Hoe vloog de bal – zaterdag 22-11-2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 22 november 2014).

De derde zaalcompetitiedag was een uitstekende alleen jammer dat het vlaggenschip het liet afweten. Van de 22 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 14 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er slechts 7 een nederlaag zodat we mogen spreken van de beste dag tot nu toe. Het begon allemaal vrijdagavond met de overwinning van D1 op het arme Gemini D1 dat met een 36-0 nederlaag terug naar Gouda werd gestuurd. Ik herinner mij nog een overwinning van 37-1, lang geleden, en als dat inderdaad de grootste overwinning ooit was dan zou dit een evenaring van het record betekenen. Topscoorder van de week werd Willem ten Hove uit E2 die maar liefst 10 doelpunten scoorde. De resultaten:

IJsselvogels 1 ging als ongeslagen koploper thuis de strijd aan tegen RWA 1 uit Rhoon. Het nam een 4-0 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht. RWA begon regelmatig mee te scoren maar het 1e was duidelijk de bovenliggende partij in de 1e helft. Het vergat echter de voorsprong uit te bouwen en kreeg daarvoor in de 2e helft de rekening gepresenteerd. De 7-5 ruststand verdween als sneeuw voor de zon. Tot 11-11 ging het nog gelijk op maar duidelijk was dat IJsselvogels 1 meer tegen zichzelf korfbalde dan tegen RWA. Er was geen rust, de verkeerde kansen werden gepakt waardoor het RWA in het zadel hielp. Die maakte daar dankbaar gebruik van door uit te lopen van 11-11 naar 11-16 om uiteindelijk met 12-18 te zegevieren (2e helft 5-13). Nathan 3x, Kirsten (waaronder een mooi afstandsschot zonder de mand te raken), Kevin, Jary en Jasper 2x en Karen 1x scoorden. Snel vergeten en zaterdag in Etten-Leur de punten pakken uit tegen hekkensluiter EKVA 1, succes!

IJsselvogels 2 speelde thuis tegen het onbekende Nova 2 uit Bilthoven. Gelijk met 3-0 voorgekomen en eigenlijk is de overwinning geen moment in gevaar geweest. Na een 7-3 ruststand kwam Nova nog even terug tot 9-6 maar daarna liep het 2e uit naar 13-6 en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 16-11 met liefst 7 doelpunten van Peter, 4 van Jeanine en 1 van Victor, Esther, Pieter, Coen en Eva. Vooral de goal van Esther was genieten geblazen, de bal tussen 2 dames wegpikken en gewoon scoren terwijl Coen toch nog loon naar werken kreeg want de bal wilde er maar niet in. Ook jullie spelen a.s. zaterdag in Etten-Leur maar juist tegen ongeslagen koploper EKVA 2 terwijl jullie met 1 punt minder op de 2e plaats staan, belangrijk dus en ook jullie heel veel succes!

IJsselvogels 3 ontving thuis hekkensluiter Excelsior 3 uit Delft. Ook hier een snelle 2-0 voorsprong die werd uitgebouwd tot 6-2 maar zoals wel eens vaker liet het 3e de teugels te veel vieren met als resultaat dat de tegenstander op gelijke hoogte kon komen, 6-6. Toch ging het 3e met een nipte 7-6 voorsprong de rust in. In de 2e helft gelijk orde op zaken gesteld en uitgelopen naar 10-6 en zelfs 15-8, eindstand 18-12 met liefst 8 doelpunten van Dirk, 4 van Pieter, 2 van Bas en Pascal en 1 van Louise en Erwin. Voorlopig staan jullie op een keurige gedeelde 2e plaats achter het Delftse DES 2.

IJsselvogels 4 speelde thuis de topper tegen het eveneens nog ongeslagen ONDO 4 uit ’s Gravenzande en dat bleek een taaie ploeg met een lastige lange dame die ook nog eens kon korfballen. Na een 1-0 voorsprong tot 6-8 steeds achter gestaan maar dankzij een 100% schietende Ernst (in de 1e helft althans) toch met een 9-8 voorsprong de rust in gegaan. In de 2e helft was Sascha in topvorm door maar liefst 5x te scoren waardoor het 4e van 10-10 kon uitlopen naar 17-12 waarna ONDO de eindstand op 17-14 bepaalde. Coach Matthijs noteerde 6 doelpunten van Sascha, 3 van Lydia, Ernst en Rob en 1 van Marieke en Alex. Jullie staan ongeslagen bovenaan maar spelen zaterdag uit tegen de nr. 2 Oranje Nassau/Spirit 4 en dat is een lastige tegenstander, zet ‘m op! Nagekomen bericht: Vorige week werd thuis met 13-6 van ODO 4 gewonnen na een 5-3 ruststand. Ernst en Sascha 3x, Rob, Laura en Lydia 2x en Stef 1x scoorden de doelpunten voor het 4e.

IJsselvogels 5 had het in Oud-Beijerland makkelijke dan verwacht tegen Korbatjo 3 dat er niet aan te pas kwam. Pas na een 0-5 voorsprong kon Korbatjo voor de eerste keer de mand vinden en na 3-6 wist het 5e in één keer uit te lopen naar een 3-14 voorsprong waarna het laatste woord nog voor Korbatjo was, eindstand 4-14 met 5 doelpunten van Remon, 3 van Peter, 2 van Tom en 1 van Iris, Eline, Nikki en Dennis. Ook jullie doen het uitstekend met 4 punten uit 3 wedstrijden. Nagekomen bericht: Vorige week werd tegen Terda 2 uit Breda gespeeld waarvan op het veld nipt werd verloren. Ook nu zag het daar lange tijd naar uit. Terda 2 nam een 0-3 voorsprong die werd vastgehouden tot 4-7. Toen begon het 5e pas te korfballen en haalde via 1x Eline en 2x Tom op tot 7-7. De ingevallen Mike werd de held van de avond door uit een fraaie doorloopbal het winnende doelpunt voor zijn rekening te nemen, 8-7, klasse 5e! Zelfs nog een nagekomen bericht van zaterdag 8 nov. toen het 5e in Barendrecht van het harde Vitesse 7 verloor. Volgens de plaatselijke reporter was zelfs een gemene wedstrijd wat niet op het korfbalveld thuis hoort maar met een “thuisfluiter” kan je dat hebben. Ondanks 3 doelpunten van Remon en 1 van Peter, Nikki, Iris en Tom was de eerste nederlaag een feit. Ik denk dat jullie thuis wel erg graag van deze tegenstander willen winnen.

In Waddinxveen nam IJsselvogels 6 het op tegen Korbis 4. Een 6-1 achterstand deed het ergste vrezen maar het 6e herstelde zich wonderbaarlijk. Via Karin en 2x Denise haalde het op tot 6-4 en na 8-4 werd de ruststand op 9-7 bepaald. Alles was nog mogelijk, zeker toen invaller Marc de 12-12 scoorde, het werd 13-13, 14-14 en 15-15 …… helaas had Korbis 4 toch het laatste woord en bleven de punten met 16-15 in Waddinxveen, jammer, jullie hadden minimaal een punt verdiend. Denise scoorde 5x, Karin, Sylvester en Cornel 3x en Marc 1x. Een nagekomen bericht van vorige week: Tegenstander was het geroutineerde PKC 13 en dat bleek een vrij fysieke ploeg die het lichaamsgeweld niet schuwde en ik maar denken dat die “oudjes” nog voor hun plezier korfbalden, niet dus! Nog wel met 2-1 voorgestaan door doelpunten van Karin en Denise maar daarna naar een kamsloze 5-15 nederlaag gespeeld ondanks treffers van Wouter, Marc en Cornel.

Loop ik daar in Papendrecht in de sporthal om met E2, die daar net gespeeld had, te vertrekken zie ik daar ineens IJsselvogels G1 spelen. Dus even kijken en gelijk een doelpunt van Issam meegepikt die net 4-3 voor G1 scoorde tegen WION G3. Via 2 doelpunten van Paul en 1 van Ruud nam G1 een 3-0 voorsprong maar door 3 doelpunten van WION was de ruststand 3-3. In de 2e helft had G1 het op zijn heupen en dankzij 2 doelpunten van Nicolien en Issam en 1 van Mariëlle werd er keurig met 8-5 gewonnen en dat is voor jullie een ongekend hoge score, klasse! De andere wedstrijd was tegen het organiserende PKC G1. Dankzij Janita en Jeroen stond G1 in de rust met 2-0 voor. Na de rust scoorde Alex 3-0 en 4-0 waarna Nicolien de eindstand op 5-0 bepaalde waardoor jullie opnieuw een goede kans maken op de 100% taart. Ik kom hem graag weer uitreiken maar dan wel blijven winnen!

Na de ongelukkige nederlaag vorige week in Barendrecht was het even afwachten hoe IJsselvogels A1 vandaag zou presteren. Ik kwam bij 3-3 binnen en zag jullie uitlopen naar 6-3 en na 6-5 weer naar een 8-5 ruststand. Tegenstander ONDO A1 uit ’s Gravenzande had duidelijk langere spelers maar A1 zette het goed neer waardoor ze toch veel rebound hadden en als dan ook de schoten er lekker ingaan dan speel je een gewonnen wedstrijd al ging het zeker niet vanzelf. Na 13-9 wist ONDO A1, mede dankzij de scheidsrechter die de laatste 10 minuten de weg kwijt was maar verder goed floot, terug te komen tot 13-12 waarna uitblinker Stan met zijn 5e doelpunt de eindstand op 14-12 bepaalde. De overige doelpunten werden gescoord door Christiaan 4x (met enkele loepzuivere vrije ballen, kunnen ze in het 1e een voorbeeld aan nemen), Leon 3x en Anouk en Noël 1x. De dames scoren niet veel en worden daarom minder genoemd maar o wat werken de dames (Tamara, Else, Anouk en Linda) hard om de heren te laten scoren, klasse dames!!!! Koploper Vitesse A1 leed een ruime nederlaag tegen Avanti A1, waar jullie eerder van wonnen, zodat jullie met zijn vieren koploper zijn.

IJsselvogels A2 behaalde thuis zijn eerste overwinning door KOAG A2 uit Krimpen ad IJssel te verslaan en dat is juist een tegenstander waar jullie tot nu toe nooit van wonnen. Tot 4-4 ging het gelijk op maar daarna liep A2 uit naar 7-4 en 9-5 en speelde het een gewonnen wedstrijd. Via 4 doelpunten van Jeffrey, 3 van Wietze, 2 van Daan en Mike en 1 van Myrthe werd het 12-7 voor A2 dat in een zware maar leuke poule zit waar iedereen van elkaar kan winnen.

In Rhoon speelde IJsselvogels A3 uit tegen RWA A3. Dankzij 3 doelpunten van Mick en 2 van Manouk stond A3 in de rust keurig met 3-5 voor. Helaas maakten de wissels in de rust RWA A3 een stuk sterker en ondanks de 3-6 van Mick wisten ze de achterstand om te buigen in een 8-6 voorsprong. Joris maakte nog wel 8-7 maar RWA liep uit naar 10-7 waarna Mick, met zijn 5e doelpunt, de eindstand op 10-8 bepaalde. Gezien de uitslagen is dit een afdeling waar van alles mogelijk is dus blijf erin geloven dan zijn de punten de volgende keer voor jullie. Nagekomen bericht van vorige week: Thuis tegen Merwede A3 kwam IJsselvogels A3 goed uit de startblokken door een 3-0 voorsprong te nemen. Na 6-3 ging het allemaal wat moeizamer waardoor de tegenstander net voor de rust de 7-7 er in kon gooien. Na de rust was A3 de weg even kwaijt waarvan Merwede A3 goed profiteerde door uit te lopen naar een 7-11 voorsprong. Ondanks nog doelpunten van Maarten en Jodie kon de 9-12 nederlaag niet worden voorkomen. Leidster Lisanne noteerde 3 doelpunten van Jodie en 1 van Boas, Bas, Mick, Joris, Manouk en Maarten. Toch zit de eerste overwinning er aan te komen, let maar op !

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels B1 om 19.00 uur nog een avondwedstrijd tegen KOAG B1. Met gelegenheidscoach René langs de lijn kwam B1 eerst met 2-0 achter maar via Karlijn, Jelle en Dave werd de achterstand omgebogen in een 2-3 voorsprong. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en na 4-3 en 5-4 achter kwam B1 weer met 5-6 voor. Toen KOAG B1 echter een 8-6 voorsprong nam leek de strijd beslist. Niet voor B1 dat via Merel eerst 8-7 scoorde en even later in de allerlaatste seconde Karlijn zelfs nog de verdiende gelijkmaker, 8-8, zag scoren, knap teruggekomen B1! Jelle, welke Jelle (Stormbroek of Reichard)?, scoorde 3x, Karlijn 2x en Dave, Jesse en Merel 1x.

IJsselvogels B2 was vrij.

IJsselvogels C1 moest naar Papendrecht om tegen PKC C2 te spelen. Dat bleek een lange, stugge en fysieke tegenstander en daar heeft IJsselvogels altijd moeite mee. Als dan ook het scorend vermogen het een beetje laat afweten dan keer je na een 3-2 ruststand met een 6-5 nederlaag huiswaarts. Lars zette C1 nog wel op voorsprong, tot 2-2 (Remmert) en 3-3 (Lars) ging het gelijk op maar daarna liep PKC uit naar een 6-3 voorsprong. Hoewel Lars, met zijn 3e treffer, en Roos nog de achterstand verkleinden tot 6-5 lukte het niet meer nog een puntje uit het vuur te slepen, jammer.

IJsselvogels C2 liet thuis zien wel degelijk goed te kunnen korfballen. Als ze dat nu eens iedere week deden. Thuis werd met liefst 13-0 van Vriendenschaar C2 uit Bodegraven gewonnen dankzij 3 doelpunten van Patrick en Luc, 2 van Thirza en Casper en 1 van Amber, Annelie en Douwe zodat liefst 7 spelers scoorden en dat is een compliment waard. Ik denk dat de leidsters Denise en Karin nu wel tevreden waren. Nagekomen bericht van vorige week toen C2 thuis tegen Nieuwerkerk C2 speelde. Na een 1-5 achterstand leek C2 rijp voor de sloop. Gelukkig bleek C2 over veel veerkracht te beschikken al zag het daar in de rust (2-6 achter) nog niet naar uit. Thirza, Amber en Luc verkleinden de achterstand tot 5-6 en het was weer een echte wedstrijd. Nieuwerkerk scoorde 5-7 en dacht de wedstrijd te beslissen maar Patrick dacht daar anders over en scoorde 6-7. Groot was de vreugde toen Amber zelfs nog de gelijkmaker, 7-7, scoorde. Gezien jullie goede mentaliteit een verdiende beloning. Amber 3x, Luc 2x en Thirza en Patrick scoorden.

IJsselvogels C3 leed, na 2 overwinningen, de eerste nederlaag en dat nog wel thuis tegen Korbis C3. Na 1-0 door Clarissa bepaalde Korbis de ruststand op 1-2. In de 2e helft liep Korbis uit naar 1-4 waarna opnieuw Clarissa 2-4 scoorde. Helaas lukte het het tweede aanvalsvak opnieuw niet om te scoren waardoor Korbis kon uitlopen naar 2-6. Hierna was het opnieuw Clarissa die met 2 mooie schoten de eindstand op 4-6 bepaalde. Aan Clarissa lag het denk ik deze wedstrijd niet.

IJsselvogels C4 bond thuis de strijd aan tegen WION C2 uit Ommoord en dat bleek een lastige tegenstander die goed konden schieten. In de rust stond het 3-4 voor WION C2 ondanks 2 doelpunten van Lotte en 1 van Tom en leek alles nog mogelijk. Na 3-5 scoorde Lotte, met haar 3e doelpunt 4-5 waarna WION uitliep naar 4-7 en de strijd besliste. Tom, met zijn 2e doelpunt, bepaalde de eindstand op 5-7. Volgens coach Wouter speelde jullie, ondanks de nederlaag, een topwedstrijd en was het veldspel van jullie zelfs beter. Rens en Maurits speelden, volgens mij, hun eerste wedstrijd en volgens mij ging dat al aardig goed al is korfbal op latere leeftijd een lastige sport om te leren.

Tja ….. vrijdagavond stond de eerder uitgestelde wedstrijd IJsselvogels D1 – Gemini D1 op het programma. Op het veld werd het 16-0 dus dat er gewonnen zou worden lag wel in de lijn der verwachting maar met hoeveel was de vraag. Gelukkig had ik mijn telmachine meegenomen, na de 1e periode stond het al 9-0 met de aantekening dat de eerste 5 schoten allemaal raak waren, klasse! De 2e aanval scoorde 5x dus ruststand 14-0. In de 2e helft was er geen houden meer aan. Hoe de uitstekend leidende scheidsrechter Ernst Gemini ook probeerde te helpen, de eerste aanval scoorde nu liefst 10x en de tweede aanval gi9ng daar met 12 doelpunten (in 12½ minuut) nog eens overheen. Yana werd met 7 doelpunten topscoorster voor Cécile, Dano en Sijmen met 5, Lieneke, David en Evi met 4 en Kris met 2 doelpunten. Wat zal de MacDonald hierna lekker gesmaakt hebben. Ik hoop dat de volgende tegenstanders wat moeilijker zijn zodat jullie nog een beetje tegenstand krijgen.

IJsselvogels D2 speelde thuis tegen NIO D2 uit Schiebroek. Anna was op schot en zette D2 gelijk op een keurige 3-0 voorsprong. Deze werd uitgebouwd naar 8-0 voor NIO D2 de eer kon redden door 8-1 te scoren waarna D2 de eindstand op 10-1 bepaalde dankzij 4 doelpunten van Anna, 2 van Iris en Kirsten en 1 van Marije en Tobias. De dames waren met 9 van de 10 doelpunten goed op schot.

IJsselvogels D3 was vrij.

IJsselvogels E1 was vrij.

In Papendrecht speelde IJsselvogels E2 tegen PKC E2 en dat was weer eens zo’n onbekende tegenstander. Nadat PKC een stip had gemist kwam E2 steeds beter in de wedstrijd en via de tussenstanden 0-4 en 1-5 stond het in de rust al 1-9 met al 5 doelpunten van Willem. In de 2e helft ging DE2 goed door en via de tussenstanden 1-5 en 0-4 werd het 2-18 voor E2 waarbij de leiders André en mijn persoontje maar liefst 10 doelpunten van Willem noteerden, 4 van invalster Cécile en 2 van Benjamin en invalster Yana die voor de geblesseerde Dominique invielen, beterschap Dominique. Het korfschieten werd met 7-4 verloren ondanks 2 treffers van Benjamin en 1 van Willem en Cécile.

IJsselvogels E3 en E4 waren vrij.

Gelegenheidscoach Stefan zag IJsselvogels E5 nipt met 2-1 winnen van Nieuwerkerk E5. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd maar gelukkig wist Tim 2x voor E5 te scoren waardoor de punten in Moordrecht bleven. Ook het korfschieten werd gewonnen want dankzij doelpunten van de dames Nienke en Lienke werd het 2-0 voor E5 dat hiermee een dubbele overwinning boekte.

IJsselvogels E6 was vrij.

IJsselvogels F1 herstelde zich van de twee nederlagen die het eerder leed door nu met 14-4 van KCC F2 uit Capelle ad IJssel te winnen. In he begin liep het nog wat stroef maar naarmate de wedstrijd vorderde begon het steeds beter te lopen. De leidsters Manouk en Esther zagen Levi 5x, Esther 4x, Timo 3x en Eline 2x scoren. Ook het korfschieten ging goed en via 3x Esther en 1x Levi, Eline en Timo werd het 6-4 voor F1 plus dat jullie bij de thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 “Team van de week” waren hadden jullie een echte topdag denk ik. Nu dit goed spel vast zien te houden en wie weet ….

In Hendrik Ido Ambacht speelde IJsselvogels F2 voor de eerste keer een uitwedstrijd. DVS ’69 F1 was de tegenstander en die bleken aardig goed te zijn. Na 5-0 achter en met het inzetten van een superspeler begon F2 steeds beter te korfballen en dankzij 3 doelpunten van Mink werd de schade beperkt tot 5-3. Het korfschieten werd zelfs met 4-5 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Mink en 1 van David, Flo en Sahra. Zaterdag weer lekker thuis spelen, goed je best doen en misschien …..