Hoe vloog de bal – zaterdag 25 november 2017

Hoe vloog de bal …… zaterdag 25 november 2017.

Het 1e behaalde opnieuw een overwinning, 9-21 in Den Haag op Dubbel Zes 1, en aangezien de koplopers allemaal één of meerdere punten lieten liggen staat het 1e nog maar 1 puntje achter en heeft het alles weer in eigen hand. Zaterdag spelen ze om 18.45 uur thuis in de Zuidplas tegen hekkensluiter Haarlem 1. Een topprestatie leverde het 3e door in het hol van de leeuw met 21-22 van gedoodverfde favoriet Nieuwerkerk 3 (speelt op het veld 2 klasse hoger) te winnen, KLASSE 3e! Ook D1 deed goede zaken door, onder aanvoering van een niet te stuiten Jesca van Grieken, het eveneens nog ongeslagen Fortuna/Delta Logistiek D2 te verslaan. Uiteraard waren er nog veel meer uitstekende prestaties maar die kom je in onderstaande wedstrijdverslagen tegen. Even een rectificatie wat betreft de hoogste score van vorige week. Ik dacht dat F1 (21-4 = +17 tegen KOAG F1) de hoogste score had maar dat bleek het 4e te zijn (25-7 = +18 tegen Vriendenschaar 5). Niet zoon Sid maar moeder Léonie had dus de hoogste score, ha, ha, ha, hij blijft onder hetzelfde dak). Van de 19 gespeelde wedstrijden werden er keurig 11 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 7 verloren. De grootste overwinning kwam op naam van het 1e dat in Den Haag met 9-21 van Dubbel Zes won. Topscoorders van de week werden Jesca van Grieken uit D1 en Sven Blom uit E1 die afgelopen zaterdag beiden liefst 7x wisten te scoren.  De resultaten:

Allereerst nog een bedankje van mijn kant. Vorige week maandag ging ik door mijn rug waardoor ik heel de week geen trainen geen trainen kon geven en afgelopen zaterdag geen (4) wedstrijden kon fluiten. Jesse nam dinsdag de training van C2 over, Ineke Reichard op woensdag die van de recreanten en het midweekteam, Edwin en Jesse op donderdag van de C2 en Lotte, Amber, Anna en Stan op vrijdag die van de F2 en F3. Op zaterdag nam Edo van Voorst de wedstrijd van F3, Victor Blanken van D2 en Ruud Kranendonk de 2 G- wedstrijden over, nogmaals bedankt allemaal!

Dubbel Zes 1 – IJsselvogels 1   9-21   Vandaag moesten we tegen het onbekende Dubbel Zes uit ‘s-Gravenhage. In de beginfase hadden we veel moeite om te scoren maar na 8 minuten wist Kimberley de score te openen. Verdedigend hadden we alles goed op orde en konden we uitlopen naar een  0-4 voorsprong . Na de 0-4 scoorde beide ploegen om en om  en gingen we de rust in met een 3-8 voorsprong. Na rust wist Mike meteen de 3-9 te maken en hadden we een voorsprong te pakken van 6 goals. Deze voorsprong gaf IJsselvogels  vertrouwen en ging het steeds beter spelen. Na een aantal mooie aanvallen waarin er mooi werd samen gespeeld en waar er werd gevochten voor elke bal stond het 4-12 in het voordeel voor IJsselvogels. Even leek het erop dat Dubbel Zes terug zou komen maar na goals van Leon, Eva en Mike stond het 9-16. Toen ging IJsselvogels net een tandje harder lopen en liepen we uit naar 9-21 wat ook de eindstand zou zijn. Een heerlijke overwinning die vertrouwen moet geven voor de wedstrijden die volgen! Ook werd er door iedereen gescoord!  Goals: Hannah 5x Kimberley, Mike en Stan 3x, Eva, Leon en Christiaan 2x en Tamara 1x. Van Christiaan.

Zaterdag 2 december – 18.45 uur – IJsselvogels 1 – Haarlem 1 – in de Zuidplas  –  komt dat zien!!

Maassluis 2 – IJsselvogels 2   23-21   Het 2e moest het opnemen tegen één van de titelkandidaten Maassluis 2, een vereniging die, na wat moeizame jaren, aardig in de lift zit. Het 2e kan de punten goed gebruiken om afstand te nemen van de onderste regionen. Dankzij 2 doelpunten van Mike D. en 1 van Daan kon het 2e tot 4-3 aardig bijblijven. Daarna liep Maassluis 2 uit naar een 8-3 voorsprong. Via Wietze, Deborah, Mike D. en Anouk kwam het 2e knap terug tot 8-7. Hierna werd om en om gescoord waardoor de rust met 13-11 aanbrak met nog 2 doelpunten van Janneke en Daan. Na de rust sloeg Maassluis opnieuw een gat naar 19-14. Janneke, Hannah 2x en Mike A. 2x brachten beide teams weer op gelijke hoogte, 19-19. Dit had blijkbaar toch wel de nodige energie gekost, na 21-19 scoorde Coen 21-20 en na 23-20 was het Hannah die met haar 4e doelpunt de eindstand op 23-21 bepaalde, een eervolle nederlaag tegen de koploper hetgeen vertrouwen moet geven voor komende zaterdag als het op gelijke hoogte staande Vriendenschaar (H) 2 op bezoek komt, aanvang 17.20 uur. Trainer/coach Wim Korving noteerde 4 doelpunten van Hannah en Daan, 3 van Janneke en Mike D., 2 van Coen en Mike A. en 1 van Deborah, Anouk en Wietze.

Nieuwerkerk 3 – IJsselvogels 3   21-22  Het was een heeeerlijke pot, ik geniet nog steeds volop na! Een mooi affiche stond afgelopen zaterdag op het programma. Nieuwerkerk 3 dat op het veld reserve overgangsklasse speelt, heeft uiteraard in de zaal de doelstelling om te promoveren naar de reserve eerste klasse. De doelstelling van IJsselvogels 3 is juist gericht op sportief vlak, namelijk: plezier hebben met elkaar, daarna komen de prestaties vanzelf wel. Uiteraard is bekend dat de verenigingen IJsselvogels en Nieuwerkerk alles behalve een liefdesrelatie hebben met elkaar, dus vandaar dat zowel Nieuwerkerk als IJsselvogels extra gemotiveerd waren om te winnen. Helaas kon het 3e geen beroep doen op Dirk, die een ongelukkige blessure aan zijn vinger/hand had opgelopen op de training. Wel kon Hans gelukkig aanwezig zijn en nam voor de zekerheid zijn spullen maar weer eens mee, na een zeer lange tijd niet meer gespeeld te hebben. Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd en gaven elkaar weinig ruimte om aan te vallen. Nieuwerkerk kwam 1-0 voor, maar IJsselvogels trok al snel gelijk dankzij Anne die een vrije bal benutte. Nieuwerkerk kwam wederom voor, maar kon niet uitlopen naar 2 verschil, want Erwin scoorde van ver (2-2). Nadat Nieuwerkerk 3-2 scoorde, wist IJsselvogels met 2 stippen (Edwin en Erwin) de voorsprong van 3-4 te pakken. IJsselvogels leek iets overwicht te krijgen op Nieuwerkerk, ondanks de vele plaatsfouten die gemaakt werden. De spelers van Nieuwerkerk voelden dit ook en uitten hun frustratie op de scheidsrechter, die op zijn beurt een gele kaart uitdeelde aan een heer van Nieuwerkerk. IJsselvogels wist door 2 schoten van de zuivere Edwin op 4-6 voorsprong te komen, maar Nieuwerkerk knokte zich terug, 6-6. Edwin (stip) en Bas (lekker ver schot) scoorden 6-8, maar daarna viel het stil bij IJsselvogels. Onder leiding van oud-IJsselvogels-speler Francois kreeg Nieuwerkerk controle over ons aanvalsspel en hij was ook nog de meest dreigende aanvaller bij Nieuwerkerk. Nieuwerkerk boog de 6-8 achterstand om in een 10-8 voorsprong. Er moest wat veranderd worden bij IJsselvogels en zodoende kwam Hans in de ploeg (tegen Francois). Hans bracht de rust mee die wij op dat moment even nodig hadden en zo wisten we vóór de pauze nog 3x te scoren (Heidi, Pascal en Anne). Nieuwerkerk maar 1x en daardoor een tussenstand van 11-11. De rust kwam niet op een verkeerd moment, want conditioneel hadden wij het redelijk zwaar (toch Ed? ?). Op zich geen schande als je je bedenkt dat Nieuwerkerk 2,5 uur in de week traint en de gemiddelde leeftijd van het team ongeveer 10 jaar lager is dan ons.. Na rust schoten wij uit de startblokken. Victor scoorde van ver de 11-12. Nadat Nieuwerkerk gelijkmaakte, waren het 2x Hans (waaronder een feilloos schot) en 2x Erwin die ons op een hoopvolle voorsprong van 4 doelpunten zetten. Nieuwerkerk werd onrustig, maar gaf zich niet gewonnen. Ze deden er fysiek een schepje bovenop en bleven praten tegen de scheidsrechter, die zich niet van zijn stuk liet brengen. Na de tussenstanden van 13-16, 13-17 (Erwin), 14-17 en 14-18 (Marina), had IJsselvogels moeite om door te drukken. Sterker nog, Nieuwerkerk kwam terug tot 17-18 en leek in een ‘flow’ te raken. Het 3e bewees al vaker dat het mentaal een ijzersterk team is en ook nu raakte niet van zijn stuk door de ‘comeback’ van Nieuwerkerk. Victor ging op een slimme manier mee in het fysieke spel van zijn directe tegenstander die, naast een gele kaart (de tweede voor Nieuwerkerk), vele spelhervattingen en vrije ballen tegen kreeg. De 17-19 viel dan ook uit zo’n vrije bal: Erwin zette Victor vrij achter de korf, omdat beide heren hem gingen verdedigen. Nieuwerkerk haakte weer aan 18-19, maar dankzij een belangrijk doelpunt van Edwin bleef IJsselvogels op 2 goals voorsprong. Victor scoorde 18-21, maar met nog 4 minuten spelen, was de wedstrijd zeker nog niet beslist. Het werd al snel 19-21. IJsselvogels speelde lange aanvallen en wist deze ook af te sluiten met een doelpunt van Hans, die uiteindelijk ook matchwinner werd. Nieuwerkerk scoorde namelijk nog wel de 20-22 en 21-22, maar vervolgens speelde het 3e de wedstrijd goed uit en wist zo erg lekker met 1 doelpunt verschil te winnen van Nieuwerkerk 3. De overwinning werd uitbundig gevierd met de vele meegereisde supporters. Tof dat jullie kwamen kijken! Het was een wedstrijd waar alles in zat en wederom kunnen we trots zijn hoe we als team hebben gespeeld. Zaterdag om 15:55 uur spelen we weer ’s thuis en proberen we de winning-mood van de laatste 2 wedstrijden door te trekken. Edwin 6x, Erwin 4x, Hans en Victor 3x, Anne 2x, Bas, Pascal, Heidi en Marina 1x. Victor.

IJsselvogels 4 – HKC (Ha) 4  12-19   Zonder Nikki, Rob en coach Marco trad IJsselvogels 4 thuis aan tegen HKC 4. De intocht heeft nogal z’n weerslag op de bezetting op de tribune, en diegene die er waren zagen IJsselvogels 4 niet goed beginnen. Binnen 5 minuten 0-4 waarna Roos de 1-4 binnen schot, maar 10 minuten daarna zelf niet tot score komen en HKC zag uitlopen tot 1-9. Niet scherp begonnen en (wederom) moest IJsselvogels in de achtervolging. Via Tom (2-9) en Wilco (3-9) liep HKC tot weer uit naar 4-12 (Laura). Carlo scoorde de 5-12 / 6-12 en Tom 7-12 waarmee de ruststand op het scorebord werd gezet. Aanhaken en hopen op bibbers bij de tegenstander, dat was de conclusie in de rust om mee te starten in de 2e helft. Tom zette direct de 8-12 op het scorebord en Carlo volgde met de 9-13. Laura scoorde daar gelijk de 10-13 overheen en het 4e had het lek boven te hebben, maar helaas geen bibbers bij HKC en binnen nog geen 8 minuten staat het 10-18, wedstrijd gespeeld. De 11-18 van Wilco, 12-19 / 13-19 van Laura waren slechts voor de statistieken. Te slap begonnen wat later in de wedstrijd opbrak. Volgende week tegen koploper Futura 3 moeten de messen geslepen zijn om in de middenmoot te blijven! Doelpunten kwamen van Laura (4), Carlo (3), Tom (3), Wilco (2) en Roos (1). Mvrg, Marco.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels G1 – Velocitas G2   2-6     WION G2 – IJsselvogels G1   3-1   Afgelopen zaterdag mocht de G1 weer 2 wedstrijden in de Zuidplas spelen. Met een paar afmeldingen en Willianne die haar eerste wedstrijden speelde, kwamen we uit op 11 spelers. De eerste wedstrijd was om 13.30 tegen Velocitas G2. Dankzij een goal van René stonden we als snel 1-0 voor. Hierna wist Velocitas er weer twee te scoren en stonden we een puntje achter. René wist echter weer te scoren en het stond weer gelijk. In de tweede helft bleek Velocitas toch echt beter en wist er nog 4 te scoren. Eindstand 2-6. Ondanks dat we Michel nog nooit zo hard hebben zien rennen in de verdediging, was zijn tegenstander toch echt wat sneller en wist een paar keer te scoren. Goed je best gedaan Michel!

Hierna was het 1,5 uur wachten op de volgende wedstrijd. De meesten vermaakten zich wel door hier en daar een praatje te maken met tegenstanders en door andere wedstrijden te kijken. Ook had Rosalie Donald Duckjes meegenomen, wat voor het nodige vermaak zorgde.

Om 15.30 was het tijd om het op te nemen tegen WION G2. Even zoeken naar hesjes waar WION in kon spelen, zodat IJsselvogels gewoon in hun eigen shirts kon spelen en het verschil voor scheidsrechter Ruud duidelijk was. In de eerste helft kwamen we 1-0 achter te staan. In de tweede helft wist René de gelijkmaker te scoren 1-1. Er werden echter veel slordige lange ballen gegooid en er werd niet altijd goed gekeken wie er allemaal vrij stonden. WION wist er nog twee te scoren, eindstand: 3-1. Verdedigend ging het echter wel goed en schoot de tegenpartij verschillende ballen die voor verdedigd werden afgefloten.

We gaan weer trainen op het gooien van korte stukjes, verdedigen en op het afvangen als er wordt geschoten. Scheidsrechters Stefan, Marco en Ruud bedankt! Wim en Edwin bedankt voor het regelen van vervanging en Carlo bedankt voor het bedienen van het scorebord. Van Eline.

ONDO (G) A1 – IJsselvogels A1   14-11   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

De Meervogels A2 – IJsselvogels A2   11-15   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Reeuwijk A2 – IJsselvogels A3   6-8   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels B1 – Nieuwerkerk B1   19-10   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Merwede / Multiplaat C1 – IJsselvogels C1   7-8  Merwede C1, een onbekende tegenstander, wat te verwachten? De uitslagen tot dusver bleken achteraf geen goede graadmeter……. Een fysiek goede ploeg met een goede kop en een coach die mijn evenknie was in het produceren van decibellen. Yana geblesseerd en op haar plaats zus Jesca, die verdedigend buitengewoon goed inviel en een hele rappe dame goed onder controle had. Na een weifelend begin met doelpunten over en weer, maakte de eerste aanval snel 2 goals achter elkaar, 2-4 en leek het te gaan lopen. Echter de 2e aanval zat volledig vast en had het schot in de kleedkamer laten liggen. Een magere 4-5 in de rust. Direct na rust de 4-6 en ik dacht: “nu scoren en klaar”. Helaas, het schot was nog steeds zoek bij de 2e aanval, gelukkig stond de verdediging als een huis. Na een dik kwartier de min of meer bevrijdende 5-7, althans in mijn hoofd……. 2 keer ademhalen en het stond al weer gelijk. Uit het niets was in de laatste paar minuten het schot ook “gevonden” en konden we eindeloos herhalen op Marijn, die een fout onder de korf fraai afstrafte met de winnende treffer. Een moeizame pot qua spel en schot, maar eerlijk = eerlijk, knetterhard gewerkt. Speciaal de complimenten aan Willem en Tim! ik weet dat ik als coach ongenuanceerd duidelijk kan zijn….. , Goed gedaan, mentaal sterk! Groet, Edwin.

IJsselvogels C2 – Tjoba C1   8-19   C2 was afgelopen zaterdag gastheer van opnieuw een Zeeuwse tegenstander n.l. Tjoba C1 uit ’s Heer-Hendrikskinderen. Dat Zeeuwse korfbal blijkt net wat fysieker te zijn dan wat wij gewend zijn, niet onsportief ofzo maar gewoon meer bikkelen en dat zijn wij duidelijk niet gewend. Dan ben je met dit soort wedstrijden afhankelijk van de man in het zwart (in dit geval geel), wat laat hij wel en niet toe. In het begin kon C2 nog redelijk meekomen maar toen het gaatje eenmaal was geslagen was het over en uit, ruststand 2-12. Blijkbaar kon coach Jesse de koppies in de rust de goede kant op krijgen want deze verliep duidelijk beter met een 8-19 (2e helft 6-7) eindstand bij het laatste fluitsignaal. Iris, Wesley en Benjamin 2x en Tim en Sander 1x namen deze wedstrijd de productie voor hun rekening. Opvallend vond ik wel dat invalster Rosa uit de D1 zich ontpopte tot beste dame aan onze kant! Zaterdag wacht in Middelburg de laatste (en sterkste) Zeeuwse tegenstander n.l. Swift C1 uit een serie van drie Zeeuwse tegenstanders achter elkaar. Geloof in jullie kansen want jullie kunnen meer dan jullie de laatste twee zaterdagen lieten zien.

IJsselvogels C3 was vrij.

IJsselvogels D1 – Fortuna / Delta Logistiek D2   10-5   Een onbekende tegenstander in de zaal en wat een leuke wedstrijd werd dit daardoor. Twee ploegen die lekker snel wilden spelen en vol overgave voor de winst wilden gaan. En dan kun je als coach langs de kant ook genieten van de intensiteit waarin gespeeld wordt door beide ploegen. De uitslag (10-5 gewonnen) doet vermoeden dat het een makkelijk potje was maar dat was het zeker niet. Het verschil werd gemaakt door details en een paar heel mooie doelpunten. Simone was een weekend naar Euro Disney en als invallers Lotte en Eline die na een wedstrijd in de benen bij de D2 het beide heel erg goed deden in de D1, klasse! De eerste helft een beter IJsselvogels die de druk op de tegenstander opvoerde in de beginfase waardoor de 4-1 stand enkele minuten voor de rust op het scorebord stond. En daar zat de eerste goal van Lucas uit een goed schot bij. En hoe mooi is dat en hoe hard heeft hij daar de afgelopen periode aan gewerkt. De afgelopen weken werden de schoten al zuiverder en nu was het gewoon raak! De andere 3 goals werden door Jesca gemaakt. In de hoofden van de kinderen was de rust al begonnen blijkbaar want in enkele minuten tijd verkleinde Fortuna de achterstand naar 1 doelpunt (4-3). En dat zit soms wel in deze ploeg, als de voorsprong toeneemt zijn er ‘misschien winnen we deze wedstrijd ook met minder inspanning’ gedachtes te bespeuren. En helaas is dat meestal niet zo. Om tegenstanders pijn te doen moet je er kort op blijven zitten en altijd volle inspanning blijven leveren. De tweede helft werd dit prima opgepakt en als je weinig goals tegen krijgt ligt de overwinning in het verschiet.  Via een vandaag ongrijpbare Jesca (4x), Olivier en de het slotakkoord door de ingevallen Benjamin werd de 10-5 einduitslag bereikt en de overwinning veilig gesteld. Een heerlijke wedstrijd om naar te kijken en volgens mij heeft het ruim aanwezige publiek er ook van genoten. En als coach kan ik dan ook trots zijn als de D1’ers invallen in de C en daar helpen vanwege blessures. Rosa en Jesca hebben beide nog een volledige wedstrijd gespeeld in de C2 en C1 en ook daar hun ‘mannetje’ gestaan. André.

IJsselvogels D2 – Valto D3   9-3   Vandaag speelde de D2 tegen Valto D3. Helaas speelden we vandaag zonder Quinty, omdat zij als Kinderburgemeester aanwezig was bij de intocht van Sinterklaas in de dorpen van Zuidplas! (en we zijn stiekem allemaal benieuwd hoe het was!) De plek van Quinty werd ingevuld door Flo, waardoor we gelukkig genoeg kinderen hadden. De wedstrijd begon goed. Justin wist binnen 30 seconden een mooie doorloopbal te scoren, goed gedaan! De toon was gezet, maar Valto maakte het ons behoorlijk lastig. Ze wisten de 1-1 te scoren en ook na een schot van Lotte wist Valto de stand gelijk te trekken naar 2-2. De hele eerste helft lagen de teams dicht bij elkaar en aan beide kanten waren er veel mooie kansen. Ondanks dat wisten wij door slimme acties uit te lopen naar een stand van 5-2 met rust. In de rust nog even wat aanwijzingen. De tegenstander speelt op de ballijn, dus let erop met gooien en maak er gebruik van. Let op het vierkantje om vrij te komen, jullie hebben er niet voor niets zo hard op getraind. Tweede helft weer vol aan de slag en lieten jullie zien dat jullie de aanwijzingen uit de rust probeerden toe te passen. In het eerste stuk lagen de teams dicht bij elkaar en wist alleen Lotte de korf te vinden. Na de functiewisseling lieten jullie zien dat jullie echt de sterksten waren. Met volle overtuiging maakten jullie de wedstrijd af met een korte kans van Flo en een afstandsschot en korte kans van Jesse. Dit betekent dat de eindstand uitkwam op 9-3. Goed gedaan D2, jullie hebben iedereen in het publiek, maar vooral jezelf een hele leuke wedstrijd bezorgd! Goals kwamen van: Jesse 2x, Justin 2x, Lotte 2x, invalster Flo 2x en Mink 1x. Flo heel erg bedankt voor het invallen! Het was leuk om te zien hoeveel je oppakte en leerde in deze wedstrijd en super knap dat je 2x hebt kunnen scoren! Karin.

IJsselvogels D3 – PKC / SWKGroep D6   6-2   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

KOAG E1 – IJsselvogels E1   5-12   Luna, Nora, Marnick, Sven. Deze vier moesten het, onder leiding van Remmert, gaan doen voor de E1 van IJsselvogels. Helaas kon Timo dit keer niet meedoen. De tegenstander: KOAG E1 uit Krimpen aan den IJssel, met wie tijdens het afgelopen veldseizoen spannende duels werden uitgevochten. Hoe zou dat gaan in de zaal? Het was KOAG dat in het eerste kwart op 1-0 kwam. Het leek alsof het team van IJsselvogels daardoor werd wakker geschud, want algauw stond het weer gelijk door een afstandsschot van Marnick. Met een 1-1 tussenstand werd begonnen aan het tweede kwart. En vanaf dat moment werd duidelijk dat Sven in bloedvorm was. Liefst vier keer achter elkaar wist hij te scoren, zodat er binnen mum van tijd een 1-5 tussenstand op het scorebord stond. Marnick (2x) en Luna scoorden vervolgens voor IJsselvogels en ook KOAG wist nog een keer de korf te vinden. Toen was het weer tijd voor Sven die met drie treffers zijn totaal opvijzelde naar zeven! De scores kwamen op verschillende manieren tot stand en het was mede aan het goede aangeven van Nora te danken dat er door middel van een aantal prachtige doorloopballen werd gescoord. Het gaat niet lang meer duren of Nora gaat zelf ook tot scoren komen. Uiteindelijk stond er een 5-12 eindstand op het scorebord, waarmee de E1 na de verrassende overwinning van vorige week opnieuw met de zege aan de haal ging. Er werd goed samengespeeld, zuiver gepasst, en de spelers gunden elkaar het succes. Mooi om zoveel sportiviteit en plezier in het team te zien! (Scores: Sven: 7x / Marnick 4x / Luna 1x.) Van Arjen Uitbeijerse.

IJsselvogels E2 was vrij.

KOAG E2 – IJsselvogels E3   9-9   Deze zaterdag had IJsselvogels E3 een wedstrijd tegen KOAG E2. De E3 kreeg de taak om heel goed te verdedigen en alleen te letten op de tegenstander. Dat ging erg goed, er werd veel verdedigd geschoten door KOAG waardoor wij de bal kregen. Al vrij snel scoorden wij er 2. Maar helaas scoorde KOAG ook. We stonden een lange tijd voor. Maar toen we 2-4 voor stonden kwam KOAG terug en niet zo’n beetje… KOAG scoorde er maar liefst 3 en we stonden helaas achter. Er waren veel goede aanvallen en er werd goed verdedigd en gelukkig kwam daar een goal uit en werd het 5-5.  Maar KOAG liet het daar niet bij en wij kregen toen 2 goals om de oren. Maar ook de E3 wilde winnen en met z’n alle zorgde de E3 er voor dat we weer op een voorsprong kwamen van 7-8.  Helaas kwam KOAG weer terug tot een 9-8. Maar de E3 wist dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en scoorde er gelukkig nog eentje wat leidde tot een gelijkspel. Super goed gedaan E3! De goals waren van: Tiddo(5x), Luc(2x), Jayden (1x) en Lieke(1x). Roos.

IJsselvogels E4 – Phoenix E5   2-8   Afgelopen zaterdag nam IJsselvogels E4 het op tegen Phoenix E5. Na de overwinning van de week ervoor ging de E4 vol goede moed de wedstrijd in. Phoenix had 1 keer gewonnen en 1 keer verloren dus het was moeilijk om in te schatten of ze goed waren. We begonnen goed aan de wedstrijd en daarom ging het erg gelijk op. Sil scoorde de 1-1, maar daarna werd het spel van de E4 steeds minder. Het gooien en het vrijlopen werd wat minder en daardoor kon Phoenix veel scoren, wat erg jammer was. De E4 toonde veel inzet, maar jammer genoeg werd er niet gescoord. De kansen waren er wel, maar ze vielen niet. Mede doordat Phoenix spelers uit hogere teams inzette werd het voor de E4 nog moeilijker. Het werd uiteindelijk 2-8. Op naar volgende week, dan speelt de E4 tegen de aartsrivaal Nieuwerkerk.

IJsselvogels F1 en F2 waren vrij.

IJsselvogels F3 – Valto F4   11-6   Deze week moest de F3 tegen Valto F4. Daan opende het vele scoren door als eerst te scoren, en daarna kwamen de andere ook met nog veel meer doelpunten er achter aan. Iedereen heeft gescoord en Noortje wel 5! Voor de rest hebben Evy, Timo en Daan er allemaal 2 gescoord. Uiteindelijk is het 11-6 voor ons geworden. De reeks van het winnen gaat dus gewoon door! De strafworpen ging wat minder goed, want die hebben we met 1-3 verloren. Maar gelukkig tellen die niet meer voor de uitslag van de wedstrijd. Met vriendelijke groet, Stan Kreft.