Hoe vloog de bal – 29 maart 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 29 maart 2014).

De eerste “echte” veldcompetitiedag van de 2e helft veldcompetitie seizoen 2013-2014 was er één zoals we iedere week wel zouden willen hebben. Lekker weertje, nauwelijks wind en een heerlijk zonnetje zodat het zowel op het veld als langs de kant goed toeven was. Het 1e kon het opnieuw niet bolwerken en gaat, net als in de zaal, zware weken tegemoet. A1 deed in Zeeland uitstekende zaken door de enig overgebleven concurrent opnieuw te verslaan waardoor het gat nu 4 punten is geworden. Van de 23 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen en leden er 12 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van B3 dankzij een 12-1 overwinning op Nieuwerkerk B4. Topscoorder van de week werd Nathan Marck die in A1 liefst 7x scoorde. De resultaten:

IJsselvogels 1 speelde in Hoevelaken de belangrijke wedstrijd tegen Telstar 1 waarvan thuis nog ruim werd gewonnen. Inmiddels heeft Telstar toch al aardig wat puntjes bij elkaar gesprokkeld en staat het boven ons 1e. Aangezien nog 6 van de 8 ploegen in aanmerking komen voor degradatie is ieder puntje van harte welkom. Aan de start lag het vandaag niet. Twee doelpunten van Jasper en 1 van Kevin zorgden voor een 0-3 voorsprong. Na met 3-5 te hebben voorgestaan kwam Telstar bij 5-5 voor het eerst op gelijke hoogte om na 7-7 door te stoten naar een 10-7 ruststand. Het begin van de 2e helft was weer voor IJsselvogels 1 dat via Jasper, Kevin en invalster Kirsten weer op gelijke hoogte kwam, 10-10. Helaas lukte het niet om door te drukken en was het opnieuw Telstar dat uitliep naar een 14-11 voorsprong. Nog één keer kwam het 1e terug tot 15-14 om uiteindelijk met 18-15 te verliezen waardoor het is afgezakt naar de 7e plaats met nog 5 wedstrijden te spelen. Alles is nog mogelijk maar dan zal de eerstvolgende wedstrijd, zaterdag 12 april, wel thuis van Albatros 1 moeten worden gewonnen! Jasper scoorde 5x, Kevin 4x, Dirk (moest nog bijkomen van zijn trouwdag de dag ervoor met Marijke) 2x en Marina, Hannah, invalster Kirsten en Victor 1x.

In Dordrecht speelde een gehavend IJsselvogels 2 tegen het altijd lastige Oranje Wit 4. Dit bleek inderdaad een lastige opgave want in de rust stond het 2e met 7-3 achter tegen middenmoter Oranje Wit terwijl ons 2e nog steeds titelaspiraties koestert. Coach Mark kon in de rust blijkbaar de poppetjes wel op de juiste plaats zetten want na een uitstekende 2e helft werd er dankzij 4 doelpunten van Peter, 2 van Berry en invaller Nathan en 1 van Cindy, Gert-Jan en Pieter alsnog nipt met 10-11 gewonnen.

IJsselvogels 3 kwam thuis tegen Albatros 4 uit Zwijndrecht slecht uit de startblokken hetgeen resulteerde in een 0-3 achterstand. Gelukkig herstelde het 3e zich hierna uitstekend en dankzij 3 doelpunten van Pieter en 1 van Erwin Kr., Wilco en Anita werd de achterstand omgebogen in een 6-3 voorsprong. Hierna ging het om en om en bleef het 3e steeds aan de goede kant van de score. Nog 2 doelpunten van Pieter en 1 van Lianne zorgden uiteindelijk voor een benauwde 9-8 overwinning waarbij de aantekening dat bij de laatste 5 tegendoelpunten liefst 4 strafworpen zaten. Het deed me ontzettend goed om Anita Vink (Drillenburg) en Marlies v.d. Burgt (Bos), na lange afwezigheid, weer hun rentree te zien maken terwijl ook Louise van Dam na een “uitstapje” van 5 maanden weer haar opwachting maakte.

IJsselvogels 4 moest het thuis opnemen tegen hekkensluiter KCR 6 en liet er vanaf het begin geen twijfel over bestaan wie vandaag de sterkste was. Na een snelle 3-0 voorsprong had Rob bij 5-1 al 4x gescoord. De rust brak aan bij 8-4, tot 13-9 bleef de marge 4 punten waarna het 4e verder uitliep en de eindstand op 16-10 bepaalde dankzij 5 doelpunten van Rob, 4 van Lydia, 3 van Stef en 1 van Sascha, Laura, Hendrik en de weer op het oude nest teruggekeerde Ernst.

IJsselvogels 5 leek voor een verrassing te gaan zorgen door tegen de kampioen in de zaal, Nieuwerkerk 11, een 4-2 voorsprong te nemen. Helaas bleek hierna het kruit verschoten en kwam de tegenstander toch nog met de schrik vrij, 4-5. Sylvester 2x en Denise en Tobias 1x scoorden.

In Vlissingen speelde koploper IJsselvogels A1 de belangrijke wedstrijd tegen nr. 2 Fortis A1 dat in Moordrecht zijn enige nederlaag leed. Met Nathan in de hoofdrol nam A1 een 0-2 voorsprong om na 5-5 met 7-5 achter te komen. Hierna weer met 7-8 en 8-9 voor om vervolgens de tegenstander weer een 11-9 voorsprong te zien nemen. Een sterke fase van A1 werd bekroond met 4 doelpunten waardoor de 11-9 achterstand werd omgebogen in een 11-13 voorsprong waarna Fortis de eindstand op 12-13 bepaalde. Een heel belangrijke overwinning waardoor de voorsprong nu 4 punten is. Trainer/coach Peter noteerde liefst 7 doelpunten van Nathan, 2 van Aron en 1 van Yoran, Jeanine, Coen en invaller Christiaan.

Met coach Pieter langs de kant leek IJsselvogels A2 in Krimpen ad IJssel een zware middag tegemoet te gaan tegen het sterke KOAG A2. Na een 1-1 tussenstand liep KOAG uit naar een 5-1 voorsprong, nog even kwam A2 terug tot 5-3 waarna KOAG weer uitliep naar 8-3. Het pleit voor A2 dat ze erin bleven geloven en na 9-4 nog keurig ophaalden tot 9-7 waarna KOAG A2 de eindstand op 10-7 bepaalde ondanks 3 doelpunten van Leon, 2 van Alex en 1 van Aniek en Jeffrey.

IJsselvogels A3 merkt dat het nu in een zwaardere afdeling speelt en dat er meer bij komt kijken. Uit tegen KCC/Delta Logistiek A3 werd helaas met 10-6 verloren. Verder helaas geen wedstrijdverslag ontvangen, zat ook niet in de map! Wel een oud verslag van 15 maart j.l. toen jullie in de zaal jullie kampioenswedstrijd tegen Nieuwerkerk A3 met 1-9 wonnen via 4 doelpunten van Remon. 2 van Nikki en 1 van Tom, Iris en Peter. Is dat ook weer rechtgezet.

IJsselvogels A4 heeft als doelstelling deze 2e helft veldcompetitie: meedoen voor het kampioenschap. Volgens coach Marco was dat in de ruststand, 3-2, niet terug te zien. Als je dan met nog 6 minuten te spelen (van de 70 min.) tegenstander Korbis A2 op 4-4 laat komen dan ben je blij als er toch nog met 7-4 wordt gewonnen. Volgens Marco was het ook loon naar werken. Daan en Mike scoorden 2x en Dennis, Mick en Jodie 1x.

IJsselvogels B1 vertrok al om 8.15 uur, ja, u leest het goed, om 8.15 uur vertrekken naar Nieuwerkerk om daar tegen de plaatselijke B2 te spelen. De 1e helft verliep niet helemaal naar wens, wel veel kansen maar weinig goals, ruststand 2-3. De 2e helft verliep een stuk beter, nu gingen de kansen er wel in en via 3 treffers van Jesse, 2 van Jelle en Mike en 1 van Myrthe en Noël werd het 5-9 voor B1.

IJsselvogels B2 was vrij.

In de 1e helft veldcompetitie werden in de afdeling van IJsselvogels B3 liefst 4 teams kampioen met allemaal 8 punten uit 6 wedstrijden. Bij deze 4 teams zaten ook IJsselvogels B3 en Nieuwerkerk B4 en laten deze nu afgelopen zaterdag tegen elkaar spelen. Nieuwerkerk B4 opende als eerste de score maar dankzij een sterke eindsprint met 3 doelpunten in de laatste 4 minuten stond het in de rust 4-1 voor onze B3. In de 2e helft was er maar 1 ploeg die korfbalde en dat was onze B3. Dankzij 3 goals van Maarten, 2 van Martijn, Toni en Joris en 1 van Dani, Maaike en Thirza zagen de leidsters Laura en Lisanne B3 met maar liefst 12-1 winnen, een ongekend grote overwinning.

IJsselvogels C1 was vrij.

IJsselvogels C2 liet het thuis lelijk afweten tegen WION C1 uit Rotterdam-Ommoord. Met een gezond portie inzet moet van deze tegenstander gewonnen kunnen worden. Als dan de inzet niet optimaal is en er ook nog eens flink wat plaatsfouten worden gemaakt dan help je de tegenstander in de wedstrijd met als eindresultaat een onnodige 1-4 nederlaag. Roel redde de eer. Snel vergeten!

In Waddinxveen leek IJsselvogels C3 opnieuw voor een verrassing te gaan zorgen door in de rust tegen Korbis C3 met 0-1 voor te staan door een doelpunt van Jelle. Met als gelegenheidscoach de vader van Stan langs de kant kon Korbis C3 in de 2e helft echter de 0-1 achterstand ombuigen in een 3-1 overwinning waardoor C3 de 2e overwinning van het seizoen uit handen zag glippen, jammer!

In Schiebroek speelde IJsselvogels D1 de uitwedstrijd tegen NIO D1, een tamelijk onbekende tegenstander voor jullie. Gelegenheidscoach Berry zag D1 een matige en slappe 1e helft spelen en de 3-1 achterstand in de rust was daar een logisch gevolg van. In de 2e helft speelde D1 veel beter en scherper en liet het de bal goed rond gaan waardoor de 3-1 achterstand werd omgebogen in een 3-4 voorsprong. Helaas kon deze voorsprong niet worden vastgehouden er werd er nipt met 5-4 verloren. Zonde, maar als jullie voortaan de 1e helft zo korfballen als jullie nu in de 2e helft speelden dan komen de punten vanzelf. Remmert 2x en Loisanne en Annelies scoorden de doelpunten voor D1.

IJsselvogels D2 deed goede zaken door in Reeuwijk van de plaatselijke D1 te winnen en dat zou aan het eind wel eens een dure overwinning kunnen zijn. In de zaal was dit ook één van de concurrenten en werd er uit verloren. Na 1-0 achter scoorde Luuk de gelijkmaker. Hierna kwam D2 opnieuw achter, 2-1, maar via Douwe werd het eerst 2-2 en vervolgens scoorde Harm het winnende doelpunt, 2-3!

In Capelle ad IJssel moest IJsselvogels D3 aantreden tegen KCC/Delta Logistiek D4 waarvan bekend was dat het een lastige tegenstander was. Remon zette D3 op een 0-1 voorsprong maar in de rust stond het al 3-1 voor KCC. Ondanks dat beide teams evenveel kansen kregen ging KCC hier beter mee om met als gevolg een 6-3 overwinning ondanks nog doelpunten van Thomas en Giovanni.

IJsselvogels E1 kon het thuis niet bolwerken tegen KOAG E1 dat een stuk feller was en liet zien te “willen” winnen, iets dat bij IJsselvogels deze dag ontbrak. Doordat we verdedigend niet de juiste opdrachten uitvoerden kreeg E1 veel doorloopballen tegen. Gelukkig ging het de 2e helft beter en was de felheid er toen wel maar helaas was het leed toen al geleden, eindstand 3-12 met 2 doelpunten van Sijmen en 1 van Cécile.

In de zaal verloor IJsselvogels E2 twee keer nipt van Maassluis E2, vandaag was Maassluis E3 de tegenstander en daar moest van gewonnen kunnen worden. Gelegenheidscoach Liesbeth zag E2 in de 1e helft goed spelen en via Kirsten, Martin en Marije een 0-3 voorsprong nemen. De 2e helft verliep iets minder maar toch lukte het E2 om, via opnieuw Kirsten en Martin, nog 2x te scoren waardoor er keurig met 0-5 werd gewonnen.

IJsselvogels E3 ontving thuis buur Nieuwerkerk E3. Gelegenheidscoach Manon had van jullie hoge verwachtingen omdat jullie, volgens jullie vaste leidsters, zo vooruit waren gegaan. Helaas was dat deze wedstrijd niet te zien want er was maar één ploeg die “echt” wilde winnen en dat was helaas de tegenstander die dat dan ook met 0-4 deed. Omdat ik jullie mocht fluiten heb ik het van heel dichtbij meegemaakt, jullie letten helemaal niet op de bal en lopen blindelings achter jullie tegenstander aan waardoor er bijna geen bal wordt onderschept. Veel 4 tegen 4 spelen en dan speciaal op afpakken!

De wedstrijden tussen IJsselvogels F1 en Nieuwerkerk F1 zijn altijd leuke en leerzame wedstrijden. Ook hier een gelegenheidscoach langs de lijn en ik moet eerlijk zeggen, je hebt het prima gedaan André, dat is jou wel toevertrouwd. F1 begon flitsend en via Benjamin, Jesca en opnieuw Benjamin stond het na 10 minuten al 3-0. De volgende periode werd het dankzij 2 doelpunten van Willem zelfs 5-0 maar net voor de rust bracht Nieuwerkerk de achterstand terug tot 5-2. Na 6-2 door opnieuw Willem ging het steeds moeizamer bij onze F1 en werd Nieuwerkerk steeds sterker waardoor ze konden ophalen tot 6-4, mede door veel balverlies aan F1-zijde waar teveel de lange bal werd gespeeld die door Nieuwerkerk steeds werden onderschept. Jammer dat ik het laatste doelpunt van Dominique moest afkeuren, schiet ze eindelijk een keer, scoor ze nog ook, keur ik hem af, sorry! Het korfschieten werd met 4-7 verloren ondanks 2 doelpunten van Willem en 1 van Jesca en Dominique.

Wat zal dat spannend zijn geweest in Bodegraven waar IJsselvogels F2 de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar F1 speelde. In het begin zag het daar nog niet naar uit omdat F2 al snel een 0-3 voorsprong pakte. Na 2-4 kwam Vriendenschaar bij 4-4 voor het eerst op gelijke hoogte, het werd 5-5, F2 kwam zelfs met 6-5 achter maar gelukkig scoorde eerst Rosa 6-6 waarna Stijn het winnende doelpunt voor zijn rekening nam, eindstand 6-7, een zwaar bevochten overwinning, klasse F2. De leidsters Maaike en Lisa noteerden 3 doelpunten van Olivier en 2 van Rosa en Stijn. Het korfschieten werd helaas nipt met 4-3 verloren ondanks 2 doelpunten van Stijn en 1 van Rosa.

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels F3, nu ingedeeld in een veel zwaardere poule, tegen KOAG F2 dat qua spel gelijkwaardig was maar de kansen veel beter wist af te maken waardoor er enigszins geflatteerd met 7-1 werd verloren. Alleen invaller Finn wist bij een 2-0 achterstand 2-1 te scoren maar daarna was het voor ons helaas over en sluiten. Het korfschieten daarentegen ging een stuk beter en werd keurig met 4-6 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Finn en 1 van Esther, Simone en Levi. De leidsters Esther en Manouk waren ondanks de ruime nederlaag dik tevreden over het vertoonde spel.

Bij IJsselvogels F4 van hetzelfde laken een pak. Een goede wedstrijd spelen maar waar KOAG F4 de kansen wel wist af te maken zat er bij ons, volgens de leidsters Kim en Jodie, een deksel op met als gevolg een 0-4 nederlaag. Maudy speelde haar eerste wedstrijd en deed dat volgens de leidsters goed. Het korfschieten werd nipt met 2-3 verloren ondanks doelpunten van Jesse en Storm.