Hoe vloog de bal – zaterdag 28-01-2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 28 januari 2017.

Heeft u “Hoe vloog de bal ……” van zaterdag 21 januari 2017 gemist dan kunt u deze vinden op www.ijsselvogels.nl. Er is iets fout gegaan bij het uitbrengen van de nieuwsbrief op woensdag 25 januari waardoor deze pas op vrijdag is uitgekomen maar helaas zonder “Hoe vloog de bal”  en zonder de uitslag van de laatste spelletjesmiddag. Veel leesplezier!

Het einde van de zaalcompetitie 2016-2017 nadert en de belangen van de wedstrijden worden met de week groter. Het 1e behaalde zaterdag in de uitwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat DES 1 een duur puntje en speelt zaterdag opnieuw een belangrijke wedstrijd thuis om 17.10 uur tegen het een plaats lager staande Sparta 1 uit Nijkerk. Het 3e won uit bijzonder knap met 14-16 van koploper Maassluis 3 en doet ineens weer volop mee voor het kampioenschap, zeker als donderdagavond (21.15 uur) thuis van WION 3 wordt gewonnen. Het 4e dacht de eerste overwinning in de wacht te gaan slepen maar een slechte start (en eindfase) deed ze de das om. A3 was dicht bij het eerste puntje maar moest de laatste 5 minuten toch de punten aan de tegenstander laten en blijft op 0 staan. B1 leed thuis een redelijk kansloze nederlaag tegen het lager geplaatste Nieuwerkerk B1 en bewees zichzelf daarmee een slechte dienst in de race om het kampioenschap. B2 mocht na een ruime overwinning genieten van de eerlijk verdiende 100% taart. D1 liet zich onnodig verrassen door medekoploper Vriendenschaar D1 dat in de laatste minuut alsnog een verdiend gelijkspel uit het vuur wist te slepen. F2 deed uitstekende zaken door koploper WION F3 de eerste nederlaag te bezorgen waardoor het de koppositie overneemt. Van de 22 gespeelde wedstrijden werden er 12 gewonnen. speelden er 3 gelijk en leden er 7 een nederlaag. De grootste overwinningen kwamen op naam van B3 dat uit met 3-14 van Nieuwerkerk B3 won en van F2 dat de topper tegen WION F3 met 4-15 wist te winnen. Topscoorders van de week werden Erwin Kruiswijk  uit het 3e en Rob Reijm uit het 4e die beiden liefst 7 keer wisten te scoren. De resultaten:

IJsselvogels 1 speelde uit in Delft met 20-20 gelijk tegen het op gelijke hoogte staande DES 1 en blijft hierdoor in degradatiegevaar. Het verslag van Hannah is hier te lezen!

A.s. Zaterdag 4 februari 2017   17.10 uur   IJsselvogels 1 – Sparta Nijkerk 1   in de Zuidplas !!!!!

Team van de Week zijn de Vrolijke Vogels, onze jongste leden van 3, 4 en 5 jaar, alleen dat is al een reden om a.s. zaterdag bij het 1e te komen kijken, zorg dat je op tijd bent.

IJsselvogels 2 nam het uit in Delft op tegen DES 2. We hadden nog wat goed te maken want thuis hadden we verloren met 12-13 Ook al staat DES laatste weten we dat het een lastige wedstrijd kan worden en dat we dus zeker scherp moeten beginnen om hier een goed resultaat neer te zetten. Nathan is weer hersteld van zijn blessure en begon daarom bij het 2e. Het begin van de wedstrijd ging aardig gelijk op. Er waren van onze kant wel onnodige fouten waardoor we veel vrije ballen tegen kregen en zo dus ook doelpunten. Gelukkig herpakte we ons goed waardoor we de rust in gingen met een 6-11 voorsprong. De tweede helft hebben we goed doorgezet en werd er beter verdedigd waardoor we maar 3 tegendoelpunten hadden. Eindstand 14-19. Doelpunten zijn gemaakt door: Nathan 6x, Mike 5x, Christiaan 4x Marina 2x en Peter en Deborah 1 x. De volgende tegenstander is Sparta dat weer een belangrijke wedstrijd wordt! Van Mike.

IJsselvogels 3 mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen nummer 1, Maassluis 3. Afgelopen weken is het 3e geteisterd door personele tekorten en zijn er de (on)nodige punten verloren. Ook afgelopen zaterdag was er weer sprake van een heuse fantasie opstelling. Oud spelers en speelsters zijn door René opgetrommeld en enthousiast gemaakt om weer eens een potje mee te spelen. Zo verving Berry Glissenaar de in het 1e spelende Dirk en kwam Mariska Glissenaar het 3e versterken op de plek van de nog geblesseerde Anne. Ook Louise van Dam mag genoemd worden, al heeft zij al bijna het hele zaalseizoen ons team weten te versterken. Wij zijn overigens nog opzoek naar een vaste dame vanwege het vroegtijdig stoppen van een dame. Dus Louise of Mariska?! De thuiswedstrijd tegen Maassluis 3 ging lang gelijk op, echter in de tweede helft haakte het 3e af en stond er een uitslag van 18-28 op het bord. Met de samenstelling aan spelers en speelsters werd de bespreking vooraf aan de wedstrijd meer een grote puzzel over de vakken, dan een bespreking van tactiek. Gedurende de eerste aanval wist het 3e snel op 0-1 te komen. Echter het antwoord van Maassluis was snel daar en er kon gewisseld worden bij 1-1. Erwin (welke later scherp bleek te zijn) zette in de volgende aanval de 1-2 op het bord. Maassluis wist echter de draad op te pakken en liep snel uit naar 4-2. Nu was het zaak om bij te blijven, Maassluis komt namelijk beter in hun spel als de druk eraf is. Het 3e was gebrand en wist van geen opgeven. Na 5-3 wisten Pascal en Kirsten te tekenen voor de 5-4 en 5-5. Na 6-6 pakte het 3e de laatste voorsprong voor de rust. Na 6-7 liep Maassluis snel uit naar 9-7, vlak voor rust wist het 3e gelukkig nog aansluiting te vinden tot 9-8. Dit was tevens de ruststand. Na rust de boel oppakken, druk erop, aansluiten en erover. Dat waren de afspraken. Helaas wist Maassluis toch de 10-8 op het bord te zetten. Maar 3 gaf niet op en bleef steeds de aansluitende treffer maken. 16 minuten voor tijd wist het 3e de 12-12 op het bord te zetten en liep het zelfs uit naar 12-13. Erwin liet na 13-13 nog even blijken dat het scherp was en gooide de 13-14 en 13-15 binnen. Met nog 4 minuten te spelen was het nog flink aan de bak. Zeker nadat Maassluis niet van opgeven wist en de druk erop hield door de 14-15 te scoren. Met nog 1 minuut 15 op de klok schoot Pascal de 14-16 binnen en hield Maassluis het voor gezien. Een wedstrijd waar alles in zat. Een scheids die zich volledig af kon sluiten voor de buitenwereld, een tegenstander die fysiek wilde spelen en zelf moeite had met incasseren, spelers en speelsters die na 2 jaar niets doen weer eens mee ballen (er mag gezegd worden, niet onverdienstelijk!!!) en een gelijk opgaande pot waarbij de punten weer eens mee naar Moordrecht gingen! Invallers, invalsters en reserves bedankt! De doelpunten werden gescoord door Erwin 7x, Pieter 4x, Pascal en Kirsten 2x en invaller Berry 1x. Door deze winst heeft het 3e stiekem weer aansluiting met de top gevonden. Wel moet er dan as donderdag gewonnen worden van WION. Support is dus welkom! As donderdag: IJsselvogels 3 – WION 3 om 21:15 uur in de Zuidplas. Van Pieter.

Te slap beginnen (van IJsselvogels 4) en voor je het weet staat het 0-6 in het voordeel van de tegenstander. Een tegenstander die vooraf was bestempeld als de ploeg waarvan we konden winnen en de eerste overwinning konden bijschreven. Het liep even iets anders, voordat Linda de 1e erin prikte (1-6). Triade 2 speelde een hoog tempo en dit was precies de valkuil van het 4e. Meegaan in dit tempo en hierdoor teveel fouten maken. Ruststand blijf het 6 goals verschil (7-13), welke in de eerste minuten van de wedstrijd waren ontstaan. Normaal is de rust ons niet goed gezind, maar kwam nu als geroepen. Gretiger en geloof in eigen kunnen was de opdracht en ineens stond er een ander 4e in het veld. Rob schoot de 8-13 en de 9-13 binnen gevolgd door de 10-13 van Wilco. Triade 2 was er soort beduusd van, want die dachten dat ze er waren, maar voordat het echte besef er was stond het 14-13 voor IJsselvogels 4. Alleen viel de 14-14 er direct achteraan en de 14-15 was de nekslag voor het 4e. Met nog 1,5 minuut te spelen werd er risico genomen en dit betekende helaas een 14-16 eindstand. Het gat van 0-6 goedmaken naar een 14-13 voorsprong is fantastisch, maar de teleurstelling was groot. Teleurgesteld in de eerste 10 minuten van de wedstrijd en de laatste 5 minuten om niet de punten binnen te slepen. In de tussenliggende periode heb ik een ploeg gezien die wilde winnen en voorspel dat dit nog echt gaat gebeuren dit zaalseizoen. Benoemenswaardig zijn de verdedigende acties van Alex, term in mijn broekzak, vingers in de neus waren zeker van toepassing. Verdedigen is ook een klasse! De doelpunten werden gemaakt door Rob (7), Wilco (3), Stef (2), Linda en Alex (1).

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels G1 speelde twee wedstrijden in onze eigen Zuidplas. De eerste wedstrijd was tegen koploper Movado G2 uit Dordrecht. Na 0-1 achter scoorde Issam de gelijkmaker, 1-1. Movado bleek niet voor niets bovenaan te staan en liep uit naar 1-3, Janita zorgde voor de aansluiting door 2-3 te scoren waarna Movado de eindstand op 2-5 bepaalde. De tweede wedstrijd was tegen KCR G1 uit Ridderkerk. KCR opende de score waarna René gelijk maakte, 1-1. Opnieuw nam KCR een voorsprong en opnieuw was het René die met een mooi afstandsschot 2-2 scoorde. Na de wissel was het Issam die 3-2 voor IJsselvogels G1 scoorde hetgeen ook de eindstand werd. Jammer dat Paul nog niet mee kon spelen maar hij was wel beide wedstrijden aanwezig en fungeerde als hulp-coach. Ik mocht 3 van de 5 wedstrijden fluiten en ik moet eerlijk zeggen dat ik leukere wedstrijden gefloten heb. Bij sommige teams gaat het fanatisme wel erg ver terwijl mijn motto bij de G is spelen en laten spelen!

IJsselvogels A1 had een late wedstrijd op de zaterdag tegen Veo A1. De wedstrijd begon als een gelijkwaardige strijd en er werd om de beurt gescoord, tot de 3-3. Toen dacht de A1 even de touwtjes in handen te nemen. Het verliep nog niet helemaal soepel tot de 5-4. Toen zag de A1 het licht en bleven ze scoren tot 13-4. Met 3 tegendoelpunten gingen we de rust in met een voorsprong van 13-7. Daarna ging de wedstrijd niet meer zo soepel en de kansen gingen er niet meer in. De eindstand was 18-12. De doelpunten stonden op naam van Daan 6x, Jesse en Jeffrey 3x, Laura 2x, Anouk, Karlijn, Merel en Wietze 1x. Van Jeffrey.

IJsselvogels A2: Zaterdag moesten we tegen de nummer twee ONDO A2. Uit verloren we met 16-10 na een slechte tweede helft. We begonnen erg scherp aan de wedstrijd. Duels werden aangegaan en er werden goede kansen gecreëerd en ook benut. Tot 5-4 ging het gelijk op. Daarna liepen we iets uit naar 9-5 en met rust stond het 9-6. De tweede helft was erg spannend, ONDO kwam steeds dichterbij en kwam zelfs op 12-11. Gelukkig maakte Stefan de 13-11 maar gelijk wist ONDO weer de 13-12 te maken. Invaller Sam K schoot met nog iets meer dan een minuut de 14-12 binnen en de winst was veilig. We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld waarin we hard gewerkt hebben en ook hebben laten zien dat we de nummer 2 kunnen verslaan. Lukt het volgende week ook tegen de nummer 1 KVS? De doelpunten werden gemaakt door Stefan en Sam M 3x Jelle en Janneke 2x en Dave, Myrthe, Noortje en Sam K 1x. Van Sam.

Nieuwerkerk A4 – IJsselvogels A3: Wat een wedstrijd. Nog steeds op zoek naar de eerste punten van het seizoen, gingen we vol goede moed op weg naar Nieuwerkerk. De teambespreking was duidelijk: net zo scherp beginnen als de laatste wedstrijden, maar dan niet inzakken in de tweede helft. Dat scherpe begin leek er te zijn met de 0-1 van Anna, maar daarna zakte het snel in. Het leek wel alsof we er geen zin in hadden. Gelukkig wist Nieuwerkerk ook niet echt te scoren, dus met de rust stonden we ‘nog maar’ met 3-2 achter. Gelukkig was de tweede helft een heel ander niveau. Waar we normaal inzakken, kregen we nu een opleving! De score ging erg gelijk op een 3 minuten voor tijd stond het 7-7 en geloofden we echt in de eerste punten! Helaas gooide Nieuwerkerk nog twee mooie schoten in de korf, waardoor onze hoop vervloog. Uiteindelijk kunnen we wel zeggen dat we ons goed herpakt hebben, maar die eerste puntjes… Thirza, Roos en Lars bedankt voor het invallen! Anna scoorde deze wedstrijd liefst 4x en Lisa, Mick en invalster Roos 1x. Groeten, Laura en Lisanne

IJsselvogels B1 – Nieuwekerk B1: We begonnen niet scherp aan de wedstrijd ondanks dat Remmert de eerste goal scoorde lukt het niet om dit door te zetten en kwamen we met 1-3 achter. De 2-3 scoorde Remmert weer maar helaas scoorde Nieuwerkerk gelijk weer. Thirza scoorde de 3-4 maar daarna liep Nieuwerkerk uit tot 4-7. Lars scoorde de 5-7. Na we er weer 2 doorlieten in de verdediging de 6-9 ook. Hierna probeerde we nog bij te komen maar dat lukt helaas niet ondanks de 7-10 van Loisanne en 8-11 door Roos. Het wed 8-14 Lars scoorde de 9-14 en Sam de 10-15 nog. Uiteindelijk 10-16 verloren het was geen goeie wedstrijd maar als we goed trainen weet ik zeker dat we volgende week wel winnen. Doelpunten makers: Remmert en Lars 3 en Roos, Thirza, Loisanne en Sam 1x.

IJsselvogels B2 ontving thuis Maassluis B3 waarvan gewonnen moest worden om de misstap van vorige week een beetje goed te maken. Na 1-0 door Remon en 1-1 door Maasluis liep B2 uit naar een 4-1 ruststand dankzij doelpunten van Amber, Danita en nogmaals Remon. Na de rust werd gelijk uitgelopen naar een 7-1 voorsprong om uiteindelijk met 11-3 te zegevieren. Coach Peter noteerde 4 treffers van Amber, 3 van Remon, 2 van Annelie en 1 van Danita en Thomas. Na afloop stond er een overheerlijke slagroomtaart klaar voor B2 omdat zij het langst in het bezit waren van de 100% score.

Vandaag stond voor IJsselvogels B3 de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk op het programma. De tegenstander waar thuis na een 1-4 achterstand in de rust nipt met 5-5 tegen gelijk werd gespeeld.  De B3 moest van coach Wouter direct in de eerste helft het verschil maken met één duidelijke opdracht: niet alleen kansen creëren maar dan ook afmaken! Groot houden, lijnen lopen en met elkaar keuzes maken hoe je een aanval opzet. Verdedigend mocht er opnieuw geen doorloopbal doorgelaten worden, maar er mocht ook meer op het schot verdedigd worden. Nieuwerkerk had thuis namelijk alle 5 de doelpunten binnengeschoten. De wedstrijd begon en IJsselvogels liep meteen uit door doorloopballen van Edo (0-1), Sylvia (0-2), Lisa (0-3) en Stan (0-4). IJsselvogels liep verder uit door een schot van Kim (0-5), een doorloopbal van Kim (0-6), en een schot van Lisa (0-7). Grote complimenten aan de verdediging, zeker aan Tom en Rens, want het was hard werken! Na een 0-7 voorsprong wist Nieuwerkerk te scoren door een schot: 1-7. Nog voor de rust wist opnieuw Edo een doorloopbal te scoren en ook Tom wist een doorloopbal te scoren (1-9) hetgeen ook de ruststand werd. In de rust was de boodschap helder: scherp blijven in de verdediging en in de aanval er nog voor blijven gaan! Na de rust scoorde Nieuwerkerk met een schot (2-9), wist Stan een doorloopbal te scoren (2-10), scoorde Nieuwerkerk opnieuw met een schot (3-10) en scoorde Edo een doorloopbal (3-11), scoorde Lisa met een schot (3-12), scoorde Michelle met een doorloopbal (3-13) en zette Edo de eindstand op (3-14). Wat een verschil met de wedstrijd eerder tegen dezelfde tegenstander. Opnieuw. Enorm goed gedaan, onwijs tof om jullie te zien groeien. Groet, Wouter.

IJsselvogels C1 – NIO C1: Wat kunnen wedstrijden toch verschillen. Vandaag de wedstrijd tegen laagvlieger NIO. Een wedstrijd die wel gewonnen moet worden gezien de stand en de gewonnen uitwedstrijd. Eindelijk weer eens alle spelers gezien die fanatiek speelde en brutaal waren (op een goeie manier!!). Het scoren bleek in het begin moeizaam, maar nadat de eerste doelpunten vielen ging het makkelijker. Af en toe een tegenstribbelende tegenstander, maar over het algemeen een makkelijke pot. Gezien de stand op de ranglijst kunnen we geen 1e of 2e meer worden, maar is een 3e plaats zeker een goed resultaat. Er staat nu een ploeg die nog wel eens wisselvallig is, maar individueel ook wel beter aan het worden is. Als ploeg kunnen we zeker nog progressie maken door met elkaar te werken als het goed gaat, maar ook zeker als het minder goed gaat. Zaterdag de verre uitwedstrijd tegen Fortis waar we thuis een goeie pot tegen hebben gespeeld. Via deze weg wil ik ook Patrick van Nieuwekoop uit de B2 weer ontzettend bedanken voor het reserve zitten. Jij bent altijd bereid reserve te zitten of in te vallen en staat zelfs klaar om een open plekje in te vullen op de training. Volgens mij vragen we jou elk weekend wel ergens waar het nodig is en is “JA” altijd jou antwoord. Ik denk dat ik dan ook zeker namens de spelers van C1 spreek, maar ook ik ben ontzettend blij met zo’n kerel als jij. Dank je wel. Afgelopen zaterdag stond ook Rosa uit de D1 reserve bij C1 en zij was wel een beetje zenuwachtig toen ze mocht invallen, maar je hebt het hartstikke goed gedaan. Ook jij bedankt dat je reserve wilde staan en als het nog eens nodig mocht zijn hoop ik weer een beroep op je te kunnen doen. De doelpunten werden deze wedstrijd gescoord door Joran en Dano 4x, Annelies 2x en Iris, Evi, Kris en David 1x. Van Berry.

Over de wedstrijd HKV/Ons Eibernest C2 – IJsselvogels C2 ontving ik een wedstrijdverslag(je) van trainer/coach Gert Jan: In de eerste helft ging het scoren van goals erg langzaam ondanks het feit dat er een groot aantal kansen waren, vooral voor ons. Helaas konden we er geen gebruik van maken. Ook de tegenstanders scoorde in de eerste helft niet veel, dit kwam mede doordat we erg goed stonden te verdedigen. De eerste helft eindigde in 2-2. In de 2e helft kregen we steeds langere aanvallen en begonnen de schoten ook binnen te vallen. Helaas kon de tegenstander gedurende de hele 2e helft bijblijven in score en aan het eind zelfs op 2 doelpunten voorsprong komen. Gelukkig konden wij er (in de laatste 2 minuten) ook nog 2 maken om er met 6-6 toch nog een punt te halen. Tim en Sijmen 2x en Yana en invaller Wesley 1x namen de doelpunten voor hun rekening.

IJsselvogels C3 speelde afgelopen Zaterdag thuis tegen ADO. Met 1 doelpunt van Rosa, 2 van Nils, 1 van Jens, 1 van Corné en 1 van Duncan is het een eindstand van 6-4 geworden. Hierdoor staat de C3 gelijk met ADO. Op zich ging het goed, alleen kon vangen & gooien soms nog beter. In de rust stond IJsselvogels C3 voor met een stand van 3-2. Daarna werd het vrij snel 3-3, 4-3, 5-3, 5-4 en tot slot 6-4. Het was zeker een leuke wedstrijd! Groetjes, Nils.

Vriendenschaar D1 – IJsselvogels D1: Een wedstrijd met twee gezichten om maar eens een cliché te gebruiken. Een prima eerste helft gevolgd door ‘een zwaar onder de maatse’ tweede helft. En daarmee brengen we de spanning weer terug in een eigenlijk gelopen kampioensrace. Volgende week moet er gewoon gewonnen worden om de aspiraties in leven te houden. En dan moet er uit een ander vaatje getapt worden dan nu de tweede helft. De eerste helft prima korfbal en voldoende goede doelpunten om Vriendenschaar op afstand te zetten met de rust (5-8). Maar twee echt gevaarlijke tegenstanders bij Vriendenschaar en helaas een warrige scheidsrechter maar dat zat de stand niet heel erg in de weg. De tweede helft een feller Vriendenschaar en eigenlijk alleen maar gemakzucht, verstoppen, geen tempo en egoïsme aan de D1 kant en dan eindig je met een 11-11 eindstand. Volkomen onnodig en een nederlaag had ook zomaar nog gekund in de hectische slotfase. Aanstaande zaterdag meteen weer de return thuis tegen dezelfde tegenstander en dan een mogelijkheid tot revanche. Pak je die niet dan is het kampioenschap niet meer in eigen handen….. (Doelpunten van Willem (5x), Benjamin en Wesley (2x) en Jesca en Anne (1x). Van André.

Vandaag de wedstrijd van IJsselvogels D2  tegen koploper KCR D1. Een sterke tegenstander die wij nu al drie keer tegen waren gekomen, waarvan helaas ook alle drie de keren verloren. Vandaag was dan ook de opdracht om te laten zien dat wij steeds beter zijn geworden. De wedstrijd begon met een 2-0 achterstand, waarna Isa met een mooie afstandsschot de stand terug bracht naar 2-1. Uiteindelijk zijn de rust in gegaan met een stand van 4-2. Het tweede doelpunt staat op naam van Lisa (korte kans). In de rust redelijk wat aandachtspunten doorgenomen, waaronder: het baltempo in de aanval, het op tijd voorkomen in de verdediging en het uitbrengen va de bal naar het aanvalsvak. Daarnaast hadden we besproken dat KCR vooral veel bal lijnen verdedigt. Dit vonden we erg lastig om op te lossen. We raakte veel ballen kwijt bij het rondspelen of het zorgde ervoor dat de bal te lang werd vastgehouden. Dit was ook ons grootste struikelblok in de tweede helft. Het lukt ons om nog twee mooie punten te scoren: Tim met een afstandsschot en Olivier met een éénhandige doorloopbal. De wedstrijd is afgesloten met een stand van 8-4. Van Karin en Nikki.

IJsselvogels D3 was vrij.

IJsselvogels E1 was vrij.

IJsselvogels E2 speelde thuis een wedstrijd tegen Vitesse E4. Iedereen was er en er werd dan ook echt in een team gespeeld! Er werd goed samengespeeld tegen de moeilijke tegenstander. Ondanks de goede kansen scoorde de tegenstander de eerste 4 doelpunten. Maar na het eerste kwart van de wedstrijd werd er gescoord! Eerst door Lucie en Miquel scoorde de tweede goal. In de tweede helft van de wedstrijd ging het gelijk op waarbij Lucie nog eens 3 doelpunten scoorde door het goede teamwork! De stand eindigde in 5-7, maar een hele trotse coach! Strafworpen werden gescoord door David en Lucie met de stand 2-3. Coach Roos.

Wedstrijd verslag IJsselvogels E3 – Sporting Delta E3 uitslag 5–4 gewonnen  op 28 januari 2017 door Patrick van der Ham. We moesten het vandaag doen zonder de dames Flo en Sahra. Beterschap dames. Gelukkig wilde de dames van E1 Eline en Lieke invallen. Tevens waren de coaches Remmert en Sam weer van de partij. Wij staan 2e en Sporting 3e. De vorige wedstijd verloren we met 19 – 5 van Sporting. Als we nog een kansje willen maken voor het kampioenschap dan moeten we winnen. Het 1e kwart weinig  kansen aan beide zijde, maar Timo wist toch nog een korte kans te scoren. In het 2e kwart dachten we dat de scheids floot voor een voetbal, maar dat bleek niet het geval en voor dat we het door hadden scoorde de tegenpartij. De wedstrijd bleef spannend. Einde 2e kwart de stand 2-3 achter. Remmert en Sam pepte alle spelers nog even op (het is echt een goed duo samen). Eline zorgde in het 3e kwart voor twee mooie treffers door weg te draaien van haar tegenstandster. In het 4e kwart scoorde Sporting nog een keer. De stand 4-4. De E3 bleef netjes verdedigen en gaf weinig kansen weg. Timo wist er nog één te scoren. Daarna rustig de wedstrijd uitgespeeld. Tiddo, Lieke en Marnick wisten vandaag niet te scoren maar waren zeker een hele belangrijke factor in deze winst.  De scores waren van Eline (2) en Timo (3). Het korfschieten werd gewonnen met 5-2 door Eline (2), Lieke (2) en Timo (1). Dames bedankt voor het invallen. E3 gefeliciteerd

Zaterdag vertrokken wij (IJsselvogels F1) naar Hoogvliet voor de wedstrijd tegen Nikantes F1. De kids waren weer lekker druk aan het kletsen in de auto’s en volgens Katja waren er diepzinnige gesprekken op de achterbank.  Spelen op het nieuwe Campus terrein van Hoogvliet, dat schepte bij de ouders hoge verwachtingen.  De Campus is vrij recent gebouwd,  dus het zal wel een mooi gebouw zijn. Eenmaal op de parkeerplaats aangekomen en de kinderen uit geladen te hebben stapten we met IJsselvogels F1  het sportgebouw in. Even dachten we dat we verkeerd waren en in een betonnen bunker beland waren, maar het was toch echt de nieuwe sporthal.  De hal had geen uitstraling, gelukkig heeft onze F1 dat wel. In de bekende IJsselvogelshirts betraden ze de zaal met coach Myrthe en Jesse. Ze hadden er zin in! Wij zaten vol verwachting op de tribune, die erg hoog was,  om weer te gaan genieten van het goede spel van de F1. Na enkele minuten moesten wij constateren dat de uitstraling van het gebouw zijn weerslag had op het spel van IJsselvogels. Ze deden wel hun best, maar het spatte er niet vanaf. De felheid en de scherpte was niet van het hoge niveau dat ze vorige week lieten zien.  Ook het schieten was bij een ieder niet van het normale niveau en minder zuiver. Kansen creëerden ze wel. Samenspelen ging ook goed, ze lieten zien wel een echt team te zijn en zochten elkaar op. Geen zelfzuchtige acties maar juist de bal afgeven omdat de ander er nog beter voor staat. Iedereen werd betrokken in het spel. IJsselvogels wist er een degelijke overwinning uit te slepen.  Ze  brachten de eindstand op 12-6 in het voordeel van IJsselvogels.  De punten werden gemaakt door : 5x Sven 6x Luna 1x Lara. Met vriendelijke groet, Manon.

F2: Zaterdag speelde de F2 een hele belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2 WION F3. Bij winst zou het gat met WION 5 punten worden maar bij verlies 1punt en dan zou het kampioenschap waarschijnlijk naar WION gaan. Bij de spelers van de F2 leek dit ook door te dringen en e werd gefocust begonnen aan de wedstrijd. Vanaf het begin was F2 de betere maar het duurde even voordat dit ook duidelijk werd in de score. De eindstand werd uiteindelijk 4-15 met doelpunten van Floortje G 5x Timo S 5x David en Sid 2x en Floortje V 1x. Het korfschieten werd niet gewonnen, 2-1 voor WION. Sid maakte het enige doelpunt. Als de F2 de volgende twee wedstrijden wint worden we kampioen dus daar gaan we voor! Door Sam Meijer.