IJsselvogels 1 – Excelsior 1

Deze zaterdag mocht IJsselvogels 1 aantreden tegen Excelsior 1. Excelsior stond met 1 punt boven ons op de ranglijst, dus als we zouden winnen gingen wij Excelsior voorbij. Iedereen wist dat het een moeilijk wedstrijd ging worden door de lengte van de tegenstander en de ervaring die zij hadden.

Om bij deze wedstrijd punten mee te pakken moest het 1e vanaf minuut 1 scherp zijn en dit gebeurde dan ook. Ijsselvogels 1 begon sterk aan de wedstrijd, het liet prima korfbal zien en kwam al snel met 4 – 0 voor. IJsselvogels wist de scherpte alleen niet lang vast te houden en kwam even in een mindere fase. Het spel werd wat ongeduldig terwijl Excelsior de rust bewaarde en hun kansen beter afmaakten. Excelsior kwam in de loop van de 1e helft terug en de teams gingen met 7-7 de rust in.

Door de hele 2e helft heen waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd. Het scoreverloop ging dan ook gelijk op. Rond 10 minuten voor tijd kwam Excelsior nog gevaarlijk met 3 punten op voorsprong. Ijsselvogels bleef toen sterk doorspelen en het wist uiteindelijk nog een puntje in Moordrecht te houden. De eindstand werd uiteindelijk 17-17 door een doelpunt in de laatste seconden van invaller Stan Sinot.

Doelpunten zijn gemaakt door: Kevin en Hannah(5), Karen(3), Kimberley, Peter, Dirk en Stan(1)