Hoe vloog de bal – 23 april 2016

Hoe vloog de bal …… (t/m 23-04-2016).

Met het eind van de veldcompetitie in zicht begint het voor een aantal teams erg spannend te worden. Voor alle teams zijn er nog 3 competitierondes te gaan waarvan die op zaterdag 7 mei wel eens een heel verrassende kan worden omdat deze nog in de vakantie valt en veel teams met invallers zullen spelen. Zowel het 2e, 3e als het 4e deden uitstekende zaken door hun wedstrijd te winnen, iets wat het 1e helaas naliet waardoor ze nog niet helemaal veilig zijn. Ook A1 leed een dure nederlaag en zal nog enkele punten moeten halen om zich veilig te spelen. Van de 24 wedstrijden werden er 13 gewonnen en 11 verloren. De grootste overwinning kwam, verrassend, op naam van het 3e dat thuis met niet minder dan 25-8 won van Swift 3 uit Middelburg. Topscoorder van de week werd Benjamin Slingerland die als invaller in D4 liefst 7x scoorde of had iemand uit het 3e er meer? De resultaten:

Van een aantal teams heb ik helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het is jullie eigen verantwoording of er een stukje in “Hoe vloog de bal …..” komt. Even een mailtje met het scoreverloop en/of een wedstrijdverslagje sturen naar s.slingerland@planet.nl en het stukje wordt geplaatst, kleine moeite, groot plezier! Het weekend van zaterdag 7 mei ben ik op vakantie, “Hoe vloog de bal …..” wordt dan geschreven door Matthijs Alderliesten. Graag de mails van de wedstrijdverslagen e.d. sturen naar matthijs.alderliesten@planet.nl.

IJsselvogels 1 had zich in Hendrik Ido Ambacht veilig kunnen spelen als het had afgerekend met het laaggeplaatste DVS ’69 1. Na 1-0 voor DVS duurde het tot de 15e minuut eer Kevin de 1-1 scoorde en na een 3-1 achterstand waren het opnieuw Kevin en Victor die de ruststand op 3-3 (!) bepaalden. Ook in de 2e helft geen enkele keer op voorsprong kunnen komen. Na 7-5 achter waren het Jeanine en Kevin die binnen 1 minuut voor 7-7 zorgden. Na 9-9 liep DVS uit naar een 11-9 voorsprong hetgeen ook de eindstand werd waarbij opviel dat de dames van DVS liefst 10 van de 11 doelpunten scoorden. Kevin 5x en Victor, Leon, Jeanine en Nathan 1x scoorden de doelpunten voor het 1e dat nu nog 4 punten voorsprong heeft op de degradatiezone met nog 3 wedstrijden te spelen. Deze wedstrijd ontbraken Karen en Hans die de dag ervoor in het huwelijksbootje waren gestapt, alsnog gefeliciteerd!

Afgelopen zaterdag stond in de Overgangsklasse de topper Tempo 1 – Nieuwerkerk 1 op het programma die door onze buren met 11-19 werd gewonnen. Aan het eind van de wedstrijd stonden er 5 spelers op het veld met een IJsselvogels verleden. Bij Tempo waren dit Edwin v.d. Weijde en de in de 2e helft ingevallen Yoran Marck en bij Nieuwerkerk Eunice Havenaar-Punt, François Ugen en natuurlijk Jasper Marck.

In Dordrecht nam IJsselvogels 2 het op tegen gedeeld koploper Oranje Wit 3 dat eerder dit seizoen in Moordrecht met 4-10 te sterk bleek. Helaas heb ik alleen een kort mailtje van Coen ontvangen waarin stond dat het 2e sterk verdedigde en Oranje Wit de fouten liet maken die door het 2e vakkundig werden afgestraft. Na een 3-6 ruststand werd het direct na de rust 3-7 en deze voorsprong heel de tijd vast kunnen houden om uiteindelijk met 12-14 te zegevieren, bijzonder knap 2e! De doelpuntenmakers moet ik jullie helaas schuldig blijven, jammer!

IJsselvogels 3 speelde alle frustratie van de laatste weken van zich af door thuis met niet minder dan 25-8 van Swift 3 uit Middelburg te winnen, uit werd het nog 15-16 (ook winst) .Dankzij deze fraaie overwinning hebben jullie de laatste plaats overgedaan aan Oranje Wit 4 en hebben jullie de nrs. 5 en 6 in het vizier. Helaas heb ik verder geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen terwijl ik denk dat daar best wel eens de topscoorder van de week bij zou kunnen zitten.

Ook bij de wedstrijd IJsselvogels 4 – KCC / SO Natural 6 stond veel op het spel. Het 4e heeft de punten hard nodig om van de onderste plaatsen weg te komen. Ik heb een groot deel van de 1e helft gezien en zag een zuiver schietende Rob Reijm een groot deel van de productie voor zijn rekening nemen. Na 7-8 in de uitwedstrijd werd net nu, opnieuw nipt, 11-10 voor het 4e waardoor ze van plaats wisselden met de tegenstander en voorlopig veilig 5e staan maar jullie zijn er nog niet. Na een gelijk opgaand begin liep het 4e van 2-2 uit naar 5-2 dankzij 2 doelpunten van Rob en 1 van Wilco. Helaas kwam KCC weer op gelijke hoogte, 5-5, waarna Alex en Wilco de ruststand op 7-5 bepaalden. Na de rust was het opnieuw Rob die met 2 doelpunten het 4e op een riante 9-5 voorsprong zette. Opnieuw kroop KCC dichterbij tot 9-8, gelukkig kon het 4e deze voorsprong vasthouden. Rob scoorde 6x, Wilco 3x en Laura en Alex 1x.

IJsselvogels 5 had het thuis moeilijk tegen koploper NIO 3 uit Schiebroek dat met nog 2 andere teams ongeslagen aan de leiding gaat. Het 5e had deze wedstrijd zelfs een coach n.l. Kirsten Plooster en daar was het 5e heel blij mee, bedankt! Na een 0-3 achterstand kwam het 5e via Mike en Dennis terug tot 2-4 waarna NIO, ondanks nog een doelpunt van invalster Linda, uitliep naar een 3-8 ruststand. Na de rust lukte het niet dichterbij te komen hoewel er kansen genoeg waren om te scoren. Bij het laatste fluitsignaal stond er een 5-14 eindstand op het scorebord. Mike en Dennis scoorden 2x en invalster Linda 1x. Scheidsrechter Marijn moest na het 4e ook nog het 5e fluiten en dat is toch mooi 140 minuten fluiten achter elkaar, waarvoor hulde!

IJsselvogels G1 kwam deze zaterdag zelfs 2x binnen de lijnen. De wedstrijd tegen Vriendenschaar G1 uit Bodegraven vond geen doorgang vanwege een tekort aan spelers bij de tegenstander. Hiervoor in de plaats werd een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Dijkvogels G2 waar tegen met 1-1 gelijk werd gespeld met een doelpunt van Jeroen. Het was een leuke wedstrijd. De wedstrijd die wel meetelde voor de competitie was tegen WION G2 uit Ommoord. In de 1e helft wilde het maar niet lukken en nam WION G2 een 2-0 voorsprong. Na de wissel kreeg Paul het op zijn heupen. Hij scoorde eerst 2-1 waarna hij, onder toeziend oog van zijn vader, ook de 2-2 scoorde hetgeen Paul zijn 100ste doelpunt was voor IJsselvogels G1 en dat was natuurlijk een traktatie waard. Dankzij goed aangeven van zijn vakgenoten scoorde Paul hierna ook nog de 2-3 en 2-4 waarna WION de eindstand op 3-4 bepaalde maar o, wat waren die laatste minuten spannend.

Hierbij het verslag van IJsselvogels A1 tegen KCC A2: Als je vooraf bedenkt dat KCC A2 de laatste 3 wedstrijden heeft verloren, dan denk je bij jezelf….het zal toch niet? Met een zeer goed fluitende leidsman begon de wedstrijd rommelig, veel balverlies aan beide kanten, waarbij de 0-1 van Christiaan uit een vrije bal de gewenste start gaf. Direct na de 1-1 scoorde Stan de 1-2, maar toen stokte de 1e aanval en werd vastgezet waarbij er toch veel “open” kansen kwamen. De 5-2 achterstand werd door Stan en Noël net voor rust terug gebracht naar 5-4. Direct na rust de 5-5 door Noël, deze werd gevolgd door 2 snelle goals van KCC. Christiaan en Noël maakte dit goed 7-7. Dat het op details werd beslist was de gehele wedstrijd al duidelijk. Na de 7-7 werd er om & om gescoord waarbij de A1 steeds gelijk maakte met goals van Mike en Noël. Op 9-9 denk je dat het eindelijk mee zit, scoort KCC uit een moeilijk hoek de 10-9 en dit bleek tevens de winnende te zijn, want in de resterende tijd kon de A1 dit niet meer goedmaken. De A1 kon slechts naar zichzelf kijken dat het geen punt(en) mee nam uit Capelle. Te veel kansen gemist waardoor KCC in de wedstrijd kon blijven. Verdedigend staat het prima maar we moeten de kansen omzetten in goals om het ons niet onnodig moeilijk te maken. De goals kwamen van Noël 4x, Stan 2x, Christiaan 2x en Mike 1x. (Van Marco).

IJsselvogels A2 leverde in Waddinxveen een prestatie van formaat door met 8-9 van koploper Korbis A1 te winnen. Thuis werd eerder dit seizoen nog met 12-23 van Korbis A1 verloren. In het begin liep Korbis gelijk uit naar een 3-0 voorsprong en bouwde deze uit naar 6-2 waarna Daan de ruststand op 6-3 bepaalde. Na de rust kroop A2 langzaam maar zeker dichterbij om er aan het eind zelfs overheen te gaan, klasse A2! Volgens plaatselijke verslaggever Wietze scoorde Daan 3x, Jeffrey en invaller Wietze 2x en Jesse 1x terwijl hij 1 doelpunt niet wist. Dat zijn 2 uitstekende wedstrijden achter elkaar.

IJsselvogels A3 speelt nu een klasse hoger en als dan Wietze moet worden afgestaan aan A2 dan scheelt dat meer dan die bekende slok op een borrel. Korbis A2 bleek duidelijk een maatje te groot en vertrok met een 2-17 overwinning. Frank scoorde de 1-6 en Mick de 2-9 waarna de rust bij een 2-10 stand aanbrak. Na de rust werd er helaas niet meer gescoord door A2 waardoor er een 2-17 stand op het scorebord kwam te staan. Probeer met zijn allen te trainen en wie weet …..

Net als A2 speelde ook IJsselvogels B1 in Waddinxveen. Onze B1 was duidelijk de betere ploeg maar verzuimde op belangrijke momenten door te drukken waardoor Korbis B1 bij kon blijven. Via Esmee en Sam Kl. werd het 0-2 waarna Sam M. 2x en Noortje de ruststand op 2-5 bepaalden. Na de rust scoorde Sam M. gelijk 2-6 en leek de wedstrijd beslist. Tot 5-9 en 7-10 was er nog geen vuiltje aan de lucht maar toen kreeg B1 bijna de rekening gepresenteerd van het matige spel en zag het Korbis B1 naderen tot 9-10 hetgeen gelukkig ook de eindstand werd. Volgende wedstrijd een tandje bijschakelen dan hoeven jullie voor niemand bang te zijn. Sam M. 4x (speelde een uitstekende wedstrijd), Noortje 3x en Esmee, Sam Kl. en Jelle 1x scoorden de doelpunten waardoor B1 alleen aan de leiding gaat. Voor de kwartfinale van de beker heeft B1 geloot tegen “buur” Nieuwerkerk B1 dat in de Hoofdklasse in de middenmoot staat, een loodzware tegenstander dus, speeldatum is dinsdag 3 mei bij ons thuis!

Van de wedstrijd GKV / Enomics B3 – IJsselvogels B2 kreeg ik een verslag van speler Remon: De B2 moest deze week tegen GKV waar ze de wedstrijd met 6 personen moesten beginnen omdat een auto te laat arriveerde. Toen Amber in het veld kwam werd er gelijk gescoord. Maar IJsselvogels kon de voorsprong niet vasthouden en GKV kwam met 4-1 voor. IJsselvogels kwam toch goed terug tot 4-3. Even later werd het 6-6 door 2 goede afstandsschoten van Douwe. Het liep gelijk op tot 10-9. Toen scoorde de tegenstander met nog anderhalve minuut op de klok wist IJsselvogels niet terug te komen in de wedstrijd en eindigde het met 11-9. Volgende keer pakken we die 2 punten! De doelpunten werden gescoord door Thomas 3x, Amber en Douwe 2x en Luc en Remon 1x.

Vol goede moed speelde IJsselvogels B3 vandaag uit in Capelle aan den IJssel. Met de afwezigheid van Sanne en Marije kwam de B3 zowel een heer als een dame te kort. Met wat gepuzzel, waarvoor dank aan Elly, konden Tom en Lotte uit de C2 met ons mee. Tijdens de training van vrijdag bleken leden last te hebben van blessures. Wetende dat wij zouden vertrekken met precies genoeg spelers hielden wij ons hart vast. Eenmaal aangekomen bleken de shirts niet mee te zijn. Gelukkig is Capelle aan den IJssel niet zo ver en was één van de vaders bereid snel heen en weer te rijden, al heeft de B3 wel in eigen huis-tuin-en-keuken-shirts moeten beginnen aan de wedstrijd. Na een zeer rommelige start waar vooral de strijdlust miste wist Edo de stand op 0-1 te zetten. Helaas antwoordde KCC met zowel de 1-1 als de 2-1. Maar gelukkig was daar Kim die de ruststand om 2-2 wist te zetten. Tijdens de rust (en ook tijdens de eerste helft) hebben Bas en Wouter aangegeven dat er echt volledig om die bal gestreden moet gaan worden, zowel aanvallend als verdedigend. Ook mocht het speltempo echt omhoog. In de tweede helft scoorde Edo en Sylvia de 2-3 en 2-4, geweldig. Na een tijdje scoorde KCC de 3-4. Daar was het moment, Tom aan de STIP. De bal vloog er overheen maar kreeg direct daarna nog een kans. Wouter maakte contact met hem, sprak hem toe, Tom maakte zijn STIP goed en zette de stand op 3-5. Vlak voor het einde kwam KCC nog met de 4-5, hetgeen ook de eindstand werd. IJsselvogels mag echt nog veel meer voor de bal strijden maar heeft ook zeker haar best gedaan. Pas thuis realiseerde Wouter en Bas dat KCC één van de twee teams zijn die na de zaal van vierde naar vijfde klasse zijn gedegradeerd. En dan zo’n wedstrijd neerzetten: iets om trots op te zijn.

GKV / Enomics C1 – IJsselvogels C1     9-5

IJsselvogels C2 moest het thuis opnemen tegen koploper PKC / SWKGroep C5 en dat bleek een team met allemaal meisjes te zijn. De dames van PKC die als jongen speelde bleken niet voor de poes en onze jongens hadden hier duidelijk moeite mee. In de 1e helft lukte het alleen Lotte een keer te scoren waardoor C2 met een 1-0 voorsprong de rust in ging. Na de rust scoorde PKC de gelijkmaker en vlak voor het einde helaas ook het winnende doelpunt, eindstand 1-2. Ik mis(te) bij jullie een portie gezonde agressiviteit, de wil om de bal te pakken en de wil om beter te zijn dan je tegenstander. Jullie hebben nu de nrs. 1 t/m 3 gehad, er staan nog 2 leuke wedstrijden op het programma, succes! Andrea wensen we beterschap en hopen haar snel weer te zien spelen, ze was er wel om C2 te steunen.

IJsselvogels D1 speelde de uitwedstrijd tegen DeetosSnel D1. Beide ploegen zijn gepromoveerd uit de 1e klasse naar de gewenningspoule (vergelijkbaar met de overgangsklasse). Yana en Evi konden er deze zaterdag niet bij zijn en werden vervangen door Anne en Kirsten uit de D2. IJsselvogels D1 moest al om half 9 vertrekken (de kantine was nog dicht). Na het inschieten was D1 klaar om de tweede overwinning op rij te behalen, maar D1 begon slap, de eerste aanval van Deetos was direct een doelpunt. Cecile bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte. Door onzorgvuldig afronden van Deetos en 2 mooie afstandsschoten van Sander kwam de D1 met 1-3 voor. De ploeg van IJsselvogels was een stuk langer dan Deetos, waardoor er langere aanvallen gespeeld konden worden. Dit resulteerde in een 6-2 ruststand. De tweede helft was zeer matig aan beide kanten (misschien door de koude handjes).. gelukkig hield het vak van Cecile, Anne, Tim en Joran het verdedigend goed op slot(de laatste 15 minuten!!) Eindstand 3-8. Coach Kevin zag uiteindelijk Sijmen 3x, Sander en Joran 2x en, Cecile 1x scoren.

IJsselvogels D2 moest helemaal naar Middelharnis om tegen het lager op de ranglijst staande Good Luck D1 te spelen. Dat de stand op de ranglijst niet helemaal een maatstaf is bewees deze wedstrijd. Na een 2-0 achterstand scoorde Anna haar eerste doelpunt in D2 waarna Good Luck de ruststand op 3-1 bepaalde. De eerste verdediging had het moeilijk en zag de tegenstander uitlopen naar een 7-1 voorsprong hetgeen ook de eindstand werd. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

Het jonge IJsselvogels D3 zorgde voor een positieve verrassing. Zij speelden thuis tegen NIO D1 uit Schiebroek. Na 0-1 achter scoorde Dominique vanaf de stip 1-1 waarna Willem uit een mooie doorloper en Rosa via een knappe omdraaibal D3 op een 3-1 voorsprong zetten, rust. NIO D1 moest het vooral hebben van één heel goede aanvallende dame die ze de 2e helft probeerde uit te spelen. In no-time stond het weer gelijk, 3-3. Finn (pas eerste jaars E) scoorde van afstand 4-3 en na 4-4 was het opnieuw Finn die profiteerde van een boogballetje over zijn tegenstander, 5-4. NIO kwam nu op stoom en liep uit naar een 5-7 voorsprong. Met nog geen 5 minuten meer te spelen scoorde Rosa 6-7 en toen Willem even later van halve afstand 7-7 scoorde was iedereen al door het dolle heen, zeker toen Rosa 5 seconde voor het einde profiteerde van een fout van haar dame en het winnende doelpunt, 8-7, scoorde. Leidster Kirsten kon haar ogen niet geloven denk ik en natuurlijk jammer dat juist deze wedstrijd coach André (en Jesca) niet aanwezig was. Had ie maar een dag later op vakantie moeten gaan, ha, ha, ha. Amber wordt (opnieuw) bedankt voor het goede invallen.

Omdat de coaches Daan en Mike al om 9.30 uur in Capelle ad IJssel moesten spelen met A1 mocht ik een keer mee met IJsselvogels D4 dat al om 9.00 uur uit tegen Nieuwerkerk D4 moest spelen. Het werd een leuke wedstrijd waarin (bijna) iedereen kansen kreeg om te scoren. Na een 1-3 tussenstand stond het in de rust al 1-8 voor D4 dat goed samenspeelde en elkaar de kansen gunde. Ook in de 2e helft werd er goed en lekker fel gespeeld waardoor er dankzij 7 doelpunten van invaller Benjamin, 4 van Amber, 2 van Rosanne en Jens en 1 van Nils met 4-16 werd gewonnen en D4 nu keurig 1e staat. Jullie hebben nu gemerkt dat je niet altijd eerst de bal hoeft te hebben om een doelpunt te scoren, als de bal al in de steun is kan je ook zonder bal een doorloopbal nemen.

Van leidster Jeanine een kort verslagje: Het was een spannende wedstrijd tussen IJsselvogels E1 en Maassluis E2. Het was duidelijk te zien dat beide teams graag wilden winnen. In de rust stond het 3-3. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd stond het 4-3 in het voordeel van IJsselvogels E1. Jammer genoeg konden we die niet doorzetten o.a. door de vele plaatsfouten die vrijwel constant werden gemaakt. Jammer, maar volgende keer beter. De doelpunten werden gescoord door Lotte, Rianne, Mink en Storm. Met het korfschieten werd er 3x gescoord door Storm, Lotte en Mink alleen weet ik niet wat de eindstand geworden is.

IJsselvogels E2 behaalde zijn tweede overwinning door in Waddinxveen met 9-12 van Korbis E3 te winnen. Na een 0-2 en 2-5 voorsprong kwam Korbis goed terug tot 4-5 en 5-6 waarna E2 weer uitliep naar 5-9 waarna de voorsprong niet meer echt in gevaar kwam. Dankzij 5 doelpunten van Quinty, 3 van Lienke en 2 van Thomas en Jesse werd het 9-12 voor E2. Het korfschieten werd helaas met 4-1 verloren waarbij alleen Jesse een keer scoorde.

IJsselvogels E3 kon het thuis niet bolwerken tegen Nieuwerkerk E6 dat duidelijk een maatje te groot was gezien de 1-11 eindstand. Helaas geen wedstrijdverslag(je en/of scoreverloop ontvangen, Ook de eindstand met het korfschieten moet ik jullie helaas schuldig blijven.

Leidster Aniek had wel een verslag gemaakt van de wedstrijd IJsselvogels E4 – RWA E4 en dat gaat als volgt: Na 2 dikke overwinningen ging E4 vandaag helaas onderuit. Het was wel een beetje een wedstrijd om snel te vergeten. Maar voor een half 10 wedstrijd hadden we nog behoorlijk wat bekijks, hartstikke leuk en gezellig. Helaas kwamen we snel 0-2 achter. Sem scoorde de 1-2. Toen liep de voorsprong van RWA een beetje uit de hand en stonden we met 1-5 achter. Sem scoorde toen de 2-5 en Justin de 3-5. We kregen weer iets meer moed en zin in de wedstrijd. De laatste 10 minuten begon de voorsprong van RWA meer en meer uit de hand te lopen tot 3-9 aan toe. Dat is ook de eindstand geworden. Maar de pluspuntjes zijn toch wel dat we goed samen hebben gespeeld. Niemand werd overgeslagen. Aan de uitslag te zien hebben we nog genoeg om aan te werken, dus dat gaan we zeker doen. Het korfschieten werd met 1-4 verloren alleen weet ik niet wie het doelpunt scoorde.

In Schiedam won IJsselvogels F1 met 8-15 van Nexus F1 dankzij 5 doelpunten van Sahra, 4 van Luna en 3 van Flo en Timo. Leider Berry vond het een redelijk goede wedstrijd. Van 1-0 achter naar 1-4 en weer 4-4 gelijk. Daarna beter en sneller gaan spelen. In de 2e helft werden veel ballen onderschept. Gezien de kansen hadden we er misschien wel 25 kunnen scoren, doen we de volgende keer, oké. Het korfschieten eindigde in 4-4 met doelpunten van Tiddo, Sahra, Luna en Timo.

IJsselvogels F2 won in Vlaardingen nipt met 2-3 van Vlaardingen F1. Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen zodat ik jullie de doelpunten schuldig moet blijven. Ook de uitslag van het korfschieten is mij onbekend.