Hoe vloog de bal – 23-01-2016

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 23 januari 2016).

Opnieuw een bijzonder spannende wedstrijd bij IJsselvogels 1 dat in Middelburg de uitwedstrijd tegen het hoger staande Swift 1 nipt met 17-18 wist te winnen dankzij een ontketende Kevin Berghout die er liefst 11 scoorde en een koelbloedige Marina van Dam die bij 17-17 vanaf de stip het winnende doelpunt scoorde. Het 2e moet zich na de 17-13 nederlaag tegen Swift 2 zorgen gaan maken evenals het 3e dat deel uit maakt van een bijzonder grote middengroep waarin de nr. 2 t/m nr. 7 wekelijks stuivertje wisselen. A1 deed tegen Excelsior goede zaken en is nu nog de enige “echte” concurrent van koploper HKV/Ons Eibernest A1. Van de 21 gespeelde wedstrijden werden er liefst 13 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er slechts 7 een nederlaag. Dacht Benjamin Slingerland uit E1 met 10 doelpunten topscoorder van de week te worden ging daar ’s avonds Kevin Berghout in het 1e met nog eens 11 doelpunten overheen. Ook de 7 doelpunten van Nina Bongers in E6 zijn zeker het vermelden waard. De grootste overwinning kwam op naam van E1 dat met 25-14 van Nieuwerkerk E1 won. De resultaten:

Swift-1-23-1-2016-23a-1024x617

IJsselvogels 1 speelde de zware uitwedstrijd in Zeeland tegen het thuis nog ongeslagen Swift 1, bij ons thuis werd het eerder dit seizoen een benauwd 22-22 gelijkspel. Na steeds achter te hebben gestaan kwam het 1e bij 7-8 voor het eerst op voorsprong om daarna uit te lopen naar 8-10 dankzij o.a. liefst 7 doelpunten van Kevin. Toch was de ruststand 11-10 voor Swift. Na de rust kwam Swift nog één keer voor, met 14-13, maar verder was het steeds IJsselvogels 1 dat een voorsprong wist te nemen en Swift steeds weer op gelijke hoogte zag komen. Bij 17-17 kreeg het 1e een strafworp mee die door Marina koelbloedig werd benut waardoor er nipt met 17-18 werd gewonnen. Trainer/coach Mark noteerde liefst 11 doelpunten van Kevin, 3 van Nathan, 2 van Marina en 1 van Leon en Manon. Door deze overwinning staan jullie nu gedeeld 3e met 3 punten achterstand op de beide koplopers. A.s. Zaterdag spelen jullie om 17.15 uur in Ommoord de uitwedstrijd tegen WION 1 waarvan thuis met 24-21 werd gewonnen. IJsselvogels 2 speelt voor en IJsselvogels 3 na jullie, dus supporters ……

Swift-2-23-1-2016-24a

Ook IJsselvogels 2 speelde in Zeeland, daar was Swift 2 de tegenstander. Thuis werd hier met 14-14 gelijk tegen gespeeld en aangezien het 2e de punten hard nodig heeft in strijd tegen de degradatie is ieder punt(je) welkom. Na 1-2 voor kwam het 2e met 6-3 achter waarna Swift uitliep naar 10-6 maar voor de rust was de achterstand al weer teruggebracht tot 10-9. Na de rust zorgden Coen en Jary zelfs voor een 10-11 voorsprong, na nog met 10-6 te hebben achter gestaan, maar helaas was dit van korte duur. Swift nam het heft in handen en nadat Lieke na 14-12 nog 14-13 scoorde was het over en uit en liep Swift uit naar een 17-13 eindstand. De doelpunten werden deze wedstrijd gescoord door Coen 4x, Jary 3x, Eva en Peter 2x en Lieke en Pieter 1x. A.s. Zaterdag wacht de belangrijke wedstrijd uit tegen hekkensluiter WION 2, dat zijn dure punten in de strijd om de onderste plaatsen, succes!

Swift-2-23-1-2016-20a

IJsselvogels 3 bewees zichzelf een slechte dienst door in Sliedrecht met 24-15 te verliezen van Merwede 3 waarvan thuis ook al met 14-19 werd verloren. Blijkbaar een tegenstander die jullie niet zo goed ligt. Na met 2-4 te hebben voor gestaan bleef het tot 7-6 gelijk opgaan waarna Merwede vlak voor de rust uitliep naar een 12-8 ruststand. Dit verschil bleef in de 2e helft tot 18-14 gehandhaafd waarna Merwede uitliep naar een duidelijke 24-15 eindstand. Jullie staan nog gedeeld 3e maar de voorsprong op de nrs. 5 t/m 7 is maar 1 punt. Ook voor jullie worden het spannende wedstrijden in de race om handhaving. Tegen Merwede maakte Dirk er 5, Ernst, Pieter en Anne er 2 en Heidi, Pascal, Louise en Bas er 1. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen WION 3 dat evenveel punten heeft als jullie, thuis werd het destijds 18-18.

In Schiedam speelde IJsselvogels 4 met 13-13 gelijk tegen hekkensluiter Nexus 2 waarvan thuis nog met 17-10 werd gewonnen. Helaas nog geen wedstrijdverslag ontvangen. Volgens mij hebben jullie zaterdag thuis nog wat goed te maken tegen Vriendenschaar 4 gezien de 19-7 uitnederlaag, succes!

Ook IJsselvogels 5 had thuis tegen Merwede 9 nog wat goed te maken. Uit werd dan wel met 7-11 gewonnen maar de manier waarop was niet leuk. Ook nu probeerde het geroutineerde Merwede het jonge IJsselvogels uit haar spel te halen maar gelukkig hield het 5e het hoofd koel en liet het zich niet provoceren en als je dan ook nog eens met 18-13 wint dan mag je tevreden zijn. In het begin ging het lang gelijk op, 3-1 voor, 6-8 achter en na 9-9 was het Remon die met 2 treffers de ruststand op 11-9 bepaalde. Na de rust scoorde eerst Merwede 11-10 waarna een sterke fase van het 5e zorgde voor een ruime 15-10 voorsprong die niet meer echt in gevaar kwam gezien de uiteindelijke 18-13 eindstand. Remon was deze wedstrijd op schot en scoorde 8x, Nikki, Tom en Dennis 2x en Marit, Roos, Peter en Mike 1x. Van vorige week ontving ik nog een nagekomen verslag van de wedstrijd uit tegen RWA 6 die met 2-13 werd gewonnen. Remon en Mike 3x, Tom en Nikki 2x en Marit, Peter en Dennis namen daar de productie voor hun rekening.

IJsselvogels G1 kwam afgelopen zaterdag zelfs twee keer binnen de lijnen. Eerst moest worden aangetreden tegen koploper WION G2 en dat werd een heel leuke wedstrijd. Paul zorgde voor de 1-0 waarna Nicolien haar doelpuntje meepikte en 2-0 scoorde. Een mooie doorloopbal van Paul zette G1 zelfs op een 3-0 voorsprong en nadat WION een keer tegen had gescoord, 3-1, was het Janita die eveneens uit een heel mooie doorloopbal 4-1 scoorde hetgeen ook de eindstand werd. Jullie speelden heel goed samen en verdedigend werden heel weinig kansen weggegeven, klasse! De tweede wedstrijd was tegen Merwede/GKV G2 en die hadden net daarvoor met 5-4 van Vriendenschaar G1 verloren. In de 1e helft vielen de doelpunten als rijpe appels. Merwede/GKV schoot met scherp en bijna iedere kans was een doelpunt waardoor het al snel 0-2 stond. Gelukkig was ook René deze wedstrijd erg zuiver en scoorde hij 1-2 waarna Merwede/GKV 1-3 scoorde. IJsselvogels G1 liet zich niet van de wijs brengen en onder aanvoering van Issam en René zat er veel snelheid in de aanval. Nicolien scoorde 2-3 waarna René het op zijn heupen kreeg en achter elkaar 3-3, 4-3 en zelfs 5-3 scoorde en dat allemaal in de 1e helft. In de 2e helft kregen beide partijen nog wel kansen maar er veranderde niets meer op het scorebord zodat ook deze wedstrijd keurig werd gewonnen. Met 2 mooie overwinningen kunnen jullie terugkijken op een geslaagde korfbaldag in onze eigen Zuidplas!

G1

Van trainer/coach Marco ontving ik het volgende wedstrijdverslag over de in Delft gespeelde wedstrijd Excelsior A1 – IJsselvogels A1: Waarom een slechte wedstrijd toch spannend kan zijn? Voorafgaande aan de wedstrijd was al duidelijk dat de verliezer van de wedstrijd, ook de verliezer in de titelstrijd zou zijn. Bij Excelsior zijn enkele dames (langdurig)geblesseerd en dat zou in het voordeel van de A1 moeten gaan uitpakken. Dat het helemaal anders ging lopen in Delft dan in de thuiswedstrijd (19-18), daar had niemand rekening mee gehouden. De beide 1e aanvalsvakken werden volledig aan banden gelegd, waarbij eerlijk gezegd moet worden dat Excelsior de betere kansen had in de 1e helft, en resulteerde in een 1-1 stand na 16 minuten! Na deze gelijkmaker van Tamara nam Excelsior een 3-1 voorsprong , maar door goed verdedigen van Else, Myrthe, Noël en Christiaan kon de aanval met enig geluk de 3-2 (Mike) en 3-3 (Stan) maken, maar er was nog niet gewisseld of de 4-3 stond op het bord. Dat Noël vlak voor de rust de 4-4 erin prikte was mooi meegenomen en belangrijk voor de start voor de 2e helft. In de rust werd er 1 ding duidelijk, hoe slecht het ook was, dit gaan wij niet weggeven en gaan uitstralen dat wij voor het kampioenschap willen gaan. De 4-5 van Linda na de rust was bevrijdend, maar daarna was het stuivertje wisselen (5-5, 5-6, 6-6, 7-6, 7-7, 8-7) en toen kon Excelsior het strakke verdedigen niet meer volhouden. Via Christiaan, Stan, Tamara en wederom Christiaan stond het ineens 8-11 en hield de A1 deze voorsprong heel volwassen vol tot het eindsignaal (9-11). De meegereisde supporters hebben een hele slechte wedstrijd gezien, maar doordat er grote belangen op het spel stonden, was dit een hele spannende wedstrijd voor spelers en coaches. Met nog 5 wedstrijden te gaan en een lastige uitwedstrijd voor de boeg bij Futura A1, is de A1 klaar voor de titelstrijd met HKV/Ons Eibernest. Christiaan 3x, Tamara, Stan en Mike 2x, Linda en Noël 1x maakte de doelpunten.

In Almkerk behaalde IJsselvogels A2 een benauwde 10-11 overwinning op ACKC A1 na thuis ook al nipt met 13-12 te hebben gewonnen. Helaas (nog) geen wedstrijdverslag ontvangen.

IJsselvogels A3 was vrij.

Ditmaal eens geen wedstrijdverslag van IJsselvogels B1 achter op het scoreformulier. Na 1-0 achter bogen 3 doelpunten van Sam M. en 1 van Roos en Jelle de achterstand om in een 1-5 voorsprong uit tegen Nieuwerkerk B2 dat daarna de ruststand op 2-5 bepaalde. Liet B1 zich in slaap sussen of bood Nieuwerkerk B2 gewoon goed tegenstand? Feit was dat ze op gelijke hoogte, 5-5, wisten te komen en hoewel Roos daarna 5-6 scoorde wist Nieuwerkerk niet van opgeven. Na 6-6 was het opnieuw Sam M. die 6-7 en 6-8 scoorde maar opnieuw kwam Nieuwerkerk op gelijke hoogte, 8-8. Wie anders dan Sam Meijer scoorde uiteindelijk het winnende doelpunt, 8-9. Coach Stef noteerde 6 doelpunten van Sam, 2 van Roos en 1 van Jelle.

In Ommoord moest IJsselvogels B2 het opnemen tegen WION B1 waarvan thuis nipt met 7-8 werd verloren, wat zou het nu worden? Na 1-0 achter scoorde Luc 1-1 maar daarna was het over en sluiten getuige de 7-1 rust- en de 12-2 eindstand. Na 11-1 lukte het alleen Luc om nog een keer te scoren. Is WION B1 zo goed geworden of liep het niet zo goed bij jullie? Snel vergeten maar!

IJsselvogels B3 had een uitstekend weekend. Zelf won het na een 4-1 ruststand met 7-2 van NIO B1 uit Schiebroek terwijl koploper Springfield B2 onverwachts met 9-6 onderuit ging tegen hekkensluiter Reeuwijk B2. De coaches Wouter en Bas zagen Edo 3x, Remon 2x en Lisa en Sanne 1x scoren.

In De Lier speelde IJsselvogels C1 de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Valto C1. Helaas kan ik geen wedstrijdverslag vinden maar van de plaatselijke verslaggeefster Iris hoorde ik dat Loisanne en Remmert beiden 2x en Dano 1x scoorde waardoor er met 3-5 werd gewonnen en dat zijn dure punten in de strijd om de onderste plaatsen waarvan Korbis C1 verraste met een gelijkspel tegen titelfavoriet Fortuna C1 in Delft.

Thuis zag ik een groot gedeelte van de wedstrijd IJsselvogels C2 – DSO C3. Ondanks dat jullie veel sterker waren was de ruststand pas 1-0 terwijl jullie toch genoeg kansen kregen om te scoren. In de 2e helft duurde het nog even eer DSO vanaf de stip op gelijke hoogte kwam, 1-1, eindelijk wisselen want bij C2 wisselen ze pas om de 2 doelpunten. De eerste verdediging bestaande uit Angela, Andrea, Kris en invaller Joran verdient dan ook een compliment omdat ze het zo lang dicht hielden! Na de wissel was het invalster Cécile die 2-1 en de voor Joran ingevallen Tim die 3-1 scoorde. Anna maakte aan alle onzekerheid een einde door met haar tweede doelpunt 4-1 te scoren. Dat DSO daarna, opnieuw vanaf de stip, de eindstand op 4-2 bepaalde maakte niet meer uit. Zaterdag spelen jullie de topper uit tegen Gemini C1 in Gouda, bij winst naderen jullie tot op 1 punt dus ….. doe je best!

IJsselvogels D1 was vrij.

IJsselvogels D2 liet zich thuis lelijk verrassen tegen het nog puntloze KCC/SO Natural D2. Na 0-1 achter was het Tim die 1-1 scoorde maar daarna hebben jullie steeds achter de feiten aangelopen. Na een 2-4 ruststand werd het gelijk na rust 2-6 en dat gat bleef tot het eind op het scorebord staan getuige de 5-9 eindstand. Isa 2x en Tim, Wesley en Marijn 1x scoorden deze wedstrijd de doelpunten. Snel vergeten deze wedstrijd en op naar de volgende want jullie hebben al diverse keren laten zien dat jullie veel beter kunnen.

D2

Wat had IJsselvogels D3? Thuis werd met niet minder dan 12-2 van Maassluis D3 gewonnen, oké, er deden die wedstrijd wel enkele spelers van E1 mee maar hebben die dan zo een grote invloed ….., blijkbaar wel want nu werd er uit met 9-5 verloren ondanks 2 doelpunten van Nils en 1 van Cars, Amber en Rosa. Helaas geen wedstrijdverslag aanwezig dus laat ik het hierbij.

IJsselvogels E1 blijft een verhaal apart (zie ook het wedstrijdverslag van coach André op onze site). Wie de eerste 10 minuten heeft gezien moet genoten hebben, of je nu supporter van IJsselvogels, van Nieuwerkerk of gewoon belangstellende was, wat een tempo en wat een zuiverheid en wat een genot om naar te kijken. Hierdoor stond het na 10 minuten al 9-2 voor E1, wedstrijd gespeeld. Daarna de complimenten aan Nieuwerkerk E1 dat zich uitstekend terug vocht in de wedstrijd en niet van opgeven wilde weten. De tweede periode was nog met 3-2 voor ons maar de derde periode was voor Nieuwerkerk met 5-6 en volgens mij is dit de eerste keer in dit seizoen (zowel veld als zaal) dat jullie een periode hebben verloren. Gelukkig hield E1, onder leiding van de altijd duidelijk aanwezige coach André, het hoofd koel door de laatste periode weer met 8-4 te winnen waardoor er een 25-14 eindstand op het scorebord kwam te staan en dat zijn in 40 minuten toch mooi 39 doelpunten. Benjamin scoorde liefst 10x, Willem 7x, Jesca 5x en Dominique 3x. Het korfschieten werd met 7-5 gewonnen via 3 doelpunten van Dominique (100%), 2 van Benjamin en 1 van Jesca en Willem. Zaterdag staat thuis om 11.00 uur de topper tegen KOAG E1 op het programma dat maar 2 punten minder heeft dus, hebben jullie zaterdag tijd, kom eens kijken bij E1.

IJsselvogels E2 was vrij.

IJsselvogels E3 wisselt uitstekende wedstrijden, zoals vorige week thuis tegen koploper Nieuwerkerk E4, af met duidelijk mindere wedstrijden, zoals afgelopen zaterdag tegen het laaggeplaatste Reeuwijk E1. Thuis werd nipt met 2-1 van deze tegenstander gewonnen dus dat het geen makkie zou worden stond al vast. E3 kwam niet echt in de wedstrijd door matig overspelen en doordat de 4 meisjes van Reeuwijk E1 goed van afstand konden schieten was een 7-3 nederlaag het gevolg ondanks doelpunten van Storm, Suus en Lotte. Het korfschieten werd met 3-5 gewonnen met 2 doelpunten van Storm en Rianne en 1 van Suus. Op het wedstrijdformulier stond bij het korfschieten 5-3 voor Reeuwijk E1?!

IJsselvogels E4 was vrij.

Van leidster Myrthe ontving het volgende verslag: IJsselvogels E5 mocht vandaag een beetje uitslapen! Om 11 uur mochten zij het opnemen tegen Vriendenschaar E6. Helaas betekende dat uitslapen niet dat we minder stonden te dromen. De eerste 10 minuten moesten we even op gang komen en gingen we mee in het langzame tempo van Vriendenschaar. Gelukkig konden we onszelf herpakken en begonnen we te scoren en de ballen ertussenuit te pakken. We gunden Vriendenschaar amper kansen en dat werd ook duidelijk in de uitslag. Ook bij het korfschieten leek bijna alles er wel in te gaan. Helaas heb ik geen doelpuntenmakers ontvangen maar misschien zit het scoreverloop nog in de map. Ik weet wel dat zowel de wedstrijd met 8-1 als het korfschieten met 8-1 werd gewonnen en vooral het laatste vind ik heel knap.

En wat dacht je van IJsselvogels E6. Komen ze in de rust naar mij toe, omdat ik de wedstrijd naast hun aan het fluiten was, om te zeggen dat ze met 0-3 achter stonden. De derde periode was er één vol doelpunten want dankzij 3 doelpunten van Nina en 1 van Justin stond het ineens 4-4 met nog één periode te gaan. Eureka E1 scoorde 4-5 maar daarna was het Nina die, dankzij goed samenspel met de anderen, nog 4 doelpunten weet te scoren waardoor er na een 0-3 ruststand toch nog met 8-5 wordt gewonnen, klasse E6, zie je nu wel dat jullie het wel kunnen. De leidsters Aniek en Linda waren dik tevreden met het vertoonde spel. Ook het korfschieten werd gewonnen want dankzij doelpunten van Nina, Justin en Sem werd het 3-0 voor E6 dat al is opgeklommen naar de 4e plaats, ga zo door!

IJsselvogels F1 had de pech dat zowel Sahra als Timo niet konden spelen vanwege ziekte en als dan ook nog eens het sterke Maassluis F1 (3 jongens en maar 1 meisje) de tegenstander is dan weet je dat het een zware wedstrijd gaat worden. Gelukkig wilde Sven invallen waardoor F1 toch compleet was. Er werd met niet minder dan 4-28 verloren ondanks 3 doelpunten van Luna en 1 van Tiddo en ook het korfschieten werd met 3-6 verloren met 2 doelpunten van Flo en 1 van Luna. Snel vergeten want zaterdag komt PKC F2 op bezoek in de Zuidplas en die ongeveer gelijkwaardig aan jullie dus heel goed je best doen en denk aan de slagroomtaart die ik beloofd heb als jullie een keer winnen!