Hoe vloog de bal – 28 februari 2015

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 28 februari 2015).

Opnieuw een beperkt wedstrijdprogramma met maar 9 wedstrijden waarvan er 6 werden gewonnen en 3 verloren. De grootste overwinning was voor D2 dat met 17-1 van Vitesse D4 won. Topscoorder van de week werden Tom Dukker uit het 5e en Corné Kool uit D3 mei beiden 5 doelpunten. A.s. Zaterdag 7 maart is er weer een compleet wedstrijdprogramma met een aantal belangrijke wedstrijden voor teams die nog kampioen kunnen worden maar ook voor teams die nog kunnen degraderen. De resultaten:

IJsselvogels 1 is al zeker van de 3e plaats en speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd in Westzaan tegen Roda 1 waarvan het thuis onnodig verloor. Er valt dus nog wat goed te maken.

IJsselvogels 2 speelt om 18.00 uur in sporthal de Kroon in Harmelen de kampioenswedstrijd tegen Thor 2. Uiteraard hopen zij op veel supporters om hen aan te moedigen.

IJsselvogels 3 speelt de laatste wedstrijd uit tegen Velocitas 2 uit Leidschendam waarvoor nog wat op het spel staat. Het 3e is al zeker van de 2e plaats, bij winst alleen, bij verlies misschien gedeeld.

IJsselvogels 4 speelt zijn laatste wedstrijd tegen Paal Centraal 2 en dat is een studentenvereniging uit Delft, gespeeld wordt in de TU in Delft. De (gedeelde) 2e plaats ligt in het verschiet.

IJsselvogels 5 moest vandaag al om 12.00 uur spelen, een wat ongebruikelijke tijd. Tegenstander was Korbatjo 3 uit Oud Beijerland dat in De Zuidplas op bezoek kwam. Het 5e nam al snel een 3-0 voorsprong, ruststand 6-2. Na de rust bouwde het 5e de voorsprong uit naar 8-2 en behield deze voorsprong tot 12-6 waarna Korbatjo de eindstand op 12-8 bepaalde. Tom scoorde 5x, Remon 3x en Nikki, Eline en Mike 1x terwijl achter doelpunt nr. 3 geen naam stond. Ook jullie spelen zaterdag jullie laatste wedstrijd, thuis is dan Oranje Wit 9 uit Dordrecht de tegenstander. Scheidsrechter Marco Sparreboom wordt nog bedankt voor het fluiten van deze wedstrijd, klasse Marco!

IJsselvogels 6 komt zaterdag thuis in actie tegen NIO 6 en dat is een duel tussen de nrs. 6 en 7.

Ook IJsselvogels G1 speelt a.s. zaterdag. Zij spelen zelfs 2 wedstrijden in Barendrecht waar Vitesse G2 en PKC/SWKGroep G1 de tegenstanders zijn. Jullie staan nu 3e maar misschien kunnen jullie nog wel een plaatsje stijgen. De 100% taart was dit zaalseizoen in ieder geval voor jullie.

IJsselvogels A1 speelt zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior A1 in de Buitenhof in Delft, aanvang 16.50 uur. Samen met ODO A1 en ONDO A1 moet onze A1 gaan uitmaken welke 2 teams er dit seizoen degraderen uit de 1e klasse. Heel veel succes A1, thuis werd het 11-11 tegen Excelsior A1.

IJsselvogels A2 speelt zaterdag in Bodegraven zijn laatste zaalwedstrijd tegen Vriendenschaar A1, bij winst kunnen jullie misschien zelfs nog 5e worden.

IJsselvogels A3 is al uitgespeeld en is als 7e geëindigd met toch nog 4 punten na lang op 0 te hebben gestaan.

IJsselvogels B1 ontvangt zaterdag Maassluis B2 en kan bij een overwinning de 2e plaats veilig stellen.

IJsselvogels B2 heeft a.s. zaterdag rust en speelt op zaterdag 14 maart zijn laatste wedstrijd tegen Gemini B2. Dit is een duel tussen de nrs, 5 en 6.

IJsselvogels C1 speelt zaterdag thuis tegen KOAG C1. Bij winst kan C1 misschien nog wel 3e worden maar bij verlies kunnen ze ook nog als 6e eindigen, zo dicht zit alles bij elkaar, succes zaterdag!

IJsselvogels C2 moest naar Krimpen ad IJssel waar het tegen KOAG C2 speelde. De 1e helft had C2 het betere van het spel hetgeen een 2-3 voorsprong in de rust opleverde. In de 2e helft boog KOAG de achterstand rap om in een 4-3 voorsprong, C2 maakte nog wel gelijk, 4-4, maar daarna was het toch KOAG C2 dat vlak voor het einde het winnende doelpunt scoorde, eindstand 5-4 ondanks 2 doelpunten van invalster Annelies en 1 van Douwe en ……. tot op dit moment nog onbekend. Jullie zijn al zeker van de 4e plaats.

IJsselvogels C3 speelde thuis tegen Nikantes C1 uit Hoogvliet dat op de 2e plaats staat terwijl onze C3 op de 5e plaats staat. Via Stan en Edo nam C3 een 2-0 voorsprong en een verrassing leek in de maak. Na 2-1 scoorde Angela 3-1 maar daarna was het voornamelijk Nikantes C1 dat het gaatje wist te vinden en uitliep naar een 3-6 voorsprong waarna …… (geen naam ingevuld) de eindstand op 4-6 bepaalde. Marijn v.d. Hoog wordt bedankt voor het overnemen van de wedstrijd van Wouter. Jullie mogen zaterdag nog een keer tegen NIkantes C1 spelen maar dan uit in Hoogvliet.

IJsselvogels C4 speelt zaterdag de laatste wedstrijd thuis tegen nr. 2 Gemini C2 en volgens mij kan hier best een verrassende uitslag in de lucht hangen.

IJsselvogels D1 speelde uit tegen Nieuwerkerk D2 en maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Na een 0-2 ruststand liep het uit naar een 0-4 voorsprong maar vergat daarna de wedstrijd definitief te beslissen door het missen van enkele vrije doorloopballen (nietwaar Cécile). Nieuwerkerk D2 rook z’n kans en kroop langzaam dichterbij en D1 mocht blij zijn dat het dankzij een nipte 4-5 overwinning beide punten mee naar Moordrecht mocht nemen. Cécile 2x en Sijmen, Lieneke en invaller Willem scoorden. A.s. Zaterdag de laatste wedstrijd uit tegen Trekvogels D1 en dan op naar de 1e klasse veld wat voor jullie een stuk interessanter zal zijn.

IJsselvogels D2 had thuis weinig moeite met hekkensluiter Vitesse D4, een team dat uit allemaal meisjes bestond. Het leuke was dat bij de stand 7-0 al 7 verschillende spelers en speelsters hadden gescoord. Ruststand 9-0. Direct na de rust redde Vitesse de eer maar daarna was het weer onze D2 dat veelvuldig scoorde en de eindstand op 17-1 bepaalde. Trainer/coach Jeffrey noteerde 3 goals van Marije, Marijn en invalster Jesca, 2 van de invallers Willem en Benjamin en 1 van Iris, Kirsten, Duncan en invalster Cécile. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg, 7 maart thuis tegen Maassluis D3 en 14 maart uit tegen Nieuwerkerk D3 kunnen jullie nog 2e worden maar ook als 5e eindigen, doe je best!

IJsselvogels D3 moet nog een weekje wachten om zeker te weten of ze kampioen of 2e zijn geworden. Zelf won het afgelopen zaterdag met liefst 10-1 van KOAG D4 dankzij 5 doelpunten van Corné, 2 van Cars en Rosa en 1 van Rosanne na in de rust pas met 2-0 te hebben voorgestaan. Reeuwijk D2 heeft 1 punt minder maar ook 1 wedstrijd minder gespeeld. Winnen zij a.s. zaterdag van ditzelfde KOAG D4, hetgeen ik wel een beetje verwacht, dan gaan ze over D3 heen en zijn zij kampioen en worden wij 2e. Maar ……. de laatste 2 wedstrijden heeft Reeuwijk verloren dus …… je weet maar nooit.

IJsselvogels E1 speelde uit in Maassluis de topper tegen de plaatselijke E1 dat samen met KCC aan de leiding ging op 2 punten gevolgd door onze E1. Zoals verwacht was Maassluis E1, net als eerder bij ons thuis, een maatje te groot al viel de 17-6 nederlaag wel erg hoog uit. Helaas heb ik geen wedstrijdverslag ontvangen maar wat ik uit de wandelgangen begreep speelde E1 niet zijn beste wedstrijd en dat was juist in deze topwedstrijd nodig om goed tegenstand te kunnen bieden. Het korfschieten werd met 6-1 verloren. Doelpuntenmakers helaas onbekend. Jullie spelen zaterdag nog uit tegen Nieuwerkerk E1 en zaterdag 14 maart uit tegen gedeeld koploper KCC/Delta Logistiek E1.

IJsselvogels E2 was vrij en speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd thuis tegen ACKC E1 uit Almkerk dat er steeds beter begint in te komen. De 2e plaats hebben jullie al, nu nog een goede afsluiting.

In Krimpen ad IJssel had IJsselvogels E3 het moeilijker dan verwacht tegen KOAG E2. De 1e periode werd met een 3-4 voorsprong afgesloten maar de 2e periode werd met 3-1 verloren, ruststand dus 6-5 voor KOAG E2. Na de rust scoorde KOAG zelfs 7-5 maar 3 doelpunten van Stijn bogen de achterstand om in een 7-8 voorsprong. In de laatste periode liep E3 zelfs uit naar 7-11, na dus met 7-5 te hebben achtergestaan, waarna KOAG de eindstand op 8-11 bepaalde. Coach Maaike zag Wesley 4x, Stijn 3x, Martin 2x en Simone en Rosa 1x scoren zodat de hele ploeg scoorde en dat is ook een compliment waard. Het korfschieten werd met 5-3 verloren ondanks doelpunten van Wesley, Rosa en Stijn. Zaterdag spelen jullie nog uit tegen OZC E1, bij winst zijn jullie zeker 2e dus doe je best!

A.s. Zaterdag speelt IJsselvogels E4 om 10.00 uur thuis de kampioenswedstrijd tegen Vriendenschaar E2 uit Bodegraven. Heel veel succes!

IJsselvogels E5 speelt thuis tegen KCC/Delta Logistiek E4 waarvan uit werd verloren. Deze wedstrijd gaat om de 2e plaats dus er staat voor jullie ook nog het één en ander op het spel, zet ‘m op E5!

IJsselvogels E6 speelde een goede en leuke wedstrijd tegen Olympia E6 uit Spijkenisse, een team dat bestond uit allemaal meisjes. In de 1e helft ging het gelijk op maar in de 2e helft was het duidelijk E6 dat het betere van het spel had en de kansen goed afmaakte waardoor coach Jelle ze met 5-1 zag winnen. Storm scoorde 3x en Quinty en invalster Nienke 1x. Ook het korfschieten werd gewonnen want via 2 doelpunten van Nienke en 1 van Lienke en Quinty werd het 4-3 voor E6. Het was leuk jullie weer eens te fluiten, het veldspel is duidelijk vooruit gegaan en het speeltempo ging ook sneller. Zaterdag spelen jullie je laatste wedstrijd in Schiebroek uit tegen NIO E3.

IJsselvogels F1 speelt zaterdag de laatste wedstrijd thuis tegen Nieuwerkerk F4.

En we hebben nog een kampioenswedstrijd a.s. zaterdag want om 9.00 uur speelt IJsselvogels F2 thuis tegen KOAG F4. Eigenlijk zijn ze al kampioen maar omdat de leidsters Myrthe en Laura er de vorige wedstrijd niet bij konden zijn doen we het zaterdag gewoon nog een keer over, succes F2!

Over de F-teams gesproken …….. voor de 2e helft veldcompetitie zijn er 3 teams opgegeven omdat we inmiddels 6 jongens en 6 meisjes hebben. We vonden 6 kinderen per team (bij 2 teams) te veel maar we vinden 4 kinderen per team (bij 3 teams) te weinig. We willen dus deze maand graag nog 3 nieuwe kinderen erbij krijgen die gelijk mee kunnen gaan spelen in de laatste 6 wedstrijden van de 2e helft veldcompetitie. Weten jullie iemand die misschien wil gaan korfballen …… neem ze mee naar de training op vrijdag van 18.00 – 19.00 uur in de gymzaal in De Zuidplas.