Hoe vloog de bal – 26 september 2015

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 26 september 2015).

Eindelijk een mooie zaterdag met weinig wind en volop zon, kortom ….. heerlijk korfbalweer. De resultaten waren er ook naar want van de 20 gespeelde wedstrijden werden er liefst 14 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 5 een nederlaag. Is het dan toch waar dat IJsselvogelsspelers(sters) echte mooi weer korfballers(sters) zijn? Dankzij een 0-17 overwinning in Bodegraven op Vriendenschaar E5 behaalde E4 de grootste overwinning van de dag terwijl Sahra Altan uit F1 met 11 doelpunten topscoorster werd. De resultaten:

In Zeeland speelde IJsselvogels 1 de lastige uitwedstrijd tegen Fortis 1. Omdat ik van onze correspondent nog niets heb ontvangen plaats ik het wedstrijdverslag dat op de site van Fortis stond. De derde thuiswedstrijd voor Fortis 1. De eerste twee werden nipt (15-16) verloren, het is zaak de punten nu eens in eigen huis te houden. Tegenstander is IJsselvogels dat net als Fortis vier punten uit vier wedstrijden heeft. Na 35 seconden scoort Kevin Berghout, even later maakt Remco Crucq met een doorloopbal gelijk. Na de 1-2 krijgt Justin van scheidsrechter Peter de Pagter een stip mee, Rens scoort. De ploeg uit Moordrecht loopt uit tot 2-4, waarna Yasmin Swiers met een vrije bal het gaatje verkleint. Nathan Marck schiet raak, Remco doet dat ook vanachter de korf (4-5). Dan gaat IJsselvogels er vandoor met treffers van Kevin, Nathan en Marina van Dam. Daar is Juul van der Linden, die binnen een minuut tweemaal scoort (6-8). Victor Blanken tekent voor de 6-9, maar via Yasmin (vrije bal) en Mathijs de Vries (korte kans) wordt het met nog een kleine zeven minuten te gaan 8-9. Karen Vonk Noordegraaf en Nathan vergroten de voorsprong van IJsselvogels weer tot drie punten. Vlak voor rust schiet Justin Koppejan nog raak (9-11).
Hoe gaat Fortis de tweede helft in? Welnu met vier doelpunten om de oren van Kevin, Peter Berlijn en Nathan (tweemaal). En zo kijken we na acht minuten tegen een 9-15 achterstand aan. Een vrije bal van Remco wordt beantwoord door een vrije bal van Karen en het is 10-16. Een strafworp van Rens brengt Fortis nog even iets dichterbij, maar daarna vallen drie tegendoelpunten en is het 11-19. Lindy van Schijndel en Shevaun Braam hebben de plaats ingenomen van Juul en Anita Wielemaker en Maurice van der Have vervangt Remco. Met een schot van Rens wordt het 12-19, hij wordt even later vervangen door Timme Provoost. Na een strafworp voor IJsselvogels scoort Maurice van afstand. Peter maakt de 13-21. Een korte kans en een schot van Timme en we komen op 15-21. Maurice bepaalt de eindstand op 16-21. In ruim zes minuten wisten de heren invallers toch vier keer te scoren.
Het commentaar van Chaim is kort: “Een absolute off-day, we gaan er zo even verder over praten”.

Pas in het clubgebouw zie ik de reclame op de shirts van IJsselvogels: www. Weerslag.nl met daaronder de tekst: ‘Elke dag beter weer’ plus een logo met een wolk en een zonnetje. Peter praat me bij: het is het bedrijf van mede-eigenaar Stefan Rijkaart van Cappellen. Het is de man die in 2006 de site Buienradar startte. Die is in 2011 verkocht aan RTL, maar in 2014 is de site Weerslag.nl gestart met als kenmerk actueel zijn en passie voor het weer. Aha, dit verklaart de titel.

IJsselvogels 1 wint ook in Zeeland.
IJsselvogels 1 speelde afgelopen zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen Fortis 1 in Oost-Souburg in Zeeland. Beide teams hadden 4 punten uit 4 wedstrijden, bij winst kon naar boven worden gekeken, bij verlies zou het voorlopig knokken tegen degradatie worden. Na een gelijk opgaand begin was het IJsselvogels dat na 2-2 het eerste gaatje wist te slaan naar 2-4 om daarna door te drukken naar 4-8. Helaas kon deze voorsprong niet worden vastgehouden en via 6-8 kroop Fortis dichterbij tot 8-9 om met een 9-11 achterstand de rust in te gaan. Direct na rust zorgden Kevin en Peter voor 9-13 waarna Nathan met 2 fraaie treffers, hij zou deze wedstrijd 7x scoren, IJsselvogels op een riante 9-15 voorsprong zette. Fortis stribbelde nog wel tegen maar IJsselvogels bleef rustig doorgaan met scoren en breidde de voorsprong uit tot 11-19. De bij Fortis ingebrachte wissels hadden het vizier wel op scherp staan en scoorden in de laatste 6 minuten nog 4x waardoor er een 16-21 overwinning op het scorebord kwam te staan. Zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen WION 1 in Ommoord dat met 8 punten uit 5 wedstrijden op de 2e plaats staat.

IJsselvogels 2 behaalde een bijzonder nuttige 12-18 overwinning op “buur” Nieuwerkerk 4 waardoor het weer de weg naar boven is ingeslagen. Het vizier stond, na de deceptie van vorige week, weer op scherp en na een 5-9 ruststand en 7 doelpunten van Coen, 4 van Leon, 3 van invaller Pieter Bl. en 1 van Kirsten, Deborah, Pieter de Br. en Kimberley zag trainer/coach Wim Korving ze met ruime cijfers, 12.-18, winnen. De achterstand op koploper Oranje Wit 3, dat verloor, bedraagt nog 2 punten.

IJsselvogels 3 boekte thuis een belangrijke overwinning op Oranje Wit 4 uit Dordrecht. Het is onderaan dringen geblazen en ieder puntje is van harte welkom. Na een 7-5 ruststand liep het 3e via 11-7 uit naar een 17-8 voorsprong om uiteindelijk met 19-11 te zegevieren dankzij 6 doelpunten van Pieter, 4 van Ernst, Erwin en Bas en 1 van Louise.

Door tijdgebrek vanwege het organiseren van het Rabobankschoolkorfbaltoernooi zijn de verslagen van de overige teams ingekort, sorry!

IJsselvogels 4 leed thuis een dure nederlaag tegen het nog puntloze PKC 6 waardoor het ook hier onderaan bijzonder spannend is. Een snelle 0-4 achterstand kon niet meer worden goed gemaakt en na een 4-9 ruststand stond er aan het eind een 11-17 eindstand op het scorebord. Laura 4x, Lydia en Wilco 2x en Rob, Stef en Alex 1x namen de productie voor hun rekening.

IJsselvogels 5 boekte thuis een nuttige 10-8 zege op SKV 2 uit Sleeuwijk. Na een 5-5 ruststand kwam het 5e wel steeds op voorsprong maar echt loskomen lukte niet. De 2 doelpunten van Tom, Peter, Mike en invaller Jesse en 1 van Eline en Denise waren voldoende om de punten thuis te houden.

Van IJsselvogels A1 ontving ik een verslag dat gemaakt is door Myrthe en dat gaat als volgt: Voor de A1 stond het altijd verrassende Kinderdijk op het programma. Na een drietal nederlagen van afgelopen weken gingen we de wedstrijd met positieve moed in. We wilden hier eindelijk weer eens winnen! Met een goede voorbespreking op zak mochten we startten. We begonnen de wedstrijd redelijk scherp. Er waren een paar veranderingen in de vakken en zo bleek in de praktijk, ook dingen anders te lopen dan we hadden gedacht. Op zich natuurlijk geen probleem, maar wel als we daar 3 doelpunten voor nodig hebben, tegen. Die achterstand kregen we niet 1,2,3 weggepoetst en we liepen zo’n beetje achter Kinderdijk aan. Tot 7 – 4, dat kan natuurlijk niet. Na de rust kwamen we terug tot 8 – 8! We kwamen twee punten los en dat hielden we vast tot er nog maar 5 minuten op de klok stonden. (12 – 15) (+1) Kinderdijk zat zichzelf behoorlijk op te fokken en uitte dat tegen de scheids, die er niet beter op ging fluiten. Wij wisten hier heel goed de rust te bewaren, maar… De doelpunten leven uit en Kinderdijk knokte zich terug, tot 15 – 15. Een hele gestreste laatste minuut. Gelukkig wist Stan er nog eentje in te gooien en hebben we zelfs de spannendste, laatste, halve minuut van ons leven glansrijk overleefd. Klasse! Dat was een welverdiende overwinning, waarbij de blijdschap na afloop terecht was. Complimenten naar Marco voor de positieve coaching!!! Het heeft zijn vruchten duidelijk afgeworpen! Ook Chris was werkelijk foutloos! Klasse jongen, goeie pot. We mogen trots zijn op onszelf en op elkaar. Op naar volgende week! De doelpunten werden deze wedstrijd gescoord door: Noël 6x, Stan 5x, Mike 2x en Daan, Tamara en Myrthe 1x, eindstand 15-16.

In Reeuwijk boekte IJsselvogels A2 een knappe 7-9 overwinning op Reeuwijk A1 dankzij 5 doelpunten van Jesse, 3 van Jeffrey en 1 van Laura. Na 3-3 hadden jullie een sterke fase waardoor jullie konden uitlopen naar een ruime 3-9 voorsprong. Hierna verslapten jullie waardoor Reeuwijk nog gevaarlijk dichterbij kon komen.

IJsselvogels A3 behaalde thuis een ruime 17-5 overwinning op RWA A3 uit Rhoon. Na 2-1 liepen jullie uit naar een 8-1 voorsprong en een 10-2 ruststand en was de wedstrijd gespeeld. Leuk dat in deze wedstrijd iedereen scoorde want via liefst 7 doelpunten van Wietze, 2 van Maaike, invalster Karlijn en Mick en 1 van Lisa, Louanne, Frank en Joris stond er aan het eind een 17-5 eindstand op het scorebord en doen jullie nog steeds volop mee voor het kampioenschap, ga zo door!

In Krimpen ad IJssel behaalde IJsselvogels B1 een bijzonder knappe en zwaar bevochten 8-9 overwinning op KOAG B1 waardoor beide teams nu gelijk op de 2e plaats staan. Sam M. 4x, Jelle 2x en Lars, Noortje en Sam Kl. 1x maakten de doelpunten in deze belangrijke wedstrijd.

In Dordrecht leed IJsselvogels B2 een nipte 7-6 nederlaag tegen DeetosSnel B4, verder helaas niets ontvangen omtrent deze wedstrijd..

IJsselvogels B3 speelde in Sliedrecht een waanzinnig (volgens coach Wouter) goede wedstrijd tegen ongeslagen koploper Merwede B4 dat na een 0-5 ruststand met 1-8 werd verslagen, duidelijker kan niet dacht ik zo. Edo 2x en Maurits, Kim, Sylvia, Sanne, Edwin en de geblesseerde Lisa scoorden waardoor jullie nu samen bovenaan staan.

Van de wedstrijd Nieuwerkerk C1 – IJsselvogels C1 helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Wel heb ik op de Nieuwerkerksite gelezen dat het 4-4 werd en dat scheidsrechter Lansbergen (van Nieuwerkerk) in de laatste seconde de 5-4 van Nieuwerkerk C1 afkeurde omdat deze verdedigd was. Chapeau voor deze scheidsrechter want je zal de (thuis)fluiters de kost moeten geven die hem wel hadden goedgekeurd.

IJsselvogels C2 kon het thuis niet bolwerken tegen het Goudse Gemini C1. Na een 0-4 ruststand wist Remon gelijk na de rust 1-4 te scoren maar helaas bleef het daarbij wat C2 betrof waarna het Gemini C1 zag uitlopen naar een 1-8 eindstand.

IJsselvogels D1 speelde in Waddinxveen de “topper” tegen concurrent Korbis D1 dat maar 1 punt minder had. De start was uitstekend want in de rust stond het al 0-6 voor D1 waarbij Joran de eerste drie treffers voor zijn rekening nam. Na de rust kwam de voorsprong niet meer in gevaar en ondanks dat Korbis D1 nu wel bleef mee scoren werd het 5-11 dankzij 4 goals van Joran, 2 van Sijmen, Sander en Cecile en 1 van Lieneke. Het gat is nu 3 punten met nog 2 wedstrijden te gaan.

IJsselvogels D2 was vrij.

IJsselvogels D3 had, zoals verwacht, weinig in te brengen tegen het sterke Nieuwerkerk D2. Maar als je dan ziet dat Nieuwerkerk maar liefst 5 D-teams heeft en wij “maar” 3 dan is het toch een rare indeling van de Bond dat ons laagste D-team tegen Nieuwerkerk D2 speelt, ra, ra, ra! Dus ….. zo slecht was het nog geen eens.

IJsselvogels E1 speelde thuis een uitstekende 1e helft tegen KOAG E1 dat dankzij 5 doelpunten van Benjamin en 2 van Willem en Jesca in de rust al op een 9-3 achterstand werd gezet. In de 2e helft lukte er niet veel meer, zelf misten we veel mooie kansen terwijl we eigenlijk nog zeker 5 stippen mee hadden moeten hebben. KOAG ging wat zuiniger met de kansen om, eindstand 9-6. Of misten jullie coach André? Het korfschieten werd met 4-3 gewonnen dankzij doelpunten van Dominique, Jesca, Willem en Benjamin. Met 10 uit 5 zijn jullie al dik kampioen, de huldiging komt nog.

IJsselvogels E2 was vrij.

Over rare teamindelingen gesproken (zie D3). Vriendenschaar uit Bodegraven heeft 6 E-teams tegen IJsselvogels 5. Hoe kan dan IJsselvogels E3 tegen hun E1 spelen? Suus wist gelukkig de eer te redden maar E3 zag wel de tegenstander met een 1-13 overwinning huiswaarts keren. Ook het korfschieten werd verloren. Ondanks doelpunten van Suus en Rianne werd het 2-3.

In Bodegraven liet IJsselvogels E4 er tegen Vriendenschaar E5 geen twijfel over bestaan wie de sterkste was want dankzij liefst 7 doelpunten van Lienke, 4 van Jesse en 2 van Quinty, Thomas en Maudy werd het 0-17 voor E4. Ook het korfschieten werd gewonnen want 2 doelpunten van Maudy, Quinty en Lienke zorgden voor een 4-6 overwinning.

IJsselvogels E5 speelde een bijzonder spannende wedstrijd in Waddinxveen waar Korbis E4 nipt met 3-4 werd verslagen dankzij 2 doelpunten van Levi en 1 van David en Eline. Jullie waren veel beter maar vergaten een gaatje te slaan waardoor het tot het eind spannend bleef. Ook het korfschieten ging goed want via 2 doelpunten van Levi en 1 van Eline en David werd het 2-4 voor E5.

IJsselvogels F1 lijkt de smaak van het scoren te pakken te hebben. In Ommoord werd WION F2 met liefst 7-19 verslagen. Trainer/coach Berry heeft zelf weer een verslag gepubliceerd op de sitre maar uiteraard wil ik jullie de 11 doelpunten van Sahra, 3 van Timo en Luna en 2 van Flo niet onthouden. Het korfschieten was erg spannend maar ook daarmee werd gewonnen. Via 2 doelpunten van Sahra, Luna en Flo werd het 5-6 voor F1