Hoe vloog de bal – zaterdag 28 november 2015

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 28-11-2015).

Na de vierde speeldag kan je al voorzichtig op gaan maken welke teams mee gaan doen om het kampioenschap en welke teams een moeilijke zaalcompetitie tegemoet gaan. Het 1e deed opnieuw goede zaken door in Barendrecht nipt met 15-16 van Vitesse 1 te winnen waardoor ze nu alleen op de 2e plaats staan, 1 punt achter ongeslagen koploper Tilburg 1. Het 2e leed een redelijk kansloze nederlaag tegen Vitesse 2 terwijl het 3e uitstekende zaken deed door in Scheveningen met 14-16 te winnen van KVS 4 waardoor het wat afstand neemt van de onderste plaatsen. Ook bij de jeugd veel overwinningen, dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Van de 23 gespeelde wedstrijden werden er 13 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 8 een nederlaag. De grootste overwinningen kwamen op naam van E1 dat met 30-5 van medekoploper Maassluis E1 won en van E2 dat met 28-3 van WION E1 won. Topscoorder van de week werd Benjamin Slingerland uit E1 die maar liefst 13 doelpunten scoorde. De resultaten:

Vermist: Wie heeft er zaterdagochtend in de sporthal tussen 11.00 – 12.00 uur een blauwe trainingsbroek gevonden of per ongeluk meegenomen van één de spelers van Nieuwerkerk F1? Mocht je hem hebben gevonden dan graag even een seintje (Wim, 375756) dan kan ik de eigenaar bellen dat hij boven water is.

1eVit_1

IJsselvogels 1 blijft het uitstekend doen al ging het ook nu niet vanzelf. Uit in Barendrecht werd nipt met 15-16 van Vitesse 1 gewonnen. Met 7 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van +5 is duidelijk dat het 1e het van hard werken moet hebben. Helaas nog geen wedstrijdverslag ontvangen maar als het goed is staat er een verslag op onze site.

Vitesse_krant

Hart van Holland

1eVit_2

Ook IJsselvogels 2 speelde in Barendrecht. Daar bleek Vitesse 2 met 23-15 een maatje te groot. Ook van deze wedstrijd helaas geen wedstrijdverslag ontvangen.

2eVit_b
Foto’s: Vitesse

IJsselvogels 3 deed in Scheveningen goede zaken door KVS 4 met 14-16 te verslaan. Van het begin af aan voor gestaan, van 6-8 uitgelopen naar 6-12. Daarna de tegenstander terug zien komen tot 11-13 maar gelukkig toch met 14-16 beide punten mee naar Moordrecht kunnen nemen hetgeen de eerste overwinning betekende. Dirk 7x, Pieter en Erwin 3x, Ernst 2x en invalster Else 1x scoorden.

IJsselvogels 4 nam het thuis op tegen Korbatjo 3 uit Oud-Beijerland. Een snelle 3-0 voorsprong kon niet worden vastgehouden, na 3-2 opnieuw uitgelopen naar een 5-2 tussen- en een 8-5 ruststand. In de 2we helft werd het zelfs 10-5 maar daarna haalde Korbatjo 3 op tot 10-9 waarna Alex en Stef 11-9 en 12-9 scoorden, eindstand 12-10. Lydia en Rob 3x, Denise en Alex 2x en invalster Linda en Stef 1x zorgden er met hun doelpunten voor dat het bier na de wedstrijd weer heerlijk smaakte.

Het jonge IJsselvogels 5 speelde tegen het studententeam van Erasmus 2 en dat bleek niet alleen een jeugdig team maar zij bleken ook over de nodige lengte te beschikken. Door een wijziging in de opstelling moesten de vakken even aan elkaar wennen en hoewel het in de 2e helft beter liep was de opgelopen achterstand niet meer in te halen. Na 0-4, 3-8 en 5-10 werd het uiteindelijk 7-14 ondanks 2 doelpunten van Dennis en Mike en 1 van invaller Dave terwijl achter doelpunt 6 en 7 helaas geen naam stond.

IJsselvogels G1 kwam zelfs 2x binnen de lijnen. In Bodegraven moest worden aangetreden tegen WION G2 en Vriendenschaar G1. Tegen Vriendenschaar G1 werd het een goede en spannende wedstrijd met veel kansen en dankzij 2 doelpunten van Rene en 1 van Janita werd er met 3-3 gelijk gespeeld. Bijna was er zelfs met 3-4 gewonnen. Tegen WION G2 zette Paul de G1 keurig op een 1-0 voorsprong maar helaas wist WION hierna nog 3x te scoren, eindstand 1-3. Volgende keer beter! Ik verwacht elders op de site nog wel een verslag van één van de leidsters.

IJsselvogels A1 moest het in Pijnacker opnemen tegen Avanti A2. Van het begin af aan liet A1 zien de betere ploeg te zijn hetgeen resulteerde in een 4-11 ruststand. In de 2e helft direct uitgelopen naar 4-15 om uiteindelijk dankzij 8 treffers van Stan, 7 van Noël, 4 van Christiaan en Mike en 1 van Else met 12-24 te winnen. Jullie staan met 6 uit 4 op een keurige 2e plaats en wie weet …..

IJsselvogels A2 had in ’s Gravendeel in ADO A1 een lastige tegenstander. Zonder de geblesseerde Laura, Jesse en Jelle maar met Wietze in de basis ging het lange tijd gelijk op. Na 7 minuten stond het al 4-4. Na 7-7 was het invaller Wietze die A2 op een 7-9 voorsprong zette en vanaf dat moment was het A2 dat de lakens uitdeelde en de wedstrijd naar zich toetrok, eindstand 11-15 met 5 doelpunten van invaller Wietze, 4 van Dave, 3 van Daan, 2 van Anouk en 1 van invaller Sam (M. of Kl.?). Er is een duidelijk afscheiding tussen de bovenste 3 (met jullie) en de onderste 5, ga zo door!

Waar diverse teams al 4 wedstrijden hebben gespeeld wacht IJsselvogels A3 nog steeds op zijn eerste wedstrijd. Afgelopen zaterdag ging de thuiswedstrijd tegen VIOS A1 uit Willemstad niet door. Voordeel is dat jullie zo nog steeds in de race zijn voor de 100% taart.

IJsselvogels B1 heeft het altijd moeilijk tegen Korbis B1. Met gelegenheidscoach Berry langs de lijn kwam B1 goed uit de startblokken en ondanks een 1-0 achterstand stond het in de rust al met 2-5 voor. Tot 3-7 bleef deze voorsprong gehandhaafd maar daarna kroop Korbis angstig dichtbij tot 6-7. Gelukkig was het duo Sam & Sam ook vandaag weer scherp, beiden scoorden hierna nog 2x waardoor er een verdiende 8-11 eindstand op het scorebord kwam te staan. Sam M. 5x, Sam Kl. 3x en Noortje, Esmee en Roos 1x scoorden de doelpunten voor B1 dat nu samen met Sporting Trigon B1 uit Leiden en met SDO/VerzuimVitaal B1 uit Kamerik ongeslagen aan de leiding gaat, succes! Smet op de wedstrijd was de blessure van Sam Kl. aan het eind van de wedstrijd, beterschap Sam!

De wedstrijd IJsselvogels B2 – Sperwers B1 werd (opnieuw) uitgesteld naar a.s. donderdagavond.

IJsselvogels B3 was vrij.

IJsselvogels C1 had bij winst op Korbis C1 een gat kunnen slaan van 4 punten met de onderste teams maar moest met een gelijkspel genoegen nemen. In Waddinxveen ging het tot 4-4 gelijk op, daarna nam C1, via 2x Angela en 1x Loisanne, een 4-7 voorsprong. Helaas kon Korbis weer op gelijke hoogte komen, 7-7. Dano zorgde nog wel voor 7-8 maar daarna bepaalde Korbis C1 de eindstand op 8-8. Loisanne, invalster Angela en Dano scoorden 2x en Remmert en Thirza 1x.

IJsselvogels C2 moest helemaal naar Hellevoetsluis om tegen ’t Capproen C2 te spelen. In de 1e helft ging het nog wat moeizaam maar werd wel met een 0-2 voorsprong afgesloten via doelpunten van Lotte en Tom. In de 2e helft scoorde Annelie 0-3 en 0-4 waarna Anna de 0-5 voor haar rekening nam. Na 1-5 door de tegenstander was het Kris die de eindstand op 1-6 bepaalde en met 4 punten uit 3 wedstrijden doen jullie keurig bovenin mee.

Na B1 en C1 speelde ook IJsselvogels D1 tegen Korbis (D1) maar dan thuis. Van het begin af aan was duidelijk dat onze D1 een maatje te groot was, niet qua lengte, wel qua spel. Toch bood Korbis D1 in de 1e helft nog aardig tegenstand getuige de 5-2 ruststand. In de 2e helft was de eerste aanval niet te houden waardoor een 10-3 voorsprong werd genomen. De laatste periode ging gelijk op waardoor er een 15-7 eindstand op het scorebord kwam te staan. Leider Kevin noteerde 3 goals van Tim, Joran en Sijmen en 2 van Cécile, Yana en Evi. Jullie staan nu samen met NIO D1 ongeslagen bovenaan en laat dat nu net de tegenstander voor a.s. zaterdag zijn, aanvang 12.00 uur, succes!

IJsselvogels D2 speelde thuis in de nieuwe shirts van sponsor Lars Hofman een goede 1e helft tegen Albatros D2 uit Zwijndrecht. Via Marijn, Wesley en Tim nam D2 een 3-2 voorsprong, kwam daarna met 3-4 achter waarna Anne de 4-4 voor haar rekening nam. Onoplettendheid was de oorzaak van de uiteindelijk 4-9 nederlaag. Bij 4-6 had Albatros al 3 doelpunten gescoord omdat wij nog bij de middenlijn stonden terwijl er een directe tegenstander (slim) vrij stond onder de korf, lange bal er overheen en ….. doelpunt tegen en dat was niet nodig. Daarna ging het koppie bij D2 naar beneden terwijl Albatros juist steeds beter begon te spelen met als gevolg toch nog een vrij ruime nederlaag terwijl jullie lange tijd gelijkwaardig waren.

D2b

IJsselvogels D3 speelde thuis een leuke en goede wedstrijd tegen Oranje Wit D3. Jullie hebben laten zien dat jullie het kunnen al kwam dat misschien ook wel een beetje door een enkele invaller uit E1 die net wat meer bewegen, wat makkelijker scoren en daardoor het team op sleeptouw nemen. Na 0-2 achter waren het Rosa en invaller Benjamin (2x) die D3 op een 3-2 voorsprong zetten, ruststand 3-3. Na de rust scoorde Nils uit een fraaie doorloper 4-3, invalster Jesca 5-3, Rosanne met een mooi schot 6-3, invaller Willem 7-3 waarna Jens van enorme afstand de eindstand op 8-3 bepaalde. Ik heb genoten van jullie spel en inzet, nu vol blijven houden (ook als het eens wat minder loopt!).

IJsselvogels E1 ontving thuis medekoploper Maassluis E1. Beide teams hadden 4 uit 2 maar met dien verstande dat onze E1 tegen 2 concurrenten (KOAG E1 en Nieuwerkerk E1) had gespeeld en Maassluis tegen 2 teams (KCC E1 en Vriendenschaar E1) die uit de 2e klasse kwamen. Het verschil was al snel duidelijk en via de periodestanden 4-1, 8-2, 10-2 en 8-0 werd het uiteindelijk 30-5 voor een ontketend E1 dat snelheid weet te combineren met een ongelofelijke zuiverheid. Benjamin was vooral van afstand loepzuiver en scoorde liefst 13x, Willem nam er 10 voor zijn rekening, Jesca 6 en Dominique 1 maar dat hadden er (veel) meer kunnen zijn als E1 wat meer op Dominique had gelet. Doen we de volgende keer oké?! Ook het korfschieten ging weer goed en via 3 treffers van Willem (100%) en 2 van Jesca, Dominique en Benjamin werd er met 9-7 gewonnen. André was dik tevreden!

En wat dacht je van IJsselvogels E2! Ook zij waren vandaag niet af te stoppen. Met hier als periodestanden 9-0, 4-2, 5-1 en 10-0 werd het liefst 28-3 tegen WION E1 waardoor jullie samen met Nieuwerkerk E2 en Vitesse E2 aan de leiding gaan en laat Nieuwerkerk E2 nu juist a.s. zaterdag de tegenstander zijn om 11.00 uur thuis. Leidster Kirsten kon het scoreverloop amper bijhouden en zag Rosa 8x, Stijn 7x, Finn en Olivier 6x en Simone 1x scoren. Ook hier enkele bijzonder fraaie doorlopers vanuit de ruimte, heel knap! Het korfschieten werd met 4-2 gewonnen via 2x Olivier en 1x Finn en Stijn.

In Waddinxveen speelde IJsselvogels E3 als vierde IJsselvogelsteam vandaag tegen Korbis. Hier was hun E1 de tegenstander. Dankzij 2x Rianne en 1x Storm en Lotte stond E3 in de rust keurig met 2-4 voor. Na de rust wist Korbis E1 op gelijke hoogte te komen, 7-7, met voor E3 nog 2 doelpunten van Lotte en 1 van Storm. De laatste periode speelden wij met 3 meisjes (en 1 jongen) en zij met 3 jongens (en 1 meisje) en lukte het helaas niet meer te scoren waardoor Korbis E1 nipt met 8-7 won. Jammer want jullie hebben uitstekend gespeeld volgens Rianne d’r vader die deze wedstrijd coach was. Ook het korfschieten ging nipt met 5-4 verloren, Suus, Rianne, Storm en Mink scoorden.

IJsselvogels E4 speelde uit tegen Nieuwerkerk E7. Na een snelle 0-4 in de eerste periode was al duidelijk dat de punten mee naar Moordrecht gingen. Het is dat er nog zoveel kansen werden gemist want anders hadden jullie minimaal de 20 kunnen halen, nu bleef de schade voor Nieuwerkerk E7 beperkt tot 1-10 met 4 doelpunten van Jesse, 2 van Maudy en Lienke en 1 van Quinty en Thomas. Het korfschieten werd keurig met 1-6 gewonnen waarbij Maudy 2x en Quinty, Lienke, Thomas en Jesse allemaal 1x scoorden. Met KCC E2 en Korbis E3 doen jullie mee om het kampioenschap.

IJsselvogels E5 trad thuis aan tegen Twist E2. Het begin was niet al te best maar dat kwam misschien omdat de shirtjes nog in Gouderak lagen en omdat leidster Myrthe de wedstrijd van E6 moest fluiten omdat daar de scheidsrechter niet kwam opdagen waardoor ze kon coachen bij jullie. Met veel plaats- en vangfouten in het begin ging het na een poosje steeds beter alleen wilde de kansen er maar niet in. Met nog 5 minuten te spelen stond E5 met 1-2 achter ondanks een doelpunt van Esther. Gelukkig scoorde Eline de 2-2 waarna David vlak voor het einde alsnog het winnende doelpunt scoorde, 3-2. Wat was dat spannend! Met 6 punten uit 4 wedstrijden doen jullie het uitstekend. Ook het korfschieten werd gewonnen want dankzij doelpunten van Esther en David werd het 2-0 voor E5.

IJsselvogels E6 mocht voor de eerste keer thuis in de Zuidplas spelen. Door de overvolle tribune waren de kinderen flink zenuwachtig hetgeen resulteerde in een 0-2 achterstand tegen RWA E3. Gelukkig scoorde Nina de 1-2 waardoor het weer spannend werd. En hoewel het spel best goed was lukte het maar niet de gelijkmaker te scoren. RWA scoorde 1-3 en 1-4 waarna invalster Suus de eindstand op 2-4 bepaalde. Ook het korfschieten werd verloren want van de 12 doelpogingen gingen er 0,0 in en aangezien RWA E3 wel 3x scoorde werd het 0-3. Dan weten de leidsters Aniek en Linda ook gelijk waar op getraind moet worden.

IJsselvogels F1 kreeg korfballes van het sterke Nieuwerkerk F1 dat duidelijk een maatje te groot was. Zij werden op het veld ook al kampioen in de 1e klasse terwijl jullie net uit de 2e klasse komen. Voordeel is dat jullie de sterkste 2 teams, Nieuwerkerk F1 en Maassluis F1, nu hebben gehad en dat nu de iets gelijkwaardigere tegenstanders komen, ik ben benieuwd! Sahra scoorde 6x en Flo en Luna 2x, waar zijn de doelpunten van de jongens? Het korfschieten werd met 1-4 verloren waarbij Tiddo de eer redde. Leider Berry zal wel weer een verslag(je) schrijven denk ik.

IJsselvogels F2 speelde thuis een leuke en spannende wedstrijd tegen KOAG F2 uit Krimpen ad IJssel. Wel kwam F2 al snel met 0-3 achter te staan maar daarna knokten ze zich keurig terug en bij 5-5 stond het zelfs al weer gelijk. Helaas scoorde KOAG hierna nog 2x waardoor ze met 5-7 wonnen. Sven en David 2x en Jayden 1x scoorden de doelpunten voor F2. Het korfschieten werd keurig met 2-0 gewonnen alleen staat nergens op het scoreformulier wie er scoorden.

-0-0-0-0-

De 100% taart.

Wie zijn er nog in de race om de beruchte maar o zo lekkere 100% slagroomtaart?

IJsselvogels B1, B3, D1, E1 en E2 terwijl A3 nog steeds geen wedstrijd heeft gespeeld en dus ook nog steeds kans maakt op de 100% taart.