Hoe vloog de bal – t/m donderdag 5 april 2018

Hoe vloog de bal …… t/m donderdag 5 april 2018.

De eerste speeldag van de 2e helft veldcompetitie zit er weer op. Opvallend is dat van de 6 teams (1e, 2e, 3e, 4e, A1 en A2) van de senioren en junioren die wedstrijdkorfbal spelen er 4 (1e, 2e, A1 en A2) in direct degradatiegevaar verkeren. Mede omdat de 1e helft veldcompetitie bij hun meetelt omdat zij een hele veldcompetitie spelen.  Gelukkig wonnen het 2e en A1 gelijk hun eerste wedstrijd hetgeen belangrijke punten betekenden in de strijd tegen degradatie. Helaas kon het 1e het thuis niet bolwerken tegen ONDO 1 en moest met 23-28 zijn meerdere in deze sterke(re) tegenstander erkennen, er volgens echter nog 6 wedstrijden. Jammer is het dan dat de nummers 5 en 8 van de ranglijst winnen van de nrs. 2 en 1. Van de 22 gespeelde wedstrijden werden er 9 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 12 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van E4 dat met 15-5 van Reeuwijk E1 won. Topscoorders van de week werden Rico de Jong uit E4 en Luna Glissenaar uit E1 die beiden 9x scoorden al heb ik de score van Rico niet officieel door gehad. De resultaten:

IJsselvogels 1 – ONDO 1   23-28     Het 1e speelt op het veld 1e klasse en dat is een klasse hoger dan in de zaal waar het op de (teleurstellende ) 4e plaats eindigde. Tegenstander vandaag was ONDO 1 en die schuren tegen de top aan terwijl ons 1e ieder punt kan gebruiken om uit de onderste regionen weg te komen. Bij 5-4 wist het 1e voor de eerste keer op voorsprong te komen dankzij de 3e treffer van Kimberley en toen Christiaan daarna 6-4 scoorde leek een verrassing in de lucht te hangen. Na 6-7 scoorde Stan 7-7, Lieke 8-8 en Eva 9-9 waarna Mike A. het 1e voor de laatste keer op voorsprong zette, 10-9. Hierna liep ONDO uit naar 10-13 en 11-16 en was het gat geslagen. Het pleit voor het 1e dat het bleef vechten en toen Mike 12-16 en Eva 13-16 en 14-16 scoorde leek er nog wat mogelijk. Na 15-19 was het Lieke die 16-19 en 17-19 scoorde en voor enige hoop zorgde maar daarna liep ONDO uit naar 17-21 en zelfs 18-26 om uiteindelijk met 23-28 te zegevieren. Trainer/coach Mark noteerde 5 doelpunten van Kimberley, 4 van Lieke, 3 van Eva (ja, de dames waren op schot vandaag), Coen en Mike A. 3x, Christiaan 2x en Hannah, Stan en invaller Jesse 1x. Meer indruk dan deze (misschien ingecalculeerde) nederlaag maakte de 21-19 zege van het nog puntloze Vitesse 1 op de ongeslagen koploper Futura 1 waardoor Vitesse 2 punten dichterbij is gekomen.

A.s. Zaterdag 14 april     aanvang 15.30 uur     IJsselvogels 1 – Tjoba 1     Komt dat zien!!!

IJsselvogels 2 – KCR 3   21-20     Na de degradatie in de zaal uit de 1e klasse speelt het 2e op het veld weer gewoon 2e klasse maar …….. ook daar staat het na 7 wedstrijden met maar 2 punten onderaan. Vandaag is KCR 3, de nummer 6 op de ranglijst met 6 punten, de tegenstander en dus één van de clubs boven ons die we “mogelijk” in kunnen halen. In de 1e helft golfde het spel op en neer en was het steeds stuivertje wisselen wie een voorsprong nam al stond KCR wel wat vaker aan de goede kant van de score. Ruststand 9-10 ondanks 3 doelpunten van Wietze en invaller Dirk, 2 van Daan en 1 van Jeffrey. Niets aan de hand, alles nog in eigen hand moet trainer/coach Wim Korving hebben gedacht. Totdat KCR in het begin van de 2e helft de voorsprong uitbouwde naar 9-13 en het gat geslagen leek te hebben. Kirsten scoorde 10-13, Jeffrey 11-13, Tamara 12-13 en invaller Dirk 13-13 en de achterstand was weer weggewerkt. Opnieuw kwam KCR voor (13-14) waarna Jeffrey voor de 14-14 zorgde en vanaf dat moment was het ‘t 2e dat het heft in handen nam. Dirk 15-14 en Janneke 16-14 deden met hun doelpunten de wedstrijd kantelen al wilde KCR zich zeker niet gewonnen geven. Jeffrey scoorde zelfs 17-14 maar KCR wist weer tot 17-16 te naderen. Janneke scoorde 18-16 en na 18-17 was het opnieuw Jeffrey die voor 19-17 zorgde. Het werd 19-18 en Dirk scoorde 20-18. KCR gaf zich niet gewonnen en knokte zich knap terug naar 20-20 waarna Tamara Vink zich mocht laten kronen tot “matchwinner” door het winnende doelpunt te scoren, 21-20. Bijzonder belangrijke punten voor het 2e dat de aansluiting weer heeft gevonden en heeft laten zien niet bij voorbaat kansloos te zijn en dat handhaving zeker tot de mogelijkheden behoort! Dirk 6x, Jeffrey 5x, Wietze 3x, Janneke, Tamara en Daan 2x en Kirsten 1x namen vandaag de productie voor hun rekening.

IJsselvogels 3 was vrij.

ADO 3 – IJsselvogels 4   16-14     Er stond gelijk een belangrijk duel op het programma voor IJsselvogels 4. De uitwedstrijd tegen de nummer 2, Ado 3 uit ’s Gravendeel. Als nummer 3 op de ranglijst konden wij bij winst de 2e plaats overnemen, maar dat het niet eenvoudig zou worden wisten wij van te voren. Met de afwezigen Carlo, Tom en Roos, maar met coach Marco, Lydia en Cindy in de basis werd er gespeeld met een uitstekend korfbalweer (het is wel eens anders geweest eind maart). De score werd geopend door Ado 3, gevolgd door een schot van Rob (1-1), Stef maakte de 2-2, direct scoorde Rob de 2-3. Het krachtsverschil was nihil tussen beide teams, dus de doorslag zou de afronding geven in deze wedstrijd. Wilco maakte de 3-4, maar wederom maakte Ado 3 gelijk. Na de 5-4 maakte Marco de gelijkmaker en deden Laura (6-6), Rob (7-7) en Stef (8-8) hetzelfde. Vlak voor rust maakte Ado voor het eerst een gaatje (10-8) welke gelukkig vlak voor het rustsignaal door Leonie werd verkleind naar 10-9. Direct na de rust scoorde Wilco (10-10) en Rob (10-11) maar Ado blijf aanhaken en gedurende de 2e helft vielen de doelpunten niet meer zo makkelijk als de 1e helft. Als het dan niet vanzelf gaat, dan moeten wij de hand in eigen boezem steken (ook als de man in het zwart lichtelijk in het voordeel van de thuisploeg blijft fluiten). Stef scoorde op mooie wijze de 12-12, maar daarna viel het stil aan beide kanten en werd er 10 minuten niet gescoord. Als IJsselvogels 4 toen wist door te drukken, dan hadden wij zeker gewonnen, maar nu scoorde Ado als eerste (13-12) en met veel moeite maakte Marco de 13-13. Ado scoorde binnen 4 minuten 2x (15-13), maar met 8 minuten op de klok was alles nog mogelijk, tenminste als de bal door de mand zou gaan, vele kansen en geen score. Met 2 minuten op klok scoorde Rob z’n 5 doelpunt, welke direct werd gevolgd door de 16-14 van Ado. Wedstrijd gespeeld en stond IJsselvogels 4 met een dubbel gevoel aan de zijlijn. Scorend laten liggen terwijl wij gelijkwaardig waren in de wedstrijd. We kunnen alleen naar ons kijken en ons richten op de volgende wedstrijd. De doelpunten werden gemaakt door: Rob (5), Stef (3), Marco (2), Wilco (2), Leonie (1) en Laura (1). Van Marco.

Korbatjo 3 – IJsselvogels 5   13-10     Vandaag mocht IJsselvogels 5, in de eerste wedstrijd op het veld, aantreden tegen Korbatjo 3. Even wennen, want we speelden met meerdere invallers en op gras. Nadat Korbatjo met 1-0 voorkwam, wist Luc al snel de 1-1 te scoren. Helaas liep Korbatjo verder uit en gingen we met 2 goals van Mick en 1 van Eline met 8-4 de rust in. Vooral belangrijk om in de tweede helft meer rust in het spel te houden. De tweede helft wist Korbatjo verder uit te lopen naar 12-6. Hierna wist IJsselvogels het verdedigend beter dicht te houden en er zelf nog 4 te scoren. Eindstand 13-10. Invallers Luc, Esmee, Evi en Thirza bedankt! Goals van  Luc (3), Eline (3), Mick (2), Evi (1) en Peter (1). Van Eline.

Gemini MW1 – IJsselvogels MW1   12-20     De midweekcompetitie begon voor IJsselvogels MW1 met een uitwedstrijd bij Gemini, door de oudere teamleden nog liefkozend Jodan Boys genoemd. Wat in al die jaren nog niet veranderd is, is het grasveld in Gouda. Je weet wel, van dat echte gras dat nog blubber op de bal maakt en je flink laat glijden op het veld. Waar je van die pinnen in de grond moet slaan voor een strafworpstip. We hebben het getroffen met ons eigen kunstgrasveld. Een flink aantal noppenschoenen werd geleend om de wedstrijd te kunnen spelen, maar we konden van start. Vandaag speelden Joost, Ruud, Hendrik, Erwin en Matthijs bij de heren en waren de dames Yael, Ineke, Sandra, Christa en Marloes. Ondanks aanmoediging langs de lijn (de reserves en ook Nina, Stefan, Simone, Cécile, Benjamin) werden we in de beginfase compleet weggeschoten door Gemini. Na een halve aanval van IJV stond het al 2-0 voor de thuisploeg dat uit de startblokken schoot. Na 2-1 (Joost) en 3-2 (Matthijs) liep Gemini uit naar 7-2 met een League-waardig schotpercentage (onder misschien niet-League-waardige verdedigende druk, maar toch). De vijf goals verschil bleven ondanks goals van Matthijs (7-3) en Erwin (8-4) tot 9-4 op het (zelf erbij te denken) scorebord staan. Maar toen was het tijd voor IJsselvogels. Korter verdedigen en het schot van Gemini viel minder en aanvallend het tempo opschroeven. Via goals van Sandra, 2x Joost, Hendrik, Ineke en vlak voor rust Erwin stond er opeens een 9-10 voorsprong op het ‘bord’ bij de thee. Na rust werd het scoren rustig doorgezet en ondanks wat meer fysieke inspanning bij de thuisploeg bleef MW1 de betere ploeg. Sterker nog, door goals van Joost (3x), Hendrik, Matthijs en Ineke had MW1 liefst 12 goals op rij gemaakt (van 9-4 naar 9-16) voordat Gemini weer eens aan scoren toe kwam. De wedstrijd werd soepel uitgespeeld en de tellers stopten bij 12-20. Joost (7x), Matthijs (5x), Hendrik (3x), Ineke (2x), Erwin (2x) en Sandra scoorden vandaag. Een heugelijke overwinning, namelijk de eerste zege voor het nieuwe midweekteam. Komende woensdag 11 april om 20:00 uur volgt een thuiswedstrijd: MW1 – Korbis MW1. Toegang is gratis. Van Matthijs.

IJsselvogels A1 – Weidevogels A1   18-12     Na een wisselvallig zaalseizoen mochten we 31 maart weer het veld op. De tegenstander was een bekende namelijk Weidevogels A1. In de zaal 1x gewonnen en 1x verloren, het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De beginfase was voor Weidevogels die uitliepen naar een 0-3 voorsprong. We kwamen wel langzaam terug in de wedstrijd en bij rust stonden we zelfs 7-6 voor. De wedstrijd ging tot 13-11 gelijk op maar daarna was het over en uit voor Weidevogels. Wij speelden lange en goede aanvallen waar goals uit vielen, en op deze manier liepen we uit naar 17-11. Eindstand 18-12, een goed begin van de tweede helft veld! En dan te bedenken dat we in september 2017 nog met 24-18 verloren van deze tegenstander 🙂 Goals werden gemaakt door Jesse en Sam 4x, Jelle S 3x, Jelle R en Roos 2x en Karlijn en Laura 1x. Sam.

IJsselvogels A2 was vrij.

Twist A3 – IJsselvogels A3   6-7     De eerste wedstrijd van de 2e helft veldcompetitie speelde A3 in Vlaardingen tegen Twist A3, een onbekende tegenstander. Tom zette A3 op voorsprong en na 1-1 was het Amber die 1-2 scoorde. Helaas was dat in de 1e helft het laatste doelpunt en doordat Twist nog wel 3x wist te scoren was de ruststand 4-2. Na de rust scoorde Twist 5-2 en leek hat gat geslagen maar gelukkig dacht A3 daar anders over. Rens scoorde 5-3, Lotte 5-4 en Tom zelfs 5-5. Opnieuw nam Twist een voorsprong, 6-5, die door Amber weer teniet werd gedaan, 6-6. Dit leek ook de eindstand te gaan worden, het was echter Edo die echt in de laatste seconde de bal in de korf wist te mikken waardoor er toch nog onverwachts met 6-7 werd gewonnen. Knap gedaan A3, klasse!

IJsselvogels B1 – KOAG B1   6-17     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. B1 opende het kampioenenbal tegen het sterke KOAG B1 dat op het NK (Nederlands Kampioenschap) als 6e eindigde. Een oefenwedstrijd in de zaal werd eerder dit seizoen al met 6-18 van deze sterke tegenstander verloren. Zonder Remmert (verhuisd) en Loisanne (geblesseerd langs de kant) begon B1 aan de wedstrijd. Als je dan twee keer de uitbal mag nemen (de beginbal en na het 1e tegendoelpunt) en twee keer verspeel je de bal voordat deze drie keer is overgespeeld dan vraag je natuurlijk om problemen. Binnen 30 sec. stond het dan ook al 0-2 en liep B1 al achter de feiten aan. Om een lang verhaal kort te houden, het werd 6-17.

IJsselvogels C1 – KVS / Maritiem C1   3-12     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Daar sta je dan ……. tegen de Nederlandse Kampioen zaalcompetitie (1e klasse). In het begin kon C1 aardig tegenstand bieden maar naar gelang de wedstrijd vorderde zag je toch dat het spelletje van de tegenstander net wat gewiekster en vooral slimmer werd gespeeld waardoor er makkelijker werd gescoord terwijl wij teveel afhankelijk zijn van een enkeling en niet zo makkelijk kunnen overschakelen. Als dan ook nog eens de scheidsrechter (van KCC) niet echt wil meewerken dan wordt het een lastig verhaal met als gevolg een (te) ruime 3-12 nederlaag die echt niet zo hoog had hoeven uit te vallen als C1 met wat meer bezieling had gespeeld (maar dat is mijn mening).

IJsselvogels C2 – Korbis C1   8-11     Leuk als je de 1e helft veld (gedeeld) kampioen wordt maar als je dan de 2e helft veld (als 2e-klasser) met allemaal 1e-klassers wordt ingedeeld geeft dat wel te denken. Korbis C1 (in de zaal gedeelde 2e plaats in de 1e klasse, terwijl wij 4e werden in de 2e klasse) was de eerste tegenstander en de gedoodverfde favoriet voor de titel. Het werd al snel 0-1 en 0-2 waarna Benjamin vanaf de stip 1-2 scoorde. Hierna liet Korbis C1 zien waarom ze titelfavoriet zijn door uit te lopen naar een 1-7 voorsprong waarna Tim met een mooi afstandsschot de ruststand op 2-7 bepaalde. Christa en Jesse probeerden in de rust de koppies weer de goede kant op te krijgen en ik moet zeggen, volgens mij is dat aardig gelukt. Lisa benutte een vrije kans onder de korf, 3-7, en als dan zelfs Anna (van halve afstand) gaat scoren (4-7) dan is er natuurlijk geen houden meer aan. Een halve kans van Sander betekende 5-7 en toen Wesley van afstand 6-7 scoorde begon iedereen al in een stunt te geloven. Korbis scoorde 6-8 waarna Benjamin opnieuw een strafworp verzilverde, 7-8. Korbis stelde hierna orde op zaken door uit te lopen naar 7-11 waarna Benjamin voor de derde keer vanaf de stip de eindstand op 8-11 bepaalde waarna C2 met opgeheven hoofd het veld verliet.

RWA C2 – IJsselvogels C3   9-4     Op 31/03/2018 speelde IJsselvogels C3 tegen RWA. Het eerste doelpunt werd gemaakt door RWA waardoor het 1-0 stond. Na een mooie doorloopbal van Benjamin stond de stand weer gelijk. Tot RWA 2-1, 3-1 en 4-1 scoorde. Na nogmaals een doorloopbal van Benjamin stond tet 4-2. Toen scoorde RWA de 5-2, 6-2 en 7-2. Met een stand van 7-2 begint de rust. In de 2e helft scoort Storm 7-3, waarna er 2 tegendoelpunten volgen. En als laatste scoort Benjamin met een vrije bal de 9-4, wat ook de uitslag is. Invallers Benjamin en Jesse super bedankt! Van Roos.

IJsselvogels D1 – Valto D1   13-5     Op het 2e veld seizoen een stapje hoger in de overgangsklasse deze keer en daar komen we nieuwe tegenstanders tegen en oude bekenden. Vandaag een oude bekende en dat is Valto. In de zaal een keer van gewonnen en gelijk gespeeld en beide wedstrijden waren zeer spannend tot de laatste minuut. Zou dat vandaag ook het geval zijn? De coach nog niet helemaal scherp vandaag en vergeten de map uit te delen voor de scores maar gelukkig was Marloes wel oplettend en heeft ze de eerste helft op de telefoon de doelpuntenmakers bij gehouden. Hoe verliep de wedstrijd dan? Na afgelopen donderdag een prima oefenwedstrijd gespeeld te hebben tegen hoofdklasser Avanti was het vandaag een zeer stroef begin. Het tempo te laag en het gooien en vangen erg matig. Stijn opende de score met een mooi schot maar Valto zette al snel de gelijkmaker op het bord. Finn maakt de 2-1 met een afstand schot en Rosa gebruikt haar lijf weer eens geweldig en maakt een doorloopbal (3-1). Ondertussen begint de D1 gelukkig wel op stoom te raken en wordt het tempo behoorlijk opgeschroefd waardoor Valto het zwaar krijgt. Quinty maakt de 4-1 met een korte kans en Rosa de 5-2 en via een stip van Dominique wordt de 6-2 ruststand bereikt. De limonade erin en aangegeven dat we niet te gehaast moeten zijn in de afwerking. De kansen komen vanzelf als we het  tempo hoog houden en wacht dan de juiste kansen af waar we wel in balans staan. Zo gezegd zo (niet altijd ?) gedaan de tweede helft beet gepakt en hierin werd het verschil verder uitgedrukt via Stijn (mooie omdraai bal, goed gezien!) en een doorloper van Olivier, Rosa die na een vrije bal de rebound pakt en scoort. De goals verder gemaakt door Dominique (korte kans) een schot van Lucas en de laatste goal via een korte kans van wederom Olivier. De einduitslag 13-5. De vraag rijst dan was Valto vandaag zwakker dan normaal of zijn wij weer verder gegroeid? Waarschijnlijk een beetje van beide.. ?. Er worden weer 7 verschillende doelpintenmakers op het papier gezet en ga daar als tegenstander maar eens aan staan als iedereen kan scoren. Van André.

IJsselvogels D2 – Korbis D2   7-9     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Korbis D2 was een bekende tegenstander voor D2, werd in de zaal kampioen en in de laatste zaalwedstrijd werd thuis knap met 7-7 gelijk gespeeld tegen deze sterke ploeg. Ook nu ging het lang gelijk op en wist D2 zelfs af en toe een voorsprong te nemen, helaas kon deze niet worden vastgehouden en zag D2 de tegenstander met 7-9 beide punten mee naar Waddinxveen nemen. Verder helaas niets ontvangen, jammer!

IJsselvogels D3 – KOAG D2   9-8     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Wat was dat spannend bij jullie wedstrijd. In de zaal liepen jullie twee keer over KOAG D3 heen, nu spelen jullie een klasse hoger en was KOAG D2 de tegenstander. Jullie hielden je uitstekend staande en als er dan ook nog eens nipt met 9-8 wordt gewonnen is dat zeker een felicitatie waard, klasse D3! Jammer dat er geen wedstrijdverslag is ingestuurd, hadden jullie zeker verdiend!

Korbis E1 – IJsselvogels E1   11-11     Afgelopen zaterdag ging onze E1 voor de eerste wedstrijd van deze buitencompetitie op bezoek in Waddinxveen, bij Korbis E1. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog even geoefend op het rondspelen en actief afvangen. Het weer was prima voor een potje korfbal en de spelers hadden er zin in! De E1 was in het eerste deel van de wedstrijd feller dan de tegenstander, maar ondanks dat ging de score in het begin behoorlijk gelijk op. De doelpunten van Luna en Sven werden steeds snel opgevolgd door treffers van de tegenpartij en in het tweede kwart kwam de tegenstander zelfs even voor met 4-2. Gelukkig werd de felheid vlak voor rust toch beloond en werd er een gaatje geslagen waardoor we met een stand van 4-6 aan de limonade konden. In de tweede helft stond er opeens een tegenstander met een heel andere instelling, wat een metamorfose. Wat hun coach heeft gezegd weten we niet precies, maar het had wel resultaat… Ze waren enorm gedreven en renden voor elke bal. Onze spelers werden er gewoon een beetje verlegen van. De vermoeidheid sloeg toe, mede omdat onze ploeg geen wissels had (Timo was op vakantie) en de tegenpartij, met zes beschikbare spelers, steeds nieuwe krachten in kon brengen. Vlak voor het eind van de wedstrijd kwam Korbis weer op voorsprong en leek het er even op dat we met lege handen naar huis zouden gaan. Gelukkig scoorde Luna vlak voor tijd nog een mooi schot en bracht daarmee de eindstand op 11-11. Marnick, Sven, Nora en Luna hebben hun uiterste best gedaan en als ze de felheid van de eerste helft in de volgende wedstrijd weten vast te houden kunnen de tegenstanders hun borst nat maken. De doelpunten van vandaag zijn gemaakt door Sven (2x) en Luna (9x). Van Martijn.

Nieuwerkerk E3 – IJsselvogels E2   9-5     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Dit was al weer de vijfde wedstrijd dit seizoen tegen deze tegenstander en helaas, ook de vijfde nederlaag en toch zijn zij echt niet zoveel beter. Blijf er in geloven, blijf doorgaan tot het laatste fluitsignaal, probeer beter te zijn dan je tegenstander en probeer de kansen af te maken dan zijn de punten de volgende keer voor jullie. Verder helaas niets doorgehad, jammer!

KOAG E3 – IJsselvogels E3   0-6     Deze zaterdag speelde IJsselvogels E3 hun eerste competitie wedstrijd op het veld tegen KOAG E3. Na een zwaar/moeilijk binnen seizoen gingen we er vol goede moed tegen aan. Er is deze week goed en serieus getraind en met name op het verdedigen van de doorloopbal. Dit zagen we heel goed terug in de wedstrijd. Er werd goed naar elkaar geluisterd en heel serieus verdedigd. Daarnaast waren de aanvallen ook heel goed, er werd goed overgespeeld wat er toe leidde dat iedereen heeft gescoord. We hebben 6-0 gewonnen! We hopen dat we dit zo vast kunnen blijven houden, super gedaan E3! Er is gescoord door: Lieke en Sil (2x) en Floortje en Luc (1x).
Door Roos en Angela.

IJsselvogels E4 – Reeuwijk E1   15-5     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Speelt het nieuwe E4 een spetterende wedstrijd, wordt er geen wedstrijdverslag ingestuurd, jammer! Ik zag bij jullie leuk en goed samenspel en als dan ook de kansen nog eens goed worden afgemaakt dan win je gewoon met 15-5 met o.a. 9 á 10 doelpunten van Rico en ook Ayoub, die zijn eerste wedstrijd speelde en dit erg goed deed, zag ik enkele keren scoren. Verdere informatie heb ik helaas niet. Volgende week weer gewoon een wedstrijdverslag, oké?!

IJsselvogels E5 – KCR E8   1-10     IJsselvogels E5 speelde zaterdag tegen KCR E8. Voor dit team de eerste wedstrijd, net als voor Ruben en Jeremy. Ze begonnen goed met gelijk een prachtig schot van Jaël in de eerste aanval 1-0. Helaas ging het daarna achteruit met scoren. Ze deden nog hard hun best en werden steeds beter in hun spel. Uiteindelijk is het 1-10 geworden. Het korfschieten is geëindigd in 3-1 voor IJsselvogels. Ze hebben goed hun best gedaan. Wessel en Rico bedankt voor het invallen.  Van Sanne. P.S. Deze grote nederlaag kwam mede tot stand omdat er bij KCR E8 een meisje meespeelde die (bijna) alle doelpunten scoorde en duidelijk niet in dit team thuis hoorde!

IJsselvogels F1 – Korbis F1   2-13     31 maart een wedstrijd tegen een lastige en bekende tegenstander namelijk Korbis F1. De eerste 10 minuten waren erg goed en het stond dan ook 2-2 tijdens de korte pauze. Ik dacht zelf aan een enorme verassing! Maar niets bleek minder waar… Na de 2-2 tussenstand was de eindstand 2-13…. Afspraken werden niet nagekomen en de koppies gingen hangen en ook toegegeven, Korbis was ook vandaag weer een klasse beter. Jammer! We zitten in een erg lastige poule en we gaan met z’n allen voor minstens 1 overwinning! De 2 goals kwamen van David. Door Sam.

Korbis F3 – IJsselvogels F2   7-4     Aangezien Lotte en Amber afgelopen zaterdag niet konden coachen bij de F2 hebben de moeder van Daan en ondergetekende de honneurs waargenomen. Vandaar hier mijn verslag: De 1e wedstrijd van het 2e deel veldseizoen begon met een waterig zonnetje op het veld bij Korbis. De F2 kids begonnen prima aan de wedstrijd, speelden goed de bal over en liepen vaak vrij. Helaas opende Korbis de score en zij maakten 2 mooie doelpunten. Maar onze kids lieten zich hiervan niet van de wijs brengen en gingen goed door met spelen. Thijmen en Florian onderschepten de bal heel vaak, Lilly, Daan en Thijme liepen goed vrij om de bal weer door te spelen aan een medespeler wat uiteindelijk beloond werd met een mooi doelpunt van Florian: 2-1. Korbis speelde ook erg goed en scoorde weer 2 doelpunten waardoor IJsselvogels heel even met de superspeler mocht spelen. Nu was er 1 kind extra op het veld en hiervan profiteerde Lilly direct: 4-2. Na de rust moesten de IJsselvogels weer gewoon met 4 spelen maar deed dit prima want Thijme scoorde 4-3 en Daan zelfs 4-4. Jammer genoeg werden er ook een aantal kansen gemist. Korbis benutte deze kansen wel en scoorde in de laatste 2 minuten nog 2 doelpunten. Dit tot groot verdriet van de IJsselvogels kids want ze waren heel dichtbij de overwinning. Nou ja, Daan, Florian, Thijmen, Lilly en Thijme, jullie hebben prima gespeeld en als jullie zo doorgaan komt de overwinning vanzelf!  Het korfschieten werd overigens wel gewonnen met 5-2. Met vriendelijke groet, Olga van Zaanen.

KCC / SO natural F3 – IJsselvogels F3   2-8     Vandaag had de F3 hun eerste wedstrijd van het veldseizoen. Ze speelde super goed. Ze moesten wel even wennen aan het veld. Evy en Luuk hebben allebei 3 keer gescoord en Noortje heeft er 1 gescoord. Lieke speelde vandaag haar eerste wedstrijd en heeft ook nog gescoord. De wedstrijd hebben we gewonnen met 2-8!! Van Anna.