Hoe vloog de bal – 28 mei 2016

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 28 mei 2016).

De laatste veldcompetitiedag was er gelukkig één met fantastisch korfbalweer. Weinig wind en een heerlijk zonnetje zodat het zowel in het veld als langs de lijn heerlijk toeven was. Het 3e leverde een topprestatie door thuis met 14-13 van koploper Tjoba 2 te winnen waardoor het 3e zich handhaafde en Tjoba 2 het kampioenschap aan hun neus voorbij zag gaan. B1 werd gedeeld kampioen maar omdat tegenstander KCC B2 een beter onderling resultaat en een beter doelsaldo had zijn zij de “echte” kampioen maar voor mij zijn jullie ook gewoon (gedeeld) kampioen! Van de 24 gespeelde wedstrijden werden er maar 8 gewonnen en liefst 16 verloren. De grootste overwinning kwam zonder meer op naam van A1 dat de trainer/coaches Marco, Pieter en Dirk een prachtig afscheid aanbood door met liefst 30-14 van Nieuwerkerk A2 te winnen. De topscoorders kwamen dan ook uit dit team want zowel Christiaan Verwoerd als Mike Admiraal scoorden beiden 7x. De resultaten:

2805_1ec

Korbatjo 1 – IJsselvogels 1     18-19
Dankzij deze overwinning is ons 1e op een 4e plaats geëindigd. Misschien hadden we iets meer van deze nog jonge ploeg verwacht maar na het vertrek van topschutter Jasper Marck moest het 1e even pas op de plaats maken. Zaterdag ontbrak Nathan Marck. Hij werd vrijdag onverwachts opgenomen in het ziekenhuis vanwege een acute blindedarmontsteking. Beterschap Nathan! Helaas verder geen informatie ontvangen betreffende bovenstaande wedstrijd en dat kan eigenlijk niet, je vlaggenschip is toch het uithangbord van de hele vereniging (maar dat is mijn persoonlijke mening).

2805_1eb 2805_1e

IJsselvogels 2 moest naar Capelle ad IJssel waar KCC / So natural 5 de tegenstander was. Er stond voor het 2e weinig meer op het spel, de laatste wedstrijd winnend afsluiten geeft natuurlijk wel een lekker gevoel. Na 2-2 liep het 2e via 4-5 uit naar een riante 4-11 voorsprong in de rust. Na de rust werd het 5-14 waarna KCC ineens dichterbij sloop tot 9-14. Via een 11-17 tussenstand werd er uiteindelijk met 14-18 gewonnen dankzij 5 doelpunten van Lieke, 3 van Peter, 2 van Kimberley, Hannah, Jary en Pieter en 1 van Deborah en Coen waardoor trainer/coach Wim Korving ze op de 4e plaats zag eindigen in de res, 2e klasse daar waar misschien gehoopt was op een kampioenschap.

Van speler Pieter het volgende verslag over IJsselvogels 3: Lukt het IJsselvogels 3 om te handhaven?
Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Zaterdagochtend stond het 3e nog op een zevende plaats met 9 punten uit 13 wedstrijden. Op datzelfde moment stonden ONDO en Albatros op 5e en 6e met 10 punten en Swift 4e met 11 punten. Kortom, een spannende poule waarin van alles mogelijk was. Al vroeg op de dag mocht Swift aantreden tegen Fortis, welke op dat moment 2e stonden met 1 punt achter Tjoba en dus nog kampioen konden worden. Fortis deed haar plicht en wist te winnen van Swift. Albatros verloor op datzelfde moment van Wion. Dit betekende, Swift op 11 punten en Albatros op 10 punten. Het 3e mocht om 15:30 uur aantreden tegen de (op dat moment) nummer 2 Tjoba. Bij winst zou Tjoba kampioen zijn. Gezien de flessen champagne welke meegenomen waren, kwam Tjoba maar met 1 doel naar Moordrecht. Kampioen worden. Het 3e heeft vooraf 1 afspraak gemaakt met elkaar. Het is alles of niets. 70 minuten alles geven om eventueel nog te kunnen handhaven in de reserve 2e klasse. Lang ging de wedstrijd gelijk op tot 4-4. Na de 4-4 verzwakte het 3e en waren zij met teveel randzaken in de wedstrijd bezig. Tjoba profiteerde in deze ongelukkige fase door van 4-4 uit te lopen maar 4-8. Vlak voor rust wist het 3e nog 5-8 te maken. Het geloof moest terugkomen bij 3, stoppen met de randzaken, met de scheids en de focus op de wedstrijd. We hebben nog maar 35 minuten om ons doel te halen. Het 3e kwam ijzersterk uit de kleedkamer en wist direct de achterstand om te buigen in een 8-8 gelijke stand. Het 3e kreeg op dat moment meer vertrouwen en begon te geloven in een stunt, terwijl Tjoba onrustiger werd en de champagne al in de afvalbak zag verdwijnen. In deze fase was het 3e te sterk voor Tjoba en liepen uit naar 13-9. Na een onrustige laatste fase en wat domme fouten wist Tjoba in de laatste minuut terug te komen tot 14-13. Met balbezit in de laatste minuut en na een onhandige actie van de tegenstander van Erwin vond de scheidsrechter het welletjes geweest. Hij floot af! Resultaat: IJsselvogels 3 heeft zich weten te handhaven en Tjoba had een hele lange reis voor de boeg! Fortis werd door deze stunt kampioen en het 3e ziet dan ook graag hun kratten bier tegemoet! Een fantastische middag welke bijna gevierd werd als een kampioenschap! De wedstrijd had alles in zich, frustratie, strijd, heel veel zweet, gele kaarten en vooral blijdschap na het fluitsignaal! Een top teamprestatie! Doelpuntenmakers zijn niet allemaal bekend. Gelukkig is het niet van belang, IJsselvogels 3 ben je met elkaar!

28052016_4e

Van speler Wilco v.d. Heuvel ontving ik een kort verslag van de wedstrijd IJsselvogels 4 – KOAG 4. We begonnen de wedstrijd zonder Rob en Lydia die op vakantie waren. Eerst helft ging gelijk op en een 8-8 stand in de rust was netjes gezien de stand op de ranglijst. Wel was dit wat geflatteerd, want Koag miste veel korte afvallende ballen waar wij niet scherp op waren. De tweede helft hadden we zelf moeite het rendement te blijven halen, terwijl de ervaren ploeg van Koag wel bleef scoren. Al met al was een 12-15 verlies qua score niet slecht, maar er had meer ingezeten. De doelpuntenmakers waren: Alex 3, Wilco 3, Laura 2, Stef 1, Aniek 1, Leonie 1 en Amber 1. Het 4e behaalde de 5e plaats. Op de foto zijn de nieuwe wedstrijdshirts te zien van trotse sponsors Ton en Inge Brouwer van Brouwer Moordrecht Assurantiën. De shirts zullen in de komende seizoenen met trots worden gedragen!

IJsselvogels 5 – Erasmus 2     7-10
Door deze nederlaag wipt de studentenclub Erasmus 2 over ons 5e heen waardoor ze op de 5e plaats zijn geëindigd. Verder helaas niets ontvangen.

IJsselvogels G1 kwam deze zaterdag zelfs twee keer binnen de lijnen. Eerst werd de topper tegen Dijkvogels G2 uit Maasdijk gespeeld, Beide teams waren nog zonder nederlaag, helaas had ons G-team deze zaterdag maar de beschikking over 9 á 10 spelers en dat bleek best aan de krappe kant. Na 2-0 achter scoorde Ruud 2-1 terwijl na de wissel alleen Dijkvogels nog een keer scoorde, eindstand 3-1 voor Dijkvogels G2. Toch kreeg ons G-team deze wedstrijd veel kansen maar deze gingen er helaas niet in. De 2e wedstrijd was tegen Merwede / GKV G2, een combinatieteam uit Sliedrecht en Gorinchem. Via René kwam ons G-team al snel op een 1-0 en 2-0 voorsprong. Na de wissel werd er alleen nog een keer gescoord door de tegenstander omdat er heel goed werd verdedigd waardoor er met 2-1 werd gewonnen. Jullie zijn keurig op de 2e plaats geëindigd!

Van (een bijzonder tevreden) trainer/coach Marco ontving ik het volgende wedstrijdverslag: Indien je de uitwedstrijd gelijk speelt (8-8) in de kou & wind en op een groot veld, dan is het afgelopen zaterdag een wereld van verschil. Mooi weer, wind stil en een klein veld met gemotiveerde spelers. Een lichtelijk personeelsprobleem bij Nieuwerkerk A2, die startte met 7 spelers, gaf de A1 vleugels. Voordat de 8e speler binnen de lijnen stond was het al 7-1 (na slecht 6 minuten!) en de A1 ging rustig door met doelpunten maken waarbij Nieuwerkerk het eigenlijk al opgaf. Voor 6 spelers (Linda, Else, Tamara, Stan, Mike en Christiaan) was dit de laatste wedstrijd in de junioren en wilde alles geven om het seizoen goed af te sluiten. Bij de rust stond het al 17-6 en speelde bijna foutloos. Jullie raden het al, indien je tegen Nieuwerkerk speelt, wil je altijd winnen en eigenlijk met zoveel mogelijk doelpunten. Dat de A1 rustig verder ging waar het gebleven was, was geen verrassing, en ook dat alle spelers scoorden was geen verrassing met zoveel kansen. Wij (Pieter, Dirk en Marco) wensen alle spelers een goede vakantie toe en succes in de senioren. Noël weet nog niet wat hij gaat doen als opleiding en kan volgend seizoen wellicht te bewonderen zijn in de vernieuwde A1 samen met Janneke. Wij denken de grootste uitslag te hebben neergezet, maar geen topscoorder van de week in huis te hebben. Een teamprestatie waarbij Christiaan en Mike elk 7x scoorden, Stan er 5 voor zijn rekening nam, een zieke Else 4x de mand wist te vinden, Noël (3), Janneke (2), Linda en Tamara die er elk 1 in prikte. Voor de rekenaars onder ons….30 doelpunten!! De 14 tegen zijn voor de statistieken. Namens de A1 een fijne vakantie toegewenst!

28052016_A1

Avanti A2 – IJsselvogels A2     15-13
Bij winst had de ploeg van trainer/coach Edwin Heesterman en Peter Berlijn nog op de 3e plaats kunnen eindigen, zij het samen met Dijkvogels A1. Toch is de 4e plaats ook een goede prestatie. Verder helaas niets ontvangen.

IJsselvogels A3 was vrij. Vorige week leed A3 een dikke nederlaag tegen SDO A1 in Hillegom maar dat kwam mede door het uitvallen van Frank de Zwart met een gebroken enkel. Aangezien er geen reserve aanwezig was moest A3 een groot gedeelte van de wedstrijd met een man minder spelen. Frank wensen we van harte beterschap en hopen op een spoedig herstel.

Van trainer/coach Stef ontving ik het volgende wedstrijdverslag: IJsselvogels B1 begon deze wedstrijd met veel spanning en dat zag je ook in het spel terug. KCC B2 begon daarentegen heel goed en wist bjna elke kans in een doelpunt om te zetten. Rondom de korf speelde ze elkaar elke keer heel goed vrij waarbij B1 er vaak te laat bij was. In de 1e helft keek B1 al tegen een 6-1 achterstand aan. Eind van de 1e helft en 2e helft kreeg B1 meer grip op de wedstrijd en werd er beter verdedigd. Helaas was de achterstand al te groot en werd er uiteindelijk verloren met 13-9 waardoor B1 geen kampioen is geworden. Wel een compliment voor de spelers(sters) die tot de laatste minuut 100% inzet leverden, De doelpunten werden gescoord door Lars 4x, Roos 2x en Angela, Dyonne en Jelle 1x.

Dankzij de dames van IJsselvogels B2 heb ik voor het eerst sinds (erg) lange tijd een wedstrijdverslag van B2 ontvangen: Dit was onze laatste wedstrijd. We begonnen niet scherp, maar kwamen wel voor te staan dankzij het doelpunt van Luc. Ook Douwe scoorde al snel. We gingen de rust in met een voorsprong van 1-2. Hierna kwamen we achter te staan (5-2) maar we herpakten ons dankzij de doelpunten van Douwe, Luc 3x en Thomas 2x. We eindigden met een overwinning van 5-8 en, o ja, de tegenstander was hekkensluiter Conventus B2. Dames van B2, bedankt voor het verslag!

Alweer de aller laatste wedstrijd voor de zomer van IJsselvogels B3 én dat tegen de ongeslagen HKC B2 die in de zaal 4e klasse speelde en daarvoor op het veld 3e klasse. Niet zo gek dat zij er met kop en schouders bovenuit steken. Voor de wedstrijd kreeg de B3 één opdracht: “het maakt ons niet uit of wij winnen, gelijk spelen of verliezen met 0-30, wij willen dat jullie deze wedstrijd zowel aanvallend als verdedigend ons super trots maken”. De wedstrijd begon en al snel scoorde invaller Sam de 1-0. BAM, we hebben in ieder geval voorgestaan! Ook speltechnisch was het best prima. De B3 speelde na de zeer slechte wedstrijd van vorige week met veel overtuiging. Maar goed, daar was HKC, de tegenstander die wedstrijden met 3-10 en 16-3 wint. HKC zette de stand op 1-4, maar dat lag zeker niet aan de verdediging van de B3. Voor rust was daar opnieuw Sam en ook Edo om de stand op 3-4 te zetten. Wat een eerste helft! In de rust vooral even tot rust gekomen als team en als coaches nog wat tips en een peptalk meegegeven. Edwin gaf aan last te hebben van zijn hand en wilde niet verder spelen. Gelukkig zat Patrick op de bank om hem na 5 minuten in de tweede helft te vervangen. Ook HKC wilde en zette twee nog sterkere heren in het veld tegen Sam en Stan, wat was dat mooi om te zien maar heftig om tegen te lopen. HKC wist de 4-6 te scoren waarna Patrick het gat weer op één punt verschil wist te zetten met 5-6. Aanvallend en verdedigend liep het nog steeds prima al was wel te zien dat HKC steeds meer op gang kwam en met bizarre schoten de korf wist te vinden. Eindstand 5-10 met ontzettend trotse coaches. Bedankt mensen, wij vonden het erg leuk om jullie te helpen groeien als persoon én als team. Fijne zomervakantie, Bas en Wouter.

IJsselvogels C1 kon het thuis net niet bolwerken tegen Weidevogels C1 uit Bleiswijk en moest met een 5-6 nederlaag genoegen nemen. Enkele weken geleden  werd er uit nog met 8-10 van deze tegenstander gewonnen. Merwede C1 stak er bij jullie met kop en schouders bovenuit, de overige drie teams ontliepen elkaar niet veel. Thirza 2x en Patrick, Dano en Remmert 1x scoorden de doelpunten.

28052016_C1

Het wedstrijdverslag van de coaches van IJsselvogels C2 was kort en krachtig: Jaaaa! Gewonnen! Jullie zijn toppers C2! Tot zover. C2 speelde uit tegen Vlaardingen C2 en stond in de rust met 0-1 voor dankzij een doelpunt van Tom die na de rust ook de 0-2 scoorde. Hierna kwam de tegenstander op gelijke hoogte waarna Lotte de 2-3 scoorde. Na 3-3 door Vlaardingen C2 was het Thomas die zich tot matchwinnaar mocht laten kronen, hij scoorde de belangrijke 3-4 hetgeen ook de eindstand werd.

IJsselvogels D1 speelde thuis de topper tegen ongeslagen koploper KOAG D1 uit Krimpen ad IJssel dat uit de Hoofdklasse kwam. Uit werd met 7-5 verloren en beide teams steken er bovenuit in de afdeling. Het werd een leuke en spannende wedstrijd die alle kanten op kon. Dan stond KOAG weer voor en dan weer IJsselvogels. Na een 9-8 voorsprong maakte KOAG uit een vrije bal gelijk waarna zij vlak voor het einde met 2 korte ballen de 9-10 en de 9-11 scoorde en toch wel een klein beetje verdiend deze wedstrijd wonnen. Een groot compliment voor D1 dat een prima wedstrijd speelde. Evi 4x, Cécile 3x en Sijmen en Tim 1x scoorden de doelpunten voor D1.

28052016_D1

Van scheidsrechter / trainer Matthijs ontving ik het volgende wedstrijdverslag van IJsselvogels D2  dat mocht aantreden tegen Olympia D1, waar in de zaal al twee spannende wedstrijden tegen werden gespeeld. Olympia werd in de zaal kampioen en stond ook nu bovenaan. Prachtig korfbalweer en een tegenstander die groter was en met hoog tempo de bal over het hele vak wist te verdelen en veel tot schot kwam. Dynamisch korfbal: veel schieten en veel rebound, D2 had het lastig maar verdedigde degelijk. Aanvallend ging het ook zeker niet verkeerd en werd het een spannende wedstrijd waarin wel een aantal mooie goals vielen, waaronder enkele verre schoten van Wesley en Isa en korte ballen van invaller Willem. Als ik kijk naar de ontwikkeling van de tegenstander dit seizoen, zijn ze D2 duidelijk voorbij gestreefd maar dat heeft ook met een stuk fysieke ontwikkeling en overtuiging te maken. Toch was het een leuke en sportieve wedstrijd om te fluiten, eindstand 7-13. Olympia kan volgende week kampioen worden en D2 sluit af als 5e.

In Boven-Hardinxveld mocht IJsselvogels D3 het halverwege de middag opnemen tegen koploper HKC D1. Daar aangekomen bleek het wedstrijdprogramma een half uur te zijn uitgelopen. Stijn zette D3 op een verrassende 0-1 voorsprong maar daar zette HKC nog voor de rust 4 doelpunten tegenover, ruststand 4-1. In de 2e helft vielen veel meer doelpunten, alleen helaas niet alleen bij ons maar ook bij de tegenstander die het fysieke niet schuwden waar de scheidsrechter niet of nauwelijks tegen optrad. Willem scoorde 7-2 en bij 9-2 was het weer wisselen. Benjamin scoorde 11-3 en 13-4 en Finn 13-5 waarna HKC de eindstand op 15-5 bepaalde en zo de terechte kampioen werd. Het was een leerzame 2e helft veld maar of we het de volgende keer weer zo zouden doen …..

De enige echte kampioen deze 2e helft veldcompetitie was dus IJsselvogels D4 dat op bezoek ging bij nr. 2 Korbis D2 in Waddinxveen. Voor D4 door had dat de wedstrijd was begonnen stonden ze al met 4-0 (!) achter. Via Amber, Rosa, Duncan en Jens haalden ze echter keurig op tot 4-4 om vervolgens weer met 7-4 achter te komen. Na 9-7 achter was D4 het zat en liet het zien de enige en echte kampioen te zijn door de achterstand om te draaien in een 9-12 voorsprong, klasse D4. Dat de tegenstander daarna de eindstand op 11-12 bepaalde was alleen van belang voor de statistieken. Duncan scoorde 4 doelpunten, Rosa 3, Amber en Jens 2 en Thirza 1. Knappe prestatie!

Van leidster Jeanine kwam het volgende wedstrijdverslag: Het verslag van de wedstrijd van de E1. Ze speelden thuis tegen Vriendenschaar (B) E1. Vorige wedstrijd werd er dik verloren, wat vooral kwam doordat de E1 het moeilijk had met de felheid en lengte van de tegenstanders. Na tien minuten werd het duidelijk dat het weer zo’n wedstrijd zou gaan worden. Het leek alsof IJsselvogels E1 flink toe was aan vakantie van de korfbal, want er was een tekort aan bewegende kinderen die vrij wilden lopen om de bal te krijgen. Daarentegen raakte Vriendenschaar flink op dreef, ze namen veel doorloopballen en voerden hele mooie trucballen uit. In de rust stond de E1 dan ook al ver achter. De enige die bij IJsselvogels een doelpunt heeft kunnen maken was Lotte. Jammer, want de rest heeft ook mooie kansen gehad. De eindstand was 1-23. Jammer om zo het seizoen te eindigen, maar het was duidelijk dat dit team een paar maatjes te groot was voor onze E1. Het korfschieten werd wel gelijke stand: 4-4 Doelpuntenmakers: invaller Thomas 2x, Lotte en Rianne 1x (?)

28052016_E1

IJsselvogels E2 – Olympia E3     8-10
Jullie zijn op de 5e plaats geëindigd met 4 punten uit 6 wedstrijden. Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

28052016_E2 28052016_E2b

IJsselvogels E3 – Vriendenschaar (B) E4     3-9
De uitwedstrijd tegen deze ploeg werd met 5-8 gewonnen maar daar bleef het deze 2e helft veld helaas bij. Gezien de uitslag kwam E3 er deze wedstrijd niet echt aan te pas. Helaas verder niets ontvangen.

Met hoge verwachten vertrokken wij, IJsselvogels E4, om 8 uur ‘s ochtends naar Rotterdam Zuid om tegen de kampioen Feijenoord E1 te spelen. Na 3 keer er langs gereden te zijn  bleek het toch echt op het hockey veld te zijn. Nadat wij door een goal  van Sem 1-1 gelijk stonden werden de verwachtingen tegen Feijenoord iets minder. Wij als coaches misten de eerste 20 minuten wat pit, we huppelden achter onze tegenstander aan waardoor we met 7-1 achter stonden. Na de rust kwam er wat meer actie in zowel de aanval als de verdediging. Nina scoorde de 7-2. De laatste 10 minuten gingen we met een tussenstand van 8-2 tegemoet. Het werd 9-2, daarna scoorde Levi een heel mooi afstandsschot. En Justin maakte de 9-4. 10-4 is de eindstand. Korfschieten werd helaas ook verloren met 4-2, met de doelpunten van Justin en Levi. Levi bedankt voor het invallen. Wij vonden het erg leuk om jullie te coachen en dingen te leren. Succes in de D Nina, Sem en Justin. En heel veel plezier in de E Isha en Lucie. Zet m op volgend jaar! Namens Christiaan, Else, Linda en Aniek.

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels F1 de laatste veldwedstrijd tegen het een plaats lager staande KOAG F1 waarvan thuis met 15-7 werd gewonnen. Via Luna nam F1 nog wel een 0-1 voorsprong maar gezien de tussenstanden van 4-1, 6-2, 6-5 en 10-5 was het KOAG dat de wedstrijd naar zijn hand zette. Hierna begon onze F1 er duidelijk beter in te komen en boog het de 10-5 achterstand om in een 11-12 voorsprong om uiteindelijk toch nipt met 13-12 te verliezen, jammer! Trainer/coach Berry noteerde 5 doelpunten van Flo, 3 van Luna en Tiddo en 1 van Sahra. Ook het korfschieten werd nipt, met 5-4, verloren ondanks 2 goals van Luna en 1 van Sahra en Timo.

Verslag  Maassluis F2 –IJsselvogels F2   5-4

Vol goede moed vertrokken we om 8.00 uur voor de laatste competitiewedstijd. Jayden, Sven, Lieke en Lara moesten het zonder superspeler doen tegen Maassluis F2, dat thuis met 6-0 werd verslagen. Door vakantie-, schoolreis,- en avondvierdaagse verplichtingen is de laatste weken niet getraind door de kanjers van F2. Dit was wel te zien aan de wedstrijd . De felheid en precisie ontbraken zoals dat eerder dit seizoen wel aanwezig was. Het gevolg,  een snelle 2-0 achterstand. Zelfs de aanwijzingen van gelegenheidsleidsters Manon en Marloes hielpen niet. In de tweede periode werd het al snel 3-0. Gelukkig was Sven’s broer Lucas aanwezig als toeschouwer en wilde hij de rol van superspeler op zich nemen. Dit resulteerde al snel in de 3-1 door een snelle aanval waaruit Lara wist te scoren. Helaas waren de spelers van IJsselvogels niet alert genoeg om de 4-1 te voorkomen. Sven wist gelukkig de 4-2 te scoren. De derde periode  verliep doelpuntloos terwijl er voor beide partijen genoeg kansen waren.  De vierde periode kwam het gevoel weer een beetje terug hetgeen resulteerde in kansen van Lieke en Jayden.  Helaas schoten we niet zuiver genoeg en scoorde Maassluis de 5-2. IJsselvogels toonde veerkracht door niet op te geven en nog twee keer te scoren. Door goed te blijven samenspelen kwam de eindstand op 5-4 door doelpunten van Sven en Jayden.  Het korfschieten eindigde in 3-3 door doelpunten van Lara en Jayden (2). De 2e plaats in de competitie werd in “de verlenging” feestelijk gevierd met taart. Verslag van vader Hans van Kerkhof.