Hoe vloog de bal – zaterdag 28 maart 2015

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 28 maart 2015).

Afspraak maken: Omdat het voor mij lastig is om iedere zondag een aantal mensen te benaderen om de laatste wedstrijdverslagen te pakken te krijgen om “Hoe vloog de bal …..” te kunnen maken wil ik aan de laatst spelende teams vragen dat als de wedstrijdverslagen al door mij zijn opgehaald om de gegevens, het liefst op zaterdagavond, naar mij te mailen zodat ik op tijd kan beginnen.

We weten weer met zijn allen dat de veldcompetitie is begonnen …… wat was dat koud afgelopen zaterdag, en dat noemen ze in Nederland lente? Na vorige week in dezelfde weersomstandigheden al geoefend te hebben was het afgelopen zaterdag opnieuw winderig, regenachtig en vooral koud, de temperatuur is niet boven de 10 graden geweest. Het 1e behaalde een belangrijke overwinning op hekkensluiter KOAG 1 en lijkt na een degelijke zaalcompetitie de weg naar boven te hebben gevonden. Van de 24 gespeelde wedstrijden werden er 13 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 10 een nederlaag. Opvallend waren opnieuw de sterke uitslagen van  de E-teams, daar heeft IJsselvogels eindelijk weer eens een lichting waar het heel zuinig op moet zijn en waar het in de (verre) toekomst veel plezier aan kan gaan beleven. De grootste overwinning was zonder twijfel voor E5 dat uit in Krimpen ad IJssel met niet minder dan 1-24 van KOAG E6 won. Topscoorders van de week werden Wesley Starreveld uit E3 en Tim Senden uit E5 met beiden 8 treffers maar ook de 7 doelpunten van Joran v.d. velde uit E1 en Nils Rijkaart van Cappellen uit E5 zijn zeker het vermelden waard. De resultaten:

IJsselvogels 1 behaalde in Krimpen ad IJssel een belangrijke 11-14 overwinning op hekkensluiter KOAG 1 waarvan thuis nog werd verloren hetgeen hun enige overwinning betekende. Samen met DES 1 en Fortis 1 staat ons 1e gedeeld 5e t/m 7 met 6 punten. Er zullen dus nog aardig wat puntjes moeten worden gehaald om definitief veilig te zijn. In deze klasse kan iedereen van elkaar winnen dus zal het iedere zaterdag vol aan de bak moeten, te beginnen a.s. zaterdag als het thuis om 15.30 uur tegen nr. 3 Korbatjo 1 uit Oud-Beijerland speelt. Helaas (nog) geen wedstrijdverslag ontvangen.

IJsselvogels 2 ontving thuis Oranje Wit 3 uit Dordrecht. Na een sterke zaalcompetitie die werd afgesloten met een dik verdiend kampioenschap was ik benieuwd of die stijgende lijn ook op het veld kon worden voortgezet. De start was in ieder geval goed want via Victor, Kimberley en Kirsten nam het 2e een 3-0 voorsprong. Hierna boog Oranje Wit de achterstand om in een 4-5 voorsprong maar een sterke eindfase zorgde ervoor dat het 2e toch met een 7-5 voorsprong de rust in ging. Na de rust kwam Oranje Wit 3 op gelijke hoogte maar doelpunten van Pieter (8-7) en Coen (9-8) zorgden er voor dat het 2e op voorsprong bleef. Helaas was het hierna over en sluiten voor het 2e en zag het de iets hoger op de ranglijst staande tegenstander nog 5x scoren waardoor er met 9-13 werd verloren. Kimberley, Kirsten en Coen scoorden 2x en Victor, Jary en Pieter 1x.

IJsselvogels 3 behaalde in Krimpen ad IJssel een 7-11 overwinning op KOAG 3 waardoor het op een keurige 2e plaats blijft staan, 2 punten achter koploper Korbis 2 uit Waddinxveen. De wedstrijd werd in de 1e helft al beslist toen het 3e uitliep naar een 2-8 ruststand. Na 3-10 in de 2e helft kwam KOAG nog iets dichterbij tot 6-10 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar, 7-11. Marina en Dirk scoorden 3x, Bas en Erwin 2x en Pieter 1x. A.s. Zaterdag spelen jullie de lastige thuiswedstrijd tegen Oranje Wit 5 dat net achter jullie op de 3e plaats staat.

Toen ik zaterdagmiddag laat de wedstrijdformulieren en – verslagen ging ophalen stond het 4-4 bij de wedstrijd IJsselvogels 4 – KOAG 4. Bij KOAG 4 speelden liefst 5 oud 1e spelers terwijl Gary ’t Hart nog op de bank zat. De routine gaf dan ook uiteindelijk de doorslag waardoor de eindstand 4-8 werd. Leuk om te zien was het duel tussen bij ons Erwin Tolhoek en bij KOAG Martin van Schaik, dit waren in hun “jongere” jaren toppers bij hun vereniging en komen elkaar na zoveel jaren opnieuw tegen. Via Rob en Lydia nam het 4e een 2-1 voorsprong. KOAG kwam weer terug door 2-2 te scoren en net voor de rust wist het uit te lopen naar 2-4. Direct na de rust scoorden Denise en Wilco waardoor het weer 4-4 werd maar helaas was daarmee al het kruit verschoten, eindstand 4-8. Ook voor scheidsrechter Marijn v.d. Hoog een compliment die deze dag 2 wedstrijden floot en dan vooral de rust die hij uitstraalt.

IJsselvogels 5 kon het thuis niet bolwerken tegen Merwede 6 uit Sliedrecht. Tot 2-2 ging het gelijk op maar daarna was het Merwede dat het betere van het spel had en uitliep naar een 8-14 overwinning. Ook hier (nog) geen wedstrijdverslag ontvangen. Wel worden Christiaan en Marit nog bedankt voor het coachen.

IJsselvogels 6 was vrij.

In Middelburg moest IJsselvogels A1 het opnemen tegen koploper Swift A1 en dat bleek geen gemakkelijke opgave. Na 1-0 achter scoorde Stan 1-1 maar daarna was het over en sluiten en liep Swift uit naar een 8-1 ruststand, wedstrijd gespeeld. Het pleit voor A1 dat ze zich niet zonder meer naar de slachtbank lieten leiden en na 9-1 terug vochten tot 12-7. Helaas liep Swift hierna uit naar 17-7 om uiteindelijk met 20-9 te zegevieren ondanks 3 goals van Noël en 2 van Stan, Christiaan en Leon. Dit was ook niet de tegenstander om punten tegen te pakken maar wel de wedstrijd van komende zaterdag thuis tegen NIO A1. Bij winst wordt het gat met de degradatiezone 4 punten dus ….. belangrijk!

Bij de wedstrijd IJsselvogels A2 – KOAG A2 waren de doelpunten schaars. A2 kan de punten goed gebruiken en KOAG A2 is dit seizoen een tegenstander die onze A2 aardig ligt. Wietze zette A2 op een 1-0 voorsprong en na 1-1 was het Mike die 2-1 scoorde. Hierna was het KOAG dat 2x wist te scoren waarna Wietze met zijn 2e doelpunt de eindstand op 3-3 bepaalde.

IJsselvogels A3 ontving thuis Vriendenschaar A4 uit Hardinxveld-Giessendam. In de 1e helft was A3 heer en meester en dankzij 3 doelpunten van Manouk en Bas en 1 van Kim en invalster Thirza stond A3 in de rust al met 8-0 voor. In de 2e helft wisselde de tegenstander de vakken waardoor het beduidend meer tegenstand bood maar dankzij Mick en het vierde doelpunt van Bas werd de eindstand 10-2 en dat is voor A3 een ongekende weelde. Leidster Laura zat ’s middags bij het 4e nog helemaal na te genieten.

De wedstrijd IJsselvogels B1 – De Meervogels B2 uit Zoetermeer begon met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Jacqueline van den Berg, de moeder van Dave. Het was heel fijn voor Gerard, Dave en Kris dat de familie van Jacqueline in grote getale aanwezig was bij zowel de thuiswedstrijd van Kris (D1) als van Dave (B1). B1 begon goed aan deze wedstrijd, Sam scoorde zijn eerste doelpunt in de B1 en zette B1 op een 1-0 voorsprong. Jesse en Noortje scoorden 2-0 en 3-0 voor De Meervogels wat terug kon doen. Na een 5-2 ruststand kwam De Meervogels in de 2e helft terug tot 5-3 waarna B1 weer orde op zaken stelde en uitliep naar een 8-3 eindstand. De coaches Victor en Stef noteerden 3 doelpunten van Jesse, 2 van Jelle R., en 1 van Sam, Noortje en Janneke.

IJsselvogels B2 had een beetje te laat door dat tegenstander KCC/Delta Logistiek B4 te pakken was. Ondanks een 1-0 voorsprong door Louanne kon KCC hierna het heft in handen nemen en uitlopen naar een ruime 1-7 voorsprong. Hierna begon B2 pas echt te korfballen. Louanne scoorde met haar tweede doelpunt 2-7, invaller Sam 3-7, Dani 4-7 en Jelle 5-7 en toen invaller Sam zelfs 6-7 scoorde dacht waarschijnlijk iedereen dat een puntje nog haalbaar was, helaas, dit werd ook de eindstand.

IJsselvogels C1 speelt op het veld een klasse lager en dan blijkt er toch wel een groot verschil te zijn tussen de 1e en de 2e klasse of was dit misschien een heel matige tegenstander? NIO C1 uit Schiebroek nam wel een 1-0 voorsprong maar daarna was het allemaal IJsselvogels C1 wat de klok sloeg en de achterstand omboog in een 1-6 voorsprong. Na 2-6 liep C1 dankzij prima spel met veel diepte in het spel en veel dreiging uit naar een 2-12 voorsprong om uiteindelijk met 3-13 te winnen. Trainer/coach Hans zag zoon Sam 4x, Lars, Roos en Angela 2x en Remmert en Luc 1x scoren en helaas is vergeten een naam achter doelpunt 13 te noteren.

IJsselvogels C2 en C3 waren vrij.

In Nieuwerkerk ad IJssel speelde IJsselvogels C4 uit tegen de plaatselijke C3 en dat zijn altijd bijzonder spannende en gelijk opgaande wedstrijden. Thomas zette C4 op een 0-1 voorsprong maar al heel snel scoorde Nieuwerkerk gelijk, 1-1. Deze stand bleef heel lang op het scorebord staan maar helaas werd C4 een beetje moe, regende het steeds, en kwam C4 helaas met 2-1 achter hetgeen ook de eindstand werd, jammer. Coach Wouter vond dat jullie top gespeeld hadden (en zonder invallers).

Bij IJsselvogels D1 – Korbis D1 geen 1 minuut stilte, wel speelden alle spelers en speelsters met rouwbanden om vanwege het overlijden van de moeder van Kris, Jacqueline van den Berg. D1 speelt op het veld een klasse hoger (1e klasse) dan in de zaal. De start was formidabel want binnen 10 minuten stond het al 4-1 voor D1 dankzij doelpunten van achtereenvolgens Cécile, Dano, Sijmen en nogmaals Dano. Net voor de wisseling werd het nog 4-2. Na de wissel lukte het alleen Korbis om nog 1x te scoren terwijl IJsselvogels D1 zeker 7 vrije kansen onbenut liet, ruststand 4-3 waar het eigenlijk 9-4 had kunnen (en moeten) staan. Na de rust werd het eerst 4-4 waarna Sijmen met zijn 2e doelpunt D1 nog één keer op voorsprong zette, 5-4. Na de wissel was het Korbis D1 dat de kansen goed wist af te maken en uiteindelijk met 5-9 wist te winnen en dat allemaal na een 4-1 voorsprong! Jullie hebben laten zien dat jullie het niveau aan kunnen, nu de kansen nog beter leren afmaken en de punten volgen vanzelf.

In Ommoord speelde IJsselvogels D2 de uitwedstrijd tegen WION D2. Ondanks het slechte weer werd het toch een leuke en goede wedstrijd die door onze D2 keurig met 5-9 werd gewonnen. Na 1-0 achter kwam D2 met 1-3 voor en toen na 3-3 werd uitgelopen naar 3-7 was de wedstrijd gespeeld. Coach Jeffrey noteerde 3 doelpunten van Iris, 2 van Kirsten en Marijn en 1 van Marije en Tobias,

IJsselvogels D3 speelde thuis tegen Vriendenschaar D4 uit Bodegraven. Doordat Cars zich in de aanvangstijd had vergist mocht Joran uit E1 de 1e helft invallen. Dankzij liefst 4 doelpunten van (gouden) invaller Joran stond D3 in de rust met 4-0 voor. Na de rust wist alleen Vriendenschaar nog een keer te scoren waardoor D3 deze wedstrijd met 4-1 wist te winnen.

IJsselvogels E1, met gelegenheidsleider Nathan langs de lijn, had er zin in om thuis tegen Nieuwerkerk E1 te spelen, zeker toen bleek dat hun beste speler (Bassie) door een blessure niet mee kon spelen. Blijkbaar had E1 geen last van koude handen e.d. want dankzij liefst 7 doelpunten van Joran, 4 van Sander, 2 van Tim en 1 van Lisa werd er keurig met 14-1 gewonnen. Ook het korfschieten werd gewonnen alleen is niet bijgehouden wie er allemaal scoorden, het werd 5-4 voor E1.

IJsselvogels E2 had het in de 1e helft zwaarder dan verwacht tegen Nieuwerkerk E2 dat de kansen goed wist af te maken waardoor het in de rust 5-5 stond. Na de rust bleek E2 goed naar coach André te hebben geluisterd en in no-time stond het ineens 9-5 voor E2. Na de 9-6 liep E2, door goed samenspel en het goed afmaken van de kansen, uit naar een ruime 13-6 eindstand. Willem scoorde 6x, Benjamin 3x en Dominique en Jesca beiden 2x. Ook het korfschieten werd gewonnen want dankzij 2 doelpunten van Willem en Benjamin en 1 van Jesca werd het 5-4 voor E2.

Ook IJsselvogels E3 speelde thuis, hier was KOAG E3 uit Krimpen ad IJssel de tegenstander. Door het goed afmaken van de kansen stond E3 in de rust al met 7-1 voor door 3 doelpunten van Rosa en Stijn en 1 van Wesley. Na de rust scoorde eerst Rosa (haar 4e) 8-1 waarna Wesley het op zijn heupen kreeg en liefst 6x achter elkaar wist te scoren waardoor het ineens 14-1 stond. Twee doelpunten van Simone en nog 1 van Wesley (8 in totaal) brachten de eindstand op 17-3. Het korfschieten eindigde in 2-2 waarbij de leidsters Maaike en Lisa alleen Simone en Wesley 1x zagen scoren.

In Nieuwerkerk ad IJssel speelde IJsselvogels E4 de lastige uitwedstrijd tegen de plaatselijke E4. In de 1e helft wilde het onder toeziend oog van gelegenheidscoach Marco (vader van Rianne) nog niet zo lukken en stond E4 zelfs met 4-2 achter. In de 2e helft zat het verdedigend beter in elkaar, er werden minder kansen weggegeven terwijl aanvallend meer kansen werden gecreëerd. Nadat E4 tot 4-4 had opgehaald was het aan Amber te danken, die in 5 minuten 3x wist te scoren, dat E4 binnen 5 minuten met 4-7 voorkwam. Dankzij 3 doelpunten van Amber, 2 van Olivier en Finn en 1 van Isa werd er met 5-8 gewonnen en dat na een 4-2 achterstand in de rust, klasse E4! Ook het korfschieten leverde winst op want via doelpunten van Finn en Rianne werd het 1-2 voor onze E4.

IJsselvogels E5 had in Krimpen ad IJssel weinig medelijden met het arme KOAG E6 dat pas bij 0-15 1x wist te scoren, eindstand 1-24. Het leuke in dit team is dat iedereen tegenwoordig scoort, oké de één misschien wat meer dan de ander maar iedereen krijgt voldoende kansen. Deze wedstrijd had bij de stand 0-5 iedereen al een keer gescoord, klasse!. Tim 8x, Nils 7x, Nienke 6x en Lienke 3x hadden blijkbaar weinig last van de kou en de (mot)regen en hadden het vizier op scherp staan. Het korfschieten werd met 5-8 gewonnen alleen is niet bijgehouden wie er allemaal scoorden, jammer.

IJsselvogels E6 had het uit tegen Nieuwerkerk E7 erg zwaar maar wist via een doelpunt van Storm toch op een 0-1 voorsprong te komen. Nieuwerkerk speelde veel op de doorloopbal maar E6 hield zich keurig staande. Toch lukte het Nieuwerkerk nog 2x te scoren waardoor er helaas nipt met 2-1 werd verloren. Jesse viel uit met heel erge pijn in zijn buik. Ik hoop dat het weer wat beter gaat Jesse? Het korfschieten eindigde in 2-2 met doelpunten van Maudy en Thomas.

Het nieuwe IJsselvogels F1 kon het in Capelle ad IJssel net niet bolwerken tegen KCC/Delta Logistiek F1 en keerde met een 6-4 nederlaag huiswaarts. Tot 3-3 ging het gelijk op maar daarna liep KCC uit naar 5-3 en een 6-4 eindstand. Lotte 3x en Levi 1x scoorden. Het korfschieten werd keurig met 0-3 gewonnen. alle doelpunten werden gescoord door Timo die een 100% score haalde, klasse Timo!

Ook IJsselvogels F2 is een heel andere ploeg als in de zaal. Gert-Jan was deze wedstrijd coach en zal ongetwijfeld de score hebben bijgehouden maar misschien zit het wedstrijdverslag nog in de spelerskaartenmap. Ik weet alleen dat jullie goed gespeeld hebben en met liefst 11-5 hebben gewonnen van KCC/Delta Logistiek F2 maar helaas niet wie er allemaal scoorden. Het korfschieten werd nipt met 2-1 gewonnen maar ook hier is onbekend wie de doelpuntenmakers waren. Volgende keer graag het wedstrijdverslag in het daarvoor bestemde bakje deponeren, bedankt alvast!

IJsselvogels F3 is een nieuwe ploeg met een enkeling die in de zaal al in de F2 speelde maar ook met enkele nieuwe kinderen zoals Luna, Kato en Lieke die allemaal hun eerste wedstrijd speelden. Volgens de leidsters Laura en Myrthe moet er nog veel geoefend worden op het vrijlopen en het naar elkaar overspelen maar dat gaat iedere week een stukje beter, let maar op, zeker als de temperatuur wat omhoog gaat want o, wat was dat koud afgelopen zaterdagmorgen vroeg. Na een 1-0 achterstand uit tegen Maassluis F3 scoorde Tiddo 1-1 en zette Mink F3 zelfs op een 1-2 voorsprong. Helaas kon deze voorsprong niet worden vastgehouden en werd er nipt met 3-2 verloren. Ook het korfschieten werd nipt met 4-3 verloren ondanks 2 doelpunten van Luna en 1 van Mink.