Hoe vloog de bal – 27 september 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 27 september 2014).

Ondanks dat het qua resultaten een matige zaterdag was, van de 21 gespeelde wedstrijden werden er maar 5 gewonnen, speelden er 4 gelijk en leden er maar liefst 12 een nederlaag, was er toch het heugelijke nieuws van de knappe overwinning van het vlaggenschip in Delft op DES 1 en natuurlijk de eerste overwinning van B1. Daar tegenover staat de eerste nederlaag van het 3e dat een gaatje had kunnen slaan met de nr. 2. De grootste overwinning kwam op naam van E2 dat uit tegen Nieuwerkerk E2 met 2-10 wist te winnen. De 21-4 nederlaag van A3 steekt er daarentegen in negatieve zin bovenuit. Topscoorders van de week werden: Leon Bleijenberg in A1, Jesca van Grieken in E2 en Isa Kranenburg in E4 met allemaal 4 doelpunten. De resultaten:

IJsselvogels 1 speelde in Delft de belangrijke wedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde DES 1. Bij winst zou de middenmoot worden bereikt al zijn de onderlinge verschillen klein. Helaas heb ik geen wedstrijdverslag ontvangen maar wel gehoord dat het 1e ongeveer 3 minuten voor het einde nog met 14-12 achterstond. Nathan scoorde 14-13 en 14-14 waarna trainer/coach Edwin een gouden wissel toepaste want de net ingevallen Peter Berlijn scoorde met zijn eerste balcontact het winnende doelpunt dus 14-15 voor IJsselvogels 1 dat nu gedeeld 4e staat. Verder helaas geen nieuws.

IJsselvogels 2 stelde een klein beetje teleur door met 9-6 van DES 2 te verliezen waardoor het achterop raakt op de ranglijst. Ik heb alleen doorgehad dat Kevin 2x en Jeanine, Victor, Peter en Hannah 1x scoorden, tja met 6 doelpunten scoren win je natuurlijk geen wedstrijd! Verder helaas geen nieuws ontvangen.

IJsselvogels 3, de trotse koploper, speelde in Waddinxveen de topper tegen nr. 2 Korbis 2 dat op 1 punt achterstand stond. Het begin was voor het 3e dat een 1-4 voorsprong wist te nemen dankzij 2x Dirk en 1x Bas en Erwin. Volgens mij dacht het 3e hierna dat het al rust was en zijn ze de kleedkamer ingedoken en toen ze eruit kwamen was de stand ineens 10-4 voor Korbis 2. Ra, ra, ra, hoe kan dit bij zo’n geroutineerde ploeg gebeuren? Het 3e herstelde zich hierna wel, kwam terug van 11-5 tot 11-9 en van 12-9 tot 12-11 maar daar bleef het helaas bij. Zelfs de doelpunten waren na 1-4 niet meer bijgehouden zo in shock waren ze blijkbaar. Volgens reporter Pieter scoorden Dirk en Pieter 3x, Bas en Erwin 2x en Marina 1x. Jammer want jullie hadden een gaatje kunnen (en moeten) slaan.

Ook IJsselvogels 4 moest met een nederlaag genoegen nemen. Thuis tegen PKC/SWKGroep 5 kwam het via Laura nog wel met 1-0 voor maar in de rust stond het met 1-4 achter. Na de rust ging het lang gelijk op tot 5-6 maar daarna plaatste PKC een beslissende demarrage en wist het met 5-9 beide punten mee naar Papendrecht te nemen. Wilco 2x en Laura, Sascha en Ernst scoorden de goals.

IJsselvogels 5, 6 en G1 waren vrij.

In Ridderkerk had IJsselvogels A1 het zwaar tegen het iets hoger op de ranglijst staande KCR A2. Een 3-0 achterstand kon in de 1e helft niet meer worden goedgemaakt, ruststand 6-4, In de 2e helft was het aan Leon, en een sterke tweede verdediging, te danken dat er nog een puntje uit Ridderkerk werd weggekaapt. Leon scoorde 6-5 en 6-6 en na 8-6 achter ook de 8-7. Helaas staat achter de 8-8 geen naam maar het zou me niet verbazen als die treffer ook van Leon afkomstig was. Leon scoorde 4x en Christiaan, Noël en Stan 1x en dan mis ik nog het 8ste doelpunt.

IJsselvogels A2 ontving thuis Fortuna/MHIR A2 uit Delft dat al snel uitliep naar een 1-5 voorsprong en dat was mede te danken aan slordig spel aan IJsselvogelszijde. Gelukkig ging het in de 2e helft een stuk beter en begon A2 mee te scoren waardoor het toch nog spannend werd maar ondanks de 3 doelpunten van Jeffrey en 1 van Aniek, Laura, Myrthe, Wietze, Mike en Daan kon de 9-11 nederlaag niet worden voorkomen. Volgende week een hele wedstrijd zoals de 2e helft en wie weet !!!!

In Ridderkerk kwam IJsselvogels A3 er niet aan te pas tegen het veel sterkere KCR A4 dat na een 11-1 ruststand met 21-4 wist te winnen. Bas 2x en Joris en Manouk scoorden de doelpunten voor A3 dat, hoop ik, in de zaal iets lager ingedeeld is, deze klasse is in ieder geval te hoog gegrepen voor jullie.

IJsselvogels B1 zorgde dit keer voor een positieve verrassing door thuis met 7-6 te winnen van Korbis B1 uit Waddinxveen waarvan uit nog met 8-5 werd verloren. Heel de wedstrijd gelijk of achtergestaan en als je dan bij 7-6 voor het eerst voorkomt en het blijkt de eindstand te zijn dan is dat extra mooi. Jesse scoorde 3x en Janneke, Jelle S en Karlijn 1x terwijl onbekend is wie het winnende doelpunt scoorde, waarschijnlijk door de opwinding vergeten op te schrijven. Gefeliciteerd in ieder geval B1 en natuurlijk de trainer/coaches Stef en Victor.

IJsselvogels B2 was vrij.

Dit keer geen verslag van trainer/coach Hans dus zal het geen beste wedstrijd zijn geweest denk ik. Thuis nipt met 6-5 van KOAG C1 winnen en nu met 11-5 een pak op je broek krijgen ….. Alleen Roos haalde het normale niveau. Roos 2x en Angela, Lars en Remmert 1x scoorden voor C1.

IJsselvogels C2 kwam deze week twee keer binnen de lijnen. Maandagavond werd ingehaald in Capelle ad IJssel tegen KCC/Delta Logistiek C3. Na een 0-0 ruststand dankzij uitstekend verdedigen van het 1e verdedigingsvak, vergaten we in de 2e helft even dat de wedstrijd al begonnen was waardoor we snel met 3-0 achter kwamen. Vanaf de stip scoorde Patrick 3-1 en na de 4-1 waren het Luc en Amber die van afstand 4-2 en 4-3 scoorden hetgeen ook de eindstand werd. Zaterdag ontving IJsselvogels C2 thuis het altijd lastige Korbis C2 en dankzij 2x Thirza en 1x Annelie nam C2 al snel een 3-0 voorsprong. Helaas kon deze niet worden vastgehouden en na een 3-2 ruststand werd het na de rust zelfs 3-3. Dano 4-3 en Thirza, met haar 3e doelpunt, 5-4 zetten C2 weer op voorsprong maar opnieuw kwam Korbis gelijk 5-5. Doelpunten van Esmee en Casper zorgden voor een bevrijdende 7-5 voorsprong waarmee de eerste overwinning binnen was, gefeliciteerd C2.

IJsselvogels C3 speelde thuis een goede en vooral spannende wedstrijd tegen KOAG C3 uit Krimpen ad IJssel. Leidster Nikki zag Michelle de 1-1 scoren en na 1-2 achter was het Edwin die 2-2 scoorde. Opnieuw kwam KOAG voor maar nu was het Clarissa die 3-3 scoorde en toen Diederik IJsselvogels C3 op voorsprong zette, 4-3, leek een overwinning in de maak. Helaas scoorde KOAG alsnog de gelijkmaker hetgeen misschien ook wel verdiend was gezien het scoreverloop.

In Reeuwijk speelde IJsselvogels C4, volgens de toch altijd positieve leider Wouter, een dramatische 1e helft waarin het met 2-0 achter kwam. Na de nodige tips ging het in de 2e helft veel beter en dankzij eerst Thomas en later Lotte werd het zelfs 2-2 gelijk. Helaas scoorde Reeuwijk hierna nog 3-2 en 4-2 hetgeen ook de eindstand werd. Jullie trainen voortaan niet meer op woensdag maar op vrijdag staat in het wedstrijdverslag vermeld.

IJsselvogels D1 en D2 waren vrij waarbij de aantekening dat D1 a.s. zaterdag thuis de topper tegen het eveneens nog ongeslagen KOAG D2 speelt, aanvang 12.30 uur.

IJsselvogels D3 behaalde thuis tegen KOAG D4 het eerste puntje door met 4-4 gelijk te spelen. Na 0-1 achter scoorden Corné en Cars de 1-1 en 2-1. Na 2-3 achter scoorde Corné met zijn tweede doelpunt voor 3-3 en na 3-4 achter was het Rosanne die de 4-4 voor haar rekening nam waardoor het eerste puntje binnen is en als er eenmaal 1 punt is gehaald dan ………

In Maassluis kreeg IJsselvogels E1 een korfballesje in effectiviteit. In het begin zag het daar nog niet naar uit want E1 nam brutaal een 2-3 voorsprong tegen de koploper. De 6-3 ruststand zegt echter voldoende en toen Maassluis E1 uitliep naar 11-4 was de strijd gestreden. Toch gaf E1 zich niet zomaar gewonnen al verloor het met duidelijke cijfers, 17-7. Toch kregen jullie voldoende kansen maar ja, die moeten er dan ook wel in! Sander en Lisa 2x en Anne, Tim en Joran 1x scoorden. Het korfschieten werd nipt met 7-6 verloren ondanks 2 doelpunten van Lisa en 1 van Anne, Sander, Joran en Tim.

IJsselvogels E2 speelde een goede uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk E2 dat qua spel zeker gelijkwaardig aan ons was. Het enige verschil was het snelle overschakelen van verdediging naar aanval en het afmaken van de kansen dat bij IJsselvogels stukken beter was. Jesca 4x, Willem 3x, Benjamin 2x en Dominique 1x verzorgden de productie waardoor E2 na een 1-7 ruststand met 2-10 wist te winnen. Het korfschieten werd nipt met 6-5 verloren ondanks 2 doelpunten van Willem en Benjamin en 1 van Jesca. Als jullie zaterdag thuis van KCC/Delta Logistiek E2 weten te winnen zijn jullie niet meer in te halen dus ….. succes, aanvang 13.00 uur.

IJsselvogels E3 moest helemaal naar Spijkenisse om daar al om 9.00 uur ’s morgens tegen koploper Olympia E1 te spelen. Na een 0-1 voorsprong door Wesley had Olympia daarna het betere van het spel en liep het uit naar een ruime 5-1 voorsprong. Het pleit voor E3 dat ze erin bleven geloven en langzaam maar zeker dichterbij kwamen. Stijn scoorde 5-2, Martin 5-3, Wesley 5-4 en toen Rosa zelfs 5-5 wist te scoren raakte Olympia toch een beetje van de kook want dat hadden ze niet verwacht. Het korfschieten werd met 6-3 verloren ondanks doelpunten van Martin, Simone en Wesley. Ik denk dat jullie leidster Lisa een gat in de lucht sprong bij de 5-5, Maaike wensen we van harte beterschap!

IJsselvogels E4 speelde thuis de topper tegen het eveneens nog ongeslagen KOAG E1 (!) uit Krimpen ad IJssel. Beide teams steken er met kop en schouders bovenuit en winnen alles met grote uitslagen. KOAG E1 bleek van een ander kaliber, was veel groter en wist de kansen goed af te maken. Bij een 3-7 achterstand had Finn alle 3 de doelpunten gescoord. Na 3-9 kwam E4 er steeds beter in en wist het op te halen tot 7-12 waarbij alle 4 de doelpunten door Isa werden gescoord. Het korfschieten werd 3-3 met doelpunten van Finn 2x en Olivier 1x. Jullie moeten nog een keer uit tegen KOAG E1 spelen dus er is kans op revanche …… succes alvast!

Helaas heb ik geen wedstrijdverslag van IJsselvogels E5 kunnen vinden. Het zat niet in het bakje en het zat ook niet in de spelerskaartenmap. Wel weet ik dat ze na een 3-0 ruststand met 8-5 hebben verloren van Nieuwerkerk E4 waaruit ik mag concluderen dat jullie een uitstekende 2e helft hebben gespeeld. Het korfschieten eindigde in 5-5. Nils kon gelukkig weer spelen.

IJsselvogels E6 speelde thuis een leuke wedstrijd tegen Nieuwerkerk E8 waarbij onze E6 meer kansen kregen maar het vizier stond helaas niet al te scherp vandaag. De ruststand was 1-1 dankzij een doelpunt van Quinty, na de rust zorgde eerst Storm voor 2-1 waarna Thomas de eindstand op 3-1 bepaalde. Het was een leuke en sportieve wedstrijd. Ook het korfschieten werd gewonnen want dankzij Quinty, Maudy, Storm en Thomas werd het 4-2 voor E6 dat zo een dubbele zege boekte.

IJsselvogels F1 leed zijn eerste nederlaag tegen KOAG F3 in Krimpen ad IJssel en dat allemaal onder toeziend oog van de vader van Timo. De leidsters moesten helaas zelf ook al heel vroeg spelen. Via 2x Levi en 1x Esther nam F1 nog wel een 2-3 voorsprong maar daarna liep KOAG uit naar 5-3 en ondanks 2 doelpunten van Timo werd het uiteindelijk 7-5 voor KOAG F3. Het korfschieten werd 3-3 met 2 doelpunten van Timo en 1 van Esther.