Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 25 februari 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 25 februari 2017.

Een heel beperkt wedstrijdprogramma met maar 7 wedstrijden i.v.m. de voorjaarsvakantie waarvan er 1 geen doorgang vond i.v.m. de storm en de daardoor ontstane files. Van de 6 wedstrijden werden er 3 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 2 een nederlaag. Het 5e speelde een uitstekende wedstrijd en steeg een plaatsje op de ranglijst oftewel ze staan geen laatste meer. Het 4e helaas wel en moest zijn meerdere in Vriendenschaar 3 erkennen. C1 maakte het zichzelf onnodig moeilijk uit in Papendrecht tegen PKC / SWKGroep C2 maar steeg door de 7-8 overwinning wel naar de 3e plaats. Ook C2 steeg een plaatsje en staat dankzij de nipte overwinning op ODO C1 nu 4e. C3 kon het helaas niet bolwerken tegen titelkandidaat Kinderdijk C3 maar weerde zich dapper, 2-4. E1 moest een puntje achter laten in Zwijndrecht door met 3-3 gelijk te spelen tegen Albatros E4. De resultaten:

Op het veld tegen Vriendenschaar 4 ruim verloren en nu in de zaal tegen Vriendenschaar 3 uit Bodegraven. Een goede start van Vriendenschaar (0-2) werd gevolgd door goals van Wilco en Daan (2-3) maar al snel werd duidelijk dat het gevaar van de dames van Vriendenschaar kwam. Meerdere afstandsschoten vielen achter elkaar binnen en na 20 minuten stond er een 2-7 stand op het scorebord. De opdracht om binnen de “bubble” te gaan verdedigen en de heren alleen voor te verdedigen werd goed opgepakt en IJsselvogels 4 kwam langzaam terug in de wedstrijd. Daan (3-7), Laura (4-8), Daan (5-8) en Anouk(6-8) zetten de ruststand op het scorebord. Laatste 10 minuten van de 1e helft prima verdedigd en de dames van Vriendenschaar redelijk aan banden gelegd, maar vergaten zelf om mee te scoren in de eerste 20 minuten. Begin 2e helft was veelbelovend en Wilco maakte, na de snelle 6-9, de 7-9 en dachten er een echte wedstrijd van te gaan maken, helaas was het tegenovergestelde waar en konden de mand helemaal niet meer vinden. Dat wij slechts 5 goals tegen kregen, door goed te verdedigen, was meer dan prima, maar na de goal van Wilco kon Laura (8-11) als enige nog de korf vinden. 2 doelpunten in 30 minuten, dat geeft te denken. Eindstand 8-13. De laatste wedstrijd op 11 maart wederom tegen Vriendenschaar 3 uit in Bodegraven moeten er minimaal 16 doelpunten gemaakt worden om de 2 punten mee terug te nemen! Alle invallers (Anouk, Laura, Myrthe, Daan en Jelle) bedankt voor jullie inbreng en wensen iedereen een goede vakantie toe. Doelpunten werden gemaakt door Daan (3), Wilco en Laura (2) en Anouk (1). Van Marco.

Op zaterdag 25 februari, velen genoten van een voorjaarsvakantie, mocht IJsselvogels 5 wel aantreden. Een keer niet ’s avonds laat, maar om 14:00 uur in Capelle bij KCC. Zonder Tom en Mike (vakantie) en Dennis (nog niet fit), maar met Daan, Dave en Jeffrey (reserve) gingen we van start. In de wetenschap dat het 5e de enige zege thuis tegen KCC behaalde, lagen er zeker kansen, maar KCC presteert in thuiswedstrijden beter dan in uitwedstrijden. De beginfase was nog wat aftasten en KCC kwam op 1-0 en 2-1 voor. Daarna was het echter IJsselvogels dat de klok sloeg. Verdedigend de deur op slot, veel éénschotsaanvallen van KCC, veel onderscheppingen van onder andere Roos en zuiver schietende heren werd langzaam maar zeker een gaatje geslagen en via 9 goals op rij (!) stond er opeens 2-10 op het scorebord bij rust. Een ongekende weelde waarbij de laatste goal van Remon uit een mooie diepe bal voor een heerlijke rust zorgde. De taak voor de coach om deze luxe niet alleen te benadrukken maar vooral ook de focus in het team te houden om ook in de tweede helft door te blijven gaan. Het mocht niet meer spannend worden, iets wat het 5e nog wel eens heeft gedaan. De eerste goal na 4 minuten was van Daan, daarna ging KCC meescoren maar ook het 5e bleef niet stil staan. De ingevallen Nikki maakte nog een goal, zodat ook de dames op het scoreformulier stonden, maar hun rol was vandaag anders dan in de punt staan. Ondanks dat de echte scherpte er in de tweede helft wel af was, kwam er toch een grote uitslag op het formulier. Door 4 goals van Remon en Peter, 3 van Daan en Dave en dus 1 van Nikki werd er met maar liefst 6-15 gewonnen waardoor het 5e nu KCC op doelsaldo voorbij is en niet meer laatste staat in de poule. Nog 1 thuiswedstrijd tegen Ventura Sport 3 op het programma. Daar zijn we ook niet kansloos tegen. Matthijs

PKC C2 – C1. De wedstrijd van de gemiste kansen. Tjonge jonge jonge wat een gemiste kansen. Doorloopballen, korte kansen, vrije ballen noem maar op. Als alle kansen werden afgemaakt was PKC gedubbeld. Na het goede spel van de afgelopen weken moesten we op vrijdagavond de wedstrijd inhalen welke niet door ging vanwege het sneeuw weekend. 18.30 vertrekken, 19.10 al inschieten en 19.30 start de wedstrijd. PKC had langere spelers en schoot met scherp met inschieten, dus tijdens het praatje vooraf afspraken gemaakt door o.a. ook als je kleiner bent elk duel aangaan en de afvallende ballen veroveren. Dichtbij beginnen met verdedigen gezien het goede schot van PKC. De wedstrijd begint en we spelen een goede 15 min. waarna het daarna wat stroever ging gezien enkele gemiste kansen. De laatste 5 min waren zeker niet best in verdedigend opzicht en met name ook het uitverdedigen. De start van de 2e helft was ook weer voor ons en zo kwamen 4 punten los, maar door ontzettend veel gemiste kansen bleef PKC in de race en kwam nog gevaarlijk terug. Uiteindelijk wel een goede wedstrijd zeker gezien het aantal kansen wat we krijgen. Maar ja, ze moeten er wel in. Deze week een weekje vrijaf en dan volgende week weer trainen op het afmaken van de kansen, want dan wacht weer PKC alleen dan bij ons thuis. Uitslag 7-8. Berry. De doelpunten werden gescoord door Dano 3x, Annelies 2x en Evi, Cécile en Joran 1x.

IJsselvogels C2 ontving vrijdagavond ODO C1 uit Maasland waarvan uit al met 1-8 werd gewonnen. Na 1-0 door invaller Willem uit een korte kans maakte ODO C1 de gelijkmaker (1-1)  waarna Sijmen uit een vrije bal de ruststand op 2-1 bepaalde. De doelpunten waren schaars deze avond hetgeen mede kwam door het te lage baltempo en je moet natuurlijk ook uitstralen te willen winnen. Na de rust scoorde Sander uit een doorloper 3-1 en toen Tim van afstand 4-1 op het scorebord zette leek de overwinning binnen. ODO C1 gaf zich echter nog niet gewonnen en speelde duidelijk beter dan de vorige keer. Zij scoorden 4-2 en 4-3, gelukkig werd dit ook de eindstand en bleven de punten thuis.

IJsselvogels C3 nam het thuis op tegen titelkandidaat Kinderdijk C3. Een wedstrijd die werd ingehaald op vrijdagavond. Lotte begon in de basis voor Anna die er niet bij kon zijn. Deze competitie hadden we nog niet tegen ze gespeeld. Kinderdijk staat 2e maar dat wilt niet zeggen dat we zomaar de punten weggeven. De eerste helft kregen we al snel een doelpunt tegen door een niet al te scherp begin. We moesten dus aan de bak om een goed resultaat neer te zetten. Helaas gingen onze kansen er niet in er werd het al snel 0-2. Uiteindelijk wist Corné te scoren en stond het weer 1-2. Alles was weer mogelijk. Jammer genoeg werd het 1-3 en met nog een kwartier te spelen werd er gewisseld. Finn en Jesca die reserve stonden kwamen erin. Na een goede aanval opgezet te hebben scoorde invaller Jesca de 2-3. De laatste paar minuten was het dus nog spannend. De verdediging onderschepte de bal goed maar helaas wisten ze de bal niet naar de aanval te krijgen en scoorde Kinderdijk helaas de 2-4. De eerste helft was matig maar de tweede helft goed opgepakt alleen jammer van het resultaat. Corné en Jesca scoorden allebei 1x. Van Mike.

In Zwijndrecht speelde IJsselvogels E1 met 3-3 gelijk tegen het lager geplaatste Albatros E4. Na 0-1 door Mink en 0-2 door Lucas leek E1 op een overwinning af te stevenen. Albatros E4 bood echter knap tegenstand en wist weer op gelijke hoogte te komen, 2-2. Levi zette E1 weer op voorsprong, 2-3, maar helaas wist Albatros E4 de eindstand toch nog op 3-3 te bepalen. Het korfschieten werd met 4-3 verloren ondanks doelpunten van Lieke, Levi en Mink. A.s. Zaterdag 4 maart zijn jullie de enige ploeg die competitie spelen, tegenstander is dan thuis om 10.00 uur datzelfde Albatros E4, bij winst zijn jullie op een keurige 3e plaats geëindigd, succes E1!

De wedstrijd Nikantes E1 – IJsselvogels E2 die op donderdag 23 februari gespeeld zou worden in Hoogvliet vond geen doorgang vanwege de storm en de daardoor ontstane files. Deze wedstrijd wordt nu op donderdag 9 maart ingehaald.