Hoe vloog de bal – zaterdag 26 mei 2018

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 26 mei 2018.

IJsselvogels A3, E3 en E4 KAMPIOEN! De eerste kampioenen zijn binnen, dankzij een 6-6 gelijkspel tegen concurrent Twist A3 mocht IJsselvogels A3 zich laten kronen tot kampioen, gefeliciteerd! IJsselvogels E3 won thuis met 10-4 van KOAG E3, bleef ongeslagen met 10 uit 5 en met een doelsaldo van 38-5 werden zij de onbetwiste kampioen, gefeliciteerd! Ook IJsselvogels E4 liet er geen gras over groeien, naaste concurrent Reeuwijk E1 werd met niet minder dan 5-17 verslagen en met een doelsaldo van 67-13 hebben jullie een fantastisch tweede helft veld achter de rug, ook jullie van harte gefeliciteerd. Daar kunnen a.s. zaterdag D1, E1 en F3 nog bijkomen als zij de laatste wedstrijd weten te winnen, succes alle drie! Tot zo ver het positieve nieuws ……., het 1e moet a.s. zaterdag in Vlaardingen met minimaal 2 doelpunten winnen om zich te handhaven ten koste van tegenstander Twist 1, aanvang 15.30 uur (adres Claudius Civilislaan in Vlaardingen, 20 minuten rijden). Het 3e heeft aan een gelijkspel uit tegen het altijd lastige WION 3 genoeg om zich te handhaven.

Het scoreverloop en/of wedstrijdverslag ……. Er werden de afgelopen week liefst 25 wedstrijden gespeeld dus dan verwacht je keurig 25 wedstrijdverslagen of alleen een scoreverloop zodat ik een wedstrijdverslag kan maken (scheelt jullie weer werk). Op zaterdag al een verslag van D1 dankzij onze trouwe reporter (en voorzitter) André van Grieken. Op zondag volgde een verslag van het 5e (Eline Vonk Noordegraaf), het 4e (van vaste reporter Marco Slob), van E1 (Sandra den Besten), en een scoreverloop van C1 (Lizanne van Grieken) en het 2e (Wim Korving). Op maandag volgde nog een verslag van F2 (Amber Vink), C2 (Christa Starreveld) en B1 (Berry Glissenaar). Om 21.15 uur naar alle leiders en/of aanvoerders en/of spelers (30 personen) een herinneringsmail gestuurd of ze voor dinsdagavond 20.00 uur iets konden insturen betreffende de overige 17 wedstrijden. Hierop reageerden F3 (Stan Kreft), E5 (Sylvia Hornstra), A3 (Christiaan Verwoerd), A1 en 2x F1 (onze vaste reporter Sam Meijer) en toen werd het stil. Waar bleven de verslagen (of het scoreverloop) van het 1e, het 3e, van A2, van C3, van D2, van D3, van E2, van E3 (notabene een kampioenswedstrijd) en van E4 (notabene een kampioenswedstrijd)? Jammer! Zoals het er nu naar uit ziet zou volgende week wel eens de laatste “Hoe vloog de bal ……” uit kunnen komen, een einde aan een traditie van iets waar ik zo’n 40 jaar geleden aan ben begonnen, zou (in mijn ogen) bijzonder jammer zijn maar om iedere week weer te “smeken” iets in te sturen …….. Op een gegeven moment is het gewoon over en sluiten (wat een tijdbesparing zou dat opleveren).

Er werden deze week 25 wedstrijden gespeeld waarvan er 9 weden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 14 verloren. De grootste overwinning kwam op naam van F3 dat thuis met 21-1 van KCC / SO natural F3 wist te winnen. En de topscoorder van de week is Ayoub Fourka uit E4 met maar liefst 11 doelpunten. Met een goede nummer 2  Sam Meijer die in A1 liefst 8x wist te scoren. De resultaten:

IJsselvogels 1 – ONDO (M) 1   11-22     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. De eindstand was duidelijk. Helaas (of gelukkig) was ik verhinderd en weet ik helemaal niets van deze wedstrijd. Wel weet ik dat er zaterdag in Vlaardingen met minimaal 2 doelpunten moet worden gewonnen van Twist 1 dat 2 punten boven jullie staat en dat in Moordrecht met 13-14 wist te winnen. Bij winst hebben jullie evenveel punten en telt het onderling resultaat, succes! Bij handhaving mogen jullie het al gedegradeerde Vitesse 1 uit Barendrecht wel bijzonder dankbaar zijn omdat zij afgelopen zaterdag hun sportieve plicht vervulden door met 23-17 van Twist te winnen en dat terwijl ze de week er voor tegen jullie gedegradeerd waren, klasse Vitesse! Aan jullie om het nu af te maken en 1e-klasser te blijven!

IJsselvogels 2 – ONDO (M) 2   12-13     Het al gedegradeerde 2e ontving thuis ONDO 2 en ik moet zeggen, als jullie heel het jaar zo gespeeld hadden als de laatste weken dan was volgens mij twee keer handhaving mogelijk geweest. Tot 4-4 ging het gelijk op met doelpunten van Daan, Tamara, Kirsten en Wietze. Daarna liep het 2e uit naar een 7-4 voorsprong via Mike, Daan en Wietze. ONDO kwam weer op gelijke hoogte, 7-7, waarna Wietze met zijn 3e treffer de ruststand op 8-7 bepaalde. Na de rust kon het 2e tot 11-10 aan de leiding blijven dankzij 2x Mike en 1x Wietze waarna het de achterstand wist om te buigen in een 11-13 voorsprong. Mike bepaalde met zijn 4e treffer, waarvan 3 na de rust, de eindstand op 12-13, opnieuw nipt verloren, jammer jullie hadden meer verdiend!

IJsselvogels 3 – RWA 4   18-15     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 3e behaalde een uiterst belangrijke 18-15 overwinning op RWA 4 waarvan uit nog met 20-15 werd verloren en dat iets hoger op de ranglijst stond. Hierdoor blijft het gat met KOAG3 2 punten in jullie voordeel waardoor a.s. zaterdag een gelijkspel tegen het stugge WION 3 voldoende is om jullie in de Res. 2e klasse te handhaven, thuis werd met 18-19 verloren van WION 3 dus ……., zet ‘m op 3e!

Nexus 2 – IJsselvogels 4   10-17     Pfff, wat was het warm en dan te bedenken dat de scheidsrechter geen enkele medewerking wilde verlenen aan enige vorm van drinkpauzes of verkorten van de wedstrijd tijd. Voor beide teams stond er niets meer op het spel, behalve de winst van de wedstrijd. In alle eerdere wedstrijden zijn beide teams aan elkaar gewaagd en geeft de vorm van de dag de doorslag. Na de 1-0 was de scheidsrechter ongeduldig om te wachten op een blessure wissel bij Nexus 2 en kon Carlo de 1-1 aantekenen in een 4-3 situatie. Vele kansen werden gemist door het 2e aanvalsvak, maar gelukkig scoorde Stef de 2-2 om bij te blijven bij een iets beter Nexus 2. Ook Leonie maakte de gelijkmaker (3-3) en hetzelfde deed Laura (4-4). Net voor de rust kantelde de wedstrijd en Rob (5-5) met aansluitende de goal van de thuisspelende Wilco (5-6) nam IJsselvogels voor het eerst een voorsprong in de wedstrijd. Nexus 2 dacht met een gelijke stand de rust te halen, maar Rob zette toch de 6-7 op het scorebord met een schitterend afstandsschot. Meer gebruik maken van de ruimte na de eerste acties en focus op het afronden. Wat is het toch heerlijk om een gemotiveerd IJsselvogels 4 uit de rust te zien komen. Het eerste tikkie werd uitgedeeld door Leonie (6-8) en Wilco (6-9) waarna Rob (7-10 & 7-11) met Wilco (7-12) de genadeklap uitdeelden. Nexus 2 gaf zich gewonnen in de warmte en IJsselvogels 4 ging door met doelpunten maken. Rob (8-13), Carlo (8-14), Wilco (8-15), Wilco (8-16) en de afscheidnemende Roos (8-17) maakte de doelpunten voor een compleet spelend IJsselvogels 4. Eindstand 10-17, Iedereen ging vol voor de winst ( alhoewel Rob voor de wedstrijd iets anders suggereerde), Nikki een dame had die iets groter was en het echt goed deed tegen zo’n dame met een lengte van dik 1,90 meter. Laura volgende week voorlopig haar laatste wedstrijd gaat spelen, Roos de bloemen reeds in ontvangst mocht nemen en volgend jaar vaste inval dame mag zijn. Stef en Carlo hun tegenstander weer volledig aan banden legde en belangrijke goaltjes maakte. Leonie echt verbaasd was dat zij ging zweten met dit weer! En Wilco mocht de punten in Schiedam houden ?  De doelpunten werden gemaakt door: Rob (5), Wilco (5), Carlo (2), Stef (1), Leonie (2), Laura (1) en Roos (1). Mvrg, Marco.

IJsselvogels 5 – Korbatjo 3   11-11     Op deze warme, zonnige zaterdag mocht IJssvogels 5 het opnemen tegen Korbatjo 3. We begonnen de wedstrijd scherp en kwamen 2-0 voor. Vervolgens ging het gelijk op. In de rust lag het voordeel met 5-4 aan onze kant. In de tweede helft was het nodig om weer scherp te beginnen, want de concentratie was wat afgezwakt in de eerste helft. Na de rust wist Korbatjo er echter weer 2 te scoren, waarna het gelijk op liep met het voordeel telkens aan de kant van Korbatjo. Nadat IJsselvogels 5 met 8-10 achterstond, wisten ze dit om te buigen naar een 11-10 voorsprong. Helaas wist Korbatjo nog te scoren voor het eindsignaal klonk. Eindstand 11-11. Annelie, Tom, Sanne en Lotte bedankt voor het invallen/reserve zitten. Goals van Louanne (3), Mick (3), Peter (2), Annelie (1), Lisa (1) en Eline (1). Eline.

De Recreanten/Midweek speelden vrijdagavond een bijzonder leuk en gezellig toernooi bij Avanti in Pijnacker waar het een (dacht ik) 3e plaats wist te behalen. Misschien elders meer over dit toernooi.

IJsselvogels G1 was vrij en mag a.s. zaterdag weer 2 wedstrijden spelen als het in Leiderdorp tegen Tempo G2 en Velocitas G2 moet aantreden.

Vitesse A2 – IJsselvogels A1   14-16     Op donderdagavond vertrok A1 naar Barendrecht voor de inhaalwedstrijd tegen Vitesse A2. Het was misschien wel onze laatste kans om zicht te houden op handhaving dus er moest gewonnen worden! Om 19:30 begon de wedstrijd. Zeker aan onze kant begon de wedstrijd wat twijfelachtig. Het ene vak had wat problemen met grote meevangende heren maar naarmate de wedstrijd vorderde gingen zij hier steeds beter mee om. Top! Het scoren bleef echter het grootste probleem in de eerste helft. Ruststand 7-4.. Na de rust ging alles beter lopen maar de goals vielen nog niet (ook heel wat pechballen). Vitesse bleef wel scoren en vergrootte de marge naar 5, tussenstand 12-7. Toen ging er een knop om bij IJsselvogels A1. De goals vielen en er kwam steeds meer vertrouwen. Zouden we nog kunnen winnen? 12-8, 12-9, 12-10, 12-11 en toen de 12-12! We waren helemaal terug in de wedstrijd. Er brak toen een spannende slotfase aan, de wedstrijd kon namelijk beide kanten opvallen. Het bleef gelijk opgaan tot 14-14 toen onze ‘one and only’ J. Stormbroek een belangrijke strafworp maakte. Even later werd ook de verlossende 14-16 erin geschoten en toen was zeker dat de hele belangrijke 2 punten mee naar Moordrecht gingen. Door deze overwinning is het nog mogelijk om op de 6e plaats te eindigen. We gaan ervoor! Angela, Dave en Sam K, bedankt voor de goede invalbeurten! Goals werden gemaakt door: Sam 5x Jelle S 4x Jesse en Dave 2x Laura, Angela en Merel 1x. Sam.

IJsselvogels A1 – KCC / SO natural A2   20-23     Zaterdag moesten we tegen kampioen KCC A2. Eerder in het seizoen werden we met 23-9 afgemaakt dus het doel was om het uiteraard beter te doen dan de eerdere wedstrijd. In de beginfase leek het weer mis te gaan. Na de 1-0 stond KCC al snel met 1-5 voor. Hierna herstelde we ons knap maar we konden niet voorkomen dat het bij rust 6-10 voor KCC was. Na rust ging het beter lopen bij ons en tegen alle verwachting in werd het een spannende wedstrijd waarbij wij de hele tijd op 1 punt verschil kwamen maar KCC iedere keer toch weer het verschil op 2 kreeg. Later liep KCC toch weer uit naar 14-18 en de wedstrijd leek gespeeld. Uiteindelijk werd het 20-23 maar wat waren we dichtbij.. Toch mogen we heel trots zijn op het resultaat en hoe we gespeeld hebben. Goals werden gemaakt door: Sam 8x Jelle S 3x Roos, Laura, Karlijn, Jesse 2x en Jelle R 1x. Van Sam.

IJsselvogels A2 – Korbis A1   8-13     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het al gedegradeerde A2 verweerde zich dapper tegen het op de 2e plaats staande Korbis A1 maar moest met 8-13 toch zijn meerdere erkennen in deze sterke tegenstander.

IJsselvogels A3 – Twist A3   6-6     IJSSELVOGELS A3 KAMPIOEN!

Door thuis met 6-6 gelijk te spelen tegen concurrent Twist A3 mocht A3 afgelopen zaterdag de bloemen in ontvangst nemen (of waren er geen bloemen?). In de 1e helft waren de doelpunten schaars, zal wel door de warmte komen. Na 1-0 door Tom was het Anna die de ruststand op 2-2 bepaalde. Na de rust nam Twist een 2-3 voorsprong waarna Lotte en Amber weer voor een 4-3 voorsprong zorgden. Na de 4-4 zette Edo A3 weer op een 5-4 voorsprong en na de 5-5 was het Amber die met haar tweede doelpunt voor een 6-5 voorsprong zorgde waarna Twist de eindstand op 6-6 bepaalde. Door dit gelijkspel houden jullie je 2 punten voorsprong op Twist A3 en omdat jullie de uitwedstrijd met 6-7 hadden gewonnen zijn jullie zeker van de 1e plaats, gefeliciteerd Amber, Anna, Angela, Lotte en Sanne en Edo, Edwin, Rens, Stan en Tom en natuurlijk de trainer/coaches Christiaan en Mike (en Stefan).

KOAG B1 – IJsselvogels B1   21-11     Zoals ik vorige week al schreef is dit niet de 2e helft veld van B1. Ook vandaag waren we niet goed genoeg om van KAOG te winnen. Kwam niet door het warme weer, maar KOAG was gewoon op alle fronten veel beter. Vandaag lag het ook niet aan de gemiste kansen, want die kregen we gewoonweg niet. De uitslag van 21-11 zegt dan ook genoeg. Positief punt dat “ONZE” Remmert weer eens meedeed. Alles speelde tegelijk vandaag dus dacht ik gewoon Remmert ff appen en hopen dat hij kan. Zowaar had hij een feestje in Reeuwijk dus ‘s ochtends ff die kant op en hij kan meedoen. Getuige zijn 5 doelpunten is hij het zeker nog niet verleerd. Ander positief punt is dat we als ploeg wel zijn proberen te korfballen en positief zijn gebleven naar elkaar. Nog 1 wedstrijd te gaan om van de 0 af te komen. Overige doelpunten kwamen van Thirza 1x, Dano2x, Evi 1x, Patrick 1x en invalster Cecile 1x. Cecile weer bedankt voor het opgeven van je eigen team en weer mee te doen met ons. Zijn we weer erg blij mee. Berry.

KVS / Maritiem C1 – IJsselvogels C1   14-9     In Scheveningen speelde C1 uit tegen KVS/Maritiem C1dat in de zaal Nederlands Kampioen was geworden. Het begin was duidelijk voor onze C1 dat zich wilde revancheren voor de matige 3-14 nederlaag eerder dit seizoen thuis. Joran en Willem zorgden voor een knappe 0-2 voorsprong en na 2-2 waren het opnieuw Willem en Joran die voor 2-4 zorgden. Marijn nam de 2-5 voor zijn rekening en na 3-5 was het Joran die met zijn 3e treffer de ruststand op 3-6 bepaalde. Een toch wel bijzonder verrassende voorsprong van onze C1. Na de rust scoorde Marijn 4-7 en invaller Wesley 5-8 en er leek niets aan de hand. Wat er hierna gebeurde weet ik niet maar het was bij IJsselvogels over en sluiten en KVS boog de 5-8 achterstand om in een ruime 12-8 voorsprong. Invalster Iris scoorde nog 12-9 maar daarna was het KVS dat de eindstand op 14-9 bepaalde. Jammer want er hing een verrassing in de lucht, zaterdag Avanti C1 proberen te pakken en dan is de 3e plaats in deze sterke poule voor jullie, succesC1!

Korbis C1 – IJsselvogels C2   14-3     Het was vandaag niet de dag van C2. En zeker wel de dag van Korbis. Vooral in de 1ste helft was dat duidelijk. Tel blessures tijdens de wedstrijd, aangepaste opstelling ( Wesley en Iris zouden wat later aankomen vanuit KVS), te veel fouten in de passing, een beter spelend Korbis en de warmte bij elkaar op en je krijgt een eindstand van 14-3. De scores kwamen in de laatste minuten van Ben, Isa ( schoten) en Tim. Waarbij de score van Tim een zeer fraaie was! Helaas geen punten mee uit Waddinxveen. Jesca en Rosa bedankt voor het invallen. Mede door de blessures moesten jullie langer spelen dan de bedoeling was. En het was zwaar….. Lisa, Iris en Ben vast weer hersteld voor de laatste wedstrijd, toch? Supporters bedankt voor jullie aanmoedigingen! Nog een wedstrijd te gaan, thuis tegen OVVO de Kroon C1. Nog 1 keer alles in de strijd om wellicht nog een punt te pakken maar het zal zeker niet makkelijk zijn. Van Christa.

IJsselvogels C3 – RWA C2   14-6   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. C3 nam het zaterdag op tegen kampioen RWA C2 en, mede dankzij de invallers uit D1, werd het een onverwacht ruime 14-6 overwinning met o.a. 6 doelpunten van Finn terwijl Noa, Storm en de invallers Stijn en Lucas ook scoorden.

IJsselvogels D1 – ONDO (G) D1   10-11     Tja het zat er al een tijdje aan te komen, wanneer zou dit team de misstap gaan maken? En helaas was dat vandaag..  Dit team is goed als we allemaal ons stinkende best doen, heel veel energie geven en elkaar helpen. Maar ergens is binnen het team ontstaan dat dat iets is wat ‘vanzelf’ komt en dat je daar niet keihard voor hoeft te trainen en te spelen in een wedstrijd en dat is nu eenmaal simpelweg niet zo. En daarom was er vandaag een eigenlijk wel verdiende nederlaag tegen een goed spelende tegenstander die wel die extra stap willen doen. Het begin van de wedstrijd was prima, snel combinatie spel, bewegende spelers, en daardoor volop kansen en dus een verdiende 3-1 voorsprong door goals van Olivier, Dominique en Rosa. En daarna slaat de gemakzucht toe, staan we veel stil, gooien/smijten we ballen over mede spelers en de zijlijn en geven we de tegenstander alle ruimte om vrij te lopen en om in de wedstrijd te komen. En is het met de rust door goals van Stijn en Rosa nog net 5-4. De tweede helft doen we nog wel ons best maar halen we ons niveau niet meer en hebben we het geluk niet mee in de kansen en maakt ONDO de doelpunten gewoon wel. De einduitslag 10-11 voor ONDO met nog doelpunten van 2x Benjamin, 2x Jesca  en Finn. Maandag en aanstaande zaterdag nog revanche mogelijkheden tegen Maassluis en KOAG maar dat kan alleen als we onszelf beetpakken, wakker schudden en voor elkaar gaan knokken. André.

Korbis D2 – IJsselvogels D2   13-3   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. D2 moest met 13-3 zijn meerdere erkennen in kampioen Korbis D2. Zaterdag thuis van hekkensluiter Nieuwerkerk D3 proberen te winnen, jullie ontlopen elkaar niet veel dus dat kan spannend worden.

Vriendenschaar (B) D2 – IJsselvogels D3   7-2   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Donderdagavond werd In Bodegraven met 7-2 verloren van het op gelijke hoogte staande Vriendenschaar D2. Jullie hebben nog 2 wedstrijden voor de boeg, probeer er het beste van te maken en wie weet zit er ergens nog een verrassinkje in.

IJsselvogels E1 – Korbis E1   14-5     Na een geweldige training, afgelopen woensdag van Kees Vlietstra, en de twee reguliere trainingen met de eigen trainer was het duidelijk…..  de eindsprint richting kampioenschap kon worden ingezet. Na een indrukwekkende minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd begonnen de roodwitten fel aan de wedstrijd. Er werd snel over gespeeld, fanatiek gelopen maar helaas wilden de doelpunten niet zo vallen. Gelukkig opende Marnick de score en werd dit doelpunt al snel gevolgd door een schot van Timo. Na wat slordige diepe ballen was het Sam die door positief coachen een goede aangeef wist neer te zetten, waaruit Luna een prachtige doorloop bal scoorde. Met een schot bracht Luna de stand op 4-0. Regelmatig ging de bal naar Korbis, omdat de E1 de bal niet binnen vier seconden uitgespeeld kreeg. Was het de hitte die ze zo relaxt maakte of de voorsprong van vier doelpunten, of was de scheids heel streng??? Korbis kwam terug na het nemen van een stip en een schot tot 4-2. Maar toen kwam de E1, we gaan nog op voor het kampioenschap, diesel op gang…. Met twee schoten van Timo en eentje van Sven, helaas een afgekeurd doelpunt van Nora, ging de E1 met 7-2 voor de rust in. Appeltje eitje zou je denken. Maar niets is minder waar. Korbis haalde energie uit de limo en scoorde de 7-3. Korbis speelde net even een tikkie beter en onze E1 kreeg dat niet omgedraaid. Helaas miste Marnick een stip maar schoot Timo een prachtig schot van ver achter de korf binnen. Wat nog knapper was, is dat Timo zijn rust bewaarde bij de korte kansen en er zo nog 3 in schoot, gevolgd door een mooie doorloper. Korbis kwam nog even terug naar 9-4 maar IJsselvogels stoomde door met een prachtig schot van Luna. Sam jutte de boel nog even op door tegen zijn pupillen te zeggen dat ze er nog niet waren (het was nog drie minuten spelen en de stand was 13-4  Nog een stip tegen en een doorloper van Luna bracht de eindstand op 14-5. Volgende week moet de E1 uit tegen RWA E1, alleen bij winst is E kampioen, bij een gelijkspel of een nederlaag is RWA E1 kampioen, een echte kampioenswedstrijd dus. Zet ‘m op allemaal!! Sandra.

IJsselvogels E2 – Nieuwerkerk E3   9-10     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Wat zal dat spannend bij jullie zijn geweest, jammer dat er geen verslag is gemaakt. Zes keer tegen (koploper) Nieuwerkerk E3 gespeeld en ook 6x verloren maar ik denk dat dit de mooiste en spannendste wedstrijd was van de zes.

IJsselvogels E3 – KOAG E3   10-4     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. IJSSELVOGELS E3 KAMPIOEN! Heel jammer dat er geen wedstrijdverslag is gemaakt van dit bijzonder succesvolle team. Jullie lieten er ook vandaag geen twijfel over bestaan wie in jullie afdeling de sterkste was en dankzij de 10-4 overwinning zijn jullie, met nog 1 wedstijd te gaan, ongeslagen kampioen geworden. Gefeliciteerd Floortje, Lieke, Jayden, Luc en Sil en natuurlijk de trainer/coaches Angela, Roos en Loisanne met deze uitstekende prestatie, klasse!

Reeuwijk E1 – IJsselvogels E4   5-17   Vol vertrouwen gingen we vandaag op weg naar Reeuwijk waar wij kampioen konden worden! Daar aangekomen waren wij toch wat verbaast dat er een ander team klaar stond om tegen te spelen dan een aantal weken geleden. 3 meisjes zagen er toch echt niet uit als E spelers. Er werdt verder niets aan ons doorgegeven door de coaches van Reeuwijk dus toen de scheidsrechter zich kwam voorstellen heeft Merel gevraagd of hij de spelerskaarten kon controleren. Toen vertelde de coaches dat de dames van de D waren. Ze hadden maar 4 spelers van de E. Dus genoeg om te beginnen zonder de D speelsters.  Wedstrijd verliep goed. 0-1 Ayoub 0-2 Sarah 0-3 Ayoub 0-4 Sarah daarna 6x Ayoub en dus 0-10. 0-11 Wessel 1-11 1-12 Ayoub 1-13 Rico. De dame van de D kwam erin en dit veranderde het spel aanzienlijk. 2-13 3-13 3-14 Wessel 4-14 5-14 5-15 Ayoub 5-16 Anne en 5-17 Ayoub. Iedereen gescoord Super. Het korfschieten lukte niet meer… helaas 6-0 voor Reeuwijk. GEFELICITEERD wij hebben genoten van jullie groeiende korfbalspel. Ook namens Wim gefeliciteerd Anne, Sarah, Ayoub, Wessel en Rico en natuurlijk de trainer/coaches Dyonne en Merel met dit uitstekende resultaat, klasse E4!

KCR E8 – IJsselvogels E5   2-7     Zaterdag speelde IJsselvogels E5 tegen KCR.  IJsselvogels was goed aan het verdedigen en ze kregen veel kansen. Maya (invalster) scoorde de 0-1. In de eerste helft werd het 1-1. Door het warme weer zag je aan beide partijen dat het tempo er een beetje uit was. Toch ging IJsselvogels door. Jaël scoorde de 1-2, daarop Maya de 1-3. Het werd weer spannend toen KCR de 2-3 scoorde.  Hierna volgde de 2-4 en de 2-5 door Jaël en Maya scoorde de 2-6 en 2-7. Boven de 7 doelpunten zijn er ook helaas nog 3 doelpunten afgekeurd/verdedigd. IJsselvogels heeft goed gespeeld. Maya bedankt voor het invallen! Sylvia.

IJsselvogels F1 – Nieuwerkerk F1   8-11     Op vrijdag de inhaalwedstrijd tegen Nieuwerkerk. Eerder werd er 19-0 verloren. Dat moest natuurlijk beter! We schoten uit de startblokken en Nieuwerkerk leek wat verrast. Daarna gingen zij ook nog beter spelen en bij ons lukte het allemaal iets minder goed. Nieuwerkerk liep uit maar wij bleven goed bij. De laatste 10 minuten waren weer erg goed en uiteindelijk werd er helaas toch met 8-11 verloren. Ondanks dit verlies mogen we trots zijn op deze wedstrijd. Ook een compliment voor Luuk uit de F3 die heel goed inviel. Van Sam.

Korbis F1 – IJsselvogels F1   15-3     Gelijk een dag later moest F1 al weer spelen, nu tegen Korbis F1. Kort maar krachtig: Korbis is veruit het beste team in deze poule en ze worden waarschijnlijk (weer) kampioen. (Ik blijf het toch vreemd vinden dat je 3x ingedeeld wordt bij hetzelfde team waarvan al is gebleken dat ze iedere keer weer makkelijk kampioen worden… maar goed). Complimenten aan de F1 hoe ze verdedigd hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie de laatste wedstrijd alsnog 2 punten gaan pakken. Goals door David 2x en 1 van invaller Luuk (die weer goed inviel). Van Sam.

IJsselvogels F2 – Korbis F3   4-7     Vandaag mocht de F2 tegen Korbis F3 spelen. De laatste wedstrijd die wij (coaches) mochten coachen. Volgende week hebben we helaas een eigen wedstrijd, waardoor we er niet bij kunnen zijn. Maar pfoe wat was het zo in de ochtend al warm. Ondanks deze hitte hebben jullie niet opgegeven. We begonnen de wedstrijd erg goed en het duurde een hele tijd voordat er een doelpunt werd gescoord. We verdedigden goed en haalden veel ballen er tussenuit! Na een tijd scoorde Korbis 3 doelpunten. Ondanks onze vele schotpogingen gingen de ballen er helaas bij ons niet in. Uiteindelijk haalde Florian met een mooi doelpunt ons van de 0 af en stond het 1-3. Helaas scoorde Korbis daarna nog 3 keer. Daar konden wij nog een antwoord op geven met 3 doelpunten, maar helaas was het Korbis die daarna de wedstrijd heeft bepaald. Een eindstand van 4-7, doelpunten van Florian (1x), Thijme (1x), Lilly (1x) en Evy (1x). Het korfschieten is gelijk geworden (3-3) met twee doelpunten van Thijmen en een doelpunt van Florian. We hebben helaas dan wel verloren, maar jullie hebben het deze wedstrijd zo goed gedaan! Wij als coaches zijn super trots op jullie allemaal, jullie zijn allemaal zo gegroeid in het spel! Wij wensen jullie alvast veel plezier en succes toe volgend jaar, hopelijk zien we jullie nog! Amber.

IJsselvogels F3 – KCC / SO natural F3   21-1    Als 1na laatste wedstrijd moest de F3 tegen KCC. Ze hadden er al eerder van gewonnen, en dit keer deden ze dat weer. Noortje maakte de eerste goal en daarna volgden nog 9 andere! Lieke heeft er 2 gescoord, Evy 3 keer, Timo 1 keer en Luuk heeft er na een invalwedstrijd ook nog 5 weten in te leggen! De tegenstander heeft 1 keer gescoord maar dat was niet erg. De stand is uiteindelijk 21-1 geworden. Van Stan. A.s. zaterdag spelen jullie om 9.00 uur de kampioenswedstrijd tegen ongeslagen koploper Nieuwerkerk F5 waarvan thuis met 3-6 werd verloren. Jullie doelsaldo is echter een stuk beter dus ik heb er alle vertrouwen in, heel veel succes F3!

IJsselvogels 1: spannend tot aan de laatste minutenNext