Hoe vloog de bal – 23 september 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 23 september 2017.

Eindelijk eens een zaterdag met perfect korfbalweer, een lekker zonnetje, nauwelijks wind en een heerlijk temperatuurtje, wat wil je nog meer en dat was ook aan de resultaten te merken. Dit keer maar liefst 10 teams die geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop op tijd hadden ingeleverd. Na een herinneringsmail kwamen er toch nog 6 binnen waardoor we alleen van het 3e, A2, A3 en C1 helaas niets kunnen lezen, jammer! Kleine moeite, hoop plezier! 13 3 7 Over het algemeen een vrij goede dag voor IJsselvogels al zullen het 1e en 2e onderhand wel punten moeten gaan pakken om alles in eigen hand te houden. Van de 23 gespeelde wedstrijden werden er 13 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 7 verloren waarvan 4 bij de senioren. De grootste overwinning kwam op naam van F1 dat in Reeuwijk met niet minder dan 1-21 wist te winnen. Topscoorder van de week werd Suzan Altan die in F1 maar liefst 9x wist te scoren, ook Iris Bergsma was op schot en scoorde in C2 8x. De resultaten:

IJsselvogels 1 – Futura 1   13-22   IJsselvogels 1 mocht vandaag spelen tegen de koploper Futura 1. Vol zelfvertrouwen en met een lekker zonnetje erbij gingen we van start. Een lastig begin van de wedstrijd, waarbij Futura al snel naar 0-3 uitliep. IJsselvogels loste in het begin van de wedstrijd veel mooie schoten op de korf, maar helaas vielen ze niet door de mand. Gelukkig wist Leon de 1-3 te maken.  De schoten van Futura vielen helaas wel door de mand. Ze liepen dan ook uit naar 1-6. Kimberley zorgde ervoor dat de 2-6 werd gescoord, maar Futura maakte al snel hun 7e doelpunt. Met nog een aantal speelminuten voor de rust scoorde Tamara de 3-7  en maakte Kevin en Mike nog 4 doelpunten. Dit zorgde voor een ruststand van  7-10. In het begin van de tweede helft ging het score van doelpunten voor beide partijen gelijk op. Door de doelpunten van Eva, Kevin en Peter stond het 10-13. Helaas liep Futura weer uit met 10-17. Echter was de spanning helaas uit de wedstrijd. Met nog 3 mooie doelpunten van Kimberley, Eva en Kevin werd de einstand 13-22. De doelpunten werden gescoord door: Kevin 5x, Kimberley 2x, Eva 2x en Tamara, Leon, Peter en Mike 1x. Ondanks dat iedereen goed zijn best heeft gedaan en vol inzet heeft gespeeld moesten we helaas zonder punten het veld af. Volgende week staat Vitesse op het programma. We gaan ons uiterste best doen om dan 2 punten mee naar huis te nemen. Door: Tamara Vink.

IJsselvogels 2 – Futura 2   17-20   Vandaag de kans voor het 2e om de eerste punten te pakken en daardoor op te klimmen naar een gedeelde 6e plaats met KCR 3 en de tegenstander va n vandaag Futura 2. Na 0-1 was het Coen die 1-1 en na 1-4 Daan die 2-4 scoorde. Hierna liep Futura uit naar 4-9 om met een 7-11 voorsprong de rust in te gaan. Jeffrey scoorde gelijk na de rust 8-11 maar dichterbij kon het 2e helaas niet komen waardoor er, ondanks 6 doelpunten van Coen, 4 van Daan, 2 van Jeffrey en Kirsten en 1 van Karen, Wietze en Christiaan, met 17-20 werd verloren en het nog steeds wachten is op het eerste puntje in de Res. 2e klasse.

IJsselvogels 3 – KOAG 3   22-17   Helaas niets ontvangen. Wel weet ik dat jullie met 8-1 voor kwamen en daarna KOAG terug zagen komen tot een 11-9 ruststand. Na de rust werd het zelfs 11-12 maar daarna stelde het 3e orde op zaken door de achterstand om te buigen in een 17-12 voorsprong om uiteindelijk toch nog vrij ruim met 22-17 te winnen waardoor jullie keurig 2e blijven staan. Helaas is niet bekend wie er allemaal scoorden.

KCR 5 – IJsselvogels 4   16-10   Een gewijzigd team, zonder Rob, Carlo en Wilco, reisde af naar Ridderkerk om te spelen tegen KCR 5. Met Jesse op ’t Land en Sam Meijer in de basis keek het 4e tijdens het inschieten naar een geroutineerd KCR 5 en lange mannen. Dat lange mannen korfbal het 4e absoluut niet ligt, dat werd duidelijk in de 1e helft. Waar er geen enkele grip op het aanvalsspel van KCR 5 was en de ene bal na de andere bal in de korf ging en het 4e vertwijfeld in het veld stond. Van 1-0 werd het zomaar 10-0. Wedstrijd gespeeld na 20 minuten. Ook een houdini act zou hierin geen verandering brengen. Anders verdedigen en anders gaan aanvallen, dat is lastig als je totaal niet in de wedstrijd zit, maar als éénmaal de korf hebt gevonden (10-1 Laura) dan is de ban gebroken en 11-2 / 11-3 volgde door Sam met de ruststand van 12-4 (Stef). In de rust het e.e.a. duidelijk afgesproken en vol goede moed de 2e helft in, maar de lange mannen van KCR 5 bleven moeilijk te bespelen. Door vooral inzet te tonen en proberen het anders te doen, verging het beter in de 2e helft. Via Sam (13-5), 15-6 (Roos), 15-7 (Jelle R ingevallen voor Jesse), 16-8 (Nikki), 16-9 (Sam) en de eindstand werd bepaald door een goed spelende Sam Meijer op 16-10. Een leerzame middag over lange mannen korfbal en de andere uitslagen zijn in het voordeel van het 4e, waardoor de 2e plaats niet werd afgestaan. Goed gevoel over de 2e helft en weer door naar de volgende wedstrijd. Sam Meijer (5), Laura (1), stef (1), Roos (1) en Nikki (1) maakten de doelpunten. Van Marco.

KCC / SO natural 9 – IJsselvogels 5   17-10   Afgelopen zaterdag mochten we weer tegen KCC/SO natural 9 spelen. Vorige week thuis met 12-10 gewonnen, dus benieuwd wat deze wedstrijd ging brengen. We begonnen goed met een voorsprong van 4-7 in de rust. De tweede helft gingen we vol goede moed in. De goals wilde er echter niet meer in en KCC wist terug te komen. Na driekwart wedstrijd te hebben gespeeld stonden we helaas 11-7 achter. KCC had een paar spelers gewisseld, waardoor wij minder rebound hadden. Na de 11-8 leek het nog even te kunnen, maar KCC scoorde al snel nog een paar goals. Eindstand 17-10. Doelpunten: Peter en Eline 3x Mick 2x Boas en Lisa 1x. Denise bedankt voor het coachen en Niek bedankt voor het bijhouden van het scoreverloop! Eline.

Korbatjo MW1 – IJsselvogels MW1   22-6   IJsselvogels MW1 moest naar de koploper Korbatjo MW1. Helemaal in Oud-Beijerland, op nog echt natuurgras. Ondanks dat op zaterdag ervoor nog veel wedstrijden waren afgelast, kon er op donderdagavond prima gespeeld worden, hoewel de vieze handen en shirts wel weer even wennen waren. Vandaag speelden Ineke, Marloes, Christa, Sascha, Hendrik, Rob, Stef en Matthijs en vielen Aniek en Stefan in. Dank dus weer aan een drietal invallers. In de beginfase bleef MW1 goed bij, via 1-1 (schot van Stef), 3-2 (schot van Matthijs), 5-3 (stip van Rob) bleef het verschil klein, maar daarna ging het vizier bij Korbatjo op scherp en liep het in de eindfase uit naar 10-3 en na de 10-4 van Stef ook nog naar 12-4 bij rust. Er werd hard gewerkt, maar werden er simpelweg afgeschoten. Na rust de eerste goal van IJsselvogels: Rob scoorde de 12-5 en hierna werd lang goed verdedigd, Stef maakte nog 15-6 maar in het laatste kwartier liep Korbatjo toch nog verder weg naar 22-6. Stef 3, Rob 2 en Matthijs scoorden vandaag. Een grote nederlaag dus, volgende week woensdag is er na het schoolkorfbaltoernooi de herkansing in de thuiswedstrijd tegen Korbatjo. Halverwege de competitie van alle tegenstanders verloren, eens kijken of we in de returns een keer kunnen stunten. Van Matthijs.

IJsselvogels G1 – Tempo G2   1-0   Vandaag stond de topper tegen medekoploper Tempo G2 uit Alphen ad Rijn op het programma. Beide teams hadden hun eerste 2 wedstrijden gewonnen. Waar het G-team normaal wel 12 tot 15 spelers tot haar beschikking heeft was de spoeling vandaag erg dun met maar 8 mannen en 1 vrouw. Dankzij een doelpunt van Paul werd de topper nipt met 1-0 gewonnen hetgeen betekent dat er uitstekend verdedigd werd, klasse G1!

Velocitas G2 – IJsselvogels G1   1-4   De 2e wedstrijd was tegen Velocitas G2 uit Leiderdorp. Deze wedstrijd speelde er een heer van Tempo en WION en een dame van Merwede met ons mee. Het was Esther van Merwede die 0-1 voor ons scoorde waarna Velocitas weer op gelijke hoogte kwam, 1-1. Dankzij 2 doelpunten van René en 1 van Jeroen werd ook deze wedstrijd gewonnen en wel met 1-4 waardoor G1 nu riant aan de leiding gaat.

IJsselvogels A1 – Korbatjo A1   Bekerwedstrijd   32-9   Woensdagavond moesten we spelen tegen Korbatjo A1 in de tweede ronde van de beker. We waren de favoriet aangezien Korbatjo breedte korfbal speelt maar het gevaar was dat we ze zouden onderschatten en daardoor niet scherp zouden beginnen wat eigenlijk in de eerste ronde tegen OZC A1 gebeurde. Deze keer was daar totaal geen sprake van. Al heel snel stond het 3-0 in ons voordeel. Korbatjo scoorde in de begin fase nog enigszins mee maar na 6-3 was dat over. We liepen uit naar 15-3 en bij rust stond het 19-4. Ons doel voor de tweede helft was om hetzelfde goede spel te blijven spelen en om minimaal de 30 goals te halen. Dit lukte allebei. We bleven goed spelen en de goals bleven vallen. Via een 25-8 tussenstand werd de eindstand 32-9, een hele mooie uitslag! We kunnen met veel vertrouwen naar de kwart finale die gespeeld gaat worden tegen Overgangsklasser Vriendenschaar A1 uit en in Hardinxveld-Giessendam. Angela en Remmert nog bedankt voor het reserve zitten en invallen! De goals werden gemaakt door Sam 9x Jelle R 5x  Jesse 5x Laura 3x Roos 3x Jelle S 2x Karlijn 2x Angela 2x. Van Sam.

Nieuwerkerk A2 – IJsselvogels A1   14-18   IJsselvogels A1 speelde deze zaterdag uit tegen Nieuwerkerk A2. Na 3 nederlagen wilden en moesten we deze wedstrijd echt winnen. Op het begin liep het gelijk op, soms liepen we met 2 uit maar elke keer kwam Nieuwerker toch weer dichtbij.  In de rust stonden we gelukkig met 7-10 voor. Na de bespreking ging het een stuk beter. Langzaam liepen we steeds een beetje meer uit. Er werden betere aanvallen neergezet en de schoten werden beter afgerond. Zo kwamen we op 6 punten voorsprong. We hebben de wedstrijd goed uitgespeeld en het eindigde met 14-18. 5 goals van Jesse en Roos, 4 van Sam en 1 van Laura, Karlijn, Jelle R en Jelle S. Van Roos.

KOAG A1 – IJsselvogels A2   18-11   Helaas niets ontvangen! A2 heeft het moeilijk en moest nu in Krimpen ad IJssel zijn meerdere erkennen in het iets sterkere KOAG A1 waardoor het samen met Twist A1 op een gedeelde 7e plaats blijft staan met 0 punten.

Vriendenschaar A2 – IJsselvogels A3   8-8   Helaas niets ontvangen! Vorige week werd thuis met 6-12 van deze tegenstander verloren. Dacht koploper Vriendenschaar A2 er te makkelijk over? Feit is dat A3 een prima pot speelde en zelfs een 8-8 gelijkspel uit Bodegraven wist mee te nemen, klasse. Des te jammerder dat er geen verslag is ingeleverd, jullie hadden het zeker verdiend!

IJsselvogels B1 – DVS ’69 B1   20-7   Bekerwedstrijd   Deze week speelde B1 een bekerwedstrijd en een competitiewedstrijd. De bekerwedstrijd was tegen 3e klasser DVS’69 B1. Dit werd een redelijk makkelijke overwinning op dinsdagavond onder de lichtmasten. Met tussenstanden van 6-2, 15-4 werd de uitslag 20-7. Ook invallers Cécile, Joran en Tim deden verdienstelijk mee en scoorde ook alle drie nog een doelpunt. Nog bedankt voor het reserve staan. De volgende bekerwedstrijd is een ander uiterste tegen KCC B1 wat hoofdklasse speelt. Erg leuk om dan eens te zien hoe we daar tegen spelen.  Doelpunten werden gemaakt door: Remmert 7x, Annelies 1x, Loisanne 3x, Dano 4x, Sam 2x en invallers Tim, Joran en Cecile 1x. Van Berry.

IJsselvogels B1 – Vriendenschaar (B) B1   16-5  De tweede wedstrijd deze week was weer voor de competitie tegen Vriendenschaar B1. Na een zeer stroef begin waarin het baltempo veel te laag lag kwam B1 eindelijk op stoom. Via 7-3, 10-4 was de uitslag 16-4. Hier was duidelijk te zien dat als wij veel druk op de bal geven in verdediging en een hoog beltempo hebben in de aanval er veel mogelijk is met deze B1. Zodra iedereen blijft bewegen na een pass krijgen we ontzettend veel kansen. As zaterdag uit tegen Nieuwerkerk en daarna de toppertegen Albatros wat een kampioenschap op zou kunnen leveren. Doelpunten werden gemaakt door: Remmert 7x, Annelies 2x, Loisanne 2x, Evi 1x, Sam 4x. SUPPORTERS LET OP!! AS ZATERDAG AANMOEDIGEN BIJ NIEUWERKERK OM 10.00 UUR ZATERDAG 7 OKTOBER OM 10.00 UUR THUIS TEGEN ALBATROS (evt kampioenswedstrijd) LAAT JE HOREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Van Berry.

Vriendenschaar (B) C1 – IJsselvogels C1   4-12   Helaas geen verslag ontvangen! Na vorige week thuis met 11-6 van Vriendenschaar C1 te hebben gewonnen werd het nu in Bodegraven 4-12 dankzij o.a. 5 doelpunten van Marijn. De rest moet ik jullie helaas schuldig blijven, jammer!

IJsselvogels C2 – KCR C2   15-5   Na vorige week onnodig met 5-4 te hebben verloren van KCR C2 wilden we vandaag laten zien dat dat een vergissing was. Na 0-1 achter maakte Iris van dichtbij 1-1 en zette Benjamin C2 met een mooi afstandsschot op een 2-1 voorsprong. KCR scoorde 2-2 maar Iris van korte afstand en uit een bovenhandse doorloopbal zorgde voor 4-2. Nog één keer stribbelde KCR tegen door 4-3 te scoren waarna Benjamin van afstand de ruststand op 5-3 bepaalde. Na de rust liet C2 zien wel degelijk goed te kunnen korfballen. Met Iris Bergsma in de hoofdrol werd KCR bij vlagen weggespeeld. Dankzij nog 5 doelpunten van Iris, 3 van Sander en 1 van Amber en Isa stond er aan het eind van de wedstrijd een 15-5 eindstand op het scorebord. Iris scoorde deze wedstrijd maar liefst 8x, Sander 3x, Benjamin 2x en Amber en Isa 1x. Met nog 2 zware wedstrijden voor de boeg, eerst uit tegen Weidevogels C1 en daarna thuis tegen KCC C2 hebben we alles nog in eigen hand. Drie punten is genoeg om het kampioenschap binnen te halen, succes C2!

IJsselvogels C3 – Eureka C1   1-6   De C3 speelde zaterdag thuis tegen de nummer 1 Eureka C1. De week daarvoor werd de wedstrijd verloren met 14-0, maar de C3 ging de nieuwe wedstrijd met goede moed in. Duidelijk terug te zien was dat de C3 de laatste weken had getraind op verdedigen (met name voorverdedigen). Daardoor stond Eureka de eerste helft helemaal klem. En als kers op de taart scoorde Suus de openingstreffer! Met een stand van 1-1 gingen we de rust in. Na de rust was te zien dat de C3 moe was geworden en werd er een paar keer een doelpunt doorgelaten door een klein foutje en de tegenstanders scoorde ook nog een paar keer van ver af. Uiteindelijk een hartstikke tevreden coach, ondanks verlies met een stand van 1-6. Nogal een verschil met die week ervoor! Na de wedstrijd kreeg coach Roos nog een compliment van de scheidsrechter (Victor Blanken) over het verdedigend vermogen van de C3. Super trots op de kinderen! Van Roos.

Merwede / Multiplaat D1 – IJsselvogels D1   9-14   Vorige week een makkelijke overwinning in de regen en vandaag een wedstrijd met heerlijk weer dus dan ga je er als coaches eens lekker voor ‘zitten’ om naar een goede wedstrijd te kijken. Vooraf het gebruikelijke praatje dat indien je deze ploeg in het begin pijn doet zij de wedstrijd van vorige week zullen herinneren en de moed in de schoenen gaat zinken. De uitvoering begon goed met een snelle 3-0 voorsprong door mooie schoten van 2x Jesca en Stijn. En in plaats van door te pakken en Merwede op de ‘pijnbank’ te leggen ging de D1 over in ‘zomeravondkorfballekkerrelaxt’ modus. En dan verlies je de basis om van welke tegenstander dan ook te winnen en worden alle duels verloren, is iedere rebound voor de tegenstander en krijg je dus de deksel op je neus en sta je met de rust volkomen terecht 7-6(!) achter. Het is dat Finn 3x met scherp staat te schieten van afstand anders was het 7-3 geweest met de rust. Wat was deze helft slecht!! Ik weet niet of het te horen was in Moordrecht maar de donderspeech in rust van beide coaches mocht er zijn. En gelukkig had deze effect in de tweede helft en richten we onszelf op en doen we wel ons best. Na de gelijkmaker van Jesca (7-7) en doelpunten van Stijn (7-8), 2 x Rosa (8-9 en 8-10), Finn (8-11) nogmaals 2x Rosa (8-13) en het slotakkoord van Finn (9-14) werd er orde op zaken gesteld in de wedstrijd. De punten weer meegenomen en met 4 wedstrijden gespeeld en 8 punten zullen we deze 1e helft maar snel vergeten. Als laatste nog op te merken dat Eline die inviel voor de zieke Dominique een prima wedstrijd speelde en daarvoor de wedstrijd met haar eigen team oversloeg. Heel erg bedankt dat je ons kwam helpen! Van André.

IJsselvogels D2 – Fortuna / Delta Logistiek D3   7-7   Vandaag een wedstrijd met een lekker zonnetje en een bekende tegenstander voor de D2. Vorige week hebben we uit gespeeld tegen Fortuna waar we 3-8 hebben gewonnen, vandaag mochten we thuis tegen Fortuna. Met een iets andere samenstelling van het team, namelijk invallers Flo en Lienke en reserve Suus, gingen we goed van start met een mooie goal van Mink. Fortuna ging gelijk met ons mee en trok de stand weer gelijk. Zo gebeurde dit ook na de goed genomen stip van Lotte, waardoor de stand 2-2 werd. Hierna liepen we uit en gingen we de rust in met een stand van 5-3. De drie laatste doelpunten uit de eerste helft staan op naam van Lotte, Levi en Lienke. Nadat in de rust de aandachtspunten weer zijn doorgenomen (het gooien/vangen en durven schieten), werd de tweede helft toch een stuk spannender dan verwacht. Fortuna wist het gat te verkleinen tot één doelpunt verschil. Door een mooie korte kans van Justin stond het weer 6-4. Voor de coaches was dit het moment om even rustig adem te halen,  maar Fortuna kwam weer terug tot 6-6. Dit veroorzaakte veel spanning en gehaast spel bij beide teams. Levi wist de bal er nog één keer in te gooien. Ook Fortuna wist het gat van de korf nog te vinden, waardoor de wedstrijd is afgesloten met een stand van 7-7. D2 knap hoe jullie je de hele wedstrijd zijn blijven inzetten! Volgende keer de rust weten te bewaren en scherp te blijven op het gooien en vangen, dan zal de wedstrijd er anders uit zien. Meiden (Flo, Lienke en Suus) bedankt voor het mee doen! Goals van Lotte (2x), Levi (2x), Mink Lienke en Justin. Karin en Nikki.

Korbis D3 – IJsselvogels D3   3-2   Doordat Korbis 2 weken geleden niet genoeg spelers had, moesten we vandaag (op woensdag) aan de bak. Aangekomen bij Korbis, was er geen scheidsrechter maar gelukkig hadden ze toch iemand kunnen regelen en konden we toch spelen. Korbis begon heel sterk en speelde heel goed over. Na een paar minuten schoot Korbis van ver de 1-0 erin. En al snel kregen we een stip tegen 2-0. IJsselvogels leek wakker geschud en was een beetje gewend aan het gras. Het overgooien ging steeds beter en Sem scoorde een de 2-1. Wisselen – De tweede aanval ging goed van start en scoorde via Ties de 2-2. Tot de rust gebeurde er niet veel. IJsselvogels had moeite met het overgooien naar elkaar, maar bleef geduldig en zolang wij de bal in onze handen hadden, kon Korbis niet scoren! Rust – Na de rust zakten wij een beetje in en had Korbis heel veel kansen en kwamen we erg goed weg. We onderschepten de bal wel heel goed, maar konden hem niet bij de aanval krijgen. Zodat Korbis keer op keer kon aanvallen. Helaas kregen we nog een stip tegen 3-2. En dit werd ook de uitslag. Als jullie gaan trainen op het sneller overgooien naar elkaar moet het lukken om Korbis thuis te pakken! Sem en Ties scoorden beide 1 keer. Léonie

IJsselvogels D3 – KCR D4   9-0   Zaterdag 23 september speelde IJsselvogels D3 tegen KCR D4. De vorige keer werd gewonnen door IJsselvogels D3 met 11-0 dus de verwachtingen waren hoog. Maar de verwachtingen werden zeker waar gemaakt. De D3 begon erg sterk en stond al snel 3-0 voor door 3 goals van Sahra. De ruststand was uiteindelijk 5-0. Deze ruststand was zelfs hoger dan de vorige keer tegen KCR. De tweede helft ging de D3 vrolijk door. De stand aan het einde van de wedstrijd: 9-0, dankzij goals van Sahra (3), Sem en Lucie (2) en Isha en Ties (1). Van Jelle.

Olympia E1 – IJsselvogels E1   4-5   Even voorstellen ons 5 koppig monster: Nora onze benjamin. Pas vanaf deze zomer officieel clublid. In het begin was alles nog erg wennen. Ze pakt het echter heel goed op. Vandaag was ze ver uit de beste speler van IJsselvogels. Vangen, gooien, verdedigen en vrijlopen gaan met sprongen vooruit. We wachten alleen nog op de eerste score. Marnick onze goaltjes dief. Hij is zo gefocust op scoren dat hij soms iets te enthousiast op de korf schiet (ook als de tegenstander hem verdedigd). Het is een hele goede eigenschap. Volgende week kan je rijk worden door de weddenschap met Pieter. Voor elk doelpunt dat je maakt krijg je een euro. Voor elk verdedigd schot moet je een euro betalen. Ben benieuwd . Timo is een beetje de motor van het team. Staat vaak aan het begin van de aanval en zorgt dat de anderen in stelling worden gebracht. Nu zelf nog wat meer kansen creëren. Luna onze topscoorder. Al het oefenen met haar broer werpt zijn vruchten af. Eerste jaar bij de E en vorige week al ingevallen bij de D en ook daar gelijk gescoord. Sven is mister positief. Staat altijd met een grote glimlach in het veld. Is een meester in het onderscheppen van de bal. Nog een beetje werken aan die kromme armen met schieten en de focus, dan wordt hij een echte plaag voor alle tegenstanders. Dan de wedstrijd van vandaag. Niet onze beste partij (we waren op een enkeling na niet erg scherp), maar het monster heeft wel weten te winnen met 4-5 (Luna 3, Marnick en Sven 1). Volgende week al kans om kampioen te worden, hopelijk spelen we dan een betere en mooiere partij dan vandaag. Van Patrick.

IJsselvogels E2 – Gemini E1      7-2   Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels E2 tegen Gemini E1. We gingen goed van start! Je merkte dat de stemming er goed in zat en dat iedereen er zin in had! Dat was ook te zien in de score, namelijk een stand van 3-0 bij rust. Na de rust gingen we goed door met scoren, het werd uiteindelijk 7-2 en het korfschieten 3-4.  1-0 Floortje, 2-0 Julian, 3-0 Julian –  rust  – 4-0 Floortje , 5-0 Timo, 6-0 Lara, 6-1, 7-1 Timo en 7-2 . Groetjes lisa en Karlijn.

Korbis E2 – IJsselvogels E3   4-4   Spelers: Jayden, Rico, Lieke, Floortje en Tiddo. Coach Anita Vink. 09.30 uur start van de wedstrijd uit bij Korbis. Het was een mooie zonnige dag perfect om een leuke wedstrijd te spelen. Na wat tips van de coach gingen we van start. Korbis koos gelijk voor de aanval maar wij waren goed in het verdedigen en zo kregen we bal bezit. Na een goede pass scoorde Tiddo de 0-1. Helaas werd Korbis wakker na dit doelpunt en speelde zij veel sneller, wat resulteerde in een doelpunt 1-1 (was ook niet goed verdedigd). De bal werd snel naar voren gespeeld en Lieke schoot op de korf maar werd gehinderd (strafworp) dit was de kans om weer een puntje te pakken helaas werd de strafworp gemist. Het spel gaat nu over en weer en wij krijgen weer een strafworp, helaas werd ook deze niet gemaakt. Zo maar uit het niets staat Jayden vrij en scoort 1-2. Na een snelle uitbraak 2-2 slecht verdedigd, wij waren gelijk weer de bal kwijt 4-2 voor korbis. Korbis is veel sterker en laat de bal met hoog tempo rond gaan. Tijdens de break spreekt de coach Anita het team aan , dit heeft erg geholpen want Rico scoort een mooie treffer 4-3. Coach Anita heeft geen stembanden meer over, Korbis krijgt heel veel kansen en zijn de betere partij. Toch maakte ze een fout en kregen we weer een strafworp dit keer raak door Tiddo. Eindstand 4-4 (het voelde als winnen). Korfschieten 3-5 gewonnen. Bedankt Coach Anita top aanwijzingen gegeven. Tip voor de volgende training: gooien en vangen en veel partijtjes spelen. Groeten Russell Senden.

Nieuwerkerk E6 – IJsselvogels E4   3-2   IJsselvogels E4 speelde vandaag de wedstrijd tegen de rivaal Nieuwerkerk E6. Nieuwerkerk kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Gelukkig maakte IJsselvogels een paar minuten later de 1-1. Beide teams waren de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Na een tijdje werd het 2-1, maar IJsselvogels bleef goed korfballen en maakte vervolgens de 2-2. IJsselvogels bleef goed aanvallen opzoek naar het winnende doelpunt. Helaas werd het winnende doelpunt uiteindelijk door Nieuwerkerk gescoord. Ondanks het verlies heeft IJsselvogels E4 een goede wedstrijd gespeeld. Met doelpunten van Sil en Jaël. Van Dyonne.

Reeuwijk F1 – IJsselvogels F1    1-21   F1 speelde afgelopen zaterdag uit. Na de overwinning van vorige week (sorry voor het ontbrekende verslag!!) mochten we het nu met het complete team opnieuw opnemen tegen Reeuwijk. Na het eerste fluitsignaal was het zo’n beetje meteen duidelijk: IJsselvogels was hier de betere ploeg. Alleen werden er in de eerste 10 minuten al zo’n 30 kansen gemist, dat was een beetje jammer! Met een 0-2 voorsprong gingen we de 2e 10 minuten in, er was goed geluisterd naar wat er verteld was in de rust. Er werd nu goed overgespeeld en naar elkaars kansen gekeken. Ook de ballen werden afgevangen en Reeuwijk had nu een stuk meer moeite met overgooien omdat wij veel onderschepten. Na de rust hadden we vleugeltjes gekregen en werden er ook veel lange ballen gegooid… die vaak ook nog is goed aankwamen! Iedereen deed leuk mee en het was langs de kant dan ook leuk om te zien hoe dit nieuwe team steeds beter gaat spelen. F1 heeft het heel goed gedaan en mag zeker trots zijn op deze ruime overwinning! De uitslag was 1-21 (!!!!!) en we hebben Suzan 9 keer, David 7 keer, Eline 3 keer en Sid 2 keer zien scoren. Het korfschieten werd ook gewonnen met 1-3. Myrthe.

Nieuwerkerk F4 – IJsselvogels F2   0-7   Afgelopen zaterdag moest de F2 vroeg hun bed uit voor de wedstrijd tegen Nieuwerkerk. Toen we aankwamen in Nieuwerkerk bleek dat we op echt gras moesten spelen, goed uitkijken voor het uitglijden dus. Ook speelden we nog eens op een E-veld. Vorige keer al gewonnen van Nieuwerkerk met 4-0. Nu zagen we voor de wedstrijd dat Nieuwerkerk goed had getraind.. Maar ook daar kon de F2 tegenop. De doelpunten vlogen erin. Het kijken naar de bal en het onderscheppen daarvan, wat we op de training hebben getraind, ging al erg goed! Wat we nu nog gaan trainen, is dat we niet naar de bal duiken op de grond om de bal te hebben. De wedstrijd tegen Nieuwerkerk is met 0-7 gewonnen met de doelpunten van Thijme (3x),  Lucas (2x) en Florian (2x). Het korfschieten is ook gewonnen met 1-4, met doelpunten van Lucas (2x), Florian (1x) en Thijme (1x). Nu op de 1e plaats, super goed! Van Amber.