Hoe vloog de bal – 24 november 2018

Hoe vloog de bal …… zaterdag 24 november 2018.

De kop is er af. De zaalcompetitie seizoen 2018-2019 is begonnen. Buiten grauw en koud en dan weten dat je iedere zaterdag lekker warm in de sporthal je wedstrijden kan spelen, ideale sport dat korfbal. Er kwamen al 18 teams in actie waarvan het G-team gelijk twee keer. Van deze 19 wedstrijden werden er 10 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 8 een nederlaag waarbij vooral de allerjongsten in de hoek zaten waar de klappen vielen. Helaas hoorde ook het 1e daarbij, als je begint tegen een promovendus dan hoop je op een overwinning hetgeen een goede start zou betekenen in de 2e klasse (een klasse lager dan op het veld). De overige seniorenteams deden het uitstekend en hielden allemaal de punten in de knip. De grootste overwinning kwam op naam van het 3e dat uit met 16-28 van Maassluis 3 wist te winnen. Topscoorder van de week werd Stan Sinot die in het 2e liefst 7x wist te scoren. De resultaten:

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 5e, C2, D2, E4 en F2. In het vervolg graag alle wedstrijdverslagen doormailen voor maandagavond 21.00 uur naar Wim, s.slingerland@planet.nl.  Alleen een scoreverloop met ruststand, eindstand en wie er scoorden is al voldoende, maak ik er wel een verslag(je) van.

Atlantis 1 – IJsselvogels 1   19-17     Afgelopen zaterdag, 24 november, speelden we met het vlaggenschip tegen Atlantis 1 in Mijdrecht. We begonnen de wedstrijd scherp en kwamen al snel op een 0-2 voorsprong dankzij een vrije bal van Mike en een schot van Kimberley. Waarna Atlantis al vrijwel direct terugkwam tot 2-2, maar wij drukten door naar 2-4 door een de tweede vrije bal van Mike en Coen’s specialiteit, een afstandsschot. Doordat we mee bleven scoren bleven we Atlantis steeds met 2 of 3 doelpunten voor tot 5-8. Ondanks dat de bal lekker viel en we met de score voorbleven verliep de eerste helft niet gemakkelijk. De scheids had de intentie om van ons en de tegenstander weer goede schoonzonen en -dochters te maken door elk duel of ‘duw’ te belonen met vrije bal of stip. Hier konden wij niet snel genoeg op anticiperen met het gevolg dat we er daar al snel 5 van om de oren kregen. Vervolgens juist afstand namen, maar Atlantis die er ook in gooide. Zo kwam Atlantis 6 min voor de rust terug en namen het spel over tot de score van 11-8. Na de rust ging het weer gelijker op en pakten we het beter op door te veranderen van tactiek. We zouden statischer gaan spelen met een focus om naar binnen te gaan om het duel aan te gaan. Gelijk na rust gooide Anouk, die een hele mooie wedstrijd aan het spelen was, soepeltjes met 1 hand haar doorloopbal erin. Gevolgd met een goal van Atlantis, wat de stand op 12-9 bracht. Afwisselend tussen schoten en doorbraken creëerden ook wij 2 stippen en 2 goals vanuit schoten. Dit bracht ons terug in de wedstrijd, want het stond weer gelijk! Vanaf dit punt bleef het even gelijk opgaan. Wij kwamen voor dankzij, alweer zijn derde stip in de wedstrijd, Christiaan. 13-14. Om vervolgens weer gelijk te komen, daarna achter en vervolgens weer gelijk te komen met… je raad het al, een stip. 15-15! Nog 13 minuten te gaan. Helaas scoorde Atlantis vanaf dit punt nog 4 goals en wij slechts 2. Ook al hadden we de tweede helft gewonnen met 8-9, de uiteindelijke eindstand was toch 19-17. In totaal zijn er in deze wedstrijd 10 stippen en 4 vrije ballen gescoord. Alle goals van onze kant zijn van Christiaan 5x, Mike 4x, Coen 3x, Anouk en Lieke 2x en Kimberley 1. Supporters die waren komen aanmoedigen nog bedankt voor de steun! We hopen jullie en anderen aanstaande zaterdag weer te zien bij de thuiswedstrijd van het 1ste tegen Refleks 1 om 16:40. Het oude clubje van Wim (Korving, trainer/coach van het 2e). Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen voor ons om te winnen. Het beloofd een mooie wedstrijd te worden, want wij gaan er weer vol voor! Neem leuk spandoeken, toeters en bellen mee zodat we er een ouderwets feestje van maken. Tot dan!  Lieke.

Triaz 2 – IJsselvogels 2   14-19     Het 2e startte de zaalcompetitie in Amsterdam tegen het (voor mij althans) onbekende Triaz 2. Een kleine vereniging met maar 8 teams (4 senioren en een A1, C1, E1 en F1 dus geen B- en D-teams). Blijkbaar had het 2e de heenreis nog in de benen want Triaz nam brutaal een 3-0 voorsprong. Dankzij 2 doelpunten van Stan en Mike D. en 1 van Joëlle en Dyonne kwam het 2e bij 6-6 weer op gelijke hoogte om daarna de tegenstander weer uit te zien lopen naar een 9-6 voorsprong. Stan scoorde nog 9-7 waarna de scheidsrechter bij 10-7 affloot voor de rust. Na de rust een veel beter 2e dat via 2 doelpunten van Jeffrey en 1 van Joëlle, Mike D. en Stan bij 12-12 de achterstand ongedaan had gemaakt. Nog een laatste stuiptrekking van Triaz (12-11), Stan die 12-12 scoort waarna Eva het 2e voor het eerst op voorsprong (12-13) zet. Na 13-13 scoorden Stan en Jeffrey allebei 2x waardoor er ineens een riante 13-17 voorsprong op het scorebord te zien is. Triaz scoort nog 14-17 waarna opnieuw Stan en Jeffrey de eindstand op 14-19 bepalen. De 2e helft dus met 4-12 gewonnen na de 1e helft met 10-7 te hebben verloren. Zaterdag goed aan de wedstrijd beginnen en wie weet waar het sprookje eindigt. Trainer/coach Wim Korving noteerde liefst 7 doelpunten van Stan, 5 van Jeffrey (allemaal in de 2e helft), 3 van Mike D., 2 van Joëlle en 1 van Dyonne en Eva.

Maassluis 3 – IJsselvogels 3   16-28      De zaal weer in! Stiekem keek ik er wel weer naar uit. Geen (pool)wind, geen regen, geen grote velden of versleten kunstgras. Als je een kans mist, weet je dat het 100% aan jezelf ligt. Focus op (gooi-, schiet- en loop-)techniek speelt dus een belangrijke rol en dat ligt het ene team wel en een ander team wat minder. Vraag was afgelopen zaterdag dan ook, hoe wij uit de verf zouden komen tegen een niet-onbekende tegenstander; Maassluis 3. We startten zeer goed, want binnen 15 minuten hadden de 4 mannen allen al 2x gescoord (2-8). Echter deden we daarna een stapje terug. Iets minder scherp verdedigen, iets minder fel in de duels, iets minder scherp in de afronding. Zo kroop Maassluis terug en stond het, ondanks doelpunten van: Dirk 2x, Heidi, Kirsten en Boog, 10-13 bij de rust. Gelukkig was daar Edwin met een speech, waar je alleen maar “Ja” en “Amen” tegen kon zeggen. Zonder een stem te verheffen, kwam toch zeer duidelijk bij iedereen binnen wat er in de tweede helft anders moest. Maassluis wist volgens mij niet wat ze meemaakten, toen ze na zo’n 10 minuten spelen opeens 11-21 achter stonden. De ene na de andere bal vloog erin en daar zaten een aantal juweeltjes bij. Zo scoorde Bas de 10-15 door zijn tegenstander eerst helemaal zoek te lopen, om vervolgens heel koel onderhands af te maken. Anne schoot een ’tweede bal’ prachtig binnen, waarbij je, al voordat ze ‘m los liet, wist dat die zou zitten. En Heidi stak op de zijlijn een vuurpijl af, die door de korf dreunde. Het smaakte naar meer, maar het vizier werd iets minder scherp bij iedereen. Zodoende wisten we in de laatste 15 minuten ‘maar’ 7 keer te scoren tegenover 5 van Maassluis. Zo wonnen we de eerste competitiewedstrijd in de zaal met maar liefst 16-28. Doelpuntenmakers: Dirk 6x, Bas 5x, Boog en Victor 4x, Heidi en Kirsten 3x, Anne 2x en Edwin 1x. Aanstaande zaterdag spelen we na het eerste thuis om 18:00 uur, dus blijf lekker hangen en kom onder het genot van een biertje bij ons kijken! Gr. Victor

IJsselvogels 4 – Twist 5   15-5     Als koploper op het veld de zaal in gaan, dan zijn de verwachtingen hoog gespannen. Iedereen wil zijn niveau behouden na een zeer geslaagde oefenwedstrijd, maar hoe zal de eerste echte wedstrijd in de zaal verlopen. Een goede start is natuurlijk gewenst om niet gelijk in de achtervolging verzeild te raken. Dan is het niet verkeerd om tegen de nummer laatst van het veld de competitie te beginnen. Het begin van de wedstrijd was moeizaam, Twist 5 heeft wel het e.e.a. geleerd afgelopen weken en ging 100% achterverdedigen. Met enig fysiek tegenspel kwamen wij niet in ons normale ritme, het tempo was te laag en schoten kwamen teveel uit stilstand. Na 4 minuten scoorde Stef de 1-0 en Joost (verving Rob i.v.m. Sinterklaas activiteiten) prikte in de aansluitende aanval de 2-0. Ook de 2e aanval had last om de korf te vinden en duurde 10 minuten voordat Eline (verving Cindy / Laura) de 3-0 maakte. Na 20 minuten spelen had IJsselvogels een passend antwoord en liep binnen 6 minuten uit naar een 8-0 voorsprong door doelpunten van Wilco (4-0), Joost (5-0 en 6-0), Marlinde (7-0) en Wilco (8-0). Na de 8-1 zette Joost de ruststand op het scorebord (9-1). Eénduidig in de rust, sneller neerzetten en focus op het afronden. Na de 10-1 van Marlinde ging iedereen er eens goed voor zitten, maar het viel volledig stil en Twist 5 wist IJsselvogels 16 minuten van scoren af te houden en zelf 2x te scoren (10-3). Het hoogtepunt van deze periode was een ”flying block” van Nikki, maar moet eerlijk zeggen, de 2e helft was beneden ons niveau en was ten delen toe te dichten aan het spel van Twist. Na de doelpunten van Manon (11-3) en Wilco (12-3) ging het weer een beetje lopen, maar het bleef moeizaam. In de laatste 10 minuten maakte Stef (13-4), Annelie (14-5) en Melvin (15-5) de doelpunten. Een moeizame, maar dik verdiende overwinning en het belangrijkste doel is behaald, we zijn nog steeds in de race voor de 100% taart van Wim! De doelpunten kwamen van: Joost (4), Wilco (3), Stef (2), Marlinde (2), Eline (1), Manon (1), Annelie (1) en Melvin (1). A.s. zaterdag tegen Wion 4, wat direct een kraker wordt, want deze ploeg was vorig seizoen Wion 3 en speelde 2e klasse. Mvrg, Marco   .

IJsselvogels 5 – Nexus 4   11-10     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 5e boekte een nipte maar bijzonder knappe overwinning op het sterker geachte Nexus 4. Helaas weet ik niet hoe het scoreverloop was, of jullie steeds achter of juist voorgestaan hebben en wie er scoorden maar dat is ook niet belangrijk. De punten zijn binnen en ……. jullie zijn nog in de race om de 100% scoretaart!

IJsselvogels G1 – KCR G1   6-2     Twee wedstrijden achter elkaar voor IJsselvogels G1. De 1e tegen KCR G1 met goed spel en heel veel kansen. Jonas een nieuwe speler bij ons startte zijn 1e wedstrijd in de verdediging. Hij had zijn heer helemaal in z’n broekzak! Paul scoorde 4x !! 2e helft 2 doelpunten van KCR maar daarna een mooi schot van Callam en een feilloos schot van Janita.

Dijkvogels G3 – IJsselvogels G1   3-0     Gelijk de 2e wedstrijd er achteraan. Ook een leuke/spannende wedstrijd. Deze wedstrijd maakte een nieuwe dame ons damesviertal weer compleet. Kaylee speelde haar 1e wedstrijd en deed dat prima! Deze wedstrijd lukte het ons niet om te scoren. We verloren met 3 – 0. Petra.

IJsselvogels A1, A2 en B1 waren vrij.

Fortuna / Delta Logistiek B5 – IJsselvogels B2     Afgelopen zaterdag moest de B2 tegen Fortuna in Delft. Stijn en Finn uit de C2 waren mee. De B2 begon de eerste helft goed met een doelpunt van Lisa. Daarna scoorde Isa al snel de 0-2. De B2 liet het daarna even liggen en Fortuna scoort dan de 3x en staat de B2 opeens achter met 3-2. Tim scoort gelukkig de gelijkmaker, maar daarna scoort Fortuna weer. Net voor rust schiet Stijn de gelijkmaker en gaat de B2 met gelijkstand de rust in. In de tweede helft doet de B2 wat ze moeten doen. De verdediging is erg goed, er wordt geen bal doorgelaten, de bal wordt snel weer onderschept en Fortuna krijgt geen enkele kans meer. Ondertussen scoort het aanvalsvak van de B2 5 maal. De doelpunten waren achtereenvolgens van Isa, Tim, Lieneke (2x) en weer Isa en staat het 4-9. Fortuna scoort dan nog tweemaal en dan is de wedstrijd voorbij en wint de B2 terecht met 6-9. Iedereen van de B2 en ook de invallers Stijn en Finn speelden een goede wedstrijs. Stijn en Finn, bedankt voor het invallen! Saskia.

OVVO / De Kroon C1 – IJsselvogels C1   7-10     Na vorige week zaterdag in Zwijndrecht de oefenwedstrijd tegen Hoofdklasser Albatros C1 met 9-10 te hebben gewonnen ging C1 vandaag vol vertrouwen op weg naar Maarssen waar het onbekende OVVO / de Kroon C1 de tegenstander was. Voor ons zagen we Nieuwerkerk B1 nipt met 11-10 verliezen van OVVO / De Kroon B1 en dat zijn 2 tegenstanders die bij onze B1 in de poule zitten. Met Rosa, Dominique, Wesley en Tim in de aanval, Jesca, Anne, Willem en Benjamin in de verdediging, Joran als reserve op de bank en trainer/coach Peter langs de lijn begon C1 de wedstrijd. In de 24e minuut gaf de sterk spelende Rosa haar visitekaartje af door van afstand 0-1 te scoren. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en in de 19e minuut kwam OVVO op gelijke hoogte, 1-1 en wisselen. Benjamin zette met een mooi afstandsschot C1 weer op een 1-2 voorsprong waarna OVVO opnieuw op gelijke hoogte wist te komen, 2-2. Een mooie doorloopbal van Rosa betekende 2-3 maar nog geen 2 min. later was het opnieuw gelijk. 3-3. Met nog 3 min. op de klokken kwam Joran er in voor Willem en met zijn eerste schot, na een mooie lange pass van Benjamin, bepaalde Joran de ruststand op 3-4. RUST – In de 2e helft kwam de beste dame van OVVO B1 (speelt in RTC Noord-West onder de 15 jaar) als invaller in het veld, iets wat we bij IJsselvogels competitievervalsing noemen. Ik noem het handig gebruik maken van de regels van het KNKV! Gelukkig kwam ze tegen Rosa te lopen en die hield zich uitstekend staande, complimenten! In de 23ste minuut profiteerde Jesca handig van het foutief voorspringen van haar dame door zich snel om te draaien en 3-5 te scoren en toen Rosa opnieuw van afstand fraai voor 3-6 zorgde was het eerste gaatje geslagen. Helaas scoorde OVVO uit de eerstvolgende aanval 4-6 waardoor het toch weer spannend werd. In dezelfde minuut scoorde Joran opnieuw van afstand en opnieuw uit een diepe pass 4-7. In de 14e minuut werd Joran foutief afgestopt waarna hij zelf koelbloedig de strafworp verzilverde, 4-8. Tijd voor de coach van OVVO om, met nog 10 min. te spelen, ook een supersnelle en zuivere heer uit de B1 van OVVO in te zetten. Uit een vrije bal en van afstand scoorde deze heer 5-8 en 6-8 en toen de B1-dame uit een korte kans met nog 2 minuten te spelen 7-8 scoorde gingen we een hectische slotfase tegemoet. Gelukkig wist Jesca een strafworp te versieren die opnieuw koelbloedig door Joran werd benut, 7-9. De verdediging hield goed stand, wist snel de bal te veroveren en de aanval kon het geduld opbrengen om te wachten met schieten. OVVO liet zich zakken zodat C1 wel moest schieten en gelukkig ging deze bal van Tim er nu wel in. Een dik verdiende 7-10 overwinning op een lastige tegenstander die achteraf misschien wel één van de concurrenten zou kunnen blijken te zijn. Zaterdag wacht opnieuw een moeilijke tegenstander, dan komt het onbekende Antilopen C1 uit Leusden op bezoek dat zaterdag met 13-5 van Vriendenschaar C1 wist te winnen, dus opnieuw een concurrent voor de bovenste plaats, succes C1, ik heb genoten zaterdag. Wim.

Korbis C2 – IJsselvogels C2   11-7     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Waddinxveen kon C2 het niet bolwerken tegen Korbis C2 en keerde met een 11-7 nederlaag huiswaarts, weg 100% scoretaart. Ik heb geen idee of jullie een goede wedstrijd speelden en of de tegenstander echt beter was dan jullie. Zaterdag nieuwe wedstrijd = nieuwe kansen!

IJsselvogels C3 – Nieuwerkerk C4   12-3     C3 moest afgelopen zaterdag tegen Nieuwerkerk. Tot het bot toe gemotiveerd om te winnen trokken ze ten strijde. Nina had nog even de tegenstander staan afluisteren en wat zei hoorde was hetzelfde wat de gelegenheidscoach tegen C3 had gezegd. ‘We moeten tegen IJsselvogels, dus we moeten winnen!’ Helaas voor Nieuwerkerk ging die vlieger niet op. C3 was de betere partij, hadden veel kansen en werkte hard voor elkaar. Dit resulteerde in 12-3 winst.
Het scoreverloop ging als volgt: Justin 1-0 afstand, Storm 2-0 afstand, Willeke 3-0 afstand, Lucie 4-1 afstand, 5-2 Jesse afstand, 6-2 Nina korte bal, 7-2 Justin korte kans, 8-2 Lucie afstand, 9-2 Levi korte kans, 10-2 Willeke korte kans, 11-2 Justin korte kans en 12-3 Levi afstand. Anita.

Korbis D2 – IJsselvogels D1   2-10     Zaterdag 24 november speelde we onze allereerste zaalwedstrijd. Al snel stonden we met 0-3 voor. Er werd goed over gegooid en gekeken naar elkaar. En gelukkig verdedigde Korbis niet zo op de ballijnen zo als OVVO dat vorige week deed, want dat vonden we heel erg moeilijk. Korbis scoorde 1 keer en toen was het tijd om van vak te wisselen. In het tweede gedeelte van de eerste helft scoorden Sven en Eline 2 mooie doelpunten. Kirsten wees ons in de rust erop dat we de bal hoog moesten houden. In de tweede helft ging Luna eruit en kwam Flo erin. We gingen vrolijk verder met doelpunten scoren. Eline maakte in de laatste seconde nog een heel mooi doelpunt. En bracht zo de eindstand op 2-10 voor ons. Door deze grote overwinning staan we voorlopig op de eerste plaats. En zijn we nog in de race voor de 100% taart van Wim. De doelpunten werden gemaakt door: Eline 3, Sven en Luna 2 en Marnick, Lucas en Lieke 1x. Groetjes Flo .

Avanti D3 – IJsselvogels D2   5-5     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Pijnacker nam onze D2 het op tegen Avanti D3. Na het kampioenschap op het veld zijn de verwachtingen opnieuw hoog gespannen of verwacht ik nu te veel? We gaan het zien, het eerste puntje is in ieder geval binnen en ik denk dat er nog velen volgen maar of dat genoeg is om …….

IJsselvogels D3, E1 en E2 waren vrij.

KCC / SO natural E2 – IJsselvogels E3   6-5     Afgelopen zaterdag moest de E3 tegen KCC. Het waren gelijkwaardige tegenstanders en het ging dus ook heel gelijk op. Na de eerste periode stond het 1-1 door een schot van Lieke. De tweede periode ging ook nog gelijk op met als tussenstand 3-2 achter, met een goal van Lucas. Tijdens de derde periode liep de tegenstander heel erg uit met 6-2, maar in de laatste periode maakte Luuk en Jaël het goed doordat Luuk 2 keer scoorde en Jaël 1 keer. We hebben 6-5 verloren helaas, maar het was zeker geen slechte wedstrijd. Stan.

IJsselvogels E4 – Twist E3   7-1     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. E4 startte de zaalcompetitie uitstekend door thuis met liefst 7-1 te winnen van Twist E3 uit Vlaardingen. Jammer dat ik verder niets over de wedstrijd heb ontvangen.

Korbis E5 – IJsselvogels E5   10-1     Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels E5 beginnen aan de eerste competitiewedstrijd tegen Korbis E5. De wedstrijd begon met een achterstand van 3-0. Lilly legde snel nadat ze gewisseld was het doelpunt voor IJsselvogels erin. De rest van de wedstrijd was erg lastig, vooral een van de jongens uit de tegenpartij had een goed schot. De wedstrijd eindigde 10-1 verloren. Een moeilijke wedstrijd om mee te beginnen. Het korfschieten eindigde ook in een verlies van 4-3. Tot aankomende vrijdag! Lotte en Anna.

IJsselvogels E6 – ’t Capproen E2  1-6      Vanmorgen was het debuut voor het nieuwe E6 team van IJsselvogels. Het team bestaat uit 2 jongens Jayson Versluis, Yannick Roelevink, Iris van der Sluis en Sarah van der Ark. Omdat Yannick een gezellig Sinterklaasfeest elders had, werd hij vervangen door Jeremy Versluis en Senne Baas versterkte de dames. De tegenstanders leken groot maar dat weerhield het nieuwe team niet om zich meteen neer te zetten. Er werd keurig verdedigd, overgegooid en vrij gelopen. Tot de rust bleef het 0-0 . Dat was echt ontzettend knap voor zo’n eerste wedstrijd! Helaas werd het na de rust 0-1 en 0-2, na de time out scoorde Jayson 1-2 met een mooi schot. De tegenstander werd feller en het werd moeilijk om te verdedigen. De einduitslag is uiteindelijk nog in de laatste minuut 1-6 geworden. Bij de strafworpen scoorden Jayson en Sarah .De coaches waren zeer tevreden over deze eerste wedstrijd. Er werd sportief gespeeld en de inzet was TOP! Judith van Ark (moeder van Sarah).

IJsselvogels F1 was vrij.

Fortuna / Delta Logistiek F – IJsselvogels F2   17-0     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Ons nieuwe F2, waarvan de meeste kinderen nog nooit een wedstrijd hadden gespeeld moest in Delft aantreden tegen Fortuna / Delta Logistiek F2. Een vereniging die op het veld al met 6 F-teams speelde en een F2 waarvan de kinderen al meer dan een jaar korfballen. De wegen van de Bond zijn soms ondoorgrondelijk (dom) maar dat kan ik ze nog steeds niet aan het verstand brengen. Zo moeilijk is het toch niet om de nieuwe teams een beetje bij elkaar in te delen lijkt mij of met teams die met 0 punten op de laatste plaats zijn geëindigd. Niet bij onze Bond die gewoon alles door elkaar husselt en je succes wenst waarbij de uitslag al bij voorbaat vast staat, jammer! Nu maar hopen dat de volgende tegenstanders wat minder sterk zijn en dat jullie iedere week een (klein) beetje beter het spelletje gaan snappen dan gaat het iedere week een stukje beter en stromen de punten vanzelf binnen. Deze wedstrijd snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

IJsselvogels F3 – Reeuwijk F1   5-9     Onze eerste wedstrijd (binnen) als team. We moesten tegen Reeuwijk F1, ik wist niets van de tegenstander dus we wisten niet of ze goed of minder goed dan ons waren. Helaas kon Floris er niet bij zijn vandaag, dus hadden we als supersub Thijmen uit de E5. De wedstrijd begon en we kwamen al snel 0-1 achter te staan. Gelukkig had de F3 er erg veel zin in en scoorde Eva al snel de 1-1. Maar al snel liep de tegenstander uit naar 1-4. Toen mocht Thijmen erin en scoorde al heel snel de 2-4 en moest er dus weer uit. Toen was het pauze en hebben we afgesproken om van 2 kanten aan te bieden, dat was omdat een groot meisje iedereen verdedigde. We mochten weer spelen en kwamen al vroeg 2-5 achter, Thijmen stond er nog maar net in en scoorde de 3-5. Toen werd het 3-6, maar Eva had nog wel meer trek in doelpunten dus scoorde ze 4-6. Het werd weer 4-7 en Eva dacht laat ik nog maar een keer scoren. De stand was toen 5-7. Reeuwijk heeft toen heel goed gespeeld  en kwam toen voor met 5-9. Het korfschieten ging beginnen en Reeuwijk stond voor met 0-1. Carice scoorde de 1-1 waarna Quinten de 2-1 scoorde. Dit was ook de eindstand met korfschieten. Cécile kon er helaas niet bij zijn met het coachen. Anne Slob bedankt voor het helpen coachen! Jullie hebben echt heel goed verdedigd en hebben veel ballen er tussenuit gehaald. Ik denk dat we tijdens de training nog wel kunnen oefenen op hoe je goed vrijloopt en het klemmen van ballen. Alle supporters op de tribune heel erg bedankt voor de support en natuurlijk Thijmen voor het reserve zitten. Iris.