Hoe vloog de bal – t/m dinsdag 30 mei 2017

Hoe vloog de bal …… t/m dinsdag 30 mei 2017.

IJsselvogels 1 wint het belangrijke degradatieduel van Rapid 1 en speelt zich, mede dankzij het verlies van ONDO 1, in veiligheid. Volgend seizoen weer 1e klasse en dat is ook het niveau waar IJsselvogels thuis hoort. Zeker in de 1e helft zag het er niet naar uit maar toen in de 2e helft Karen Brouwer haar vrije ballen erin begon te gooien was er geen houden meer aan. Een compliment voor het hele team dat het door de vele spelerswisselingen niet makkelijk heeft gehad! IJsselvogels A1 en E1 kampioen! A1 liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was in deze afdeling en na de 24-8 zege van vorige week won het nu uit in Poortugaal met 7-19 van RWA A2. E1 was al kampioen maar liet zich zaterdag verrassen door KOAG E2 dat over één heel goed en zuiver schietend meisje beschikte die  met 6 goals een groot aandeel had in de 7-8 nederlaag van onze E1 dat nu gedeeld kampioen werd. Er werden in totaal 25 wedstrijden gespeeld waarvan er 8 werden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 15 verloren. De grootste overwinning was voor het 5e dat uit in Bodegraven met 0-15 van Vriendenschaar 5 won. Topscoorders van de week werden Karen Brouwer in het 1e en Jeffrey Berlijn in de A1 die beiden 6x scoorden. Van 10 teams heb ik niets ontvangen dus wie weet zit daar wel de “echte” topscoorder van de week tussen, jammer dan! De resultaten:

IJsselvogels 1 – Rapid 1   14-10   6e plaats   14   4   2   8   10   231-244
Wat was ik blij met deze overwinning!!! Na 13 wedstrijden achter elkaar (7 in de zaal en 6 op het veld) niet te hebben gewonnen, er werd maar 1 puntje behaald, moest het vandaag gebeuren en opnieuw, net als in de zaal, was Rapid 1 uit Haarlem de tegenstander. Zonder de geblesseerde Kevin en met Mike Admiraal in de basis begon het 1e aan deze belangrijke wedstrijd. Na 0-1 voor Rapid waren het Hannah vanaf de stip en Mike van afstand die het 1e op een 2-1 voorsprong zetten. Hierna was het even over en sluiten van onze zijde hetgeen Rapid de kans gaf om naar een riante 2-6 voorsprong uit te lopen, donkere wolken pakten zich samen ondanks dat het buiten over de 30 graden was en iedereen onder de parasol zat. Gelukkig herpakte het 1e zich uitstekend en was het Manon die het belangrijke derde doelpunt scoorde gevolgd door Hannah, Mike, Karen en Peter waardoor het 1e ineens met een, niet verwachte maar wel gehoopte, 7-6 voorsprong de rust in ging. Na de 7-7 van Rapid direct na de rust was het tijd voor “Karen-time”. Twee loepzuivere vrije ballen van Karen  betekende 8-7 en 9-7 en IJsselvogels (en de supporters) begonnen er weer in te geloven. Na de 9-8 was het direct daarop Peter die voor 10-8 zorgde en toen Karen opnieuw uit een vrije bal en een mooie bovenhandse doorloopbal 12-8 op het scorebord zette leek de overwinning binnen. Via 2 mooie afstandsschoten kwam Rapid nog terug tot 12-10 met nog 5 minuten te spelen. Alles was nog mogelijk, zeker met een tegenstander als Rapid. Opnieuw een vrije bal van Karen (haar 5e doelpunt in de 2e helft) betekende de genadeklap, 13-10, waarna de goed invallende Mike vanaf de stip 14-10 scoorde hetgeen ook de eindstand werd. Rapid (met 6 punten) was hierdoor rechtstreeks gedegradeerd terwijl ons 1e op 10 punten kwam Nu was het afhankelijk van de uitslag ONDO 1 – VEO want bij winst van ONDO zou deze ploeg ook op 10 punten komen en zou er een beslissingswedstrijd volgen wie een degradatiewedstrijd zou moeten spelen. Gelukkig deed VEO haar sportieve plicht en won het nipt met 16-17 waardoor IJsselvogels 1 op eigen kracht zich veilig speelde, gefeliciteerd 1e! Het ging niet altijd even makkelijk maar als je kijk dat van het heren vijftal dat aan de veldcompetitie begon (Kevin, Nathan, Victor, Jary en Leon) alleen Leon (speelde trouwens zowel verdedigend als in de rebound een uitstekende wedstrijd) speelde dan heeft het wel een oorzaak waarom de prestaties wat achterbleven. Trainer/coach Mark noteerde 6 doelpunten van uitblinkster Karen, 3 van invaller Mike, 2 van Hannah en Peter en 1 van Manon.

IJsselvogels 2 – Rapid 2   16-19   gedeelde 2e plaats   14   9   0   5   18   251-217
Voor het 2e stond niets meer op het spel maar de laatste wedstrijd winnend afsluiten is natuurlijk altijd leuk. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarin Rapid steeds een kleine voorsprong had. Na 8-9 brak voor het 2e een goede fase aan waarin het kon uitlopen naar een 12-10 voorsprong, ruststand 12-11. Na de rust was bij IJsselvogels het kruit verschoten en werd er nog maar 4x gescoord en als je dan bij 16-16 en 16-17 ook nog eens 4 strafworp niet weet te benutten en de scheidsrechter volop mee gaat doen in het foutenfestival door heel rare (nadelige) beslissingen te nemen dan verlies je gewoon (toch wel terecht) met 16-19. Stan en invaller Pieter scoorden 4x, Coen 3x, Eva 2x en Else, Marina en invaller Mike D. 1x

IJsselvogels 3 – Oranje Wit 4   8-10   2e plaats   14   10   1   3   21   264-203
Door de nederlaag van het 3e vorige week uit tegen WION 3 was Oranje Wit 4 vorige week al kampioen geworden. Jammer want ik had me op een mooie en spannende wedstrijd verheugd en het zou een beloning zijn op jullie uitstekende seizoen. Steeds tegen een achterstand aangekeken, helaas heb ik niets ontvangen waardoor ik niet weet wie er allemaal scoorden en hoe de wedstrijd verliep.

Weidevogels 3 – IJsselvogels 4   14-4   gedeelde 7e plaats   14   2   1   11   5   149-206
De nummer 1 Weidevogels 3 tegen de nummer laatst IJsselvogels 4. Zonder de lang geblesseerde Amber en vakantieganger Marit, maar met Christa en Noortje in de basis een duidelijk boodschap meegegeven, de bal onder het shirt en lang aanvallen. Dit kwam niet helemaal tot zijn recht met een 2 meter+ heer in elk vak van Weidevogels 3. Teveel éénschots aanvallen en lange aanvallen bij de tegenstander. We vergaten mee te scoren in de 1e helft en alleen Linda kwam tot scoren (2-1) waarbij IJsselvogels 4 met een 6-1 achterstand ging rusten. Na rust was het na 10 minuten wel gespeeld (12-1) waarna er om en om werd gescoord. Carlo (12-2), Wilco (13-3) en Rob zette de eindstand op het bord (14-4). Hiermee sloten wij een wisselvallig seizoen af en wensen iedereen alvast een fijne vakantie toe en zien elkaar tijdens de afsluitdag en Rabobank sponsorfietstocht! Doelpunten: Linda, Rob, Carlo en Wilco elk 1x. IJsselvogels 4 bedankt alle invallers die hebben meegedaan of reserve hebben gezeten!! Tot volgend seizoen. Van Marco.

Vriendenschaar 5 – IJsselvogels 5   0-15   3e plaats   6   2   1   3   5   87-52
Thuis werd al met 31-4 van deze tegenstander gewonnen dus het 5e hield zich redelijk in gezien de 0-15 overwinning. Wel de “0“ gehouden en dat is ook een bijzonder knappe prestatie. Helaas heb ik niets van jullie ontvangen dus laat ik het hierbij.

IJsselvogels G1 was vrij.   2e plaats   4   3   0   1   6   13-8

RWA A2 – IJsselvogels A1   7-19   KAMPIOEN   14   13   0   1   26   274-153
Vandaag ging de A1, op deze warme dag, vol goede moed op weg naar Portugaal voor de laatste en belangrijkste wedstrijd van het seizoen: de kampioenswedstrijd! We speelde tegen RWA A2. We begonnen de wedstrijd goed en kwamen al snel op een voorsprong van 5 punten. Het werd steeds warmer, dus de drinkpauzes werden erg gewaardeerd. We gingen de rust in met een stand van 4-9. Na de rust gingen we weer lekker verder en bouwde we onze voorsprong tot 5-16. Dit trokken we uiteindelijk door naar een eindstand van 7-19. De doelpunten zijn gemaakt door Jeffrey 6x, Wietze 4x, Merel en Daan 3x, Jesse, Anouk en Laura 1x. Dat betekende maar één ding: we waren kampioen! Jelle en Myrthe bedankt voor het invallen en hierbij willen we als team alle invallers van het afgelopen jaar bedanken! En natuurlijk willen wij ook onze coach, Edwin, heel erg bedanken voor het leuke afgelopen jaar!! Van Karlijn.

Weidevogels A2 – IJsselvogels A2   15-15  4e plaats   14   7   1   6   15   176-189
IJsselvogels A2 moest de warmte trotseren tegen Weidevogels A2. Veel drinken en vooral lol hebben, dat was de opdracht. Dat resulteerde in een spannende wedstrijd waarin de A2 in het begin de leiding pakt tot 3-1 met goals van Dave, Sam en Janneke. Daarna ging het aardig gelijk op met veel goals aan beiden kanten (waaronder een strafworp van Jelle!!!) tot een ruststand van 10-10. De warmte begon zijn tol te en de ballen wilden simpelweg niet meer in. Gelukkig had Weidevogels hier ook last van waardoor we op een eindstand van 15-15 kwamen. Goals waren gemaakt door: Jelle 4x, Sam 3x, Dave, Noortje en Janneke 2x, Dyonne Louanne 1x Verslag geschreven door Noortje.

Vriendenschaar A2 – IJsselvogels A3   9-8   4e plaats   6   1   0   5   2   37-56
Vandaag was de tegenstander Vriendenschaar A2. De thuiswedstrijd hadden we tegen ze gewonnen, maar… oppassen dat we ze niet onderschatten. Het was op het heetst van de dag, dus de voorbereiding bestond vooral uit goed drinken en insmeren. We gingen in ieder geval goed van start. Na de 0-1 kwam Vriendenschaar nog even gelijk, maar daarna hebben we de hele eerste helft voor gestaan. Letterlijk en figuurlijk geen vuiltje aan de lucht. De keuze van Vriendenschaar om aan de ene kant te beginnen met aanvallen, pakte voor hun in de tweede helft goed uit. Binnen no time stond het gelijk een kwam vriendenschaar zelfs voor, terwijl bij ons op de korf wel een deksel leek te zitten. Uiteindelijk werd het nog erg spannend en gelukkig telde de 8-8 van Mick, die zonder de maand te raken scoorde. De scheidsrechter dacht daarom dat hij niet zat, maar gelukkig was de coach van Vriendenschaar zo eerlijk om te zeggen dat het inderdaad een doelpunt was. De laatste minuten leek het een terecht gelijkspel te worden, maar helaas voor ons scoorde Vriendenschaar in de laatste minuut toch nog een keer. Wel een goede wedstrijd gespeeld in de hitte en hopen dat jullie volgend seizoen wat meer puntjes pakken! Mick 4x, Boas 2x en Esmee en Frank 1x scoorden vandaag de doelpunten. Van Laura.

IJsselvogels B1 – Nieuwerkerk B1   11-10   gedeelde 2e plaats   6   2   0   4   4   69-89
Laatste wedstrijd van het seizoen. Erg warm, maar nog even knokken om de 3de plek. Want laatste worden wilden we echt niet. We weten dat Nwk niet makkelijk is, maar de kansen zijn gelijk. We begonnen scherp, maar Nwk maakten hun kansen beter af dan ons. 1-0 achter. Vrij snel daarna scoorde Sam met een mooi schot de 1-1. Maar Nwk kwam weer op voorsprong, maar gelukkig was Roos er die het weer gelijk maakte. Toen kwamen we in een fase wat erg slecht uitbracht voor ons. Opeens stonden we 2-5 achter. De moed zakte ons niet in de schoenen en we knokten door. Door de vele goede onderscheppingen in de verdediging kon de aanval vaker schieten en dus hadden we meer kansen. Gelukkig vielen de kansen en kwamen we weer knap terug tot 5-6 door Roos, Thirza en Angela. Rust. Even drinken en er dan weer vol voor gaan. Nwk scoorde weer is. (5-7) en nog is.. (5-8) de concentratie was er even niet, maar gelukkig kwam die er even later wel! We kwamen weer terug tot 8-8 door Sam, Lars en Roos. In de aanval kreeg Sam een stip mee die hij mooi afmaakte. Yes! (9-8) jammer genoeg waren we niet scherp genoeg en kon Nwk weer 2 x scoren. (9-10) in de laatste 2/3 minuten scoorde Lars de 10-10 en (ikzelf) dacht dat dit wel de eindstand zou worden. Alleen wist Loisanne in de laatste 30 seconden nog door een mooi afstandsschot te scoren!! Dus toch die overwinning nog gepakt! 11-10 gewonnen. Doelpunten: Sam en Roos 3x, Lars 2x, Angela, Thirza en Loisanne 1x. Wat een opluchting en een HELE mooie afsluiting.  Nathan en Kevin heel erg bedankt voor het coachen dit jaar!(namens het hele team) Ik heb veel geleerd dit jaar en mezelf op een aantal punten verbeterd. Heel erg fijn dat jullie er zoveel tijd in hebben gestoken super bedankt! Alle invallers en reserves super erg bedankt dat jullie altijd klaar stonden voor ons! Elly Klijn super bedankt dat u altijd invallers en reserves regelde voor ons! U heeft altijd alles geregeld en wij konden altijd op u rekenen. Super bedankt voor alles! (Ik vind het wel jammer dat u stopt hoor!) super bedankt iedereen voor dit jaar en wat een mooie afsluiting van het seizoen. Door Thirza Oskam.

IJsselvogels B2 – Valto B2   6-15   3e plaats   6   2   0   4   4   33-47
Kampioen Valto B2 liet zien niet voor niets op de 1e plaats te staan en maakte het onze B2 erg moeilijk. Ze hadden beduidend meer lengte en waren al veel verder in hun aanvalsspel en als je dan ook de kansen nog eens goed benut. Helaas niets ontvangen over de wedstrijd, sorry!

IJsselvogels B3 – Twist B2   4-7
Zaterdag stond Twist thuis op het programma, waar eerder in de eerste wedstrijd op het veld (met veel miezer) 3-5 van werd gewonnen. Voor IJsselvogels B3 was het belangrijk om deze wedstrijd te winnen i.v.m. de strijd voor het kampioenschap. Eenmaal aan de wedstrijd begonnen bleek dat RWA – de concurrent voor het kampioenschap – zojuist had verloren. Concreet betekende dat dat de B3 alleen maar moest winnen en dan direct kampioen zou zijn. Bij de start van de wedstrijd bleek het wel erg warm te zijn en IJsselvogels kwam al snel achter (0-1), Edo zette stand weer gelijk maar Twist liep uit (1-4). Het was opnieuw Edo die scoorde: ruststand 2-4. Vlak na rust was het Rens die het gat kleiner maakte (3-4), maar wist Twist opnieuw te scoren (3-5). Edo scoorde opnieuw (4-5) en Twist bepaalde de wedstrijd, eindstand: 4-7 verloren. Verdedigend was het zwaar, zeker in deze hitte, maar het was vooral het aanvallende spel én het afmaken wat niet wilde. Zo zonde! Direct na de wedstrijd heeft de B3 wel mogen genieten van een heerlijke taart gemaakt door de moeder van Sanne, wat was ’tie lekker! A.s. dinsdag speelt IJsselvogels B3 uit tegen RWA B1 voor het kampioenschap. Bij gelijkspel (zoals thuis: 2-2 én met drie afgekeurde doelpunten van RWA) en bij winst is IJsselvogels B3 alsnog kampioen! Er zijn in dit team ook best wat spelers die stoppen, ook ik als coach/trainer. Laten wij er dinsdag met zijn allen nog even vol voor gaan! Van Wouter.

RWA B1 – IJsselvogels B3   7-1   2e plaats   6   3   1   2   7   37-27
Zo, dat was het dan. IJsselvogels B3 speelde dinsdagavond haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Nadat de B3 afgelopen zaterdag niet had gewonnen en daardoor geen kampioen is geworden, moest er nu worden gelijk gespeeld of worden gewonnen en dat tegen een super lastige tegenstander: RWA. Thuis werd er nipt met 2-2 gelijkgespeeld, maar waren zij eigenlijk net iets beter. Ook vandaag bleek RWA de net wat betere partij. RWA kwam snel op 1-0 voorsprong en dit bleef tot en met de rust zo. IJsselvogels heeft qua felheid/energie een prima wedstrijd laten zien. Na de 2-0 scoorde Sanne de 2-1 en was er nog hoop. Na de 3-1 achterstand glipte het kampioenschap weg en hebben wij de wedstrijd weggegeven. Eerlijk eerlijk, RWA heeft verdiend gewonnen, maar IJsselvogels heeft voor het kampioenschap gevochten. De eindstand voelt niet terecht, maar het is wat het is: 7-1 verloren. Rest mij een aantal mensen te bedanken op wie ik heb kunnen bouwen: CTZ (en dan extra Matthijs), Elly die er altijd voor zorgde dat ik een top team mee had, Joost voor mij ondersteunen bij trainingen, Hannah die qua spel voor de B3 met mij meedacht, Stefan Rijkaart en Wim Slingerland voor de de motiverende gesprekken en tot slot alle spelers en ouders met wie ik afgelopen jaren te maken heb gehad. Ik heb het erg graag gedaan, maar voor mij is het tijd op mijn focus te verleggen. Groet, Wouter.

IJsselvogels C1 – KOAG C1   7-14  3e plaats   6   1   1   4   3   38-60
Door afwezigheid van trainer/coach Berry had ik de eer om een keer C1 te mogen coachen. Geen gemakkelijke opdracht vandaag want kampioen KOAG C1 stond op het programma en die steekt er deze competitie met kop en schouders bovenuit. Cécile opende met een mooi afstandsschot de score en toen na de gelijkmaker van KOAG David en Evi, beiden van afstand, voor een 3-1 voorsprong zorgden leek een verrassing in de maak. Helaas liet KOAG hierna zien niet voor niets al kampioen te zijn door de 3-1 achterstand om te buigen in een 3-6 voorsprong. Dano scoorde van afstand 4-6 hetgeen ook de ruststand leek te gaan worden. Leek, want in de laatste minuut strafte KOAG nonchalance van onze zijde twee keer koelbloedig af, ruststand 4-8 en dat is toch net even iets anders dan 4-6, jammer! Na de rust, met Tim in de ploeg voor de niet geheel fitte Joran, werd het al snel 4-10 waarna Iris en invaller Tim, beiden van afstand, 5-10 en 6-10 scoorden. Na 6-11 scoorde Cécile eveneens van afstand 7-11 met nog 10 minuten te spelen. De tweede aanval kwam helaas niet tot scoren waarna er in de laatste 2 minuten aan onze kant nog 3 doelpunten werden doorgelaten zodat er een eindstand van 7-14 op het scorebord kwam te staan. Trek van beide helften de laatste minuut eraf en het was 7-9 geworden. Jullie speelden, ondanks de warmte, een goede pot, boden goed tegenstand, alleen blijf ik erbij dat er in de heren meer zit dan er, deze wedstrijd in ieder geval, uitkomt. Al met al een tevreden coach.

IJsselvogels C2 – KCC / Natural C2   10-9   3e plaats    6   2   0   4   4   32-41
Ook bij jullie helaas (weer) niets ontvangen en dat terwijl jullie zo’n uitstekende wedstrijd speelden. De 1e helft was echt genieten geblazen en mede dankzij een zuiver schietende Lieneke die, in de 1e helft, 4x wist te scoren stond het in de rust al 8-4 voor C2. Een ongekende weelde! In de 2e helft ging het beduidend moeizamer waardoor KCC steeds dichterbij kon kruipen. Jullie pakten te snel de eerste kans waardoor jullie veel balverlies leden en dat terwijl je een paar doelpunten voorstaat. Rustig die bal in de aanval houden en zoeken naar die nog betere kans die ongetwijfeld komt. Bij 9-8 dacht ik van die geven het nog weg maar de net ingevallen Benjamin scoorde met zijn eerste balcontact 10-8 en dat KCC daarna de eindstand op 10-9 bepaalde was alleen belangrijk voor de statistieken, de punten bleven dik verdiend in Moordrecht, klasse C2! Lieneke 4x, Tim en invaller Wesley 2x en de invallers Willem en Benjamin 1x namen de productie voor hun rekening. (Of Tim 1 en Sander 1?)

IJsselvogels C3 – ONDO C3   5-3   3e plaats   6   3   0   3   6   36-34
Ook bij dit team kost het moeite een wedstrijdverslag of scoreverloop binnen te krijgen, kleine moeite, groot plezier. Jullie vormen met elkaar in ieder geval een leuke ploeg en sloten de veldcompetitie af met een keurige 5-3 overwinning. Verdere gegevens ontbreken helaas, sorry!

KVS / Maritiem D1 – IJsselvogels D1   6-8   4e plaats   6   1   0   5   2   36-66
De allerlaatste wedstrijd van dit seizoen, zit erop voor de D1. En wat voor wedstrijd was dat. De beloning van het groeiproces dat de D1 op het veld doormaakte. Een D1 die er helemaal voor ging, dus fel was en af en toe (al was het misschien per ongeluk) een duwtje gaf. Samen hebben jullie dit gedaan! Verdedigend werden hun puntspelers uitgeschakeld door het goede voorverdedigende werk van Yana en Anne en in het andere vak de communicatie. Ook lieten we ons niet aan de kant zetten bij een doorloper, goed gedaan heren! Aanvallend was het spel afwisselend! Er was constante dreiging op het schot, maar de steun werd niet vergeten (na een lange bal). Hierdoor konden we ook naar binnen. Het veldseizoen was voor veel spelers niet gemakkelijk. Voor het eerst verliezen sinds de F-jes. Ja, dat is niet leuk. Maar wat hebben jullie veel geleerd en daar mogen jullie best trots op zijn! Op naar de leuke activiteiten in juni en juli en dan volgend jaar weer knallen! Van Kirsten.

IJsselvogels D2 – Maassluis D3   13-2   2e plaats    6   4   0   2   8   46-28
Vandaag de allerlaatste wedstrijd gehad als D2. Gelukkig speelden we vroeg op de dag, waardoor het nog een beetje te doen was ondanks de warmte. We speelden thuis tegen Maassluis D3, een wedstrijd die we makkelijk konden winnen. Misschien kwam het door het weer, misschien door ons niet zo blije gezicht van vorige week, misschien door jullie eigen teleurstelling vorige week, maar jullie gingen als een speer van start! De wedstrijd begon met een schot van Amber en Stijn, waarna een regen aan doorloopballen volgde. Binnen de eerste 12,5 minuut hadden jullie het team naar de 6-0 voorsprong geholpen. Ook de tweede aanval volgde in de doorloopballenregen en maakte er voor rust nog 10-1 van. In de rust even bijkomen en wat drinken en dan de tweede helft rustig uitspelen. Ondanks heel veel mooie acties en aanvallen, was het lastiger om zoveel te blijven scoren. Toch wisten Amber, Simone en Lisa de korf nog te vinden en wonnen we ruimschoots met 13-2. Een wedstrijd om trots op te zijn! De goals kwamen deze wedstrijd van: Lisa 4x, Amber 3x, Stijn 2x, Rosa 1x, Finn 1x, Tim 1x, Simone 1x. Finn en Rosa bedankt voor het invallen! Van Nikki en Karin.

IJsselvogels D3 – KCR D2  6-12   4e plaats    6   0   0   6   0   21-53
LAATSTE WEDSTRIJD VAN DE D3 en dan speel je thuis met ongeveer 25 graden. Met een rommelige voorbereiding gingen we van start. Na een 0-1 achterstand maakte Nina de 1-1. Toen kwam KCR weer aan de bal en stonden we 1-4 achter. Thomas maakte de 2-4. Met een 2-6 achterstand gingen we de rust in. Met wat aanwijzingen en genoeg water gingen we er weer vol voor in de 2de helft. Stijn opende de scoren in de 2de helft en zo stond het 3-6. Na de 3-7 kwamen wij weer aan zet door Jesse en Stijn. Het stond 5-7 en nog genoeg tijd op de klok, leek niets verloren. Helaas liet KCR het er niet bij zitten en stonden we 5-10 achter. Thomas maakte nog de 6-10, maar helaas werd het 6-12. Lieke, Eline, Lisa en Stijn heel erg bedankt voor het invallen! Jongens, bedankt voor het afgelopen seizoen. We hebben vooruitgang en plezier gezien. We hopen dat jullie het net zo leuk vonden als ons en succes volgend jaar. Groetjes Anouk, Aniek, Linda.

IJsselvogels E1 – KOAG E2   7-8   KAMPIOEN / gedeelde 1e plaats   6   4   0   2   8   42-29
Vorige week al zeker van het kampioenschap door concurrent KVS / Maritiem E2 in een rechtstreeks duel te verslaan en dan kon vandaag de kers op de taart als thuis van KOAG E2 zou worden gewonnen. Uit werd met 4-11 gewonnen dus wie twijfelde nog aan een goede afloop. Zonder coach Wietze die zelf z’n kampioenswedstrijd moest spelen met A1 maar met coach Dave langs de lijn zag je vanaf het begin dat het niet echt lekker liep. Was het gemakzucht, nonchalance, feit was dat er bij KOAG een super spelend Ambonees meisje die heel E1 in de luren wist te leggen en verantwoordelijk was voor de onverwachte 7-8 nederlaag die E1 leed. KVS / Maritiem E2 won wel waardoor beide teams op een gedeelde 1e plaats zijn geëindigd maar gelukkig heeft onze E1 een iets beter doelsaldo. In de 1e helft ging het gelijk op en nam E1 door Eline en Lucas twee keer een voorsprong, ruststand 2-2. Na de rust nam KOAG al snel een 2-4 voorsprong en lukte het E1 niet meer om op gelijke hoogte te komen. Na 5-8 waren het Lucas en Levi die in de eindfase nog voor 6-8 en 7-8 zorgden maar de tijd was tekort om ook nog de gelijkmaker te maken. Lucas scoorde liefst 5x en Eline en Levi 1x.

IJsselvogels E2 – Fortuna / Delta Logistiek E8   3-18   gedeelde 3e plaats    6   1   0   5   2   48-70
Afgelopen zaterdag speelde de E2 tegen Fortuna. Met maar 1 speler van het eigen team en 3 invallers begonnen we in de hitte. Na tien minuten stonden we 0-4 achter, terwijl het eigenlijk helemaal niet zo slecht ging. De ballen wilden er alleen niet in bij ons, en bij de tegenstander wel. In de rust stond het 2-5, wat betekent dat we de tweede tien minuten 2-1 gewonnen hadden. Als we dat zouden volhouden, zat er misschien nog wel een puntje in! Helaas liep Fortuna hierna heel snel uit naar 3-15, om uiteindelijk met 3-18 te winnen. Desondanks ben ik als coach helemaal niet ontevreden. 4 spelers die allemaal in een ander team spelen, en dan in deze hitte alsnog een hele wedstrijd hard hun best doen? Daar ben ik blij mee! Het was een leuke wedstrijd om te zien en hopelijk ook leuk om te spelen en op deze manier het seizoen af te sluiten. Goals van Miquel, Lienke en Julian. Groetjes, Denise.

KVS / Maritiem E3 – IJsselvogels E3   9-6   gedeelde 3e plaats   6   1   1   4   3   31-55
Onze laatste wedstrijd van dit veldseizoen was in Scheveningen, om 12 uur (30 graden). Wij hadden een slim plan, vroeg vertrekken en dan eerst naar het strand en daarna wedstrijd spelen. Geen last van file, genoeg parkeergelegenheid en nog uit te houden op het strand qua hitte. Daarna gezellig wedstrijdje waar geen spanning meer op stond (we konden geen kampioen worden). Er was geen scheidsrechter, dus de coach van de tegenpartij floot de wedstrijd (bijzonder). Sahra en Flo speelden een prima wedstrijd maar wisten niet te scoren. Timo wist er 2 te scoren. Helaas werd er daarnaast nog een heel mooi afstandsschot op één been afgekeurd. Marnick was vandaag de beste speler aan onze zijde. Verdedigend sterk en met 4 punten onze topscorer. Als je  pas een jaar speelt en je zo ontwikkelt, dan is dat heel knap. Het was de laatste wedstrijd met het team in deze samenstelling. De dames worden eerstejaars D en de jongens tweedejaars E. Coaches Sam en Remmert, Tiddo, Flo, Marnick, Timo en Sahra bedankt voor het gezellige seizoen. We zien elkaar weer bij de wandel 4-daagse, het jeugdfeest, nacht van IJsselvogels en 1 juli fietsen. Niet omdat het moet maar omdat het ……….. kan en leuk is 😉 Van Patrick.

IJsselvogels E4 – OZC E3   2-4   2e plaats   6   3   1   2   7   28-36
Zou E4 in haar eerste seizoen gelijk kampioen worden? Vorige week ging het mis toen ruim van KOAG E4 werd verloren. Zaterdag kreeg E4 een herkansing thuis tegen medekoploper OZC E3 uit Rotterdam. Uit werd met 1-3 gewonnen en een gelijkspel was voldoende om zich kampioen te mogen noemen. Helaas, helaas, het werd een 2-4 nederlaag, verdedigend goed, aanvallend niet goed genoeg getuige de “maar” 2 doelpunten die werden gescoord. Verder helaas niets ontvangen.

ONDO F1 – IJsselvogels F1   25-6   KAMPIOEN / gedeelde 1e plaats   6   5   0   1   10   70-68
Tja, wat moet ik daar nu over schrijven. Ik wist dat Luna een groot stempel op jullie spel drukt maar dat het verschil tussen thuis 12-11 winst en uit 25-6 verlies zo groot zou zijn had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Gelukkig hadden jullie de week ervoor thuis het kampioenschap al gevierd want ondanks de zeer ruime nederlaag zijn en blijven jullie natuurlijk gewoon kampioen. Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen zodat ik jullie verdere informatie schuldig moet blijven,

Korbis F1 – IJsselvogels F2   9-5   3e plaats   6   3   1   2   7   42-40
Helaas, F2 geen kampioen. Korbis F1 was afgelopen zaterdag te sterk voor de F2. Vanaf het begin was al duidelijk dat het heel moeilijk zou worden om te winnen en dat lukte uiteindelijk ook niet. Korbis was op alle fronten beter, ondanks dat de F2 alles heeft gegeven. Korbis stond de hele tijd voor en creëerde veel meer kansen dan wij. We krijgen heel weinig ruimte om te schieten, en als we dan schoten was het vaak te snel en te onrustig. Helaas de wedstrijd met 9-5 verloren en dus geen kampioen. Ondanks dat we toch nog 3e zijn geworden zijn wij als coaches trots op de F2. In 1 seizoen zijn jullie allemaal erg vooruitgegaan en beter geworden. Het was een leuk seizoen!

Nieuwerkerk F5 – IJsselvogels F3   1-1   2e plaats   6   3   1   2   7   37-32
Dat wilde blijkbaar niet zo erg goed lukken afgelopen zaterdag. Thuis werd eerder dit seizoen met 4-1 van Nieuwerkerk gewonnen, ook toen vielen er niet veel doelpunten. Dit keer werd het 1-1 waardoor jullie met 7 punten uit 6 wedstrijden op een keurige 2e plaats zijn geëindigd en dat in jullie allereerste competitie, goed gedaan hoor F3! Helaas weet ik niet wie het enige doelpunt scoorde, sorry!