Hoe vloog de bal – 24 februari 2018

Hoe vloog de bal …… 24-02-2018.

Eek heel beperkt wedstrijdprogramma met maar 2 wedstrijden. Ook a.s. zaterdag 3 maart is er een beperkt wedstrijdprogramma met opnieuw het 5e en A3 die moeten spelen. Je zal maar net een week op vakantie zijn, mis je mooi 2 wedstrijden als je in het 5e of A3 speelt. De resultaten:

IJsselvogels 5 – KCC / SO natural 9   15-13   IJsselvogels 5 mocht dinsdagavond een inhaalwedstrijd spelen tegen KCC/SO natural 9, een ploeg die met 0 punten op de laatste plaats staat. De wedstrijd bleef tot het eind toe spannend, want het ging gelijk op. Het voordeel was tot de rust aan onze kant. Na de rust kwamen we 6-9 achter, maar door goals van onze invallers Sam en Karlijn en een goal van Mick kwamen we weer gelijk (9-9). Na nog een keer 9-10 en 10-11 achter te hebben gestaan, scoorde Mick weer de gelijkmaker. Hierna kwam het nog één keer gelijk te staan (12-12), maar het voordeel bleef aan de kant van IJsselvogels 5. Met z’n allen goed gestreden en door blijven gaan tot het einde resulteerde in een overwinning van 15-13. Invallers Annelie, Karlijn, Luc en Sam bedankt! Goals van: Mick (4), Louanne (3), Peter (2),  Karlijn (2), Annelie (1), Lisa (1), Sam (1) en Eline (1). Van Eline.

Phoenix A2 – IJsselvogels A3   12-3   IJsselvogels A3 speelde tegen Phoenix A2 in Zoetermeer. Aan het begin van de wedstrijd werd terug gekeken op de vorige wedstrijd die tegen Phoenix gespeeld werd. Deze wedstrijd had een nare nasmaak omdat Phoenix na 10 minuten alle dames al had gewisseld voor heren, ook werd deze wedstrijd nog met 1 punt verloren (7-8). IJsselvogels hoopte dat het wisselen van de dames in de vorige wedstrijd nodig was vanwege blessures en dat ze nu wel tegen een compleet team konden spelen. Helaas bleek dit niet zo te zijn en begon Phoenix al met 3 heren als dame, en dit terwijl er nog dames op de bank zaten. IJsselvogels zette zich over deze tegenslag heen en begon aan de wedstrijd. Aan het begin werd er gelijk gemerkt dat Phoenix er alles aan deed om te winnen, als ze deze namelijk wonnen zouden ze kampioen zijn. Phoenix was fysiek erg aanwezig, maar IJsselvogels liet zich er niet door afschrikken. Er werd volle bak gewerkt om Phoenix het scoren te verhinderen, helaas mocht dit niet baten en lagen de eerste 4 punten van Phoenix er in. Edo scoorde daarna de 4-1 waarna Phoenix er weer 2 wist in te leggen en de ruststand op 6-1 te zetten. Na de rust begon Phoenix gelijk weer met scoren en scoorde ze de 7-1 waarna Amber de 7-2 wist te scoren. IJsselvogels wist geen grip op de wedstrijd te krijgen, nu moesten ze zelfs tegen 8 heren spelen. IJsselvogels probeerde met een tactische wissel van een dame voor een heer de overmacht van het nu volledige heren team te doorbreken. Maar het mocht niet baten. Phoenix wist tot een 10-2 te komen waarna Edo de 10-3 wist te scoren. Phoenix had te veel overmacht en wist de wedstrijd af te sluiten met 12-3 als eindstand. Door IJsselvogels is er hard gewerkt en is alles gedaan om Phoenix van die kampioensplek af te houden. Helaas is dit niet gelukt. Iris en Marijn Bedankt voor het invallen. De punten zijn uiteindelijk gemaakt door Edo 2x en Amber 1x.  Van Boas van Voorst