Hoe vloog de bal – 24 september 2016

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 24 september 2016).

Een topdag voor de senioren want alle 5 de seniorenteams wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten waarbij vooral de prestaties van het 1e en het 2e opvielen tegen ongeslagen koplopers Futura 1 en 2. Van de 21 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen en leden er 10 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van A1 dat thuis met 22-6 van GKV/Enomics A2 wist te winnen hoewel de 13-28 van het 3e op Sperwers 2 er ook mocht wezen. Topscoorder van de week werd Dirk Rijneveld uit het 3e met 9 treffers. De resultaten:

In Den Haag speelde IJsselvogels 1 tegen gedeeld koploper Futura 1 dat met 6 uit 3 nog geen punten had laten liggen. Voor het 1e een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden om nog mee te kunnen strijden om de bovenste plaatsen. Bij verlies zou het gat met de kopgroep al 5 punten zijn en zou het 1e na 4 wedstrijden al kansloos zijn om een rol van enige betekenis te kunnen spelen. Op de site staat een wedstrijdverslag van speelster Karen. Een 3-0 achterstand werd dankzij 3 doelpunten van de weer herstelde Jary en 1 van Nathan omgezet in een 4-4 ruststand. Na de rust was het Hannah die het 1e op een 4-6 voorsprong zette. Nog één keer kwam Futura op gelijke hoogte, 6-6, waarna onze dames de beslissing forceerden. Doelpunten van Manon, Hannah, Eva en Karen betekende 6-10 en de strijd was beslist waarna Kevin met 2 doelpunten de eindstand op 6-12 bepaalde. Een groot compliment voor Leon die de topschutter van Futura volledig uitschakelde en een groot aandeel in deze overwinning had. Coach Mark had zijn zaken goed voor elkaar deze wedstrijd. Van Manon ontving ik nog het volgende:  We zijn verdedigend heel sterk begonnen, aanvallend hadden we veel moeite met de wind en het achterverdedigen. Ons eerste doelpunt was pas na 20 minuten. Leon schakelde de puntheer van Futura volledig uit, waardoor dat Futura-vak heel moeizaam tot scoren kwam. Gelukkig konden we aanhaken voor de rust. Na de rust ging het bij vlagen veel beter, waardoor we terecht ‘ruim’ gewonnen hebben.

A,s, Zaterdag 1 oktober   –   aanvang 15.30 uur   –   IJsselvogels 1 – ONDO 1 (’s Gravenzande)

Ook IJsselvogels 2 leverde een prima prestatie door in Den Haag het eveneens nog ongeslagen Futura 2 zijn eerste nederlaag te bezorgen. Na een gelijk opgaande 1e helft waarin het 2e in het begin steeds een voorsprong nam en Futura daarna steeds op voorsprong wist te komen werd de ruststand 8-7 voor Futura 2. Trainer/coach Wim Korving zag het 2e in de 2e helft goed uit de startblokken komen en na 9-8 uitlopen naar een 9-13 voorsprong, het gaatje was geslagen. Zeker toen het na 10-12 uitliep naar 10-15 en 13-18. Eindstand 15-18, Mike 4x, Christiaan, Peter en Victor 3x, Kimberley 2x en Deborah, Else en Tamara 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels 3 mocht zaterdag op bezoek bij het enige tweede team uit de poule. Afgereisd naar Rotterdam trof het derde daar Sperwers 2. Sperwers 2 had vooralsnog geen punt behaald en het derde zit in een goede reeks. De wedstrijd werd gespeeld op een groot veld (welke er slechter aan toe was, dan ons oude veld) en met een gloednieuwe gladde witte bal. Kortom, factoren waaraan je toch moet wennen. Het derde ging goed van start en heeft eigenlijk de gehele wedstrijd geen kind gehad aan de Sperwers. Gemakkelijk werd er uitgelopen naar 2-8 en werd uiteindelijk de ruststand van 5-14 gehaald. In de rust is er alleen besproken dat we scherp moesten blijven omdat dit juist in dit soort wedstrijden lastig is. Een doel stellen dan maar? Dat is gebeurd, of deze gehaald is, is niet belangrijk. Het hield het derde ook de nagenoeg hele tweede helft scherp. De ruime voorsprong gaf de mogelijkheid om reserve Edwin wat speeltijd te gunnen. Evenals dat Denise na blessureleed haar minuten kon meepakken. Dit ging goed en dus kan Denise volgende week de hele wedstrijd ten strijde trekken. Het scoreverloop is niet exact helemaal bijgehouden. Met de einduitslag van 13-28 heeft bijna het gehele team weten te scoren, helaas moest Denise nog op haar doelpuntje wachten. De doelpuntenmakers: Dirk 9, Pieter 5, Lieke 4, Coen 3, Bas en Kirsten 2 en Anne, Pascal en Edwin 1. Het derde heeft haar goede reeks voortgezet. Met 7 punten uit 4 wedstrijden is het derde nog steeds ongeslagen. Volgende week krijgt het derde het nog ongeslagen GKV op bezoek. 15:30 uur speelt het derde thuis, zijn jullie erbij? Dit was een ingestuurd verslag van onze vaste verslaggever/speler Pieter.

IJsselvogels 4 sleepte zijn eerste overwinning in de wacht door het Schiedamse Nexus 2 thuis ruim  met 17-11 te verslaan. Hert 4e speelde een goede wedstrijd waarbij opviel dat maar liefst 8 spelers en speelsters scoorden. Van het begin af aan liet het 4e duidelijk zien de punten thuis te willen houden en hoewel het gat af en toe 4 punten was bleef het tot 12-10 spannend. Daarna liep het 4e uit naar 15-10 om uiteindelijk met 17-11 te zegevieren dankzij 5 doelpunten van Rob, 3 van Linda, 2 van Alex, Stef en Gert Jan en 1 van Leonie, Laura en Lydia.

Vandaag moesten we, IJsselvogels 5, thuis spelen tegen KCC 8, we begonnen de wedstrijd gelijk met een afstandsschot van Tom waardoor we op een 1-0 voorsprong kwamen. Snel daarna lieten we ons weer eens voorbij spelen, en kwamen op een achterstand van 1-4. Dit konden we natuurlijk niet laten gebeuren dus moest er een tandje bovenop. Eindelijk begon het te lopen en de bal ging steeds sneller rond, ook de ballen gingen ineens door het gele mandje. We hebben de achterstand mooi opgehaald tot 9-7 voor rust. Na rust hebben we de wedstrijd gewoon rustig uitgespeeld en hebben uiteindelijk 14-10 gewonnen. Doelpunten: Tom: 4, Wietze 3, Peter 2 en Nikki, Roos, Karin, Aniek en Mike 1x. Groetjes, Mike.

IJsselvogels A1 kwam deze week twee keer binnen de lijnen. Woensdagavond speelde A1 voor de Beker tegen het 2 klasse hoger spelende RWA A1 uit Rhoon. Dat klassenverschil was geen moment te zien want onze A1 speelde een uitstekende wedstrijd. Na 4-4 nam RWA een 4-6 voorsprong maar A1, onder aanvoering van uitblinker Daan, boog de 4-6 achterstand om in een 9-6 voorsprong en dat had RWA duidelijk niet verwacht. Na pas 8 minuten spelen stond het al 5-6, dat zijn 11 doelpunten in maar 8 minuten tijd, de doelpunten vielen als rijpe appels. Bij 12-8 had A1 zijn grootste voorsprong, puntje voor puntje kroop RWA dichterbij om via 13-10, 14-12, 15-14 en 16-16 uit te lopen naar een 16-18 voorsprong waarna Jeffrey en Laura er toch nog een verlenging wisten uit te slepen, 18-18. Helaas zag trainer/coach Edwin Heesterman RWA hierna uitlopen naar 18-20 waarna Daan de eindstand op 19-20 bepaalde. Daan 7x, Jeffrey 5x, Wietze 3x, Anouk 2x en Jelle en Laura 1x scoorden de doelpunten voor A1 dat kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd waarbij de beloning helaas uitbleef, jammer, het was jullie van harte gegund! Voor de competitie werd afgelopen zaterdag met niet minder dan 22-6 gewonnen van GKV / Enomics A2 waardoor A1 ongeslagen koploper blijft op 2 punten gevolgd door RWA A2 en Vriendenschaar A1 uit Bodegraven en laat dat nu net de tegenstander van a.s. zaterdag zijn. Hierbij alsnog het verslag van speelster Karlijn:Vandaag speelden we tegen GKV/Enomics A2. We hadden er weer zin in en gingen dan ook met veel energie de wedstrijd in. We begonnen de wedstrijd en al snel kwamen we op een 6-1 voorsprong, een voorsprong die we de rest van de wedstrijd hebben vol gehouden! De uitslag was namelijk 22-6! Door de blessure van Daan en Merel vielen Sam en Janneke bij ons in en door de blessure van Laura kwam Myrthe er ook gezellig bij! Super bedankt alle invallers, jullie deden het top! Het was een leuke wedstrijd en we hebben de 2 puntjes weer lekker binnen! De doelpunten zijn gemaakt door: Jesse 5, Jeffrey 5, Wietze 6, Sam 3, Laura 2 en Myrthe 1.

IJsselvogels A2 moest het thuis opnemen tegen koploper ONDO A1 uit ;s Gravenzande en gezien de 5-27 eindstand, na een 1-14 ruststand, bleek deze tegenstander een klasse apart want jullie hebben toch echt geen slechte ploeg. Gelegenheidscoach Matthijs zag Jelle 2x en Dyonne, Sam M. en invaller Sam Kl. 1x scoren. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd tegen hekkensluiter ALO A1.

Van trainster/leidster Laura ontving het volgende korte verslag: De doelstelling van deze week: “een betere wedstrijd spelen dan vorige week”. (Tegen dezelfde tegenstander). En dit heeft IJsselvogels A3 ook volbracht. Maar helaas weer geen winst. De A3 liet zien dat ze wilde winnen maar de tegenstander (Kinderdijk A3) speelde een klasse te goed. Eindstand 4-20 met 2 doelpunten van Casper van een meter of 15 en Lisa en Marije allebei 1.

Van speler Remmert ontving ik het volgende: IJsselvogels B1 begon erg goed uit tegen Korbis B1 met een 0-4 voorsprong. Daarna begon Korbis te scoren en werd het 2-4. Uiteindelijk was de riststand 2-5. Na de rust was de concentratie even weg waardoor Korbis dichtbij kwam tot 4-5. Vervolgens herstelden we en scoorde Sam en Remmert 4-6 en 4-7. Daarna hebben we de wedstrijd uitgespeeld met een gaatje van minimaal 2, eindstand 7-9, De eerste twee punten zijn binnen. Winnen voelt goed. De doelpunten kwamen van Sam en Remmert 3x, Lars 2x en Jelle 1x.

Speelde IJsselvogels B2 vorige week uit tegen WION B1 nog met 10-10 gelijk met zelfs winstkansen. Dit keer liet de medekoploper er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was want het werd 4-10 voor WION B1 dat nu alleen aan de leiding gaat. Verder helaas (nog) niets ontvangen.

Vandaag stond de uitwedstrijd van IJsselvogels B3  tegen Nieuwerkerk B2 op het programma: de revanche na de onverdiende verloren wedstrijd van vorige week (7-8). Qua niveau is Nieuwerkerk wel een stuk beter, een mooie tegenstander om ons daar aan op te trekken. Helaas bleek bij aanvang van de wedstrijd Rens geblesseerd en Tom ziek. Rens heeft niet kunnen spelen (goed herstellen!) en Tom heeft, met veel moeite, de hele wedstrijd weten uit te spelen: wat een topper (en nu goed uitzieken). De wedstrijd begon en de toon werd snel gezet door Nieuwerkerk: 1-0 achter (doorloopbal tegen Michelle). Gelukkig was daar Sanne om met een mooi schot de stand op 1-1 te zetten (yeah!). Verder had de B3 best moeite om de aanval goed uit de verf te laten komen. Er mist nog een beetje pit en spel (maar daar gaan wij op trainen met hulp van Joost en eventueel Deborah). Verdedigend hield de B3 het prima dicht, op wat enkele afstandsschoten na, die dan ook allemaal goed raak gingen. Ruststand: 6-1 achter. Na de rust bleek IJsselvogels iets meer pit en spel te hebben gevonden en speelde best oké. Kansen werden wel gecreëerd, maar te vaak niet afgemaakt. Na de rust was het eerste doelpunt van Kim (schot: 6-2) en het laatste doelpunt van de tweede helft voor Sanne (10-3), goed gedaan dames! Tijdens deze wedstrijd kregen wij een stip mee en ook al hebben wij er op getraind: MIS, zonde! Van de 10 tegendoelpunten werden er 8 gescoord door middel van een goed afstandsschot, was alleen de eerste een doorloopbal en hebben wij ook een stip tegen gekregen (die ging natuurlijk wel raak..). De B3 heeft echt prima gespeeld en laten zien waar zij op dit moment staan qua spel. Dit geeft direct duidelijkheid waar anders én extra op getraind dient te worden. Zoals de scheidsrechter zelf ook zei: alleen over de stand kan je teleurgesteld zijn, wij waren gelijkwaardig en laten zichtbaar mogelijkheden zien om steeds beter te worden. Van trainer/coach Wouter.

IJsselvogels C1 had vorige week thuis vrij makkelijk (7-4) van Korbis C1 gewonnen en zou dat vandaag wel weer “even” doen. Met Joran, die zijn eigen ploeg (C2) in de steek moest laten, voor de zieke David (beterschap!) begon C1 in Waddinxveen aan de wedstrijd. Het commentaar van leider Berry was kort en krachtig, geen beleving en geen strijd. Gevolg een 8-3 nederlaag ondanks treffers van Dano, Annelies en invaller Joran. Nu geen enkele misstap meer maken en wie weet …..

Dat IJsselvogels C2 het in Krimpen ad IJssel zwaar zou krijgen tegen koploper KOAG C2 wisten we van tevoren. Thuis werd het vorige week 0-12, nu werd het 14-1. Verder helaas (nog) niets ontvangen.

Ook voor IJsselvogels C3 stond een zware wedstrijd op het programma. Vorige week met 16-1 de mindere van WION C1, nu werd het 2-9, een veel beter resultaat. Verder helaas niets ontvangen.

Nieuwerkerk D2 – IJsselvogels D1. Vandaag zonder de geblesseerde Jesca aan de wedstrijd begonnen maar gelukkig konden Lisa en Amber invallen. En waar de vorige 3 wedstrijden zeer slecht werden begonnen was het nu eens een keer anders. Het duurde nog wel even voordat de bal werd veroverd in het verdediging vak maar daarna ging de eerste aanval los in de eerste 12,5 minuten. En ja Benjamin als je dan die langere lijnen loopt en je komt vrij dan kun je aan iedereen laten zien hoe zuiver je kan schieten en vliegt de 0-1 en 0-2 door de mand zonder de rand te raken… Daarna de meer ingetogen (en dus meer als teamspeler spelende) Willem die keurig draait in de steun en de 0-3 op het bord zet. En dan is er nog 1 in het vak die dodelijk is indien de kans gecreëerd wordt op kortere afstand en dat is Dominique die de 0-4 maakt. Daarna de tweede aanval waar Lisa met verve de taak van Jesca op zich nam en Finn laat zien misschien wel de meest zuivere schutter te zijn die naast een prachtige doorloopbal er met 2 schoten 0-5, 0-6 en 0-7 van maakt. Het afmaken van de kansen viel in deze helft in ieder geval niets op aan te merken. De passing daar ging helaas nog wel het nodige mis. Maar ondanks het feit dat Nieuwerkerk iets terug doet met de 1-7-vlak voor rust is daar ook al lang doorgedrongen dat er vandaag niets te halen valt in de wedstrijd.  En dan komt er in de rust een klein gemakzuchtig mannetje tevoorschijn bij de kinderen die hen in de oren fluistert dat dit potje in lagere versnelling ook nog makkelijk te winnen is en ondanks dat de coaches proberen dit ongewenste ‘teamlid’ weg te jagen lukt dat helaas niet en zakt het tempo in de tweede helft ver weg. En dat is zo jammer want daarmee wordt de indruk van de prima eerste helft toch weer een beetje weg gewist. En ondanks de 1-8 van Anne en 1-9 van Benjamin en 2-10 van Willem en slotakkoord 2-11 van Wesley was het toch duidelijk minder goede tweede helft die meer op ‘zomerochtend’ korfbal leek dan een normale wedstrijd. Desondanks een meer dan verdiende overwinning en door het gelijk spel van KOAG en Merwede is de voorsprong met 2 wedstrijden te gaan opgelopen tot 4 punten waardoor het kampioenschap al veilig is gesteld.

Verloor IJsselvogels D2 vorige week thuis met 1-10 van Vriendenschaar D1, afgelopen zaterdag moest het met maar liefst 23-2 zijn meerdere in deze tegenstander erkennen. Stijn en Tim scoorden terwijl Olivier een hele goede wedstrijd speelde volgens de leidsters Karin en Nikki. Ra, ra, wat was er aan de hand? Zo goed was Vriendenschaar D1 vorige week nu ook weer niet?!

De nog-steeds-ongeslagen D3 ging naar Den Haag om een wedstrijd te spelen tegen lynx. Vorige week hebben we daar ook tegen gespeeld en 6-1 gewonnen. Al snel kwamen we 0-1 voor door een goal van Nina. Daarna scoorde Jesse en Nina nog een keer. Er werd goed samen gespeeld en toen kwamen er 1,2,3 doelpunten van Thomas. Met een 0-6 tussenstand gingen we de rust in. In rust waren er een paar aandachtspuntjes over het rustig en goed overgooien en de bal in 1 keer vangen. Tijdens de tweede helft ging dat wel iets beter. Storm opende de score in de tweede helft. Daarna scoorde de tegenstander de 1-7. Gelukkig stopte de D3 niet met scoren. Quinty scoorde nog, Jesse en Suus ook. Justin bepaalde de einduitslag: 1-11. We staan nu nog steeds 1ste en het kampioenschap komt steeds dichterbij!

IJsselvogels E1 blijft het goed doen en dankzij een ruime 10-2 overwinning op het Ridderkerkse Ten Donck E2 blijft E1 ongeslagen aan de leiding. Verder helaas (nog) geen nieuws.

Ook IJsselvogels E2 doet het uitstekend. In Rhoon werd met 0-9 van RWA E4 gewonnen waardoor ook E2 ongeslagen aan de leiding gaat. Helaas ook hier verder (nog) niets ontvangen.

Wedstrijd verslag IJsselvogels E3 –RWA E2 uitslag 4 – 9 verloren op 24 september 2016 door Patrick van der Ham. Ondanks dat we van alle drie de teams in onze poule hebben verloren gingen onze vier kanjers er weer vol plezier en enthousiasme tegen aan. Vandaag moesten we het, net als vorige week,  opnemen tegen de koploper in de poule. Coach Remmert was weer van de partij en stuurde ons vaste viertal het veld in. We begonnen redelijk goed. Eerst 0-1 achter waarna Sahra een mooie aanval van onze kant strak afrondde. Tiddo stond goed vrij en maakte de 2-3. Even later kreeg Flo een strafworf en ronde die keurig af. Het vierde kwart begonnen we met een kleine achterstand van 3-5. De kids waren even niet goed bij de les en voor we het wisten had de tegenstander er 4 gemaakt. Gelukkig scoorde Sahra nog een keer en was de eindstand bekend. Het korfschieten werd weer ruim gewonnen met drie treffers van Tiddo en 1 van Timo, Sahra en Flo . (korfschieten 6-3) De komende wedstrijden gaan we voor de winst (want dat is de grote winst t.o.v. vorig jaar bij de F, jullie geloven in jullie eigen kunnen en hebben er vertrouwen in)

Vandaag had de F1 thuis kans op een revanche tegen het sterke PKC. Vorige week hadden we uit met 15-11 tegen deze koploper verloren, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Luna, Lara, Lieke en Sven begonnen goed aan de wedstrijd, want al snel maakte Luna de 1-0. En dat terwijl ze al een wedstrijd met de E2 in de benen had. Maar al snel nam PKC de leiding over en stonden we 1-4 achter. Superspeler David mocht het veld betreden voor zijn allereerste wedstrijd en dit deed hij super, want hij maakte vrijwel direct 4-2! Iedereen deed goed zijn best, maar de achterstand liep toch wel op. Lara had een aantal keer een mooie kans, maar gingen er net niet in. Sven stond overal te verdedigen en heeft weer veel meters gemaakt. Uit eindelijk kwamen we nog heel goed terug en werd het nog heel spannend. Lieke scoorde nog 1 x en de andere ballen zijn er door Luna en Sven ingegooid. Uiteindelijk toch verloren met 10-11, maar korfschieten gewonnen. Groot applaus gekregen van alle toeschouwers! Dit verslag is afkomstig van Sandra, de moeder van Lieke..