Hoe vloog de bal – zaterdag 24 maart 2018

Hoe vloog de bal …… zaterdag 24 maart 2018 (oefenwedstrijden).

Eigenlijk hebben we alleen een “Hoe vloog de bal ……” als er competitie is gespeeld maar omdat ik ook over enkele oefenwedstrijden een verslag(je) hebt ontvangen wil ik jullie deze niet onthouden. Allereerst een compliment voor degene die de oefenwedstrijden geregeld heeft (hebben). Er waren veel spannende en gelijkwaardige oefenwedstrijden en dat is wel eens anders geweest. Zo zag ik de wedstrijden van het 1e, (een gedeelte van) het 2e, het 3e, (een gedeelte van) het 4e, C1, C2, en nog stukjes van enkele E-wedstrijden en dat was zeker de moeite waard.

IJsselvogels 1 speelde thuis tegen ODO 1 uit Maasland. Het 1e stond na een matige 1e helft in de rust met 9-16 achter maar herstelde zich in de 2e helft uitstekend. Aanvallend veel scherper en verdedigend werd er weinig weggegeven waardoor de achterstand bijna kon worden weggewerkt. Het 1e kwam tot op 1 doelpunt om uiteindelijk, volgens mij, met 2 doelpunten te verliezen. Complimenten voor Jesse op ’t Land die zich als A-junior goed staande hield in het 1e.  Bij de tegenstander stond onze oud-trainer/coach Rob Berreboom langs de lijn terwijl Hans Klijn een goede wedstrijd floot.

Ook bij IJsselvogels 2 ging het gelijk op, hier wist het 2e met enkele doelpunten verschil te winnen.

IJsselvogels 3 speelde thuis een spannende pot tegen KCC 4 waarvan nipt met 20-21 werd verloren. Dan stond ons 3e weer 2 punten voor, dan weer KCC, het golfde op en neer.

IJsselvogels 4 won met 15-13 van KCC 6 en ook hier een leuke, spannende en vooral nuttige oefenwedstrijd en daar gaat het uiteindelijk om.

Zaterdag oefende de A2 tegen KCC A3. De A2 was in het begin niet scherp. Volgens de spelers van de A2 was het heel slecht. KCC was scherper, feller en schoot ook beter. Ruststand 6-12. In de tweede helft was er een hele andere wedstrijd te zien. IJsselvogels was stukken beter en KCC was volledig de weg kwijt. De 6-12 achterstand werd omgebouwd tot een 14-12 voorsprong. Een hele goede tweede helft van onze A2. Eindstand werd uiteindelijk 15-13 voor IJsselvogels. Lekker gedaan A2! Goals werden gemaakt door Lars 6x, Sam 4x, Luc en Dave 2x en super sub Karlijn Prins 1x. Geschreven door Sam Meijer 🙂

IJsselvogels B1 kreeg in ’s Gravenzande billenkoek bij het sterke ONDO B1 dat in de Hoofdklasse uitkomt en daarin bovenin meedraait, kortom een maatje te groot.

IJsselvogels C1 ontving thuis Avanti C1 uit Pijnacker, een ploeg die het dadelijk ook twee keer in de 2e helft veldcompetitie tegen komt. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd. Na een 4-3 ruststand liep C1 uit naar een 8-5 voorsprong om uiteindelijk nipt met 8-7 te zegevieren.

Ook IJsselvogels C2 speelde thuis en ook hier was Avanti (C2) de tegenstander. De eerste twee aanvallen betekende gelijk 1-1 maar daarna stagneerde het een beetje. Het werd 6-4 voor C2 dat zich kan gaan opmaken voor een loodzware 2e helft veldcompetitie.

IJsselvogels E1 – GKV/Enomics E1   –   Weer lekker het veld op! Vandaag een oefenwedstrijd op het programma tegen GKV. Zij speelden in de zaal een stukje hoger, dus het zou wel eens een pittige pot kunnen worden. We speelden vandaag met 4 kids; Luna, Timo, Marnick en Sven. Coach Sam was erbij om E1 te voorzien van tips, aanwijzingen, complimenten en motivatie. Het eerste stuk van de wedstrijd startte prima, 2 schoten van Luna en 1 van Sven waardoor we ineens met 3-0 voor stonden. Helaas waren we deze voorsprong ook snel weer kwijt door een stip, een doorloopbal en een schot tegen. Het eerste kwart eindigde in 3-3. Vanaf dat moment lieten beide teams mooi, snel korfbal zien en zo gingen we de rust in met 6-6 door scores van Marnick, Luna (doorloopbal) en Timo. Na de rust bleef het tempo hoog. Beide teams speelden op lange ballen, onze E1 was goed aan het voorverdedigen. Scoreverloop (om de spanning weer te geven): 7-6 Sven, 7-7, 8-7 Sven, 8-8, 9-8 Timo, 9-9, 10-9 Marnick. De wedstrijd eindigde met een blessure bij de tegenpartij. Het publiek hoorde aan de zijlijn de vinger van een dame van GKV knakken. Auw! Hopelijk is het uiteindelijk meegevallen. Aangezien de heer van GKV aan de zijlijn ook al een kleine blessure had werd er besloten de wedstrijd de stoppen met een mooie (verdiende!) winst voor E1. Prima samenspel, goed in de handen gespeeld, weinig “gekke” ballen, lekker fel, positief en de kansen gingen er goed in. Hopelijk meer van dit soort wedstrijden op het veld!! Luna 3, Sven 3, Timo 2, Marnick 2. Grt. Marloes.

IJsselvogels E4 – Avanti E9 9-0   –   Een bijna heel nieuw IJsselvogels E4 moest zonder nog met elkaar te hebben getraind een wedstrijd spelen tegen Avanti E9. We begonnen met de bal en vielen gelijk goed aan. Er werd goed vrijgelopen en overgegooid. Veel diepe ballen zorgden voor veel ruimte en kansen om te schieten. Het eerste doelpunt kwam daarom al snel door Rico. Avanti mocht daarna proberen aan te vallen maar de E4 stond goed te verdedigen en de ballen er tussen uit te pakken waardoor we snel de bal weer hadden. Hierdoor konden we weer aanvallen en wist Ayoub een doelpunt te maken in zijn eerste wedstrijd, 2-0 dus! De E4 ging heel goed verder met verdedigen en lieten Avanti bijna geen kansen creëren. We werkten allemaal hard om elke bal af te vangen na een schot en zelf weer kansen creëren. Hierdoor wisten Rico en Sarah de 3 en 4-0 te scoren. Ook voor Wessel was dit zijn eerste wedstrijd en hij wist een mooie 5 en 6-0 te scoren! Met uiteindelijk nog 3 doelpunten van Ayoub is de wedstrijd geëindigd in 9-0! Een goed begin van een nieuw buitenseizoen met een nieuw team! Met doelpunten van Ayoub(4), Rico(2), Wessel(2) en Sarah. Groetjes Dyonne.

Alle 3 de F-teams namen deel aan het PKC-toernooi in Papendrecht.

Gelegenheidsleidster Liliam maakte het volgende verslag van IJsselvogels F1. Zaterdag stonden er 4 wedstrijden voor ons op het programma op het PKC toernooi. Versterkt met Lucas gingen we op weg naar Papendrecht. En wat hebben we het goed gedaan! Met 6 doelpunten tegen en 35 voor gingen we natuurlijk met de beker voor de 1e prijs naar huis. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijk spel.
Wel werd er goed en snel overgespeeld maar wel veel gemist…., eindstand 4 – 4. In de volgende wedstrijd die we ruim wonnen, 11 – 0, werd er goed naar elkaar gekeken en op elkaars kansen gelet. En nu werden deze wel benut. Ook de 3e en 4e wedstrijd werden ruim gewonnen (8-1 en 12-1) maar helaas gingen er ook veel kansen naast doordat we soms te weinig tijd nemen voor het schieten. Wel werd er goed verdedigd en maakten we het de tegenstanders lastig om over te gooien. Ook leuk om te melden: Eline, Suzan, Lucas, Sid en David hebben allemaal minimaal 4x gescoord! Groet, Liliam.