Hoe vloog de bal – 30 januari 2016

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 30 januari 2016).

Met nog 5 wedstrijden te gaan voor de meeste teams kan nu iedere misstap fataal zijn, hetzij voor het kampioenschap, hetzij in de strijd tegen degradatie. Het 1e leed een teleurstellende 25-20 nederlaag tegen het toch niet echt sterke WION 1 en is uitgeschakeld in de race om het kampioenschap. Het 2e deed wat het moest doen en dat was winnen van hekkensluiter WION 2 maar zal nog 4 punten nodig hebben om veilig te zijn uit de laatste 4 wedstrijden. Het 3e wisselt uitstekende wedstrijden af met heel zwakke en daar was die van afgelopen zaterdag tegen WION 3 er één van. A1 lijkt door een nederlaag tegen Futura A1 uitgeschakeld om het kampioenschap. Wie zijn er nog allemaal in de race om het kampioenschap: A3, B3, D1. E1 en E2 zijn serieuze titelkandidaten terwijl het 5e, G1, A1, B1 en E4 het niet meer in eigen hand hebben en afhankelijk zijn van misstappen van andere teams. Van de 20 gespeelde wedstrijden werden 9 gewonnen en leden er 11 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van D1 dat met 24-1 van Sporting Delta D2 won. Topscoorder van de dag werd opnieuw Willem ten Hove die in E1 liefst 9x wist te scoren in de belangrijke wedstrijd tegen concurrent KOAG E1. De resultaten:

Voor IJsselvogels 1 lijkt het zaalseizoen als een nachtkaars uit te gaan. Na 5 wedstrijden nog trotse koploper, na 10 wedstrijden gedeeld 4e met 5 punten achterstand op de beide koplopers. Zaterdag moest in Rotterdam-Ommoord worden aangetreden tegen nr. 7 WION 1 dat pas 1x had gewonnen. Na een snelle 0-2 voorsprong bleef het 1e tot 5-6 aan de goede kant van de score waarna WION 5x achter elkaar mocht scoren en de achterstand omboog in een 10-6 voorsprong. Nog even kwam het 1e dichterbij tot 11-9 waarna WION uitliep naar een ruime 16-9 ruststand. In de 2e helft werd tot 22-14 om en om gescoord waarna het 1e nog één keer naderde tot 23-19 om uiteindelijk, teleurstellend, met 25-20 te verliezen. Kevin scoorde 6x, Hannah 4x, Nathan 3x, invalster Jeanine, Manon en invaller Peter 2x en Marina 1x. Het scoreverloop goed bijhouden is blijkbaar ook een vak apart, Nathan scoort de 0-2 uit een korte kans terwijl hij in de verdediging staat, bijzonder knap. Leon krijgt de 1-2 achter zijn oren terwijl hij in de aanval staat, ook heel knap.

1eWION

A.s. Zaterdag 6 februari – 17.40 uur – IJsselvogels 1 – Vitesse 1 – in de Zuidplas!

IJsselvogels 2 deed goede zaken door uit met 14-19 van hekkensluiter WION 2 te winnen. Met 9 punten uit 10 wedstrijden denk je redelijk veilig te staan maar niets is minder waar. Nr. 7, Vitesse 2 heeft maar 1 punt minder en laat dat nu net a.s. zaterdag (aanvang 16.25 uur) de tegenstander zijn, opnieuw een belangrijke wedstrijd dus voor het 2e waarin het zich bijna veilig kan spelen. Na een gelijk opgaand begin sloeg het 2e na 5-5 toe door dankzij doelpunten van Lieke, Coen , Eva en Jary uit te lopen naar een 5-9 voorsprong en een 6-11 ruststand. Dichter dan 3 doelpunten kon WION 2 niet komen waardoor er via 5 doelpunten van Peter, 4 van Kimberley, 2 van Jary, Coen, Eva en invaller Dirk en 1 van Lieke en Pieter keurig met 14-19 werd gewonnen.

IJsselvogels 3 bewees zichzelf, tegen het even hoog staande WION 3, een slechte dienst door na een 9-5 ruststand redelijk kansloos met 14-8 te verliezen. Ook jullie staan momenteel 5e met maar 1 punt voorsprong op de nr. 7 zodat ook hier de punten heel erg belangrijk zijn. Tot 6-5 ging het redelijk gelijk op waarna WION 3 kon uitlopen naar een 9-5 ruststand. Het eerste kwartier hield de verdediging het uitstekend dicht maar ja, als de aanval dan niet weet te scoren dan houdt het op, met als gevolg dat de tegenstander kon uitlopen naar een 11-5 tussen- en een 14-8 eindstand ondanks 3 doelpunten van Dirk, 2 van Pieter en 1 van Ernst, Pascal en Louise. Snel vergeten en op naar a.s. zaterdag als jullie thuis tegen KVS 4 uit Scheveningen spelen dat 1 punt meer heeft, aanvang 18.50 uur na het 1e.

IJsselvogels 4 had thuis nog wat goed te maken tegen Vriendenschaar 4 uit Bodegraven waartegen het uit met liefst 19-7 verloor. Ook nu leek het die kant op te gaan toen het 4e met 2-6 achter kwam te staan. Doelpunten van Rob, Wilco en Laura brachten de achterstand terug tot 5-6 en toen na 5-7 Wilco 2x en Laura 1x scoorde stond het 4e zelfs met 8-7 voor, ruststand 8-8. Na de rust was het opnieuw Wilco die het 4e op voorsprong zette door 9-8 te scoren. Helaas kon deze voorsprong niet worden vastgehouden en zag het 4e Vriendenschaar met lede ogen uitlopen naar een 9-12 voorsprong. Na 11-14 zorgden Rob en een benutte strafworp van Laura weer voor de aansluiting, 13-14, maar helaas lukte het niet meer de gelijkmaker te scoren, jammer! Wilco 5x, Rob en Laura 3x en Lydia en Gert-Jan 1x namen de productie voor hun rekening. Zaterdag proberen van hekkensluiter Korbatjo 3 te winnen en jullie zijn (bijna) veilig, succes! Toen op vrijdag het bericht kwam dat er geen bondsscheidsrechter beschikbaar was en al onze eigen KNKV-scheidsrechters verhinderd of al op pad waren om te fluiten, wilde gelukkig Hans Brouwer de wedstrijd fluiten, bedankt!

4eVrs

IJsselvogels 5 was vrij.

Van IJsselvogels A1 ontving ik, via de mail, weer een wedstrijdverslag van trainer/coach Marco en dat gaat als volgt: Hoe goed je ook voorbereidt voor een wedstrijd, met een complete off-day hield niemand rekening. Er was helaas niemand in goede doen en Futura A1 uit Den Haag ging furieus van start. Met hoog tempo werd de A1 volledig overrompeld en stond het na 10 minuten op een 5-2 achterstand. In de resterende tijd kon de A1 niet aanhaken (7-2, 10-4) doordat er teveel mis ging en de duels niet werden gewonnen, had geluk dat het slechts 10-6 met de rust stond. De reparatie in de rust had alleen effect dat er na rust om en om werd gescoord en de A1 kon niet in de wedstrijd komen. Na 12-8, 13-9, 14-10 was het geloof weg en speelde het wegvallen van een eventueel kampioenschap meer in het hoofd dan een laatste poging doen om terug te komen in de wedstrijd. Futura speelde de wedstrijd gedecideerd uit en de A1 kon met de 19-12 nederlaag de titel uit zijn hoofd zetten. Het ongeloof was groot na de wedstrijd en zal het zaak zijn om de knop om te zetten en de 2e plaats te behouden. Doelpuntenmakers: Mike 5x, Christiaan, Noel, Stan 2x en Else 1x.

IJsselvogels A2 speelde in Zwijndrecht tegen het iets lager staande Albatros A2 en net als bij A1 was ook hier de start de boosdoener. Als je in het begin met 6-0 achter komt te taan en uiteindelijk met 17-13 verliest dan is, lijkt mij, duidelijk waar de oorzaak van de nederlaag ligt. Na 6-0 haalde A2 op tot 9-6 om daarna de tegenstander weer uit te zien lopen naar 12-6. Pas na 15-9 lukte het weer iets van de achterstand af te knabbelen maar het leed was al geschied. Daan en Jeffrey 5x, Laura 2x en Jesse 1x scoorden de doelpunten voor A2 dat nu op een gedeelde 3e plaats staat met datzelfde Albatros A2.

Tja ….. en dan IJsselvogels A3 ….. wat moet ik daar nu over schrijven? Na 5 wedstrijden de trotse koploper met 10 punten. Die 100% taart kon ik alvast bestellen krijg ik iedere maandagavond te horen, ze trainen namelijk op maandagavond na mij. Vrijdagavond werd de inhaalwedstrijd gespeeld tegen VIOS A1 uit Willemstad en was dat niet die ploeg die op het veld met iets van 18-1 werd verslagen en was dat niet die ploeg die alleen uit meisjes bestond! Na 1-0 en 2-1 voor kwam A3 onverwachts met 2-3 achter, vervolgens weer met 4-3 voor terwijl het in de rust 5-5 stond. Na de rust liep VIOS A1, dat deze wedstrijd wel over enkele lange heren beschikte, uit naar een 5-9 en 6-10 voorsprong en donkere wolken pakten zich boven A3 samen, daar ging de 100% taart! Twee doelpunten van Wietze en 1 van Mick zorgden weer voor de aansluiting, 9-10, hetgeen helaas ook de eindstand werd. Wietze 5x, Mick 3x en Joris 1x scoorden de doelpunten voor A3. Jullie staan nog steeds bovenaan maar pas op dat jullie je niet nog een keer laten verrassen!

IJsselvogels B1 was vrij.

IJsselvogels B2 speelde thuis tegen Sporting Delta B4 uit Dordrecht. De eerste helft verliep voorspoedig en dankzij 2 doelpunten van Luc en 1 van Annelie, Douwe en Anna stond B2 in de rust al met 5-1 voor. In de 2e helft bood Sporting Delta B4 meer tegenstand. Na 5-2 was het Douwe die met zijn 2e doelpunt voor 6-2 zorgde. De eerste aanval kwam hierna niet tot scoren waardoor Sporting Delta kon naderen tot 6-4 maar gelukkig was daar opnieuw Douwe die, met zijn 3e treffer, het gaatje weer naar drie, 7-4, tilde hetgeen ook de eindstand werd.

IJsselvogels B3 was vrij maar speelt a.s. zaterdag om 12.00 uur thuis de belangrijke wedstrijd tegen ELKV B2 uit Etten Leur en laat dat nu net de grote concurrent zijn, zet ‘m op B3, jullie kunnen het!

In Gorinchem speelde IJsselvogels C1, met gelegenheidscoach Berry langs de lijn, een doelpuntrijke wedstrijd tegen nr. 2 GKV / Enomics C1. De start was goed want dankzij 3 doelpunten van Remmert en 1 van Patrick en Annelies nam C1 een 2-5 voorsprong. Maar ….. helaas stokte het hierna en kon de tegenstander de achterstand ombuigen in een 6-5 voorsprong in de rust. Na de rust ging het tot 7-7 gelijk op waarna GKV kon uitlopen naar 10-7. Doelpunten van Iris, Roos en 2x Remmert zorgden weer voor een 11-11 gelijke stand waarna GKV opnieuw uitliep naar een 14-11 voorsprong om uiteindelijk met 15-13 te winnen, jammer! Remmert was op schot en scoorde liefst 7x terwijl Patrick 2x en Annelies, Dano, Iris en Roos de overige doelpunten scoorden. Zaterdag spelen jullie om 11.00 uur thuis de belangrijke wedstrijd tegen Korbis C1, bij winst nemen jullie 3 punten afstand van de onderste plaatsen en dat zou heel belangrijk zijn in de strijd om handhaving, dus kom op C1!

IJsselvogels C2 kon het in Gouda, zoals een klein beetje verwacht, niet bolwerken tegen koploper Gemini C1. Bij winst zouden jullie ze tot op 1 punt zijn genaderd dus zo kansloos waren jullie nu ook weer niet. Na een 4-0 ruststand scoorde invaller Joran bij 7-0 de 7-1 waarna Gemini C1 de eindstand op 8-1 bepaalde. Zaterdag thuis tegen ’t Capproen C2 zijn de winstkansen beduidend groter, succes!

Bij de wedstrijd tussen ongeslagen koploper IJsselvogels D1 en het nog puntloze Sporting Delta D2 ging ik er na 7 minuten eens goed voor zitten want de stand was op dat moment al 6-0 en ik begon al een klein beetje aan het verbreken van het record van (volgens mij) 37-0 te denken. De 6-0, gescoord door Cécile, betekende trouwens het 100ste doelpunt van jullie in deze zaalcompetitie. De laatste 5 minuten werd er echter niet meer gescoord en omdat ook het andere aanvalsvak het vizier niet echt op scherp had staan stond het in de rust “pas” 12-0. Na de rust ging D1 rustig verder om via 7 doelpunten van Evi, 5 van Tim, 4 van Cécile, 3 van Yana en Joran en 2 van Lieneke met 24-1 te zegevieren. Jullie zijn samen met E1 en E2 nog steeds in de race om de 100% taart.

IJsselvogels D2 was vrij.

Zelf had ik de eer om IJsselvogels D3 tegen KCC / SO natural D3 te mogen fluiten. Het werd een leuke wedstrijd waarin D3 het zichzelf nog onnodig moeilijk maakte door een ruime 7-4 voorsprong nog bijna weg te geven. De 1e helft waren jullie ongeveer even sterk met dien verstande dat jullie de kansen keurig afmaakte waar KCC de bal maar niet in het mandje kreeg. Via 2 doelpunten van Nils en 1 van Lisa en Duncan stond D3 in de rust met 4-2. Na de rust scoorde eerst Jens 5-2, Amber 6-3 en Lisa, met haar 2e doelpunt, 7-4. In plaats van de rust te bewaren en gewoon de wedstrijd uit te spelen ging D3 geforceerd lopen aanvallen, leed daardoor veel balverlies terwijl er in de verdediging af en toe rare ballen werden gegooid die dankbaar door KCC werden onderschept waardoor zij 7-5, 7-6 en vlak voor tijd zelfs bijna 7-7 konden scoren. Gelukkig ging de 7-7 er niet in en bleef het 7-6 voor D3 dat toch kan terugkijken op een leuke en goede wedstrijd onder leiding van de gelegenheidsleidsters Karin en Nikki die onderhand een standbeeld verdienen want die zie ik overal langs de lijn opduiken.

Hoe je een wedstrijd moet beginnen laat IJsselvogels E1 iedere week zien. Beginnen met een hoog tempo en een tegenstander gelijk “bij de strot pakken” en niet meer loslaten. Concurrent KOAG E1 vocht voor zijn laatste kans en moest winnen om op gelijke hoogte te kunnen komen. Via Dominique, Benjamin en Willem stond het na de eerste periode 3-1 maar was al duidelijk te zien dat er maar één ploeg aanspraak maakte op de overwinning en dat was IJsselvogels E1 dat veel beweeglijker was en een veel hoger tempo hanteerde. In de 2e periode was het alleen Willem die nog 2x wist te scoren waardoor het in de rust 5-1 stond. Na de rust waren het Willem, Dominique en Jesca die na de 3e periode voor 8-2 zorgden. Nadat Dominique en Benjamin in de laatste periode voor 10-2 hadden gezorgd was het “motor” Willem, die een puike wedstrijd speelde, die met 5 doelpunten voor een 16-3 eindstand zorgde. Coach André zag Willem liefst 9x, Dominique 4x, Benjamin 2x en Jesca 1x scoren. Het korfschieten werd met 7-10 verloren ondanks opnieuw 3 doelpunten van Dominique (weer 100%), 2 van Willem en 1 van Jesca en Benjamin. Ook jullie zijn nog steeds in de race om de 100% taart.

IJsselvogels E2 ontving thuis al om 9.00 uur KOAG E2 uit Krimpen ad IJssel. Met de periodestanden 4-2, 5-3, 3-1 en 7-3 liet E2 duidelijk zien wie de sterkste was, de 19-9 overwinning zegt genoeg denk ik en dat terwijl enkele spelers nog geen eens wisten of ze wel konden spelen vanwege kleine blessures. Leidster Kirsten noteerde 6 doelpunten van Olivier, 5 van Stijn, 3 van Rosa en Finn en 2 van Simone waardoor het kampioenschap jullie bijna niet meer kan ontgaan. Het korfschieten werd met 6-4 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Olivier en Finn en 1 van Rosa en Stijn.

IJsselvogels E3 moest al om 9.00 uur aantreden in Maassluis tegen de plaatselijke E3 en dat ging iets minder makkelijk dan eerder dit zaalseizoen thuis. Dankzij 2 doelpunten van Lotte, Suus en Storm en 1 van Rianne werd het uiteindelijk 3-7 voor E3 dat nog altijd kans maakt op de 3e plaats. Het korfschieten werd met 4-2 verloren ondanks doelpunten van Suus en Storm.

In Waddinxveen speelde IJsselvogels E4, onder toeziend oog van gelegenheidsleidster Anita, de topper tegen koploper Korbis E3. Bij winst zouden beide teams gedeeld bovenaan staan. Tot 4-3 en 6-4 kon E4 nog goed meekomen maar toen Korbis van 6-4 uitliep naar 11-4 was de strijd gestreden. Toch was leidster Anita supertrots op jullie want ondanks de soms forse achterstand hebben jullie tot het laatst gestreden en dat is een groot compliment waard. Ondanks 3 doelpunten van Maudy en Lienke, 2 van Quinty en 1 van Thomas werd het 16-9 voor Korbis E3 dat nu 4 punten voorsprong heeft, als jullie 2e kunnen worden is dat ook een prima prestatie hoor! Het korfschieten werd met 5-6 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Maudy en Thomas en 1 van Lienke en Quinty.

Erg spannend was het ook bij de wedstrijd IJsselvogels E5 tegen KOAG E5. Dit zijn 2 gelijkwaardige teams die er altijd lustig op los scoren. Na 0-2 achter kwam E5 weer netjes op een 4-3 voorsprong. Na 6-5 en 7-6 nam KOAG het initiatief over en boog de achterstand om in een 7-9 voorsprong. Onder de bezielende leiding van Myrthe en Laura lukte het Esther om 8-9 te scoren en toen David even later 9-9 scoorde leek dit ook de eindstand te worden. Maar nee hoor, daar was Esther die vlak voor het einde het winnende doelpunt, 10-9, scoorde waardoor E5 nu al zeker is van een fraaie 3e plaats, klasse E5! Esther scoorde 4x, invaller Jesse 3x, David 2x en Eline 1x. Het korfschieten werd met 2-6 verloren ondanks doelpunten van Lieke en Eline. Van E5 kreeg ik nog een verslag van vorige week waarin met 8-1 werd gewonnen van Vriendenschaar E6 uit Bodegraven. David was hier op schot en scoorde liefst 7 doelpunten, Levi scoorde het andere doelpunt. Ook het korfschieten werd met 8-1 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Lieke, Eline en David en 1 van Esther en Levi.

IJsselvogels E6 moest het thuis opnemen tegen ongeslagen koploper KCR E3 uit Ridderkerk. Na 0-3 was het Justin die 1-3 scoorde en na 1-5 was het opnieuw Justin die 2-5 scoorde. Hierna liep KCR E3 uit naar 2-9 waarbij opviel dat E6 veel balverlies leed door over tegenstanders heen te willen gooien maar als de ballen dan tekort zijn sta je gelijk aan de verkeerde kant van de tegenstander. Lange ballen spelen is goed maar niet alleen maar lange ballen. Nina scoorde hierna 3-9 waarna Lucie de eindstand op 4-9 bepaalde. Het korfschieten eindigde in 3-3 met doelpunten van Nina, Ischa en Justin. Er komen voor jullie nog enkele leuke tegenstanders aan.

Bij IJsselvogels F1 is het bijna iedere week hetzelfde verhaal. Lang mee kunnen gaan, ook nu tot 7-7 en daarna ineens een periode niet scoren en de tegenstander, dit keer PKC / SWKGroep F2, een gat zien slaan zo ook nu. Na een 7-9 ruststand werd het ineens 7-17, daarna een goede fase waarin jullie weten op te halen tot 12-19 met 4 doelpunten van Luna, 3 van Flo en 2 van Tiddo en Sahra maar helaas staan jullie nog steeds op die hatelijk “0”. Die 1e klasse is voor jullie net een stapje te hoog, maar denk aan die heerlijke slagroomtaart en probeer van die hatelijke 0 af te komen, oké! Ook het korfschieten werd verloren want ondanks 2 doelpunten van Sahra en Luna werd het 4-8 voor PKC.

Onder leiding van Sam M. en Lars moest IJsselvogels F2 het thuis opnemen tegen WION F2 waarvan uit nog met 16-8 werd verloren. F2 speelde een uitstekende 1e helft waarin het heel goed verdedigde en zelf de kanten wist te benutten waardoor het in de rust al 5-0 stond. Na de rust begon WION F2 mee te scoren maar gelukkig deed F2 dat ook waardoor er een 11-6 eindstand op het scorebord kwam te staan dankzij 6 doelpunten van David, 4 van Sven en 1 van Jayden maar zeker ook dankzij het goede spel van Lara en Lieke. Het korfschieten werd helaas met 2-6 verloren waarbij alleen David 2x wist te scoren. Voorlopig staan jullie op een keurige 5e plaats.

-0-0-0-0-

De 100% slagroomtaart.

D1, E1 en E2 zijn nog steeds zonder puntverlies, A3 is de laatste afvaller in de race.