Kirsten, Jeanine en Leon 2x en Lieke 1x namen de productie voor hun rekening waardoor het 2e nu in de middenmoot staat. Bekijk hier alle doelpunten van deze wedstrijd.

Ook IJsselvogels 3 speelde thuis tegen WION. Wij na 2 wedstrijden nog puntloos onderaan en zij met 4 punten trots bovenaan. Twee geroutineerde teams, hetgeen garant moest staan voor een mooie en spannende wedstrijd en dat werd het ook. Het spel golfde op en neer, dan weer IJsselvogels 3 een puntje voor, dan weer WION 3 een puntje voor, het kon alle kanten uit. Na een 8-9 ruststand in het voordeel van WION 3 nam IJsselvogels 3 in de 2e helft zelfs een 14-12 voorsprong. Maar 4 treffers op rij van WION bogen de voorsprong net zo makkelijk om in een 14-16 achterstand. Bij 16-18 leek WION toch beide punten mee naar Ommoord te nemen maar een benutte korte kans van Louise en een afstandsschot van Pieter zorgden toch nog voor een dik verdiend 18-18 gelijkspel en ik denk dat dat, gezien het scoreverloop, ook de eerlijkste eindstand was. Pieter 6x, Dirk 4x, Anne en Ernst 2x en Pascal, Heidi, Bas en Louise zorgden met hun doelpunten voor het 1e punt in deze zaalcompetitie.

In Bodegraven moest IJsselvogels 4 duidelijk zijn meerdere erkennen in Vriendenschaar 4. Lag het aan het vroege tijdstip? Feit was dat Vriendenschaar erg zuiver schoot en vooral fysiek een stuk sterker was en als dan bij het 4e de zuiverheid ontbreekt, veel plaatsfouten worden gemaakt en een aantal vaste spelers worden gemist dan is deze nederlaag snel verklaard denk ik. Invalster Denise scoorde 3x, Laura B. 2x en Stef en Gert-Jan 1x. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

IJsselvogels 5 en G1 waren vrij.

Van de wedstrijd IJsselvogels A1 – Futura A1 kreeg ik weer een leuk verslag van onze plaatselijke verslaggeefster Myrthe die zelf deel uitmaakt van A1: Vandaag speelde IJsselvogels A1 tegen Futura A1. Het was zo’n zaterdag waarop we blij waren dat we in de zaal mochten spelen, aangezien de kou van deze zaterdag. De Zuidplas was afgeladen vol, met onze trouwe supportersclub en vele anderen die ook eens kwamen kijken. Wederom bedankt!!! Futura A1 was een ploeg waar we nog nooit van hadden verloren… Maar ook nog nooit gewonnen. We stonden voor een verrassing wat deze ploeg te bieden had! Maar op verrassingen kunnen we ons voorbereiden en zo gingen we de wedstrijd vol vertrouwen in. Futura liet ons in de eerste 5 minuten alle hoeken van het veld zien en zo kwamen we 0-3 achter. Maar trouwe lezers, niet getreurd. We kwamen terug. Na een 5-tal mooie schoten/stippen/vrije ballen (bedankt schrijvers voor het vermelden….) van de heren en Linda kwamen we op een mooie voorsprong. We konden deze vergroten tot nog 2 doelpunten verschil en zo kwamen we 8-4 voor met rust. De 2e helft waren we klaar om deze voorsprong te vergroten. Futura bleef aardig mee scoren, maar niet genoeg om ons in te halen. We sloten de wedstrijd af met 16-10. Mooie uitslag, en alweer de tweede overwinning voor de A1. Volgende week Avanti A2. Stan en Mike 4x, Nöel en Christiaan 3x en Linda en Else 1x maakten met hun doelpunten van Marco en Pieter blijde coaches.

IJsselvogels A2 nam het thuis op tegen Albatros A2 uit Zwijndrecht dat op gelijk hoogte stond. A2 kwam als een komeet uit de startblokken en stond in de rust al met 7-1 voor. Wedstrijd gespeeld denk je dan. Als je dan de tegenstander tot 8-5 ziet naderen, zie je het doemscenario al voor je. Gelukkig schrok A2 op tijd wakker en via o.a. 2 mooie doelpunten van Merel, werd de eindstand 12-6 voor A2. De overige doelpunten kwamen van Jeffrey 4x, Laura en Jelle 2x en Karlijn en Dave 1x. Voorlopig staan jullie op een keurige 3e plaats.

IJsselvogels A3 en B1 waren vrij.

IJsselvogels B2 moest het in Dordrecht opnemen tegen Sporting Delta B4 en was daar op het veld niet onnodig van verloren?! Met gelegenheidscoach Karin langs de lijn liep het de eerste helft nog niet zoals het moest met als gevolg een 4-3 achterstand. Na een “strenge” bespreking in de rust liep het in de 2e helft een stuk beter. De 4-3 achterstand werd omgebogen in een 4-6 en 5-8 voorsprong maar opnieuw wist Sporting Delta dichterbij te komen tot zelfs 7-8. In de laatste paar seconde was het Danita die de bevrijdende 7-9 scoorde waardoor beide punten mee naar Moordrecht gingen. Karin noteerde 2 doelpunten van Anna en Danita en 1 van Remon, Douwe, Clarissa, Thomas en Luc zodat bijna de hele ploeg scoorde. Karin zag weer veel “oude” bekenden en vond het erg gezellig.

IJsselvogels B3 had thuis nog wat goed te maken tegen Reeuwijk B2 waartegen thuis op het veld de enige nederlaag werd geleden maar dan wel dankzij enkele goede invallers. B3 liet in het begin van de wedstrijd al duidelijk zien dat ze graag wilde winnen en nam een 6-0 voorsprong, ruststand 7-2. Na de rust begon Reeuwijk steeds beter te spelen (of ging het bij ons minder?) waardoor het kom ophalen tot 8-5, gelukkig scoorde Sylvia 9-5 hetgeen ook de eindstand werd. Invaller Remmert en Edo scoorden 3x en Sanne, Lisa en Sylvia 1x waardoor B3 als enige zonder puntverlies is deze poule. Jammer dat Maurits per direct is gestopt met korfballen. In een teamsport kan je dat, in mijn ogen, niet maken tegenover je teamgenoten (en de coaches).

Van de wedstrijd IJsselvogels C1 – GKV / Enomics C1 helaas geen verslag. Twee coaches en toch geen verslag, jammer! Ik hoorde dat Remmert 3x en Thirza en Loisanne 1x hebben gescoord maar wie doelpunten nummer 4, 6 en 7 (Patrick?) scoorden weet ik niet. Het was wel een dure en onnodige nederlaag want dit was één van de ploegen die jullie onder je moeten kunnen houden. Annelies wensen we beterschap met haar blessure!

IJsselvogels C2 speelde thuis tegen koploper Gemini C1 uit Gouda waarvan buiten op het veld al dik werd verloren. Corné opende de score, 1-0, maar helaas stond het in de rust al weer 1-3. Na de rust liep Gemini C1 uit naar 1-6 waarna Angela de eindstand op 2-6 bepaalde. De leidsters Karin en Nikki vonden dat jullie wel hard hebben gewerkt.
In Dordrecht speelde IJsselvogels D1 de uitwedstrijd tegen het onbekende Sporting Delta D2. De enige onbekende in de poule. Na periodestanden van 0-4, 0-4, 0-2 en 1-2 kwam er een ruime 1-12 eindstand op het wedstrijdformulier te staan en dat terwijl D1 nog geen eens de sterren van de hemel speelde. Leider Kevin zag Tim 3x, Evi, Yana en Sijmen 2x en Cécile, Lieneke en Joran 1x scoren.

IJsselvogels D2 was vrij.

IJsselvogels D3 kon het in Capelle ad IJssel niet bolwerken tegen KCC D3 en moest met 9-3 zijn meerdere erkennen in deze ploeg. Volgens mij heb ik wel een wedstrijdverslag gezien van deze wedstrijd maar weet ik niet waar deze gebleven is.

In Krimpen ad IJssel moest IJsselvogels E1 het opnemen tegen waarschijnlijk de grootste concurrent in de race om het kampioenschap. KOAG E1 is een degelijke ploeg en bood zeker in de eerste 10 minuten uitstekend tegenstand, zij waren zelfs de betere hoewel wij met 0-1 voorstonden. In de 2e periode stelde E1, onder aanvoering van Willem, orde op zaken en liep het uit naar een 1-6 ruststand. Na de 3e periode stond het al 3-11 waarna er uiteindelijk met 4-13 werd gewonnen dankzij liefst 7 doelpunten van Willem en 3 van Jesca en Benjamin. Het korfschieten was van beide kanten van hoog gehalte gezien de 9-9 eindstand. Willem en Benjamin 3x (beiden 100%), Dominique 2x en Jesca 1x scoorden de doelpunten. Zaterdag komt medekoploper Maassluis E1 om 11.00 uur op bezoek.

Ook IJsselvogels E2 speelde in Krimpen ad IJssel, hier was KOAG E2 de tegenstander. Binnen 1 minuut stond E2 al met 0-3 voor en dit keer bleef E2 heel de wedstrijd goed spelen. Er werd goed naar elkaar gekeken en iedereen kreeg kansen. Leidster Kirsten noteerde liefst 8 doelpunten van Tobias, 5 van Stijn, 4 van Rosa en 2 van Simone en Finn waardoor er een 12-21 eindstand op het scorebord kwam te staan. Het korfschieten werd nipt met 6-7 gewonnen met 3 doelpunten van Rosa (100%) en 1 van Olivier, Stijn, Finn en Simone. Deze wedstrijd werd gespeeld in een heel nieuwe hal van de Krimpenerwaard College die deze sporthal samen met KOAG gebruikt. Enne ….. weten jullie wie er in KOAG E2 speelde …… het zoontje van Giovanni van Bronckhorst, trainer van Feyenoord!

IJsselvogels E3 had niet al te veel moeite met Maassluis E3 dat uit allemaal meisjes bestond. E3 was in het begin erg scherp waardoor het in de rust al met 8-1 voor stond. In de 2e helft was E3 iets minder scherp maar dankzij 5 doelpunten van Lotte en Storm, 2 van Rianne en 1 van Mink zagen de leidsters Hannah en Jeanine ze met 13-3 winnen. Het korfschieten werd met 6-4 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Lotte (100%), 2 van Storm en 1 van Rianne.

IJsselvogels E4 begon de thuiswedstrijd tegen het eveneens nog ongeslagen Korbis E3 uit Waddinxveen goed en nam via Maudy en Thomas een 2-1 voorsprong. Helaas was het hierna een beetje over en sluiten en werd er niet meer gescoord, wel werden er nog enkele doelpunten afgekeurd maar of dat de 2-7 nederlaag had kunnen voorkomen …… Het korfschieten werd met 4-1 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Lienke en 1 van Jesse en Maudy.

IJsselvogels E5 stond ook samen bovenaan met Vlaardingen E2 maar wat die ploeg in deze afdeling doet is weer zo een onbegrijpelijke beslissing van de Bond. Op het veld (bij E4) wonnen ze alles al met grote cijfers, dan verwacht je dat ze een klasse hoger worden ingedeeld, nee zitten ze zelfs bij onze E5 in de poule! Ben ik nu zo …… of zijn zij nu zo …… Over de 22-0 nederlaag zullen we het verder maar niet hebben. Het korfschieten werd keurig met 4-6 gewonnen met 2 doelpunten van Levi en Esther en 1 van David en Eline zodat jullie toch nog een beetje blij in Moordrecht terug kwamen.

Speelde IJsselvogels E6 vorige week in de Beverbol in Ridderkerk tegen Eureka E1, deze week moest het in dezelfde sporthal spelen tegen KCR E3. Na een 3-0 ruststand werd het 5-1 voor KCR E3 waarbij Sem voor E6 de eer redde. Vooral de snelle omschakeling van Verdediging naar aanval en andersom is voor jullie nog moeilijk. Elke week een beetje bijleren dan gaat het elke week iets beter. Het korfschieten werd wel gewonnen want dankzij 2 doelpunten van Nina en 1 van invaller Tiddo en Sem werd het 2-4 voor E6.

IJsselvogels F1 was vrij.

In Ommoord moest IJsselvogels F2 het opnemen tegen WION F2 en dat ging in de 1e helft heel erg goed. Er werd goed en snel samen gespeeld en goed gescoord getuige de 8-6 ruststand. In de 2e helft liep het allemaal wat minder, de vermoeidheid sloeg wat toe en daar maakte WION F2 dankbaar gebruik van door uit te lopen naar een 16-8 overwinning. De coaches Sam en Jelle zagen Timo en Flo 3x en Sven 2x scoren. Het korfschieten werd keurig met 3-4 gewonnen met doelpunten van Timo, Jaydon, Flo en Lara. De leiders vonden dat jullie goed hadden gespeeld.

De 100% taart.

Zoals jullie ieder jaar gewend zijn is er door de ploeg die het langst zijn 100% score weet vast te houden weer zo ’n overheerlijke slagroomtaart van Bakker Johan te winnen.