Hoe vloog de bal – zaterdag 28 augustus 2015

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 29 augustus 2015).

Het eerste veldcompetitieweekend van het seizoen 2015-2016 zit erop en als het weer de rest van de veldcompetitie zo blijft als afgelopen zaterdag dan hoor je mij niet klagen. Weinig tot geen wind, een heerlijk zonnetje en een aangename temperatuur al was het om te spelen misschien zelfs wel iets te warm. Van de 19 gespeelde wedstrijden werden er 12 gewonnen en leden er 7 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van E4 dat met liefst 18-0 van Vriendenschaar E5 won maar ook de overwinningen van A2 (4-21 tegen DES A2) en van E3 (16-0 tegen Ten Donck E1) mochten er zijn. Topscoorder van de week werd Willem ten Hove die in E1 7x scoorde. De resultaten:

Wedstrijdverslagen – Van diverse teams mis ik helaas de wedstrijdverslagen. Dit kan diverse oorzaken hebben zoals bijv. het wedstrijdverslag in de spelerskaartenmap laten zitten, om 17.15 uur leeg ik iedere zaterdag het bakje waar de verslagen in liggen maar sommige teams zijn dan nog niet terug van hun uitwedstrijd of er is geen wedstrijdverslag gemaakt. Zie je dat het bakje al leeg is neem het dan mee naar huis en mail het dan voor zondagmiddag 12.00 uur naar s.slingerland@planet.nl zodat ik het nog mee kan nemen als ik “Hoe vloog de bal” ga maken. Ik ga niet meer mailen, bellen of smeken om het wedstrijdverslag, dit is de verantwoording van (de leiders/sters van) het desbetreffende team.

In Zwijndrecht verloor IJsselvogels 1 de eerste wedstrijd van het sterke Albatros 1. Het is nog erg moeilijk de sterkte van de diverse tegenstanders in te schatten, daar zijn enkele speelrondes voor nodig om te weten wie bovenin en wie onderin mee gaan draaien. Met Mark Glissenaar op de plaats van Edwin Visser als trainer/coach staat er een nieuw gezicht langs de lijn en ook het team is op enkele plaatsen gewijzigd maar dat kunt u a.s. zaterdag zelf zien als ze om 15.30 uur thuis tegen ONDO 1 uit ’s Gravezande spelen! Het 1e kwam voortvarend uit de startblokken en nam via 3x Kevin en 2x Nathan een 2-5 voorsprong. In de rust was deze voorsprong echter alweer omgebogen in een 8-7 achterstand. In de 2e helft kon het 1e tot 11-10 aanhaken maar daarna liep Albatros uit naar 15-10, nog even kwam het 1e terug tot 15-12 maar daarna bepaalde Albatros de eindstand op 16-12. Kevin 5x, Nathan 4x en Hannah, Peter en Karen 1x scoorden de doelpunten voor het 1e.

Ook IJsselvogels 2 leed in Zwijndrecht een nederlaag, hier was Albatros 2 met 18-13 te sterk en dat terwijl de laatste oefenwedstrijd de doelpunten als rijpe appels vielen. Ook hier in het begin een 1-3 voorsprong die niet kon worden vastgehouden en toen Albatros 2 van 7-5 uitliep naar 10-5 leek de wedstrijd beslist. Het pleit voor het 2e dat ze hun koppie niet lieten hangen en zich terug knokten in de wedstrijd en keurig ophaalden tot 11-11. Helaas liep de tegenstander hierna uit naar 14-11 om uiteindelijk met 18-13 te zegevieren ondanks 3 doelpunten van Coen, 2 van Kirsten, Kimberley en invaller Pieter en 1 van Sander, Leon, Lieke en Eva.

IJsselvogels 3 speelde thuis een spannende wedstrijd tegen ……, jawel ….. Albatros 3 en ook zij moesten met een nederlaag genoegen nemen. Ondanks 6 doelpunten van “good-old” Edwin, 3 van Ernst en Erwin, 2 van Bas en 1 van invaller Stan werd het een nipte 15-16 nederlaag. Helaas is het scoreverloop niet bijgehouden en kan ik het niet spannender maken dan dat het waarschijnlijk al was,

IJsselvogels 4 ontving thuis Kinderdijk 3 uit Alblasserdam. Een goede 1e helft zorgde voor een keurige 7-4 voorsprong. Na de rust kwam Kinderdijk 3 op gelijke hoogte, 7-7, maar opnieuw wist het 4e uit te lopen naar een 10-7 voorsprong. Na 10-10 en 11-11 wist Kinderdijk zelfs met 11-12 voor te komen maar doelpunten van invaller Wilco en de winnende van Rob zorgden ervoor dat beide punten in Moordrecht bleven, eindstand 13-12. Rob 4x, Sijmen 3x, Laura 2x en Lydia, Alex, Stef en Wilco waren verantwoordelijk voor de productie, knappe prestatie IJsselvogels 4!

IJsselvogels 5 nam het thuis op tegen HKC 6 uit Hardinxveld-Giessendam. Na 1-1 werd uitgelopen naar een 6-1 voorsprong en een 8-3 ruststand. Na de rust kwam de overwinning niet meer in gevaar en toen van 9-5 werd uitgelopen naar 13-5 was de strijd gestreden, eindstand 15-8 dankzij 5 goals van Bas, 3 van Remon, 2 van Tom en Marit en 1 van Eline, Nikki en Roos.

IJsselvogels A1 won in Barendrecht met 8-13 van Vitesse A2. Daar zag het in het begin niet naar uit want het nog jonge Vitesse A2 nam brutaal een 5-2 voorsprong, gelukkig scoorden Stan en Noël nog voor de rust waardoor A1 met 5-4 achter de rust in ging. Na 6-4 begon het ineens te lopen in A1 dat de achterstand wist om te buigen in een 6-8 voorsprong. Bij 7-8 werd het nog even spannend maar 2 doelpunten van zowel Daan als Christiaan zetten A1 op een 7-12 voorsprong, eindstand 8-13. Daan 4x, Christiaan 3x, Stan 2x en Mike, Else, Myrthe en Noël 1x namen de productie voor hun rekening.

In Delft speelde IJsselvogels A2 tegen DES A2 en dat bleek geen al te lastige tegenstander te zijn. In no-time stond het 0-5 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Na een 2-10 ruststand bleef A2 goed doorgaan om via 6 doelpunten van Janneke en Mike, 4 van Jeffrey en Jesse en 1 van Anouk met niet minder dan 4-21 te winnen. Een goed begin is het halve werk dus …..

IJsselvogels A3 was vrij.

Een nog wat onwennig IJsselvogels B1, dat nog duidelijk aan elkaar moest wennen, had het thuis lastig tegen een goed op elkaar ingespeeld KOAG B1 en dat was met name aan de 3-9 ruststand te zien. In de 2e helft speelde B1 al beduidend beter en bleef de schade beperkt tot 7-14 dus eigenlijk werd de 2e helft maar nipt met 4-5 verloren. De leiders Victor en Stef noteerden 3 doelpunten van Jelle en 1 van Sam Kl., Roos, Sam M. en Dyonne.

IJsselvogels B2 was vrij.

En wat dacht je van IJsselvogels B3! Uit in Schiebroek werd met niet minder dan 4-14 gewonnen van NIO B1 en daar waren de coaches Wouter en Bas bijzonder blij mee. Er werd goed samen gespeeld en de doelpunten werden door 6 verschillende spelers gescoord, complimenten! Na een 1-5 ruststand kon NIO B1 tot 4-8 redelijk volgen maar daarna bepaalden 5 doelpunten van Sylvia en Edo en 1 van Sanne, Lisa, Stan en Maurits (speelde tegen hun beste speler) de eindstand op 4-14, klasse B3!

IJsselvogels C1 zorgde voor een aangename verrassing door thuis met 9-6 van “buur” Nieuwerkerk C1 te winnen dat vorig seizoen nog Hoofdklasse speelde. Ik zou graag meer over deze uitstekende prestatie willen schrijven maar heb helaas niets ontvangen, jammer!

Bij de wedstrijd IJsselvogels C2 – GKV/Enomics C3 (uit Gorinchem) waren de doelpunten in de 1e helft erg schaars gezien de 1-1 ruststand. Na de rust liep C2 uit naar een comfortabele 5-1 voorsprong maar zag het de tegenstander aan het einde nog gevaarlijk dichtbij komen gezien de 5-4 einduitslag. Gelukkig waren de 2 doelpunten van Remon en 1 van Michelle, Lotte en Angela voldoende om beide punten in Moordrecht te houden, ga zo door C2!

In Schiebroek speelde IJsselvogels D1 een uitstekende 1e helft tegen NIO D1 en mede door het goede afmaken van de kansen stond het in de rust al 2-12. Na de rust bood NIO D1 beduidend meer tegenstand en ging het redelijk gelijk op met als gevolg een nipte 4-5 zege in de 2e helft en een ruime 6-17 overwinning in totaal. Coach Kevin zag Cécile 5x, Sijmen 3x, Sander, Lieneke en Evi 2x en Joran en Tim 1x scoren.

In Ridderkerk had IJsselvogels D2 het zwaar tegen KCR D1 dat vorig seizoen nog Hoofdklasse speelde terwijl onze D2 in de 2e klasse uitkwam. Met liefst 5 nieuwe spelers uit de E in dit team nam D2 zelfs brutaal een 1-3 voorsprong al stond het in de rust nipt met 5-4 achter. Na de rust werd het 7-4 en kon D2 nog wel volgen maar helaas niet dichterbij komen. Ondanks 3 doelpunten van Wesley en 1 van Anne, Marije, Isa en Tim werd er met 10-7 verloren en dat is best een goede prestatie.

IJsselvogels D3 ontving thuis KCC D3 uit Capelle ad IJssel. In de 1e helft was KCC D3 iets beter hetgeen resulteerde in een 2-4 ruststand. Ook na de rust deed D3 goed haar best maar, ondanks doelpunten van Rosa, Amber, Cars en Duncan, werd er toch met 4-7 verloren.

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels E1 uit tegen KOAG E1. Zij speelden vorige week een oefenwedstrijd tegen onze E2 en wonnen hier vrij ruim van. De start was voor KOAG dat langdurig balbezit had maar niet tot scoren kwam. Via 0-3 in de 1e periode brak de rust aan met een 0-7 voorsprong. In de 2e helft bleek KOAG E1 wel degelijk goed te kunnen korfballen en via 3-10 na de 3e periode floot de goed leidende scheidsrechtster af bij een 7-16 eindstand. Willem 7x, Benjamin 6x, Dominique 2x en Jesca 1x scoorden de doelpunten voor E1. Het korfschieten eindigde in 5-5 via 2 doelpunten van Dominique en 1 van Jesca, Willem en Benjamin.

IJsselvogels E2 speelde thuis tegen KOAG E2 en liep evenals E1 uit naar een 7-0 ruststand. De 3e periode wist KOAG echter met 3-7 te winnen waardoor het ineens 10-7 stond. Gelukkig zag Kirsten E2 in de laatste periode weer uitstekend spelen en uitlopen naar een ruime 16-10 eindstand. Rosa en Olivier scoorden beiden 5x en Finn en Stijn 3x. Het korfschieten werd 6-6 via 2 doelpunten van Finn en 1 van Olivier, Simone, Rosa en Stijn. A.s. Zaterdag spelen jullie opnieuw tegen KOAG E2 maar dan uit, laat je niet verrassen!

IJsselvogels E3 ontving thuis Ten Donck E1 uit Ridderkerk dat na een wat moeizame 1e helft (5-0) en een veel betere 2e helft met ruime cijfers werd verslagen. De leidsters Hannah en Jeanine zagen Rianne 5x, Lotte en Mink 4x en Storm 3x scoren waardoor er een 16-0 eindstand op het scorebord kwam te staan. Het korfschieten werd met 5-2 gewonnen alleen is helaas niet bijgehouden wie er scoorden.

IJsselvogels E4 wilde niet onderdoen voor al die uitstekende prestaties van de andere E-teams en won na een 8-0 ruststand met niet minder dan 18-0 van Vriendenschaar E5 uit Bodegraven. Leuk was dat de hele ploeg scoorde want Quinty, Maudy en Jesse scoorden 4x en Lienke en Thomas 3x. Ook het korfschieten werd gewonnen want gelegenheidsleidster Anita noteerde een 4-1 eindstand en doelpunten van Quinty, Maudy en Thomas en wie scoorde dan de vierde?

Tenslotte IJsselvogels F1, zij speelden uit tegen “buur” Nieuwerkerk F2 en dat bleek een veel betere tegenstander dan Ten Donck F1 waar F1 vorige week tegen oefende. Ondanks 3 doelpunten van Sahra en 2 van Tiddo werd er met 8-5 verloren. Het korfschieten daarentegen werd met 4-7 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Sahra (100% score), 2 van Timo en 1 van Flo en Tiddo. Coach Berry zou zelf een verslag maken.