IJsselvogels 1 handhaaft!

IJsselvogels 1 gehandhaafd door winst op Fortis

Op de laatste speeldag van het seizoen was nog alles mogelijk in poule 1E waar het vlaggenschip van IJsselvogels zich bevindt. IJsselvogels 1 had nog één punt nodig. Dit moest gebeuren tegen Fortis uit Oost-Souburg dat 1 punt minder heeft. In Zeeland was Fortis duidelijk de baas, dus een overwinning was niet vanzelfsprekend.

Het belang van de wedstrijd was duidelijk te merken. Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd. Onrustig spel leidde tot veel plaatsfouten en kansen werden niet afgemaakt. IJsselvogels liep uit naar een 5-2 voorsprong, maar kon niet doordrukken. De Zeeuwen vochten zich elke keer weer terug tot een gaatje van twee in het voordeel van de Moordrechtenaren. Dit leidde tot een 7-5 ruststand.

Na de rust ontstond er een echt duel waarin beide ploegen hard moesten werken om zich direct veilig te stellen. IJsselvogels kwam scherp uit de rust en nam via Karen en Victor een 9-5 voorsprong. De voorsprong kon niet lang worden vastgehouden, want niet veel later stond het 9-8. Op de juiste momenten scoorde IJsselvogels, waardoor Fortis nooit op gelijke hoogte is gekomen. Naar mate de wedstrijd vorderde liep de spanning op. Met nog 5 minuten te spelen stond het 11-10 in voordeel van IJsselvogels. Nathan Marck die na 5 weken blessureleed zijn rentree maakte, was de verlossende man bij IJsselvogels. Met zijn tweede schot zette hij de 12-10 op het scorebord, wat tevens de eindstand bleek. Hiermee handhaafde IJsselvogels zich direct.

Na het eerste helft veld stond IJsselvogels op plek 7 met maar 4 punten. De tweede helft veld was ontzettend sterk van IJsselvogels met maar 3 verliespunten uit 7 wedstrijden. Hiermee is IJsselvogels op een gedeelde derde plek geëindigd.

Tot slot wil ik namens de selectie Jasper Marck en Edwin Visser bedanken voor alle jaren dat zij actief zijn geweest bij IJsselvogels.

Doelpunten: Kevin en Jasper 3x, Hans en Karen 2x, Victor en Nathan 1x