Hoe vloog de bal – 31 januari 2015

Hoe vloog de bal …… (zaterdag 31-01-2015).

Er stonden deze dag enkele belangrijke wedstrijden op het programma. Het 2e speelde tegen de nummer 3 op de ranglijst, EKVA 2, dat voor zijn laatste kans vocht. A1 heeft de punten bijzonder hard nodig in de strijd tegen rechtstreekse degradatie terwijl B1 moest winnen om de kampioenskansen in eigen hand te houden. Van de 20 gespeelde wedstrijden werden er 11 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 7 een nederlaag. De grootste overwinning was voor E5 dat Vitesse E4 thuis met liefst 17-3 versloeg. Het zal dan ook geen verwondering wekken dat de topscoorder van de dag zich in dit team bevond. Tim Senden scoorde deze wedstrijd maar liefst 10 doelpunten en wat dacht je van “good-old” Dirk Rijneveld die als invaller in het 1e 9x scoorde en van Lotte Verboom die in F1, na 6 doelpunten in haar eerste wedstrijd, nu zelfs 7x wist te scoren, ook Olivier Lipschart uit E4 scoorde vandaag 7x . De resultaten:

IJsselvogels 1 moest het thuis opnemen tegen EKVA 1 uit Almere. Uit werd hier nipt van verloren wat achteraf hun enige overwinning bleek te zijn en een dure voor ons 1e dat, na de nederlaag van vorige week tegen RWA, uitgeschakeld is voor het kampioenschap. Nog steeds zonder Jasper en Jary en deze wedstrijd ook zonder Kirsten trad het 1e aan met als invallers Pieter, Dirk en Jeanine. Het begin was duidelijk voor het 1e dat met 4-2 en 6-3 voor kwam maar daarna even terugzakte waardoor EKVA weer op gelijke hoogte kon komen, 6-6. Rust 9-9. Tot 13-13 bleef het gelijk waarna het 1e dankzij Dirk, Jeanine en Karen een 16-13 voorsprong kon pakken om deze uit te bouwen via 18-14 en 21-15 naar een uiteindelijke 23-18 overwinning. Trainer/coach Edwin noteerde liefst 9 doelpunten van de nog steeds trefzekere invaller Dirk, 4 van Kevin en Nathan. 2 van Hannah en Karen en 1 van Eva en invalster Jeanine. Zowel koploper RWA als nr. 3 Roda leden een nederlaag waardoor Pernix 1 nu koploper is en IJsselvogels 1 een plaatsje steeg en nu 3e staat.

IJsselvogels 2 deed wat het moest doen en dat was gewoon winnen van nummer 3 EKVA 2 maar dat het zo makkelijk zou gaan had ik ook weer niet verwacht. Beide trainer/coaches Peter en Edwin zagen het 2e in no-time via 2-0 en 5-1 uitlopen naar een ruime 10-4 ruststand. Na 15-5 kwam de tegenstander goed terug tot 15-9 maar daarna was het weer de beurt voor het 2e om via 18-10 uit te lopen naar een 22-11 eindstand waardoor ze 2 punten voorsprong blijven houden op Fiks 2 met nog 3 wedstrijden te gaan. Hans Brouwer lijkt weer helemaal op zijn “oude” niveau, straalt rust uit, staat het spel als vanouds te verdelen en gooit er ook nog eens 6 in, klasse Hans! Victor en Peter 4x, Manon, Lieke en Coen 2x en Kimberley 1x, terwijl achter doelpunt 13 geen naam stond, namen de overige doelpunten voor hun rekening. Niet verslappen, het zijn voor jullie nog 3 finales!

Ook IJsselvogels 3 speelde thuis. Zij stonden met 4 teams op een gedeelde 2e plaats en hadden nog 2 puntjes nodig om definitief veilig te zijn. Tegenstander Dijkvogels 2 uit Maasdijk stond eveneens 2e en bleek een lastig te bespelen tegenstander. Een snelle 6-2 voorsprong kon niet worden vastgehouden en Dijkvogels kroop steeds dichterbij, ruststand 8-7. Gelijk na de rust een goede fase waarin het 3e uitliep naar 12-7 wat het beslissende gat betekende. Dankzij 4 goals van Pieter, 3 van Bas en de in de 2e helft ingevallen Dirk, 2 van Anne, Berry en Heidi en 1 van Erwin wist het 3e deze wedstrijd met 17-12 te winnen waardoor ze keurig 2e staan en definitief veilig zijn.

IJsselvogels 4 had thuis nog wat goed te maken tegen koploper Oranje Nassau/Spirit 4 waartegen uit, redelijk kansloos, werd verloren. Na een 0-2 achterstand herstelde het 4e zich goed door de achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. De doelpunten bleken in de 1e helft schaars gezien de 4-5 ruststand. Na de rust liep de tegenstander uit naar een 4-8 voorsprong, het 4e kwam nog terug tot 6-8 en 7-9 maar daarna werd het 7-12 en was het over en sluiten, eindstand 8-14. Lydia, Rob en Ernst 2x en Hans en Brenda 1x scoorden de doelpunten voor het 4e dat nu 3e staat.

IJsselvogels 5 was vrij.

In Gorinchem moest IJsselvogels 6 het opnemen tegen GKV 5. Na een 4-2 achterstand wist het 6e liefst 5 doelpunten achter elkaar te scoren waardoor de achterstand werd omgebogen in een 4-7 voorsprong. Helaas brak hierna weer een mindere fase aan en wist GKV maar liefst 7x achter elkaar te scoren waardoor het ineens weer 11-7 voor GKV stond. Hierna scoorde beide teams nog 2x zodat er een 13-9 eindstand op het scorebord kwam te staan. De doelpunten werden gescoord door Tom, Sylvester en Dennis 2x en Tobias, Denise en Cindy 1x. De kansen afmaken blijft moeilijk voor jullie.

IJsselvogels A1 speelde thuis de belangrijke wedstrijd tegen het even hoog staande ODO A1 uit Maasland. Beide ploegen vechten tegen degradatie en hebben de punten hard nodig. In het begin had A1 het beste van het spel wat resulteerde in een 3-1 en 4-3 voorsprong, deze werd net voor de rust uit handen gegeven, ruststand 4-6. In de 2e helft ging het redelijk gelijk op totdat ODO van 7-8 uitliep naar 7-10, het gat leek geslagen. Achtereenvolgens Christiaan, Noèl en Leon zetten A1 weer naast ODO, 10-10 en toen na 11-11 in de laatste minuut Leon 12-11 scoorde leek de overwinning in de knip. Helaas scoorde ODO A1 in de bijna laatste seconde alsnog uit een vrije bal de verdiende gelijkmaker. Leon 5x, Christiaan 4x en Noël 3x namen de productie voor hun rekening. De complimenten voor scheidsrechter Stefan die deze bijzonder moeilijke wedstrijd, er stond heel veel op het spel en dat was zowel in het veld als langs de lijn goed te merken, uitstekend in de hand hield!

IJsselvogels A2 was vrij.

In Barendrecht speelde IJsselvogels A3 de uitwedstrijd tegen Vitesse A3. Zoals deze zaalcompetitie al vaker gebeurde was het begin voor onze A3 hetgeen een 0-2 en 1-3 voorsprong opleverde. Helaas kon deze niet worden vastgehouden. Tot 6-5 waren er zeker kansen op meer maar toen Vitesse van 8-6 uitliep naar 10-6 was het gat gemaakt. Kim scoorde nog wel 10-7 en 10-8 maar verder kwam A3 helaas niet. Kim en invalster Karlijn scoorden 2x en Mick, Manouk, Joris en invalster Louanne 1x.

De topper van de dag was te zien in Nieuwerkerk ad IJssel waar IJsselvogels B1 het opnam tegen koploper Nieuwerkerk B2 waarvan thuis (onnodig) nipt werd verloren. B1 speelde een goede en solide wedstrijd en speelde in het begin goed de dames uit die daar handig gebruik van maakten want via doelpunten van 2x Dyonne en 1x Karlijn en Janneke stond het in de rust 2-4. Na de rust waren het opnieuw Janneke en Karlijn die 2-5 en 2-6 scoorden en leek B1 op rozen te zitten. Van de volgende 5 doelpunten scoorde Nieuwerkerk er echter 4 en voor onze B1 alleen Janneke waardoor het ineens 6-7 stond. Gelukkig bleef B1 het spelletje goed spelen en zie je dat dit echt een team is wat veel voor elkaar over heeft. Dave maakte de belangrijke 6-8 waarna Jelle R. met een schot en vanaf de stip aan alle onzekerheid een eind maakte door de eindstand op 6-10 te bepalen. De coaches Stef en Victor zijn goed bezig met B1 en zagen Janneke 3x, Dyonne, Karlijn en Jelle R. 2x en Dave 1x scoren. Dankzij deze overwinning heeft B1 alles in eigen hand maar ……. jullie zijn er nog niet hé!

IJsselvogels B2 was vrij.

Ik was er echt van overtuigd dat IJsselvogels C1 in Bodegraven koploper Vriendenschaar C1 zijn eerste nederlaag ging toebrengen. Met de weer herstelde Stefan in de ploeg zie je de ploeg wekelijks groeien en zijn ze inmiddels opgeklommen naar de 2e plaats. Dit was zo’n wedstrijd van “net niet”, wat bij ons net uit de korf draaide ging bij Vriendenschaar er net wel in. Als je dan in de rust, ondanks goed tegenspel, al met 5-1 achter staat dan weet je dat de kans om te winnen heel klein is. Roos scoorde met haar 2e doelpunt nog wel 5-2 maar daarna bepaalde toekomstig kampioen Vriendenschaar C1 de eindstand op 8-2. Er volgen nog een aantal leuke wedstrijden voor jullie,

IJsselvogels C2 was vrij.

IJsselvogels C3 speelde thuis tegen KOAG C3 uit Krimpen ad IJssel. De eerste helft was van uitstekend gehalte en leverde een 6-1 ruststand op. De 2e helft was van beduidend minder niveau en werd door KOAG C3 gewonnen met 3-4. Helaas heb ik geen wedstrijdverslag van jullie ontvangen maar in het regiehokje was gelukkig de score bijgehouden al mis ik wel het laatste doelpunt. De overige doelpunten kwamen van Sanne 3x en Sylvia, Stan, Edo, Michelle en Angela 1x.

IJsselvogels C4 moest thuis zijn meerdere erkennen in Olympia C3 uit Spijkenisse. Er werd deze week niet getraind en dat was zeker in de 1e helft goed te merken. Volgens de coaches Wouter en Bas werd er, zeker in de 1e helft, niet goed gespeeld anders had het een spannende wedstrijd kunnen worden. Na een 0-3 achterstand redde Thomas de eer door de eindstand op 1-3 te bepalen.

IJsselvogels D1 was vrij.

IJsselvogels D2 deed uitstekende zaken door thuis met 9-6 van Nieuwerkerk D3 te winnen. Makkelijk ging dat echter niet. Na een 4-1 voorsprong scoorde Nieuwerkerk 4x op rij waardoor de 4-1 voorsprong ineens een 4-5 achterstand werd. Gelukkig was Jens deze wedstrijd in topvorm en scoorde hij 5-5, 6-5 en 7-5 waarna invalster Lieneke en Kirsten de zege veilig stelden. Door deze overwinning doen jullie met nog 3 andere teams goed mee om het kampioenschap, het gat met de koploper is maar 2 punten dus alles is nog mogelijk. Jens scoorde 4x en Iris, Marijn, Kirsten en de invallers Sijmen en Lieneke 1x.

In Maasland had IJsselvogels D3 het best lastig tegen ODO D3. Cars zette D3 op een 0-1 voorsprong waarna ODO de achterstand omboog in een 2-1 voorsprong. Corné en Rosanne zorgden met hun doelpunten weer voor een 2-3 voorsprong maar helaas bepaalde ODO hierna de eindstand op 3-3.

IJsselvogels E1 was vrij.

In Gorinchem moest IJsselvogels E2 bewijzen waarom zij 2e stonden en GKV E1 3e. De 1e helft verliep wat moeizaam aan beide kanten en de doelpunten waren schaars, alleen Willem scoorde een keer waardoor het in de rust pas 0-1 stond. In de 2e helft lukte het ineens wel en via Benjamin en 2x Willem nam E2 een 0-4 voorsprong. GKV scoorde 1-4 waarna Jesca 1-5 scoorde. In de laatste periode kwam GKV dichterbij tot 3-5 maar gelukkig scoorde Jesca 3-6 hetgeen ook de eindstand werd. Dankzij deze fraaie overwinning zijn jullie vrijwel zeker van de 2e plaats in de hoogste E-klasse hetgeen een prima prestatie is. A.s. Zaterdag hebben jullie nog wat goed te maken tegen Oranje Wit E1 waartegen uit onfortuinlijk met 6-3 werd verloren na met 0-3 te hebben voor gestaan. De toch al niet sterk fluitende scheidsrechter liet de strafworpen op iets meer als een meter nemen waardoor onze onderhandse stippen er bijna allemaal overheen gingen, eindstand 8-2 waarbij alleen Jesca en Benjamin het gaatje wisten te vinden.

IJsselvogels E3 moest het in Ommoord opnemen tegen WION E1 waarvan thuis met liefst 24-8 werd gewonnen. Nu ging het een stuk moeizamer. Eerst zelfs nog met 2-1 achtergestaan maar daarna met 2-6 voorgekomen en deze voorsprong vast kunnen houden tot 6-10 met 5 doelpunten van Wesley, 2 van Rosa en Martin en 1 van Stijn. A.s. Zaterdag spelen jullie de topper tegen koploper Vriendenschaar E3 uit Bodegraven., thuis werd het 12-12 dus dat beloofd wat, succes allemaal! Het korfschieten werd met 0-4 gewonnen dankzij 2 doelpunten van Wesley en 1 van Simone en Rosa.

In Krimpen ad IJssel moest koploper IJsselvogels E4 de strijd aangaan met het lastige KOAG E3. De eerste helft ging gelijk op en pas in de 3e en 4e periode kon E4 afstand nemen. Finn en Rianne hadden goede tegenstanders maar verdedigden uitstekend. Gelegenheidsleidster Saskia noteerde liefst 7 doelpunten van Olivier, 4 van Isa en 2 van Rianne waardoor er keurig met 8-13 werd gewonnen. Het korfschieten ging met 3-2 verloren ondanks doelpunten van Olivier en Rianne.

IJsselvogels E5 begint steeds beter te spelen. Nu werd thuis met niet minder dan 17-3 gewonnen van Vitesse E4 uit Barendrecht na een 9-0 ruststand. De leidsters Karlijn en Louanne zagen Tim maar liefst 10x scoren, de overige doelpunten werden gescoord door Nils 4x, Lienke 2x en Nienke 1x. Het korfschieten daarentegen werd met 1-4 verloren waarbij alleen Nienke een keer wist te scoren.

Ook IJsselvogels E6 leek op een overwinning af te stevenen. Uit in Zwijndrecht speelden zij tegen het sterke Albatros E6 waarvan thuis nog redelijk kansloos werd verloren. NU nam E6 brutaal een 2-4 voorsprong dankzij 3 doelpunten van Storm en 1 van Maudy. Helaas kon deze voorsprong niet worden vastgehouden en werd er toch nog met 6-4 verloren, jammer. In de 1e 3 helften hebben jullie super goed gespeeld, waren jullie lekker fanatiek. Het korfschieten werd met 4-2 verloren, helaas is niet bijgehouden wie er scoorden.

IJsselvogels F1 krijgt de smaak van het winnen weer te pakken en won voor de derde keer achter elkaar. Uit werd nog redelijk kansloos van WION F2 verloren en ook deze wedstrijd zag het daar lange tijd naar uit. WION nam een 1-4 voorsprong en pas bij 6-6 kon F1 op gelijke hoogte komen. Bij 7-6 voor het eerst voorgestaan, daarna weer met 7-8 achter en toen kwam de Lotte-show. Zij scoorde maar liefst 6x achter elkaar waardoor de 7-8 achterstand werd omgebogen in een 13-10 overwinning, klasse F1. De leidsters Manouk en Esther zagen Lotte 7x en Esther en Levi beiden 3x scoren. Het korfschieten werd helaas met 0-2 verloren, volgende keer beter.

Trotse koploper IJsselvogels F2 liep een gevoelige deuk op in Waddinxveen waar het redelijk kansloos van concurrent Korbis F3 verloor. Het begin was niet al te best waardoor Korbis een 5-1 voorsprong kon nemen. Hierna herstelde F2 zich erg goed en boog het de achterstand om in een 6-7 voorsprong. Helaas ging het in de laatste periode helemaal mis, de aandacht van de kinderen was meer bij de ouders op de tribune dan op de tegenstanders op het veld die hier handig gebruik van maakten en de 6-7 achterstand ombogen in een 11-7 overwinning. Jullie hebben nu nog 1 verliespunt minder dan de concurrentie en mogen eigenlijk geen misstap meer maken willen jullie nog kampioen worden. David scoorde 3x en Sahra en Tiddo 2x. He3t korfschieten werd met 3-3 gelijk gespeeld met doelpunten van David, Sahra en Mink.