Hoe vloog de bal… op 7 mei 2016?

Stonden we rond Koningsdag nog met nachtvorst, werd ruim een week later de 25 graden Celsius aangetikt. De app van Weerslag.nl zal wel overuren hebben gedraaid. Net als de wedstrijdsecretariaten, want dit vakantieweekend zorgde voor veel afschrijvingen en verzette wedstrijden. René, Elly en Anne hebben weer veel mailtjes en belletjes afgehandeld. Het zou voor mij als speler een zaterdag zijn geweest om met een knalrode kop (en benen) thuis te komen van de zon. Vandaag weer eens een Hoe vloog de bal van mijn kant, omdat Wim op vakantie is. Dirk werd met 7 goals in het 3e topscoorder van de week.

IJsselvogels 1 speelde om de derde plaats tegen Fortis 1. Letterlijk geen vuiltje aan de lucht en na zes minuten 5-0 op het scorebord. Een ongekende weelde, die echter in het kwartier erna rap verdween. Via 6-5 kwam Fortis in de slotseconden voor rust op 9-9 en kon er weer opnieuw worden gestart na rust. Na rust was het meestal Fortis dat 1 of 2 doelpunten voorsprong nam, maar op 17-17 was alles nog mogelijk. Ondanks het (late) inbrengen van Victor kon een nederlaag toch niet meer worden afgewend en nam Fortis met 17-20 de punten mee. Echte killers met doelpunten op belangrijke momenten (en een topschutter met 10 goals bij Fortis), precies dat ontbrak bij het 1e waar er ook een boel mooie goals waren en lange aanvallen. Maar in de laatste 12 minuten niet scoren bleek funest. Een zeer sportieve wedstrijd met een vrijwel foutloze scheidsrechter (Guido van Vreeswijk van SDO). Het 1e zakt door de nederlaag naar plek 5 in de 1e klasse, maar met nog 2 wedstrijden te gaan is het gat op de nummers 6 en 7 vier punten. Dat betekent in principe veilig, maar voor de zekerheid nog wel een puntje pakken tegen WION of Korbatjo. Kevin en Hans 4x, Karen en Jeanine 3x, Nathan 2x en Leon 1x vonden de korf.

Nooit in dezelfde opstelling en wisselvallig presteren? Dat moet IJsselvogels 2 zijn! Vandaag 3 A-junioren in de basis om de vereiste 8 spelers tussen de lijnen te brengen. Dat kwam goed uit, tegenstander Nieuwerkerk 4 bleek nog jonger. Eerstejaars senioren aangevuld met invallers uit de junioren. Vooraf overzichtelijk, Nieuwerkerk staat onderaan, het tweede zou – eigenlijk – voor het kampioenschap moeten strijden. Dus? Maar, vooraf win je geen wedstrijden…. Meer dan aangename omstandigheden – voor de coaches – in het veld toch pittig warm. Het eerste kwartier was beroerd, de bal was niet iedereen zijn vriend en voorspelbaarheid was troef. Nieuwerkerk kwam rebound en scorend vermogen tekort en een beter 2e deel resulteerde in 9-2 bij de thee. Na het thee slobberen gelukkig goed doorgegaan waarbij vooral de dames “met-mik” deden. Iedereen – 10 spelers – gescoord en afgesloten met een ruime 23-8. Goals: Eva 4x, Lieke, Coen, Christiaan 3x, Kimberley, Pieter, Hannah, Stan 2x, Else, Deborah 1x. Dank aan het verslag van stand-in coach Edwin Plooster! De buren werden weer naar huis gestuurd en door de andere uitslagen in de poule ook meteen door degradatie naar een niveautje lager.

Het 3e speelde laat op de avond, toen de warmte al weer wat was gaan liggen, de belangrijke degradatiekraker bij Oranje Wit 4. Een moeizame start, maar wel goed teruggeknokt volgens Pieter die wekelijks de scores en een verslag instuurt. In de slotminuut een strafworp, in eerste instantie gemist maar door te vroeg inlopen mocht (moest) deze worden overgenomen: toch de gelijkmaker. Het werd 15-15 waardoor er in de komende twee wedstrijden nog vier punten gepakt moeten worden tegen ONDO en Tjoba om degradatie te voorkomen. De doelpuntenmakers worden later toegevoegd. Dirk 7x, Pieter 3x, Bas, Ernst, Louise en Erwin scoorden, alleen de 12e treffer ontbreekt.

Het 4e mocht in de vroege ochtend naar Papendrecht voor de wedstrijd tegen PKC 6. Om 10:30 uur werd er al gestart, maar daardoor was het qua temperatuur nog goed uit te houden denk ik. Het leverde in elk geval een 10-17 overwinning op waarbij ook het eerste doelpunt van Amber met gejuich werd ontvangen. Complimenten! Goals van Wilco (4), Rob en Gert Jan (3), Stef en Janneke (2) en Laura, Linda en Amber.

Het 5e mocht op expeditie naar Sleeuwijk om tegen SKV 2 te spelen. Er werd een spannende wedstrijd gespeeld, waar een 7-6 achterstand bij rust werd omgebogen tot een 8-11 tussenstand en een 10-11 eindstand. Het zal spannend zijn geweest maar de 4 goals van Tom, 2 van Peter en Mike en 1 van Karlijn, Roos en invaller Jeffrey waren genoeg voor deze knappe zege.

De wedstrijd van IJsselvogels A1 tegen Kinderdijk A1 werd verplaatst omdat Kinderdijk kampte met een herentekort. Het had midden op de dag ook wel warm geweest denk ik. Komende woensdag om 19:30 uur mogen jullie aan de bak. Kinderdijk is de nummer 2 van de poule, maar jullie kunnen met het oog op de stand nog wel twee punten gebruiken.

De wedstrijd van IJsselvogels A2 ging wel door, Reeuwijk A1 werd vakkundig op de laatste plaats gehouden. Een 16-6 overwinning waardoor een duidelijke top-4 in jullie poule is ontstaan. Helaas geen verder nieuws ontvangen.

De A3 ging naar Korbis A2 en na de 2-17 thuisnederlaag ging het vandaag een stukje beter, hoewel er nog steeds met 13-5 werd verloren. De vierde klasse is duidelijk even andere koek. Helaas is er door de terugtrekking van Pernix A2 maar een poule van 3 teams over en missen jullie hierdoor nog twee wedstrijden.

B1

Tegenstander Korbis B1 wilde de wedstrijd een half uurtje vervroegen en nam als dank voor onze samenwerking spelers uit Korbis A2 mee om in B1 te spelen. Na de uit-overwinning werd het vandaag helaas een nederlaag. Tot 4-5 bleef IJsselvogels B1 keurig bij, waarna in de laatste minuut voor rust een 4-7 ruststand op het bord werd gezet en eigenlijk vrij makkelijk weggegeven. Na rust werd het uiteindelijk 7-12. Noortje 3x, Roos, Jelle, Sam en Sam scoorden maar dat was niet genoeg. Jullie staan nu samen met KCC B2 bovenaan en laat dat nu op de laatste speelronde een onderling duel worden om het kampioenschap!

IJsselvogels C1 speelde op het middaguur tegen GKV C1. Jullie waren dicht bij een puntje maar met 7-8 kwamen jullie net tekort maar ik begreep dat er na een 2-7 achterstand toch nog een flinke inhaalrace is geweest.

De wedstrijden van IJsselvogels D1 en IJsselvogels D4 werden uitgesteld, maar de D3 mocht met 3 invaldames en invalcoach/verslaggever Stefan vandaag richting Gorinchem om in een stralende zon een warme wedstrijd te spelen. De eerste helft begon IJsselvogels goed. Finn opende de score met een afstandsschot. Daarna was het na 12,5 minuut aan het andere vak om de score verder te zetten naar een ruststand van 1-4. De 3 invallers Kirsten, Marije en Lisa (super bedankt meiden) draaiden direct goed mee. Alle spelers wisten elkaar goed te vinden, nette vierkantjes waarna een aanval werd gekozen met steun onder de korf. Het plaatsen en vangen ging heel goed waardoor de ballen weer vlot van de verdediging in de aanval kwamen. De 2e helft begonnen we sterk met 3 doelpunten van Olivier. Buit binnen zou je denken. Onze 2e verdediging werd echter moe, de concentratie verzwakte wat en op een gegeven moment vielen er 6 doelpunten van GKV in 6 minuten (van 2-9 via 6-9 naar 8-10) Gelukkig werd de concentratie weer herpakt en wist de aanval er nog via Stijn op het eind 2 mooi in te gooien waarna de laatste minuten rustig uitgespeeld kon worden. Eindstand 8-11! Nils bedankt voor het reserve zijn! Doelpuntenmakers: Stijn 3, Olivier 3, Willem 2, Lisa 1, Finn 1 en Dominique 1.

IJsselvogels E1 ging naar Maassluis E2 en speelde ook met lekker warm weer. Er werd goed verdedigd, maar doelpunten bleven uit. Na 10 minuten nog 0-0 en in de rust 1-1. Rode hoofdjes: het was warm in het veld! Het goede verdedigen kon na rust niet worden vastgehouden en Maassluis liep uit naar een voorsprong van twee doelpunten en die kon niet meer worden gerepareerd. Ondanks goals van Storm (2) en Suus werd het 5-3 voor Maassluis. Ook het korfschieten werd met 5-3 verloren ondanks goals van Suus, Lotte en Rianne.

IJsselvogels E3 speelde op de vroege ochtend bij Nieuwerkerk maar verloor met 9-5. Helaas verder geen nieuws ontvangen.

IJsselvogels F1 speelde tegen Nexus F1 en wist met 10-9 de punten in Moordrecht te houden. Volgens Berry geen goede wedstrijd, maar toch gewonnen. Sahra 4x, Luna en Timo 2x en Sven 1x en een eigen doelpunt maken de tien vol. Ook het korfschieten werd met 6-3 gewonnen: Timo was op schot (3 goals), ook Luna (2) en Sven scoorden.

Ook IJsselvogels F2 wist nipt te winnen en met 8-7 was F2 de betere van Vlaardingen F1. Ik heb nog gezocht naar de uitslag van het korfschieten, maar dit is (evenals de standen) voor mij nergens online terug te vinden…