Hoe vloog de bal – zaterdag 29 november 2014

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 29 november 2014).

De laatste wedstrijddag van de maand november was er één om snel te vergeten. Van alle senioren, junioren en aspiranten B- en C-teams, en dat waren er 12 in totaal wonnen alleen B2 en C3 en leden er liefst 10 een nederlaag waaronder dus alle senioren- en juniorenteams. Van de in totaal 22 gespeelde wedstrijden werden er 9 gewonnen en leden er 13 een nederlaag. De grootste overwinning kwam opnieuw op naam van D1 dat met 20-3 van Nieuwerkerk D2 won maar ook de 24-8 zege van E3 op WION E1 mocht er wezen. Topscoorders van de week werden Jasper Marck uit het 1è en Wesley Starreveld uit E3 met allebei 10 doelpunten Maar wat dacht je van de 8 doelpunten van Dani Rijkaart in B2 en Rosa de Zwart in E3 en de 7 doelpunten van Tim Senden in E5, dat zijn geen wekelijkse aantallen. De resultaten:

In Almere speelde IJsselvogels 1 tegen het nog puntloze EKVA 1 maar die hadden tot nu toe alleen tegen titelkandidaten gespeeld. Na een gelijk opgaand begin tot 3-3 nam EKVA een 6-3 voorsprong. Deze werd na een sterke fase van ons 1e omgebogen in een 7-9 achterstand en een 9-10 ruststand. In de 2e helft ging het tot 15-15 gelijk op waarna ons 1e tot 17-18 steeds een kleine voorsprong nam. Na 18-18 kwam EKVA met 19-18 voor maar invaller Peter zorgde weer voor 19-19 waarna EKVA, helaas, alsnog het winnende doelpunt scoorde, 20-19. Jasper was weer ouderwets op schot en scoorde maar liefst 10x, Kevin 3x, Karen en invaller Peter 2x en Hannah en Kirsten 1x. Op zich is er nog niets aan de hand en met 4 uit 4 staat het 1e in de middenmoot maar de wedstrijd van komende zaterdag, thuis tegen Vitesse 1 uit Barendrecht, zal gewonnen moeten worden om nog naar boven te kunnen kijken. De topwedstrijden tegen de nrs. 1 en 2, Pernix 1 en Roda 1 komen gelijk daarna.

Zaterdag 6 december 2014 – aanvang 16.45 uur – IJsselvogels 1 – Vitesse 1 – Komt dat zien!!!

Een oproep aan alle ouders van onze jeugdleden: Kom a.s. zaterdag 6 december naar sporthal De Zuidplas met uw kinderen en laat ze IJsselvogels 1 aan komen moedigen. Ze hebben het hard nodig en ze verdienen het! Vroeger zat de Zuidplas altijd vol als het 1e thuis speelde, a.s. zaterdag weer???

IJsselvogels 2 speelde afgelopen zaterdag eveneens in Almere en moest zijn meerdere erkennen in deze ongeslagen koploper waardoor het gat nu 3 punten is geworden. De eindstand was 17-12, ik heb helaas nog geen verdere gegevens ontvangen.

In Maasdijk moest IJsselvogels 3 met 15-13 zijn meerdere erkennen in Dijkvogels 2. Na een weinig spectaculaire 1e helft stond het pas 6-5. In de 2e helft wist het 3e de achterstand om te buigen in een 11-12 voorsprong maar blijkbaar had dat zoveel kracht gekost dat Dijkvogels vier keer op rij kon scoren, 15-12. Dat Pieter hierna de eindstrand op 15-13 bepaalde was alleen belangrijk voor de statistieken. Pieter 5x, Berry 4x en Anne, Brenda, Ballo (?) en invaller Christiaan 1x scoorden. Er staan nu 2 teams bovenaan met maar liefst 5 teams, waaronder jullie, op 2 punten dus ……

Weg slagroomtaart! Ik had er al voor gewaarschuwd in mijn vorige rubriek en helaas vond IJsselvogels 4 in Vlaardingen haar Waterloo. Tegenstander Oranje Nassau/Spirit 4 wist in de 1e helft ineens uit te lopen van 7-6 naar een 11-6 ruststand en dat gat kon IJsselvogels 4 niet meer inlopen. Het gat bleef in de 2e helft 4 á 5 punten met 19-13 als eindstand. Rob en Laura 3x, Stef 2x en Alex, Ernst, Potto (?), Marina en Lydia 1x namen de productie voor hun rekening. Jullie staan nu met z’n drieën bovenaan met drie ploegen op 2 punten, spannend dus.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels 6 nam dankzij invalster Else nog wel een 1-0 voorsprong maar toen tegenstander GKV 5 uit Gorinchem daarna uitliep naar een 1-6 voorsprong was de strijd bij voorbaat al gestreden. Nog even stribbelde het 6e tegen door op te halen tot 4-7 maar daarna sloeg GKV een definitief gat naar 4-12 om uiteindelijk met 7-16 te zegevieren ondanks 2 doelpunten van Denise en invalster Else en 1 van invalster Anouk, Tobias en Wouter. De eerstvolgende wedstrijd proberen die hatelijk “0 “ weg te werken, oké!

In Maasland trad IJsselvogels A1 aan tegen ODO A1 en dat bleek geen gemakkelijke opgave. Na 1-2 voor en 5-5 gelijk brak de rust aan met een 9-6 achterstand met de aantekening dat ODO duidelijk de betere ploeg was in de 1e helft. Na 10-6 achter haalde A1, op karakter, keurig op tot 10-9 en zelfs tot 12-12 en 13-13 maar helaas was het toch ODO dat in bijna de laatste seconde het laatste woord had en vanaf de zijlijn 14-13 scoorde. Christiaan 5x, Noël 4x, Leon 3x en Stan 1x scoorden voor A1.

IJsselvogels A2 was vrij.

IJsselvogels A3 kon in het begin tegenstander Vitesse A3 uit Barendrecht aardig bijbenen en had tot 3-3 hoop op meer. Naarmate Vitesse meer ging scoren gingen de koppies bij A3 hangen met een 3-9 eindstand als gevolg. Opvallens dat jullie alle wedstrijden in het begin goed meedoen en het daarna niet meer kunnen bolwerken. Mick 2x en Jodie 1x namen de doelpunten voor hun rekening.

Dat een goed begin erg belangrijk is bleek maar weer eens bij IJsselvogels B1 dat thuis tegen Nieuwerkerk B2 met 0-3 achter kwam en niet meer bij machte bleek deze achterstand weg te werken. Wel werd er nog opgehaald tot 3-4 maar daarna wist Nieuwerkerk opnieuw uit te lopen naar 3-6 en 4-7. Ondanks 2 doelpunten van Jelle St. en Jesse en 1 van Merel en Jelle R. werd er nipt met 6-7 verloren waardoor het gat met de koploper inmiddels 3 punten is geworden.

Eindelijk een overwinning! Het was én de eerste overwinning van IJsselvogels B2 deze zaalcompetitie maar ook pas de eerste overwinning van boven naar beneden wat IJsselvogelsteams betreft. Gemini B2 uit Gouda bleek niet bij machte enige tegenstand van betekenis te bieden en zag B2 uitlopen naar een regelmatige 18-6 overwinning. Op het wedstrijdverslag mis ik de doelpunten van 9-2 t/m 13-3, dat zijn er dus 5. En de zaalwacht maakte er helemaal een potje van. Dani en Thirza stonden in de 1e aanval waarbij Dani 7-2 en 8-2 scoorden, omdat er na 2 doelpunten wordt gewisseld moesten zij hierna gaan verdedigen. Wie scoorden 9-2 en 10-2 volgens de zaalwacht …… juist Dani en Thirza terwijl ze in het verdedigingsvak stonden, ra, ra, ra, neem er nog één zou ik zeggen! Al met al kom ik tot ongeveer 8 doelpunten van Dani, 2 van Thirza, Juliëtte en Stefan en 1 van Siebe en Frank met een vraagteken terwijl er nog 2 onbekend zijn.

IJsselvogels C1 speelde thuis tegen koploper Vriendenschaar C1 uit Bodegraven en speelde volgens coach Hans een prima wedstrijd. Jammer dat Roos niet mee kon doen want dat scheelt de bekende slok, hierdoor moesten de vakken worden aangepast en dat was even wennen, ruststand 3-5. Direct na de rust werd het 4-5 en werd het even spannend totdat Vriendenschaar weer uitliep naar 4-8 en het gat was geslagen. Jammer dat de coaches en enkele tegenspelers van Vriendenschaar hun frustraties de vrije loop lieten, volgens Hans was dit om de laatste 30 mindere jaren af te reageren.
Remmert en Sam 2x en Stefan, Loisanne en Annelies scoorden de doelpunten voor C1.

IJsselvogels C2 was vrij.

In Krimpen ad IJssel speelde IJsselvogels C3 uit tegen KOAG C3. De doelpunten bleken schaars vandaag want aan doelpunten van Luc, Michelle en Edwin had C3 voldoende om een 1-3 overwinning in de wacht te slepen na een 1-2 ruststand. Jullie staan op een gedeelde 2e plaats, volhouden zo!

IJsselvogels C4 moest naar Spijkenisse waar het speelde tegen Olympia C3 en dat bleek een goede tegenstander te zijn die al echt vrije ballen namen. Na 1-0 achter lukte het Lotte om 1-1 te scoren maar daarmee was de koek aan IJsselvogelszijde op. Olympia scoorde voor de rust nog 2x en na de rust nog eens 2x waardoor de eindstand 5-1 werd en C4 nog steeds op het eerste puntje wacht.

Had IJsselvogels D1 op het veld nog enige moeite met Nieuwerkerk D2 (4-8 winst), dit keer was daar geen sprake van getuige de 20-3 eindstand. Voordeel van dit D1 is dat iedereen kan scoren en ze niet afhankelijk zijn van maar enkele personen. Vandaag zagen de coaches Kevin en Nathan 5 doelpunten van Cécile, 4 van Evi, 3 van Sijmen en Dano, 2 van Kris en David en 1 van Yana. Ik denk dat KOAG D2 de enige “echte” concurrent is maar dat een stukje gemakzucht de gevaarlijkste tegenstander kan worden. De coaches gaan voor de 100% taart dus …..

IJsselvogels D2 was vrij.

IJsselvogels D3 ontving thuis ODO D3 uit Maasland en dat bleek geen makkelijke tegenstander ondanks dat de eindstand (6-3) anders doet vermoeden. Na 3-1 voor wist ODO zelfs langszij te komen, 3-3, maar daarna stelde D3 onder aanvoering van de makkelijk scorende Corné orde op zaken en wist het met 6-3 de punten thuis te houden. Corné scoorde liefst 5x en Rosa 1x.

IJsselvogels E1 speelde thuis de topper tegen KCC/Delta Logistiek E1. Beide teams stonden ongeslagen bovenaan maar met de aantekening dat KCC dit seizoen een klasse apart is. Dat bleek ook deze wedstrijd, ze gaven veel druk en E1 had daar geen antwoord op waardoor het in de rust al 1-8 stond. De 2e helft was beter maar ondanks doelpunten van Sander en Anne werd het 2-12 voor KCC/Delta Logistiek E1 dat rechtstreeks op het kampioenschap afstevent. Als het jullie lukt om de 2e plaats te bemachtigen dan zou dat een prima prestatie betekenen E1. Het korfschieten werd nipt met 7-8 verloren ondanks 2 doelpunten van Joran, Lisa en Anne en 1 van Sander.

IJsselvogels E2 speelde thuis tegen ongeslagen koploper GKV E1 uit Gorinchem. Ze hadden dan wel 2 keer gewonnen maar bleken toch niet bij machte om het onze E2 moeilijk te maken. Dankzij goed spel en snel overschakelen van verdediging naar aanval en natuurlijk de kansen goed te benutten stond het in de rust al 7-0. Pas in de laatste periode begon GKV goed te spelen en wist het de kansen om te zetten in doelpunten waardoor de eindstand 11-3 werd met 6 doelpunten van Willem, 3 van Benjamin en 2 van Jesca. Het korfschieten werd met 6-9 verloren ondanks 3 doelpunten van Willem (100%), 2 van Jesca en 1 van Benjamin. Voorlopig staan jullie met 6 ui 4 op de 1e plaats, ga zo door!

Ook IJsselvogels E3 staat bovenaan al lijkt het in Vriendenschaar E2 en Olympia E1 nog gevaarlijke concurrenten te krijgen. Als jullie echter zo sterk blijven spelen als afgelopen zaterdag dan hoef ik me weinig zorgen te maken. Tegenstander WION E1 kwam er niet aan te pas en na periode standen van 5-1, 8-2, 6-4 en 5-1 werd het 24-8, een monsteroverwinning. Leidster Maaike noteerde liefst 10 doelpunten van Wesley. 8 van Rosa, 4 van Stijn en 2 van Simone zodat het hele team scoorde. Ook het korfschieten werd nipt met 6-5 gewonnen via 3 doelpunten van Stijn (100%) en 1 van Simone, Rosa en Wesley.

En wat dacht je van IJsselvogels E4. Zij wonnen thuis met 7-4 van het lastige Korbis E3 dankzij 3 treffers van Finn, 2 van Amber en 1 van Rianne en Olivier. Heel knap van Amber om, na pas een maand lid te zijn, nu al zo mee te draaien in E4 en gewoon al 2x te scoren. De leidsters Tamara en Anouk zagen ze ook met korfschieten winnen want dankzij 2 doelpunten van Olivier en 1 van Finn en Rianne werd het 4-3 voor E4 dat samen met Gemini E1 nog ongeslagen is.

In Barendrecht speelde IJsselvogels E5 de uitwedstrijd tegen Vitesse E4. Dankzij het goede samenspel lukte het Tim om maar liefst 7x te scoren terwijl Nils de andere 2 doelpunten voor zijn rekening nam waardoor er keurig met 1-9 werd gewonnen. het korfschieten eindigde in 3-3 met doelpunten van Nils, Tim en de gelijkmaker van Lienke. Jullie staan nu bovenaan maar hebben 1 verliespunt meer dan KCC/Delta Logistiek E4 en KOAG E4 en daar moeten jullie nog tegen dus…

IJsselvogels E6 had het thuis moeilijk tegen Albatros E6 uit Zwijndrecht. Heel de wedstrijd achter gestaan en ondanks 2 doelpunten van Maudy en 1 van Quinty en Storm werd er met 4-8 verloren. Het korfschieten werd echter met 5-2 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Quinty en Jesse en 1 van Storm. Coach Jesse op ’t Land wordt nog bedankt voor het fluiten van E4 waardoor hij de 1e helft zijn eigen E6 niet kon coachen.

In Ommoord kon IJsselvogels F1 in het begin goed tegenstand bieden aan WION F2. Tot 5-5 ging het gelijk op dankzij 3 doelpunten van Esther en 2 van Timo maar daarna was het, zelfs met de hulp van een superspeler, over en sluiten en werd er met 14-5 verloren en dat was niet nodig geweest als iedereen een goede inzet had getoond. Volgende keer allemaal een stapje extra en de punten zijn weer voor jullie of werd Levi node gemist? Het korfschieten werd gelukkig met 4-5 gewonnen via doelpunten van Esther Timo, Mike, Eline en invalster Simone.

IJsselvogels F2 speelde thuis een goede en spannende wedstrijd tegen Korbis F3 dat over een goede ploeg bleek te beschikken. In het begin liep F2 uit naar een 4-1 voorsprong maar omdat Korbis F3 over liefst 7 spelers beschikte maakte het aardig wat uit wie er bij hen speelden. In de 2e helft werd het zelfs 5-5 en ineens begon het bij F2 weer te lopen en werden de weinige kansen keurig benut waardoor er toch nog vrij ruim met 9-5 werd gewonnen. De leidster Myrthe en Laura zagen Mink 4x, David 3x en Tiddo 2x scoren. Het korfschieten ging helemaal super en leverde een 7-0 overwinning op dankzij 3 doelpunten van Flo (100%), 2 van David en 1 van Sahra en Mink. Goed gespeeld F2!