Hoe vloog de bal – 25-januari-2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 25 januari 2014).

Zo sta je, als IJsselvogels 1, op een kansloze 7e plaats met maar 2 punten uit 8 wedstrijden en zo heb je, na 2 overwinningen, ineens weer aansluiting met de middenmoot met 6 punten uit 10 wedstrijden.
Dat beloven nog 4 spannende laatste speelrondes te worden waarbij we nog tegen 2 concurrenten, Nieuwerkerk uit en Tjoba thuis, moeten spelen. Doordat IJsselvogels 2 ook de 10e wedstrijd verloor is degradatie uit de Res. 1e klasse helaas een feit. Van de 20 gespeelde wedstrijden werden er precies 10 gewonnen en 10 verloren. De grootste overwinning kwam op naam van het 4e dankzij een 7-20 overwinning uit tegen Maassluis 4. Topscoorders van de week werden Dirk Rijneveld uit het 1e, Sander Verstoep, alias Babba, als invaller in het 4e en Nils Rijkaart van Cappellen, als invaller in F3, die allemaal 6x scoorden. De resultaten:

Wat was dat weer spannend zaterdagavond bij de wedstrijd IJsselvogels 1 – T.O.P. 1 uit Arnemuiden. Jammer dat er niet (iets) meer supporters aanwezig waren want in de strijd om handhaving is iedere steun van harte welkom. Dit was voor IJsselvogels 1 de laatste kans om aansluiting te vinden met enkele ploegen boven hun. TOP met 8 punten en Tjoba en Nieuwerkerk met 9 punten staan nog binnen handbereik mits er gewonnen zou worden. Met slechts 4 punten en nog 5 wedstrijden te spelen zou een nederlaag over en sluiten zijn geweest. Uit werd in Arnemuiden na een doelpuntrijke wedstrijd met 30-27 verloren en leed koploper DSC niet zijn enige nederlaag uit tegen TOP? Geen makkelijke opgave dus. TOP liep al snel uit naar een 0-3 voorsprong maar gelukkig vond het 1e een antwoord op het aanvalsspel van TOP dat over uitstekende aanvallende dames beschikte. Dankzij 3x Dirk en 1x Hannah, Victor, Jasper en Kevin stond het in de rust 7-7. Hierna brak een ijzersterke fase van IJsselvogels 1 waarin 5x werd gescoord door 2x Dirk en Jasper en 1x Hannah en er een riante 12-7 voorsprong op het scorebord stond. Helaas begon hierna de hard maar matig fluitende scheidsrechter steeds meer zijn stempel op de wedstrijd te drukken en helaas niet altijd in het  voordeel van IJsselvogels. Bij 13-9 werd een zuivere goal van Victor, een tip-in, afgekeurd terwijl TOP een handje vol vrije worpen en strafworpen meekreeg. Gelukkig hadden zij het vizier deze wedstrijd niet op scherp staan en kon IJsselvogels aan de goede kant van de score blijven. Kevin werd ondertussen vervangen door Mark die na lang blessureleed eindelijk weer eens zijn opwachting mocht maken in het 1e. TOP kroop dichterbij tot 13-11 maar Marina uit een mooie doorloper scoorde 14-11. Met nog enkele minuten te spelen en een 16-15 voorsprong kon IJsselvogels geen goed meer doen in de ogen van de scheidsrechter. Het kreeg elke bal tegen, kreeg voor niets vrije ballen en zelfs 2 strafworpen tegen maar deze werden allen gemist. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als gerechtigheid want wat de scheidsrechter ook deed, het bleef gelukkig 16-15!!! Alle drie de teams boven ons verloren zodat we weer bijna aansluiting hebben met de middenmoot. Trainer/coach Edwin heeft de boel weer aardig op de rails en zag Dirk 6x, Jasper 4x, Hannah en Marina 2x en Kevin en Victor 1x scoren.

A.s. Zaterdag 1 februari  –  om 19.15 uur  –   Nieuwerkerk 1 – IJsselvogels 1  –   in de Kleine Vinkhal.

IJsselvogels 2 gedegradeerd! Met nog 4 wedstrijden te gaan en 10 punten achterstand op de nr. 6 is ons jonge 2e helaas gedegradeerd uit de Res. 1e klasse. Koploper TOP 2 uit Arnemuiden bleek afgelopen een maatje te groot. Na een 6-12 ruststand met 2 doelpunten van Pieter de Br. en 1 van Eva, Kirsten, invaller Pieter Bl. en invaller Gert-Jan (al binnen 10 sec.) werd het uiteindelijk 12-22 waarbij het scoreverloop in de 2e helft helaas niet meer is bijgehouden. Ik zag in ieder geval nog Eva, Cindy, Pieter de Br., Pieter Bl. en Peter scoren. Het andere doelpunt moet ik helaas schuldig blijven. Probeer in ieder geval van die hatelijke “0” af te komen!

Nagekomen bericht: Vorige week verloor IJsselvogels 2 in Zwijndrecht, na een 11-7 ruststand met 22-14 van Albatros 2 ondanks 5 doelpunten van Peter, 2 van Lieke, Pieter en invaller Mark (die het voor het eerst weer 20 min. probeerde) en 1 van Cindy en de invallers Jeanine en Aron.

In Zoetermeer verloor IJsselvogels 3 nipt met 18-17 van Phoenix 4 na een 9-9 ruststand. Thuis werd eerder met 9-18 van deze lager geklasseerde ploeg verloren, blijkbaar een tegenstander die het 3e niet zo erg ligt. Positief was in ieder geval dat Anneke haar “rentree” gelijk met 4 doelpunten vierde terwijl Wilco en Bas 3x en Berry en invaller Coen 2x scoorden. Probeer in ieder geval a.s. zaterdag thuis van Excelsior 3 te winnen en jullie zijn “bijna” zeker veilig.

Thuis eerder met 18-18 gelijk gespeeld tegen Maassluis 4 en nu uit ineens met 7-20 winnen, ra, ra. Met als invallers Sander en Edwin ga je er natuurlijk qua doelpunten wel op vooruit, samen namen ze de helft voor hun rekening. De 1e helft was van uitstekend gehalte getuige de 5-13 ruststand en werd er met scherp geschoten. De 2e helft was misschien aanvallend iets minder maar werd er verdedigend ook minder doorgelaten. Coach Matthijs noteerde liefst 6 doelpunten van Sander, 5 van Rob, 4 van Edwin, 2 van Stef waarvan de laatste (de 20ste) in de slotseconde en 1 van Deborah, Sabine (volgens mij ook al een tijd niet meer gespeeld) en invalster Marit.

IJsselvogels 5 ontving thuis het inmiddels aardig bekende Gemini 4 uit Gouda al moet je altijd maar afwachten wat voor een ploeg ze nu weer het veld insturen. Er was bij hun duidelijk meer schotkracht aanwezig hetgeen uiteindelijk resulteerde in een 3-8 ruststand en een 7-14 eindstand ondanks 4 doelpunten van Denise, 2 van Anouk en 1 van Sylvester.

IJsselvogels A1 blijft het goed doen al zag het daar in het begin niet naar uit. Thuis tegen HKC A1 uit Hardinxveld-Giessendam kwam A1 moeizaam uit de startblokken en stond het al snel met 1-4 achter. Daarna herstelde het zich prima en liep het uit naar een 6-4 voorsprong en een 8-5 ruststand. Dan denk je dat de buit (bijna) binnen is maar zie je het team toch een beetje gemakzuchtig worden en dat wordt door een tegenstander gelijk afgestraft. Na 11-11 liep A1 uit naar 14-11 en denk je opnieuw dat de wedstrijd gespeeld is maar opnieuw krijg de tegenstander de kans om terug te komen tot 14-13. Gelukkig is daar dan allrounder Schalk die vlak voor tijd de 15-13 maakt en aan alle onzekerheid een einde maakt. Kimberley en Nathan 4x, Esther, Schalk en Aron 2x en Jeanine 1x scoorden.

In ’s Gravenzande won IJsselvogels A2 met 5-11 van ONDO A2 waardoor het zich vaster op de 4e plaats nestelt. Een ploeg die te pakken was en een 0-3 start en 1-6 tussenstand zorgden voor een op het oog vlekkeloze wedstrijd. Het verschil werd niet veel groter en er werd soepel afgesloten op 5-11. Het waren weer de mannen die aan het kanon stonden: Christiaan 5x, Leon 3x, Stan 2x en Alex scoorden.

IJsselvogels A3 en A4 waren vrij.

IJsselvogels B1 nestelde zich alleen op de 2e plaats door thuis moeizaam maar verdiend met 8-6 van het lastige Merwede B2 uit Sliedrecht te winnen. Net als in de uitwedstrijd was het steeds onze B1 dat het betere van het spel had maar door eigen fouten de tegenstander het gevoel gaf dat er wat te halen zou zijn. Na een 5-4 ruststand werd er dankzij 3 doelpunten van Jeffrey, 2 van Noël en 1 van Jesse, Jelle en invaller Mike met 8-6 gewonnen en staan ze nu alleen op de 2e plaats.

In Maassluis moest IJsselvogels B2 helaas met 6-2 zijn meerdere erkennen in Maassluis B2. Maassluis was een stuk sterker en de IJsselvogelsgoals vielen in het laatste deel van de tweede helft met schoten van grote afstand. Robert en Wietze vonden met een knap schot de korf, maar dat was bij lange na niet genoeg om de tegenstander in de problemen te brengen.

IJsselvogels B3 deed uitstekende zaken door uit  met liefst 2-9 van Nieuwerkerk B3 te winnen terwijl Trekvogels B2 met 7-9 van KCC B3 won. Jullie hebben het dus nog steeds in eigen hand om kampioen te worden, maar dan moet verder wel alles worden gewonnen! Leidster Lisanne zag Dani, Toni en Lisa 2x en Maarten, Maaike en Joris 1x scoren. Knap hersteld van de vorige nederlaag!

Met 6-12 verliezen en toch een goed gevoel aan de wedstrijd overhouden. Trainer/coach Hans zag IJsselvogels C1 een prima wedstrijd spelen tegen Sporting Trigon C1 uit Leiden dat over duidelijk meer lengte en gewicht beschikte en dat bleek uiteindelijk toch de doorslag te geven. Na 1-6 achter werd opgehaald tot 3-6 en als toen die 4-6 was gevallen …… nu werd het 3-7 in de rust en gelijk na de rust 3-9 en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 6-12 met 3 goals van Sam, 2 van Roos en 1 van Dyonne.

IJsselvogels C2 en C3 waren vrij.

In Ridderkerk liet IJsselvogels D1 zien wel degelijk goed te kunnen korfballen. Na een 1-4 ruststand werd er keurig met 4-9 van het hoger staande KCR D2 gewonnen dankzij  3 doelpunten van Remmert, 2 van Loisanne en 1 van Kris, Dano, Thirza en Patrick. Nu proberen deze vorm vast te houden dan kunnen jullie nog enkele plaatsen stijgen op de ranglijst. Zowel aanvallend als verdedigend werd er goed gespeeld en, pluspunt, er weerd weinig balverlies geleden en dat speelt al een stuk lekkerder.

IJsselvogels D2 blijft het uitstekend doen en won thuis met niet minder dan 9-0 van Gemini D1 uit Gouda en als je dan zie dat de eerste 8 doelpunten door allemaal verschillende spelers en speelsters worden gemaakt dan is gelijk duidelijk waar jullie kracht zit. Na een 5-0 ruststand ging D2 in de 2e helft rustig door en dankzij achtereenvolgens Kars, David, Sylvia, Lucas, Douwe, Tobias, Lotte, Harm en opnieuw Lotte werd het 9-0 en blijft D2 met 2 punten voorsprong koploper.

IJsselvogels D3 ontving thuis Nieuwerkerk D3. Na de 1-0 van Douwe en de 1-1 van N’kerk ben ik weggegaan. In de rust stond het al 1-5 en hoewel de 2e helft beter was lukte het alleen Harm nog om 2-7 te scoren terwijl er bij een eindsignaal een 2-8 eindstand op het scorebord stond.

In Maassluis bleek de plaatselijke E1 iets meer uitgeslapen dan IJsselvogels E1. Hoewel de 2-0 ruststand nog alle hoop op meer gaf werd het direct na de rust 3-0 voor Joran met een mooi afstandsschot 3-1 scoorde en de hoop deed herleven. Helaas grossierde E1 deze wedstrijd in vang- en plaatsfouten en kon de tegenstander, zonder zelf echt goed te spelen, uitlopen naar een ruime 7-1 overwinning hoewel deze qua spelbeeld duidelijk geflatteerd was. Kirsten Kaan wil ik nog hartelijk bedanken voor het willen invallen op dit vroege tijdstip, bedankt Kirsten!

IJsselvogels E2 was vrij.

IJsselvogels E3 deed heel erg zijn best om het Nieuwerkerk D4 zo moeilijk mogelijk te maken maar net als de vorige keren kon E3 het niet bolwerken en moest het met een 1-4 nederlaag genoegen nemen. Na 0-2 kon Nienke de eer redden door 1-2 te scoren.

IJsselvogels F1 was niet in goede doen maar dat was toch nog goed genoeg om Nieuwerkerk F1 uit met 1-3 te verslaan dankzij 2 doelpunten van Willem en 1 van Benjamin. Het korfschieten werd met 3-7 gewonnen met 2 doelpunten van Dominique, Benjamin en Willem en 1 van Jesca.

IJsselvogels F2 speelde thuis de topper tegen ongeslagen koploper KOAG F1 terwijl onze F2 alleen de uitwedstrijd tegen deze ploeg had verloren (met 9-1). Na een 0-2 achterstand begon F2 steeds beter te spelen en dankzij 3 doelpunten van Rosa en 1 van Stijn werd het zelfs 4-4 gelijk. Helaas ging de laatste 10 minuten het licht uit bij onze F2 en liep KOAG alsnog uit naar een ruime 4-8 overwinning, jammer want jullie waren er dichtbij. Het korfschieten werd nipt met 4-5 verloren alleen heeft leidster Lisa helaas niet bijgehouden wie er scoorden.

Ook IJsselvogels F3 speelde thuis tegen KOAG maar dan tegen hun F3. Het afpakken van de bal ging deze wedstrijd heel goed alleen het plaatsen naar elkaar was wat minder. Dankzij liefst 6 doelpunten van invaller Nils, 2 van Levi en 1 van Simone werd er keurig met 9-1 gewonnen en staat F3 nog steeds ongeslagen op de 1e plaats. Plus dat ze ’s avonds team van de week waren bij de thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 zodat hun dag helemaal niet meer stuk kon. Het korfschieten werd met 3-2 gewonnen, de leidsters Esther en Manouk zijn helaas vergeten te noteren wie er scoorden.

In Dordrecht moest IJsselvogels F4 het opnemen tegen koploper Oranje Wit F2 en die bleek. Net als thuis, duidelijk een maatje te groot gezien de 12-0 eindstand. Jullie hebben nu de sterkste 2 teams uit en thuis gehad dus staan er nu alleen nog maar “leuke” wedstrijden op het programma. Knap vond ik wel dat jullie met korfschieten met 5-6 wisten te winnen, klasse! Jesse 3x, Quinty 2x en Lienke 1x namen de doelpunten voor hun rekening.