Hoe vloog de bal – zaterdag 22 december 2018

Hoe vloog de bal …… zaterdag 22 december 2018

Het afgelopen weekend maar 4 wedstrijden, maar wel 4 heel goede uitslagen. A2 stond met 8-2 achter tegen KCC / SO natural A4 (werd kampioen bij A2 op het veld) maar wist, onder aanvoering van Edo, toch nog een 8-8 gelijkspel uit het vuur te slepen. C3 stond met 2-6 voor uit tegen Korbis C4 (stond 3e nog zonder nederlaag) en wist na een hectische slotfase toch nog nipt met 5-6 te winnen waardoor ze en ongeslagen en in de race om de 100% taart blijven. E3 wist tegen ongeslagen koploper Nieuwerkerk E6 een 8-8 gelijkspel te bewerkstelligen, helaas heb ik (tot nu toe) nog niets ontvangen dus weet ik niet hoe het scoreverloop was. E4 blijft het goed doen en wist met 2-7 te winnen van Korbis E4 waardoor ze keurig bovenin blijven meedraaien.. De resultaten:

KCC / SO natural A4 – IJsselvogels A2   8-8     Afgelopen zaterdag had de A2 een wedstrijd waarbij iedereen met de handen in de haren stond. Een nagelbijtende tweede helft die eindigde in 8-8. A2 moest tegen KCC A4. Dit was voor ons een bekende ploeg, op het veld had de A2 namelijk al een nederlaag geleden. We gingen de wedstrijd dan ook in met de gedachte: ‘’dit wordt een moeilijke wedstrijd’’. De eerste helft hadden we het dan ook zwaar. KCC A4 was goed op schot en legden zo flink wat doelpunten in de korf. De eerste helft eindigde in een 6-2 achterstand. In de pauze kregen we van Stef en Jeffrey aardig wat tips mee en begonnen zo vol goede moed weer aan de tweede helft. Helaas scoorden KCC weer twee doelpunten en stonden we 8-2 achter. Nadat we 8-2 achterstonden gooiden we als A2 het roer om. De aanval van KCC kwam niet meer langs onze verdediging en in de aanval van IJsselvogels begon Edo te scoren. Binnen een paar minuten legden Edo 2 doelpunten in de korf. IJsselvogels zag in dat de wedstrijd nog niet verloren was. KCC dacht dat de wedstrijd al gewonnen was en hun spel werd steeds zwakker. Anna scoorden in de aanval een korte kans achter de korf. De verdediging hield het hierna dicht en mede dankszij dit liep Anna nogmaals vol haar tegenstander voorbij en scoorde ze zo een doorloopbal. De achterstand werd in gehaald naar 8-6. Er hoefde hierna maar 1x geschoten te worden door Edo en er viel weer een doelpunt. De 8-8 werd weer gemaakt door Edo, wie een afstand schot maakte van 9 meter in de laatste 3 minuten. Ons enige doel vanaf toen was het spel dichthouden. Zorgen dat KCC niet een doelpunt zou maken en dit lukte. Bij het eindsignaal was de einduitslag 8-8. Edo en Anna hadden de wedstrijd voor IJsselvogels gered met hun prachtige doelpunten. De eerste punt voor het zaalseizoen is binnen. De doelpunten zijn gemaakt door: 1x Stan, 2x Anna, 1x Lotte en 4x Edo. Een topwedstrijd waar de teamspirit van de A2 naar boven kwam. Van een 8-2 achterstand naar een 8-8 gelijkspel, dat is voor ons toch wel een prestatie! Hopelijk nemen we de puntjes na de vakantie ook weer mee naar huis. Tot volgend jaar! Lotte.

Korbis C4 – IJsselvogels C3   5-6     Vakken: Willeke, Lucie, Justin en storm / Nina, Noa,  Levi en Jesse. 0-1 Justin, 0-2 ? ( Willeke, Lucie, Justin of Storm), 0-3 Noa korte kans, 0-4 (doorloopbal Levi beloond met een stip) Nina stip, 1-4, Rust: wissel Jesse voor Sem. 2-4, 2-5 Levi schot, 2-6 Noa korte kans, 3-6, 4-6 en 5-6. Ze begonnen sterk met goede looplijnen, naar elkaar kijken en eerst een vang neerzetten ook al hadden ze het lastig tegen die lange meiden. Er werd goed gekeken of kansen echt genomen konden worden. De eerste helft verliep daarom ook erg goed in beide vakken en het zag er veel belovend uit. In de rust is er denk ik paniek ingeslopen, want de tweede helft speelde ze onrustig en maakten we heel veel paasfouten. Hierdoor hadden wij dus veel minder bal contact en hadden soms niet eens een aanval gedaan voordat de bal het vak weer uit was, zonde. De tegenstander maakte hier goed gebruik van en kwam steeds dichterbij, wat de spelers alleen maar onrustiger leek te maken. Een paar mooie ballen zaten er echt nog wel in. Door diepe ballen te gooien speelde haar mede speler Noa bijvoorbeeld helemaal vrij op 2 meter van de paal. Leuk om te zien! De gehele wedstrijd had echter niet 5 minuten langer moeten duren, nochtans zo voelde dat. Wij hebben misschien dus ook wel een beetje geluk gehad aan het einde, maar de verdere wedstrijd was er goed gespeeld! Nog steeds door voor 100% taart!! Lieke.

Nieuwerkerk E6 – IJsselvogels E3   8-8     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Tegen de ongeslagen koploper Nieuwerkerk E6  (8 uit 4) wist E3 dankzij een 8-8 gelijkspel een punt mee naar Moordrecht te nemen. Mocht iemand nog een scoreverloop hebben en/of weten stuur het even door naar s.slingerland@planet.nl dan maak ik er een verslag(je) van. Een wedstrijdverslag insturen zou natuurlijk nog mooier zijn, dan maak ik dat het alsnog in “Hoe vloog de bal …..”komt. Bedankt alvast!

Korbis E4 – IJsselvogels E4   2-7     Zaterdag 22 december mocht ik als invalcoach de wedstrijd tussen Korbis E4 en IJsselvogels E4 coachen. Het is mooi om te zien dat na een zwaar buitenseizoen dit team week in week uit steeds beter met elkaar samen speelt en de overwinningen binnen haalt. Ook tegen Korbis E4 ging onze E4 voortvarend van start. Het is leuk om te zien dat het hele team een steentje bijdraagt aan de overwinning. Iedereen kan scoren. Uiteindelijk was de uitslag 2-7 in ons voordeel. De doelpunten van onze E4 zijn gemaakt door Rosalie 3x, Jeremy 2x en Eline en Tess  ieder 1x. Ook de strafworpenserie werd gewonnen met 2-4. Kortom een wedstrijd om trots op te zijn. Een trotse invalcoach Werner Hofman.