Hoe vloog de bal – 26 november 2016

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 26-11-2016.

Na 2 goede speeldagen met veel overwinningen was het afgelopen zaterdag een “rampdag” met bijzonder veel nederlagen en nog dure ook. Zo leed het 1e thuis een teleurstellende nederlaag tegen het nog puntloze DES 1 uit Delft en ook het 2e moest zijn meerdere in het nog puntloze DES 2 erkennen, al was dit nipt, met 12-13. Daar tegenover staat de prima 11-14 overwinning van B1 uit op Nieuwerkerk B1. Van de 10 teams die vorige week nog in de race waren om de 100% taart vielen er zaterdag maar liefst 7 af en van die 3 teams die nog over zijn hoefde E1 niet in actie te komen. B2 en D1 wonnen en blijven in de race. Van de 22 gespeelde wedstrijden werden er maar 7 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er maar liefst 13 een nederlaag. F1 behaalde de hoogste score van de dag door met 21-3 van Nikantes F1 te winnen, topscoorders van de dag werden Dirk Rijneveld uit het 3e en Luna Glissenaar uit F1 met allebei 10 doelpunten. De resultaten:

Het belang van de wedstrijd IJsselvogels 1 – DES 1 had ik vorige week al aangehaald. Bij winst zou het gat 4 punten met de onderste regionen worden en kon er naar boven gekeken worden. Bij een nederlaag zou DES op gelijke hoogte komen en er naar beneden moeten worden gekeken. Zonder Nathan en Jary, beiden geblesseerd, en met Victor en Peter op hun plaats begon het 1e goed aan de wedstrijd. Via Manon en invaller Peter nam het een 2-0 voorsprong om vervolgens met 2-5 achter te komen. Hannah scoorde 3-5 maar daarna liep DES uit naar een 3-8 voorsprong en een 7-12 ruststand. In de 2e helft liep DES verder uit naar 7-15 en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Victor, Hannah en Kevin brachten de achterstand terug tot 10-15 en na 11-17 was het good-old Dirk die 12-17 en 13-17 scoorde waarna Kevin de eindstand op 14-19 bepaalde. Opvallend was dat de eerste 8 doelpunten ook door 8 verschillende spelers(sters) werden gescoord. Trainer/coach Mark noteerde 3 doelpunten van Kevin, 2 van Hannah, Leon en invaller Dirk en 1 van Manon, Karen, Eva en de invallers Peter en Victor. Zaterdag wacht in Nijkerk opnieuw een belangrijke wedstrijd uit tegen Sparta dat net als jullie tot nu toe 2 punten heeft behaald. Heel veel succes en zet ‘m op IJsselvogels 1, als ik jullie donderdagavond (voor de recreanten) zie trainen halen jullie een bijzonder hoog schotpercentage, probeer dat geloof ook in de wedstrijd uit te stralen (en te halen).

IJsselvogels 2 nam het thuis op tegen DES 2 dat nog op 0 punten stond terwijl ons 2e aan de leiding ging met 3 punten. Christiaan opende de score met 1-0 en 2-0 en na 2-1 was het Mike die 3-1 maakte. Een mindere fase zorgde ervoor dat DES de achterstand kon ombuigen in een 3-5 voorsprong. Opnieuw 2 doelpunten van Christiaan zorgden weer voor 5-5 waarna 2x Coen en 1x Kimberley zelfs voor een 8-5 voorsprong zorgden. Dankzij 9-6 van Esther, 10-8 van Peter en 11-9 van Mike bleef het 2e aan de goede kant van de score maar ineens haperde de aanvalsmachine waardoor DES de 11-9 achterstand kon ombuigen in een 11-13 voorsprong. Invaller Kevin scoorde nog wel 12-13 maar dat werd helaas ook de eindstand. Christiaan 4x, Mike en Coen 2x en Kimberley, Esther, Peter en invaller Kevin scoorden de doelpunten voor het 2e dat zaterdag eveneens een belangrijke wedstrijd speelt tegen Sparta 2 in Nijkerk dat over 1 punt minder beschikt, succes 2e!

IJsselvogels 3 speelde thuis tegen het eveneens nog ongeslagen Maassluis 3, een echte topper dus. Tot 2-2 bleef het gelijk opgaan, daarna liep Maassluis 3 uit naar 2-6 en 4-8. Een goede fase en goals van Dirk 2x en Erwin en Coen brachten beide ploegen weer op gelijke hoogte, 8-8. De rust brak aan bij een 11-14 achterstand. Na 12-14 door Dirk liep Maassluis definitief uit naar 12-18 en was het gat geslagen. Het 3e was niet meer bij machte aan te haken en zag de tegenstander, ondanks liefst 10 treffers van Dirk, 4 van Erwin, 2 van Coen en 1 van Kirsten en Anne ruimschoots met 18-28 winnen.

Verslag van speler Wilco: Zowel IJsselvogels 4 en Triade 2 kwamen uitstekend uit de startblokken. Na 4 minuten spelen stond er al een 3-3 stand op het scorebord. Dit was de start van een doelpuntrijke wedstrijd. De getrainde aanvalspatronen werden goed uitgevoerd wat tot veel kansen leidde. Dit maal werden de kansen ook afgemaakt, waar het in eerdere wedstrijden nog wel eens aan schortte, hetgeen leidde tot een 9-12 ruststand. Direct na rust werd het gat van 4 gemaakt. Omdat Triade vooral op het korte schot rondom de korf speelde, werd er scherp verdedigd zoals in de rust afgesproken. Helaas verschilde de scheids en het 4e regelmatig van mening over wanneer die ballen verdedigd waren en Triade wist mede daardoor veel van deze ballen te verzilveren. Toch werd tot 10 minuten voor tijd een gat van 2 of 3 doelpunten gehouden. Niks aan de hand zou je zeggen, maar je voelt hem al aankomen. Op een paar minuten voor tijd wist Triade toch het gat te dichten tot 19-19 en in de laatste minuut werd het zelfs 20-19 nadat het 4e de hele wedstrijd had voorgestaan. De sfeer in de kleedkamer kan het best omschreven worden als verslagen en bestolen. Al met al speelde het 4e een uitstekende pot en dit biedt zeker perspectief voor de komende weken. De doelpunten werden gemaakt door: Wilco 8, Rob 4, Alex 3, Leonie 2, Stef 1 en invalster Louanne 1.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels G1 kwam voor het eerst in deze zaalcompetitie binnen de lijnen en speelde gelijk 2 keer. Jammer dat Paul voorlopig nog niet mag spelen want dat is een spelbepalende speler die iedereen altijd beter laat spelen en die jullie best zullen missen, sterkte Paul! Van Movado G2 uit Dordrecht werd met 3-0 verloren terwijl van KCR G1 uit Ridderkerk nipt met 2-3 werd verloren. Verdere gegevens ontbreken helaas maar ik verwacht elders op de site wel een verslagje van de leiding.

Vandaag moest IJsselvogels A1 naar Voorburg voor de wedstrijd tegen VEO A1. Na het verlies van vorige week, wilden we deze wedstrijd zeker sterker starten, en ook sterk blijven. We kwamen al snel op een 0-3 voorsprong. VEO bleef wel bij, en als wij de concentratie verloren, pakte VEO wat puntjes mee. De rust gingen we in met een stand van 5-10. Gelijk na de rust maakte VEO 3 doorloopballen en moest er wat gas bij komen. Dat lukte gelukkig, en zo kwamen we op 8-16. De laatste puntjes werken gemaakt, en de wedstrijd eindigde met een stand van 11-18. Goals: Jesse 5x, Daan 4x, Anouk 3x, Laura en Jeffrey 2x, Merel en Wietze 1x. Van Anouk.

In ’s Gravenzande moest IJsselvogels A2 helaas zijn meerdere erkennen in koploper ONDO A2 dat met 16-10 duidelijk iets te sterk bleek. Verdere gegevens ontbreken helaas. A.s. Zaterdag spelen jullie thuis tegen het eveneens nog ongeslagen KVS / Maritiem A2 uit Scheveningen, succes!

IJsselvogels A3 zou dit weekend haar eerste twee wedstrijden spelen maar blijkbaar is de wedstrijd van vrijdagavond tegen RWA A3 niet doorgegaan want daar kan ik niets van vinden. Zaterdag was Nieuwerkerk A4 thuis de tegenstander. En net als de wedstrijd thuis op het veld kon ook deze wedstrijd alle kanten op. Dat de start belangrijk is bleek ook deze wedstrijd. Als je met 0-3 achter komt te staan en je verliest uiteindelijk met 6-7 dan was je over de hele wedstrijd genomen (waarschijnlijk) de betere ploeg. Mick en Casper scoorden in de 1e helft voor A3, ruststand 2-3. In de 2e helft waren het Frank (3-4), Boas (4-5), Marije (5-6) en na 5-7 Esmee die de eindstand op 6-7 bepaalde.

Van speelster Thirza ontving ik een uitgebreid verslag van de wedstrijd Nieuwerkerk B1 – IJsselvogels B1 (wat een mooi en duidelijk handschrift heb jij!): Vandaag Nieuwerkerk B1. We wisten dat het een zware wedstrijd zou worden. We begonnen fel maar wel het eerste doelpunt tegen. Heel de wedstrijd ging het gelijk op , maar wij pakten vaak de voorsprong. Daar was de 1-1 van Jelle met een mooie korte kans tegen een felle heer en natuurlijk was daar Loisanne met een prachtige doorloopbal, yes, de eerste voorsprong. De 1e helft was best fel, maar er zat meer in ons. Na de rust ging het super goed. Nieuwerkerk kreeg het steeds moeilijker en ze maakten de kansen niet goed af (gelukkig voor ons). Wij hadden goede aanvallen en hele goede kansen. En de goede kansen werden heel goed benut! Klasse. Het was nog steeds super spannend want Nieuwerkerk bleef goed mee scoren, het werd zelfs nog 10-10. We liepen uit tot 10-13 via 2x Roos en 1x Remmert. Uiteindelijk gooide Roos de wedstrijd op slot door de 11-14 te scoren. (Nog even voor Sam) Hij heeft super goed verdedigd, echt klasse! Iedereen deed het super goed! Echt fantastisch, Annelies en Dano heel erg bedankt voor het invallen en reserve zitten. We hebben de punten dik verdiend. We hebben er met z’n allen hard voor geknokt. Jelle maakte er 3, Loisanne 2, Lars 2, Remmert 3 en Roos maakte er 4.

In Maassluis won IJsselvogels B2 met 6-10 van Maassluis B3 waardoor het ongeslagen aan de leiding gaat en nog als één van de drie teams in de race om de 100% taart is. Verdere gegevens ontbreken!

Na twee nipte overwinningen van IJsselvogels B3 was het afgelopen zaterdag tijd voor dé wedstrijd tegen de gedeelde nummer 1: Nieuwerkerk B3. Vanwege de afwezigheid van Kim en Sanne die vorige wedstrijd door haar enkel is gegaan waren daar Marije en Anna (C2) die bij ons wilde invallen. De wedstrijd begon. Al snel bleek voor een buitenstaander redelijk goed zichtbaar dat Nieuwerkerk het betere spel speelde. Verdedigend zat het qua doorloopballen verdedigen best prima, maar Nieuwerkerk bleek vooral redelijk goed op schot: 0-2 achter. Met een mooi schot van Michelle en helaas nog twee schoten van Nieuwerkerk ging de B3 de rust in met 1-4. In de rust klonk de opdracht simpel: aanvallend wil de B3 óf te veel óf vrij weinig. Het baltempo moet omhoog, het gooien en vangen moet beter, groot houden, voor de korf en wissel met eerste de vang/steun pakken. Gewoonweg volledig voor gaan. Verdedigend werd gecoached om meer naar elkaar te kijken en te roepen zodat ook de schoten beter verdedigd konden worden. De rust begon en al snel scoorde Nieuwerker opnieuw met een schot : 1-5 achter. Maar na een mooie doorloopbal van Sylvia (2-5) begon B3 beetje bij beetje er weer in te geloven. Invaller Marije schoot raak (3-5) en Edo wist met een doorloopbal de stand op 4-5 te zetten. B3 begon beter en beter te spelen, al bleef het chaotisch in de aanval. Vlak voor tijd wist Edo opnieuw de kort te vinden door middel van een schot en bepaalde daarmee de eindstand met 5-5 gelijkspel. Marije en Anna bedankt! B3, jullie mogen super trots zijn met hoe jullie je hebben teruggevochten! 1-4 verloren in de eerste helft, maar 4-1 gewonnen in de tweede helft. En dat tegen deze tegenstander… KLASSE!

Zelf had ik, bij afwezigheid van vaste coach Berry, weer eens de eer om IJsselvogels C1 te mogen coachen, dat was lang geleden. In Schiebroek was NIO C1 de tegenstander. Helaas was David afwezig maar in Patrick had C1 een prima vervanger. Binnen 30 sec. met 1-0 achter en na 1-1 door Dano betekende de volgende (halve) kans voor NIO 2-1. Dat liep iets anders dan ik voor ogen had. Doelpunten van achtereenvolgens Evi, Annelies en nogmaals Dano bogen de achterstand om in een 2-4 voorsprong. NIO had redelijk wat lengte en dat maakte het spelletje best lastig. Na 3-5 door Patrick was het Annelies die de ruststand 4-6 bepaalde. In de 2e helft ging C1 uitstekend van start en in nog geen 10 minuten stond het 4-10 dankzij 2 doelpunten van Patrick en 1 van Dano en Cécile. Evi scoorde daarna nog 4-11 waarna NIO de eindstand op 5-11 bepaalde. Zaterdag wacht jullie in Fortis C1 een lastige en goede tegenstander, als je maar met 10-12 van KOAG C1 verlies ben je niet slecht. Rest nog te vermelden dat scheidsrechter Lansbergen van Nieuwerkerk een prima wedstrijd floot!

Het gemopper van Wim was in Spanje te horen
Waarom is er bij de C2 nooit iets bekend over de score?
Daarom de razende reporter Piet er maar eens naartoe gestuurd
Om het te onderzoeken heeft hij om het hoekje van de zaal gegluurd

Het volgende heeft hij gezien
En dat verdient zeker geen tien
Dit team deed zichzelf te kort
Terwijl er toch serieus werd gesport

Weten de coaches dan niet dat ‘hoe vloog de bal’ overal wordt gelezen?
En zonder kort stukje de doelpunten makers niet worden geprezen?

Dan een nederlaag keer op keer

Een beter en feller HKV in de eerste helft en met goals van Benjamin (1-0), Tim (2-3), Yana (3-4) en voor de rust nogmaals Tim voor de 4-6 rust tussenstand. De tweede helft een beter en sterker IJsselvogels en ook voldoende kansen om meer goals te maken en de wedstrijd om te keren. Helaas bleef het bij de 5-8 door Kirsten en het slotakkoord en tevens de einduitslag van 6-9 door Tim. De uitwedstrijd moet zeker kunnen worden gewonnen. Van Sint en Piet.

In ’s Gravendeel was ADO C3 de tegenstander van IJsselvogels C3 en dat werd een leuke en spannende wedstrijd. Het scoreverloop ging om en om en toen de scheidsrechter affloot stond er een 4-4 eindstand op het scorebord met van IJsselvogelszijde 2 doelpunten van Nils en 1 van Duncan en Corné. Verdere gegevens ontbreken helaas.

IJsselvogels D1 – KOAG D1: Een bekende tegenstander op het programma waar op het veld 2 keer van werd gewonnen. Vandaag 2 invallers, Yana voor de nog steeds geblesseerde Jesca en Lisa voor de zieke Anne in het veld. Simone en Isa op de bank voor eventuele calamiteiten. En Anne we hopen zo dat het snel weer beter met je gaat want de berichten vanuit je moeder waren niet heel positief en de griep met complicaties heeft je zwaar te pakken hebben we begrepen. Beterschap!

Vooraf een praatje met de coach van KOAG (we beginnen elkaar ondertussen aardig te kennen) en aan hem was al duidelijk te merken dat hij vandaag niet echt rekening hield met een stunt. En tijdens de warming-up werd ook duidelijk dat de kinderen dat gevoel deelden. Al wandelend werd de warming-up zoals ze dat vroeger noemde  ‘op zijn elf en dertigst’ uitgevoerd. En ondertussen zou je toch verwachten dat de kinderen begrijpen dat het bloed bij de coach dan langzaam begint te koken.. En word je de hoek ingejaagd om kort en fel 4 tegen 4 spelen om de tempreratuur omhoog te brengen en wedstrijd klaar te raken (Het meegekomen KOAG publiek vond dit allemaal veel te fanatiek overigens).

Dan de wedstrijd en Willem die meteen een afstandsschot laat vallen(1-0) zodat de toon is gezet. Een strafbal tegen voor de 1-1 en daarna is het IJsselvogels D1 wat de klok slaat. Via een korte kans van Dominique, 2x Willem met mooie schoten, doorloopballen van Benjamin en Wesley, een afstandsschoten van Finn en 2 x keer Wesley en een doorloper van Yana staat de 10-2 ruststand op het bord. Kwaliteit verschil eigenlijk te groot voor een echte wedstrijd. En dan zie je toch dat de concentratie verslapt en die schoten die de eerste helft allemaal haarzuiver waren dan net mis gaan.. en mis je verdedigend net dat ene stapje in de tweede helft. Maar speel je de wedstrijd gewoon uit naar 14-6 met nog doelpunten van 2x Benjamin en Rosa. Nogmaals dank aan de invallers die allemaal minuten mochten maken en het prima deden.

Na afloop nog een superleuk cadeau van onze trouwe sponsor VNE export voor het gewonnen kampioenschap van het veld waarvoor vanuit de kinderen en de staf grote dankbaarheid, erg leuk! Volgende week de topper tegen Olympia in Spijkenisse, hopelijk krijgen we voldoende fitte spelers op de been om deze wedstrijd te spelen want de D2 speelt rond dezelfde tijd.

IJsselvogels D2 nam het thuis op tegen KCR D1 uit Ridderkerk, een tegenstander waarvan op het veld uit werd verloren en thuis werd gewonnen dus ….. Na 1-0 door Isa nam KCR het initiatief door naar 1-4 uit te lopen. Doelpunten van Olivier en Tim bepaalden de ruststand op 3-4. Na de rust was het steeds KCR dat als eerste scoorde en IJsselvogels dat probeerde aan te klampen. Tot 7-9 kon D2 redelijk bijblijven dankzij nog 2 doelpunten en Isa en Tim waarna KCR de eindstand op 7-12 bepaalde.

IJsselvogels D3 mocht lekker uitslapen want we werden pas om half 2 bij de korfbal verwacht om te vertrekken naar Waddinxveen. We begonnen enthousiast tegen korbis D4 die alle dames hadden in gezet maar desondanks kwamen we al snel 2-1 achter. Daarna werd het schotkanon geopend en stonden we voor rust met 2-6 voor. Na de rust waren we niet te stoppen en hebben we de wedstrijd  keurig uitgespeeld en met 4-12 gewonnen. Goed gedaan D3. Quinty 3x, Jesse, Lienke en Storm 2x en Nina, Thomas en Justin  1x scoorden de doelpunten voor D3 dat zo de eerste overwinning behaalde.
Namens Linda en Aniek.

IJsselvogels E1 was vrij en nog steeds in de race om de taart samen met B2 en D1. A.s. Zaterdag spelen jullie de topper uit tegen het eveneens nog ongeslagen Maassluis E2, denk aan de taart!

Vandaag nam IJsselvogels E2 het op tegen Vitesse E4 in Barendrecht. De eerste tien minuten verliepen moeizaam, omdat de spelers niet allemaal scherp begonnen en kwamen we al snel achter met 4-0. Hierna werd er gelukkig beter verdedigd en beter gegooid, waardoor Miquel en David er allebei één konden scoren en we met 6-2 de rust in gingen. Na rust scoorde David en Miquel nog een keer en dachten we nog even dat er een kans was om gelijk te spelen. Helaas scoorde Vitesse hierna nog een paar keer en IJsselvogels helaas niet meer, eindstand 11-4. Vooral het verdedigen van doorloopballen bleek lastig. Hier gaan we dan ook hard op trainen. Het korfschieten werd ook verloren met 2-1, waarbij David wist te scoren. Van Eline Vonk Noordegraaf.

Wedstrijdverslag Sporting Delta E3 – IJsselvogels E3 uitslag 19–5 verloren op 26 november 2016 door Patrick van der Ham. Zoals ik de vorige keer al schreef, dit kon wel eens een moeilijk wedstrijd worden. Deze week niet getraind. Op vrijdagavond super leuk sinterklaasfeest (activiteiten commissie onwijs bedankt!!!). Laat naar bed en op zaterdag om 7.45 uur verzamelen voor vertrek. Pfff als dit maar goed gaat. In de auto hadden ze er nog alle vertrouwen in. Voor de wedstrijd goed ingooien onder leiding van Remmert. Zou het dan toch…. Helaas we begonnen redelijk, maar na dat we 3-0 achter stonden begonnen de kopjes te hangen. Tiddo speelde weer mee en Marnick is al weer aan derde wedstrijd bezig bij ons in het team. Kwam het door de vermoeidheid of miste ze de spirit? De tegenstander had de doorloopbal volledig onder de knie. Het verdedigen daarvan gaat bij ons helaas nog niet goed genoeg. Anders had het misschien nog een leuke wedstrijd kunnen worden. De treffers werden gemaakt door Sahra 3 , Flo 1 en Timo 1. Het korfschieten hebben we wel gewonnen met 3-4 door Twee treffers van Flo en een van Tiddo en Timo. Op naar volgende week.

Vrijdagavond 25 november: een gezellig sinterklaasfeest.
Een heerlijk avondje, en wat is die Sint een feestbeest!
Luna, Lara, Jayden, Lieke en Sven stonden vervolgens op zaterdagochtend al weer vroeg klaar.
Om, met de pepernoten nog in de benen, een potje te korfballen met elkaar.
Al snel scoorde Lara het eerste punt, dat was haar echt gegund.
Luna scoorde er vervolgens twee.
Daar waren alle spelers best wel blij mee!
Nikantes was maar met 4 spelers gekomen, geen superspeler erbij.
Hierdoor was de weg naar een enorme overwinning voor IJsselvogels F1 vrij!
Sven scoorde de 4-0, rustig, en met beide benen op de grond.
Iets wat coach Myrthe best wel fijn vond.
Onze Moordrechtse meidengroep L3 wist vervolgens goed te scoren!
Zowel Luna als Lieke en Lara lieten goed van zich horen!
Er werd goed overgespeeld.
Het publiek raakte zeker niet verveeld.
Na de 12-0 van Sven wist Nikantes een puntje te pakken.
Ze lieten de moed gelukkig niet helemaal zakken.
In het tweede deel van de wedstrijd wisten ook Lieke en Jayden de korf goed te raken.
En ook Luna pakte haar puntjes, door ze van dichtbij onder de korf te maken.
De wedstrijd eindigde met een punt van Nikantes: 21-2.
Met deze uitslag is Sinterklaas vast ook erg tevree!
Lara: 2x, Luna: 10x, Sven: 3x, Lieke: 3x, Jayden: 3x
Korfschieten (6-2) Luna 2x Lieke 1x Sven 2x Jayden 1x

Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels F2 tegen WION F2. De opdrachten vandaag waren net als de eerste twee wedstrijden, heel scherp verdedigen en je tegenstander geen moment uit het oog verliezen en in de aanval rustig gooien en schieten. Ik weet niet wat er zaterdag aan de hand was maar het ging veel minder goed dan normaal. Er werd minder goed verdedigd dan wat ik van de F2 gewend ben en aanvallend werden bijna alle ballen in de handen van de tegenstander gegooid. Voor rust maakte Timo nog wel de 1-0. Na rust werd het helaas niet beter. In de laatste 10 minuten ging het echter helemaal mis. WION scoorde 3x achter elkaar waardoor we ineens 1-3 achterstonden. Dit werd jammer genoeg ook de eindstand. Het is heel jammer dat het zaterdag niet lukte omdat de F2 in de eerste twee wedstrijden heeft laten zien dat ze wel degelijk goed kunnen korfballen, zaterdag lukte het helaas niet. Misschien was het een off-day door dat er de vrijdag daarvoor niet getraind is i.v.m. met het Sinterklaasfeest? Kan gebeuren, volgende keer beter! Het korfschieten werd wel gewonnen, met 1-0 met 1 doelpunt van Timo. Geschreven door Sam Meijer.