Hoe vloog de bal… op 5 april 2014?

Een prachtige dag begin april, mooi korfbalweer, maar helaas een bijna (veld)korfbalvrije zaterdag. Hoewel, de televisieaandacht voor korfbal beleeft haar jaarlijkse hoogtepunt door de zaalfinales in Ahoy. In de slotminuut beslist Daniël Harmzen de zaalfinale door de 20-21 binnen te schieten voor TOP Sassenheim tegen PKC. Eerder op de dag werd Fortuna 3e door met 30-26 te winnen van Dalto en won DOS ’46 A1 de juniorenfinale van PKC A1 (25-20). De finale was de spannendste wedstrijd, maar zeker in de eerste helft van ploegen en scheidsrechter een dramatisch niveau. Gelukkig waren de andere wedstrijden ook leuk, bleef het in de finale spannend en was het druk in Ahoy.

Twee IJsselvogelsteams binnen de lijnen vandaag. A3 ging naar WION A1. Een niveautje hoger dan in de zaal en daar worden kleine foutjes direct afgestraft. Zeven tegendoelpunten in de eerste helft waarvan zes korte kansen bleken funest, een 7-2 ruststand als gevolg. Bas zal het hebben laten onweren in de kleedkamer en dus beter en scherper in de tweede helft. Helaas niet genoeg om de achterstand weer in te lopen, maar weer leerzaam voor de komende potjes. Remon 3x, Daan 2x, Mike en Jesse scoorden maar de wedstrijd werd met 11-7 verloren.

Ook B2 mocht op stap, naar KCC. Ook hier een duidelijke ruststand, 3-0 achter en tijd voor een duidelijke rustbespreking van Gert Jan. Dat sorteerde effect, want via een 3-2 tussenstand werd er met 4-4 gelijkgespeeld bij KCC B2. Karlijn, Wietze, Merel en Robert scoorden.