Hoe vloog de bal – 22 maart 2014

Hoe vloog de bal ….. (zaterdag 22 maart 2014).

Op deze eerste wedstrijddag van de 2e helft veldcompetitie kwamen gelijk 15 teams in actie. Het 1e had goede zaken kunnen doen als het thuis van ODIK 1 uit Barneveld had gewonnen. Helaas vanaf het begin af aan achter de feiten aangelopen en geen moment echt in de wedstrijd geweest. Het 2e liet een duur punt liggen uit tegen KOAG 3 en heeft de kampioenskansen nu niet meer in eigen hand. Van de 15 gespeelde wedstrijden werden er maar 2 gewonnen, speelden er liefst 6 gelijk en leden er 7 een nederlaag. We hebben wel eens een betere start gekend. Topscoorder van de week werden Dirk Rijneveld uit het 1e en Pieter Blonk die in het 3e 5x scoorde (van de 7!). De grootste overwinning kwam op naam van D2 dankzij een 7-0 overwinning op het Goudse Gemini D1. De resultaten:

IJsselvogels 1 had de pech de 2e helft veldcompetitie te moeten starten tegen ODIK 1 uit Barneveld dat goed de zaal uitkwam met maar liefst 25 punten uit 14 wedstrijden en dat in de Overgangsklasse en dan toch geen kampioen worden, ra, ra, ra! Het eerste schot van ODIK betekende 0-1, het tweede 0-2 en het derde schot 0-3. Over zuiver schieten gesproken. Doordat Victor tegen een heer van 2 meter 5 liep was Jasper genoodzaakt zich op te offeren onder de korf. Gelukkig schoot Victor deze dag zuiver en scoorde hij van flinke afstand 1-3. Een omdraaibal van een dame van ODIK (dit was echt pas de vierde doelpoging) zorgde voor 1-4. Een afstandsschot van Mariska en een slimme bal van Jasper onder de korf brachten de achterstand terug tot 3-4. Opnieuw liep ODIK uit naar 3-6 en ondanks tegentreffers van achtereenvolgens Dirk (4-6), Victor (5-7), Dirk (6-8) en opnieuw Victor (7-9) brak de rust aan met een 7-10 achterstand. Werd er in de eerste 4 minuten al 6x gescoord, de resterende 31 minuten werd er nog 11x gescoord. In de 2e helft scoorde ODIK 7-11 waarna de verder goed fluitende scheidsrechter Johan van Tilburg, jawel de broer van onze Ineke Reichard-van Tilburg, een vrije bal van Jasper afkeurde (had volgens zijn zeggen al afgefloten voor Jasper hem nam) en natuurlijk ging de “goede” vrije bal helaas mis. Dus geen 8-11 maar wel een tegenstander die hierna uitliep naar 7-14 en het gat was geslagen. Er waren toen al 15 minuten gespeeld zonder dat ons 1e ook maar 1x scoorde. De volgende 15 minuten vielen er 4 doelpunten keurig verdeeld over beide partijen waardoor het 9-16 werd dankzij een onderhandse bal van Dirk en een afstandsschot van Jasper. Hierna werd er door beide teams 9 minuten niet gescoord en pas de laatste 5 minuten ging het 1e “echt” korfballen maar helaas was het toen al te laat. Dirk, met zijn 4e, scoorde van afstand 10-16, de net ingevallen A-juniore Jeanine Plooster van afstand 11-16 waarna Karen een strafworp verzilverde en 12-16 scoorde. Na 12-17 scoorde Kevin zijn eerste en enige doelpunt van afstand waarmee hij de eindstand op 13-17 bepaalde. Dat wordt onderaan dringen geblazen, zeker als het waar is dat Albatros verrassend uit van koploper Nieuwerkerk heeft gewonnen.

IJsselvogels 2 liet uit in Krimpen ad IJssel een duur puntje liggen tegen het “veteranenteam” van KOAG 3 dat denk ik de dubbele leeftijd had van jullie. Het werd 14-14, verder heb ik helaas geen gegevens ontvangen maar weet wel dat koploper Albatros 2 nu 3 punten op jullie voorstaat en dat jullie het niet meer in eigen hand hebben.

In Strijen liet IJsselvogels 3 een duur puntje liggen tegen het laaggeplaatste Ventura Sport 2 waardoor het nu 3 punten achter staat op koploper ADO 2. Het werd 7-7 na nog met 3-6 te hebben voorgestaan. Dankzij goals van Pieter (liefst 5), Brenda (1) en de weer in het veld teruggekeerde Bas de Wilde (1x) leek het 3e na een 6-6 tussenstand alsnog met 6-7 te winnen maar helaas scoorde Ventura Sport 2 nog de gelijkmaker, 7-7.

IJsselvogels 4 liet in Hendrik Ido Ambacht een punt liggen tegen DVS ’69 3. Volgens het verslag waren jullie gewoon beter, kregen veel meer kansen en als je dan in de slotseconde uit een dubieuze strafworp de 8-8 tegen krijgt dan zijn de druiven zuur. Al met al hadden jullie gewoon meer moeten scoren en bleken achteraf de 2 doelpunten van Rob en Hendrik en 1 van Sascha, Laura, Lydia en Edwin niet voldoende om beide punten mee naar huis te nemen. Volgende keer meer succes!

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels G1 kwam deze dag 2x in actie en nog wel op ons eigen veld. De eerste wedstrijd tegen Vitesse G2 uit Barendrecht was het koud en winderig en dan verwacht je juist veel beweging om het een beetje warm te krijgen. Volgens de leidsters was G1 een beetje vergeten wat “rennen” was. Na een doelpunt van Mariëlle werd het 1-1 maar helaas scoorde Vitesse tegen het einde de gelijkmaker. De tweede wedstrijd was tegen WION G2 uit Rotterdam-Ommoord en dat ging een stuk beter. Nu werd er wel veel gerend en goed naar elkaar overgespeeld. Issam en Paul zorgden voor een 2-0 voorsprong waarna WION 2-1 scoorde. De aanval van G1 kreeg veel kansen en opnieuw waren het Paul en Issam die voor een 4-1 wisselstand zorgden. Ook het 2e aanvalsvak speelde goed naar elkaar over en nu was het Jeroen die 2 mooie doelpunten scoorde waardoor deze wedstrijd verdiend met 6-1 werd gewonnen en de spelers en speelsters juichend het veld afkwamen.

IJsselvogels A1 zag de uitwedstrijd tegen “angstgegner” Vitesse A1 uitgesteld worden.

IJsselvogels A2 had thuis winstkansen tegen het eveneens nog jonge Vriendenschaar A2 uit Hardinxveld-Giessendam. Oké, uit werd tegen deze ploeg nipt verloren maar dat was dan ook hun enige overwinning. Na 1-0 door Christiaan en 2-1 door Alex was hierna het betere van het spel voor de tegenstander die uitliep naar 2-4 alvorens Alex de ruststand op 3-4 bepaalde. Na 3-5 scoorde Christiaan 4-5 waarna er weinig meer lukte en de tegenstander uitliep naar een riante 4-9 voorsprong. Hierna bleek het ineens wel te kunnen bij A2, Christiaan scoorde 5-6, Leon 6-9 en 7-9 en de ingevallen Jesse 8-9. Zou het dan toch …… nee, helaas, Vriendenschaar A2 bepaalde hierna de eindstand op 8-10 en haalde zo hun tweede overwinning, beiden op onze A2, een gemiste kans!

We raken er aan gewend bij IJsselvogels A3. Net als in de zaal gewoon de eerste wedstrijd onnodig  verliezen, even alle tegenstanders zand in de ogen strooien (zeggen ze dan zo mooi), en vervolgens alles winnen en gewoon kampioen worden ……!? We zullen zien of dat de 2e helft weer lukt! Tot 5-3 leek er niets aan de hand en waren jullie duidelijk beter dan Gemini A1 uit Gouda. Hierna helaas een duidelijk mindere fase waardoor Gemini kon uitlopen naar een 5-8 voorsprong om uiteindelijk met 7-9 te zegevieren. De 2 doelpunten van Mike en 1 van Peter, Nikki, Iris, Remon en Tom bleken vandaag niet voldoende om de punten in Moordrecht te houden. Nog 5 wedstrijden te gaan en dat zijn niet de makkelijkste kan ik jullie zeggen.

IJsselvogels A4, B1 en B2 waren vrij.

IJsselvogels B3 moest blijkbaar weer even wennen aan het veld (en het weer) want er werd in Reeuwijk met 9-5 van de plaatselijke B2 verloren. Tot 4-3 kon B3 het nog aardig bijhouden maar na 6-4 liep Reeuwijk B2 uit naar een 9-4 voorsprong waarna Maarten de eindstand op 9-5 bepaalde. Leidster Lisanne noteerde 2 doelpunten van Dani en 1 van Toni, Thirza en Maarten. De overige tegenstanders zijn jullie allemaal ook in de zaal tegen gekomen dus …… dat moet kunnen.

In Dordrecht speelde IJsselvogels C1 de 1e helft tegen Sporting Delta C2 in regen, wind en zelfs hagel waardoor het nogal wat kansen mis zag gaan. Nu stond het 2-1 in de rust voor Sporting Delta C2 terwijl C1 eigenlijk, volgens trainer/coach Hans, gewoon met 1-5 voor had moeten staan. Waar jullie doorloopballen en korte kansen misten had Sporting Delta aan 2 kansen voldoende om 2x te scoren. Na de rust speelde C1 een stuk beter en werden de kansen wel afgemaakt waardoor het met 3-5 voor kwam te staan. Helaas verzuimde het door te drukken en gaf het de tegenstander de kans alsnog een punt uit het vuur te slepen, 6-6. Sam scoorde 3x en Noortje, Roos en Jelle 1x.

IJsselvogels C2 kon het uit in Vlaardingen niet bolwerken tegen Vlaardingen/Ridderhof C1 en keerde na een 2-0 ruststand met een 5-1 nederlaag huiswaarts. Toch was gelegenheidscoach Rob best tevreden over het vertoonde spel. Het plaatsen en vangen ging goed, er was veel beweging en ze kregen ook een aantal kleine kansjes. Helaas lukte het alleen Amber om een keer te scoren.

IJsselvogels C3 ontving thuis Avanti C7 uit Pijnacker. Een totaal onbekende tegenstander maar daarom niet minder leuk. C3 kwam zelfs met 2-0 voor maar kon deze voorsprong helaas niet vasthouden en zag de tegenstander er toch nog met de punten vandoor gaan, jammer! Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen zodat ik niet weet wie er scoorden. Kleine moeite, groot plezier!!!

IJsselvogels D1 ontving thuis het sterke Korbis D1 uit Waddinxveen, toch dacht D1 dat er vandaag kansen waren om de punten thuis te houden. De eerste helft ging gelijk op maar doordat D1 moeite had om de bal uit de verdediging te krijgen kwam de verdediging in de 2e helft wel erg onder druk te staan met een 4-8 nederlaag als gevolg. Het maakt niet uit hoe lang je er over doet om de bal naar de aanval te spelen ….. als de bal er maar komt, dat is hoofdzaak! De coaches Leon en Aron zagen Remmert 2x en Annelies en Lucas 1x scoren. Lucas wordt nog bedankt voor het invallen!

Eindelijk weer eens een overwinning. IJsselvogels D2 had de smaak te pakken thuis tegen Gemini D1 en behaalde een fraaie 7-0 overwinning. Hoewel het handschrift moeilijk is te lezen zie ik 2 doelpunten van Tobias en Sanne en 1 van Douwe, Sylvia en Lucas staan. Helaas is er geen kort wedstrijdverslag gemaakt zodat ik verder helaas niets over de wedstrijd kan vertellen. Kleine moeite, groot plezier!

IJsselvogels D3 leek thuis op een overwinning af te stevenen tegen Oranje Nassau D2 uit Vlaardingen toen het dankzij 2 doelpunten van Giovanni met 2-0 voor kwam te staan. Helaas was de concentratie in de verdediging niet altijd optimaal waardoor Oranje Nassau ook kansen kreeg en er 2 van wist te verzilveren met een 2-2 eindstand als eindresultaat. Het was een leuke en spannende wedstrijd.