IJsselvogels 1 deelt opnieuw in uitwedstrijd tegen Vitesse de punten!

Na 2 overwinningen op rij in de 2e helft van de veldcompetitie loopt het de laatste weken op rolletjes bij IJsselvogels. Het vlaggenschip van de korfbalclub uit Moordrecht had nog wat recht te zetten na een teleurstellende 1e helft van de veldcompetitie. Zowel KOAG als Korbatjo werd al aan de zegekar gebonden en nu stond het sterke Vitesse op de planning.

Na een voortvarende start aan de kant van Vitesse, stond snel de 2-0 op het scorebord. Twee rake vrije ballen van Karen volgden en zo stonden de ploegen weer gelijk. Hoewel IJsselvogels deze week trainde op het verkleinde veld van 40 bij 20m, had het zichtbaar moeite om vrij te komen. De vraag is of het wel handig is om je veld te verkleinen wanneer deze al in slechte staat verkeert? De spelers hadden geen tijd om na te denken, want het stond al snel 4-2 voor de Barendrechters. Met name het aanvalsvak van Jary, Jasper, Eva en Hannah had moeite om te scoren en noteerde pas zijn eerste goal bij een stand van 8-5 door een vrije bal van Jasper. De 9-5 van Vitesse bepaalde de ruststand.

In de rust donderde en bliksemde het in de kleedkamer van IJsselvogels. Felheid, passie en efficiëntie waren de speerpunten in deze preek. De tweede helft toonde IJsselvogels met name verbetering aan de fysieke kant. Duels werden feller en Vitesse kreeg dan ook tot tweemaal de gele kaart voorgehouden. Via doelpunten van Karen, 2x Jasper en een beauty van Lieke kroop IJsselvogels dichterbij tot een gelijke stand van 11-11. Hans (ingebracht voor Jary) zorgde voor een ommekeer en scoorde met nog 5 minuten op de klok de 12-13, wat de eerste voorsprong voor IJsselvogels betekende. Vervolgens dacht coach Edwin Visser de gouden wissel te hebben toegepast toen Peter, na een wederom gelijke stand, de 13-14 scoorde. Met nog 1 minuut op de klok speelde Vitesse haar dames uit. Eva, die tot tweemaal toe al een afstandsschot met succes verdedigde, kon niet voorkomen dat de derde niet werd afgefloten. Zo bepaalde een dame van Vitesse de eindstand op 14-14.

Hoewel het 1e al 5 punten heeft gepakt uit 3 wedstrijden is het nog altijd niet veilig. Toch heeft de ploeg vertrouwen in handhaving want met nog 4 wedstrijden worden er 3 gespeeld in de thuishaven van de Vogels. Volgende week is de eerste thuiswedstrijd van deze serie tegen de nummer 2 van de poule, namelijk Valto uit De Lier. We kunnen uw steun hard gebruiken!